![]() |
#1231 |
BAN stały
|
Dot.: Psychiatra
A więc to widac jak ktoś to robi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1233 |
Zakorzenienie
|
a to jest zalezne od czlowieka???chyba nie????nie da sie tego kontrolowac?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1235 |
Wtajemniczenie
|
wesoly watek :P podbije, moge ?:P ale chyba troche nie-na-temat... przemyslcie...
ludzie sa jedynym gatunkiem zwierzat, ktore majac co jesc, cieplo,majac gdzie spac potrafi sie wykanczac wyssanymi z palca problemami. (zrodlo: http://rozwoj-duchowy.przebudzenie.n...arpe-diem.html) "Weźmy np. zwierzęta. Gepard poluje na antylopę, ale jeśli nie uda się mu jej złapać, to nie kładzie się i nie przeżywa depresji z powodu niepowodzenia. Zamiast narzekać ("pie_dolone antylopy, są za szybkie, nigdy nie uda mi się żadnej złapać.") albo użalać się nad sobą ("Jestem beznadziejny! Co ze mnie za gepard?") próbuje ponownie dopóki mu się nie uda. Ludzie początkowo też tak działali, dopóki nie wytworzyły się społeczeństwa wpajające nam, że powinniśmy poddawać się depresji. Małe dziecko, gdy nie uda mu się ułożyć puzzli, nie zacznie sobie wmawiać "jestem nikim, nic nie znaczę"; uczy się tego w późniejszym wieku naśladując ludzi w swoim otoczeniu. Pytanie brzmi: Dlaczego nie możesz wytworzyć własnego toku myślenia, odrzucić nawyki myśleniowe, którymi Cię karmiono i pozbyć się strachu przed porażką?"
#1236 |
Zadomowienie
|
miss_seepy - niektóre rodzaje depresji są spowodawane niedoborem pewnych substancji w mózgu (uproszczone),więc stwierdzenie "społeczeństwo powoduje" jest nieadekwatne. Czasem i owszem,ale nie zawsze.
P.S. Znam tą książkę, jest całkiem fajna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1237 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1238 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1239 |
Zakorzenienie
|
seemore gdzie w tym wszystkim są twoi rodzice? przeczytałam kilka ostatnich stron, dawniej udzielałam się tu, potem postanowiłam odejść z tego kręgu, ale natrafiłam na twoje posty. Wciąż uderza mnie myśl o tym, że nie wspominasz nic o rodzicach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1240 |
Zakorzenienie
|
Ile was jest w domu ,ze twoi rodzice nie zauwazaja w jakim jestes stanie psychicznym i fizycznym???
|
![]() ![]() |
![]() |
#1241 |
Wtajemniczenie
|
Ja, kiedy byłam na etapie depresyjnym, byłam najlepszą aktorką świata. Potrafiłam na pokaz smiać się, wygłupiać... tylko wewnatrz czułam przerażającą pustkę i marzyłam, żeby wszyscy zostawili mnie w spokoju. Nie domyślali sie ani znajomi, ani rodzina. Chciałam kiedyś mojej mamie o tym powiedzieć, ale zobaczyłam, jak zmienił sie jej wyraz twarzy po pierwszych 2 zdaniach i obróciłam wszystko w żart. A sladów cięcia też przeciez nie widać, jesli ktoś ma choć trochę sprytu... Może seemore ma tak samo?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1242 |
Zakorzenienie
|
mozliwe.Nie wiem,bo ja nie gram.Jestem humorzasta,zła ,nie w sosie,zdołowana,izoluje sie ,nie odzywam,pyskuje,krzycze wiec trudno tego nei zauwazyc.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1243 |
Wtajemniczenie
|
Ja gram, od kiedy pamiętam... mam dziesiątki masek na rożne okazje, które zakladam w zalezności od tego, z kim rozmawiam. Będę mieć inną dla znajomych, którzy też mają zrąbaną psychikę, inna dla ludzi miłych, ale nie grzeszących inteligencją, inna dla mojego chłopaka, inna dla kolegi, który mi się podoba, inna dla takiego, który mi się nie podoba, inna dla rodziców... i tak moge wymieniać jeszcze długo. Generalnie każdy zna mnie od innej strony, a tak naprawdę nawet ja siebie nie znam...
![]() A później dochodzi do komicznych sytuacji... gdzie jeden znajomy ma mnie za delikatną, słodką dziewczynę, drugi - za ironiczną intelektualistkę, a trzeci - za głupawą trzpiotkę... gdzie tu sens, gdzie logika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1244 |
Zakorzenienie
|
nie no Rocki to wiadomo,w stosunku do obcych tez jestem inna.Pani doktor np ma mnie za zagubiona bidulke I nawet nie podejrzewa ,jaka mam paszcze ,ze moge kogos bardzo skrzywdzic, bo akurat wstalam lewa noga
![]() ![]() Nie chce nawet wnikac w to jak mnie inni postrzegaja,bo po co mam sie denerwowac ![]() Humor mam przewaznie zly lub jestem smutna,co nie przeszkadza mi miec poczucia humoru..przewaznie ironicznego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1245 |
BAN stały
|
To chyba każdy troche tak ma,nie tylko my w tym wątku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1246 |
Zakorzenienie
|
noooo Magda racja racja. W moim przypadku przewaznie faceci przejechali sie na tych pozorach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1247 |
Wtajemniczenie
|
Ale jedni mają tak troche bardziej hardcorowo, niż inni
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1248 |
Zakorzenienie
|
Bess,mam tak samo ja Ty...z tym zachowaniem.Do tego też potrafię grać-jesli trzeba wysilę się na skrzywiony usmiech,rozmowę,ale tylko poza domem.W domu jestem jaka jestem
![]() Nie odpisałaś mi na PW ![]() W ogóle nie mam apetytu ![]() Miałam dzisiaj przygodę,która dla większości źle się kończy,ale złego diabli nie wzięli ![]() Mogę wysłać na PW kto chce,bo kto wie czy on nie jest Wizażanem ![]()
#1249 |
Zakorzenienie
|
a nie wyslalam,zeby głupa z siebie nie robic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1250 |
Zakorzenienie
|
Coś Ty,wyślij,dzisiaj mogę się pośmiać,trza korzystać z okazji,że humor mam
![]()
#1251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrzucanie wszystkich z depresją do jednego worka nie jest zbyt trafne. Co do aktorstwa, już się w nim wyspecjalizowałam. Albo kiedy ktoś widzi że nie mam humoru nawet nie pyta bo gryzę, pluję, kopię, drapię tnącym językiem.
![]() |
#1252 |
BAN stały
|
Nemezja,wg mni facet miał szczęście,że trafił na Ciebie,bo taka miła byłas,porozmawiałaś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1254 |
Zakorzenienie
|
Czuję się jak małe, bezbronne dziecko.
![]() edit: Chociaż znoszę wiele to jestem słaba. ![]() edit2: I mam jakieś dziwne przeczucie że życie wykorzysta tą moją słabość, żeby zadać mi ostateczny cios. Już sobie idę.
#1255 |
Wtajemniczenie
|
Yhmmm...
Przykro mi Ineska. Zycie jest ciezkie, a najlepiej pocieszac jesli zna sie fakty... inaczej tak jak juz mowilam mamy doczynienia z naszymi wymyslami. Co cie tak dobija?
#1256 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1257 |
Zakorzenienie
|
zło na swiecie,smierc,cierpienia innych nie są moim wymyslem.To nie jest takie proste jak tam opisałas.Nie myslec,byc jak warzywko lub robot i wtedy jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1258 |
BAN stały
|
Ines-ka,ja czuje się tak samo czasami...Ale nie myśl,że jesteś słaba.Wręcz przeciwnie,uważam,że jesteś bardzo silna zważywszy na to co przeszaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.S.Ekhem ![]()
![]() |
#1260 |
Zadomowienie
|
trzeba sie moze troszkę odwrażliwić i nie brać wszystkich nieszczęść do siebie. Zachować balans i nie przeginać ani w jedną ani w drugą. Łatwo powiedzieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.