|
|
#1531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Nie dziwie sie, ze sie zestresowałaś Cytat:
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1533 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też będę musiała się za prezentami rozejrzeć .Ale dla siebie czy dla dziecka A tak na serio - czekam na inspiracje od Was Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że szybko pomoże! Cytat:
Moja doba to wgl powinna trwać przynajmniej dwa razy tyle. A moja Niunia dziś grzeczna jak aniołek. Polulała mi na rękach i na klacie a ja sobie wtedy poczytałam książkę, przewietrzyłyśmy się i inne takie....i wgl cud miód i orzeszki Zmykam do skarba
|
|
#1534 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1535 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
aby kolejna noc była lepsza Cytat:
Dobrze, że jesteś czujna i tak się to zakończyło Idę napić się karmi i odciągnąć mleko - może moje dziecie będzie ładnie spało w nocy
|
|
|
#1536 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A problemów z brzuszkiem współczuję- znam ten ból![]() Kate- dacie radę z Majką, trzymam kciuki ![]() U nas była fatalna noc- Antek w ogóle nie zasypiał a musiałam wstać o 7 bo do proktologa jechałam. Myślałam, że mam problem z hemoroidami ale to podobno jakaś zakrzepica czy cuś i samo ma zejść Potem wracałam sama z Antkiem i siedział z tyłu i zaczął się strasznie drzeć no ale się nie zatrzymywałam żeby szybciej dojechać. Okazało się, że mu kaptur od kombinezonu spadł na twarz. Boże jaki on był spocony, aż się poryczałam jak to zobaczyłam. Jutro montuje to lusterko by widzieć co się dzieje u niego. Ja głupia myślałam, że on marudzi a on się tak męczył. Do teraz ryczę jak o tym pomyślę Jestem beznadziejna, powinnam się gdzieś zatrzymać
|
|
|
#1537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jejku - współczuję sytuacji. Ja jeżdżę autem okazjonalnie i obawiam się, że płacz podzialalby na mnie tak stresujaco, że dla bezpieczeństwa musialabym się zatrzymać Idę zaraz spać, bo łeb mi pęka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysku współczuje bardzo stresu.
Z telefonu...
|
#1539 | |||
|
Zakorzenienie
|
Niegłupia myśl Nie znają, ale ode mnie się nic na temat forum nie dowiedzą. Naczytam się mądrych rzeczy, które piszecie i później błyszczę w towarzystwie, nie pozwolę, żeby ktoś mi odebrał tę rolę Cytat:
Cytat:
Położna jak widzę mega profesjonalna. A co Ci zaleciła na hemoroidy? Odstawienie nabiału? ![]() Cytat:
Emilka już wykąpana i nakarmiona. Teraz TŻ ją usypia, a ja siedzę na wizażu i pożeram solidny kawał sernika ![]() Będzie co jutro spalać podczas porannych ćwiczeń
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Lutien miło cię czytać. Odsypiaj i wracaj do nas.
Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Niezpominajko, nie zrobiłaś nic złego moim zdaniem. Kaptury i czapki namiętnie dzieciom zjeżdżają, ja ich nie zakładam w aucie. Z telefonu...
|
#1541 |
|
Raczkowanie
|
a my dzisiaj po szczepieniu.
Jejku jak ona jej te igły wbijała w te nóżki jak ona mi się potem żaliła ![]() dobre wieści to to że mamy już to za sobą a i starszej córi wyniki krwi dobre wyszły Ale wieje u mnie dzisiaj, jakaś masakra. Zastanawiałam się nawet czy jechać na szczepienie ... trzymając się brokułowej zasady nie chwalę swojego dziecia, tylko ciekawa jestem ile dzisiaj mi pośpi ![]() Na dzień dziecka zaprosze swoje pocieszki do Pacanowa, zapowiada się imprezka i dla starszej mam zamiar kupić domek taki większy dla lalek, dla młodszej jeszcze nie wiem ![]() A nie pisałam wam że starsza córcia dostała od młodszej rolki w dzień jak przyszłyśmy do domku ze szpitala i to był strzał w dziesiątkę. Starsza zachwycona siostrzyczką do tej pory i już się nauczyła jeździć nawet ![]() Dobre jesteście z tymi położnymi i odstawianiem nabiału ![]() uciekam spaćććć
|
#1542 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zeszłabym na zawałCytat:
u mnie kaptur czy czapka nie da rady przejść w foteliku bo jest awanturaCytat:
|
|||
|
|
|
#1543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1544 |
|
Zadomowienie
|
tygrysek - rany co za historia. Aż muszą pooglądać na yt co trzeba robić w takich sytuacjach bo też bym pewnie w pierwszym odruchu złapała do góry...
