|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
|
|
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
[QUOTE=svelta;46470016]Jak dla mnie jedna osoba w zupełności wystarczy do odwiedzin w szpitalu- w moim przypadku to mój facet. [/
U mnie tak samo. Nawet mojej mamie zakazałam przyjeżdżać (jechałaby 70 km, żebym do niej na trzy minuty wyszła). Tylko teściowa do mnie na sekundkę zaglądała, jak akurat szła na dyżur... Cytat:
Właśnie położyłam dłoń młodego na brzuchy, żeby poczuł jak się mała rusza: - Czujesz? - Tak. - Rusza się ![]() - O, to znaczy, że mnie lubi? ![]() - Tak. I słyszę jak po cichu do siebie mruczy "Żeby taki duży chłopak taką małą dziewczynkę lubił?" |
|
|
|
|
#2193 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2194 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi ja chciałam w Zośce jak najbardziej
uważam, że opieka jest bardzo dobra (patologia, pooperacyjna, poporodowa) jeśli chodzi o porodówkę to nie mam pojęcia. Jedyny problem to IP ale tu też miałam fart bo o 4:00 trafiłam na pustki. Tak więc ja mogę polecić. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2195 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Integra;46472004]
Cytat:
Pamiętam jak po porodzie na drugi dzień przyjechał tż i... wchodzi za nim cała wataha tj. szwagier , szwagierka , jej koleżanka z mężem , a ja sobie myślę co oni tu ku... robią Zmęczona po dwudniowym porodzie jakaś masakra . Człowiek uczy się z czasem
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#2196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba bym go udusiła Mój na szczęście usłyszał na zajęciach Szkoły rodzenia, że odwiedziny kogoś poza tatusiem to nie jest dobry pomysł, bo zarazki, zmęczenie itp. I bardzo wziął to sobie do serca |
|
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff, chyba dziś pęknę. Mąż zrobił mi niespodziankę i kupił kilo polskich truskawek
|
|
|
|
#2198 |
|
Rozeznanie
|
U mnie po porodzie był tz i mama bo po drodze miala zadanie kupic biustonosz do karmienia i koszule a w dzien wyjścia przyjechał tz, mama z teściowa i dla mnie to już był tłum, ale powiem wam ze do dziewczyny z sali wiecznie wycieczki chodziły, najgorzej ze byli głośno i stwierdziło od nich papierosami, a ze to zima była to wszyscy w kurtkach.
Wojtus prosi nas zeby mógł z tz jechac po nas do szpitala, narazie się zastanawiamy. Kochane ja rozumiem konieczność cc nawet wydaje mi się ze lekarze niepotrzebnie zwlekają z tym rozwiązaniem fundujac kobietom koszmar ale jeżeli można tego uniknąć to wg mnie sn jest lepszym sposobem. |
|
|
|
#2199 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2201 |
|
Wtajemniczenie
|
Truskawki... teraz to dla mnie marzenie. Dietke dostałam, że ho ho...
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2202 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2203 |
|
Wtajemniczenie
|
brak owoców małopestkowych truskawki maliny etc. Brak warzyw strączkowych i wzdymających. Mało wołowiny chleb biały zero ziaren nabiał w ilości szklanka na dzień. To tak ogolnie
|
|
|
#2204 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2205 |
|
Wtajemniczenie
|
dusia jeśli meczy cię kaszel to znam niezawodny sposób mi pomaga..
