toksyczny trójkąt - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-08, 05:46   #361
JakKazdaInna
Zadomowienie

Dot.: Dot: toksyczny trójkąt

Cytat:
Napisane przez Senses Woman Pokaż wiadomość
Odezwał się choć słowem? Czy zachowywał się jak totalnie obcy człowiek? Masakryczny typ..
Nie odezwał się, ale wina jest moja, bo to ja przyszłam później i to ja powinnam się kłaniać. Ba, nawet podejść i porozmawiać. Ciekawe co miałam powiedzieć: "hej, kochanie, to co zawieszamy dziś sprawę" Sytuacja jest okropna.

Przed sprawą był u mnie , rozmawialiśmy. On nie chce tego rozwodu, złożył o rozwód żebym wycofała alimenty Mało tego, chce z nami żyć. Ale scenariusze na wspólne życie też mało obiecujące. Mam wycofać pozew i poczekać aż on tam za granicą wszystko ogarnie (pewnie jakiś miesiąc ) i wróci. Bo szef też musi kogoś znaleźć na jego miejsce. Mówie, że przecież ma umowę zlecenie (tak pisze jego adwokat), więc szef podpisując taką umowę ma świadomość, że pracownik może odejść z dnia na dzień. Nie, tak na pewno nie będzie. Wycofam i poczekam.
A następna, bardzo istotna sprawa. Mówię do niego, że jak wróci to ma mi obiecać, że nigdy w życiu pod żadnym pretekstem tam nie pojedzie. Ok. Następnego dnia (pewnie po naradzie z mamusią) mówi mi, że to jest chore żebym mu zabraniała! Bo to jest tak jakby on mi zabronił jeździć do mego domu rodzinnego. O, wow. Farmę stawia na równi z domem rodzinnym. Nie ma szans, nie jest w stanie zrezygnować.

Odcięłam się. Spotykamy się w sądzie za niespełna 2 tygodnie.

Ps. Znów słabo śpię.
JakKazdaInna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 08:28   #362
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Dot: toksyczny trójkąt

Cytat:
Napisane przez JakKazdaInna Pokaż wiadomość
Nie odezwał się, ale wina jest moja, bo to ja przyszłam później i to ja powinnam się kłaniać. Ba, nawet podejść i porozmawiać. Ciekawe co miałam powiedzieć: "hej, kochanie, to co zawieszamy dziś sprawę" Sytuacja jest okropna.

Przed sprawą był u mnie , rozmawialiśmy. On nie chce tego rozwodu, złożył o rozwód żebym wycofała alimenty Mało tego, chce z nami żyć. Ale scenariusze na wspólne życie też mało obiecujące. Mam wycofać pozew i poczekać aż on tam za granicą wszystko ogarnie (pewnie jakiś miesiąc ) i wróci. Bo szef też musi kogoś znaleźć na jego miejsce. Mówie, że przecież ma umowę zlecenie (tak pisze jego adwokat), więc szef podpisując taką umowę ma świadomość, że pracownik może odejść z dnia na dzień. Nie, tak na pewno nie będzie. Wycofam i poczekam.
A następna, bardzo istotna sprawa. Mówię do niego, że jak wróci to ma mi obiecać, że nigdy w życiu pod żadnym pretekstem tam nie pojedzie. Ok. Następnego dnia (pewnie po naradzie z mamusią) mówi mi, że to jest chore żebym mu zabraniała! Bo to jest tak jakby on mi zabronił jeździć do mego domu rodzinnego. O, wow. Farmę stawia na równi z domem rodzinnym. Nie ma szans, nie jest w stanie zrezygnować.

Odcięłam się. Spotykamy się w sądzie za niespełna 2 tygodnie.

Ps. Znów słabo śpię.
Czasami jak piszesz to mam wrazenie ze jestes bliska zlamaniu sie. Nje rob tego. Z tego co piszesz to Ty naprawde nie masz z tym czlowiekiem przyszlosci. Szkoda ze to wszystko tak dlugo trwa bo pewnie przez to jest ci trudno odciac sie calkowicie. Pewnie gdyby juz bylo zakonczone ty ulozylabys sobie zycie i czula sie szczesliwa...a tak? Lapia cie czasami watpliwosci.
Moge ci tylko z boku powiedziec ze moim zdaniem nawet jakby zgodz sie na wszystkie twoje warunki to nie ma sensu wrqcac. Bo z tego co piszesz jego zgody sa malo wiarygodne i jestem pewna ze by je zlamal.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 09:14   #363
201708160922
Konto usunięte

Dot.: toksyczny trójkąt

Nie daj sie omamic temu facetowi! Nie, nie zmieni sie. Wasz zwiazek nie ma przyszlosci, a on obiecuje Ci zlote gory. Pomysl, gdyby naprawde mu zalezalo, zachowywalby sie tak? Nie, normalny czlowiek tak sie nie zachowuje.

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 11:31   #364
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Autorko, co rusz wracam do Twojego wątku zobaczyć co nowego u Ciebie i jak się sprawy mają

Nie daj się temu padalcowi! Nie wierz nawet w jedno jego słowo, chłopczyk jest patologicznie niezdolny do życia bez mamusi.

Trzymam za Ciebie kciuki i jestem pewna, że poukładasz sobie wszystko koncertowo, będziesz szczęśliwa z synem, a ten Twój były obrzydliwiec będzie siedział z mamusią i się zastanawiał co nie wyszło

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 19:41   #365
JakKazdaInna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Czasami jak piszesz to mam wrazenie ze jestes bliska zlamaniu sie.
No, po wczorajszym spotkaniu w sądzie miałam kiepski nastrój. Naprawde to są takie emocje i przeżycia, których nie da się opisać i nikomu nie życzę. Poszłam później do pracy, do końca siedziałam struta i dziękowałam Bogu, że dostałam pracę, bo w domu bym chyba wyskoczyła z balkonu.

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
Autorko, co rusz wracam do Twojego wątku zobaczyć co nowego u Ciebie i jak się sprawy mają

Nie daj się temu padalcowi! Nie wierz nawet w jedno jego słowo, chłopczyk jest patologicznie niezdolny do życia bez mamusi.

Trzymam za Ciebie kciuki i jestem pewna, że poukładasz sobie wszystko koncertowo, będziesz szczęśliwa z synem, a ten Twój były obrzydliwiec będzie siedział z mamusią i się zastanawiał co nie wyszło
On byłby zdolny do życia gdyby tylko kopnął mamusię w tyłek

Cholera, no. Jeszcze zgłosiłam się, że napiszę prezentację na najbliższy zjazd. A nie mam kompletnie czasu. Wstaję o 7 , wybieram się, później Małego, do żłobka, do pracy, do żłobka i w domu jesteśmy ok. 18. Obiad, pranie, prasowanie, kąpiel i spać. W kółko to samo. Zaczynam mieć wyrzuty sumienia, że dziecku poświęcam za mało czasu, że prawie cały dzień siedzi w tym żłobie. Więc nawet jak wrócimy i chwilę bym mogła na coś poświecić, bo Mały np. siedzi grzecznie, wolę zwyczajnie się z nim pobawić czy go przytulić. No to dziś pisałam z nim prezentację na kolanach, bo marudny. Wysłałam pani doktor, zobaczymy co odpisze. M A S A K R A.

Nie wiem jak ogarnę ten semestr, nie wiem. Najgorszy rok w moim życiu.
Stary 2014-05-12, 19:00   #366
201706190936
Konto usunięte

Cytat:

Nie wiem jak ogarnę ten semestr, nie wiem. Najgorszy rok w moim życiu.
Dziś najgorszy. Za jakiś czas stwierdzisz że jeden z najlepszych. Odcięcie nie jest przyjemne ale patrząc na całą sytuację przemęczysz się teraz a potem odetchniesz już na spokojnie. Masz wsparcie w rodzicach, rodzinie?
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-13, 10:25   #367
JakKazdaInna
Zadomowienie

Cytat:
Dziś najgorszy. Za jakiś czas stwierdzisz że jeden z najlepszych. Odcięcie nie jest przyjemne ale patrząc na całą sytuację przemęczysz się teraz a potem odetchniesz już na spokojnie. Masz wsparcie w rodzicach, rodzinie?
Pewnie, inaczej nie dałabym sobie rady

Maluch chory. Z niedzieli na poniedziałek prawie nie spał, cały czas płakał. Myślałam, że może to ząbki (w końcu rośnie mu już siódmy, a ja jeszcze żadnego nie odczułam). Nie pamiętam takiej nocy, horror. No, ale rano oczy na zapałki, Mały do żłoba, ja do pracy. Po południu dzwoni opiekunka, że ma temperaturkę. Zwolniłam się z pracy i do pediatry. Zapalenie uszka. Dostał antybiotyk i siedzimy dziś w domu.

Jutro ojciec przyjeżdża. Ale nie dlatego, że Mały chory tylko po to zeby wycofać papiery. Kreśli jeszcze wizje wspólnego życia....
Stary 2014-05-13, 10:28   #368
skazana_na_bluesa
.

wiesz co? koleś jest jakiś niereformowalny. zapytałabym go, czy nie ma jakiejś choroby neurodegeneratywnej, że nie przyswaja najprostszych informacji -_-
żeby wspólnie żyć i tworzyć rodzinę wcale nie trzeba mieć papierka. tylko niech kretyn buli alimenty, bo to jego zasrany obowiązek.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-13, 10:45   #369
JakKazdaInna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
wiesz co? koleś jest jakiś niereformowalny. zapytałabym go, czy nie ma jakiejś choroby neurodegeneratywnej, że nie przyswaja najprostszych informacji -_-
żeby wspólnie żyć i tworzyć rodzinę wcale nie trzeba mieć papierka. tylko niech kretyn buli alimenty, bo to jego zasrany obowiązek.
Bo on nie chce tego rozwodu. To była chyba tylko zagrywka po to żebym wycofała pozew o alimenty.

Ale jak my mamy razem żyć, jak mówię, że być może już nigdy nie pojadę do niego na żadne święta i inne okoliczności [w domyśle do tej rodziny świrów] a on odpowiada, że nie wyobraża sobie czegoś takiego, bo to przecież jest jego rodzina Pomijając, że "chore jest, żebym zabraniała kiedykolwiek pojechać mu za granicę, bo to tak jakby on zabronił mi jeździć do mojego domu rodzinnego". Farmę stawia na równi z domem rodzinnym. Gratuluję.
Stary 2014-05-13, 11:19   #370
skazana_na_bluesa
.

no to sorry, jak ten kretyn widzi wspólne życie? wycofanie pozwu i on znowu wyjeżdża do pracy, a mężem i ojcem jest z doskoku?
szczerze- powiedziałabym mu dobitnie, że jeśli chce rozmawiać tylko o wycofaniu pozwu to może się na oczy nie pokazywać. szanse miał, ale ją stracił wybierając chorych rodziców, korzystając z nieczystych zagrań szwagra. mógł myśleć wcześniej nad konsekwencjami swojego szczeniackiego zachowania, a teraz nie ma już co zbierać.

Stary 2014-05-13, 12:26   #371
JakKazdaInna
Zadomowienie

Cytat:
no to sorry, jak ten kretyn widzi wspólne życie? wycofanie pozwu i on znowu wyjeżdża do pracy, a mężem i ojcem jest z doskoku?
szczerze- powiedziałabym mu dobitnie, że jeśli chce rozmawiać tylko o wycofaniu pozwu to może się na oczy nie pokazywać. szanse miał, ale ją stracił wybierając chorych rodziców, korzystając z nieczystych zagrań szwagra. mógł myśleć wcześniej nad konsekwencjami swojego szczeniackiego zachowania, a teraz nie ma już co zbierać.
Szwagier... Sprawa z kontem jest na policji, już powinnam mieć IP. Jak jutro pan mąż przyjedzie to skoczę po pracy na komisariat zobaczyć co się dzieje. A coś się dzieje, bo pan mąż mówi, że na policję też mam złożyć o wycofanie sprawy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-13, 12:47   #372
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Szwagier... Sprawa z kontem jest na policji, już powinnam mieć IP. Jak jutro pan mąż przyjedzie to skoczę po pracy na komisariat zobaczyć co się dzieje. A coś się dzieje, bo pan mąż mówi, że na policję też mam złożyć o wycofanie sprawy.
Pewnie że się dzieje bo za takie coś adwokatowi moze grozić Rada Adwokacka.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-13, 13:09   #373
201706190936
Konto usunięte

Cytat:
Ani żeby przez myśl ci nie przychodziło wycofywanie sprawy z policji. Brawa dla ciebie za odwagę
Stary 2014-05-13, 13:26   #374
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Haha, goraco sie zrobilo kolo dupy
Nawet sobie nie wyobrazasz, jaka masz przewage nad nim

Stary 2014-05-13, 14:06   #375
JakKazdaInna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Pewnie że się dzieje bo za takie coś adwokatowi moze grozić Rada Adwokacka.
Tylko, że jeszcze nie wiem czyj był komputer z którego było logowanie. Właśnie po to poszłam na policję. Złożyłam oskarżenie na mego męza. Tak czy siak, nie ode mnie miał dane to niech się wytłumaczy. Jeżeli wyjdzie, że to IP pana mecenasa, będę ogromnie przeszczęśliwa, a pan mecenas-wiadomo- pogrzebany. Za to grozi sprawa karna i dyscyplinarna, co tam Rada

Cytat:
Ani żeby przez myśl ci nie przychodziło wycofywanie sprawy z policji. Brawa dla ciebie za odwagę
No, szkoda tylko, że nie wiem co się dzieje. Ale skoro pan mąż mówi o wycofaniu to coś jest na rzeczy.

Cytat:
Haha, goraco sie zrobilo kolo dupy
Nawet sobie nie wyobrazasz, jaka masz przewage nad nim

Marzę, żeby to było IP mecenasa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-13, 14:12   #376
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Tylko, że jeszcze nie wiem czyj był komputer z którego było logowanie. Właśnie po to poszłam na policję. Złożyłam oskarżenie na mego męza. Tak czy siak, nie ode mnie miał dane to niech się wytłumaczy. Jeżeli wyjdzie, że to IP pana mecenasa, będę ogromnie przeszczęśliwa, a pan mecenas-wiadomo- pogrzebany. Za to grozi sprawa karna i dyscyplinarna, co tam Rada
Rady jest się bać bo może mu odebrać prawo wykonywania zawodu A sprawa karna też może być.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-13, 19:15   #377
201706190936
Konto usunięte

Cytat:

Marzę, żeby to było IP mecenasa
Kochana, marzenia się spełniają
Stary 2014-05-14, 14:42   #378
loloona_79
Rozeznanie

Czy dobrze zrozumiałam, że chcesz wycofać pozew o rozwód?
Stary 2014-05-14, 18:39   #379
JagnaK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez loloona_79 Pokaż wiadomość
Czy dobrze zrozumiałam, że chcesz wycofać pozew o rozwód?

Zle, to on chce wycofac teraz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-15, 08:50   #380
cava
Zakorzenienie

Swoją drogą gościu jest nieziemski.
Co się nie zdarzy, jedna gadka: wycofaj pozew, wycofaj sprawę, wszystko wycofaj

JakKazdaInna - trzymam za Ciebie kciuki.
A jak masz doła, to myśl o nas. Zobacz jak wiele osób Cię wspiera!

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-15, 18:53   #381
JakKazdaInna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Swoją drogą gościu jest nieziemski.
Co się nie zdarzy, jedna gadka: wycofaj pozew, wycofaj sprawę, wszystko wycofaj

JakKazdaInna - trzymam za Ciebie kciuki.
A jak masz doła, to myśl o nas. Zobacz jak wiele osób Cię wspiera!

No, k**a co to za człowiek! Był wczoraj, pilnował Małego.

On: -Jutro pojedziemy, wycofamy pozew jak chcesz zyć normalnie.
Ja: -Mhm a co z Twoim pozwem, swojego nie wycofujesz?
On: -Jutro wycofasz swój, a co z ja zrobię dowiesz się w piątek.
KONIEC

Dziś nie przyjechał, musiałam organizować koleżanki, bo jaśnie pan stwierdził, że "mam w tym interes żeby przyjechał (bo chcę iść do pracy) ale nie będzie mi ułatwiał życia". A nie pomyśli, że dziecku byłoby też lepiej gdyby to on się nim zajął. Tatuś.
Stary 2014-05-15, 19:17   #382
skazana_na_bluesa
.

co za patentowany debil.

Stary 2014-05-15, 19:25   #383
201708160922
Konto usunięte

Boze, te jego teksty...

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-15, 22:23   #384
201706190936
Konto usunięte

Cytat:

KONIEC

Dziś nie przyjechał, musiałam organizować koleżanki, bo jaśnie pan stwierdził, że "mam w tym interes żeby przyjechał (bo chcę iść do pracy) ale nie będzie mi ułatwiał życia". A nie pomyśli, że dziecku byłoby też lepiej gdyby to on się nim zajął. Tatuś.
Jedyne co ciśnie mi się na usta to *uj skończony. Wart tyle co obcięte paznokcie.
Nie daj się dziewczyno, ten facet już wie że siedzi na wózku na którym daleko nie zajedzie i nie pomogą mecenasy srasy, on popłynął i o tym wie.

Strasznie mnie ciekawi ten wyciąg z konta. Jak tylko coś się dowiesz to pisz
Stary 2014-05-15, 22:28   #385
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:

KONIEC

Nie mam słów, by skomentować wypowiedzi tej kanalii...

Trzymaj się tam, pisz co się dzieje, trzymamy wszystkie kciuki za Ciebie i małego!

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-15, 22:31   #386
Kasiorek_L
Raczkowanie

Śledzę w dalszym ciągu wątek, bo naprawdę jestem ciekawa co ten ciul od siedmiu boleści znowu wykombinuje. Trzęsie portkami, bo wie, że już teraz to decyzja zależy wyłącznie od Ciebie. Co to w ogóle za szantaż? Jak Ty coś zrobisz, to ja też coś zrobię, ale o tym dowiesz się później. No paranoja po prostu. I aż dziw człowieka bierze, że ten facet "jest dorosły". Aż mnie skręca jak czytam co on i jego elyta wymyśli nowego..

I również jestem ciekawa co z tym kontem wyszło..
Jedyne czego mogę Ci teraz życzyć, to siły na ogarnięcie całego tego zamieszania. Dobrze, że masz pracę, która pozwoli Ci w jakiś sposób się odciąć. No i najważniejsza osoba dla Ciebie jest przy Tobie

Trzymaj się Kochana!! Nie daj się bucowi!!
Stary 2014-05-16, 00:17   #387
NiespokojnaP
Raczkowanie

Przeczytałam cały wątek i...jestem w szoku. Jak można być takim człowiekiem?? Brak słów.
Co do Ciebie, Autorko: jesteś silną, mądra i rozsądna kobietą. Super, że Mały zdrowy, a Ty masz pracę. Jestem z Ciebie dumna, że przy takich perypetiach masz tyle siły. Wątek przypadkowo wpadł mi w oczy i wiem, że będę go śledzić i mocno trzymać za Ciebie, i Bartka kciuki.
Wszystko się ułoży.

Wysłane z mojego ST25i przy użyciu Tapatalka
NiespokojnaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-16, 07:52   #388
loloona_79
Rozeznanie

Mam tylko nadzieję, że nie zdecydujesz się wycofać pozwu, ani on swojego i już wkrótce się od niego uwolnisz.
Bo naprawdę słów brak ;(
Stary 2014-05-16, 09:18   #389
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:

KONIEC

Kochana mam nadzieje, ze cokolwiek by nie powiedzial czy nie zrobil to nie zdecydujesz sie na wycofanie pozwu.. przywracasz mi wiare w kobiety i zazdroszcze Ci sily bo ja bym chyba nie dala rady i pewnie marnowalabym sobie zycie zalosnie wierzac, ze przeciez on na pewno mnie kocha. Badz nadal taka silna, bo zaslugujesz na wszystko co najlepsze!

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-16, 10:54   #390
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

KONIEC

Ty powinnas takie rzeczy naprawde navrywac. No sorki ale zeby ojciec nie przyjechal zajac sie dzieckiem kiedy ma wolny czas bo mama idzie do pracy. No masakra. Co innego gdybys na impreze szla ale ty do pracy. No szkoda slow. Naprawde rob wszystko by miec to nagrywane czy zapisane...
Wkurza mnie to ze tacy ludzie jeszcze do tego roszcza sobie prawa do miliona innych rzeczy.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości