|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
No ja ogólnie lubię swoje włosy, bo co mam zrobić
i trochę wydają mi się takie smętne moje przy jej włoskach ale... jak się nie ma co się lubi
|
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Dziewczyny ma ktoras ta maske? I czy jej sklad w ogole jest ok?
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#603 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
|
|
|
|
#604 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też się zachłysnęłam CG pamiętam jak tu przybiegłam po wyrzuceniu wszystkich kosmetyków i się okazałao. że to nie jest jakas zbawienna metoda akurat dla mnie i nie podoba mi się ta nowa moda na wywalanie całego zapasu kosmetyków i zastepowania CG ;/ Powoli, nikt nie goni z włosami trzeba ostrożnie. Cytat:
Jestem na glodzie D.! ![]() Też muszę sobie kupić ale mojego herbalife... Co do kozieradki to js mam mieloną i włosy jada rosołem że az nie miło, juz sama nie wiem co robic bo pomagała i przyspieszała wzrost, ale mowie wiatr zawieje i juz pytania o curry... ![]() Cytat:
Cytat:
Ja wiem, że długie to fajne ale masz ładny obwód kucyka i myślę że przy ładym pocieniowaniu warstw byłoby mega! A takmasz półwyprost i będzie Ci się tworzył trójkąt jak mi kiedyś [pisałam pare postów wyżej w odp do Iwony] Jesli masz słaby skręt to im trzeba pomóc a nie na siłę zapuszczać, pamiętaj że to że długie to jeszcze nic nie znaczy, one musza wyglądać.
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#606 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja używam parafiny najczęściej w odżywkach b/s i się świetnie sprawdzają. Jedynym minusem jest to, że trzeba zmyć szamponem z SLS, SLeS, SMS czy innym mocniejszym, ale ja i tak takich używam. Cytat:
Ja sama zrezygnowałam ze skrętu na rzecz długości, ale po prostu i tak lepiej się czuję w delikatnych falach niż w bardziej skręconych włosach, a długie włosy u siebie lubię i o ile miałam lekki przyklap ostatnimi czasy, to po cieniowaniu jest miodzio i ładnie się uniosły włosy u nasady. ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
Sama od wieeeeelu lat noszę warstwy i nigdy nie odniosłam wrażenia, o którym mówisz. Ani nikt w mojego otoczenia, a raczej by mi powiedzieli, bo mam znajomych, którzy wprost powiedzą, co widać i co myślą.
|
|||
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamiętaj ze masz włosy kręcone i nie bedzie to wygladac jak cieniowanie włosów prostych powywijanych na końcach... Na naszych włosach warstwy sie tak nie odznaczają ja własnie widzę, że większośc kręconowłosych ma tak podcieniowane i ja np obwód mam 10 a tak jak Ty sobie włosów nie przełoże z przodu bo nie mam ich az tyle wlasnie przez cieniowanie ale moja fryzura mimo długośc wciąż jest lekka nie ma przyklapu włosy sa odbite u nasady zyskały objętości.
|
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tak mam. ja wiem że włosy a włosy to różnica tylko jak mówię ona sa cięzkie i grube i nie mają szansy się podkrecić Juz kilka razy Ci mowilam za mamy chyba pdobną strutkure włosa bo widzę jak Ci się nie dogręca to tak jak i mnie. Tak własnie czytasz, ze zrozumieniem......... Ja tylko mówię co widzę, tak jak zaznaczyłam, to ma wyglądać a nie smętnie wisieć. Nie będę przekonywać ale wydaje mi się że tu może leżec po czesci problem
|
|
|
#611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Specjalnie zrobiłam zdjęcie, włosy ohydne, bo myte wczoraj (właśnie się zbierałam do mycia ich) + po całym dniu na wietrze + po dłuugiej drzemce w ciągu dnia w rozpuszczonych. I uważam, że wyglądają o niebo lepiej niż kiedy były mniej wycieniowane. Co do tego, że masz drobne falki - w takich tym bardziej warstwy zginą. Cytat:
edit. Dobra, g*wno widać na tym zdjęciu.
Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2014-05-15 o 19:20 |
||
|
|
|
#612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może i pewne elementy są podobne, ale skręt mamy zupełnie inny. Cytat:
Zrobiłabym te warstwy, ale boję się, że tak to będzie wyglądało i będę musiała całość ściąć do warstwy najkrótszej a wtedy to się chyba zapłaczę Boję się czegoś takiego klik klik klik tylko w wersji kręconej
Edytowane przez Imperfecta Czas edycji: 2014-05-15 o 19:29 |
||
|
|
|
#613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O to mi chodzi, ładnie uniesione zdefiniowany ksztalt. Moim zdaniem 'płaszcze' sa nieładne.. W ogóle masz b. ładne włosy! Takie reklamowe, pełne blasku błyszczące, taka struktura jak z reklam syossa ;p ![]() /a
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najpierw, że bardzo kręcone włosy wyglądają dobrze z warstwami, a później, że masz za drobne loczki do warstw. Mocno kręcone włosy z reguły są drobniejsze. Poza tym jak zrobisz warstwy, to włosy nie ustawią Ci się w szeregu i nie zaczną dobierać w kupki "ej, koleżko, jesteś tak samo krótki jak ja, kręcimy się razem", tylko mimo wszystko pojedyncze loki będą zawierać pewnie włosy z np. 2 warstw i dlatego przy falach/lokach warstwy giną. |
|
|
|
|
#615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-05-15 o 19:36 |
|
|
|
|
#616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też mi się podobają i jestem dumna z tego, jak się ładnie błyszczą. Długo mi zajęło zejście z tych zniszczonych włosów, ale warto było. |
||
|
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja właśnie myśląc "warstwy" widzę takie coś, tylko ten dół skręcony a reszta proste dlatego się ich boję.
|
|
|
|
|
#618 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, odpuście
Nie ma co "nawracać" na siłę, skoro ktoś jest z definicji na "nie". Wprawdzie nie bardzo rozumiem z jednej strony narzekanie, a z drugiej odrzucanie każdej rady, na zasadzie wiem lepiej i już. Ale cóż... nie wszystko trzeba ogarniać. Joanku, u mnie nie za bardzo jest na co patrzeć. 5-6 loków i tyle :P. Co do kozieradki mielonej, to jeszcze jej nie otworzyłam. Mam jeszcze trochę ziaren i jak już wspominałam, one, przynajmniej u mnie, nie zostawiają zapachu. Swoją drogą, moja sąsiadka, też ma kręcone włosy i ostatnio mi powiedziała, że po raz pierwszy w życiu poznała kogoś, kto też ma kręcone włosy - a ma 40 lat. |
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie będę dłużej namawiać. ![]() Tylko gadanie o włosach jakisnick, spójrz na swoje i zastanów się, być może różnią się ciut od tych, które wrzuciłaś w linku, i jednak łaskawie przyjmą warstwy. |
|
|
|
|
#620 |
|
Zadomowienie
|
Doprowadziłaś mnie do łez xD
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
Nie napisałam, że wiem lepiej ani niczego nie odrzucam tylko napisałam czego się obawiam, a to chyba jednak znaczna różnica, nie sądzisz?
|
|
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Przykro mi, że naraziłam Cię ewentualny na koszt chusteczek.
|
|
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już wolę brzydki, trójkątny płaszcz niż włosy na chłopaka jak coś pójdzie nie tak Poza tym ja nawet nie napisałam nigdzie, że jakoś bardzo mi coś nie pasuje, tylko że moje włosy takie już są i że średnio mi z tym, ale mam świadomość, że im dłuższe tym mniej będą się kręcić. Znowu czuję atmosferę jak przy poprzedniej rozmowie na temat mojego farbowania jaka to jestem zła, bo nie słucham czyichś rad i narzekam. Nie narzekałam, stwierdziłam fakt, nie przekonywałam też nikogo, że mam rację napisałam tylko czego się obawiam. Nie rozumiem tutaj czegoś no ale skończmy temat już, bo znów ktoś powie o słowo za dużo i znając życie będę to ja
|
|
|
|
|
#624 |
|
Zadomowienie
|
Mogę zapewnić Cię z jednym, to co podrzucias w linku na pewno Ci się na głowie nie stanie, bo masz zupełnie inne włosy niż ta skrzywdzona kobita na zdjęciach
A resztę może rzeczywiście zamknijmy temat. A! Co do włosów jakisnicka to akurat uważam, że Tobie taki cherubinek zupełnie by nie pasił. Jest jak jest tylko musisz teraz sama sobie pomóc ^_^
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam cytować, ale za dużo tego było
![]() Popieram dziewczyny Martę i Joanku w skrócie: - nie że włosy takie już są, tylko niecieniowanie im nie służy i długość płaszczowa, co nie znaczy że Tobie Imperfecto nie może się podobać bo może ![]() - warstwy na prostych włosach nie da się porównać z tym co na kręconych, ja swoje wstawiałam włosy po cięciu zaraz i ułożeniu po mnie i nie dało się wypatrzyć warstw, a nie mam co myśleć o warkoczu francuskim, bo wyłazi wszystko one właśnie tak się układają i podkręcają wtedy bardziej, bo mają możliwość Jakbym miała stare fotki (a chyba nie mam) to pokazałabym jak wycieniowanie zmieniło mój fryz całkowicie, nic smętnie nie wisi i nie muszę patrzeć na cudze włoski z westchnieniem, że też tak chcę, bo i u mnie jest tak jak chcę
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mnie to bawi, bo w ogóle to do mnie nie pasowało, ale zajarałam się, że mam kręcone włosy i się uparłam. A było taaaaaak źle mi w nich. Raz, że do stylu mi nie pasowały, a DWA (dużo istotniejsze) do twarzy. Nigdy więcej.
|
|
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogą być lepsze, ale nie będą idealne. Więc... równie dobrze mogę zaakceptować to co mam.Nic, idę do fryzjera za tydzień. Zrobię te warstwy. Najwyżej się ogolę na łyso koniec końców
|
|
|
|
|
#628 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To tak jakbym kupowała sukienkę i wybrała brzydszą, bo ta ładniejsza i tak nie jest taka jak widziałam w necie za 1679873189 zł. |
|
|
|
|
#630 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie skręt pięknie podkreśla i mam go wyżej po proteinach, głównie po keratynie, kolagenie z elastyną, spirulinie, żeń szeniu, mleczku pszczelim i mleczkach roślinnych (migdałowe, winogronowe, waniliowe, bawełniane). Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiesz Cytat:
Cytat:
I nie będziemy mieć, więc pora pokochać swoje włosięta, ja już dawno pokochałam Cytat:
![]() Ślubuję miłość i wierność olejkowi alverde z arganem - wspaniały! |
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

i trochę wydają mi się takie smętne moje przy jej włoskach
ale... jak się nie ma co się lubi

dyfuzor go trochę podnosi a tak... są takie trochę nijakie