Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-16, 07:32   #1561
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Side - mam chwilę przy kompie, pokazuję leżaczek-bujaczek.
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...210714917.html
fajny właśnie taki mamy tylko pałąk się zgubił, a na leżaczek rzucamy słynny kocyk womaru więc niewiele przypomina to co wkleiłaś Piotruś spędza w nim większość dnia gdy nie siedzi na rączkach ani nie leży na macie. Jak się boja nogąto młody zasypia, a ja wizażuję
Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Hej

Niestety nosimy Frejkę minimum 6tygodni To jest jakaś masakra. Mała jej nie lubi nie umie w niej zasnąć, nie da rady siedzieć w leżaczku ledwo weszła w huśtawkę. Zostaje nam leżenie na plecach no ale ile można Na dodatek musi w tym być 24h na dobę.
Wiem, że musimy to wytrzymać, ale jest mi jej tak cholernie szkoda :
dcie radę i Maja będzie miała najlepsze nogi w stolicy

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
a mnie juz wołaja bo jedziemy załatwiać nfz ale to kiedy indziej napisze co nam sie zdarzyło
w sob mieslimy chrzciny mloda cala msze spała ale w pt dzien wczesniej na naukach dała popalić hahha a i bardzo dobrze bo ten wikary strasznie zasadniczy wiec im głosniej mówił jula głosniej marudziła i płakała hahaha a normalnie o tej porze spi

u nas najlepsza pora to przed 6 rano kiedy mówi do zawieszek na suficie sis zrobiła na urdziny Ami bo ta chciała mieć komnate lodową ze snieżakmi ogólnie mloda ma fizia na bajke kraina lodu
i Julia do tego sie cieszy gada itp , strasznie kumata sie zrobiła i jak na tym etapie to az za no ale sa tez - ...na brzuszek krótko kładziona przez ulewania (sa juz mniejsze i rzadsze no ale sa) to głowe ma problem trzymać , owszem trzyma ale wg mie za krótko i za mało ... trzymajac ja na rekach pieknie ja trzyma i mało kiedy trzeba podtrzymywać to jednak na brzuszku troche wg mnie za mało ... no ale ma czas

szczepienie znów odroczone o tydz ze wgledu na oko

ogólnie jestescie szalone czytam i sie smieje szkoda ze mój czas tylko 24 godz gdyby doba miała 25 to ta godz wizazowa by był
a
za udane chrzciny i zagłuszanie wikarego
pogrubione: piękne życzenie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Ale przecież ćwiczysz codziennie!!! W końcu dźwiganie dziecka z łóżeczka to prawie jak skłony, do tego dochodzi ciężar dziecka to jak hantle. Przysiady eż pewno robisz, jak coś musisz z podłogi podnieść

Ja dodatkowo jeszcze mam ćwiczenia na nogi i pośladki- pokoje na piętrze, kuchnia na parterze więc codziennie pokonuję kilkaset schodków
Bardzo mi się to podoba co napisałaś

[QUOTE=Castia;46465809

mówisz i masz, wlasnie sączę kawusie

ale kusisz tym rowerkiem, zła kobieta jesteś!
[/QUOTE]

cześć kochana witam się dziś z kawusią w ręce
Piotrek tak przebiera nogami że jak mi ciśnienie skoczy chyba go wsadzę na rowerek niech przebiera tam

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Witam
Zapraszam na ciasto z rabarbarem właśnie kończy sie piec mniam mój maluszek aktualnie śpi a ja dopijam zimną kawę a tak mi się nic nie chcę że nie wiem
Uwielbiam ciasto z rabarbaremmmmm

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość

[SIZE=1]---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o
tak trzymaj Piotrek [COLOR="Silver"]
:
ja ci dam złośnico

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
mój synek wziął sobie do serca tę zasadę normalnie jak człowiek ziewa to oznacza że chciałby legnąć się na wyrko i odlecieć a u mojego synka oznacza: "mamo jeszcze nie wiem co chce, ale zanim się dowiem to Ci pomarudze"

Ja na dzień matki kupuję sobie gorset
A na dzień dziecka chyba szczepionke

Side a jak będę ganić moje dziecko na forum to jutro będzie grzeczniejsze?
1.
2. Podobno ostatnio Kacperek od Teqi stał się grzeczniusi więc chyba tak

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Tak jak wyżej wspomniałam mogę zostać wątkową panikarą. Dziś dostałam prawie zawału. Siedzę sobie spokojnie na kanapie i widzę, że coś łóżeczko się dziwnie rusza (turystyczne więc się buja czasem jak dzieć się rusza) i jakieś dziwne dźwięki młoda wydaje. Z ciekawości podeszłam i zobaczyłam moje biedne dziecię próbujące złapać oddech. Młoda się musiała zakrztusić śliną albo czymś i nie mogła złapać oddechu. MASAKRA Oczywiście pomimo czytania milion razy, że tego nie należy robić, poderwałam ją do góry i zaczęłam klepać po pleckach i złapała oddech... ufff... nawet wolę nie myśleć co by było gdybym do tego łóżeczka nie podeszła... albo gdyby to moje podniesienie zaszkodziło jeszcze bardziej... Teraz siedzę z powrotem na kanapie, młoda u mnie na klacie, a ja 10 razy obejrzałam filmik co robić jak dziecko się zakrztusi. Mam nadzieję, że więcej sytuacja się nie powtórz, a jeżeli tak to, że moje odruchy będą prawidłowe.
biedna... ja w takim razie też poczytam i się doszkolę

Moje dziecko opatentowało na dobre marudzenie i krztuszenie się żebym podeszła i wtedy wsadza takiego rogala na buzię że nie mam serca być zła Wczoraj pojechaliśmy na cały dzień do babci, bo mąż do późna w pracy to co robić 12h samemu z marudą, a tak można tulić się do wielkich cyców babci i dziecko od razu szczęśliwe. Ja dalej podejrzewam zęby...
dziś nie spaliśmy od 3 do 5 nad ranem bo Piotruś nie umiał zasnąć, jęczal, płakał i takie tam
Stary 2014-05-16, 07:34   #1562
tygrysek83
Zadomowienie

Niech ktoś wyłączy ten deszcz Muszę iść do ortopedy i jest tak blisko, że nie opłaca się ruszyć samochodu i tak daleko że cała przemoknę
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 08:27   #1563
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Niech ktoś wyłączy ten deszcz Muszę iść do ortopedy i jest tak blisko, że nie opłaca się ruszyć samochodu i tak daleko że cała przemoknę
To i u mnie proszę wyłączyć

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 08:58   #1564
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Kate a Majka jaką wadę miała? Miała już w szpitalu usg czy dopiero teraz?
Majka dopiero teraz miała usg wcześniej nikt nic nie sprawdzal

Cytat:
za wizytę gdzie masz?

No niestety moja córka nienawidzi tego ustrojstwa chwile po tym jak napisałam ze to jakoś znosi obudzila sie z rykiem az sie zanpsila. Ona jak spi to się przeciega a teraz nie może stad płacz. Niestety żadne sposoby uspokojenia nie pomogły dopiero jak to sciagnelam to wyciągnęła się i zasbela szczęśliwa :-(

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 09:27   #1565
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
za wizytę gdzie masz?

No niestety moja córka nienawidzi tego ustrojstwa chwile po tym jak napisałam ze to jakoś znosi obudzila sie z rykiem az sie zanpsila. Ona jak spi to się przeciega a teraz nie może stad płacz. Niestety żadne sposoby uspokojenia nie pomogły dopiero jak to sciagnelam to wyciągnęła się i zasbela szczęśliwa :-(
Byliśmy w przychodni rejonowej na Sanockiej (Ochota). Bioderka ok, ale panu wydaje się, że jest lekka asymetria więc mamy zrobić USG.

Jak czytam o Majce to aż się serce kraje Trzymajcie się mocno

A tak w temacie deszczu, mam nadzieję, że żadnej z was nie zalewa bo słyszę w radiu, że słaba sytuacja jest w niektórych rejonach.
Stary 2014-05-16, 09:36   #1566
margo80
Zakorzenienie

Dziewczyny, te gotowe buteleczki z mm to z jakim mlekiem są? Gdzie to się kupuje? Jaka maja pojemność? Jedna starcza na 1 karmienie?

Pytam, bo być moze wyląduje w szpitalu, a nie mam nic odciagnietego i rodzinka będzie musiała się ratować.

Rycze na sama myśl, ze mogliby chcieć mnie zostawić na oddziale. Póki co idę w południe do swojego gina, żeby pitwierdzil to, co podejrzewam i powiedział, co robić. Jak będę po wizycie, to napisze więcej.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 09:40   #1567
side85
Zakorzenienie

Tygrysku, ponoć na górnym śląsku najgorzej czyli u mnie i u Eli i Edzi, Magro i ciekawe kto jeszcze . ja mieszkam na 3 piętrze to mi nie grozi Na poważnie, to też mam nadzieję że nikogo nie podtapia, bo u nas spokojnie

Kasiu, skonsultujcie to jeszcze z kimś, bo może wystarcza jakieś mniej drastyczne sposoby Tak mi szkoda Majeczki, jakby to moje dziecko miało to nosić

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Margo, mam nadzieję że wszysko z Tobą OK ale piszę: na pewno widziałam bebiko i Naan. Jakie są jeszcze nie wiem. Mają 90ml, można kupić w aptece. Koszt ok 2,50zł. Nie podgrzewasz już tylko są gotowe, można nawet nałożyć na nią smoczek. Pani w aptece powiedziała mi że są dostępne w aptekach tylko 24h, jako produkt krótkiej przydatności, ale moja teściowa jest farmaceutką i ma je w zwykłej aptece - powiedziała że to bzdura więc co apteka to obyczaj
Stary 2014-05-16, 09:41   #1568
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna Maja... Strasznie mi przykro, że musi się tak męczyć...
Trzymajcie się dzielnie dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Uwielbiam ciasto z rabarbaremmmmm
A robiłaś to: http://www.mojewypieki.com/przepis/c...-i-truskawkami ?
Zdecydowanie najlepsze ciasto z rabarbarem jakie jadłam. Ślinka mi leci na samą myśl o nim

Cytat:
dziś nie spaliśmy od 3 do 5 nad ranem bo Piotruś nie umiał zasnąć, jęczal, płakał i takie tam
Oby ciężki okres jak najszybciej minął

Cytat:
Pytam, bo być moze wyląduje w szpitalu, a nie mam nic odciagnietego i rodzinka będzie musiała się ratować.

Rycze na sama myśl, ze mogliby chcieć mnie zostawić na oddziale. Póki co idę w południe do swojego gina, żeby pitwierdzil to, co podejrzewam i powiedział, co robić. Jak będę po wizycie, to napisze więcej.
Trzymam mocno kciuki, żeby skończyło się na strachu i żeby nie groziło Ci zatrzymanie na oddziale!
Stary 2014-05-16, 09:42   #1569
side85
Zakorzenienie

ps: Piotrek się tak poważnie wsłuchał w temat a DDTVN o zapaleniu mieszków włosowych że chyba w przyszłości zamierza się depilować na klacie
Stary 2014-05-16, 09:43   #1570
margo80
Zakorzenienie

A które lepsze?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 09:43   #1571
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
A robiłaś to: http://www.mojewypieki.com/przepis/c...-i-truskawkami ?
Zdecydowanie najlepsze ciasto z rabarbarem jakie jadłam. Ślinka mi leci na samą myśl o nim
Ja bardzo lubię gotować, ale w życiu nic nie upiekę Jestem antytalent, zresztą mój mąż nie lubi słodkiego i ja też nie lubiłam do przed ciążą więc jak dwa razy podjęłam próby to usłyszałam coś w stylu "to miało takie wyjść" "to miało być takie słodkie" I powiedziałam że następne upiekę następnemu mężowi
Stary 2014-05-16, 09:44   #1572
teQiba
Moderator

Cytat:
oby jej te rozkładanie nóg nie zostało....
Wariatka

Cytat:
małż wrócił z pracy i od progu oznajmił, że za chwilę znów musi jechać, jeszcze nie wie gdzie, odebrać koleżankę, która z pacjentką do szpitala pojechała. no i już jest w drodze... do Opola... wróci skonany w środku nocy...
Wspolczuje bardzo, bo znam ten bol

Moj TZ za to niedlugo bedzie w domu, ale tylko dlatego ze ma 39 stopni goraczki
Oby nas nie zarazil

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
no i... kazał mi pić 4-5 litrów wody, żeby mieć czym karmić (przeciwnik mm)

też bym wolała karmić tylko piersią..
Kazdy tylko madrowac sie potrafi - ja juz wszystkiego probowalam zeby zwiekszyc laktacje i Widocznie sa zarowno kobiety ktorym laktacja w ogole nie rusza po porodzie i takie u ktorych produkcja jest na niewystarczajacym poziomie

Cytat:
2. Podobno ostatnio Kacperek od Teqi stał się grzeczniusi więc chyba tak
To nie ja chwale, wiec nie zlamalam naszej zlotej zasady
Ale narzekanie polecam Oli Eli tez to chyba pomoglo

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
To i u mnie proszę wyłączyć
I u mnie

Cytat:

Ale mi szkoda Majeczki - ze tez nie ma.innych sposobow na te bioderka
Stary 2014-05-16, 09:45   #1573
side85
Zakorzenienie

Margo my używamy Naan, bo Bebiko podobno mniej smaczne, dziewczyny testowały, a Piotruś też nie chciał go pić jak mu daliśmy Tyle że teraz jak dokarmiam na noc to tylko z proszku bo ekonomiczniej za 20zł masz opakowanie które starcza przy moim dokarmianiu raz dziennie w weekend może dwa bo wyjazdy jakieś- na 2-3 tygodne.
Stary 2014-05-16, 09:55   #1574
teQiba
Moderator

Cytat:
Dziewczyny, te gotowe buteleczki z mm to z jakim mlekiem są? Gdzie to się kupuje? Jaka maja pojemność? Jedna starcza na 1 karmienie?

Jak masz z 2-3 dni czasu to mozesz w internetowej aptece DOZ zamowic.
Ale wydaje mi sie ze mleko w proszku bardziej sie oplaca, no i mozesz zrobic taka ilosc jaka jest potrzebna.

Cytat:
ps: Piotrek się tak poważnie wsłuchał w temat a DDTVN o zapaleniu mieszków włosowych że chyba w przyszłości zamierza się depilować na klacie

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Margo my używamy Naan, bo Bebiko podobno mniej smaczne, dziewczyny testowały, a Piotruś też nie chciał go pić jak mu daliśmy Tyle że teraz jak dokarmiam na noc to tylko z proszku bo ekonomiczniej za 20zł masz opakowanie które starcza przy moim dokarmianiu raz dziennie w weekend może dwa bo wyjazdy jakieś- na 2-3 tygodne.
Bebiko faktycznie strasznie smierdzi
Stary 2014-05-16, 09:58   #1575
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:

żebyś nie musiała zostawać.
Stary 2014-05-16, 09:59   #1576
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Kazdy tylko madrowac sie potrafi - ja juz wszystkiego probowalam zeby zwiekszyc laktacje i Widocznie sa zarowno kobiety ktorym laktacja w ogole nie rusza po porodzie i takie u ktorych produkcja jest na niewystarczajacym poziomie
otóż to! czego my nie próbowaliśmy.. co znalazłam na necie jako środek na laktację to szło w ruch i... duuuuuu***
raz udało mi się ściągnąć 100ml, a tak to przeważnie 20-30 i co z tym zrobić.. trzeba z tym jakoś żyć

a, dodajemy do mleka delicol, a ostatnio zafundowałam Młodemu bebiko comfort i przyznać muszę, że się już nie pręży jak piskorz

za to od kilku dni mimo pięknego odbicia to mu się coś ulewa

jak nie urok to...

no nic, miłego dnia Mamusie i Malusie
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 10:01   #1577
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Byliśmy w przychodni rejonowej na Sanockiej (Ochota). Bioderka ok, ale panu wydaje się, że jest lekka asymetria więc mamy zrobić USG.
.
No to żeby było wszystko dobrze

Cytat:

Kasiu, skonsultujcie to jeszcze z kimś, bo może wystarcza jakieś mniej drastyczne sposoby Tak mi szkoda Majeczki, jakby to moje dziecko miało to nosić [COLOR="Silver"]
Tak zrobię ten lekarz jest w najlepszej trójce w Warszawie i jeszcze akurat zwolnił się do niego termin w sobotę, a że wierzę w przypadki to wszystkie znaki na niebie każą mi to jeszcze sprawdzić

Cytat:
Majka wczoraj zapamiętale oglądała Dlaczego Ja

Cytat:
Ale mi szkoda Majeczki - ze tez nie ma.innych sposobow na te bioderka

Co Ja bym bez Was zrobiła zawsze potraficie mnie podnieść na duchu

Maja

Czytam
Stary 2014-05-16, 10:03   #1578
mara86
Raczkowanie

Cytat:

Chyba jeszcze hippa są, też 90ml

Cytat:
Mam pytanie, nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Gdy masz potrzebę wyjścia itd. podajesz mm? Kurcze ja mam wesele niedługo. I od zabawy z laktatorem rozbujałam tak laktacje że sobie rady nie daje. Chciałam uzbierać jak najwięcej, żeby mama mogła go spokojnie karmić. Nie wpadłam na to,żeby podać mm Myślisz, że na tą jedna noc nic się nie stanie jak mu zaserwuje mm ?
Stary 2014-05-16, 10:22   #1579
Trisdom
Zadomowienie

Margo- , zebys uniknela szpitala.

Pogoda w pl sie poprawi- u mnie wlasnie wyszlo slonko
Stary 2014-05-16, 10:44   #1580
teQiba
Moderator

Cytat:
otóż to! czego my nie próbowaliśmy.. co znalazłam na necie jako środek na laktację to szło w ruch i... duuuuuu***
raz udało mi się ściągnąć 100ml, a tak to przeważnie 20-30 i co z tym zrobić.. trzeba z tym jakoś żyć

a, dodajemy do mleka delicol, a ostatnio zafundowałam Młodemu bebiko comfort i przyznać muszę, że się już nie pręży jak piskorz

za to od kilku dni mimo pięknego odbicia to mu się coś ulewa

jak nie urok to...

no nic, miłego dnia Mamusie i Malusie
Ulewanie to nic zlego, nie martw sie tym, wielu dzieciom sie ulewa

Cytat:
No to żeby było wszystko dobrze

Tak zrobię ten lekarz jest w najlepszej trójce w Warszawie i jeszcze akurat zwolnił się do niego termin w sobotę, a że wierzę w przypadki to wszystkie znaki na niebie każą mi to jeszcze sprawdzić

Majka wczoraj zapamiętale oglądała Dlaczego Ja

Co Ja bym bez Was zrobiła zawsze potraficie mnie podnieść na duchu

Kacper najbardziej wiadomosci z tata wieczorem lubi ogladac

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Mam pytanie, nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Gdy masz potrzebę wyjścia itd. podajesz mm? Kurcze ja mam wesele niedługo. I od zabawy z laktatorem rozbujałam tak laktacje że sobie rady nie daje. Chciałam uzbierać jak najwięcej, żeby mama mogła go spokojnie karmić. Nie wpadłam na to,żeby podać mm Myślisz, że na tą jedna noc nic się nie stanie jak mu zaserwuje mm ?
Zazdroszcze rozbujanej laktacji, daj troche
A jak dasz mm to nic sie nie stanie Jak to kiedys bebe pieknie napisala - to mleko stworzone specjalnie dla niemowlat a nie trucizna

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Dziewczyny co lepsze Frida czy Katarek? Do tej pory bylam za gruszka, ale trafil sie nam tak upierdliwy gil ze gruszka go wyciagnac nie daje rady. Chyba taki aspirator jest lepszy od gruszki?
Stary 2014-05-16, 11:05   #1581
Ela87
Zakorzenienie

Jade na raty, bo inaczej się z Wami nie da.

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
pediatrana wizycie zważyła małą, obejrzała "z grubsza", powiedziała że poleca szczepienia 5w1 i wizyta się skończyła. Nawet o usg bioder nie powiedziała ani słowa, od was wiem że powinno by zrobione teraz będziemy się umawiać na wizytę u prywatnego pediatry. Położną mam taką, że żal, "niech pani odstawi nabiał" to oczywiście stały tekst, przychodziła, zapytała jak się czuję, jak z małą daję radę i wychodziła a w szpitalu może mówili, tego nie wiem byłam może zbyt roztargniona
Więc dobrze, że mam was. Uspokoicie w każdej sytuacji
:
Fachowa opieka z każdej strony, nie ma co

Cytat:

małż wrócił z pracy i od progu oznajmił, że za chwilę znów musi jechać, jeszcze nie wie gdzie, odebrać koleżankę, która z pacjentką do szpitala pojechała. no i już jest w drodze... do Opola... wróci skonany w środku nocy...

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:20 ----------

Żeby się matce nie nudziło, gdy nie moze spać martwiąc się o ojca, Przemo zafundował mi kupę rozbudzająca, druga razem z sikiem prostym na przewijaku i trzecia wypływająca na plecy przy karmieniu. Synus do całkowitego przebrania. Dodam, że w dzień kupy nie bylo. To sobie wybrał porę...
Ja nie wiem co z tymi dziecmi, ze zawsze na takie akcje im się weźmie jak mają spać to jest ewidentnie złośliwe

Cytat:
piszecie o położnych..
ta, która przyszła do Młodego od razu poprosiła o 6 podpisów i powiedziała, że jak będę potrzebować, to mam dzwonić tyle ją widziałam :P pytałam wtedy o karmenie- mówię, że Młody się nie najada, a chciałabym karmić piersią - poleciła mleko modyfikowane :P

druga, jak przyszła do mnie i też pytałam o karmienie, bo Młody wyjada z jednej piersi, potem z drugiej i jeszcze mu mało (no.. dostaje mm) to kazała najpierw dać jedną pierś, po godzinie drugą, a jak pytałam co mam zrobić przez godzinę jak będzie się żalił, że głodny, to nic nie powiedziała

to się dowiedziałam, nie?

melduję Ciociom, że byliśmy dziś na szczepieniu, nawet w miarę krótko dziecię płakało.. teraz jak zasnął ok 19 tak dalej śpi

od wagi urodzeniowej doszło nam 900 i 3 cm długości

dostaliśmy skierowanie na rehabilitację, bo się lekarzowi nie spodobały zaciśnięte piąstki

no i... kazał mi pić 4-5 litrów wody, żeby mieć czym karmić (przeciwnik mm)

też bym wolała karmić tylko piersią..
za szczepienia
Może piąstki to ze stresu zaciśnięte? Moja dość długo z reszta miała zaciśnięte, ostatnio dopiero czesciej je otwiera.

Cytat:
Jeżeli chodzi o moją położną to może szału nie ma ("Proszę odstawić nabiał ), ale generalnie babeczka jest w porządku. Kilka fajnych rzeczy mi podpowiedziała. Poza tym gdy poskarżyłam jej się podczas wizyty na swoją bezsenność (wtedy przypadało jej apogeum), to później dwa razy dzwoniła do mnie, żeby się upewnić czy nie dopadła mnie depresja poporodowa. Uważam, że to miłe.?
Bardzo miło z jej strony
Moja była u nas dwa razy, ale powiedziała, że mam dzwonić jakby co, w sumie więcej jej nie potrzebowałam

Co do przekąski, to nie pomoge, ja bym samo podała

Cytat:
A tak w temacie deszczu, mam nadzieję, że żadnej z was nie zalewa bo słyszę w radiu, że słaba sytuacja jest w niektórych rejonach.
Mieszkam na górce, więc luz ale już 500 metrów ode mnie nie jest tak kolorowo, narazie dają radę, ale jak jeszcze popada, to po kolana będą mieć wody

Cytat:

Co sie dzieje
aby jednak CIe nie zostawili.
Jest Bebilon i Bebiko są po 90 ml, raczej na jedno karmienie starcza. ja znalazłam za 3zł sztuke
Wiem, że jeszcze NAN i Enfamin mają buteleczki ale nie wiem po ile i jaka pojemność
Ale bebilon jest w rossmanie w saszetkach i jedna saszetka ok 3zł a z tego dwie porcje po 100 ml wychodzą

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 11:09   #1582
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Powiesz jak się lekarz nazywa? Tak żeby wiedzieć do kogo w Warszawie w razie czego się wybierać

Cytat:
Dziewczyny co lepsze Frida czy Katarek? Do tej pory bylam za gruszka, ale trafil sie nam tak upierdliwy gil ze gruszka go wyciagnac nie daje rady. Chyba taki aspirator jest lepszy od gruszki?
Ja mam katarek i na razie raz użyliśmy i sprawdził się super, wcześniej gruszką próbowałam. Jednak wyciąganie odkurzacza jest niewygodne no i jest głośny więc dziecko raczej wybudzi i na śpiąco nie zadziałasz.
Sama jestem ciekawa opinii o fridzie.
Stary 2014-05-16, 11:18   #1583
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Margo, mam nadzieję że wszysko z Tobą OK ale piszę: na pewno widziałam bebiko i Naan. Jakie są jeszcze nie wiem. Mają 90ml, można kupić w aptece. Koszt ok 2,50zł. Nie podgrzewasz już tylko są gotowe, można nawet nałożyć na nią smoczek. Pani w aptece powiedziała mi że są dostępne w aptekach tylko 24h, jako produkt krótkiej przydatności, ale moja teściowa jest farmaceutką i ma je w zwykłej aptece - powiedziała że to bzdura więc co apteka to obyczaj
To by sie mniej wiecej zgadzało, bo ja jak szukałam to we wszystkich aptekach, a dorwałam tylko w tych 24, w normalnej na zamówienie.

Cytat:
A które lepsze?
Moja piłą i bebiko i bebilon, ale to jest ta sama firma.

Cytat:
Moj TZ za to niedlugo bedzie w domu, ale tylko dlatego ze ma 39 stopni goraczki
Oby nas nie zarazil

To nie ja chwale, wiec nie zlamalam naszej zlotej zasady
Ale narzekanie polecam Oli Eli tez to chyba pomoglo
żebyście sie nie zarazili

Chyba tak, bo ja jak pisze, to tylko o tym co złe

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 11:24   #1584
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziecko opatentowało na dobre marudzenie i krztuszenie się żebym podeszła i wtedy wsadza takiego rogala na buzię że nie mam serca być zła Wczoraj pojechaliśmy na cały dzień do babci, bo mąż do późna w pracy to co robić 12h samemu z marudą, a tak można tulić się do wielkich cyców babci i dziecko od razu szczęśliwe. Ja dalej podejrzewam zęby...
wspolczuje bardzo
Cytat:
kciuki za ortopede
Cytat:

wiem, ze jest ciezko i wam i Majce, ale nie ma rady, musi to nosic, przemeczycie sie kilka dni i bedzie dobrze
starajcie sie tego nie sciagac za czesto, mimo wszystko

Cytat:

oj
trzymam za ciebie kciuki
Cytat:
ja mam fride i sobie chwale
nie wyobrazam sobie wyciagania odkurzacza i wlaczania go o dziwnych porach, kiedy trzeba wyczyscic nos, nie sadze, aby spodobalo sie to domownikom i sasiadom o 2 czy 3 w nocy
Stary 2014-05-16, 11:29   #1585
mara86
Raczkowanie

Teqiba ja mam katarek i jestem zadowolona

wysłane z smartfona
Stary 2014-05-16, 11:52   #1586
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Podziwiam Was, że tak szalejecie karmiąc piersią. Ja jestem cykor i nawet smażonego nie jem, bo się boję, że zaraz Młoda będzie miała jakieś jazdy brzuszkowe. Chociaż to w sumie lepiej dla mojej figury
ja też nie jem smażonego, wchodze już we wszystkie spodnie tylko mam "koło ratunkowe " powyżej
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 11:52   #1587
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Chyba tak, bo ja jak pisze, to tylko o tym co złe
Cwaniary jestesmy

Wlasnie tak myslalam ze minus katarka to ten odkurzacz...
Z kolei przy Fridzie jak starsze dziecko to chyba nizbyt przyjemnie takie porzadne gile sie bedzie wyciagalo? Czy sie myle?
Stary 2014-05-16, 12:00   #1588
olakola
Zadomowienie

kate1623 współczuję frejki

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
pokaż huśtawkę
taka: LINK
wczoraj przyszła, mega szybka przesyłka, dzisiaj rano TŻ złożył, ale Jula jeszcze nie testowała, bo śpi ; jak się obudzi to przetestujemy i wtedy pokaże wam fotki

Limonka - porównań nie unikniesz, tylko trzeba wyluzować ;
ja łapię się na tym, że patrzę na Kuby zdjęcia i sobie myślę "a Jula jest grubsza" - sama porównuję swoje własne dzieci - albo "a Kubie kikut odpadł po tygodniu a Juli po ponad 3"
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 12:08   #1589
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Powiesz jak się lekarz nazywa? Tak żeby wiedzieć do kogo w Warszawie w razie czego się wybierać
Dr Andrzej Sionek mamy wizytę w babka medica naprzeciwko arkadii. Jest jeszcze jeden niezły ale przyjmuje tylko na niekłańskiej a weź się tam dostań

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
wiem, ze jest ciezko i wam i Majce, ale nie ma rady, musi to nosic, przemeczycie sie kilka dni i bedzie dobrze
starajcie sie tego nie sciagac za czesto, mimo wszystko
wiem Mariolu od samego rana cały czas siedzimy w tym tylko do przewijania ściągam zmienię to tylko raz na godzinę na chustę żeby mogła mi pospać na klacie no i postaram się żeby całą noc przespała w tym

Ja polecam Fridę używamy i sobie chwalimy. Majka też ją lubi

Maja

Czytam
Stary 2014-05-16, 12:11   #1590
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Cwaniary jestesmy

Wlasnie tak myslalam ze minus katarka to ten odkurzacz...
Z kolei przy Fridzie jak starsze dziecko to chyba nizbyt przyjemnie takie porzadne gile sie bedzie wyciagalo? Czy sie myle?
nie wiem Teq, mnie takie rzeczy nie ruszaja, a przy porzadnych gilach dziecko jest juz na tyle duze, ze samo potrafi wydmuchac nos

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości