|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Moderator
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
myszko, ja myślałam by coś stąd zamówić:
http://www.m-shop.eu/pol_m_Dla-NIEJ-...aski-1333.html jedwab i keratyna to nie wiem, ja nawet po aminokwasach potrafię mieć masakrę ^^ najbardziej mnie kusi mleczna i do ciemnych - zależy mi na olejach i humektantach, bo one są całkowicie odwodnione i odtłuszczone. |
|
|
|
#662 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, zanim was nadrobię to mam takie ważne pytanko.
Jak polecacie szampon do włosów do mocniejszego oczyszczania raz na jakiś czas, który jest dostępny w rossmanie? ![]() Z góry dziękuję za odpowiedzi
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
ja też odstawiłam gluten - już dawno miałam to zrobić bo mam tragiczną cerę, różne rzeczy stosowałam i nic a moj dermatolog o glutenie już dawno wspominał tylko za bardzo kocham pieczywo (co widać po mojej figurze niestety) ale od 4 dni się trzymam - muszę coś zrobić bo jestem kosmetyczką a z taką cerą nie wzbudzam zaufania u klientek
|
|
|
|
#664 |
|
Zadomowienie
|
Nie, jest teraz w gazetce kosmetycznej. Tak wygląda zestaw:
https://www.google.pl/search?q=szczo...sm=93&ie=UTF-8 jak za tą cenę jest świetna
|
#665 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tu usługi są niezwykle "drogo cenione" :P Cytat:
.EDIT: Ok, widzę, a jaka cena? |
||
|
|
|
#666 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I WSPANIAŁA jest ta z mariona, miałam już 3 saszetki do brązu --> http://www.m-shop.eu/product-pol-129...853104025.html. Wkleję Ci w załącznikach jej skład, emolientyn antystatyki, humektanty, keratynka i oleje ![]() I joanny naturie są w tym sklepie, i pottersy do mycia, same cuda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Miej zawsze zaplanowane jedzenie, jedz więcej mięska (jeśli jesz ), jajek, one ładnie sycą. Gluten u wielu osób powoduje coś z cerą i wypryski niestety, mało osób mi w to wierzy Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2014-05-16 o 13:47 |
|||
|
|
|
#667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Razem z bateriami. Wiadomo, że nie jest to Clarisonic, ale lepiej czyści niż manualna i nie jeden peeling.
|
|
#668 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Jestem już po fryzjerze i po hennie jestem bardzo zadowolona włosy mi się kręcą super mam delikatnie pocieniowane jakąś nową metodą ale nie potrafie jej opisac no i z długości mam jak na moje sporo obcięte no ale nadal są długie do wcięcia w talii muszę się wam pokazać i zdjęcie zrobić Tylko w weekend nałożę jeszcze raz henne ciemny braz bo chcę miec dość ciemne a to co po 5 h mi za jasno
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#670 |
|
Zadomowienie
|
Ja też muszę jakąś maskę treściwą i chyba własnie sobie zafunduje jakieś dwie jedna z olejami druga z proteinkami. Klaudenc ile za przesyłkę tych biowaxów?
Ja w ogóle jak patrze na wasze włosy to mam zupełnie inną strukture i musze je trzymać 'na granicy' bo jak sa takie błyszczcące jak Maartakowe to jest niemiłosierny przyklap a jak nie poglucę przy reanimacji to siano takie że aż boli. One są raczej matowe, ja wiem ze kręcony włos odbia światło, ale jak patrze na niektore Wasze to niesamowity połysk a moje tylko dzień po myciu potem matowieją. Nie będę na siłe stawała nadawać się blasku bo wolę mój matowy troche puszek niz obciazenie i przyklap, no co zrobisz, takie włosy i już. Milenoooo czekam z niecierpliwością! ;D
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-05-16 o 13:58 |
|
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Cytat:
![]() Jeśli lubisz się z ziółkami, to skład świetny, wszystkiego jest, i emoleinty, i antystatyk, i humektant, spor ziółek, olej arganowy wysoko, ja bym brała |
|
|
|
|
#672 | |
|
Rozeznanie
|
iwonsia01, zamówienie złożone
Dzięki za info. Cytat:
|
|
|
|
|
#673 |
|
Zadomowienie
|
Powiem Ci, że właśnie jestem teraz na rozdrożu, albo iść na studia, albo iść w stronę fryzjerstwa. I jednym z argumentów za fryzjerstwem, pomijając moje zainteresowania, jest właśnie taka myśl, że mogłabym zawsze wyjechać za granicę, a jednak jak pójdę na studia, to przez kolejne 5 lat będę uwiązana w Polsce...
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasem tak patrzę na nie w świetle dziennym i "mam białe włosy!!!", po czym przyglądam się w lustrze, a one się po prostu tak świecą. Zresztą białe włosy to u mnie dość niedorzeczne, bo przecież farbuję.Hah, zrobiłam im dzisiaj sesję. Ciut się spuszyły, bo byłam właśnie w sklepie, a pogoda przecież taka piękna. ![]() Pierwsze w świetle dziennym, drugie i trzecie w dziennym, ale z lampą, czwarte w sztucznym świetle bez lampy. Mimo wszystko chyba ostatnie zdjecie najlepiej oddaje mój kolor. |
|
|
|
|
#675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]() Aa i przepradzam, nie zauwazylam, ze w tym linku nie ma skladu podanego ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Wizazanka5000 Czas edycji: 2014-05-16 o 14:21 |
||
|
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciągle zmieniam, ale w zasadzie efekt jest niemal ten sam.Aktualnie myję, na takie kapiące po odżywce d/s daję piankę, odciskam, dość byle jak (z lenistwa) odgniatam nadmiar wody w ręcznik, czasem daję w tym momencie b/s (ale to raczej, jak użyję żelu, a nie pianki, wtedy też staranniej ugniatam ręcznikiem), suszę z dyfuzorem, a na koniec często na małej prędkości bez, żeby dosuszyć miejsca trudniej dostępne, np. przy karku, gdzieś przy nasadzie. |
|
|
|
|
#677 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do swoich mocnych stron to staram się codziennie nawet przed lustrem stanąć i powtarzać jaka jestem piękna, mimo wszystko i że będę jeszcze piękniejsza i staram się zauważać to co we mnie dobre. Staram się odbierać komplementy jako szczere słowa a nie jako coś co ktoś mówi, bo tak wypada. Staram się też nie odbierać "milczenia" jako hm... stwierdzenie, że coś we mnie jest złe. Bo na przykład (wiem, że to głupie), ale jak wrzucę tu zdjęcie i nikt nie powie mi, że moje włosy wyglądają ok to z góry zakładam, że wszystkie myślą, że są brzydkie i się tym zadręczam moje poczucie własnej wartości zjechało się po tym jak w szkole mi okropnie dokuczali z powodu mojej nadwagi. Mało kto chciał się ze mną zadawać i ciągle słyszałam teksty w stylu "ty tłusta świnio", później jak schudłam to było mi trochę lepiej, ale facet który potraktował mnie jak dmuchaną lalę całkowicie mnie dobił. Całkiem przestałam w siebie wierzyć i w to, że cokolwiek jestem w stanie osiągnąć i że ktokolwiek zauważa we mnie coś więcej. O odstawieniu glutenu nie myślałam, bardziej winię za to moją tarczycę i to, że ciągle jestem na hormonach Moje włosy zdecydowanie lepiej wyglądają na drugi dzień po naturalnym schnięciu niż po dyfuzorze
|
|||
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#679 |
|
Zadomowienie
|
I bardzo dobrze. I jak efekt będzoe WOWsuperojezu to tu prosze podziekowania publiczne, bukiety kwiatów dla dziewczyn i ukłony na blogasku dla mądrych głów ;D
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli rozumiem, że co? Że nasze zasługi perswazyjne i elaboraty bez echa przejdą? Ale jak coś nie tak to będzie na nas...Nieładnie .
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-05-16 o 15:18 |
|
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no przecież podziękuję ładnie, już się nie bulwersuj póki co nadal jestem sceptycznie nastawiona i wręcz się boję |
|
|
|
|
#683 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
najgorzej jest na wyjazdach gdzie śladowych ilości nie ma szans uniknąć nawet wybierając potrawy gdzie go teoretycznie nie ma ja zużywam przyprawy szczególnie takie mieszanki z dodatkami m.in. glutenu i też się przerzucam na inne, np te z rosmanna ![]() Ja przekonałam mamę póki co na bezgl. chleb z siemieniem lnianym i jest szczęśliwa bo unormowały się jej wypróżnienia i trawienie ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
będzie dobrze
|
|
#684 |
|
Zadomowienie
|
Imperfecto ja się nie bulwersuję tylko zaznaczam, że tu się z Toba nieźle trzeba nagimnastykować. I uważam, ze dziewczynomnależą się tu brawa i uznanie za te tony cierpliwości
Co do cieniowania to jest tylko jedno co musisz sobie dokładnie przemyśleć. To jest rzeczywista utrata objętości na rzecz wizualnej. Kucyk Ci scudnie i może być troche paniki bo to 11 cm będziesz miec tylko na czubku a im niżej tym mniej. Włosów sobie już tak z przodu nie przełożysz jak masz na fotencjach.
|
|
#685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znajome na fb dały mi kilka numerów do fryzerek do których chodzą i polecają to którąś wypróbuję Cytat:
No i właśnie tego się boję, tego braku włosów z przodu. Bo ja noszę tak ciągle. Wręcz obsesyjnie ciągle włosy 'przylizuję' sobie z przodu, bo nie lubię mieć odsłoniętej szyi
|
||
|
|
|
#686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#687 |
|
Raczkowanie
|
Klaudenc dzięki za odpowiedź. Końcówki chronię po każdym myciu, olejuję przed każdym myciem, nakładam maski i w ogóle staram się, jak mogę. Ale niestety to kruszenie mnie dobija
![]() martakoow dzięki ![]() Martek czytałam Anwen, wiem i rozumiem, jednak myślałam, że skoro mam kręcone włosy, to CG bez silikonów powinno im służyć. Nie wiem i tak, czy z powodu ich braku taki mam problem z włosami, czy coś innego jest przyczyną ![]() Chatul nie wiem, czy mi służą czy nie odkąd zaczęłam włosomaniactwo, to odstawiłam je, więc nie mam pojęcia a olejować olejuję regularnie od półtora roku![]() Myszka dziękuję, dziękuję, o konkrety mi chodziło
|
|
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#689 |
|
Zadomowienie
|
No to tu pamiętaj, że chodzi jeszcze o Twój psycho komfort, skoro musisz pomacać to wiedz że włosów na dole będzie połowa mniej... Żebys nam się tu nie podłamała...
U mnie wygląda to tak; I to co Ty masz bo obu stronach ja mam na jednej bo reszta włosów kończy się tak na połowie głowy.
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-05-16 o 16:07 |
|
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobaczę, może nie będzie źle ![]() Ale z tymi włosami z tyłu to ja mam serio hopla :hahaha; moja macocha jak chce mnie parodiować to sobie groteskowo przylizuje włosy do przodu ![]() Moja sześcioletnia siostra się tego ode mnie nauczyła i ciągle tłamsi te włosy do przodu, wszyscy się śmieją, że widać że jesteśmy rodziną Edytowane przez Imperfecta Czas edycji: 2014-05-16 o 16:11 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

Tu usługi są niezwykle "drogo cenione" :P 

no i z długości mam jak na moje sporo obcięte no ale nadal są długie do wcięcia w talii
otiz o ta:
kazalam jej najpierw wymaziac odzywka, pozniej nalozylam jej lniany, zostala z tym na cala noc( wiem wiem, lepiej nie zostawiac odzywki na tak dlugo ale uznalam, ze po jednym razie to jej fajnie nawilzy i ja przekonam) i dzis rano zmyla i przyszla i mi mowi, ze nigdy nie miala takich miekkich wlosow i ze z olejami i moja suszarka to ona,nie potrzebuje juz prostownicy
a rzeczywiscie wysuszyla normalnie, a ulozyly sie pieknie

co do swoich mocnych stron to staram się codziennie nawet przed lustrem stanąć i powtarzać jaka jestem piękna, mimo wszystko i że będę jeszcze piękniejsza i staram się zauważać to co we mnie dobre. Staram się odbierać komplementy jako szczere słowa a nie jako coś co ktoś mówi, bo tak wypada. Staram się też nie odbierać "milczenia" jako hm... stwierdzenie, że coś we mnie jest złe. Bo na przykład (wiem, że to głupie), ale jak wrzucę tu zdjęcie i nikt nie powie mi, że moje włosy wyglądają ok to z góry zakładam, że wszystkie myślą, że są brzydkie i się tym zadręczam
moje poczucie własnej wartości zjechało się po tym jak w szkole mi okropnie dokuczali z powodu mojej nadwagi. Mało kto chciał się ze mną zadawać i ciągle słyszałam teksty w stylu "ty tłusta świnio", później jak schudłam to było mi trochę lepiej, ale facet który potraktował mnie jak dmuchaną lalę całkowicie mnie dobił. Całkiem przestałam w siebie wierzyć i w to, że cokolwiek jestem w stanie osiągnąć i że ktokolwiek zauważa we mnie coś więcej.
ale jak wyjdzie dobrze to moje włosy Wam na pewno podziękują