niezapominajka - nie przejmuj się, przeciez każdemu może się zdarzyć. Ja dość często jeżdże sama z małym, ale faktycznie nie naciągam nigdy czapek ani kaptura. Za to w wózku często mu się czapka zsuwa na oczy, nie zawsze poprawiam, nieraz chyba lepiej śpi jak nic nie widzi Uciekam spać póki mogę
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, po kąpieli zauważyłam u mojej małej bąbelek na rączce w miejscu szczepionki, którą miała zrobioną w szpitalu, czyli prawie 5 tygodni temu. Czy któreś z waszych maluszków tak miało?
|
|
#1546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas w okolicach 5 zaczęło sie babrać i pojawiła się ropa. Położna kazała sie nie przejmować tylko dobrze prac ubranka i prasować. |
|
|
|
|
#1547 |
|
Zadomowienie
|
Mi w szpitalu powiedzieli że tak może się dziać i że to normalne i żeby się tym nie przejmować. U nas jednak nic się nie działo albo przeoczyłam bo to tatuś głównie kąpie.
|
#1548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My już po założeniu szyny- a tak właściwie rozpórki, wcale ona taka zła nie jest. Niby ma to nosić 24h na dobę ale będziemy zdejmować do kąpieli i przewijania. Wiadomo młoda płacze jak chce nogami poruszać a nie umie, ale ogólnie chyba jej nie przeszkadza, że ma tak nogi rozłożone...oby jej te rozkładanie nóg nie zostało.... Zrobiłam porządek z ciuchami które kupuje teściowa w ciucholandach i mam 2 worki 35litrowe których nie założę młodej bo mi się nie podobają |
|
|
|
|
#1550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobranoc mamuśki
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
Uparta jak pisalas: dobrze, ze juz po klopocie, wiem jakie to smutne jak male placze
![]() Karolcia dziwne, ze Cie o tym nie poinformowali.mi o tym miejscu po wkluciu mowili w szpitalu, mowila o tym polozna jak przyszla i mowila o tym pediatra na wizycie Smarrita z jakim spokojem Ty piszesz o tej szynie. Ja bym chyba z zalu umarła, nie lubie robic czegos, cxego moje dziecko nie lubi. Ile macie to nosic? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#1553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma się czym przeciez przejmować, niektóre dzieci gips mają zakładany i tu jest dopiero problem, a taka szyna... zawsze przecież mogę ja na chwilę zdjąć, chociaż wtedy wiadomo, że wydłuży się czas poprawy bioderek. Jedyne co to na brzuchu nie będzie mogła leżeć No ale trudno, ważne żeby na bioderka były prawidłowe
|
|
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
No w sumie moja jak lezy to ma szeroko nogi, ale czasami macha nimi i kopie ciesząc sie, wiec wtedy moglby byc problem. 6 tyg szybciutko zleci na szczescie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1555 |
|
Wtajemniczenie
|
Kate a Majka jaką wadę miała? Miała już w szpitalu usg czy dopiero teraz?
|
|
|
|
#1556 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i żeby te 6 tygodni wystarczyło i wszystko było ok Cytat:
Cytat:
byłam może zbyt roztargniona ![]() Więc dobrze, że mam was. Uspokoicie w każdej sytuacji QUOTE=kate1623;46476513]Moja Majka też w miarę to znosi ale zapisalam się na konsultacje do innego ortopedy podobno dobrego bo chce sie upewnić czy musi to nosić. Trochę nie ufam tej babce a zle dobrana frejka może tylko zaszkodzić Wysłane z mojego GT-I8190[/QUOTE] super, że Majka daje radę Ale jak macie możliwość to faktycznie sprawdźcie
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
Kate, Smaritta - trzymam kciuki, żeby te niewygody, które teraz znoszą Wasze dziewczynki, dały szybkie pozytywne rezultaty
Tygrysku - co za przeżycie! brawa za szybką reakcję, nieważne, czy prawidłową, grunt, że skuteczną Niezapomnijko - wiem, że przeżywasz tę sytuację z autem, ale wierz mi, nie jesteś jedyną, której się to zdarzyło, więc niczego sobie nie zarzucaj. ja ostatnio tak "zgrzałam" Ewę i pierwsze co mi przyszło do głowy, to wszystkie zasłyszane historie o zostawionych w zamkniętych samochodach w czasie upału dzieciach i zwierzętach... małż wrócił z pracy i od progu oznajmił, że za chwilę znów musi jechać, jeszcze nie wie gdzie, odebrać koleżankę, która z pacjentką do szpitala pojechała. no i już jest w drodze... do Opola... ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:20 ---------- Żeby się matce nie nudziło, gdy nie moze spać martwiąc się o ojca, Przemo zafundował mi kupę rozbudzająca, druga razem z sikiem prostym na przewijaku i trzecia wypływająca na plecy przy karmieniu. Synus do całkowitego przebrania. Dodam, że w dzień kupy nie bylo. To sobie wybrał porę... |
|
|
|
#1558 |
|
Rozeznanie
|
piszecie o położnych..
