|
|
#1441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Czołem
nastrój mam dziś podły, podobnie jak pogoda za oknem niedługo mam poranne zajęcia w SR, więc lecę się szykować... |
|
|
|
#1442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja mialam nadzieje na słonko bo pranie ręczników i koszul dziś robie w końcu Dostalam skierowanie na moc,krew i napisał przeciwciała... co to takiego ? Co to za badanie? Zakupilam wczoraj chusteczki w rossmanie białe sensitiv z pampersa w dwu paku byly w promocji,i 2x po 48 szt pampersów 1.. mysle zeby jeszcze dokupic po 1x dada i 1x beybydrem aby miec porównanie... Kupilam tez w rosku wkładki laktacyjne za 4,99 zł chyba 30 szt jest..myslicie że beda dobre?? Jeszcze nie wiem jaki krem kupić do codziennej pielęgnacji pupki,może doradzicie coś? no i do kapieli mam hipa i co do nawilzania po kapieli wziąć? planujecie oliwkować dzieciaczki?
|
|
#1444 |
|
Wtajemniczenie
|
Agaaga
za was oby wszystko szybko i dobrze poszlo ![]() Ja dzis o 9 mam KTG wiec prosze o kciuki Tak w ogole to dzien dobry ![]() Pogoda tragiczna pada i wieje... Ale ponoc juz od niedzieli ma byc ladniej widzialm nawet ze 24 stopnie zpowiadaja... Oby... Milego mimo wszystko dnia zycze Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A u nas zapowiadają brak lata w tym roku A ja się dziś czuję chyba coraz gorzej. Mam uderzenia gorąca i kręci mi się w głowie, nie mam siły na nic, mam nadzieję że minie to do czasu wizyty.
|
|
#1446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do codziennej pielęgnacji pupy mam Linomag maść zielony podobno dobry jest też Alantan zielony, ten Linomag w sklepach raczej niedostępny, nie wiem, czy w aptece jest, bo zamawiałam na gemini.. Cytat:
![]() pogoda masakra, coś się zimna Zośka przeciąga, nie mogę nic posadzić w warzywniku, wiatr taki, ze mi wszystko by połamało ![]() u mnie bez słońca teraz, a niby miało być
|
||
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj byłam na zajęciach w sr. Było o pierwszej fazie porodu. Nawet ciekawie babka opowiadała. Była też babeczka z banku komorek macierzystych.
No i dawali nam pakieciki od lovi. 1 komplet wkładek laktacyjnych i smoczek . Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam dodać zdjęcia w poprzednim poscie ale chyba nie wyszło
![]() uploadfromtaptalk1400219842084.jpguploadfromtaptalk1400219854082.jpg Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-05-16 o 08:01 |
|
|
|
#1449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Na temat pogody zostało już chyba wszystko powiedziane
Na 10 jadę na KTG, mam nadzieję, że młoda tym razem nie będzie robić cyrków i trochę się porusza Cytat:
|
|
|
|
|
#1450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za prezenty Cytat:
za ktg!!!co do pielęgnacji, to też mam mleczko z HIPP, do tego płyn do kąpieli z tej samej serii... ALE położna przez 1 miesiac nie kazała tego używać, tylko sam emolient do codziennej kąpieli, tamte kosmetyki używac dopiero po miesiącu i co którąś kąpiel można użyc jeszcze emlient. |
||
|
|
|
#1451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za KTG i niech nasze cory sie rozruszaja ![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
|
#1452 |
|
Wtajemniczenie
|
Całe szczęście tata się zaofiarował podwózką bo bym musiała na drugi koniec miasta wlec się autobusem. Stwierdził, że pada, w autobusach tłok a o wnusię trzeba dbać, coby się dziecko nie zestresowało
![]() Moja to jest cwana, kiedyś jej to powiem Jak siedziałam w poczekalni to myślałam, że mi wyskoczy z brzucha. Babka która siedziała na przeciwko patrzyła mi się na ten brzuch i chyba w szoku była, wyglądało jakbym jakieś tsunami tam miała Tylko się położyłam na leżance i koniec, ruszyła się całe dwa razy i to tylko jak mi położna brzuchem trzęsła
|
|
|
|
#1454 | ||
|
Konto usunięte
|
Hej, u mnie z pogodą podobnie - od rana strasznie leje i wieje.... Mam zamiar dzisiaj posprzątać...
Wgl ostatnio nikt praktycznie nie odpisuje na moje posty.... Za bardzo smęcę, czy co ![]() Cytat:
dopiero co pisała, że sądzi, że do czerwca spokojnie doczeka no to ![]() Cytat:
do pielęgnacji codziennej pupki mam linoderm a do nawilżania po kąpieli mleczko hippa ![]() ![]() ja się tak wczoraj czułam czekając na ktg właśnie.... |
||
|
|
|
#1455 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie choć u mnie też ciemno jak w nocy i pada
![]() Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46463272] Co do chrześniaka, to sprawa wygląda tak: ma niecałe 4 latka. Urodził się jako wcześniak, miesiąc przed terminem, po tym jak siostrze odkleiło się łożysko. Wszystko było z nim ok do 4 mc, kiedy to dostał drgawek. Po badaniach okazało się, że ma padaczkę. Dostał leki, które bierze do dziś, zmiany się zmniejszają i ataków od tamtej pory więcej nie miał. Ale... do tej pory nie mówi (z przyczyn nieznanych) i ma słabą kordynację ruchową. Rozumie niby co się do niego mówi, czasem się słucha, ale w większości raczej nie. Moja siostra mieszka z teściami. Gdyby mieszkała sama, to sądzę, że on by się tak nie zachowywał. Ale ze względu na to, że jest tam teściowa, która cały czas nie daje na niego głosu podnieść nawet, bo chory, to on robi co chce. Wchodzi na parapety, z których już nie raz spadł i nabił sobie guza, ale nic mu powiedzieć nie można, więc wchodzi dalej. Jak coś go zdenerwuje, to zaczyna wszystkich gryźć, albo bić, ale też nic mu nie wolno powiedzieć. Jak siedzimy razem, w sensie ja z Adasiem i siostra ze swoim, to on się normalnie zachowuje. Ale jak jej nie ma, to zaczyna mu coś odbijać, sądzę, że z zazdrości, bo dopóki nie było Adasia, to przychodził do mnie, przytulał się i było ok. A teraz mnie za każdym razem odpycha, zaczyna krzyczeć i robić to, co np wczoraj...[/QUOTE] Przykra sprawa z siostrzeńcem ale teściowa robi mu straszna krzywdę Pogadaj z siostrą ze jak najszybciej powinna iść z małym do specjalisty i nie pozwolić teściowej na "wolno mu bo jest chory"Przykro mi że wyniki Adasia kiepskie mam nadzieje ze szybko sie poprawią i Ty niczego nie złapałaśCytat:
Cytat:
ja się martwię że mój na rybki pojechał na 2 dni do 200km a Twój musi się z lotami zgraćCytat:
![]() Cytat:
![]() Została w szpitalu. Dzis ma dyżur jej lekarz i zobaczymy co powie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zamierzam używać alantan do pupy a oliwkować tylko do masażu Wczoraj wiele z nas zaczęło kolejny tydzień wiec zbiorowo gratuluję i trzymam kciuki za wszystkie ktg i wizyty
|
||||||||
|
|
|
#1456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1457 |
|
Konto usunięte
|
Zamówiłam przedwczoraj, ale dopiero wieczorem materac do łóżka dla Adasia, sądziłam, że dotrze w poniedziałek - wtorek, a będzie już dziś
|
|
|
|
#1458 | ||
|
Zadomowienie
|
Hejka
pogoda podsumowana, także nie komentuję Dzisiaj jadę do mamy na weekend, bo mój mąż wybiera się na KSW i zostałabym sama.. mam nadzieję, że dobrze będę się czuła, bo planuję zrobić ostatnie zakupy dla Milki. Wczorajsze skurcze zmotywowały mnie do działania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46479214]Zamówiłam przedwczoraj, ale dopiero wieczorem materac do łóżka dla Adasia, sądziłam, że dotrze w poniedziałek - wtorek, a będzie już dziś |
||
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46478913]
już?? dopiero co pisała, że sądzi, że do czerwca spokojnie doczeka no to ![]() [/QUOTE] hehe, no a wczoraj jeszcze debatowałyśmy, czy Helcia zdąży na swoje imieniny na 22 maja ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46479214]Zamówiłam przedwczoraj, ale dopiero wieczorem materac do łóżka dla Adasia, sądziłam, że dotrze w poniedziałek - wtorek, a będzie już dziś super |
|
|
|
#1460 |
|
Zadomowienie
|
doberek
Agaaga powodzenia! obys juz tulila Malutka. Anteria nie smutaj sie,wiem ze Ci ciezko,ale Radus odczuwa Twoj nastroj Berenika chyba jakies lasnsko bedzie,jak to nikt nie odpisuje ![]() Aldrin kciukasy za cala akcje,jesli to ma byc juz to powodzenia! czekamy na wiesci. A u mnie wkoncu po tygodniu deszczoewj pogody slonko od rana nie zebym do Was przegnala te chmury,ale mi juz ich wystarczylo.
|
#1461 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Ta pełnia to chyba dzisiaj była, bo źle mi się spało Robię kawę i nadrabiam
|
|
|
|
#1462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1463 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja planuję olej ze słodkich migdałów do masażu co któryś dzień. A oliwkę to najwyżej kropelkę do wanienki [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46478913] Wgl ostatnio nikt praktycznie nie odpisuje na moje posty.... Za bardzo smęcę, czy co ![]() [/QUOTE] Nie gniewaj się, na kłopoty z Adasiem trudno coś odpisać, tu większość z nas czeka na pierwsze dziecko i nie zna się na infekcjach wieku dziecięcego A siostrzeniec to wiesz... oczywistym jest jak już ktoś wspomniał, że robią mu krzywdę takim wychowaniem. Jak się nie chce ostro krytykować, lepiej nie mówić nic ![]() Witam sie i ja z brzydkiego Wrocławia. Siedzę uwiązana w domu bo wymiana rur w końcu do mnie dotarła i panowie robią mi bajzel...
|
|
#1464 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po KTG.
Zapis książkowy jak to powiedziała położna studenci mogli by się z niego uczyć ![]() Napięcie macicy dochodziło do 20 więc porodu nie widać. Kolejne przed następną wizytą u lekarza czyli albo za tydzień albo 2. Dostałam też materiały edukacyjne o porodzie fizjologicznym, połogu, karmieniu, lekach dla noworodków, badaniach przesiewowych noworodków i chyba o żółtaczce. Teraz biorę się za drożdżówki z rabarbarem
|
|
|
|
#1465 |
|
Raczkowanie
|
agaaga trzymam kciuki!!
![]() Ja po wczorajszej wizycie u gina dostałam skierowanie do szpitala i 26go mam się stawić na patologię... Skierowanie jest ze względu na cukrzyce, bo gin powiedział, że przy insulinie lepiej żeby to nie była spontaniczna akcja, że zacznie się w domu, a w szpitalu będę pod stałą kontrolą itd... Ale żadnej gwarancji, że do tego czasu się nic nie zadzieje mi nie dał, bo szyjka jest ponoć krótka i zgładzona, rozwarcie na 1 palec i wszystko jest już gotowe na dzidziusia. W środę idę na ktg. Zestresowałam się trochę, że nie mogłam w nocy zasnąć, zwłaszcza, że Ada powinna poczekać jeszcze, bo mamy jeszcze ważną rzecz do załatwienia więc mogłaby się posłuchać mamusi Pogoda dzisiaj okropna, w dodatku boli mnie gardło od rana :/ Życzę słońca, choć chyba się nie zapowiada...
|
#1466 |
|
Raczkowanie
|
Oj, żeby te nasze dzieci chciały zwracać uwagę na nasze plany...
|
#1467 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A Adusia po prostu musi się zgrać z tatusiem i zaczekać na niego![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46475163] Potem wizyta w przychodni Adasia... I nie jest dobrze. Wykryto grzyby w kale i salmonelle... Skąd to dziadostwo [/QUOTE] Może u siostry coś zjadł Trzymam kciuki za Twoje wyniki Robiłaś dzisiaj?Cytat:
![]() A wczoraj w poście pisałaś "Aga gratulacje" i myślałam, że wczoraj urodziła, ale zobaczyłam na majowym, że gratulowałaś donoszonej ciąży
|
||||||
|
|
|
#1468 |
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46478913]Hej, u mnie z pogodą podobnie - od rana strasznie leje i wieje.... Mam zamiar dzisiaj posprzątać...
Wgl ostatnio nikt praktycznie nie odpisuje na moje posty.... Za bardzo smęcę, czy co....[/QUOTE] Nie smęcisz. Na każdą z nas chyba działa pogoda i nie każda się odnosi do wszystkiego.Swoją drogą u mnie pogoda nawet, nawet. Wieje, ale nie pada. Nie wyspałam się jak nie wiem i lenia mam strasznegoo. Mam wrażenie, że zasnę na stojąco, za to mały ma dzień aktywności.A jeszcze czeka mnie wyprawa na cmentarz dziś, ale chyba poczekam do obiadu, może się przejaśni. Idę się chyba położyć.. Aaa, trzymam kciuki za następną z nas
|
#1469 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zobacz po kąpieli jaka będzie skóra może będzie już odpowiednio nawilżona Hippem, jak będzie ok to co kilka dni możesz użyć balsamu/mleczka/oliwki.Cytat:
dla taty, trzeba dbać o wnukaCytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1470 |
|
Zadomowienie
|
Widziałyście, że Aldrin urodziła???
Gratulacje!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

za prezenty 

dopiero co pisała, że sądzi, że do czerwca spokojnie doczeka