|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży
tak, ale uprawiamy peeting i seks oralny i zdarzyło nam się nie uważać
|
|
|
|
#4172 |
|
Zadomowienie
|
Zastanów się, czy mamy Ci to wygooglować? Zbadac Cię przez neta? Czy może powróżyć? Skąd mamy wiedzieć? Zrób sobie po prostu test.
|
|
|
|
#4173 |
|
jesterhead
|
Rozwalają mnie takie wątki
Zrób sobie test i będzie jasna sytuacja. Jakim cudem my tu mamy wiedzieć czy możesz być w ciąży, czy nie?
|
|
#4174 |
|
zniemczona peema
|
Musisz pomyśleć chwile kiedy miałaś dni płodne i czy mogło dojść do zapłodnienia w trakcie nich. Musisz podać więcej szczegółów, tak to nie jesteśmy w stanie przewidzieć czy był wytrysk, czy miałaś dni płodne, czy jesteś w ciąży.
Moim zdaniem nie, bo na objawy jest za wcześnie, a skoro masz objawy PMS to wszystko wskazuje na to, że przez stres okres Ci się po prostu opóźnił.
|
|
#4175 |
|
Przyczajenie
|
miałam dni płodne, poza tym o ile to jest ważne w połowie cyklu miałam delikatne krwawienie, trwało około 7 dni, co to może znaczyc
|
|
|
|
#4176 |
|
Wtajemniczenie
|
A może coś więcej o tych "kilku sytuacjach"?
|
#4177 |
|
Konto usunięte
|
Test kosztuje 10 zł, a z każdym utworzeniem takiego wątku gdzieś na świecie umiera jednorożec
Jeśli nie było wytrysku na przedsionek pochwy ani partner najpierw nie wysmarował wszystkich palców swoim materiałem biologicznym a potem nie zajął się Twoją przyjemnością - poza opcją dzieworództwa nie ma możliwości, żebyś była w ciąży. Nawet w tych dwóch przypadkach musiałabyś mieć sporego pecha. Edytowane przez 201605300922 Czas edycji: 2014-05-15 o 17:49 |
|
|
|
#4178 |
|
Przyczajenie
|
boję się zrobić test, a co do szczęścia, to jeśli chodzi o mnie to bym się nie zdziwiła. dbaliśmy o bezpieczeństwo, mój chłopak zawsze mył ręce przed pieszczeniem mnie. stres jest i tak
|
|
|
|
#4179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Boję się zrobić test, lepiej będę schizować i zapytam na forum, niech wywróżą z fusów, a co"
|
|
#4180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okres Ci się spóźnia, bo:"Miałam ostatnio dużo stresów: matura, egzamin na prawo jazdy, kłótnie w domu". Przytyłaś ponieważ przed okresem nieco wody się zatrzymuje w organizmie. |
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Dopije herbate to ci powiem
|
#4182 |
|
Konto usunięte
|
Robienie testu nie boli, sikasz i tyle, nie wiem czego tu się bać. Jak jakimś cudem jesteś w ciąży, to będziesz w niej czy zrobisz test czy nie.
|
|
|
|
#4183 |
|
BAN stały
|
[QUOTE=taktobardzofajnie;4 6469969]tak, ale uprawiamy peeting i seks oralny i zdarzyło nam się nie uważać[/QUOTE]
Jak nic ciąża. Plemniki bywają złośliwe i pracowite.
|
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4185 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Padłam.
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Przydałby się taki wątek na wizażu: 'Sprawdzamy czy jesteś w ciąży!Wróżymy z fusów, run, z ręki i stawiamy tarota!.'
![]() Tylko rozmiar gaci chłopaka byłby potrzebny i ja bym wróżyła.
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2014-05-15 o 20:55 |
|
|
|
#4187 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4188 |
|
Konto usunięte
|
A krwawienie 7-dniowe w środku cyklu to Cię w ogóle nie zaniepokoiło? 7 dni to dosyć długo, wiesz? Ja bym poszła do gina to sprawdzić. To może być od stresu, ale lepiej to sprawdzić...
|
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
O to mi właśnie chodziło!
Tylko w taki trochę zawoalowany sposób to napisałam.
|
#4190 |
|
w drodze do...Ciebie...
|
|
#4191 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mogłam zajść w ciąże ? Czy zastosować antykoncepcje awaryjną czy nie ma powodu?
Tabletka po, która działa do 72 lub 120h jest przeznaczona do takich właśnie awaryjnych sytuacji. A opisywana metoda to raczej właśnie wymysł internetu, a nie lekarzy. Osobiście w tym przypadku, zaufałbym lekarzom i wzięła pigułkę po.
|
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mogłam zajść w ciąże ? Czy zastosować antykoncepcje awaryjną czy nie ma powodu?
Cytat:
|
|
|
|
|
#4193 |
|
Przyczajenie
|
Spokojnie, wiesz, jak ciężko jest zajść w ciążę. Ludzie starają się o dziecko miesiącami. Myslę, ze na 98% nie jesteś w ciąży i nie denerwuj się, bo to opóźni okres jeszcze bardziej
|
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
Również dziwię się, że tutaj jest tai hejt na metodę Yuzpe. I nie, to nie wymysł internetu
![]() No a Autorka jak nie ma możliwości na załatwienie escapelle (ja kiedyś załatwiłam dopiero u 4 lekarza tabletkę "po" i nikomu nie życzę takiego rajdu po lekarzach. I stres jest i wkurzenie, jak ktoś ci mówi, że on tego nie przepisze ) to niech próbuje inaczej. Skutki uboczne idzie chyba łatwiej znieść niż niechcianą ciążę - takie jest przynajmniej moje zdanie ![]() A na przyszłość radzę lepiej pamiętać o zabezpieczeniu.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
#4195 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie wszystkie wizażanki.
Od kilku miesięcy uprawiam seks z chłopakiem (oczywiście z zabezpieczeniem ) i jak na razie nie zdarzyła nam się taka sytuacja, jednakże przedwczoraj, podczas uprawiania stosunku mój chłopak, po wyciągnięciu członka z pochwy zauważył, że prezerwatywa jest pęknięta. Jednak kiedy zauważyliśmy pękniętą prezerwatywę od razu przerwaliśmy nasze pieszczoty i nie kontynuowaliśmy. Moje pytanie jest takie, czy jest ryzyko zajścia w ciążę poprzez preejakulat? Zdania na ten temat są podzielone, jedni mówią, iż w znajdują się w nim plemniki, które nie są zdolne do zapłodnienia, drudzy mówią, że są to plemniki, które mogą zapłodnić, a kolejni, że plemników w ogóle tam nie ma. Dodam jeszcze, że jestem 3 dni przed miesiączką (cykle regularne, 30 dni) i mam dni niepłodne. Bardzo dziękuję za odpowiedź. Nie da się ukryć, że trochę się stresuję, a zdaję sobie sprawę, że wizażanki są w stanie zawsze pomóc.
|
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Preejakulat a ciąża.
3 dni przed miesiączką raczej nie ma możliwości zajścia w ciążę. Poczekaj na okres, jeżeli przyjdzie w terminie to nie ma powodu do niepokoju.
Teoretycznie przez preejakulat można zajść w ciążę, jednak u Ciebie szanse są baaardzo małe. |
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Nie współżyłaś czyli w ciąży nie jesteś. Nie jesteś wiatropylna
![]() Przez seks oralny i peeting nie zachodzi się w ciążę. |
|
|
|
#4198 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Preejakulat a ciąża.
Do stosunku doszło 5 dni przed miesiączką, jednakże cały czas martwię się tym, że mogło do czegoś dojść. Może po prostu za bardzo panikuję i wyolbrzymiam sytuację, bo wszyscy mówią, że "płyn preejakulacyjny to nie terminator".
Jest tu ktoś jeszcze, kto byłby w stanie wyrazić swoją opinię, drogie wizażanki?
|
|
|
|
#4199 |
|
BAN stały
|
Nie powinnaś być w ciąży , jeśli martwi Ciebie to krwawienie to pójdź do ginekologa, lepiej zrobić test niż poruszać taki temat na forum.
|
|
|
|
#4200 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3
Witajcie again.
Ja znów panikuje, ale może Wy mnie uspokoicie. Ostatni okres miałam 10 kwietnia. Skończył się jak zwykle. Potem każdy stosunek był zabezpieczony prezerwatywą, raz przez przypadek facet płytko włożył bez, ale na małą chwilkę, bo się zorientował. Mniej-więcej w połowie cyklu dostałam takich brązowych uplawów, trwały z 5 dni. Potem już wszystko normalnie. Teraz powinnam 10-12 dostać okres i nie ma do dzisiaj. W poniedziałek wieczorem mocno się przeziebilam, brałam leki typu Febrisan itd. Teraz został mi katar, ale okresu dalej brak. dodam, że mam teraz maturę i mocno się stresuje od początku miesiąca. Co o tym sądzicie?Jeśli do poniedziałku nic się nie zmieni to zrobię test, ale nie ukrywam, że dziecko teraz to byłaby tragedia... Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.

) to niech próbuje inaczej. Skutki uboczne idzie chyba łatwiej znieść niż niechcianą ciążę - takie jest przynajmniej moje zdanie
dodam, że mam teraz maturę i mocno się stresuje od początku miesiąca. Co o tym sądzicie?