|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
Cytat:
Gratuluję Witam porannie W Warszawie masakra, pogoda paskudna i nie zapowiada się na poprawę, więc zaraz po jazdach zamierzam zaszyć się w domu z notatkami, kawą i ciepłym obiadkiem ![]() Mała wczoraj pierwszy raz wypinała się tak mocno, że aż bolało jest ustawiona stópkami do świata, więc wygląda to tak, jakby chciała mi wyjść przez pępek Uwielbiam!aga_tka poza nowym rożkiem (którego jeszcze nie kupiłam A co do odwiedzin to nadal uważam, że szpital to szpital ale zważając też na inne osoby to już trochę nie halo.
|
||
|
|
|
#2222 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Witam się z rana
Miałam dzisiaj ciężką noc, usnęłam jakoś przed 24 i z zegarkiem w ręce budziłam się co godzinę, do 4 bo wtedy już całkiem odechciało mi się spać i przez 2.5h się męczyłam, próbując usnąć i przewalając się z boku na bok ![]() Odnośnie tematu na tapecie czyli odwiedzin w szpitalu, to wydaje mi się, że nie jest to kwestia charakteru czy usposobienia, tylko tego jak kto do tego podchodzi. Ja jestem zdecydowanie przeciwniczką odwiedzin , sama nie zamierzam przyjmować gości, poza mężem, bo nie wyobrażam sobie tego za bardzo
|
#2223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Mamaya a co z ktg? Powtarzali? Długo Cię będą trzymać? |
|
|
|
|
#2224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siedzę sobie w pracy, miał być przyjemny luźny dzień i się zaczyna robić ciężkawo, bo kilka rzeczy by wypadało przygotować na poniedziałek i z jednej zrobiły się już 3... a co do odwiedzin, to u mnie i tak nie można dzieci, najwyżej na korytarzu, więc się nie zastanawiam za mocno... jeśli będę tam musiała być dłużej, to może ściągnę dzieciaki na chwilę na ten korytarz, ale to się zobaczy jak sytuacja się rozwinie... na początku na pewno nie będę w stanie do nich wyjść, więc będziemy musieli się pogodzić z rozstaniem na jakiś czas... najgorsze że przy cc nie ma szans na to żeby wyść w 3 dobie tak jak pisałam z porodówki przenoszą u mnie na położniczy najwcześniej po 12h, a to znaczy, że jak poród po 9 to 12h wypadnie po 21 to już trzeba czekać do rana
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2014-05-16 o 10:18 |
|
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
ja zaczynam tęsknić za pracą
dobrze że pogoda ma się zmienić i ma być już bardzo ciepło bo umarłabym z nudow w domu... |
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo mnie cieszy tylko fakt, ze moj lekarz powiedzial ze trzeciego dziecka na cc sie nie trzyma do 41tc, tylko rozwiazuje ciaze po 40tc a jesli sa bole podbrzusza, to nawet w 39tc...jak dla mnie super, bo po tym jak przenosiłam małą, to bardzo bym chciała urodzić do terminu porodu... potem się tylko stresowałam czy z łożyskiem wszystko ok, u mnie niby było, a i tak się mała urodziła już z zielonymi wodami, więc pewnie kilka dni dłużej i mógłby być problem...
|
#2227 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój mały yogin wyczyny uskutecznia.. tak się śmiesznie wypina Tz mi w piecu napalił że mam w domu hawaje Boniu dzis Mamaya..cieszę się że jestdobrze kiedy cie wypuszczą?
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
Sama nie wiem co Wam pisałam a czego nie
![]() Wczoraj była sytuacja bardzo kryzysowa, mogło się różnie skończyć, doktor rozważała podanie sterydów Jak coś się będzie działo to w każdej chwili mogę przyjechać...Moje dziecko waży 2128 g, KTG wychodzi super. Generalnie lekarze są tu niesamowici ![]() Niebo a ziemia, zdecydowanie
|
|
#2229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I cały czas zaznaczam że nie chodzi mi o wycieczki, a te max 2 osoby. |
|
|
|
|
#2230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A nie masz wyznaczonej daty cc?
|
|
|
|
|
#2231 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2232 |
|
Zadomowienie
|
Domi
poprzednim razem odwiedziny były tylko 15-18 i to jest super bo ludzie nie siedzą cały dzień a jeśli do kogoś przychodzi z 6 osób to zdecydowanie za dużo - a z takimi osobami też leżałam na sali moja mama jak mnie odwiedziła to z małym wyszłam na korytarz a jak siostra przychodziła to ja wychodziłam do łazienki potem 5 min i szła -więc nie uważam żeby to komuś przeszkadzało bardzo
|
|
|
|
#2233 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Dziewczyny
[QUOTE=Integra;46472004] Cytat:
Cytat:
Co do odwiedzin dzieci - racja z zarazkami, ale nie dziwię się mamom, które mają już starsze pociechy, że chcą być razem. Moim zdaniem krótka wizyta nie zaszkodzi, a starsze dziecko i tak będzie dumne, że mogło zobaczyć choć na chwilę mamę i młodsze rodzeństwo. Zawsze można to dziecku jakoś wytłumaczyć. A zaraz ... dorośli również przenoszą, czasem większe świństwa niż dzieci ![]() Cytat:
![]() Moja znajoma teraz miała taką sytuację , że dzidzia siedziała w jednym miejscu i na koniec 38 tygodnia zrobili Jej cesarkę, mała do samego końca nie odwróciła się główką w dół. Koleżanka jest zadowolona i szyb ko dochodzi do siebie.Boję się, że w moim przypadku też tak będzie, bo mały już naciska mi na nerwy i drętwieją mi ręce coraz bardziej, ale zobaczymy za 2,5 tyg mam USG ![]() Cytat:
kolejna udana wizyta Dobrze się czyta takie informacje, a antybiotykiem się nie przejmuj - na pewno wygoni tę bakterię Cytat:
![]() Cytat:
A co do pogody, to wolę jak nie jest tak gorąco, boję się, że w upały będzie ciężko ![]() Sn czy cc - ja ogólnie jestem za sn, jeśli nie ma przeciwwskazań, ale jeśli ktoś chce cc to uważam, że w każdy szpitalu powinna być opcja wyboru. |
||||||
|
|
|
#2234 | |
|
Zadomowienie
|
Mamaya kawał chłopaka
najważniejsze że jesteś zadowolona z opieki Cytat:
Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2235 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
debesciara widzę, że jesteś osoba nastawioną głównie na siebie i swoje potrzeby. Mam nadzieję, że trafisz na fajną współokatorkę lub współlokatorki, bo inaczej iskry polecą ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
debesciara widzę, że jesteś osoba nastawioną głównie na siebie i swoje potrzeby. Mam nadzieję, że trafisz na fajną współokatorkę lub współlokatorki, bo inaczej iskry polecą
|
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2236 |
|
Rozeznanie
|
Jeden woli rybki drugi akwarium
Szpital to nie więzienie, żeby wyznaczać komuś 15 minut na wizytę, jeśli ma taką potrzebę. Wychodzę z założenia, że jeśli np. ja będę z kimś na sali do kogo przyjdzie ktoś w odwiedziny, a będę potrzebowała zmienić podkład czy coś w ten deseń to mogę przeprosić i poprosić o wyjście z sali na kilka minut i tyle. Jak prośba nie pomoże, to zawsze można zawołać pielęgniarkę Trochę asertywności Nie wyobrażam sobie, żeby nie mógł do mnie przyjechać mąż bo komuś w sali by to przeszkadzało - jakby nie było to jest ojciec tego malucha i też chce być przy nim od początku, zresztą na szczęście w wielu szpitalach same położne zachęcają, żeby tatusiowie codziennie kangurowali maluchy. Co do małych dzieci trudno mi powiedzieć bo sama nie mam, pewnie punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia. Pewnie biegające, hałasujące czy zasmarkane sama bym wyprosiła z sali, ale jeśli byłoby grzeczne to nie widzę powodu dla którego miałoby nie odwiedzić mamy i rodzeństwa. A tymczasem idę korzystać z pięknej pogody ![]() Mamaya uciekaj z tego szpitala
|
|
|
|
#2237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i dopytałam o ten 41tc i powiedział że nie... więc jeśli nic się nie zmieni, to znaczy że na pewno do końca lipca się urodzi (bo 1sierpień to już będzie 41tc...)i jeszcze mi powiedział że nic nie gwarantuje, ale tylko szaleniec mógłby w mojej sytuacji próbować porodu naturalnego... więc w sumie liczę że nie trafię na szaleńca - bo nie chciałabym ryzykować życiem swoim czy maleństwa skoro to w ten sposób wygląda ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- a jeszcze Wam powiem coś dotyczącego odwiedzin... Ja w ogóle to uważam, że odwiedziny ojca dziecka powinny być nielimitowane w czasie (1 ojciec=1 osoba a nie 2 czy 3, bo jednak 3gości przy 3 łóżkach to już straszny tłum jeśli któryś był zapatrzony tylko w swoją żonę i dziecko, to nawet zmiana podkładu nie jest taka straszna (w sumie nie miałam wcześniej podkładu, powinnam mieć swój ) ale jak ktoś się rozgląda na wszystkie strony, to jest to naprawdę męczące, jak jest problem z zejściem z łóżka np do toalety...
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2014-05-16 o 13:32 |
|
|
|
|
#2239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie rozumiem tylko tego Waszego agresywnego nastawienia, przecież nie bedziemy leżeć na tej samej sali, więc po co te nerwy? To przecież rozmowa czysto akademicka, każdy może mieć swoje zdanie. Ilu ludzi tyle opinii...
|
||
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
rybka no widocznie pomylili cos ostatnio bo z tego co pamietam to twoj dziec byl spory na poczatku i teraz znowu jest taki wiec musialo przedostatnie badanie cos zafalszowane byc.
mamaya duzy chlopak piszecie o odwiedzinach ja nie mam nic przeciwko im dopoki nikt nie bedzie siadal na moim lozku czy kladl rzeczy na mojej szafce bo i takie historie slyszalam. Kolezanka poszla do toalety a w tym czasie 2 ciotki siadly na jej lozku bo nie bylo krzeselek na tyle. Rodzac w irlandii wiem ze musze sie przygotowac na troche ludzi bo tu cale rodziny przychodza. Kazde lozko wyposazone jest w szafke stolk obiadowy i fotel dla taty a poza tym ma parawan do zasloniecia w kolo lozka wiec najwyzej sie odetne od swiata parawanem :-D U mnie dzis piek a pogoda wiec piore na potege bo nie wiem jak dlugo aura sie utrzyma
|
|
|
|
#2241 | |
|
Raczkowanie
|
Włączę się do Waszej dyskusji w temacie odwiedzin.
Moim zdaniem wszystko ma swoje granice. Zasady odwiedzin powinny być zależne od tych panujących w szpitalu. W dużej mierze jest to kwestia dogadania się z osobami, z którymi dzieli się salę, bez rozmowy nic się nie osiągnie. Doskonale rozumiem mamy, które mają już pociechy ( chociaż sama nie mam ) - nawet przez krótką wizytę starszego dziecka można wiele osiągnąć jeśli chodzi o późniejsze relacje. Sama kiedyś byłam dzieckiem, które czekało na mamę i siostrę i miało ogromne obawy co będzie dalej, 15 min wizyta w szpitalu całkowicie mnie uspokoiła i pomogła w zaakceptowaniu maluszka, a uścisk mamy był wtedy bezcenny. Najważniejszy jest umiar w ilości odwiedzających, czasie przebywania w sali i samej sytuacji. Ja na pewno poprosiłabym np. moich rodziców, żeby wyszli z sali w sytuacji dyskomfortowej dla osoby, która jest na sali. Jeśli chodzi o zarazki to dorośli bardzo często przenoszą gorsze świństwa niż dzieci. Jak już pisałam ja ograniczam na pewno odwiedziny do mojego TŻ, rodziców i teściów, a pierwsza wizyta naszych rodziców odbędzie się dopiero w momencie jak ja będę uważała, że to już lub będzie wymagała tego sytuacja. Takie moje zdanie ... ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
Opcja z parawanem super tak powinno być wszędzie Agnes prześlij troszkę tej pogody do PL.U mnie właśnie zaczęła się taka burza, że światło musiałam zapalić
|
|
|
|
|
#2242 |
|
Rozeznanie
|
A pogoda z pl może być?
ImageUploadedByWizaz Forum1400242562.280312.jpgWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2243 |
|
Raczkowanie
|
Sunfire - chyba żartujesz ??? OMG prześlij troszkę tego słoneczka, może poradzi sobie z tym oberwaniem chmury
![]() Chyba przez tę burzę mój komp świruje, dodaje wszystko po dwa razy :/ Edytowane przez TaTekla Czas edycji: 2014-05-16 o 14:29 |
|
|
|
#2244 | ||
|
Zadomowienie
|
rybko gratulacje udanej wizyty!
Cytat:
Z tym wyproszeniem dobrze prawisz, włąsnie o tym móię, że zrozumienie powinno być w obie strony... Cytat:
Każda z nas jest inna, dużo zależy od tego na kogo trafimy, uważam tylko że jesteśmy razem na sali to powinnyśmy być dla siebie WZAJEMNIE wyrozumiałe. Dlaczego matka która potrzebuje intymności ma być bardziej na prawie od tej która potrzebuje odwiedzin? Jeśli wszystko odbywa się zgodnie ze szpitalnym regulaminem? Założmy że córa przyjdzie do mnie z tżtem na godzinę, zachowuje się ok.. Współlokatorka może się wstrzymać ze zmianą podkładu ten czas.. z karmieniem dziecka oczywiście nie, ale może się odwrócić tyłem, lub po prostu powiedzieć że ją to krępuje.. i poprosić o wyjście jak pisze sunfire. Czasem grzeczna prośba załatwia wszystko. Tak jak mówię, byłam w szpitalu na patologii 4 dni, pierwszego dnia przyszedł mąż z córą, drugiego nie, trzeciego myślałam że mnie wypiszą. Nie wypisali. Byłam już tak stęskniona i tak załamana, że muszę jeszcze siedzieć że popłakiwałam non stop. Po południu przyszedł mąż z córą, od razu poczułam się lepiej. Potrzebowałam tego jak ryba wody. I wiem, że jak mały przyjdzie na świat będzie tak samo. Poprzednim razem po porodzie bardzo źle przeżywałam przedłużony pobyt w szpitalu, czy to był baby blues czy taka już jestem.. nie wiem. Możecie mnie nazwać egoistką, albo osobą nastawioną na swoje potrzeby, ale jeśli mam ryczeć całymi dniami, tęskniąc za bliskimi, narażając się na zanik pokarmu (jak było poprzednio) tylko dlatego że współlokatorka potrzebuje mieć 24h spokój, no to sorry, ale w takim razie - tak - mam zamiar myśleć o sobie. ------ Chyba powiedziałam co miałam powiedzieć w temacie odwiedzin, znikam razem ze swoimi niepoprawnymi poglądami, wykorzystajcie ten czas ![]() Dziś po południu wyjeżdżamy na komunię ponad 400km stąd, później zostajemy u rodziny na tydzień Na szczęście ma być fajna pogoda, oby tylko podróż minęła pomyślnie.Raczej nie będę do Was czytać podczas pobytu, bo nie będzie na to czasu, więc żegnam się tymczasowo życząc zwartych i długich szyjek, niskich cukrów, mocnych kopniaków i dobrego samopoczucia ![]() pa! Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-05-16 o 14:33 |
||
|
|
|
#2245 |
|
Raczkowanie
|
hej
widzę, że temat odwiedzin nadal aktualny ![]() ja nie jestem przeciwniczką, ale jeśli są to odwiedziny z umiarem. Wiadomo, że każdy/większość chciałaby zobaczyć bliską osobę leżąc w szpitalu. Gdybym miała już jedno dziecko, to też chciałabym aby mogło mnie odwiedzić chociaż na chwilkę- oczywiście zakładając, że byłoby zdrowe i grzeczne nie wyobrażam sobie, aby tż nie mógł przyjść i podejrzewam, że nie będzie mi przeszkadzał partner kobiety leżącej ze mną w sali. Co do innych to nie wiem, czy rodzice mnie odwiedzą- w szpitalu będę tylko kilka dni, ale jeśli by chcieli to na krótkie odwiedziny też nie widzę problemu. Wolałabym, żeby teściowa nie przyjeżdżała, bo zamęczy mnie już od pierwszej minuty może samo się to rozwiąże i rodzice stwierdzą, że odwiedzą nas dopiero jak wrócimy do domu
|
#2246 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziewczyn nie ciągnęłam nie ciągnę i nie będę ciągnąć do szpitala nacieszą się maleństwem w domu i ciesze że na moim oddziale nie było odwiedzin
|
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny spokojnie, każda ma prawo wyrazić swoje zdanie - w końcu to forum. Ja uważam że wizyty innych osób niż mąż, rodzice czy siostra są zbędne ale w dużej mierze zależy to głownie od osób jakie nas odwiedzają. Może być tak że do kobiety która ze mną będzie leżeć będzie przychodził facet - burak i on będzie potrafił uprzykrzyć pobyt, a może być tak że przyjdą 3 osoby i będą cichutko.
poza tym czytałam wiele opisów porodów i dziewczyny pisały jakich bezmyślnych gości miały w szpitalu - np teściowa mimo że chora przychodziła codziennie to tyle i nie denerwować się
|
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Od rana mam mały sajgonik, bo synek uderzył buźką o kant naszego łóżka i najpierw masa krwi, a potem 2 godziny płaczu. Teraz śpi już 3 godzinę bidul mały, sama wiem jak boli takie coś, a co dopiero takiego malucha.Na 17 idę na spotkanie do położnej tj. szkołę rodzenia. Pewnie na tym jednym spotkaniu się skończy ![]() Obiad się robi, dziś pyry z gziką a jutro smażone z kiełbaską, zieleniną i jajem + kefirek![]() Poczytam wieczorem.
|
#2249 |
|
Rozeznanie
|
Witam się popołudniową porą
Gratuluję udanych wizyt- zabijcie mnie, ale nie pamietam kto je miał ![]() Co do tematu na tapecie to juz raz powiedziałam swoje zdanie i nie widzę sensu ciągnięcia tematu. Napisałam co myślę i dla mnie sprawa zakończona. Tym bardziej, iż widzę, że niektórzy chcą przeforsować swoją opinię. Trochę luzu. Każda z nas ma swoje zdanie temat i takie przepychanki słowne nie mają najmniejszego sensu. Amen.
|
|
|
|
#2250 |
|
Raczkowanie
|
A ja zmienię temat, bo mam do was pytanie.
Czy dostałyście od położnej/lekarza prowadzącego kartę ruchów płodu? Ja dostałam, jest tabelka do wypełnienia od 30 do 42 tygodnia ciąży i tak właśnie się zastanawiam... Czy mam liczyć te tygodnie tymi, które trwają obecnie, czy na skończone (tak jak lekarz)? Mam obecnie skończone 31 tygodni, leci tydzień 32, ale zaczęłam uzupełniać od skończonych i teraz wpisuję się do tabelki z tygodniem 31. Zastanawiam się, czy nie jestem tydzień do tyłu. Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłam o co mi chodzi. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:30.

uważam, że opieka jest bardzo dobra (patologia, pooperacyjna, poporodowa) jeśli chodzi o porodówkę to nie mam pojęcia. Jedyny problem to IP ale tu też miałam fart bo o 4:00 trafiłam na pustki. Tak więc ja mogę polecić.
teraz ma 3.5cm, ale jest troszke miekka. Niestety dostalam antybiotyk na bakterie w moczu :/
przekrecil sie glowka w dol
ciesze sie, ze juz taki duzy
Gratuluję
jest ustawiona stópkami do świata, więc wygląda to tak, jakby chciała mi wyjść przez pępek
Uwielbiam!
Zauważyłam też że w szpitalu w którym rodziłam, kładziono osobno pierworódki i osobno wieloródki. Może właśnie, żeby były bardziej wyrozumiałe co do dzieci...
. 

Jak coś się będzie działo to w każdej chwili mogę przyjechać...

Chyba bym go udusiła
Mój na szczęście usłyszał na zajęciach Szkoły rodzenia, że odwiedziny kogoś poza tatusiem to nie jest dobry pomysł, bo zarazki, zmęczenie itp. I bardzo wziął to sobie do serca
bidul mały, sama wiem jak boli takie coś, a co dopiero takiego malucha.