Czerwona sukienka na wesele? Nie za bardzo wyzywająca? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-15, 13:52   #121
mpt
Zakorzenienie

Dot.: Czerwona sukienka na wesele? Nie za bardzo wyzywająca?

Cytat:
Napisane przez Alienika_ Pokaż wiadomość
[...]LUDZIE to jest MŁODA kobieta - ma iść w worku po kartoflach co by czasem żadnego swego kształtu nie podkreśliła?[...]
Autorko idź w tym w czym się dobrze czujesz. [...]
Gdyby się dobrze czuła i nie miała wątpliwości, to by nie pytała.
To, że jest młoda i że się w coś zmieściła nie znaczy, że to automatycznie dobrze wygląda. Nie wygląda.
Stary 2014-05-15, 13:55   #122
Alienika_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
To, że jest młoda i że się w coś zmieściła nie znaczy, że to automatycznie dobrze wygląda. Nie wygląda.
Ona sama powinna wiedzieć czy wygląda w tym dobrze czy nie Owszem można się doradzić ale decyzja i tak należy do niej. Ludzie nigdy nie będą w 100% zgodni co widać chociażby na tym wątku.

A kwestia tego czy wygląda dobrze - Twoim nie , moim tak
Każdy ma inny gust. A o gustach...
Stary 2014-05-15, 13:57   #123
Silence_
Zakorzenienie

Cytat:
Tym bardziej, że jest wiele bardziej adekwatnych sytuacji kiedy można zakładać takie sukienki.

Silence_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-15, 13:59   #124
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
[...]A kwestia tego czy wygląda dobrze - Twoim nie , moim tak
Każdy ma inny gust. A o gustach...
O gustach może i nie, ale o kulturze już wolno podyskutować - i sa takie okazje, kiedy nie zakłada się sukienki naciągniętej jak prezerwatywa. Przecież dziewczyna jest spięta jak struna, wypycha biust do przodu, a pupcię do tyłu, żeby nie odznaczył się brzuszek. Mimo to widać marszczenie - więc jeśli to Twoim zdaniem wygląda dobrze, to nie mam pytań. Na imprezę w klubie by przeszło.

Ale bez kitu ogromny plus za bieliznę, bo nic się nie odznacza, a to już sztuka przy takim napięciu materiału.

Edytowane przez mpt
Czas edycji: 2014-05-15 o 14:01
mpt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-15, 14:51   #125
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Autorko, tutaj znajdziesz wiele niedrogich sukienek odpowiednich na wesele Sama tutaj będę kupować jedną sukienkę, a będę świadkową
http://www.sklep.prettygirl.pl/56-wiosna-2014?

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-15, 16:15   #126
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem ile masz lat ale po zdjęciu wnoszę że nie jesteś 90 letnią starszą Panią zatem zupełnie nie rozumiem porad w stylu "nie pasuje Ci" "zbyt odważna" "nie nadaje się"
LUDZIE to jest MŁODA kobieta - ma iść w worku po kartoflach co by czasem żadnego swego kształtu nie podkreśliła?
Jest młoda - kiedy ma to robić?
To jest wesele - nie pogrzeb!

Autorko idź w tym w czym się dobrze czujesz. Po co Ci opinie innych ludzi. Oni za Ciebie nie powinni decydować bo wszystkim NIGDY nie dogodzisz.
Po co takie wyolbrzymianie? Ktoś coś pisał o worku? Jeśli dla kogoś istnieją tylko takie skrajne opcje, to współczuję, ale nie dopowiadaj sobie.
Stary 2014-05-15, 16:56   #127
phideaux
Wtajemniczenie

Ja bym szła ;-) Kiedy tak iść, jak nie póki jest się młodym i zgrabnym :-P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-15, 17:13   #128
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phideaux Pokaż wiadomość
Ja bym szła ;-) Kiedy tak iść, jak nie póki jest się młodym i zgrabnym :-P
Na taka okazję proponowałabym nigdy
Stary 2014-05-15, 17:23   #129
phideaux
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Na taka okazję proponowałabym nigdy
Przyjrzałam się jeszcze raz tej sukience, bo stwierdziłam, że po takich komentarzach może coś mi umknęło, ta cała wulgarność i niestosowność, o której cały czas piszecie... Nadal jej nie widzę, sukienka jest krótka, ale już dla równowagi ma zerowy dekolt. Dziewczyna ma ładne nogi, więc odbiór mnie nie razi - taką figurę się podkreśla, a nie zakrywa ;-))

No ale widzę, że autorka została już stłamszona i wybierze inną sukienkę :-P Ja byłam na weselach i w czarnych, i w czerwonych, i krótkich i dłuższych i obcisłych, i mniej, a nawet raz w BIAŁEJ i zawsze świetnie się czułam. No ale, nie pytałam nikogo o zdanie, bo szybko bym się dowiedziała o swoim guście i braku klasy i że pewnie wciągam brzuch na każdym zdjęciu

Dobrej zabawy dla autorki wątku Następnym razem idź w tym co Ci się podoba i dobrze się czujesz, bo zawsze się znajdzie ktoś z jakimś ALE
Stary 2014-05-15, 17:24   #130
nicRu
maszyna, nie człowiek

Jej, tak poważnie - czytam niektóre z was i mam wrażenie, że myślicie, że sukienka koktajlowa i wieczorowa to to samo co sukienka na imprezę do klubu (a najlepiej nocnego), a każda inna to wór pokutny... Bo w końcu jak się jest młodym i ma w miarę ładne ciało, to można się obwiązać pareo lub wszędzie zakładać spódnice i sukienki długości max do połowy uda, no bo kiedy, jak się będzie mieć 90 lat? No cóż... Wiadomo, że po 25 urodzinach są 90, więc trzeba korzystać i na każdą okazję ubierać się tak, by jak najwięcej pokazać.
Stary 2014-05-15, 17:28   #131
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Jej, tak poważnie - czytam niektóre z was i mam wrażenie, że myślicie, że sukienka koktajlowa i wieczorowa to to samo co sukienka na imprezę do klubu (a najlepiej nocnego), a każda inna to wór pokutny... Bo w końcu jak się jest młodym i ma w miarę ładne ciało, to można się obwiązać pareo lub wszędzie zakładać spódnice i sukienki długości max do połowy uda, no bo kiedy, jak się będzie mieć 90 lat? No cóż... Wiadomo, że po 25 urodzinach są 90, więc trzeba korzystać i na każdą okazję ubierać się tak, by jak najwięcej pokazać.
Gadanie, dałyśmy się stłamsić i tyle

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-15, 17:45   #132
nicRu
maszyna, nie człowiek

Szczerze powiem, że ta sukienka z pierwszego posta jest sama w sobie ładna, ale chyba nieco źle skrojona (dlatego się nieładnie marszczy). Dobiły ja do tego propozycje butów... Jak jest się młodym i ma się fajne ciało to warto to podkreślać, ale na pewno nie marszczącą się sukienką. No ale co ja się znam, za trzy lata 90-tka
Stary 2014-05-15, 18:36   #133
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez agatka991 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, niedługo ide na wesele i kupiłam sobie na nie czerwoną sukienkę, zdjęcie poniżej. Przymierzałam kilkukrotnie w domu i boję się, że zbyt wyzywająca....
Masz jakąś znajomą krawcową albo w pobliżu ? Może jakaś umiejętnie dodana falbana i będzie ok.

Co do butów to pamiętaj , że masz tańczyć i muszą być wygodne. Nikt nie bawi się dobrze z odciskami
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-15, 18:53   #134
201803290936
Konto usunięte

Sukienka bardzo ładna (chociaż na wesele bezpieczniejsza byłaby koktajlowa), a Ty bardzo zgrabna, tylko nie przesadź z dodatkami (sama to już zresztą wiesz). Jeżeli jesteś w stanie w niej tańczyć (o ile tańczysz na weselach) i nie będziesz jej co chwilę poprawiać, to spoko. Tylko nie takie wysokie buty. To już będzie przesadne. Postaw na ładne, klasyczne szpilki, czyli 6-8 cm wysokości. Naprawdę nie potrzebujesz wyższych.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2014-05-15 o 18:54
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-15, 19:51   #135
akisia
Zakorzenienie