Kup w aptece Olejek pichtowy i ok 20 kropel na raz na miod lub sok i 2/3 razy i po kaszlu..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#2206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zapraszam, jeszcze kilka zostało ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2207 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2208 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No nie wiem każdy ma inne podejście, ale ja jestem strasznie z małą związana emocjonalnie, spędzam z nią całe dnie.. i jak pomyślę że miałabym jej wcale nie widzieć kilka dni to mam łzy w oczach autentycznie. Więc uważam że przyprowadzenie jej chociaż na 15-30 minut zadziała kojąco na moją psychikę, a to wydaje mi się ważne. Nawet jestem tego pewna po tych kilku dniach na patologii. Dla niej też wydaje mi się będzie to ważne... zobaczyć mamę i braciszka... Co innego kiedy przyprowadza się dzieci z rodziny... ale własne? Zauważyłam też że w szpitalu w którym rodziłam, kładziono osobno pierworódki i osobno wieloródki. Może właśnie, żeby były bardziej wyrozumiałe co do dzieci...W ogóle odwiedziny uważam za dobrą rzecz ale tylko najbliższych, którzy swoje przyjście wcześniej uzgadniają. W moim przypadku tak było i było mi z tym dobrze... tym bardziej że miałam porównanie, bo kiedy mała po porodzie złapała infekcję dróg moczowych miałam zakaz odwiedzin i to był okropny czas. Reasumując chyba żadna z Was nie chciałaby leżeć ze mną w jednej sali ale raczej żadnej to nie grozi
|
|||
|
|
|
#2209 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aga__tka - dzięki za rady co do relacji między dziećmi Cytat:
![]() Cytat:
No i też kwestia tego, że poprzednio nikt nie miał małych chłopców, a dziewczynki po których właśnie teraz dostaję ![]() _________________________ ____ Bry wieczór ![]() wreszcie mam chwilę ![]() dzisiaj przeanalizowałam moje finanse i jutro/pojutrze zamawiam pościel, przewijak, poduchę do karmienia i rożek z początku zafiksowałam się na sówki, a teraz z kolei spodobał mi się szary w białe kropki... tzn. na pewno wezmę taką poduszkę i rożek, a pościel jeszcze zobaczę![]() no i muszę w końcu kupić prześcieradła do reszty łóżek i ochraniacz do synka, bo już ze 3 tygodnie się zabieram za to. z wyprawki zostaną pampersy i leżaczek, ale to luzik no i ew. stelaż do wanienki, ale to zobaczymy po remoncie jak z miejscem w łazience będzie.
|
|
#2210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak jak pisałam wcześniej- sama nie jestem zwolenniczką wizyt na oddziale, ale chodzi mi o pobyt w szpitalu, który trwa 2-3-5 dni. Bo przy dłuższych pobytach pewnie sama bym dzwoniła żeby mnie ktoś odwiedził. No a już oddział położniczo-noworodkowy jest dla mnie oddziałem, w którym wizyty powinny być bardzo ograniczane. No ale to jest moje zdanie, nikogo nie będę do niego przekonywać |
|
|
|
|
#2211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej byłam u lekarza
![]() Dziś miałam to ostatnie duże USG, które sprawdza czy wszystko w porządku, potwierdziło się że dziewczynka, 1480g, minimalnie mniej niż średnia, więc się na 5kg nie zapowiada ![]() leży sobie niezgodnie z zasadami, czyli główką w górę, co z punktu widzenia porodu w moim przypadku jest obojętne, ale zmartwiło mnie o tyle, że Ola też tak była ustawiona do 36tygodnia (lekarka przestała widzieć nadzieję na przekręcenie, bo potem szansa na przekręcenie jest tylko 5%, ale się jednak okręciła) i pamiętam, że jak była większa to bardzo mi naciskała na żołądek czy wątrobę i bardzo źle się z tego powodu czułam ciągle... jak powiedziałam lekarce, to powiedziała że to jest bardzo częste zjawisko u dzieci ułożonych miednicowo, bo trudno im się inaczej ustawić głową i naciskają na jakiś nerw... mam nadzieję że ta maluda jeszcze zmieni szybko pozycję, zanim na ten nerw zacznie naciskać nie mieszcząc się , bo na razie głównie tak leży jak dziś - w zeszłym tygodniu raz była odwrotnie, ale następnego dnia już tak samo jak zawsze - czuję te nóżki na dole Cytat:
ale jeśli kocyki, to weź pod uwagę że będzie lato, a w polarkch - które często są sprzedawane jako kocyki dla dzieci niestety bardzo się człowiek poci... jednym słowem moim zdaniem kocyki są bardzo ok, ale trzeba zwrócić uwagę na materiał, żeby nie był sztuczny... moje dzieci pocą się pod polarkowymi kocykami których kilka mam z różnych źródeł już teraz przy cieplejszych dniach... latem nie zamierzam ich wcale używać, ale mam też kilka innych kocyków - np bawełniano polarowy, który jest już dużo lepszym rozwiązaniem, bawełniane trzy różnej grubości oraz jeden taki akrylowy - ten się nie nadaje na upały, ale jak jest koło 20stopni to dzieciaki się nie pociły pod nim w czasie snu (ja nie wiązałam ciasno dzieci, tylko przykrywałam delikatnie zawsze, moje dzieci bardzo lubiły brykać nóżkami ale koleżanki synek nie płakał tylko ciasno związany...)[QUOTE=Integra;46472004] Cytat:
![]() ja się nie cieszę z cesarki, ale nie mam wyjścia... nie wiem co by było gdybym mogła mieć maludę szybciej przy sobie (nie po 24h
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
I ja po wizycie. Szyjka przestala sie skracac, a nawet wydluzyla sie 5mm teraz ma 3.5cm, ale jest troszke miekka. Niestety dostalam antybiotyk na bakterie w moczu :/Z dobrych wiesci, synio ma sie swietnie przekrecil sie glowka w dol mysle wiec, ze ostatni pomiar byl troche oszukany, bo musialby przez ostatnie 4tyg przytyc 800g ciesze sie, ze juz taki duzy Pozostale badania ok. Dobranoc. |
|
|
|
#2213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tym zarażaniem, idąc tym tropem odwiedzin nie powinno być wcale. Nie dajmy się zwariować. No ale to też tylko moje zdanie. I żeby nie było wątpliwości jestem jak najbardziej za ograniczeniami odwiedzin, w moim szpitalu (na noworodkach) wygląda to tak że do pacjentki moga przyjść jednocześnie 2 osoby, pokoje 2 osobowe więc max 4 osoby w sali, odwiedziny trwają od 10 do 20, co uważam ze jest bardzo dobrym rozwiązaniem, bo przynajmniej te odwiedziny się rozkładają na 10 godzin a nie na 3 jak w drugim szpitalu i wtedy na oddziale jest ciemno od ludzi. Aha zapomniałam napisać Mamaya dobrze że wszystko ok ![]() Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2214 |
|
Wtajemniczenie
|
Svelta gratulacje wizyty!
|
|
|
#2215 |
|
Zadomowienie
|
Celebrinfea - bardzo drastyczna ta Twoja dieta - ciekawe jak długo musisz na niej być - czemu chleba białego nie ? bo Jagódka jest wcześniakiem czy dlaczego bo nie wiem ?
dusia - zdrowiej szybciutko - strasznie współczuję takiej rozłąki z synusiem rybka dla synusia - dlatego mój lekarz nie mówi wcale jaka waga bo potem kobiety spać po nocach nie mogą -dowiem się przed samym porodem na usg a antybiotykiem się nie martw sn czy cc - ja osobiście chcę sn a jak pomyślę o cesarce to płakać mi się chce ze strachu - nie to, że sn nie boli i się nie boję - bo oczywiście, że boli ale ta rana przy cc mnie przeraża i jak ja byłam w szpitalu (a byłam dłużej niż normalnie) to żadna kobieta po cesarce nie czuła się dobrze i wolę cierpieć przed niż po bo u mnie nie było tak źle ![]() odwiedziny w szpitalu - hym.... co do dalszej rodziny, czy znajomych to nigdy w życiu - przy pierwszym synku strasznie się cieszyłam (byliśmy ponad tydzień w szpitalu) jak tż przychodził i cały dzień na niego czekałam, raz odwiedziła mnie mama na 15 min i moja siostra - i zawsze jak ktoś przychodził to ja spokojnie szłam pod prysznic a mały nie był wtedy sam w pokoju - te odwiedziny były mi bardzo potrzebne a teraz jeśli chodzi o starszego synka to szczerze nie wiem jak wyjdzie -bo o ile jeśli zacznę rodzić to moja mama nie pójdzie do pracy i zostanie z małym o tyle potem już nie może więc jeśli nie będzie go z kim zostawić (teściowej nie będę się prosić) to przyjedzie a na pewno na wyjście ze szpitala bo już nie może się doczekać (tż mu powiedział, że muszą kupić duże kwiaty a on uwielbia je dawać) a do szpitala mamy ok 40 km -ale dla nas takie odległości to nie jest nic wielkiego tż codziennie do pracy dojeżdża tylko, że mój synek jak chce to jest naprawdę bardzo ułożony jeśli chodzi o różne miejsca publiczne -np. mi też się nie podoba jak dzieci szaleją po korytarzach w przychodniach a nasz mały jak go dzieci chcą wciągnąć w biegi na korytarzu to odpowiada, że nie wolno tak biegać bo można komuś krzywdę zrobić i ani raz nie dał się wciągnąć a ja nadal nie śpię i wziełam nospe przed chwilą ![]() już nie mogę dać sobie rady ze sobą nie cierpię końcówki |
|
|
|
#2216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() Niestety obowiązki wzywają i trzeba rano wstać Miłego dnia Kularek mi też gorzej w końcówce Co do wstawania po cc to u mnie w mieście w każdym szpitalu wstaje się po 8 godzinach i wtedy przywożą dziecko już na stałe , a tak wcześniej przynoszą do karmienia Ja już rozmawiałam z lekarką na temat karmienia po cc i kazała zaznaczyć w szpitalu, że nie chcę żeby maleńka była dokarmiana butlą i tyle , a nawet jeżeli mąż będzie ze mną cały czas w ciągu tych 8 godzin leżenia to maleńka może być w sali z nami jeżeli mi pomoże mus to mus ![]() Cytat:
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana
Nam wczoraj położna zwróciła uwagę na to aby do szpitala za dużo osób nie przychodziło, a jak przyjdą to można wyjść na korytarz bo tam jest duża sofa i żeby patrzeć też na osobę która z nami jest w pokoju a nie tylko na siebie. Ja osobiście uważam że takie wizyty powinny być ograniczane do maks 2 osób... Dobrze że to lato ... Wczoraj na szkole rodzenia jedna położna mówiła że do porodu wziąć zwykłą koszulkę którą bez obaw można wyrzuć a druga powiedziała później że Vanish wszystko dopierze i mamy przyjśc do porodu tak żebyśmy czuły się ładnie - bo samopoczucie też jest ważne ![]() pokazywała nam też co dziecko musi zrobić z główką aby się wpasować w kanał rodny ... myślałam że to mniej skomplikowane jest hehe |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2218 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
Nie chce mi się nic pogoda nie zacheca do wstana..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Wczoraj trafiłam na cudną panią doktor, która zmierzyła mi ciśnienie normalnie, nie elektronicznym ciśnieniomierzem i okazało się, zs wartości 190/130, które pojawiły się na elektroniku są z kosmosu, bo na ręcznym 130/80
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.

uważam, że opieka jest bardzo dobra (patologia, pooperacyjna, poporodowa) jeśli chodzi o porodówkę to nie mam pojęcia. Jedyny problem to IP ale tu też miałam fart bo o 4:00 trafiłam na pustki. Tak więc ja mogę polecić.
, a ja sobie myślę co oni tu ku... robią
Zmęczona po dwudniowym porodzie jakaś masakra
Chyba bym go udusiła
Mój na szczęście usłyszał na zajęciach Szkoły rodzenia, że odwiedziny kogoś poza tatusiem to nie jest dobry pomysł, bo zarazki, zmęczenie itp. I bardzo wziął to sobie do serca