|
|
#1561 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pogrubione: piękne życzenie ![]() Cytat:
[QUOTE=Castia;46465809 mówisz i masz, wlasnie sączę kawusie ![]() ale kusisz tym rowerkiem, zła kobieta jesteś! ![]() [/QUOTE] cześć kochana Piotrek tak przebiera nogami że jak mi ciśnienie skoczy chyba go wsadzę na rowerek niech przebiera tam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Podobno ostatnio Kacperek od Teqi stał się grzeczniusi więc chyba tak ![]() Cytat:
![]() Moje dziecko opatentowało na dobre marudzenie i krztuszenie się żebym podeszła i wtedy wsadza takiego rogala na buzię że nie mam serca być zła dziś nie spaliśmy od 3 do 5 nad ranem bo Piotruś nie umiał zasnąć, jęczal, płakał i takie tam |
||||||||
|
|
|
#1562 |
|
Zadomowienie
|
Niech ktoś wyłączy ten deszcz
Muszę iść do ortopedy i jest tak blisko, że nie opłaca się ruszyć samochodu i tak daleko że cała przemoknę |
|
|
|
#1563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1564 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytę gdzie masz?No niestety moja córka nienawidzi tego ustrojstwa chwile po tym jak napisałam ze to jakoś znosi obudzila sie z rykiem az sie zanpsila. Ona jak spi to się przeciega a teraz nie może stad płacz. Niestety żadne sposoby uspokojenia nie pomogły dopiero jak to sciagnelam to wyciągnęła się i zasbela szczęśliwa :-( Wysłane z mojego GT-I8190 |
||
|
|
|
#1565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak czytam o Majce to aż się serce kraje A tak w temacie deszczu, mam nadzieję, że żadnej z was nie zalewa bo słyszę w radiu, że słaba sytuacja jest w niektórych rejonach. |
|
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, te gotowe buteleczki z mm to z jakim mlekiem są? Gdzie to się kupuje? Jaka maja pojemność? Jedna starcza na 1 karmienie?
Pytam, bo być moze wyląduje w szpitalu, a nie mam nic odciagnietego i rodzinka będzie musiała się ratować. Rycze na sama myśl, ze mogliby chcieć mnie zostawić na oddziale. Póki co idę w południe do swojego gina, żeby pitwierdzil to, co podejrzewam i powiedział, co robić. Jak będę po wizycie, to napisze więcej. |
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysku, ponoć na górnym śląsku najgorzej czyli u mnie i u Eli i Edzi, Magro i ciekawe kto jeszcze
. ja mieszkam na 3 piętrze to mi nie grozi ![]() Kasiu, skonsultujcie to jeszcze z kimś, bo może wystarcza jakieś mniej drastyczne sposoby Tak mi szkoda Majeczki, jakby to moje dziecko miało to nosić ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Margo, mam nadzieję że wszysko z Tobą OK ale piszę: na pewno widziałam bebiko i Naan. Jakie są jeszcze nie wiem. Mają 90ml, można kupić w aptece. Koszt ok 2,50zł. Nie podgrzewasz już tylko są gotowe, można nawet nałożyć na nią smoczek. Pani w aptece powiedziała mi że są dostępne w aptekach tylko 24h, jako produkt krótkiej przydatności, ale moja teściowa jest farmaceutką i ma je w zwykłej aptece - powiedziała że to bzdura więc co apteka to obyczaj
|
|
|
|
#1568 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymajcie się dzielnie dziewczyny! A robiłaś to: http://www.mojewypieki.com/przepis/c...-i-truskawkami ? Zdecydowanie najlepsze ciasto z rabarbarem jakie jadłam. Ślinka mi leci na samą myśl o nim ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
ps: Piotrek się tak poważnie wsłuchał w temat a DDTVN o zapaleniu mieszków włosowych że chyba w przyszłości zamierza się depilować na klacie
|
|
|
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem antytalent, zresztą mój mąż nie lubi słodkiego i ja też nie lubiłam do przed ciążą więc jak dwa razy podjęłam próby to usłyszałam coś w stylu "to miało takie wyjść" "to miało być takie słodkie" |
|
|
|
|
#1572 | ||||
|
Moderator
|
Wariatka
Cytat:
Moj TZ za to niedlugo bedzie w domu, ale tylko dlatego ze ma 39 stopni goraczki Oby nas nie zarazil ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale narzekanie polecam Oli Eli tez to chyba pomoglo ![]() I u mnie Cytat:
![]() ![]()
|
||||
|
|
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
Margo my używamy Naan, bo Bebiko podobno mniej smaczne, dziewczyny testowały, a Piotruś też nie chciał go pić jak mu daliśmy
Tyle że teraz jak dokarmiam na noc to tylko z proszku bo ekonomiczniej za 20zł masz opakowanie które starcza przy moim dokarmianiu raz dziennie w weekend może dwa bo wyjazdy jakieś- na 2-3 tygodne.
|
|
|
|
#1574 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Ale wydaje mi sie ze mleko w proszku bardziej sie oplaca, no i mozesz zrobic taka ilosc jaka jest potrzebna. Cytat:
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1575 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1576 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
raz udało mi się ściągnąć 100ml, a tak to przeważnie 20-30 i co z tym zrobić.. trzeba z tym jakoś żyć a, dodajemy do mleka delicol, a ostatnio zafundowałam Młodemu bebiko comfort i przyznać muszę, że się już nie pręży jak piskorz za to od kilku dni mimo pięknego odbicia to mu się coś ulewa jak nie urok to... no nic, miłego dnia Mamusie i Malusie
|
|
|
#1577 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co Ja bym bez Was zrobiła zawsze potraficie mnie podnieść na duchu
|
|||
|
|
|
#1578 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba jeszcze hippa są, też 90ml Cytat:
?
|
||
|
|
|
#1579 |
|
Zadomowienie
|
Margo-
, zebys uniknela szpitala.Pogoda w pl sie poprawi- u mnie wlasnie wyszlo slonko
|
#1580 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kacper najbardziej wiadomosci z tata wieczorem lubi ogladac ![]() Cytat:
![]() A jak dasz mm to nic sie nie stanie Jak to kiedys bebe pieknie napisala - to mleko stworzone specjalnie dla niemowlat a nie trucizna ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Dziewczyny co lepsze Frida czy Katarek? Do tej pory bylam za gruszka, ale trafil sie nam tak upierdliwy gil ze gruszka go wyciagnac nie daje rady. Chyba taki aspirator jest lepszy od gruszki? |
|||
|
|
|
#1581 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jade na raty, bo inaczej się z Wami nie da.
Cytat:
![]() Cytat:
to jest ewidentnie złośliwe ![]() Cytat:
za szczepieniaMoże piąstki to ze stresu zaciśnięte? Moja dość długo z reszta miała zaciśnięte, ostatnio dopiero czesciej je otwiera. Cytat:
Moja była u nas dwa razy, ale powiedziała, że mam dzwonić jakby co, w sumie więcej jej nie potrzebowałam ![]() Co do przekąski, to nie pomoge, ja bym samo podała Cytat:
![]() Cytat:
aby jednak CIe nie zostawili.Jest Bebilon i Bebiko są po 90 ml, raczej na jedno karmienie starcza. ja znalazłam za 3zł sztuke Wiem, że jeszcze NAN i Enfamin mają buteleczki ale nie wiem po ile i jaka pojemność Ale bebilon jest w rossmanie w saszetkach i jedna saszetka ok 3zł a z tego dwie porcje po 100 ml wychodzą
|
|
#1582 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sama jestem ciekawa opinii o fridzie. |
||
|
|
|
#1583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja piłą i bebiko i bebilon, ale to jest ta sama firma. Cytat:
żebyście sie nie zaraziliChyba tak, bo ja jak pisze, to tylko o tym co złe
|
|
#1584 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
starajcie sie tego nie sciagac za czesto, mimo wszystko Cytat:
![]() trzymam za ciebie kciuki ![]() Cytat:
nie wyobrazam sobie wyciagania odkurzacza i wlaczania go o dziwnych porach, kiedy trzeba wyczyscic nos, nie sadze, aby spodobalo sie to domownikom i sasiadom o 2 czy 3 w nocy
|
|
#1586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1587 |
|
Moderator
|
Cwaniary jestesmy
Wlasnie tak myslalam ze minus katarka to ten odkurzacz... Z kolei przy Fridzie jak starsze dziecko to chyba nizbyt przyjemnie takie porzadne gile sie bedzie wyciagalo? Czy sie myle? |
|
|
|
#1588 |
|
Zadomowienie
|
kate1623 współczuję frejki
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- taka: LINK wczoraj przyszła, mega szybka przesyłka, dzisiaj rano TŻ złożył, ale Jula jeszcze nie testowała, bo śpi ; jak się obudzi to przetestujemy i wtedy pokaże wam fotki Limonka - porównań nie unikniesz, tylko trzeba wyluzować ; ja łapię się na tym, że patrzę na Kuby zdjęcia i sobie myślę "a Jula jest grubsza" - sama porównuję swoje własne dzieci - albo "a Kubie kikut odpadł po tygodniu a Juli po ponad 3" |
|
|
|
#1589 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja polecam Fridę używamy i sobie chwalimy. Majka też ją lubi |
||
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem Teq, mnie takie rzeczy nie ruszaja, a przy porzadnych gilach dziecko jest juz na tyle duze, ze samo potrafi wydmuchac nos
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

normalnie jak człowiek ziewa to oznacza że chciałby legnąć się na wyrko i odlecieć a u mojego synka oznacza: "mamo jeszcze nie wiem co chce, ale zanim się dowiem to Ci pomarudze"

Muszę iść do ortopedy i jest tak blisko, że nie opłaca się ruszyć samochodu i tak daleko że cała przemoknę
za wizytę gdzie masz?
Tak mi szkoda Majeczki, jakby to moje dziecko miało to nosić 

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
byłam może zbyt roztargniona