ta, która przyszła do Młodego od razu poprosiła o 6 podpisów i powiedziała, że jak będę potrzebować, to mam dzwonić tyle ją widziałam :P pytałam wtedy o karmenie- mówię, że Młody się nie najada, a chciałabym karmić piersią - poleciła mleko modyfikowane :P druga, jak przyszła do mnie i też pytałam o karmienie, bo Młody wyjada z jednej piersi, potem z drugiej i jeszcze mu mało (no.. dostaje mm) to kazała najpierw dać jedną pierś, po godzinie drugą, a jak pytałam co mam zrobić przez godzinę jak będzie się żalił, że głodny, to nic nie powiedziała to się dowiedziałam, nie? melduję Ciociom, że byliśmy dziś na szczepieniu, nawet w miarę krótko dziecię płakało.. teraz jak zasnął ok 19 tak dalej śpi od wagi urodzeniowej doszło nam 900 i 3 cm długości ![]() dostaliśmy skierowanie na rehabilitację, bo się lekarzowi nie spodobały zaciśnięte piąstki no i... kazał mi pić 4-5 litrów wody, żeby mieć czym karmić (przeciwnik mm) też bym wolała karmić tylko piersią..
|
|
#1559 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
Oby to 6 tygodni zleciało jak najszybciej Cytat:
![]() Cytat:
Cieszę się, że frejka nie utrudnia aż tak bardzo życia Majce thidien, Karolcia2401- Nie ma co... Położne i lekarze z powołania... Od razu łatwiej sobie poradzić z trudami macierzyństwa, mając takie wsparcie Jeżeli chodzi o moją położną to może szału nie ma ("Proszę odstawić nabiał ), ale generalnie babeczka jest w porządku. Kilka fajnych rzeczy mi podpowiedziała. Poza tym gdy poskarżyłam jej się podczas wizyty na swoją bezsenność (wtedy przypadało jej apogeum), to później dwa razy dzwoniła do mnie, żeby się upewnić czy nie dopadła mnie depresja poporodowa. Uważam, że to miłe.Cytat:
![]() Cytat:
![]() ...i pięknie przybiera na wadze ![]() Swoją drogą zapominałam Wam powiedzieć, że wczoraj spotkałam znajomą, która rodziła dwa tygodnie przede mną. Jej synek przez miesiąc przybrał na wadze... 2700 g. Gdy się urodził ważył ok. 3000 g, więc praktycznie podwoił swoją wagę urodzeniową. Pierwszy raz widziałam, żeby dziecko faktycznie rosło jak na drożdżach. Moja Emi wyglądała przy nim jak kruszynka i przypuszczam, że nawet Rysio Kalisz Side prezentowałby się przy nim mało imponująco (żart!) ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chyba musiałabyś cały dzień nic nie robić tylko siedzieć z butelką mineralnej ![]() Brrr! Ale pogoda za oknem... Czy ciepło w tym roku to już było, ale się skończyło? Miałam w planach liczne rozrywki (wyprawę do mięsnego i warzywniaka), ale jest tak nieprzyjemnie, że nie będę dziecia ciągać po dworze. Z innej beczki... W weekend wpadają do nas znajomi i chcę zrobić taką przystawkę: http://gotowaniecieszy.blox.pl/2013/...-i-boczku.html . Jak myślicie, z czym ją podać? Wymyśliłam sałatkę z młodych ziemniaków i bagietkę z masełkiem czosnkowym. Myślicie, że będą pasować?
|
|
#1560 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry.
Tygrysku, rozumiem co przeżyłaś. Młody nieraz też się krztusi. Chyba śliną. Boję się o niego bardzo. Cytat:
Też mieliśmy. Przy kąpaniu się rozmoczył i wycierając ręcznikiem młodego zszedł. Cytat:
wysłane z smartfona
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

Jak się zabrało palec od razu się budziła i pytała dlaczego mama zabrała jej palec ;p

.
aby kolejna noc była lepsza
Dobrze, że jesteś czujna i tak się to zakończyło 

żonka swojego męża

zeszłabym na zawał
u mnie kaptur czy czapka nie da rady przejść w foteliku bo jest awantura
byłam może zbyt roztargniona
II kreski 30.07.2013