Cytat:
Przyjrzałam się jeszcze raz tej sukience, bo stwierdziłam, że po takich komentarzach może coś mi umknęło, ta cała wulgarność i niestosowność, o której cały czas piszecie... Nadal jej nie widzę, sukienka jest krótka, ale już dla równowagi ma zerowy dekolt. Dziewczyna ma ładne nogi, więc odbiór mnie nie razi - taką figurę się podkreśla, a nie zakrywa ;-))

No ale widzę, że autorka została już stłamszona i wybierze inną sukienkę :-P Ja byłam na weselach i w czarnych, i w czerwonych, i krótkich i dłuższych i obcisłych, i mniej, a nawet raz w BIAŁEJ i zawsze świetnie się czułam. No ale, nie pytałam nikogo o zdanie, bo szybko bym się dowiedziała o swoim guście i braku klasy i że pewnie wciągam brzuch na każdym zdjęciu
Miałam taką sytuację na ślubie kuzynki, jedna pani nie tylko miała białą sukienkę ale i białe kwiaty we włosach i do dziś pamiętam konsternację gości i to, jak pannie młodej było przykro, że tamta swoją fryzurą z tymi kwiatami i ozdobną sukienką (mini, ale marszczenia i falbanki) przyciągała uwagę bardziej niż ona.
Już wiem, że jak będę brała ślub to na zaproszeniach zaznaczę, że proszę by panie nie zakładały bieli. Nie wyobrażam sobie większego nietaktu. Do czerni nic nie mam, sama najchętniej zakladam czarne, ale z szacunku dla młodych pytam czy nie mają nic przeciwko czerni.

Edytowane przez akisia
Czas edycji: 2014-05-15 o 21:00
akisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-15, 19:53   #136
201604181004
Konto usunięte

chyba by mi musiał wagon cegieł spaść na głowę żebym dzwoniła do młodych pytać się czy mogę ubrać czarną sukienkę na wesele. a może takie rzeczy tylko na wsi?
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-15, 20:08   #137
agatka991
Raczkowanie

GG do agatka991

Cytat:

Dobrej zabawy dla autorki wątku Następnym razem idź w tym co Ci się podoba i dobrze się czujesz, bo zawsze się znajdzie ktoś z jakimś ALE
Nie było mnie pół dnia i już 30 wiadomości, ale zdecydowałam - zmieniam I dziękuję, będę się dobrze bawić nawet w tym worku pokutnym, :P

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Masz jakąś znajomą krawcową albo w pobliżu ? Może jakaś umiejętnie dodana falbana i będzie ok.

Co do butów to pamiętaj , że masz tańczyć i muszą być wygodne. Nikt nie bawi się dobrze z odciskami

Niestety nie i powiem szczerze, że to chyba wymarły zawód, bo u mnie nie znam nikogo takiego...

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
A propo wciągania brzucha...o wasze dziwo, nie wciągam. A że tak stoję? Po prsotu się wyprostowałam, nie wyginałam na sile do tyłu żeby brzuch zmniejszyc, bo mam taki jaki wyszedł na zdjęciu. Nie wyobrażam sobie na wdechu byc całe wesele tylko po to żeby mi brzuch nie wystawał
Stary 2014-05-15, 20:20   #138
agatka991
Raczkowanie

GG do agatka991

Jeszcze taką znalazłam, co sądzicie? Nie jest obcisła, nie podreśla zbytnio talii..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5719855.jpg (78,4 KB, 161 załadowań)
Stary 2014-05-15, 20:23   #139
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez akisia Pokaż wiadomość
Już wiem, że jak będę brała ślub to na zaproszeniach zaznaczę, że proszę by panie nie zakładały bieli. Nie wyobrażam sobie większego nietaktu.
nietakt to pisanie gościom na zaproszeniach, że czegoś im nie wolno ubierać

biorę za parę tygodni ślub i jak dla mnie to inna kobieta może przyjść w białej rozkloszowanej długiej sukni, nie będzie mi to przeszkadzać
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-15, 20:34   #140
akisia
Zakorzenienie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4647470 4]nietakt to pisanie gościom na zaproszeniach, że czegoś im nie wolno ubierać

biorę za parę tygodni ślub i jak dla mnie to inna kobieta może przyjść w białej rozkloszowanej długiej sukni, nie będzie mi to przeszkadzać [/QUOTE]
No to fajnie, że dla Ciebie to nie stanowi problemu. Ale są panny młode, które wolałyby mieć jako jedyne rozkloszowaną białą suknię i miło by było pozwolić im na to w ich dniu.
Stary 2014-05-15, 20:41   #141
201604181004
Konto usunięte

autrko wątku musisz pokazać suekienki na sobie bo bez tego to kicha
Stary 2014-05-15, 20:53   #142
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
1. Przyjrzałam się jeszcze raz tej sukience, bo stwierdziłam, że po takich komentarzach może coś mi umknęło, ta cała wulgarność i niestosowność, o której cały czas piszecie...
2.
Nadal jej nie widzę, sukienka jest krótka, ale już dla równowagi ma zerowy dekolt. Dziewczyna ma ładne nogi, więc odbiór mnie nie razi -
3. taką figurę się podkreśla, a nie zakrywa ;-))

4. No ale widzę, że autorka została już stłamszona i wybierze inną sukienkę :-P
5.
Ja byłam na weselach i w czarnych, i w czerwonych, i krótkich i dłuższych i obcisłych, i mniej, a nawet raz w BIAŁEJ i zawsze świetnie się czułam. No ale, nie pytałam nikogo o zdanie, bo szybko bym się dowiedziała o swoim guście i braku klasy i że pewnie wciągam brzuch na każdym zdjęciu

6.Dobrej zabawy dla autorki wątku Następnym razem idź w tym co Ci się podoba i dobrze się czujesz, bo zawsze się znajdzie ktoś z jakimś ALE
1. Przykro że nie widzisz tego, może kiedyś dojrzejesz do pewnych spraw.
2. Taaa, jeną nogę ma krótszą ale dla równowagi długa dłuższą
3. tak, podkreśla a nie eksponuje jak przy autostradzie
4. tak, stłamszona podobnie jak np biedni mautrzyści w garniturach zamiast popylac na mature w trampkach i podartych dzinsach albo jak człowiek w dresie.
5. No tak ty się dobrze czułaś, to że nie szanujesz naszych tradycji i masz w poszanowaniu parę młodą to już ciebie nie dotyczy bo przecież TY czułaś się dobrze
6 bzdura, idź w stroju dopasowanym do okazji, a wtedy będziesz się dobrze czuła.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-15, 21:04   #143
akisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
chyba by mi musiał wagon cegieł spaść na głowę żebym dzwoniła do młodych pytać się czy mogę ubrać czarną sukienkę na wesele. a może takie rzeczy tylko na wsi?
Pudło, w jednym z większych miast. Lepiej Ci? Nie wydaje mi się, żeby pochodzenie ze wsi oznaczało brak gustu? zabobonność? Nie wiem co miał znaczyć ten Twój sarkazm. Nie słyszałaś nigdy, że nie wypada iść w czerni na ślub?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-15, 21:05   #144
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Pudło, w jednym z większych miast. Lepiej Ci? Nie wydaje mi się, żeby pochodzenie ze wsi oznaczało brak gustu? zabobonność? Nie wiem co miał znaczyć ten Twój sarkazm. Nie słyszałaś nigdy, że nie wypada iść w czerni na ślub?
Olaboga, pobij mnie jeszcze że powiedzialam że tylko na wiochach takie cyrki z weselem odwalają
bo wybacz, ale jak żyję nie spotkałam sie z sytuacją że ktoś dzwonił do młodych spytać się czy może iść w czarnej sukience
a nawet jeśli słyszałam to 20 lat temu z ust mojej prababci, także weź dziewczyno <zle_slowo> bo się rzucasz jakbym ci welon podpaliła

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2014-05-16 o 11:34 Powód: <zle_slowo>
Stary 2014-05-15, 21:09   #145
Hultaj
BAN stały

żadna z Twoich kolejnych sukienek mi się nie podoba, czekanie z przymiarką kiecki do przyjazdu siostry dzien przed mądre na pewno nie jest,
sukienki takie jak ta czerwona widywałam na weselach i nikt o nie afery nie robił, dziewczyny młode zgrabne to i dobrze wyglądały.
Nie pytaj na przyszłość ludzi co możesz ubrać a czego nie, ewentualnie mamy czy kogoś bliskiego, bo się tylko nasłuchasz, każdy ma inny gust i wizję wielkiego wyjścia i Ci nagada co innego.
Moim zdaniem wesele to jest zabawa a nie jakieś ą ę bą tą i spokojnie tą czerwoną mogłabyś zalozyc, tylko na tamtym zdjęciu to wygląda tak, że biust tą sukienkę Ci rozsadza, nie wiem, czy to kwestia pozy np., bo teraz te opięte tkaniny są różne i rożne sprawiają wrażenie, ale dobrze, żeby ktoś mógł Ci ocenić, czy naprawdę nie jest za ciasna czy tylko taka Ci się wydaje, że nie jest i rozmiar większa byłaby za duża.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2014-05-17 o 07:40
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-15, 21:13   #146
akisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Olaboga, pobij mnie jeszcze że powiedzialam że tylko na wiochach takie cyrki z weselem odwalają
bo wybacz, ale jak żyję nie spotkałam sie z sytuacją że ktoś dzwonił do młodych spytać się czy może iść w czarnej sukience
a nawet jeśli słyszałam to 20 lat temu z ust mojej prababci, także weź dziewczyno <zle_slowo> bo się rzucasz jakbym ci welon podpaliła
A nie wystarczy przy okazji spotkania zapytać "nie masz nic przeciwko czarnej sukience, prawda"? Widzisz, ja się z taką sytuacją spotkałam kilka razy, więc wolę zapytać. Z mojej strony EOT bo wolałabym prowadzić dyskusję na bardziej kulturalnym poziomie.

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2014-05-16 o 11:34 Powód: cytat <zle_slowo>
Stary 2014-05-15, 21:14   #147
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Miałam taką sytuację na ślubie kuzynki, jedna pani nie tylko miała białą sukienkę ale i białe kwiaty we włosach i do dziś pamiętam konsternację gości i to, jak pannie młodej było przykro, że tamta swoją fryzurą z tymi kwiatami i ozdobną sukienką (mini, ale marszczenia i falbanki) przyciągała uwagę bardziej niż ona.
Już wiem, że jak będę brała ślub to na zaproszeniach zaznaczę, że proszę by panie nie zakładały bieli. Nie wyobrażam sobie większego nietaktu. Do czerni nic nie mam, sama najchętniej zakladam czarne, ale z szacunku dla młodych pytam czy nie mają nic przeciwko czerni.
popłakałam się z beki. edytowałaś calego posta i usunęłaś cały fragment za który pół oglądających nas osób cie wyśmiało.
Stary 2014-05-15, 21:14   #148
Hultaj
BAN stały

małe czarne na weselach tez widywałam i wyglądały normalnie
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-15, 21:16   #149
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
małe czarne na weselach tez widywałam i wyglądały normalnie
nikt nie dzwonił wcześniej, cytując "spytać się czy nie urazi to młodych i poprosić o ich poparcie"?
Stary 2014-05-15, 21:41   #150
ankua90
Raczkowanie

Boże kłócicie się, wieszacie na siebie psy i po co. O gustach się nie dyskutuje do cholery, to powiedzenie nie powstało bez powodu!!!!!!! Dla jednych najniższym wzorcem na wesele będzie czerwona, krótka sukienka, ktoś inny powie, że najniższy wzorzec to sukienka koktajlowa, a chyba powinno być tak, że należy szanować gust i upodobania innych. Kto ma rację, tego nikt nie jest w stanie stwierdzić. Boli nas, że ktoś nałożył biała, krótką spódniczkę i białe kozaczki? Nie nasze ciało, nie nasz wizerunek, nie nasz interes.

Dobra, żeby zakończyć wasze bezsensowne dyskusje mam pytanie/ Sama niedługo mam wesele i wypatrzyłam czerwoną sukienkę. Prawdopodobnie w takiej pójdę(szyję), bo wg mnie jest piękna(i moje zdanie i gust jest najważniejszy). Ale z ciekawości zapytam, co inni uważają o takiej sukience na wesele
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dlugie-suknie-wieczorowe-2-140342_L.jpg (24,2 KB, 186 załadowań)
ankua90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości