Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-16, 09:29   #3511
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
A jak to jest z tą poduszką dla noworodka? Dziecko na początku śpi na płasko? Mnie tak mama uczy i teściowa Chciałam kupić poduszkę dla małej, taką antyalergiczną na allegro 60cmx40cm i nie wiem czy w ogóle można na początku układać na niej maleństwo. Różne są opinie, do szkoły rodzenia jeszcze nie chodzę ( od 25tyg w moim mieście), więc myślałam, że może tam ktoś się wypowie
lepiej na poczatku bez poduszki lepiej jak sobie spi maluszek na płaskim
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 09:30   #3512
kasikkkkka
Zadomowienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

witam
u mnie pogoda paskudna, leje od rana, w domu ciemno...
ja już zaliczyłam dziś zakupy i zaraz się biorę za robotę, bo zaplanowałam na dziś wuzetkę (mąż się dopominał o nią już z miesiąc) i kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym
także dzień przy garach się zapowiada

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieję, że dzięki mojej sporej aktywności fizycznej, urodzę w pół godziny 😆.Podobno kobiety aktywne szybciej i łatwiej rodzą, ciekawe....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
tez liczę na szybszy poród tak samo jak podobno się kobitka rozciaga to mniej popęka... ale wyjdzie w praniu,ja o dziwo mam niezłą kondycje jak na ciąże poki co,oby tak zostało...i obym miala siłę cwiczyc do końca
niestety dziewczyny nie ma na to reguły
nie chcę was jakoś negatywnie nastawić, ale ja w pierwszej ciąży byłam bardzo aktywna do samego końca praktycznie i niestety mój poród trwał ze 20h, bóle krzyżowe, ogólnie masakra
fakt, nie pękłam, ale pewnie dlatego, że mnie nacięli, bo podobno jestem strasznie wąska i nie dałabym rady urodzić inaczej a córa duża nie była bo raptem 2850g
mam tylko nadzieję, że drugi poród będzie tak jak mówią łatwiejszy i szybszy

aha, witam nową mamusię
Stary 2014-05-16, 09:32   #3513
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Wlasnie sie obawiam ze za duzo miejsca zajmuja chodz ciekawe jak to wyglada w rzeczywistości moze nie sa one takie buchate ;p
ogolnie kolory mi sie strasznie podobaja

Asia widze ze Twoja dziewczynka ruchliwa jak i moja
Wierciła się rano jak szalona, teraz już nie, może śpi
To są delikatne ruchy, ale takie cudowne uczucie Tż wieczorem przykłada rękę i zadowolony, że czuje, jak mała kopie

Boli mnie głowa Wczoraj Tż odebrał mi wyniki i krew mam słabą, krwinki nie mieszczą się w normie nawet, większość poniżej
Biorę codziennie Prenatal i mg, jem dobrze, nie wiem skąd to osłabienie. A wizyta dopiero 27

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
lepiej na poczatku bez poduszki lepiej jak sobie spi maluszek na płaskim

To czyli mama wie najlepiej
Ale nie zaszkodzi kupić wcześniej, by już była. Mi mama mówiła, że nawet kołderką nie powinno się na początku przykrywać tylko grubszym kocykiem.

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 09:35   #3514
allckarola
Zadomowienie

zobacze jeszcze z ta posciela moze znajde z ochraniaczem zwyklym te poduszki ladne ale kurde mniejsze moglyby byc

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

a poduszki dla noworodka jest plaska strasznie takze bez obaw roznie mowia
Asia moze tez pogoda tak zle na Ciebie wplywa ja tez czuje lekkie oslabienie.
Badanie robie hymm dopiero za dwa tyg bo wizyte mam 2 czerwca
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 09:35   #3515
Asia19x
Zakorzenienie

Wybaczcie, jak za dużo zasypuje pytaniami. :0

Czy któraś będzie miała cesarkę? Mnie to czeka, ze względu na dyskopatię kręgosłupa i mimo, ze to tyle czasu jeszcze to jestem przerażona

Co jecie, by poprawić krew? Wydawało mi się, że jadłam sporo buraków, ale nie mogę za każdym razem, bo mi już brzydną, a soku nie napiję się, bo zwymiotuję i nie wiem o co uzupełnić zapasy, by szybciutko poprawić wyniki

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-05-16, 09:36   #3516
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Wierciła się rano jak szalona, teraz już nie, może śpi
To są delikatne ruchy, ale takie cudowne uczucie Tż wieczorem przykłada rękę i zadowolony, że czuje, jak mała kopie

Boli mnie głowa Wczoraj Tż odebrał mi wyniki i krew mam słabą, krwinki nie mieszczą się w normie nawet, większość poniżej
Biorę codziennie Prenatal i mg, jem dobrze, nie wiem skąd to osłabienie. A wizyta dopiero 27

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

To czyli mama wie najlepiej
Ale nie zaszkodzi kupić wcześniej, by już była. Mi mama mówiła, że nawet kołderką nie powinno się na początku przykrywać tylko grubszym kocykiem.
no ja od razu kupiłam poduszke ale sobie czekała
a kołderką przykrywałam, ale co to dało jak młody sie odkrywał, tak mu do dzis zostało

a głowa czesto cie boli? bo ja w pierwszej ciazy brałam prenatal i strasznei zle sie po nim czułam łacznie z bólami głowy
Stary 2014-05-16, 09:38   #3517
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]a poduszki dla noworodka jest plaska strasznie takze bez obaw roznie mowia

Pogoda na pewno, bo od 1,5tyg ciągle padał deszcz. Martwią mnie te wyniki badańm bo naprawdę są zaniżone, tak słabych nie miałam Tż już krzyczy, że pewnie mam anemię. Jestem słabsza, ale nie daje się, sprzątam, gotuję, nie leżę cały dzień do góry tyłkiem. Nie mogłabym Choć ze względu na kręgosłup i tak dużo leżę...
A może ten Prenatal wcale taki dobry nie jest, nie mam pojęcia

Przyszła Pani Magister

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-16, 09:39   #3518
allckarola
Zadomowienie

hymm sama nie wiem co jesc zeby miec lepsze wyniki nigdy nie mialam z tym problemu wyniki mam zawsze dobre i mam nadzieje ze tak zostanie.
Konczy mi sie krem na rostepy Elancyl nie wiem jaki teraz kupic... pod koniec smarowania zaczal mi w nim przeszkadzac zapach ;p zmienilabym na cos innego.
Slyszalam ze z oliwka z rossmanna jest dobra
Stary 2014-05-16, 09:41   #3519
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
no ja od razu kupiłam poduszke ale sobie czekała
a kołderką przykrywałam, ale co to dało jak młody sie odkrywał, tak mu do dzis zostało

a głowa czesto cie boli? bo ja w pierwszej ciazy brałam prenatal i strasznei zle sie po nim czułam łacznie z bólami głowy

Ja biorę prenatal od drugiego miesiaca, bo przez pierwsze tygodnie sam kwas foliowy i nie zauważyłam, bym po jego zażywaniu źle się czuła. Choć był moment (3miesiąc), że głowa mnie bolała tak bardzo, że płakałam, nawet w nocy. Po dwóch tygodniach minęło i teraz sporadycznie mnie boli, w złą pogodę zwłaszcza, a dziś wyszło słońce i tak się cieszyłam, a tu znowu ból. Dziś muszę kupić nowe opakowanie i pomyślałam, że może za słaby ten Prenatal i kupię inne, ale gin kazał Prenatal i jestem w kropce

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-05-16, 09:42   #3520
allckarola
Zadomowienie

W ciazy jest roznie czasami wszystkie witaminki co zjadasz pochlania Twoje dzidzi nie martw sie. Jedz zdrowo i uwazaj na siebie.
Stary 2014-05-16, 09:43   #3521
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
nie. bolało mnie w prawym dolnym rogu ale przeszło, a pępkiem akurat tylko Dzieć mi się bawił jak pływał pod pępkiem i on mi się tak ruszał. czasem zabolało.
aha jeszcze mi się przypomniało, tż nie może spać w szpitalu i radzą przywieźć swój ręcznik z domu dla noworodka-po położeniu skóra do skóry z zewnątrz dziecko jest okrywane tym naszym ręcznikiem, żeby od zaraz miało kontakt z naszymi zarazkami z domu w sumie fajna sprawa chyba.
po sn się zostaje 48h, po cc 72. o ile nie ma komplikacji itp.

no to pa
Dzieki za szczegółowy opis wizyty na szkole rodzenia a co do teścia to taka mała scenka mi się skojarzyła jak On ucieka przed falą powodziową przepraszam za głupi żart ale jak on tak panikuję i sobie to wyobraziłam
Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Hej
Zaraz nadrobie co tam powstało od wczoraj ale teraz mam dla Was piękny filmik
Niestety link jest z Facebooka bo inaczej na tel nie potrafiłam znalezc

https://m.facebook.com/story.php?sto...69502783199112

Filmik o czuciu ruchów przez tatusiów

Poryczałam się , coś niesamowitego !!!!

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
A dziewczyny proszę mi napisać marki wózków które wy kupujecie, mogą być same nazwy bez linkow - poszukam sobie, bo jutro bym się w nich w sklepie rozpoznała. A i jakbyscie mogły to fopiszcze cży mają amortyzatory dla tz to sprawa ważna. Z góry dzięki

X lander X move

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
może byłaś pijana szcześciem

witam się, wieczorem nic nie pisalam bo nie miałam sił. Wzięlam się ostro za sprzątanie kuchni, takie porządne, typu na szfkach, wyrzucanie przeterminowanych rzeczy itp. Byłam zmęczona jak koń po westernie normalnie, brzuch miałam potem krzywy widocznie mała mi się od tych porządków przesunęła

ale potem za to zapodałam sobie wieczór SPA peeling malinowy na całe ciało, zajęlam się piętami, bo wymagały interwencji, mąż mi wymasowal i umył plecy. A na sam koniec balsam kokos-orchidea poczułam się jak królowa piękności ominęłam wagę, by nie psuć sobie wieczoru

co do wypadania włosów po ciąży to potwierdzam. Mi jakoś 3 miesiace po porodzie zaczęły wypadać w dużych ilościach. Związane jest to z hormonami. Na szczescie mam gęste włosy ale w jednym miejscu zrobił mi się nawet placek łysy na szczęście mogłam go przykrywać włosami. Ale spoko, po jakimś czasie przestały wypadać, zaczęły rosnąć i wszystko wróciło do normy
poza tym uważam, że to niepsrawiedliwe, że włosyz głowy wypadały ale na nogach to już nie, mogłyby na odwrót
Dobrze że sie wyprowadzam z Poznania, bo dwie łyse po porodzie to już tłum

Cytat:
Napisane przez katiusza1985 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Zyga u nas położna jest przypisana o miejsca zamieszkania. Na szkole rodzenia dostalismy kartkę i na niej wypisano nazwiska i tel położnej z któa mamy sie kontaktować.
Podobno przed pordoem należy sie 1 wizyta położnej.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach. Ja mam wizytę w poniedziałek no i stres też jest.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Mi sie najbardziej podobają: Baby Active, Bexa, Roan Marita.
Ja sama mam Espiro. Najlepsze są polskie wózki. Te co wymieniłam to polskie firmy.
Odradzano nam X- landera - podobno beznadziejna jakość, a są drogie.
Ehhh musze zadzwonic do tej szkoły rodzenia...z drugiej strony odechciało mi się chodzić tam... bo cały czerwiec mamy zrąbany bo mąż bedzie non stop w pracy ..
Cytat:
Tak, Asia Dziękuję za przywitanie i myślę, że jakoś się tu połapię, bo dużo mamusiek tutaj i tak rodzinnie

O sobie, hm..
Jestem w 22 tygodniu ciąży, pierwszy dzidziuś, mam 24 lata i nie wiem co publicznie mogłabym jeszcze napisać

Spodziewam się córeczki
Witaj
Cytat:
Tak rozmowa idzie strasznie szybko mnie nie ma tutaj wieczorem jak przyjde rano to musze nadrabiac z godzine heh
nie wspomne jak mnie na weekendzie nie ma.

Jej Wasze dzidziusie tez takie aktywne ?? kopie przez caly dzien a jak klade sie spac to jeszcze po pecherzu kopie co jest juz mniej przyjemne i nie wyspana chodze od paru dni...jutro w koncu sobota wyspie sie haha
o ile znow tesciowa nie zadzwoni przed 7 i nie bedzie czegos chciala

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Martynko nie martw sie ja tak mialam jak pojechalam do krakowa pnad 2 godziny jazdy potem zjadlam i chodzilismy po krakowie z 6 godzin wrocilam i dzidzi nie kopalo i sie przestraszylam ale potem dawalo znaki zycia takze nie martw sie
Mnie tez zaczyna kopać po nocach i już sobie tak pomyslalam nawet że to wcale nie jest już zabawne

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Swoją drogą, dziecko mi się mniej rusza, ale staram się nie martwić bo całkiem oszalała. Kilka razy dziennie je czuję, delikatnie bo delikatnie ale czuję, choć wcześniej było lepiej.

Kochana mi po wizycie w Warszawie 3 dni się nie ruszało pisałam tutaj , szalałam , prawie mordowałam i gwałciłam przez to tak więc dzidzia po prostu padła na klate i mi spała 3 dni
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-16, 09:43   #3522
Paulina Darek
Rozeznanie

Cytat:
zobacze jeszcze z ta posciela moze znajde z ochraniaczem zwyklym te poduszki ladne ale kurde mniejsze moglyby byc

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

a poduszki dla noworodka jest plaska strasznie takze bez obaw roznie mowia

http://allegro.pl/listing/user/listi...&us_id=7423110
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=20540226
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=16306017

obejrzyj sobie u tych 3 użytkowników... ja chyba od tego ostatniego kupię i zawsze możesz kupić sobie to co chcesz jak nie pasują Ci te komplety po 15części...ja właśnie sama sobie zrobię komplet, bo już wiem, że nie chcę tego baldachimu...mam mało miejsca w pokoju i dla chłopca to chyba nie taka fajna sprawa...

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 09:45   #3523
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
hymm sama nie wiem co jesc zeby miec lepsze wyniki nigdy nie mialam z tym problemu wyniki mam zawsze dobre i mam nadzieje ze tak zostanie.
Konczy mi sie krem na rostepy Elancyl nie wiem jaki teraz kupic... pod koniec smarowania zaczal mi w nim przeszkadzac zapach ;p zmienilabym na cos innego.

To super, ja mam nadzieję, ze to u mnie chwilowe tylko

Ja używałam balsamu Babydream i od tygodnia mam oliwkę

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...t-w-ciazy.html

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...cji-ciala.html

Mamusiowa wersja ma specyficzny zapach Mnie nie przeszkadza o dziwo, ale nie jest jakiś cudowny, choć wydaje mi się, że oliwka ładniej pachnie. Ja używam tylko po kąpieli, balsamu w ciągu dnia jak mi się chce. No i mają bardzo dobre składy

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-05-16, 09:45   #3524
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Wybaczcie, jak za dużo zasypuje pytaniami. :0

Czy któraś będzie miała cesarkę? Mnie to czeka, ze względu na dyskopatię kręgosłupa i mimo, ze to tyle czasu jeszcze to jestem przerażona

Co jecie, by poprawić krew? Wydawało mi się, że jadłam sporo buraków, ale nie mogę za każdym razem, bo mi już brzydną, a soku nie napiję się, bo zwymiotuję i nie wiem o co uzupełnić zapasy, by szybciutko poprawić wyniki
Ja tam jem normalnie żadnych udziwnień i biorę witaminy(jak nie zapomnę) ale może te Twoje wyniki są takie,bo w ciąży bardzo często są za niskie. Ja miałam chyba z 4 wartości za niskie i chyba płytki za wysokie ale się okazało,że w ciąży tak po prostu jest.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 09:46   #3525
allckarola
Zadomowienie

Zyga tez mam ochote tak czasami zrobic ale nie da sie juz lepiej zeby kopala wytrzymam to jakos moze teraz sie nakopie i jak sie urodzi to bedzie spokojna w co watpie hehe
Stary 2014-05-16, 09:47   #3526
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Ja biorę prenatal od drugiego miesiaca, bo przez pierwsze tygodnie sam kwas foliowy i nie zauważyłam, bym po jego zażywaniu źle się czuła. Choć był moment (3miesiąc), że głowa mnie bolała tak bardzo, że płakałam, nawet w nocy. Po dwóch tygodniach minęło i teraz sporadycznie mnie boli, w złą pogodę zwłaszcza, a dziś wyszło słońce i tak się cieszyłam, a tu znowu ból. Dziś muszę kupić nowe opakowanie i pomyślałam, że może za słaby ten Prenatal i kupię inne, ale gin kazał Prenatal i jestem w kropce

No to ci powiem że ja miałam to samo po Prenatalu i to były skutki uboczne gin mi kazała od razu odstawić te witaminy i spróbować innych , w tej chwili jestem na femibionie i jestem mega zadowolona , tylko nie z ceny . Ale Prenatal dla mnie to było zło moja jedna bratowa aż wymiotowała po tym . Wydaję mi się że tam jest za duża dawka witamin a wiadomo jak czegoś za dużo to organizm się buntuje.
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-16, 09:52   #3527
Asia19x
Zakorzenienie

Tak się zastanawiam czy mogę pić kawę, skoro jestem taka osłabiona? Piję filiżankę dziennie, z niecalej łyżeczki i połowa to mleko...

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Ja tam jem normalnie żadnych udziwnień i biorę witaminy(jak nie zapomnę) ale może te Twoje wyniki są takie,bo w ciąży bardzo często są za niskie. Ja miałam chyba z 4 wartości za niskie i chyba płytki za wysokie ale się okazało,że w ciąży tak po prostu jest.

Dzięki, wiem, ze tak bywa w ciąży, ale mnie to martwi. Na szczęście na cukrzycę wynik jest niski, także bardzo się cieszę

W domu witaminy mi się skończyły i nie wiem czy kupić znowu dziś Prenatal czy coś innego.

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
No to ci powiem że ja miałam to samo po Prenatalu i to były skutki uboczne gin mi kazała od razu odstawić te witaminy i spróbować innych , w tej chwili jestem na femibionie i jestem mega zadowolona , tylko nie z ceny . Ale Prenatal dla mnie to było zło moja jedna bratowa aż wymiotowała po tym . Wydaję mi się że tam jest za duża dawka witamin a wiadomo jak czegoś za dużo to organizm się buntuje.

Kurczę no widzisz, tak jest czasem, ja wymiotowałam po Magzezium, dopiero inny mi przypasował i czuję się dobrze po nim.

Femibion jest strasznie drogi

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-05-16, 09:53   #3528
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Tak się zastanawiam czy mogę pić kawę, skoro jestem taka osłabiona? Piję filiżankę dziennie, z niecalej łyżeczki i połowa to mleko...

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Dzięki, wiem, ze tak bywa w ciąży, ale mnie to martwi. Na szczęście na cukrzycę wynik jest niski, także bardzo się cieszę

W domu witaminy mi się skończyły i nie wiem czy kupić znowu dziś Prenatal czy coś innego.
co do kawy to ja pijam dwie dzienne z mlekiem, ale ja mam zielone światło od lekarki ze względu na strasznie niskie ciśnienie
ale jak sie napijesz to nic złego sie nei stanie, ja w pierwszej ciazy tez pijałam

co do witamin powiem co tak w tej ciazy nie biore wcale, jak mi sie wybiki pogorsza to wtedy pomysle ale jak jest ok i wsyztko w normie to po prostu nie pakije w siebie tej chemi
wole jesc owoce, warzywa itd
Stary 2014-05-16, 09:54   #3529
allckarola
Zadomowienie

Asiu mysle ze jesli chodzi o witaminy to chyba lepiej uzgodnic to ze swoim ginem jesli on Ci je przepisal. W sumie nie wiem ja jak mam jakies watpliwosci to dzwonie do swojego
Ciezko mi cokolwiek powiedziec bo nie biore żadnych witamin i wyniki tez mam zwasze dobre moze inne dziewczyny maja lepsze doswiadczenie w tym temacie
Stary 2014-05-16, 09:56   #3530
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Jak się zarejestrujesz tam to możesz dostać jakieś darmowe upominki dla dzidziusia. Dziewczyny dostały już po płycie z muzyką klasyczną dla maluszka a potem coś jeszcze podobno się dostaje. To jest darmowe wiec warto skorzystać

A czemu ty się boisz szkoły rodzenia?
Bo rozumiem, że boisz się porodu, ale szkoła rodzenia to fajna rzecz napewno I może tam się oswoisz z myślą wydania na świat dzieciaczka.
Jakim cudem ja to ominęłam zarejestrowałam się, to chodzi o zaznaczenie tego punktu "upominek dla dziecka"?

Boję się, bo zdaje sobie sprawę że poród coraz bliżej

Cytat:
hehe

Wiesz kochana ja tak się poparzyłam, że rękę w lodowatej wodzie trzymałam przez 12 godzin jak tylko wyjęłam to normalnie ogień. I dlatego dopiero na następny dzień pojechałam do szpitala, bo tak to chyba z miska bym musiała iść.
Ja to w ogóle jestem sierota hehe
Dzisiaj robiłam sobie frytki to przecięłam palca nożem i walnęłam głową w szafkę. A jak szliśmy po zakupy to dwa razy bym w barierke weszła
Gamoń ze mnie
bidulko, uważaj

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
no to opis mojej szkoły rodzenia.
byliśmy pierwsi a byliśmy za dziesięć piąta jakoś, trochę mniej. było to w budynku lekarza, nie wiem czy ogólny czy się specjalizuje, no ma swój budynek, tam parę specjalistów, do końca nie wiem, nazwisko znane na dziedzinie. wchodzę, "kolega" z gimnazjum a syn lekarza za biurkiem, pytam czy to tu na szkołę rodzenia. on zaskoczony czy to dziś ma być ok ok, położnej nie ma jeszcze, usiądźcie. idziemy, a tam tablica ogłoszeń. czytamy, tż wynalazł ogłoszenie o szkole rodzenia we wtorki aż sama zgłupiałam, ale ogłoszenie tam wisiało od 2010 roku. czekamy. wchodzi para, nic nie mówią-chyba to jednak dziś. wchodzi druga para i położna za nimi-ok, jest dobrze. zaprosiła nas w takie małe pomieszczonko z leżanką, rowerkiem stacjonarnym, komputerem, szafką z medycznymi rzeczami, jakieś kartoteki leżały. plakaty na żółtych ścianach. mówi że jeszcze jedna para miała dotrzeć ale nie wiadomo czy przez pogodę dadzą radę. i tyle nas na tej całej szkole i już wiem czemu się śmiała jak pytałam czy jest jeszcze miejsce na szkole no i zaczyna opowiadać-oznaki porodu, kiedy jechać na IP, co trzeba ze sobą z badań, że przyniesie kartki ze spisem rzeczy do szpitala. generalnie nic co bym nie wiedziała z netu. dała próbkę kremiku nivea, jakąś płytkę do obejrzenia. omówiła ogółem jak będą zajęcia wyglądać. jedyne czego nie wiedziałam, to przybliżyła zasady działania "naszego" szpitala-tego co jest najbliżej czyli ok 15km, ode mnie z domu 20km. że ciuszki tylko na wypis, że mają plan porodu, jak wygląda przyjęcie, że trwa, żeby badania aktualne-ważne!, że nie trzeba podkładów na łóżko tylko podpaski dla siebie, że w salach 25-27 stopni, że sale porodowe 1 osobowe i niepłatne porody rodzinne, sale poporodowe 2osobowe, dla dziecka 1 paczka pampersów i chusteczki mokre, że spirytusu nie używają ani patyczków do pępka. że lepiej dzwonić po karetkę jak odejdą wody-prędzej przyjmą na IP, i że mają obowiązek przyjechać karetką.
sory że tak szczegółowo, ale niejako też sobie to wypisuję-jakbym chciała wrócić do tego kiedyś tam to będę posty przeszukiwać
na zajęcia ubierać się nieobciśle, bo będą ćwiczenia oddechu-żeby nie krępowało ruchów. w zasadzie to ona mówiła cały czas, a my słuchali w skupieniu. mi tylko coraz cieplej się ta robiło i czułam jak się czerwienię.
mówiła o magnezie, babeczka spytała, była w 28 tyg albo od 28 tyg-miała skurcze macicy i co to oznacza-że macica jest wrażliwa i tyle. czyli mam mega wrażliwą macicę, bo mi się kurczy już od dawna. troszkę omówiła cc ale nic szczegółowo-żeby nie jeść w trakcie porodu bo jakby co żeby mogli cc zrobić-i tyle.
siedzieliśmy troszkę ponad godzinę. z tego wszystkiego(ciepło, emocje itp) zapomniałam spytać o płatność i o tą wydzielinę. zresztą jedna para tam chyba została, ami się też siusiu chciało, więc jechaliśmy do domku.
pogoda:deszcz, pochmurno, deszcz. o 22:54 ogłosili w miescie stan alarmowy, zawyły syreny, na co teść się "zerwał" z łóżka (chodzi o kuli, 140 kg) i wrzeszczy do teściowej na piętro aż dzwoni do sąsiadów pytać co się dzieje-czy już nas topi czy jeszcze nie ten to ma pomysły. kolega tżta a nasz sąsiad jest strażakiem, to teść by zaraz chciał dzwonić do jego matki, bo ona na pewno wie co się dzieje. tyle że synek spał bo idzie na 1 zmianę dziś... mniejsza. nieciekawie jest chyba. jak jechaliśmy do domu, to Wisła była naprawdę wysoko.
a u nas jest tak: wał, Wisła, wał, kawałek trawy z drzewami lub bez, na "podwyższeniu" terenu dwupasmówka, barierki, dwupasmówka, kawałek trawy, spadek terenu, jakieś 30-50 m i nasz dom także jak się przeleje przez dwupasmówkę, to my są zalani do połowy parteru prawie że. ale jeszcze nie było tak źle, najgorzej było 4 lata temu, wody gruntowe się wlały do piwnicy, szły równo z poziomem Wisły i były tak kapkę powyżej pasa. nie powiem, było nerwowo, bo świeżo odremontowane pokoje i meble na wymiar-jedynie rozkręcić i wynieść na piętro.
a jak u was sytuacja z deszczami?
ha ha ale elaborat mi wyszedł idę spać, dobrej nocy

---------- Dopisano o 03:20 ---------- Poprzedni post napisano o 03:02 ----------

aha jeszcze mi się przypomniało, tż nie może spać w szpitalu i radzą przywieźć swój ręcznik z domu dla noworodka-po położeniu skóra do skóry z zewnątrz dziecko jest okrywane tym naszym ręcznikiem, żeby od zaraz miało kontakt z naszymi zarazkami z domu w sumie fajna sprawa chyba.
po sn się zostaje 48h, po cc 72. o ile nie ma komplikacji itp.

no to pa
ale się rozpisałaś
będziecie dalej chodzić?

czy aby tatuś był przy porodzie konieczne jest zaświadczenie że chodził do szkoły rodzenia?
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 09:56   #3531
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, Asia Dziękuję za przywitanie i myślę, że jakoś się tu połapię, bo dużo mamusiek tutaj i tak rodzinnie

O sobie, hm..
Jestem w 22 tygodniu ciąży, pierwszy dzidziuś, mam 24 lata i nie wiem co publicznie mogłabym jeszcze napisać

Spodziewam się córeczki
witam

Cytat:
http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-d...210867733.html

strasznie mi sie podoba ta posciel tylko nie wiem czy te poduszki na poreczach to dobre rozwiazanie
bardzo ładna, ale czy te poduchy praktyczne

Cytat:
A jak to jest z tą poduszką dla noworodka? Dziecko na początku śpi na płasko? Mnie tak mama uczy i teściowa Chciałam kupić poduszkę dla małej, taką antyalergiczną na allegro 60cmx40cm i nie wiem czy w ogóle można na początku układać na niej maleństwo. Różne są opinie, do szkoły rodzenia jeszcze nie chodzę ( od 25tyg w moim mieście), więc myślałam, że może tam ktoś się wypowie
na płasko zdecydowanie ew. klin ale to bym kupiła w razie gdyby małe ulewało
Cytat:
To super, ja mam nadzieję, ze to u mnie chwilowe tylko

Ja używałam balsamu Babydream i od tygodnia mam oliwkę

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...t-w-ciazy.html

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...cji-ciala.html

Mamusiowa wersja ma specyficzny zapach Mnie nie przeszkadza o dziwo, ale nie jest jakiś cudowny, choć wydaje mi się, że oliwka ładniej pachnie. Ja używam tylko po kąpieli, balsamu w ciągu dnia jak mi się chce. No i mają bardzo dobre składy
też mam z Babydream i również słyszałam ze ma bardzo dobry skład za niską cenę

hej
u nas pogoda tragiczna...
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 09:57   #3532
Asia19x
Zakorzenienie

Mimo wszystko dzięki Najwięcej pochlebnych opini ma ten Femibion właśnie, a lekarz kazał mi brać cały czas witaminy, wiec skoro tak mówił to tak robię

Idę przygotować obiad, małą kawę wypiję, może głowa mi przejdzie

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-05-16, 09:57   #3533
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

O coś dużo osób narzeka na Prenatal... Ja nie brałam ale biorę teraz Falvit Mama a wcześniej Vitaminer Prenatal i chwalę sobie,bo nic złego nie czułam po nich
A kawę możesz wypić,nie jakąś mocną ale nawet taka słabiutka może postawić Cię na nogi i zapobiec bólom głowy Zawsze możesz też zacząć brać magnez,który też zapobiega złemu samopoczuciu

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-05-16, 10:04   #3534
Asia19x
Zakorzenienie

W takim razie zastanowię się poważnie nad dzisiejszym zakupem tych witamin, może wypróbuję coś nowego, sama nie wiem. Najwyżej zainwestuje w ten Femibion.

Magnez biorę Obecnieo Asmag Forte, bo taki w szpitalu mi przepisali i dobrze się czuję po nim, bo wcześniej zażywałam Magnezium i wymiotowałam po nim
Koleżanka dostała od gina żelazo profilaktycznie i ma to samo, musiała odstawić, bo wymiotuje.

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-05-16, 10:06   #3535
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

ja zakupiłam juz drugie opakowanie ale oprocz tego smaruje sie jeszcze babydream z rosmana super sprawa i mam jeszcze bielenda sexy mama na rozstepy ale to mi sie konczy i nawilzajacy dla kobiet w ciazy i po porodzie strasznie wydajny i tez super takze polecam te kosmetyki

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 10:07   #3536
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cześć dziołszki Witam w ten pochmurny, deszczowy poranek No, już prawie południe
Cytat:
kurde u was tez taka beznadziejna pogoda?
jak mąz wrócił z pracy to sie normalnie w ramach relaksu na zakupy domowe wypuściłam

normalnie nudy jak nie wiem
Pogoda masakryczna!!! U mnie wczoraj tez lało cały czas. Tez byłam na zakupach, w biedronce, w ec i w auchun i nigdzie nie było truskawek Wszędzie arbuzy, winogrona i borówki w promocji...
A na parkingu w auchun tak mnie wywiało że szok Niech przyjdzie to słońce, bo się wczoraj ledwo w kurtkę sportową dopięłam...
Ale coś słyszałam, że od pn ma być 25st ...
Cytat:

A na łazanki narobiłam ochoty ja Jak w niedziele upichciłam to jedlismy przez 3 dni i jeszcze zamroziłam. A miało mi wyjść mało
Pamiętam że to Ty Opowiadasz w taki sposób, że zawsze smaka mam jak poczytam To samo było z karkówką z grilla hehe Ale to dobrze, przynajmniej jest pomysł na obiad Też mi napuchło tych łazanek, ale nie mrożę, dzisiaj zjemy resztę mmm
Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
AAAaaaa wczoraj patrze na Bożene w lusterku i mysle, kur*** to nie moze byc moja Bozena, to afrykanska Bozena, jakas czarna.....

A i najlepsze, przypomnialo mi sie co mi sie snilo, a wiec snilo mi sie dzis, ze moje wlosy na bozenie siegaly kolan !!!!!!!!!!!! I ze je golilam, ale wczesniej uczesalam, ja pier...... schiza.

Kule trochę od wczoraj nastukałyście Czytam dalej
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 10:08   #3537
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Mimo wszystko dzięki Najwięcej pochlebnych opini ma ten Femibion właśnie, a lekarz kazał mi brać cały czas witaminy, wiec skoro tak mówił to tak robię

Idę przygotować obiad, małą kawę wypiję, może głowa mi przejdzie
Asia powiem ci tak , za nim się znajdzie właściwy lek długo trwa a co dopiero witaminki , mi sie wydaję że męczyć się z takimi które powodują bolę głowy nie warto , wiem po sobie że aż mnie mdliło od bólu , chodziłam wkurzona jak cholera . Znajdź Femibion w dobrej cenie w aptekach internetowych i go kup a gin nic nie mów tym bardziej że to nie zaszkodzi na pewno a zobacz jak szkodzisz sobie i dzidzi jak się męczysz z tymi bólami , albo spróbuj z innymi tańszymi witaminkami ja chodziłam non stop na apapie przez ten prenatal a nie oto przeciez chodziło nie? powiedziałam gin a ona "O Boże Pani Ewo odstawic od razu po co się męczyć " a ja przez miecha chodziłam jak pusty flak po kiełbasie
Co do kawy to powiem tak , jeśli ciśnienie ok to kawa to super sprawa zwłaszcza jeśli piłaś przed ciążą to nie jeste nawet wskazane rezygnowanie z niej
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-16, 10:09   #3538
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
witam
u mnie pogoda paskudna, leje od rana, w domu ciemno...
ja już zaliczyłam dziś zakupy i zaraz się biorę za robotę, bo zaplanowałam na dziś wuzetkę (mąż się dopominał o nią już z miesiąc) i kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym
także dzień przy garach się zapowiada

niestety dziewczyny nie ma na to reguły
nie chcę was jakoś negatywnie nastawić, ale ja w pierwszej ciąży byłam bardzo aktywna do samego końca praktycznie i niestety mój poród trwał ze 20h, bóle krzyżowe, ogólnie masakra
fakt, nie pękłam, ale pewnie dlatego, że mnie nacięli, bo podobno jestem strasznie wąska i nie dałabym rady urodzić inaczej a córa duża nie była bo raptem 2850g
mam tylko nadzieję, że drugi poród będzie tak jak mówią łatwiejszy i szybszy

aha, witam nową mamusię
Pierwszy poród trwał u mnie 4 godziny
więc teraz oczekuję pół😄, bo przecież mówią że drugi trwa szybciej😀

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Dzieki za szczegółowy opis wizyty na szkole rodzenia a co do teścia to taka mała scenka mi się skojarzyła jak On ucieka przed falą powodziową przepraszam za głupi żart ale jak on tak panikuję i sobie to wyobraziłam

Poryczałam się , coś niesamowitego !!!!

X lander X move

Dobrze że sie wyprowadzam z Poznania, bo dwie łyse po porodzie to już tłum

Ehhh musze zadzwonic do tej szkoły rodzenia...z drugiej strony odechciało mi się chodzić tam... bo cały czerwiec mamy zrąbany bo mąż bedzie non stop w pracy ..

Witaj

Mnie tez zaczyna kopać po nocach i już sobie tak pomyslalam nawet że to wcale nie jest już zabawne

Kochana mi po wizycie w Warszawie 3 dni się nie ruszało pisałam tutaj , szalałam , prawie mordowałam i gwałciłam przez to tak więc dzidzia po prostu padła na klate i mi spała 3 dni
To może moje też śpi.Ja to zawsze w ruchu więc może może.Bo jak mama się rusza to dziecko śpi☺

Stary 2014-05-16, 10:10   #3539
Simran86
Raczkowanie

Cytat:
Asiu jak będę miała cesarkę ze względu na wzrok. Nie mam dużej wady, ale okazało się, że mam degenerację obwodową siatkówki od góry. Cesarki jak narazie to się nie boję i trzymam się myśli, że wszystko będzie dobrze

Co do pościeli to mi się podobają te sówki i z postaciami z Disneya np. 4 i 17
http://allegro.pl/posciel-do-lozeczk...215502590.html

Milenka dzisiaj dała mi nawet pospać, więc jestem wyspana
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 10:13   #3540
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie zastanowię się poważnie nad dzisiejszym zakupem tych witamin, może wypróbuję coś nowego, sama nie wiem. Najwyżej zainwestuje w ten Femibion.

Magnez biorę Obecnieo Asmag Forte, bo taki w szpitalu mi przepisali i dobrze się czuję po nim, bo wcześniej zażywałam Magnezium i wymiotowałam po nim
Koleżanka dostała od gina żelazo profilaktycznie i ma to samo, musiała odstawić, bo wymiotuje.
Też biorę Asmag na twardnienia macicy Ale raz przedobrzyłam jak mi strasznie brzuch twardniał i wzięłam z 5 tabletek w ciągu dnia to aż dreszcze miałam i czułam się jakbym miała upaść zaraz.. Ale biorę teraz profilaktycznie 2 dziennie i jest ok Także magnez bardzo pomaga

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości