Panny Młode 2015 cz. 19 :) - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-16, 08:26   #1261
Kiciakowa
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 19 :)

Cześć dziewczyny! U mnie też leje strasznie, ale mnie nie zaleje bo mam dom daleko od terenów zalewowych, więc się nie martwię
Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
No tego się boję. Jak znajdę zdjęcia to wrzuce tu mój zalany dom z tamtego czasu. Tż miał wenecję na podwórku bo ja tam nie mieszkałam jeszcze.
W tamtym roku też u nas było zagrożenie powodziowe i pakowaliśmy worki z piaskiem ze strażakami
Mam takie pytanie, bo zawsze mnie to dziwi. Czemu ludzie budują się na terenach zalewowych, jak wiedzą o tym, że zawsze co jakiś czas woda tam wylewa? Szczerze to nie umiem tego zrozumieć. Ja bym się wybudowała w innym miejscu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum przy użyciu Samsung Galaxy S III Mini
Stary 2014-05-16, 08:31   #1262
Mrs.
Zakorzenienie

Cytat:
nasze i okoliczne podwórka w 2010 roku
oby w tym roku sytuacja się nie powtórzyła ! Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez Kiciakowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! U mnie też leje strasznie, ale mnie nie zaleje bo mam dom daleko od terenów zalewowych, więc się nie martwię

Mam takie pytanie, bo zawsze mnie to dziwi. Czemu ludzie budują się na terenach zalewowych, jak wiedzą o tym, że zawsze co jakiś czas woda tam wylewa? Szczerze to nie umiem tego zrozumieć. Ja bym się wybudowała w innym miejscu

Ja nie wiem, ale może poprostu mają tam swoje działki itd ? A wiadomo jak już jest działka to trochę odchodzą koszty wybudowania domu bo trzeba postawić itd. ale już mam gdzie. U mnie w mieście działki są tak drogie że ... :/

Edytowane przez Mrs.
Czas edycji: 2014-05-16 o 08:33
Mrs. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 08:32   #1263
zanciapp
Zadomowienie

Cytat:
nasze i okoliczne podwórka w 2010 roku
o masakra... koszmar
pamiętam te powodzie, ja wtedy miałam matury i jednego kolegę ode mnie z klasy też porządnie zalało...

Edytowane przez zanciapp
Czas edycji: 2014-05-16 o 08:34
zanciapp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 08:40   #1264
existence
Zakorzenienie

Ja wstyd sie przyznać ale trochę mialam radość w 2010 bo uczelnie porobily wolne dni przez powódź

Pati masakra zycze żeby teraz tak nie bylo!

Wysłano z Windows Phone 8S by HTC.
Stary 2014-05-16, 09:04   #1265
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanciapp Pokaż wiadomość
o masakra... koszmar
pamiętam te powodzie, ja wtedy miałam matury i jednego kolegę ode mnie z klasy też porządnie zalało...
ja też byłam przed maturą, ze szkoły zwolnili ludzi, którzy mieszkami po drugiej stronie rzeki, żeby dojechali do domu
Stary 2014-05-16, 09:10   #1266
starry_eyes
Wtajemniczenie

Przez moje miasto przeplywaja 3 rzeki, więc to co się działo 4 lata temu to była masakra.. Na szczęście ja mieszkam na obrzeżach na górce i mnie ominelo

A jutro wesele, ale przez pogodę tak nam się nie chce jechac :/ niech jeszcze drogi pozalewa to nie będziemy mieli jak wrócić

Wysłane przy użyciu Tapatalka

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 09:16   #1267
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:

przy budowaniu domu to nie był teren zalewowy. Dom leży daleko od rzeki dość, ale nas zalewa od jakiegoś czasu zbiornik z poraja który spuszcza wodę do warty. Nadal nasz teren nie jest nazywany zalewowym bo miasto musiałoby nas przesiedlić na co nie ma kasy. Więc przy budowaniu się nikt nie przypuszczał, że takie rzeczy będą się dziać.

To tak jakby się okazało po latach, że masz teren zalewowy a wcześniej nie był

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość

Pati masakra zycze żeby teraz tak nie bylo!

ja się modle by tak nie było

Cytat:
ja też byłam przed maturą, ze szkoły zwolnili ludzi, którzy mieszkami po drugiej stronie rzeki, żeby dojechali do domu
mój tż też miał mature w 2010 i uciekał do mnie. Bo na drugi dzień nie byłoby szans by dotarł na nią

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2014-05-16 o 09:15
pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 09:19   #1268
tyna31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Ja mam wesele w tych okolicach. My mamy ok. 30 km od Torunia, więc nie wiem, czy taka odległość Cię interesuje.
Misiaa zdradzisz gdzie macie wesele? My też w okolicach Torunia i też ok. 30 km
tyna31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 09:21   #1269
MajsterkaANB
Zakorzenienie

siemson. u mnie tez non stop leje, ale zadne powodzie nam nie groza na szczescie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 09:22   #1270
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez starry_eyes Pokaż wiadomość
A jutro wesele, ale przez pogodę tak nam się nie chce jechac :/ niech jeszcze drogi pozalewa to nie będziemy mieli jak wrócić

Wysłane przy użyciu Tapatalka
współczuje PM
Cytat:
przy budowaniu domu to nie był teren zalewowy. Dom leży daleko od rzeki dość, ale nas zalewa od jakiegoś czasu zbiornik z poraja który spuszcza wodę do warty. Nadal nasz teren nie jest nazywany zalewowym bo miasto musiałoby nas przesiedlić na co nie ma kasy. Więc przy budowaniu się nikt nie przypuszczał, że takie rzeczy będą się dziać.

To tak jakby się okazało po latach, że masz teren zalewowy a wcześniej nie był

mój tż też miał mature w 2010 i uciekał do mnie. Bo na drugi dzień nie byłoby szans by dotarł na nią
no to nieźle was załatwili

wybacz, że tak pytałam, bo z kolei moja znajoma z liceum po prostu kupiła działkę na terenie zalewowym (zaraz koło rzeki) i się dziwiła, że ją zalało. Wybudowali dom zaraz przed wylaniem w 2010.
Stary 2014-05-16, 09:24   #1271
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:

To też pytanie - dlaczego nadzór wydaje pozwolenie na budowę? Bo to Polska. Ludzie w Polsce nie mogą pojąć, że nie powinno się budować gdzie się chce, a że odrolnienie było prostą rzeczą...A nadzr pozwolił to heja. Inna sprawa, że ludzie zaczęli regulować koryta rzeki, a rzeka niekoniecznie chce się dać wyregulować I potem przy każdej możliwej okazji chce wracać na jakiś tam swój pierwotny tor. I u nas właśnie kiedyś tak mała rzeczka zalała domy dookoła, a wcale nie Wisła.

Też pytanie - dlaczego w Polsce wszyscy chcą mieszkać przy drodze. Dlaczego w innych krajach wioski są skupiskiem, wyjeżdżasz za wioskę i jest teren niezabudowany. A u nas jedziesz przez Polskę i musisz jechać wg przepisów 50km/h-60 km/h bo wszędzie, ale to wszędzie zabudowany.

Cytat:
Ja wstyd sie przyznać ale trochę mialam radość w 2010 bo uczelnie porobily wolne dni przez powódź

Taaaa... uczelnie porobiły wolne poza polibudą.... I wyobraźcie sobie, niektóre dziewczyny mieszkały w dalszych częściach Krakowa, były zalane, tramwaje autobusy nie jeździły, a prowadzący wpisywali nieobecności i nie pomogły żadne tłumaczenia
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 09:27   #1272
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
współczuje PM

no to nieźle was załatwili

wybacz, że tak pytałam, bo z kolei moja znajoma z liceum po prostu kupiła działkę na terenie zalewowym (zaraz koło rzeki) i się dziwiła, że ją zalało. Wybudowali dom zaraz przed wylaniem w 2010.
aha

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

u nas się już nie wolno budować

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 09:28   #1273
magda_mjt
Zakorzenienie

Dziewczyny a z tym tortem oficjalnym i nie ... ja nawet nie wiem jak sie u mnie w lokalu czy w mojej Rodzinie na weselach praktykuje, ale mi sie ten pomysł podoba . Przede wszystkim dlatego, ze jak załóżmy potrzebujemy tak z 13/14 kg tortu, to na oko bedzie to 5/6 razy wieksze od tortu mojego bratanka na chrzciny, a ten tort był sporych rozmiarów.... Chciałabym tort 3 piętrowy, ale zeby nie był jakis super wysoki, a jak tak porównuje do tego z chrzcin to nie ma szans, zeby w mojej wizji zmieściło sie 13/14kg :P. Plus takie cos wychodzi troche taniej, bo juz ten tort z zaplecza nie musi byc dokładnie ozdobiony itp. Dla mnie genialne rozwiazanie, w zyciu bym na to nie wpadła haha . No i ja w sumie wolałabym, zeby gdzies w kuchni to kroili, a tylko my jeden kawałek na sali .

Stary 2014-05-16, 09:30   #1274
existence
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;46479108]

Taaaa... uczelnie porobiły wolne poza polibudą.... I wyobraźcie sobie, niektóre dziewczyny mieszkały w dalszych częściach Krakowa, były zalane, tramwaje autobusy nie jeździły, a prowadzący wpisywali nieobecności i nie pomogły żadne tłumaczenia [/QUOTE]
chore...ale ja i kuzyn mieliśmy wolne (na dwóch różnych uczelniach) a u tż też chodzili na zajęcia...więc już i polibuda i up
Stary 2014-05-16, 09:31   #1275
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Dziewczyny a z tym tortem oficjalnym i nie ... ja nawet nie wiem jak sie u mnie w lokalu czy w mojej Rodzinie na weselach praktykuje, ale mi sie ten pomysł podoba . Przede wszystkim dlatego, ze jak załóżmy potrzebujemy tak z 13/14 kg tortu, to na oko bedzie to 5/6 razy wieksze od tortu mojego bratanka na chrzciny, a ten tort był sporych rozmiarów.... Chciałabym tort 3 piętrowy, ale zeby nie był jakis super wysoki, a jak tak porównuje do tego z chrzcin to nie ma szans, zeby w mojej wizji zmieściło sie 13/14kg :P. Plus takie cos wychodzi troche taniej, bo juz ten tort z zaplecza nie musi byc dokładnie ozdobiony itp. Dla mnie genialne rozwiazanie, w zyciu bym na to nie wpadła haha . No i ja w sumie wolałabym, zeby gdzies w kuchni to kroili, a tylko my jeden kawałek na sali .

ja mam tort na 100 osób i będzie 3 piętrowy.
Podobno na 100 osób to 10 kg, liczyć 1 kg = 10 osób
Stary 2014-05-16, 09:34   #1276
MajsterkaANB
Zakorzenienie

ja bede miala maly torcik na szczescie i nie musze sie martwic ze bedzie zbyt ogromny

Stary 2014-05-16, 09:34   #1277
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
sQ dzięki za namiar na Varne, jutro kupię i wypróbuję
a w stokrotce z okazji dnia mamy za 13 jest

Cytat:
matko jaki opis znalazłam :
"Leśny dzban jest moim zdaniem jednym z lepszych win, można go dostać w każdej Żabce w Trójmieście. W smaku jest lekko słodki i niepowtarzalny, naprawdę czuć ten las. Dodatkowym atutem opakowanie, dzięki któremu Dzban kosztuje tak niewiele (ok. 5 zł) opakowanie zostało zaprojektowane aby ułatwić nalewanie do czegokolwiek (poręczny dmuchany uchwyt). Smakuje naprawdę świetnie (UWAGA POTRZEBNE KUBKI DO PICIA - ciężko się pije z plastikowego worka)."
lesny dzban... pilam te siczki kiedys w liceum... no dramat!!!! ale jaka opinia !

Cytat:
My się zdecydujemy, bo ja sama lubię driny pić i takie owocowo-kolorowe alko :p TŻta koledzy to miłośnicy whisky, więc musi być obowiązkowo :p
no wlasnie ja tez tak chce ale rodzi sie pytanie ile: bo no jakybym usiadla do whiskey ja, moj brat i moj Karol to na imprezie potrafia zejsc 2-3 0,5l... w 3osoby
a nie chce zeby nagle co 2g aosoba pila whiskey zamiast wodki bo to koszty beda TAKIE i sie zastanawiam czy w ogole zaczynac z ta whiskey...

Cytat:
dla mnie to nie jest ani strata pieniędzy ani czasu. Nawet jak nie dostanę ani jednego prezentu nie będę żałować ani grosza, którego wydamy, bo to Nasz Dzień ehhh... chyba nic nie muszę pisać, bo myśle, że mnie rozumiecie
ahaha ja tez nie bede żałowała ani grosza którego nie wydadzą moi rodzice

zarccik oczywiscie nie jestem taka okruta

Cytat:
jaaaa!!

jak ostatnio kupowałam sukienke to mi pani powiedziała, że przed ślubem i tak każda chudnie z 5 kg () i mam przyjść na ostatnią przymiarke 10 dni przed ślubem. Trochę mnie tym przeraziła...
z czego mam 5kg schudnac? stope sobie moge obciąć chyba

Cytat:
Napisane przez mysiek0902 Pokaż wiadomość
To jest mój pierścionek zaręczynowyhttp://www.apart.pl/pl/diamenty,c,ko...reczynowe,4708
I ogólnie to mam teraz dylemat bo dostałam białe złoto a ostanio mi sie podoba żółte i chciałabym obrączki z zółtego złota i teraz nie wiem czy będzie pasować. Mojemu TŻ bardziej podoba się białe złoto, ale myślę że pójdzie na kompromis
nos sobie na 2 dłoniach i bedzie okejka
Stary 2014-05-16, 09:35   #1278
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam tort na 100 osób i będzie 3 piętrowy.
Podobno na 100 osób to 10 kg, liczyć 1 kg = 10 osób

Dokładnie tak . Widzialas ten tort co wczoraj wrzuciłam z chrzcin mojego bratanka? 2 pietrowy, piętra dosc duze, tort wizualnie był dosc duzy, a waga ponoc 2/2,5kg. To jak przypuscmy chce miec tort na 130 osob plus pare kawałków na mini poprawiny to potrzebuje taki tort ze 6 razy większy. Nie ma szans, ze jednym dodatkowym pietrze upcha mi ktos 10 kg ...

Stary 2014-05-16, 09:36   #1279
aneta_91
Zakorzenienie

Pati, współczuję , oby w tym roku Was ominęło

U nas na wsi zazwyczaj zalewa pola i woda podchodzi do wysokości drogi. Pamiętam jak miałam maturę i było pytanie czy dojadę, bo chcieli tą drogę zamknąć, bo było zagrożenie,że woda pójdzie na nią, a to dość ruchliwa trasa.
Stary 2014-05-16, 09:39   #1280
magda_mjt
Zakorzenienie

Rok temu u znajomej była whisky chyba 3 butelki albo 0,7 albo 1l, rzuciły sie szkolniaczki i studenci, to zaraz było po whisky . to było wesele z podziałem na 2 sale z gośćmi, wiec nie wiem czy na drugiej sali tez whisky była, ale ta na naszej sali rozeszła sie mega szybko. M odpuścił, bo co bedzie sie bił i stał w kolejce po whisky, jak moze sie w domu napić heheh . A wódka i tak znajomej dosc poszła, choc mieli zaplanowane 100 osob i tyle butelek kupili, a przyszło 60 osob.... i poszło jakies 60 butelek.

Stary 2014-05-16, 09:42   #1281
MajsterkaANB
Zakorzenienie

u mnie nie ma stokrotki :p

Stary 2014-05-16, 09:43   #1282
sQuaara
Zakorzenienie

no wlasnie i nie wiem czy chce zeby goscie obeszli sie zmaczkiem a Ci co sie załapia to zeby sie nawalili mieszając... :O
Stary 2014-05-16, 09:45   #1283
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
no wlasnie i nie wiem czy chce zeby goscie obeszli sie zmaczkiem a Ci co sie załapia to zeby sie nawalili mieszając... :O
to akurat już jest wyłącznie ich sprawa takimi rzeczami się nie przejmuje w ogóle. Jak ktoś nie potrafi pić to ja na to wpływu nie mam czymkolwiek się nawali wtedy
Stary 2014-05-16, 09:48   #1284
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tyna31 Pokaż wiadomość
Misiaa zdradzisz gdzie macie wesele? My też w okolicach Torunia i też ok. 30 km
My mamy w Dworze Biesiadnym w Rojewie, link masz na pierwszej stronie wątku w mojej wizytówce.
Cytat:
siemson. u mnie tez non stop leje, ale zadne powodzie nam nie groza na szczescie

A Londyn znów dziś słoneczny, oby weekend też taki był.

Pati mam nadzieję, że w tym roku ominie Was taka sytuacja.
misiaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 09:49   #1285
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadezhda Pokaż wiadomość
Wpadłam w depresje. Oglądałam filmiki na YT z kanału Stylizacje i zapragnęlam kupić sobie doczepiane włosy clip-in. Spojrzałam na cenę i zasmuciłam się fest
Cytat:
Napisane przez Nadezhda Pokaż wiadomość
450 zł
Ja takie noszę od lat... ale które to 450zł kosztują??? Toż to ździerstwo Ja swoje kupuję duuuuużo taniej

Dziewczyny trochę postarałam się nadrobić, kilka ostatnich stron pominęłam, mam nadzieję, że nie przegapiałam nic ważnego

W selgrosie podobno nie musisz mieć karty. Dzwonisz i prosisz o ofertę weselną, mówisz ile wódek potrzebujesz i oni ci jakąś tam ofertę przygotowują.

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 09:51   #1286
zanciapp
Zadomowienie

sQuaara
gdzie znalazłaś te pudełeczka na zaproszenia za 2 zeta?
bo jak narazie to widziałam tylko droższe co mi się nie kalkuluje
zanciapp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 09:53   #1287
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Dokładnie tak . Widzialas ten tort co wczoraj wrzuciłam z chrzcin mojego bratanka? 2 pietrowy, piętra dosc duze, tort wizualnie był dosc duzy, a waga ponoc 2/2,5kg. To jak przypuscmy chce miec tort na 130 osob plus pare kawałków na mini poprawiny to potrzebuje taki tort ze 6 razy większy. Nie ma szans, ze jednym dodatkowym pietrze upcha mi ktos 10 kg ...

byłam wtedy na telefonie i nie widziałam mogliby to naprawić w końcu, bo to denerwujące jest! Zawsze jak wrzucacie fotki to jestem na telefonie poszukam zaraz
Cytat:
u mnie nie ma stokrotki :p

w galerii Katowickiej jest na dole
Stary 2014-05-16, 09:54   #1288
MajsterkaANB
Zakorzenienie

kaj tam galeria katowicka... :p

Stary 2014-05-16, 09:55   #1289
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
Ja takie noszę od lat... ale które to 450zł kosztują??? Toż to ździerstwo Ja swoje kupuję duuuuużo taniej

Dziewczyny trochę postarałam się nadrobić, kilka ostatnich stron pominęłam, mam nadzieję, że nie przegapiałam nic ważnego

W selgrosie podobno nie musisz mieć karty. Dzwonisz i prosisz o ofertę weselną, mówisz ile wódek potrzebujesz i oni ci jakąś tam ofertę przygotowują.
Ola a jakie nosisz? gdzie kupujesz? ja mam czasem ochotę sobie takie coś spróbować ale ceny są takie, że "na próbę" troche mi tyle szkoda
Stary 2014-05-16, 09:56   #1290
tyna31
Raczkowanie

Cytat:
My mamy w Dworze Biesiadnym w Rojewie, link masz na pierwszej stronie wątku w mojej wizytówce.
Fajne miejsce
Chyba nawet sie tam dowiadywaliśmy ale coś nam nie pasowało.. nie pamiętam, może terminu nie mieli Oglądać w każdym razie nie byliśmy.
A w jakim kościele ślub? Ja szukam jakiegoś postępowego księdza który nam udzieli ślubu w plenerze Jak sie nie uda to mam księdza w rodzinie, ale chyba wolałabym obcego bo wtedy nie bede musiała zapraszać jego i jego rodzinki (w sumie byłoby +6 osób a tak to ich nie zapraszamy bo to daleka rodzina)
tyna31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości