Panny Młode 2015 cz. 19 :) - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-16, 12:06   #1351
Malwina_89
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 19 :)

Cytat:
Napisane przez Majelka Pokaż wiadomość
sama robiłaś? jak tak to szacun! zawsze zadrościłam ludziom takich zdolności manualno-artystycznych
Nie, ja nie robiłam tego tortu. To znajomej dzieło Wspominałam o nim wyżej i postanowiłam wrzucić Wam fotkę

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 12:08   #1352
Majelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Nie, ja nie robiłam tego tortu. To znajomej dzieło Wspominałam o nim wyżej i postanowiłam wrzucić Wam fotkę
aaa sorry zakręcona dzisiaj jestem
Majelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 12:11   #1353
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lipstick89 Pokaż wiadomość
u nas też. ale wątpię, żeby goście TŻ przychodzili pożegnać się z moją mamą. jego cudowne rodzeństwo wolałoby żeby ten ślub się nie odbył, a ja żebym się rozpłynęła we mgle (bo po śmierci rodziców nie pozwoliłam, żeby okradli TŻ z należnego mu majątku)... nie liczę na ich pomoc, ani dobre słowo. szczerze ich nienawidzę, bo tak fałszywych ludzi w życiu nie widziałam. pozostała część rodziny TŻ nawet się ucieszyła z naszego ślubu.
To w Waszym wypadku najlepiej jest poprosić chrzestną Tż, by jego rodzina się z nią żegnała i wtedy by dostawali to ciasto. Tylko rodzeństwo Tż jest z Wami w takich stosunkach? Jeśli tak to bym olała. Najwyżej ciasta nie dostaną. Ale dla mnie to nie do pomyślenia, żeby nie podejść się pożegnać.

Albo ich zwyczajnie nie prosić. Ja wiem, że to rodzeństwo i w ogóle, ale skoro oni są tacy fałszywi i zakłamani, nie macie z nimi kontaktu...Czasem znajomi są bliżsi niż rodzina.

Edytowane przez aneta_91
Czas edycji: 2014-05-16 o 12:13
aneta_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 12:12   #1354
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Jestem już na kompie, Magda widziałam już zdjęcie Pokażę Wam moje
łaaadne! trochę lepiej ten Miki się tu prezentuje niż ten "mój" w 3d hahaha
Stary 2014-05-16, 12:14   #1355
Majelka
Wtajemniczenie

Ogólnie wydaje mi się, że raczej nie wyznacza się osób, zktórymi gości maja się żegnać bo dla mnie logiczne jest, że podchodzi się do młodej pary gdy się wychodzi
dziwne dla mnie byłoby wyznaczanie, że goście zamiast z młodymi maja się żegnac z rodzicami lub ciocią.. no nie wiem..
ja bym nikogo nie wyznaczała jak ktoś przyjdzie sie pożegnać to wręczę mu paczkę a jak wyjdzie po cichu to tylko o nim świadczy a nikt nie będzie go gonił żeby wrócił po ciasto
Stary 2014-05-16, 12:18   #1356
Maalini
Rozeznanie

Cytat:
Ogólnie wydaje mi się, że raczej nie wyznacza się osób, zktórymi gości maja się żegnać bo dla mnie logiczne jest, że podchodzi się do młodej pary gdy się wychodzi
dziwne dla mnie byłoby wyznaczanie, że goście zamiast z młodymi maja się żegnac z rodzicami lub ciocią.. no nie wiem..
ja bym nikogo nie wyznaczała jak ktoś przyjdzie sie pożegnać to wręczę mu paczkę a jak wyjdzie po cichu to tylko o nim świadczy a nikt nie będzie go gonił żeby wrócił po ciasto
Zgadzam się
Stary 2014-05-16, 12:18   #1357
lipstick89
Jedyna oryginalna Lips :)

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
To w Waszym wypadku najlepiej jest poprosić chrzestną Tż, by jego rodzina się z nią żegnała i wtedy by dostawali to ciasto. Tylko rodzeństwo Tż jest z Wami w takich stosunkach? Jeśli tak to bym olała. Najwyżej ciasta nie dostaną. Ale dla mnie to nie do pomyślenia, żeby nie podejść się pożegnać.

Albo ich zwyczajnie nie prosić. Ja wiem, że to rodzeństwo i w ogóle, ale skoro oni są tacy fałszywi i zakłamani, nie macie z nimi kontaktu...Czasem znajomi są bliżsi niż rodzina.
kontakt mamy. niestety. zaprosić trzeba (TŻ liczy, że kiedyś zmądrzeją. ta jasne...), bo bliższej rodziny nie ma (rodzice całe życie trzymali ich w kupie, dopiero po ich śmierci się rozleciało wszystko). osobiście wolałabym ich nie oglądać tego dnia, ale nie mogę mu zabronić zaproszenia ich.

2018
20/52
lipstick89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 12:21   #1358
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
łaaadne! trochę lepiej ten Miki się tu prezentuje niż ten "mój" w 3d hahaha
Wiesz, 3d jest o wiele trudniejsze do wykonania

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 12:22   #1359
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
No u nas goście dodatkowo żegnają się z rodzicami PM, i to rodzice ciasto z chłodni przynoszą, by PM mieli jeszcze chwilę, żeby zamienić słowo z odchodzącymi.
Stary 2014-05-16, 12:25   #1360
beth007
Zadomowienie

Cytat:
dokładnie !

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 12:26   #1361
joasia-a
Zakorzenienie

Ale pedzicie!! wczoraj nie mialam jak wejsc przez caly dzien na wizaz idzisiaj mnie przywitalo prawie 20 stron ;p nadrobilam polowe, reszte moze pozniej ;p

Z ta pogoda.. musialam wrocic do tarnowa.. jak widzialam widoki to masakra.. nigdy nie widzialam tak wysokiego i szerokiego dunajca! a kolo domu to istna katastrofa! wyrwalo nam zaraz kolo bramki tuje, lezy powalona kolo bramk bo nie mial kto jej jeszcze posprzatac, z 20 metrow drzewo dosc grube zlapalo sie tez.. natargane liscie, burdel taki :O
wiec zycze wszytskim zeby to nie byl taki rok jak 4 lata temu..

widze ze nadal te same tematy kroluja :P

U mnie tylko ciasta bedziemy rozdawac i tez nie znam sytuacji zeby ktos wyszedl bez pozegnania, zawsze to mlodzi czynia honory i zegnaja gosci wreczajac ciasto..
Stary 2014-05-16, 12:28   #1362
lipstick89

Cytat:
No u nas goście dodatkowo żegnają się z rodzicami PM, i to rodzice ciasto z chłodni przynoszą, by PM mieli jeszcze chwilę, żeby zamienić słowo z odchodzącymi.
u nas jest tak samo. młodzi ciasta nie dają, tylko rodzice. uważa się, ze gospodarzami są rodzice, a młodzi robią show

2018
20/52
Stary 2014-05-16, 12:38   #1363
Majelka
Wtajemniczenie

Cytat:
to juz co innego, to otakich sytuacjach nie mówię bo u nas też pewnie rodzicę bedą własnie trochę w ten sposób pomagać ale jakos szczególnie nie będziemy okreslać czyja to jest rola jak damy radę to będziemy sami rozdawali

Edytowane przez Majelka
Czas edycji: 2014-05-16 o 12:40
Stary 2014-05-16, 12:39   #1364
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
u nas jest tak samo. młodzi ciasta nie dają, tylko rodzice. uważa się, ze gospodarzami są rodzice, a młodzi robią show
No wiadomo ze Mlodzi po chlodniach nie lataja i rodzice czy swiadkowie cyz kto ma dostep do chlodni to przynosi ciasto xD ale jednak samo wreczenie ciasta jest juz mlodych zadaniem :P to ze rodzice przyniesli z chlodni to juz inna sprawa :P
Stary 2014-05-16, 12:39   #1365
PannaAgnieszka
Rozeznanie

Hej- ale macie tempo- ledwo nadazylam przeczytac od wczoraj;-)

A tak w temacie laczonych przejemnosci- to wodke jak juz pisalam Pan Tadeusz- bo TZ uparl sie ze jak mamy w Panu Tadeuszu wesele- to mysi byc tak wodka- wiec sprawa zalatwiona

Jesli chodzi o wina-to tez nie wyorbazam sobie, zeby ludzie komentowali nasz wybor- ale u nas bedzie latwiej bo w ostatecznej wersji na weselu bedzie tylko 70 osob i raczej nie bedzie komentarzy. Akurat na winach troche sie znam i mysle, ze czasem komentuje sie wina takie jak Carlo Rossi czy Varna- bo sa to wina nie tyle ze slabe, co po prostu w tej cenie mozna kupic naprawde o wiele lepsze w smaku trunki- ale tak jak pisze kazd ma swoj gust, i to mlodzi powinni byc zadowoleni z win
My rozmyslami albo nad Moldawia, albo nad winami rumunskimi- i bedzie tylko czerwone wytrawne i pol wytrawne i biale pol wytrawne

Ciasta po zastanowieniu upieka nasze mamy- obydwie sa genialne i robia cuda-a zwlaszcza tesciowa, ktora robi sernik w ciescie kakaowym poezja;-)

Jak myslicie na 60-70 osob to ile takich regularnych blach powinno byc??

Jedyne niewyjasnione to tort- bo w sumie zaliczylam z 10 wesel chrzcin i komunii i wiekszosc tych slicznych tortow naprawde jest slaba w smaku. Wolalabym znalec kogos- niekoniecznie znana cukiernie, kto robi smaczne torty- fajnie jak bedzie ladny- ale najwazniejsze jest zeby byl pyszny;-)

I w kwestiach pogodowych nadal leje-))))))))
masakra

A prezentow nie rozdajemy- wszyscy goscie zostaja z nami do nastepnego dnia- bedzie jeszcze sniadanie i obiad-a potem wszyscy sie rozjezdzaja- wiec nikogo nie bedziemy uszczesliwiac jeszcze ciastkami;-)

A aprop lakierow- dobra hybryda nie jest zla- ale ktoras z Was pisala, ze wiele zalezy od lakieru. I to jest fakt, jak pracowalam w perumerii to moja manicurzystka opowiadala kiedys, ze przyszla pani z hybryda z grupona- w sensie z czyms co jej nalozyli na pazokcie- jej plyka wygladala potem koszmarnie- Co tanie to drogie- dlatego hybrydy sa super- ale w dobrym miejscu- a nie byle jak bo mozna sobie tylko zaszkodzic

Edytowane przez PannaAgnieszka
Czas edycji: 2014-05-16 o 12:42
PannaAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 12:43   #1366
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PannaAgnieszka Pokaż wiadomość
Hej- ale macie tempo- ledwo nadazylam przeczytac od wczoraj;-)

A tak w temacie laczonych przejemnosci- to wodke jak juz pisalam Pan Tadeusz- bo TZ uparl sie ze jak mamy w Panu Tadeuszu wesele- to mysi byc tak wodka- wiec sprawa zalatwiona

Jesli chodzi o wina-to tez nie wyorbazam sobie, zeby ludzie komentowali nasz wybor- ale u nas bedzie latwiej bo w ostatecznej wersji na weselu bedzie tylko 70 osob i raczej nie bedzie komentarzy. Akurat na winach troche sie znam i mysle, ze czasem komentuje sie wina takie jak Carlo Rossi czy Varna- bo sa to wina nie tyle ze slabe, co po prostu w tej cenie mozna kupic naprawde o wiele lepsze w smaku trunki- ale tak jak pisze kazd ma swoj gust, i to mlodzi powinni byc zadowoleni z win
My rozmyslami albo nad Moldawia, albo nad winami rumunskimi- i bedzie tylko czerwone wytrawne i pol wytrawne i biale pol wytrawne

Ciasta po zastanowieniu upieka nasze mamy- obydwie sa genialne i robia cuda-a zwlaszcza tesciowa, ktora robi sernik w ciescie kakaowym poezja;-)

Jedyne niewyjasnione to tort- bo w sumie zaliczylam z 10 wesel chrzcin i komunii i wiekszosc tych slicznych tortow naprawde jest slaba w smaku. Wolalabym znalec kogos- niekoniecznie znana cukiernie, kto robi smaczne torty- fajnie jak bedzie ladny- ale najwazniejsze jest zeby byl pyszny;-)

I w kwestiach pogodowych nadal leje-))))))))
masakra

Czy cos pominelam jeszcze?
Na chrzcinach bratanka był tort z masą chałwową.... ja pitole, ale to bylo dobre! A ja chałwy nie znoszę!
Stary 2014-05-16, 12:43   #1367
lipstick89

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
No wiadomo ze Mlodzi po chlodniach nie lataja i rodzice czy swiadkowie cyz kto ma dostep do chlodni to przynosi ciasto xD ale jednak samo wreczenie ciasta jest juz mlodych zadaniem :P to ze rodzice przyniesli z chlodni to juz inna sprawa :P
co rodzina to inne zwyczaje.

2018
20/52
Stary 2014-05-16, 12:43   #1368
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym wolała ich całe wesele nie oglądać, bo jestem gotowa oczy wydrapać. nikt u mnie nie powoduje takiej agresji, jak rodzeństwo TŻ. po co mają się żegnać skoro nas nienawidzą i życzą nam wszystkiego najgorszego. przyjdą, bo tak wypada, bo co ludzie powiedzą, albo żeby się pokazać w nowych ciuchach, drogiej biżuterii, podjechać nowym autem, a nie dlatego żeby być z nami tego dnia i cieszyć się naszym szczęściem.
skoro oni przychodza bo wypada i to Cie drazni to po co zapraszasz skoro wydaje sie ze zpraszasz bo wypada
Stary 2014-05-16, 12:50   #1369
lipstick89

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
skoro oni przychodza bo wypada i to Cie drazni to po co zapraszasz skoro wydaje sie ze zpraszasz bo wypada
ja nie zapraszam. zaprasza TŻ. oni doskonale wiedzą, że nie chce ich oglądać. TŻ postanowił ich zaprosić samemu. ja nie będę jechała. nie po tym co nam zrobili i jak się zachowują. ale to jego decyzja. nie namawiałam go, nie zabraniałam zapraszać. mam zamiar ignorować. on jest z tych naiwnych i ciągle wierzy, że oni się zmienią i będzie tak jak za życia rodziców.

2018
20/52
Stary 2014-05-16, 12:53   #1370
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie zapraszam. zaprasza TŻ. oni doskonale wiedzą, że nie chce ich oglądać. TŻ postanowił ich zaprosić samemu. ja nie będę jechała. nie po tym co nam zrobili i jak się zachowują. ale to jego decyzja. nie namawiałam go, nie zabraniałam zapraszać. mam zamiar ignorować. on jest z tych naiwnych i ciągle wierzy, że oni się zmienią i będzie tak jak za życia rodziców.
współczuje Ci takiej sytuacji, że będziesz mieć na weselu kogoś, kogo nie chcesz
Stary 2014-05-16, 13:08   #1371
beth007
Zadomowienie

Cytat:
To jego rodzeństwo także nie dziwie się, ze liczy na poprawę relacji
Szkoda, że się nie lubicie. Może oni nie przyjdą na to wesele mimo zaproszenia ?

Stary 2014-05-16, 13:13   #1372
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:
U nas goście wychodząc zawsze podchodzą się pożegnać do PM i/lub rodziców, więc nie ma potrzeby pilnowania kto wychodzi
Na każdym weselu u mnie w rodzinie było ciasto na rozdanie, więc i u nas nie wyobrażam sobie by tego nie było Ale dodatkowych upominków nie bardzo chce robić, bo 1) dodatkowy, zbędny wydatek, 2) 5 osób weźmie to do domu, 10 zapomni. A jednak takie 'pierdółki' kosztują więcej niż jakiś konkret.
No dokładnie. Jak ktoś się nie pożegna -no to sorry. Nie ma ciasta!
A dodatkowe upominki - mam takie samo zdanie o nich.

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
u Nas jest identycznie więc ja nie widzę problemu z "pilnowaniem kto wychodzi". Jak się nie podejdzie pożegnać świadczy o jego braku kultury no i przy okazji nie dostanie prezentu...nie moja strata a u Nas też tylko ciacho się rozdaje
Piona Ex!

Cytat:

powiem, że mnie też to zawsze dziwiło, że nowe domy budują wiedząc, że powódź nawiedzała już te tereny. Dziwią mnie tez ludzie, którzy mieszkają na takich terenach i się nie ubezpieczają wiedząc, że co roku ich zalewa a potem płacz w telewizji bo straszne państwo nie chce im domu odbudowywać co 3 lata
No dla mnie to też jest hit przy każdej powodzi. Dlaczego my płacimy ubezpieczenie co roku, niemałe pieniądze... A potem przychodzi powódź, i Ci nie ubezpieczeni dostają zapomogi z Państwa? Nosz kur....
Tak samo u nas na wiosce było po powodzi w 2001 (chyba). Mocno zalało nam wioskę. No i później były dla dzieci organizowane darmowe kolonie na 2 tygodnie w Niemczech, bo żeby dzieci mogły na to nie patrzeć, a rodzice spokojnie remontowali. Pamiętam jak bardzo chciałam jechać, ale mama mi powiedziała, że są bardzie potrzebujący - bo nam zalało całą piwnicę po drzwi na parter. A niektórzy mieli gorzej. I koleżanka 2 domy obok, na górce pojechała bo się zgłosiła chociaż wszystkie okoliczne samochody u nich na posesji stały bo na górce. Ale potrzebująca

Cytat:
Bingo!
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 13:14   #1373
lipstick89

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
To jego rodzeństwo także nie dziwie się, ze liczy na poprawę relacji
Szkoda, że się nie lubicie. Może oni nie przyjdą na to wesele mimo zaproszenia ?
byłby zbyt pięknie. nie przepuszczą takiej okazji, by się pochwalić rodzinie kasą. nowobogaccy tfu

2018
20/52
Stary 2014-05-16, 13:25   #1374
andziaandzia
Zadomowienie

Cytat:
Kiciakowa jeszcze wczesniej . Tutaj pokazywalam torty miki (dla porównania tortu z miki od goscia ktory zrobił tort z orangutanem na urodziny mojego bratanka) od tej dziewczyny, ktora jestem mega zainteresowana jesli chodzi o tort .
Tort o ktory chodzi to ten (zdjecie z telefonu, wczoraj wrzuciłam ze stronki tej dziewczyny). W kazdym razie poniższy tort miał jakies 2/2,5kg...
Załącznik 5684369

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wydaje mi sie ze taki tort wazyl troche wiecej
bo sama mialam tort np na swojej osiemnastce a byl "zwykly" a wazyla 3kg
a co do tortu weselnego to na pewno da sie zrobic 3 pietrowy tort o odpowienej wadze i tez bedzie slicznie wygladac

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
Hej laseczki. Pedzicie niczym Kubica niestety przez przyplyw nowych obowiazkow mam utrudnione czytanie Was na biezaco.
Widze ze ciagle przewijaja sie torty... Czy zadna z Was nie planuje tortu bezowego? Nie cierpie marcepanu, kremow i wszystkiego co zwiazane z tortami :P Toleruje tylko torty bezowe ale nue wiem czy one sie nadaja na wesela...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pomysl brzmi fajnie jednak balabym sie ta beza by sie pokruszyla bardzo przy krojeniu no chyba ze dla kazdego goscia byloby to w postaci "mini torta bezowego"

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość

laseczki a jak z prezentami dla gosci? cos dajecie czy ciasta?
my gosciom dawac bedziemy tylko paczke z ciastem

Cytat:
Na chrzcinach bratanka był tort z masą chałwową.... ja pitole, ale to bylo dobre! A ja chałwy nie znoszę!
mniam chalwa ciekawy pomysl na smak torta

Postanowienie :
*przytyć 47kg--->52kg--->53-->54-->55-->56-->57-->58kg

andziaandzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 13:30   #1375
beth007
Zadomowienie

Cytat:
byłby zbyt pięknie. nie przepuszczą takiej okazji, by się pochwalić rodzinie kasą. nowobogaccy tfu
To życzę Ci w takim razie dużo spokoju i cierpliwości w dniu ślubu

Stary 2014-05-16, 13:34   #1376
andziaandzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PannaAgnieszka Pokaż wiadomość

ja na swojej osiemnastce mialam pieczone 2 duze blachy(to tak jak 4 takie domowe blachy ) ciasta od cateringu na 30 osob
wiec jesli mowisz o takich standardowych balach tj takich jak ma sie w domu to mysle ze na 60 osob 8 blach bd wystarczajaco
ale to jeszcze kogos popytaj kto sie na tym odpowiednio zna bo ja tylko sugeruje, opierajc sie na tym co wiem

Postanowienie :
*przytyć 47kg--->52kg--->53-->54-->55-->56-->57-->58kg

andziaandzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 13:35   #1377
Kiciakowa
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;46483449]
No dla mnie to też jest hit przy każdej powodzi. Dlaczego my płacimy ubezpieczenie co roku, niemałe pieniądze... A potem przychodzi powódź, i Ci nie ubezpieczeni dostają zapomogi z Państwa? Nosz kur....
Tak samo u nas na wiosce było po powodzi w 2001 (chyba). Mocno zalało nam wioskę. No i później były dla dzieci organizowane darmowe kolonie na 2 tygodnie w Niemczech, bo żeby dzieci mogły na to nie patrzeć, a rodzice spokojnie remontowali. Pamiętam jak bardzo chciałam jechać, ale mama mi powiedziała, że są bardzie potrzebujący - bo nam zalało całą piwnicę po drzwi na parter. A niektórzy mieli gorzej. I koleżanka 2 domy obok, na górce pojechała bo się zgłosiła chociaż wszystkie okoliczne samochody u nich na posesji stały bo na górce. Ale potrzebująca
[/QUOTE]
też mnie to denerwuje zwłaszcza, jak wiedzą na jakim terenie mieszkają, i że co jakiś czas ich zalewa, to czemu nie kupią tego ubezpieczenia!?
Stary 2014-05-16, 13:36   #1378
lipstick89

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
To życzę Ci w takim razie dużo spokoju i cierpliwości w dniu ślubu
przyda się dziękuję

2018
20/52
Stary 2014-05-16, 13:41   #1379
PannaAgnieszka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andziaandzia Pokaż wiadomość
ja na swojej osiemnastce mialam pieczone 2 duze blachy(to tak jak 4 takie domowe blachy ) ciasta od cateringu na 30 osob
wiec jesli mowisz o takich standardowych balach tj takich jak ma sie w domu to mysle ze na 60 osob 8 blach bd wystarczajaco
ale to jeszcze kogos popytaj kto sie na tym odpowiednio zna bo ja tylko sugeruje, opierajc sie na tym co wiem
No tak mniej wiecej obstawiam okolo 8-10 blach- ale wlasnie wole skonultowac
Inna sprawa, ze nasi znajomi i rodzina to slodyczowe zarloki;-) na kazdje imprezie wiekszosc tylko szuka slodkiego;-)
wiec hehehe moze zainwestuje w wieksza ilosc;-)
PannaAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 13:41   #1380
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziaandzia Pokaż wiadomość
wydaje mi sie ze taki tort wazyl troche wiecej
bo sama mialam tort np na swojej osiemnastce a byl "zwykly" a wazyla 3kg
a co do tortu weselnego to na pewno da sie zrobic 3 pietrowy tort o odpowienej wadze i tez bedzie slicznie wygladac

mniam chalwa ciekawy pomysl na smak torta
No właśnie nie ważył więcej- informacje 2/2,5kg mam od dziewczyny, która go robiła :P. A ta masa chałwowa, o mamooo jak pomyśle.... pychota to była . Nie był za słodki, nie był za mdły, był świetny . Też się zastanawiam czy by każdego piętra tortu innego nie zrobić i wtedy jeden na pewno byłby chałwowy!

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości