![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dla tych co czekają na oświadczyny-zniecierpliwione,desperat ki i wyluzowane
Mam nadzieje, ze Twoja wiara nie zostanie nigdy zachwiana
Niestety nawet najwieksza milosc nie obroni sie jesli ludzi sa do siebie nie dopasowani w zyciu codziennym- no wg mnie nie ma opcji
#92 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dla tych co czekają na oświadczyny-zniecierpliwione,desperat ki i wyluzowane
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46487396]Tak, to są pierdoły, które są najczęstszym powodem rozstań, a na prawdę da się z tymi rzeczami żyć i kochać się mimo setny raz nie zrobienia obiadu. Ludzie nie umieją ze sobą często rozmawiać, a takie drobnostki piętrzą się aż w końcu ludzie nie wytrzymują ze sobą, zwalając winę na te pierdoły. Ile razy u mnie w domu rodzinnym mama milionowy raz wydziera się na tatę, że siedział cały dzień w domu i nic nie zrobił, mimo że nie mieszkali ze sobą przed ślubem to są ze sobą bardzo szczęśliwi, ale w żadnym związku nie ma 100% porozumienia w takich sprawach, zawsze o coś znajdzie się pretekst do wkurzenia się. Nie wierzę, że super związek, dwoje odpowiedzialnych i kochających się ludzi rozejdzie się przez takie pierdoły.[/QUOTE]
skończysz studia, pójdziesz do pracy, weźmiecie ślub i zamieszkacie razem i wtedy zobaczysz, że to nie są pierdoły, a jedne z istotniejszych rzeczy. nie da się cały czas jeść randkowych kolacji na mieście, a skarpetki się same nie wypiorą. łatwo się na to patrzy z boku, jak się mieszka w akademiku/z rodzicami i nie trzeba myśleć o tym że czynsz do 10, a prąd do 15, że międzyczasie skończył się proszek do prania i nie ma z czego zrobić zupy ![]() wiem, że to brzmi idiotycznie jak się o tym czyta i można sobie myśleć, że to żadne problemy, ale jak dwie osoby pracują od rana do nocy i nie potrafią się dogadać, to takie błahostki rosną do rangi dramatycznej i miłość nie pomaga. nie piszę tego złośliwie i oczywiście życzę żeby w waszym przypadku było okej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
loloo zgadzam sie w 100%
ja sobie nie zdawalam sprawy, jak wiele naprawde jak wiele jest rzeczy, ktore roznia ludzi, nawet tych ktorzy sie kochaja;-)
#94 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jednak nie zmienia to mojego podejścia do mieszkania ze sobą przed ślubem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
ten temat mieszkania razem właśnie mi przypomniał, że muszę kliknąć zakupy w tesco żebyśmy nie umarli z głodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
zuy mod
|
Cześć!
Pozwolicie, że dołączę? ![]()
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
O tak- temat swiatla w lodowce tez elektryzuje mnie na codzien;-)
#98 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
zuy mod
|
![]() Odniosę się do wspólnego mieszkania, bo widziałam, że ten temat był ostatnio poruszany ![]() Rozumiem argumenty za i przeciw, aczkolwiek zawsze mnie denerwuje stwierdzenie, że wynajmowanie mieszkania to tracenie pieniędzy. Nieprawda - dzięki tej miesięcznej opłacie mogę korzystać z mieszkania, w którym mieszkam razem z TŻtem. Owszem, to nie są pieniądze zaoszczędzone, one się nigdy nie zwrócą - ale są warte tego, bo przecież do wyboru mamy tylko mieszkanie z rodzicami, bo żadne z nas własnego mieszkania nie ma i się na to nie zapowiada. [pomijam, że teraz czasowo mieszkamy u moich rodziców bez nich]
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
Ja sie nie bede wypowiadac na temat sensownosci wynajmowania tak w ogole- bo wynajmowalam mieszkanie w zasadize od 1 roku studiow- i wydaje mi sie, ze to nie strata pieniedzy- tylko dobra lekcja samodzielnosci
#101 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() wiadomo, że jak się ma możliwość kupić, to lepiej płacić ratę kredytu niż czynsz, no ale jak się nie ma zdolności kredytowej czy coś, no to właśnie od takich sytuacji jest wspólne mieszkanie i wynajmowanie do czasu zakupu własnego m ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Cześć, ja też pozwolę sobie dołączyć do wątku
![]() znowu oglądam na youtube filmy z zaręczynami. siedzę od godziny, filmik za filmikiem, wzruszam się i zazdroszczę tym dziewczynom....Czy mój tż się kiedyś w końcu domyśli? czy nie zepsuje tego dnia? ![]() a co do mieszkania razem - ja jestem zdecydowanie za! codzienna rutyna, obowiązki sprzątania, robienia zakupów itp - trzeba sprawdzić, czy ze soba wytrzymacie ![]() poza tym dla mnie bardzo ważna jest kwestia... pozwolenia komuś SPAĆ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||
zuy mod
|
Cytat:
![]() Ale zgadzam się w całej rozciągłości - mieszkanie razem to dużo większa wartość niż weselicho. co wcale mi nie przeszkadza czekać (nie)cierpliwie na zaręczyny ![]() Cytat:
Przepraszam, ale to strasznie burackie. Jak tak można traktować ukochaną osobę??? Nie lubię podziału moje-twoje, a na pewno nie w taki sposób...
22.05.2017 02.12.2017 Edytowane przez Mojwa Czas edycji: 2014-05-16 o 19:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#104 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
my mamy o tyle dobrze, że nasz kredyt mieszkaniowy zakończy się za 8 lat i wtedy będziemy myśleć co dalej,w sensie czy zostać czy wynająć komuś mieszkanie czy milion innych opcji ![]() masz już jakieś przesłanki skłaniające ku temu, że zaręczyny niebawem? bo ja już czekam i wychodzę z siebie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
zuy mod
|
No 8 lat to jeszcze w miarę bliska przyszłość
![]() Niebawem raczej nie. Ale z rozmów z TŻtem wynika, że jakoś tam planuje, tym bardziej, że wstępnie ustaliliśmy, że ślub bierzemy w 2017, a min dwa lata chcę być narzeczoną żeby wszystko ogarnąć, więc za wiele czasu nie ma. Ogólnie z mojego TŻta ciężko cokolwiek wyciągnąć, nawet po pijaku, wtedy tym przepitym głosem mówi "myślisz, że coś ci powiem bo jestem pijany? " ![]() Także powoli z siebie wychodzę, bo w sumie za tydzień stukną nam 3 lata, od 2,5 mieszkamy razem... i nic. Aczkolwiek teraz remontujemy mieszkanie wynajmowane, przez co mieszkamy u moich rodziców, więc go nie męczę, jak skończą się wydatki związane z remontem to znowu zacznę marudzić ![]()
![]() |
#106 |
Konto usunięte
|
ja już marudzę i wychodzę z siebie
![]() ![]() więc mu tłukę do głowy, że nie ma pierścienia to nie ma narzeczonej, bo o to się trzeba zapytać, a nie samemu sobie fakty ustalać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
loloo nie miałam kiedy bo się nie widzieliśmy od tygodnia :p może w następnym będzie okazja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
zuy mod
|
Cytat:
Jasne, nie ma co go zmuszać żeby się kładł wcześniej, ale nie mógłby uszanowac tego, że Ty chodzisz spać wcześniej? Rozmawiałaś z nim o tym?
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
porozmawiaj z nim koniecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakby mój narzeczony się tak zachowywał... ![]() dla mnie to po prostu brak szacunku. Ja też zawsze chodzę spać szybciej niż narzeczony i to nie o 2 godziny, a czasami nawet więcej (on lubi sobie weekendy dłużej na komputerze posiedzieć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja w sumie jakoś desperacko ani niecierpliwie nie czekam na zaręczyny, jednak myślę, że w tym roku to zrobi, w sumie czas najwyższy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Hej laseczki !
![]() ![]() Przepraszam ze napisalm watek i tak ucieklam ale miałam remont w mieszkanku plus full roboty ![]() ![]() Ciesze się że jest nas tak dużo ![]() Pstrąg w poomaranczach- super nick! To nie eleganckie ze strony Twojego Tż,Bog sie kazal dzielić poza tym troche egoistycznie sie zachowuje... Loloo-ja tez wychodze z siebie. DLuzszy czas moj Tz unikal tematu slubu i zareczyn wrecz sie smial gdy zaczynalam ten watek i zmienial temat. OBoje pracujemy zaocznie studiujemy nasz slub planujemy na 2016 kase odkladamy ...w wielkich bolach i mekach z Tz wyciagnelam jedynie ze na planowanie itd ma czas, a sale trzeba by bylo rezerwowac lada chwila no i mam nadzieje ze nie zostawi zareczyn itd na ostatnia minute bo go udusze;D(ps.to do niego podobne). Jakie macie sposoby na bardziej cierpliwe czekanie? ![]() Bo ja bedac z Tz ponad 4 lata czekam 2lata szalu dostaje wchodzac na fb a tu zareczona/y... pol znajomych wszystkie przyjaciolki zareczone o innym niczym nie trabia, oszelec mozna. Tu nie chodzi o zazdrosc,szpan itd tylko o to ze czekasz na chwile od ktorej zacznie sie nowy etap zycia-planowaniie wesela,wspolnego mieszkania itd a nie snucia tylko takich zarysow...czekam zniecierpliwiona i nie wiemco robic by na chjwile o tym zapomniec wiec bede wam tu sie zalić bo Tz ma dosyc juz mojego trucia mu;D ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Jak myslicie po ilu latach zwiazku facet dojrzewa do tej decyzji? Bo znam takich copo pol roku i sa latami szczesliwymi malzenstwami ![]() Ps. Ja tez tak mam wszystkie pierscionki oblecione w necie i wyszukany ten naj ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
No wlasnie tez tak sadze.
My mamy po 24 lata,mam nadzieje ze on do 30 dojrzeje bo ja chyba oszaleje ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak przed chwila pomyślałam, że ..... to kompletnie bez sensu! Po co czekać niecierpliwie aż jaśnie książe dojrzeje i klęknie na kolanko. Czemu my mamy z niecierpliwieniem czekać, a oni sobie 'dojrzewają'? Nie chcę dłużej oglądać pierścionków i się rozklejać, że sama nie mam :/ PS dostałam od mamy pierścionek który bardzo przypomina zaręczynowy. Noszę go na środkowym palcu (akurat pasuje). Widzę spojrzenia koleżanek na uczelni, niektóre pytają, inne nie. Szkoda mi mówić, że to od mamy :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kazda z lasek mowi mi i pisze tu na forum ze panikuje ze tupie nożką bo inne maja a tak naprawde to czekam 2 lata na ta wazna deklaracje bo pierscien moze byc nawet z chipsow ![]() Pstrąg w galarecie opisz troche Wasza sytuacje;d ile jestescie razem ilemacie lat i czy rozmawiacie o zareczynach slubie etc? ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- To nie fair ze nie dojrzewamy rowno do tych samych decyzji,ja bylam gotowa juz 2lata temu do zalozenia rodziny pod kazdym wzgledem i kocham bardzo mojegoTz i jestem gotowa czekac ale on sie zachowuje jakby zyl chwila i obudzi sie za pare lat;( Rozumiem czekac jeszcze pol roku ale2 lata na deklaracje....dobijajace |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.