|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
hej hej
![]() U mnie to był fałszywy alarm ![]() czytając książkę zdrzemnęłam się, i przeszło. Wle jak tylko wstałam zaczęło się na nowo ![]() No zobaczymy co się z tego rozwinie na razie sobie chodzę po domu, bo jakoś dziś siedzieć nie mogę , sprzątam, mam plan jeszcze pościel zmienić... Ramona Brawo dla tż ![]() sylvuniaa84 w sumie pogody nie przewidzisz, może będzie istny upłą, albo zimnica jak dziś, więc lepiej przyszykuj TZ kilka ciuszków różnych, w okolicach fotelika, i weźmie co mu powiesz. Zasada chyba, że o 1 warstwę więcej niż dorośli Bogini Bastet Pakuj się pakuj, nie znamy dnia ani godziny, żeby potem w tym calym stresie, jeszcze nie było zamieszania kamilla123 Do roboty z tą torbą!! Jak widać worek się rozsypał i nie wiadomo na która padnie Ja miałam już 3 ktg, od końca 36tc, ale dlatego, że mocno mi się skróciła szyjka i mówiłam lekarce o kłuciach, i twardnieniu brzucha... Więc jak nie zgłaszasz takich dolegliwości, i w badaniu jest ok, to myślę, że nie ma potrzeby. Zwyczajowo ktg powinno się wykonywać, jak coś niepokoi, czyli mama nie czuje ruchów, jest po terminie, czy występują inne dolegliwości Sola1 heheheh mam nadzieję, że jak się zacznie, to wybaczycie zaburzenie porządku Będę Cię informować sms-ami, jakby już było potwierdzone, że to już TO ![]() beat@ no to trzymam kciuki, żeby współpraca w temacie porodu z Milenką się udała ![]() bazile No i jak? jakieś postępy we wrzucaniu do torby??? Chyba trzeba będzie wyjąć bacik
|
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1533 |
|
Zadomowienie
|
Bogini Bastet ja wzięłam Nuka i Lovi, ale nie patrzyłam na firme tylko na kształt, żeby były różne, w razie jak jeden nie spasuje to może z drugim się uda
|
|
|
|
#1534 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i zaczynam szykować rzeczy do torby, chociaż małymi kroczkami ( w końcu teoretycznie mam ponad m-c)
|
||
|
|
|
#1535 |
|
Zadomowienie
|
Tak mi się przypomniało, że położna na SR mówiła właśnie o ubieraniu dzieci, że jedną warstwę więcej niż my (jeśli my ubieramy się normalnie
), ale żeby zwrócić uwagę na to, że np. czasami bodziaki są takie zakładane, pajacyki też i jak się te warstwy nałożą to się okazuje że dzidzia się denerwuje i płacze, my nie wiemy czemu, a ono na brzuszku nie ma dwóch warstw tylko cztery, a niby tylko body z krótkim rękawkiem i pajacyk ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Bogini Bastet u mnie : -NUK smoczek uspokajający o anatomicznym kształcie 0-6m -LOVI dynamiczny smoczek, nie zaburza naturalnego odruchu ssania 0-3m. |
|
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
ja mam jakiś uspokajający ortodondyczny w TT
![]() Cytat:
![]() no bo rozumiem, body+półśpiochy, ewentualnie spodenki + skarpetki, ale drugą warstwę tez zakąłdać??
|
|
|
|
|
#1537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tę dodatkową warstwę ( pamiętajmy, że kocyk też taką jest) stosuję jak jest chłodniej. Ogólnie wyobrażam sobie jakbym miała tak siedzieć godzinę na ławce. O ile zimą można zmarznąć nie ruszając się to latem można się ugotować - także wtedy ubierałam tak jak siebie. Zwłaszcza, że w wielu gondolach powietrze stoi i temperatura może być wyższa niż my idąc i czując powiew ciepłego wiatru. Zresztą zawsze to kontroluję na karku. Ręce czy stopy mogą być chłodne co nie oznacza, że dziecku jest zimno. Z tego co pamiętam to do 6 r. ż może tak być. To ma związek z krązeniem. |
||
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
Smoczki mam z Aventu, ale jakie dokładnie to nie pamiętam
![]() Ja też nie wiem jakie ciuszki na wyjście, dlatego przygotuje różne ciuszki, TŻ wszystkie przywiezie i wtedy położna zadecyduje w co ubrać
|
|
|
|
#1539 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
brałam na allegro razem z butelka i pieluchami,byl z opakowań zboirczych wiec nie mam napisane jaki to i nie wiem sama teraz ![]() z tym ubraniem malucha ze szpitala to bedzie masakra.. myslałam ze jak ubiore półspiochy,i bodziaki dł rekaw + czapeczka cieńka to bedzie ok czy nie ok no własniejeszcze kocyk biore do przykrycia to jak zaloze jeszcze jakis pajac na to to dziecko sie usmaży w dodatku w aucie tez klimy nie włącze,okna nie otworze to bedzie prażyć
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle tak pisałyście dzisiaj o ręcznikach, że przypomniałyście mi o ręcznikach papierowych. Nam je polecano po prysznicu do wycierania wiadomego miejsca zamiast zwykłego ręcznika. Jest to bardziej higieniczne niz kilkakrotne wycieranie się tym samym. Zwłaszcza w sytuacjach jak tam będziemy szyte.
|
|
|
|
#1541 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do smoczków to ja mam Aventa ortodontyczne. Czy się sprawdzą, zobaczymy
![]() A jeśli chodzi o ubieranie dzieciaczków to tak sobie myślę, że jednak mamy jesienno-zimowe mają pod tym względem łatwiej. Za to my będziemy miały przyjemniejsze spacery jak już się nauczymy "obsługiwać" maluszki latem
|
|
|
|
#1542 |
|
Zadomowienie
|
Ja na wyjście to jeszcze nie mam przygotowane nic.
Czekam za paczką od mamy, dostałam od znajomych z Niemiec taki komplet w owieczki. Mama mi na skype pokazywała. Tak jest body na kr i dł rękaw, spodenki ze stópkami i bluza. I to chyba będzie na wyjście. Znaczy coś z tego. Jestem boska Żeby mojej babci było ciepło i nie marudziła mi to napaliłam w piecu Co jak co, ale 15,5 stopnia w domu to lekka przesada:/ Wczoraj było jeszcze 17. A teraz jest cieplutko Na dziś już dość pracy. I tak zrobiłam stanowczo za dużo. Smoczka to nawet nie mam pojęcia jaki kupić.. Miłego wieczoru
|
#1543 |
|
Konto usunięte
|
Dyżury - można pisać do mnie, podawałam swój nr w klubie. Jeśli chodzi o informację o tym, kto pełni dyżury w pierwszym poście, to mamy problem... Otóż jest ograniczona liczba znaków i po tym, jak zaczęłam wpisywać informację o porodach ze wszystkimi danymi, co chwilę muszę coś kasować, bo się nie mieści... Wie ktoś może jak ten problem rozwiązać??
ktg - w tamtej ciąży nie miałam wcale, dopiero po terminie... Teraz mam od 30 tc, ale tyko dlatego, że chodzę prywatnie. U mnie na nfz nie ma takich luksusów. A u mojego gina ktg mam bezpłatnie ![]() smoczki - ja mam ich 4... Kupowałam dla Adasia, każdy jest inny, sprawdzaliśmy który mu podpasuje... Ale nie spasował żaden A mam: Avent, TT, Nuk i Nuk okrągły gumowy...
|
|
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
z pierwszym postem nic nie zrobisz... Takie informacje można napisać w kolejnym i ktoś inny będzie go musiał pilnować, np. teraz ktoś utworzy nowy post o porodach, a Ty w pierwszym tylko wkleisz link do niego
Edytuj ten swój post https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...45&postcount=3 i tam umieść info o porodach. Edytowane przez bluesky89 Czas edycji: 2014-05-16 o 20:15 |
|
|
|
#1545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla nowych Mamuś!
![]() Cytat:
Mam jeszcze 40 dni do porodu i tego terminu się trzymam (jak za pierwszym razem) ![]() Cytat:
http://www.aptekagemini.pl/bioderma-...krem-100g.html
|
|
#1546 |
|
Wtajemniczenie
|
Jutro wizyta ciekawa jestem jak tam szyjka czy cos postapilo do przodu...
Czuje tylko jak co jakis czas mnie tam zakluje i brzuch sie spina. Teraz juz ide do lozka poodpoczywac. Dobrej nocy kochane Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#1547 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
Ja tylko na chwilę. Ale jak Prowansja już wie to być może po weekendzie będę bardziej aktywna. Sytuacja u mnie powoli się stabilizuje i mam wielką ochotę do Was wrócić ale jeszcze chwila. Podczytuje Was trochę z telefonu. Widziałam że pisałyście o pakowaniu: ja jeszcze nic nie ruszyłam. Wyprałam tylko prześcieradła i kocyki oraz troszkę kolorowych ciuszków i narazie pauza. Pogoda u nas tragiczna, dziś koło domu płynie rzeka wody, zalało nam piwnicę, nowe chodniki podmyte ale mam nadzieje że z dnia na dzień będzie lepiej. Niestety wyniki moich cukrów się pogorszyły, mam 2 tyg na poprawę. Jeśli takiej nie będzie to czeka mnie insulina. I całe szczęscie wybiłyście mnie mnie z mojego głupiego przekonania że rozmiary 0-3 będą pewnie za duże a praktycznie tylko takie mam i chyba poszukam w lupie jakichś najmniejszych ciuszków new born. Gratulacje dla Aldrin i Agaga dużo zdrówka dla nich i dla MaluchówTrzymam kciuki za wszystkie z Was żeby wszystko pomyślnie przebiegało.
|
#1548 |
|
Konto usunięte
|
blue dzięki
|
|
|
|
#1549 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja kupuje firmy MAM Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46489606] Otóż jest ograniczona liczba znaków i po tym, jak zaczęłam wpisywać informację o porodach ze wszystkimi danymi, co chwilę muszę coś kasować, bo się nie mieści... Wie ktoś może jak ten problem rozwiązać?? [/QUOTE] usun czesc siatki centylowej,juz chyba wszystkie wkroczyly w 30 tydzien. Usunelabym regulamin klubu,bardziej powinien byc umieszczony w klubie niz tutaj.Ogolna informacja jest ok,ale cala punktacja troche bezsensu i w sumie kalendarz ciazy tez juw wiekszosc mozesz usunac. Ja to naprawde nie mam jeszcze nic naszykowanego dla dzidzi.Za pranie biore sie od poniedzialku,w tym tyg nie bylo pogody wiec nawet nie ruszalam.Nosidelko,wozek i cala reszte trzeba przyniesc z piwnicy i odswiezyc.Chcemy dokupic jeszcze lozeczko turystyczne,w ktorym bedzie spal Synek.Mamy juz 2 drewniane,jedno w Pl a drugie w De i te z De juz nie chcemy brac,bo nie zmiesci sie do auta. No i zostaja jeszcze kosmetyki i dla Dzidzi i dla mnie.Niby nic,a juz lista sie wydluza.Takze Dziewczyny bede raczej zdecydowanie ostatnia we wszystkim
|
|
#1550 |
|
Konto usunięte
|
jeszcze a propos pierwszego postu - nikt więcej nie ma już wizyt u gina?? Nie dostałam żadnych informacji...
|
|
|
|
#1551 |
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46491755]jeszcze a propos pierwszego postu - nikt więcej nie ma już wizyt u gina?? Nie dostałam żadnych informacji...[/QUOTE]
to wykorzystam fakt i tu napisze ja mam na 27 maja A w poniedzialek mam ktg
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46491755]jeszcze a propos pierwszego postu - nikt więcej nie ma już wizyt u gina?? Nie dostałam żadnych informacji...[/QUOTE]
Ja mam wizyte kontrolną 26 maja, a 27 maja usg Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1553 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze dziewczyny zgłupiałam, doradźcie... Nie chcę od razu używać emilientów, więc kupiłam do mycia Hippa i chciałam też dokupić balsam, ale nie przyszedł w zamówieniu z apteki, a ja w między czasie poczytałam o nim opinie na forum Sroka o i wcale nie ma najlepszego składu, w ogóle balsamy mają średnie te składy i nie mam pojęcia jaki kupić. Dużo naturalniejsza jest oliwka z Hippa, ale jak to oliwka jest tłusta, więc na lato to średni wybór... Może dawać jej troszkę do wody? Co Wy robicie?
|
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
chocolate , Aldrin , agagaga Ogromne gratulacje dla Was dziewczyny!!! Niech Wam dzieciaczki rosną zdrowe o radosne!!!!
![]() Nie mogę uwierzyć ze mamuski czerwcowe juz zaczynaja sie "rozpakowywac!!"
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Ja napisze tylko ze u nas bez zmian po wizycie czyli nie za dobrze. Mały poprostu nie rośnie. Na razie jestem w domu ale myślę ze moja ciąża nie potrwa juz długo. Za rydz w środę i czwartek 21 i 22 maj mam wizyty w szpitalu i u mojego gina. Pociesza mnie to ze przeplywy są ok i ze stan małego jest dobry. Puki co pobrali mi krew na badania odnośnie znieczulenia wiec po mały przygotowujemy się do cesarki. Jakby tego bylo malo wysiadł nam komp i ogólnie wszystko nam spada na głowę...
|
#1556 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki
humor mam dziś lepszy nadrabiamy z tżetem tygodniowe zaległości cieszymy się swoim towarzystwem i pysznym jedzeniemwczoraj miałam bóle jak na @ i wiecie co? zaczęłam stresować się, że to sygnał na poród ![]() kosz na gemini już pełny, może sprawdzę go dzisiaj i może coś jeszcze dorzucę lecę Was nadrobić przy porannej kawusi
|
|
|
|
#1557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno z serii Pure 0+ bezbarwny [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46491755]jeszcze a propos pierwszego postu - nikt więcej nie ma już wizyt u gina?? Nie dostałam żadnych informacji...[/QUOTE] ja mam wizytę na 27 maja ![]() Cytat:
szwagierka opowiadała, ze jak przyszła do niej na I wizytę patronazową po porodzie, to kazała czym prędzej do apteki pójśc i kupić emolient, bo nie mieli, a te wszystkie HIPPy, Bambino, Babydreamy odstawić ![]() co do Sroki - nie sugeruj się tak bardzo jej analizami, dużo ma nieaktualnych, producencie zmieniają, udoskonalają pod tym względem (konserwanty, parabeny, PEG) składy
|
||
|
|
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dalej waży 1400gram? Ale tak jak mówisz dobrze że przepływy są ok. A rusza się dużo? Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez chcialam stosowac na poczatku emolienty bo obydwoje z mezem mamy problemy ze skora. Moja dermatolog powiedziala wprost, nigdzie nie jest powiedziane, ze dziecko odziedziczy je po nas, puki wszystko jest okej stosujemy normalna pielegnacje. Jesli pojawi sie problem przechodzimy najpierw na emolienty ale tez nie pierwsze lepsze tylko radzimy sie lekarza lub farmaceuty. Emolienty nie uchronia skory przed problemami, co wiecej moga do nich doprowadzic bo zawieraja skladniki silnie nawilzajace, natluszczajace czyli poprostu zapychaja pory zdrowej skory. Nie przenoszony noworodek ma delikatna ale calkiem zdrowa skore, dla ktorej przeznaczone sa kosmetyki dla dzieci. Emolienty sa tylko i wylacznie dla skory z problemami i to tez nie wszystkimi. Kazda zrobi jak uwaza ale wydaje mi sie, ze wiedza lekarza a poloznej to niebo a ziemia. Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby się nie ruszał pewnie już byśmy byli po cc. Mam przykaz żeby go kontrolować i jak by tylko przestał się ruszać albo ruszał się bardzo mało to mam od razu jechać do szpitala. Chyba po prostu juz nic więcej nie da się zrobić.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

no i zaczynam szykować rzeczy do torby, chociaż małymi kroczkami ( w końcu teoretycznie

dużo zdrówka dla nich i dla Maluchów
dalej waży 1400gram? Ale tak jak mówisz dobrze że przepływy są ok. A rusza się dużo?