|
|
#1591 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jescze wam napisze o przedszkolu Kuby - było spotkanie informacyjne - "dlaczego panie zwolniono", no i okazuje się, że pierwsza pani podobno nie miała kwalifikacji do opieki nad dziećmi, że w cv skłamała i że po prostu nie miała uprawnień, a druga nie chciała podpisać oświadczenia, że będzie do końca czerwca pracować ; powiem wam, że dla mnie to stek kłamstw i nie wiem jak można takie coś wciskać rodzicom !!! kto zatrudnia opiekunkę do prywatnego przedszkola i nie sprawdzi jej papierów !!! a druga niby taka lojalna koleżanka i nie chce zostać 1.5 miesiąca z dziećmi ?! a wiem, że ta druga wynajmuje mieszkanie we Wro (więc kasa jej potrzebna) i sama mi mówiła, że lubi tą prace. uważam, że coś się innego stało i po prostu dyrekcja nie chce nas poinformować; no i są już nowe panie, robią bardzo dobre pierwsze wrażenie, ale zobaczymy |
|||
|
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Olakola- wiem, że nie da się uniknąć porównań i muszę po prostu nabrać do nich dystansu. Huśtawka bajerancka, Julce na pewno się spodoba
teQiba- mam Fridę i na razie jestem zadowolona. Zobaczymy co będzie jak gile będą bardziej konkretne, ale mam wrażenie, że u własnego dziecka nic nie wydaje się obrzydliwe. Tygrysku- niech ktoś wyłączy deszcz, a najlepiej jeszcze trochę podkręci centralne ogrzewanie ![]() Dziewczyny, z zupełnie innej beczki. Jak zmieniły się Wasze relacje z TŻ po urodzeniu dzieci? Ja trochę obawiałam się kryzysu. Tyle się naczytałam, że to najtrudniejszy okres w życiu młodego małżeństwa. Tymczasem na razie mam wrażenie, że nigdy jeszcze nie byliśmy tak blisko jak teraz, gdy jesteśmy rodziną. Byłam pewna, że TŻ będzie cudownym tatą, ale nie sądziłam, że aż takim. Gdy patrzę jak się opiekuje Emilką, jak bardzo ją kocha, jak troszczy się o nas obie kocham go jeszcze bardziej. Ciekawe czy ta sielanka jeszcze długo potrwa ![]() Chyba pogoda za oknem nastraja mnie refleksyjnie
|
#1593 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
na to liczę
|
||
|
|
|
#1594 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szczepionkę i wagę za to, żeby z piąstkami się poprawiło ![]() Cytat:
dobrze wiedzieć, dziękuję Cytat:
by jednak nie zostawili cię w szpitalu co do butelek mm to tak jak pisały dziewczyny, bebiko, bebilon, nan, hipp i enfamil z tego co wiem Cytat:
Ale na szczęście to jest w dole, a dom mój na górce, więc nawet jak rzeka wyleje to nic złego się nie stanie, przeżyliśmy już nie jedno takie wylanie Ale trzymam za wszystkich, których może dotknąć ta prognozowana powódź... Oby przestało jak najszybciej padać i nie doszło do żadnych tragedii... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Miałam zamiar robić dziś pierogi z serem, kupiłam ser i nawet stolnicę już wyciągnęłam na wierzch, ale tak mi się nie chce iść do kuchni że szok
|
|
|
#1595 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powąchałabyś Nutramigenu to dopiero śmierdzi. Ale Guciowi smakuje, on chyba tak jak tatuś - zje wszystko co mu dadzą ![]() Cytat:
![]() Gucio ogląda Trudne sprawy ![]() Cytat:
U nas nocka niezła, ale Gucio dziś lewą nogą wstał Mówię wczoraj TZowi że zaczęły mnie coś boleć kolana i nie wiem od czego. A on to "może dlatego że jesteś teraz trochę cięższa to jest większe obciążenie dla stawów"
05.03.2014. - Gabryś Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2014-05-16 o 13:18 |
|||||
|
|
|
#1596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja się bardzo boję tego pierwszego razu... ![]() Dziewczyny, jak to u was było? To tak można?
|
|
|
#1597 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale już chyba i tak nic nie możecie zrobić ![]() ważne, żeby nowe Panie było wporzo. Cytat:
O małżeńsywo trzeba walczyć ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Z tym, że ja mam wysokie libido i muszę walczyć i przezwyciężyć ból
|
|
#1598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak więc w takich ekstremalnych sytuacjach podaję mm, bo ne stymuluję laktacji, nie piję już wody jak głupia, Karmi czasem dla przyjemności a herbatek Hippa ..to szczerze mi żal kasy na to Ani Piotrek nie odrzucił cycka (mamy butelki TT o kształcie cyca) ani nic się mu nie dzieje więc czemu nie. Polecam takie podejście, wtedy od razu umysł wolny od myśli i zadręczania się. Gdybym jednak miała tak rozbujaną laktację jak ty może bym i korzystała ze swoich zapasów Cytat:
olakola- dla mnie to też kręcą coś w tym przedszkolu Szkoda dzieciaków bo są pewnie związane z paniami i zmiana to zawsze stres ![]() Limonka- u mnie jak u Karolci, poród rodzinny to była najlepsza decyzja w życiu. Mąż kocha nas jeszcze mocniej bo wie że to nie było jak zrobienie za przeproszeniem kupy tylko ja na prawdę wypchnęłam z siebie 3,5 kilo w rozmiarze 54cm i ledwo to przeżyłam. On też to bardzo przeżył i tak się o mnie martwił jak jeszcze nigdy w życiu. jest spaniałym tatą i nie wyobrażam sobie że nie bylibyśmy tam razem. Nasze relacje są wspaniałe jednak myślę że my kobiety choć nam cięzko zapominamy trochę o mężach po porodzie skupiając się na maleństwie i na tym żeby dojść do równowagi psychicznej i fizycznej. Dla tż w tej chwili wszystko jest ok, ale obserwowałam już takie kochające sie małżeństwo po porodzie i żona usłyszała w 4 roku życia dziecka dopiero "wtedy liczyło się dla ciebie tylko dziecko, a ja zostałem odsunięty, co miałem mówić..." Dlatego mimo tego że to i tak my mamy przekichane to staram się jednak tego męża też bardziej docenić niż wcześniej, wieczorkiem do obiadu podać mu piwko czy drinka dla relaksu i poprzytulać się do niego a nie tylko myśleć o Piotrusiu. Wie jak mnie miło gdy mąż patrząc na mnie w bieliźnie powie że jestem wciąż bardzo pociągająca. Od razu człowiekowi lepiej na sercu choć wie że ściemnia bo mu się na amory zbiera |
||
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
czas na relację. nadaje z domu na razie
![]() parę dni temu wyczułam guzka w piersi, która wcześniej miała stan zapalny. nic nie bolało i przez te kilka dni się nie zmieniło, nie powiększyło. wczoraj się zaczerwieniło. zdiagnozowałam sobie ropień i narobiłam paniki gin zgodził się mnie przyjąć, więc poszłam. zrobił mi usg, na którym nie stwierdził żadnego płynu. ropnia na razie nie ma, ale stan zapalny jak najbardziej i z niego może się coś wykluć. dostałam antybiotyk na 5 dni i jeśli się pogorszy albo nie zacznie poprawiac po 3 dniach, to mam się zgłosić na izbę przyjęć. poproszę o brokuły i kciuki, żeby po antybiolu się to rozeszło. ps. po wizycie pojechałam do apteki i auto mi nie odpaliło. na szczęście tata dziś nie pracuje, więc przyjechał i odpaliliśmy od jego samochodu. kumulacja pecha. |
|
|
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
A Franek reklame biustonosza Cytat:
|
|
|
|
|
#1601 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja nie wierze ze to napisalam A tak powaznie to teraz sie troche podlize - ale zawsze sobie o Tobie mysle w takich momentach, bo podoba mi sie bardzo Twoje podejscie do macierzynstwa ![]() Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#1602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tam widzę dzień "szczęścia w nieszczęściu" ![]()
|
|
|
|
|
#1603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja teraz jak Piotruś się trochę popsuł i jęczy myślę sobie: mamo, a Ty tak miałaś o ile nie lepiej na okrągło i ja cię chciałam macierzyństwa uczyć |
||
|
|
|
#1604 |
|
Zadomowienie
|
moje na hustawce i w nosidelku
|
|
|
|
#1605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1606 |
|
Wtajemniczenie
|
ogloszenie - mam do sprzedania dziecko - śliczne, słodkie i non stop wrzeszczące! sprzedam za bezcen! gratis dodam ubranka do rozmiaru 80! ![]() któras chętna ?????
|
|
|
|
#1607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i slicznota Majka raz dziennie śpi mi na klacie tak się przyzwyczaiła i obie to uwielbiamy. Niestety przez to ustrojstwo nie jest w stanie się przytulić szelki jej się wbijają i jest płacz. No to śpimy w chuście Na wizycie zapytam czy mogę stosować chustowanie zamiennie z frejką bo nóżki ma właśnie tak jak w Frejce, a przynajmniej może się do mnie przytulić.Więc mam teraz do Was prośbę o radę. Jak lekarz pozwoli chce zainwestować w lepszą chustę bo ta słabo przepuszcza powietrze i nie bardzo chce się złamać. Znalazłam 3 okazje na chusty niestety każda inna więc która wy byście polecily? 1.Lenny Lamb 2.Amazonas 3.Natibaby |
|
|
|
|
#1608 |
|
Zadomowienie
|
Nie bój się, u mnie po cc było normalnie ![]() Margo - trzymamy kciuki! Castia - taką reklamę wcześniej Fifiemu zrobiłaś że chyba nie znajdzie się teraz chętna wystaw na tablicy.pl, Fifi bardzo urodziwy to może kto się skusi ![]() Olakola - jaka słodka księżniczka ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Kate - ja (i Elunka chyba też) mam natibaby, dla mnie jest ok.
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polubią się szybko z Piotrkiem i będą razem broić, a ty możesz wpaść na kawę odwiedzić dziecko Jeszcze tylko Kacper i rozwalą moje mieszkanie
|
|
|
|
|
#1610 | |
|
Wtajemniczenie
|
powoli nadrabiam.......
margo trzymam kciuki!!! olakola cudowna jest Cytat:
za podejscie do macierzynstwa - bardzo rozsadne i na luzie ![]() super! teQiba co ja czytam a ty dobrze sie czujesz????? MM jest dla niemowlaków!??? niesamowite odkrycie! ![]() Karolcia po porodzie to jak drugi pierwszy raz - albo się uda albo nie ![]() po córce robilismy podchody kilka razy ![]() a teraz poszło gladko, bez fajerwerków no ale jakos szlaki przetarte i z kazdym razem jest lepiej ![]() co do DNIA DZIECKA - to ja nie wiem co kupic malemu - w sumei to nci od nas nie dostał - mate, lezaczek, grzechotki ma po starszej siostrze wiec cos mu chcemy kupic ale nie wiem co ![]() Malwinka zazyczyla sobie rozową hulajnoge wiec problem z glowy - on tez by mogl powiedziec co chce i byłby problem z glowy ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- a z resztą jak side go bierze to niech sie martwi o prezent! side ja go w priorytetową zapakuję! ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- side tylko proszę o przemyślane zakupy!!!! nie przyjmuje zwrotów i reklamacji ![]()
|
|
|
|
|
#1611 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Cytat:
A z takimi ciuszkami gratisowymi... Rozumiem, my dostajemy ciuszki i zabawki totalnie nie w naszym guście po dzieciach szwagierki. No i głupio mi coś powiedzieć, że mi się nie podobają ciuchy albo zabawki sa ogłupiające (wszystko mają świecące, grające i mówiące...) - no bo to w końcu ich dzieci było. Dobrze, że mieszkamy za granicą i nie widzą, gdzie lądują niektóre ich dary ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
like a virgin ![]() Plus rzeki mleka z piersi, taka reakcja na podniecenie ![]() Cytat:
Cytat:
My mamy Natibaby, wahaliśmy się między ta a lennylamb. I nie pamiętam, co przesądziło o wyborze ![]() W każdym razie nati sprawdza nam się bardzo dobrze juz zdrugim, intensywnie chustowanym dzieckiem ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- A co do dnia dziecka - my nic nie kupujemy, i tak nieświadome jeszcze. I jedno i drugie zresztą, dostają rzeczy bez okazji |
|||||||
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej ale ja kupiłam z Tobą bo nie mam z kim kawki pić Ela87 miała ze mną chodzić na basen, ale zgubiłyśmy nasze stroje płetwonurka a Teqiba tylko wypożycza mi dziecko w ramach nauki oddawania Kacpra |
|
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
My nie obchodzimy Dnia dziecka. U nas go nie ma i nie chce mieszać Antosiowi w głowie. A prezenty duże dostaje na urodziny i Boże Narodzenie. Pomiędzy jakieś mniejsze rownież, np jako pocieszenie w chorobie itp, ale nie ma u nas czegoś takiego, ze jak tylko jesteśmy w zabawkowym to coś kupujemy. Staramy sie, aby prezenty były przemyślane. Z Marco zamierzamy tak samo.
Z telefonu...
|
#1614 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miśkowi w ogóle nie przeszkadza jak mu nim nosek czyszczę. No i bardzo ładnie czyści. Fakt że za każdym razem trzeba odkurzacz wyjąć ale mi to nie przeszkadza---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
za przegnanie tego i
|
|
#1615 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie planuje żadnego prezentu dla Majki na dzień dziecka
![]() Dzięki dziewczyny za opinię co do chusty chyba zdecyduję się na Natibaby, ale poczekam jeszcze na opinię lekarza |
|
|
|
#1616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Impossible is nothing I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r. I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r. Sławcio Edytowane przez agunia4ever Czas edycji: 2014-05-16 o 16:51 |
|
|
|
|
#1617 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tzn zasysaćCytat:
Śliczne!!! |
||||
|
|
|
#1618 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. ale ja ją tylko wtedy chwalę jak zasłuży ![]() a skoro juz o moim cudownym dziecku mowa.... . dzis w nocy pytam ja czy chce smoczka a Ona na to: e-e!![]() zapewne zainspirowana ta rozmowa snilam pozniej ze Natus powiedziala TAXI .Cytat:
Cytat:
zeby obeszlo sie bez szpitala!Cytat:
Cytat:
dla Ciebie!!!ja po kursach, o 18 mam jeszcze lekcje, jutro od rana siedze na maturach. musze sie pochwalic ze maturzysci, ktorych przygotowywalam prywatnie pozdawali elegancko, po 27/30 i nawet 30/30pkt a mowilam Wam jaki komplement uslyszalam od mamy ostatnio? powiedziala ze tak sie zajmuje Natalka ze moglabym polozna zostac .milego wieczorku i sorki za brak polskich znakow itp - Natus na raczkach.
|
|
#1619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm no to musimy co do ceny sie dogadac - ja sie cenie!!!!! ![]() no ja tez nie mam z kim pic kawusi - z tego powodu dam ci jakis rabacik ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------
|
|
|
|
|
#1620 |
|
Zadomowienie
|
witam się wraz z moją śpiącą królewną
![]() podczytuje Was codziennie tylko przez tą beznadziejną pogodę jakoś weny na pisanie brak ale żyjemy i mamy się całkiem dobrze.Hania nadal grzeczna i mega śpioch (żeby nie było, nie chwale to tylko informacyjnie kate bardzo Wam współczuje i żal mi Majeczki, ale to dla jej dobra, wiem, że Ci się serce kraje, ale musisz być dzielna ![]() My narazie się szeroko pieluchujemy, a jak Hania skończy 4 m-ce do kontroli. Odnośnie chusty- moja przyjaciółka, która jest fanką i maniaczką chust poleca little frog. Mają dobre opinie przystępne ceny i są bardzo wygodne teQiba mamy abakus, ale niepodłączyliśmy do odkurzacza, bo Tż się boi że Hance mózg wyśsie Poza tym nie chce mi się odkurzacza targać no i już przestałam być obrzydliwa także teraz chyba wybrałabym Fridę.Kozy daje radę ale trzeba odmoczyć ![]() margo trzymam kciuki, żeby antybiotyk zadziałał błyskawicznie! olakola super huśtawka! Zazdraszczam, ale cena fiu fiu... a Malutka uroczaKarolcia2401 u nas sex bezproblemowo i to jeszcze przed ginem, nie dało rady doczekac do wizyty ![]() Castia Młodego chętnie przejmę, bo nastawiłam się, że małe dziecko to istny sajgon a tu u mnie lajtowo, więc mam niewykorzystane moce przerobowe ![]()
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

za szczepionkę i wagę
za to, żeby z piąstkami się poprawiło 

tzn zasysać