Panny Młode 2015 cz. 19 :) - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-16, 22:52   #1591
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 19 :)

Cytat:
Napisane przez weronika m Pokaż wiadomość
Ale tu jest jeszcze więcej osób z rocznika 91 czyli będą jeszcze młodszymi PMkami. Ty jesteś rok w związku, wizażanka zaklikowana jest od 6 lat z TŻtetem, więc nie wiem czego się czepiasz.
spokojnie było napisane wiek 90 i 91 lat a nie rocznik więc pierwsza myśl

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Ale to Ty nie zrozumialas :P
Dziewczyna napisala

wyszlo na to ze dziewczyna ma 91 lat a jej wybranek 90!! :P
dokładnie tak

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
uderz w stół a nożyce sie odezwa?

i wez w ogole Schmet z takim stażem zwiazku powinnas wieczorami do kawiarni za reke z tulipanem w niedziele chadzac a nie planowac slub!

mimo ze to nie 91 lat a rocznik 91 to mnie wciaz fascynuje... np ze '94 tez moze slub planowac
a co, nie może?

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Ja już po przeprowadzce do własnego M Jestem padnięta po calym dniu bieganiny, rozpakowywania tobołów i ogarniania, ale taaaka szczesliwa
ale super! Gratulacje. Też bym tak chciała już...
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 22:56   #1592
Kiciakowa
Zakorzenienie

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46492528]spokojnie było napisane wiek 90 i 91 lat a nie rocznik więc pierwsza myśl
[/QUOTE]
widziałaś jakie wywołałaś oburzenie?
ale broniłyśmy Cie dzielnie!
Stary 2014-05-16, 22:57   #1593
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Ta odpowiedź brzmi mocno sensownie ......
bez jaj ale on chyba tak na serio niewiele potrafi bo co innego może być skoro on zawsze robi tak samo ! ? ma jeden "wygląd" filmu i koniec

Nawet podkładu muzycznego zmienić nie pozwolił !

Edytowane przez beth007
Czas edycji: 2014-05-16 o 23:03
beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 22:57   #1594
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kiciakowa Pokaż wiadomość
no właśnie wchodzę sobie a tu takie cuś

dziękuję
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 22:58   #1595
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
bez jaj ale on chyba tak na serio niewiele potrafi bo co innego może być skoro on zawsze robi tak samo ! ? ma jeden "wygląd" filmu i koniec

Nawet podkłądu muzycznego zmienić nie pozwolił !
pewnie nauczył się raz robić "na jedno kopyto" i jedzie tak każdy film
Stary 2014-05-16, 22:59   #1596
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiciakowa Pokaż wiadomość
noooo

Cytat:

Nawet podkłądu muzycznego zmienić nie pozwolił !
Hahaha, może ma jeden szablon i nie wie co zrobić, żeby zmienić . A obrabia materiał? hahah czy daje dokładnie to co nagrał, z dorzuconą muzyczką i inaczej się nie da?
Stary 2014-05-16, 23:07   #1597
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwszy delikatnie mówiąc był zły, że chcemy od niego tylko kamerę a nie zdjęcia (były straszne) ;D
Drugi to ten co pisałam na zbytnim luzie. pokazywał nam filmy z oferty za ponad 5 tysi. Mimo, że chciałam zobaczyć co jest w ofercie tańszej. I ogólnie zraził nas do siebie
Wczoraj było trzecie spotkanie, cena spoko, film ok, sprzęt super, jakość super ale... podkładu do czołówki, teledysków itp. sami wybrać nie możemy bo "nie", on dawał fragmenty piosenek z wesela gdzie ludzie tańczą i robił przy tych piosenkach przejścia w formie takiego deszczu serduszek - czułam się jak w przedszkolu. Czołówka wyglądała jak ta do serialu "Pensjonat pod Różą" i gość nie może nic zmienić bo "on tak robi i już" .

także modle się o opcję czwartą bo więcej propozycji nie mam
no to fakt mieliście pecha lekko mówiąc obczaj sobie mojego i Tuni z Krk jest my wzięłyśmy pakiety za troszkę ponad 3 tysie. Jest kamera i lustrzanka, mnie ogólnie bardzo odpowiada no i mogę sama wybrać muzykę jest też pakiet na 2 kamerzystów ale nas nie interesował akurat
Stary 2014-05-16, 23:08   #1598
beth007
Zadomowienie

Cytat:
noooo

Hahaha, może ma jeden szablon i nie wie co zrobić, żeby zmienić . A obrabia materiał? hahah czy daje dokładnie to co nagrał, z dorzuconą muzyczką i inaczej się nie da?
Obrabia, tak myślę na podstawie tego co pokazał Cały film ogólnie był super jedynie ta czołówka i przejścia, które nam nie pasowały. Gdyby zgodził się na zmiany umowa byłaby już podpisana.

Stary 2014-05-16, 23:13   #1599
Kiciakowa
Zakorzenienie

Mam teraz taką rozkminę i powiedzcie mi, co o tym sądzicie.
Za niedługo mamy na ćwiczeniach z postępowania karnego symulacje rozprawy dla chętnych. Ja się zgłosiłam i kilka osób, po prostu dla fanu Jestem sędzią przewodniczącym (tym, co mówi wszystko, ogłasza wyrok, otwiera przewód sądowy itd ). Więc napisałam cały przebieg rozprawy (dużo pracy dosyć, ale zgłosiłam się to robie ) i napisałam 2 wyroki - jeden skazujący i drugi uniewinniający (bo nie wiemy przecież co orzeknie sąd ) wraz z uzasadnieniem. Mamy sprawę o wielokrotne zabójstwo, więc skład jest 5 osobowy, 2 sędziów i 3 ławników. W zasadzie w czasie rozprawy odzywa się tylko sędzia przewodniczący, czyli ja. Wszystkie wyroki itd napisałam wspólnie z koleżanką, która jest drugim sędzią. Ławnicy nie zrobili nic. Ale ok nie miałam do nich pretensji ani nic nie wymagałam.
Teraz nagle poszła informacja, że za udział w rozprawie jest pół oceny wyżej (wcześniej nie było o tym mowy).
I nagle pisze do mnie jedna typka z ławniczek, żebym napisała, że one też to pisały, bo chcą to pół oceny wyżej. Wcześniej bez tej oceny jakoś nie była chętna do pomocy.....
Co o tym sądzicie? Ja mam pewną opinie ale chce poznać waszą

Jak komuś się nie chce czytać to skrót:
Napisałam z koleżanką przebieg rozprawy + 2 wyroki SAME, na ochotniczki, ale jak się okazało, że za to jest pół oceny wyżej 3 pozostałe dziewczyny chcą się pod to podczepić. Co byśmie na moim miejscu jej napisały? Wiadomość od tej dziewczyny (jako odpowiedź na to, że ja już wszystko napisałam - rozprawa w środę, to na co mam czekać?):
" Wszystko? W takim razie, zgodzisz się na to, żeby podpisać jako autorów cały skład? czy piszemy jeszcze raz? bo mimo wszystko dalej uważam, że powinniśmy to napisać razem, jak wszyscy to wszyscy."

Propozycja pojawiła się PO informacji, że ławnik musi coś zrobić i to udokumentować, aby zasłużyć na podwyższenie oceny
Stary 2014-05-16, 23:13   #1600
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
no to fakt mieliście pecha lekko mówiąc obczaj sobie mojego i Tuni z Krk jest my wzięłyśmy pakiety za troszkę ponad 3 tysie. Jest kamera i lustrzanka, mnie ogólnie bardzo odpowiada no i mogę sama wybrać muzykę jest też pakiet na 2 kamerzystów ale nas nie interesował akurat
dwie kamery nas też nie interesują Ja chce prosty i ładny film ale widocznie to za wiele dla niektórych.

Tak przeglądam i w sumie cenowo wychodzi podobnie do tych co szukaliśmy

Wysłałam stronkę mojemu chłopu, zobaczymy co powie - bo on już też nie wyrabia nerwowo ;D Nawet chciał z kamery rezygnować już po tym spotkaniu z wczoraj A

Stary 2014-05-16, 23:21   #1601
existence
Zakorzenienie

Cytat:
dwie kamery nas też nie interesują Ja chce prosty i ładny film ale widocznie to za wiele dla niektórych.

Tak przeglądam i w sumie cenowo wychodzi podobnie do tych co szukaliśmy

Wysłałam stronkę mojemu chłopu, zobaczymy co powie - bo on już też nie wyrabia nerwowo ;D Nawet chciał z kamery rezygnować już po tym spotkaniu z wczoraj A
jak chcesz to ja mam linka do jednego całego filmu bo na stronie są tylko teledyski ogólnie na stronkę on wrzuca tylko jak klienci poproszą więc mało uaktualnia my filmy oglądaliśmy na spotkaniu dopiero

z sytuacją z zajęciami i oceną...byłam wiele razy w podobnym układzie bo ja lubię zrobić i mieć z głowy studia mnie nauczyły bycia zołzą ale i tak bym podpisała te koleżanki na tej pracy albo powiedziała, żeby coś małego dopisały/dorobiły. No ale ja tak już mam jak przyjdzie co do czego mam za miękkie serce
Stary 2014-05-16, 23:26   #1602
beth007
Zadomowienie

Cytat:
jak chcesz to ja mam linka do jednego całego filmu bo na stronie są tylko teledyski ogólnie na stronkę on wrzuca tylko jak klienci poproszą więc mało uaktualnia my filmy oglądaliśmy na spotkaniu dopiero

z sytuacją z zajęciami i oceną...byłam wiele razy w podobnym układzie bo ja lubię zrobić i mieć z głowy studia mnie nauczyły bycia zołzą ale i tak bym podpisała te koleżanki na tej pracy albo powiedziała, żeby coś małego dopisały/dorobiły. No ale ja tak już mam jak przyjdzie co do czego mam za miękkie serce
O link poproszę

A co do drugiej wypowiedzi , ja niestety mam tak samo. I też bym je wpisała niestety.
Może powiedz im, żeby coś jeszcze zrobiły, przygotowały ?

Stary 2014-05-16, 23:30   #1603
viva91
na przekór do celu

Kiciakowa, ja w takich sytuacjach odpowiadam, że nie jestem Caritasem
Zgodziłabym się na napisanie jeszcze raz przez wszystkich.
Stary 2014-05-16, 23:32   #1604
mysiek0902
Raczkowanie

Jest mi smutno dzisiaj. Tak bardzo. Przyjechał TŻ, myślałam, że spędzimy weekend razem, bo mieli go nie powołać na mecz, bo nie był na treningach przez ten wyjazd. A on dostał powołanie no i jedzie...Weekend sama. A i tak mam tyle nauki, projektów... I znów się wykańczam psychicznie, wybucham płaczem co godzinę...
No i kto jeszcze takie smuty wrzucił Steczkowskiej [/QUOTE]

<przytul> Nie jesteś sama ze smuta niem... mi tez się chce beczeć tez właśnie nie dostałam za dobrej nfo....w zasadzie powinnam się z niej cieszyć ale....jest to ale icjeśli mam Cię pocieszyć to tez siedzę i napieprzam głupie projekty a na dodatek jestem chora
Mówią, że kiedy rodzi się człowiek - z nieba spada dusza i rozpada się na dwie części. Jedna część trafia do kobiety, a druga do mężczyzny. Sens życia polega na odnalezieniu tej drugiej połowy. Połowy swojej własnej duszy.
mysiek0902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 23:33   #1605
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Cytat:
A co do drugiej wypowiedzi , ja niestety mam tak samo. I też bym je wpisała niestety.
Serio? Jaka ja niedobra
Ale za często fundowałam innym fajrant, gdy sama się narobiłam
Stary 2014-05-16, 23:34   #1606
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Kiciakowa, ja w takich sytuacjach odpowiadam, że nie jestem Caritasem
Zgodziłabym się na napisanie jeszcze raz przez wszystkich.
właśnie miałam ochote coś takiego napisać, tylko chciałam zobaczyć czy wy też macie takie zdanie
napiszę, żeby coś zrobiły jeszcze

Edytowane przez Kiciakowa
Czas edycji: 2014-05-16 o 23:37
Kiciakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 23:38   #1607
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Serio? Jaka ja niedobra
ja po porstu jestem typem nadgorliwym, który woli zrobić za grupę ale mam pewność przynajmniej, że jest dobrze średnio ufam ludziom jak pracuję z osobami których prace i wiedzę znam to się dzielę a jak trafią się "niewiadome" wolę zrobić to sama bo ja też dostaję wtedy tą wspólną ocenę a jak widzę czasem co ludzie tworzą to robi mi się słabo i wolę wziąć sprawy w swoje ręce wiem, że to jest trochę inna sytuacja ale no ja piszę z własnego doświadczenia

poza tym jak ja się czasem w grupie tak bardzo napracuję to zdarza się, że karma powraca ostatnio w Naszej grupie na ćw mieliśmy prezentacje i wyszło tak, że zrobili ją na szybko podczas innych zajęć w kilka osób, tylko mi powiedzieli co mam mówić, wkład miałam w to bardzo nijaki ale żywcem nie miałam wtedy czasu na nic więc no zdarza się, że się to opłaca

Edytowane przez existence
Czas edycji: 2014-05-16 o 23:40
existence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 23:47   #1608
mysiek0902
Raczkowanie

Cytat:
O link poproszę

Czy ja tez mogę prosić o linka???
Mówią, że kiedy rodzi się człowiek - z nieba spada dusza i rozpada się na dwie części. Jedna część trafia do kobiety, a druga do mężczyzny. Sens życia polega na odnalezieniu tej drugiej połowy. Połowy swojej własnej duszy.
Stary 2014-05-16, 23:50   #1609
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Serio? Jaka ja niedobra
Ja zawsze robię wszystko za innych, zawsze przejmuje się każdym dlatego znając siebie mimo ogromnej złości i marudzenia po kątach bym je wpisała Wiem, ze to nie jest dobre rozwiązanie ale ja niestety tak mam...
Nawet Tż czasami mi robi akcje o takie rzeczy, że zawsze za kogoś robię, myślę, pomagam

Nawet był okres, że kuzynka ( niestety niepełnosprawna i za wiele nie umie) mająca syna w 2 klasie podstawówki wysyłała mi jego prace domowe, które ja przez jakiś czas odrabiałam sądząc naiwnie, że ona chce go tylko sprawdzić bo sama nie umie nawet takich podstaw. Skończyło się jak któregoś dnia zobaczyłam, że ona mu to do książki wpisywała gdy on się bawił ! Wtedy pierwszy raz się przeciwstawiłam i nie robię nic !

Stary 2014-05-16, 23:56   #1610
existence
Zakorzenienie

posłałam Wam

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:
Nawet był okres, że kuzynka ( niestety niepełnosprawna i za wiele nie umie) mająca syna w 2 klasie podstawówki wysyłała mi jego prace domowe, które ja przez jakiś czas odrabiałam sądząc naiwnie, że ona chce go tylko sprawdzić bo sama nie umie nawet takich podstaw. Skończyło się jak któregoś dnia zobaczyłam, że ona mu to do książki wpisywała gdy on się bawił ! Wtedy pierwszy raz się przeciwstawiłam i nie robię nic !
no w tym przypadku to dobrze, że odpuściłaś bo krzywdę dziecku matka robiła...można siąść, wytłumaczyć albo poprosić kogoś żeby to zrobił ale nie robić za dziecko ciągle bo wiadomo jak się to skończy, eh eh
Stary 2014-05-17, 00:00   #1611
beth007
Zadomowienie

Cytat:
posłałam Wam

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

no w tym przypadku to dobrze, że odpuściłaś bo krzywdę dziecku matka robiła...można siąść, wytłumaczyć albo poprosić kogoś żeby to zrobił ale nie robić za dziecko ciągle bo wiadomo jak się to skończy, eh eh
Wiem, że dobrze To już była moja granica wszystkiego A za to jak się na mnie obrazili, że pomagać nie chce

Stary 2014-05-17, 00:00   #1612
weronika m
Raczkowanie

Cytat:
weronika m
Ile masz lat ?
Rocznikowo 21.
Mam uraz, bo znajoma 2 lata starsza ma ślub w tym roku (po 18 miesiącach związku), a mnie się czepia, że jestem za młoda, mimo że w dniu ślubu mój staż będzie 3 razy dłuższy i wiekowo rok będzie nas różnił.

Cytat:
Nie znaju, w ogóle nie kojarze
Ciężko jest kojarzyć osobę z 30 postami w ciągu roku .
Stary 2014-05-17, 00:00   #1613
mysiek0902
Raczkowanie

[QUOTE=existence;46493123]posłałam Wam

Dziękuje A możesz mi jeszcze powiedzieć jakie są ceny za fotografie a jakie za kamerownie?
Stary 2014-05-17, 00:08   #1614
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weronika m Pokaż wiadomość
Rocznikowo 21.
Mam uraz, bo znajoma 2 lata starsza ma ślub w tym roku (po 18 miesiącach związku), a mnie się czepia, że jestem za młoda, mimo że w dniu ślubu mój staż będzie 3 razy dłuższy i wiekowo rok będzie nas różnił.

Ciężko jest kojarzyć osobę z 30 postami w ciągu roku .
Ani wiek, ani długość związku nie jest wyznacznikiem tego kiedy można brać ślub.

Olej ją

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:
Napisane przez mysiek0902 Pokaż wiadomość

Dziękuje A możesz mi jeszcze powiedzieć jakie są ceny za fotografie a jakie za kamerownie?
cały cennik masz na ich stronie

Stary 2014-05-17, 00:14   #1615
mysiek0902
Raczkowanie

Cytat:
Ani wiek, ani długość związku nie jest wyznacznikiem tego kiedy można brać ślub.

Olej ją

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

cały cennik masz na ich stronie
A rzeczywiście, dzięki A ktoś Ci ich polecił.....czy sama ich znalazłaś???
Ale u mnie pada:/
Stary 2014-05-17, 00:20   #1616
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysiek0902 Pokaż wiadomość
A rzeczywiście, dzięki A ktoś Ci ich polecił.....czy sama ich znalazłaś???
Ale u mnie pada:/
to chyba pytanie do Ex a nie do mnie, bo mi ich właśnie Ex poleca

U mnie też leje....

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Na biurku Oli właśnie podglądam wątek PM 2014 i zauważyłam Twój wpis haha Każda metoda dobra Podpisuje się rękami i nogami i czym tam się jeszcze da Ato nie zapomnij o nas

Edytowane przez beth007
Czas edycji: 2014-05-17 o 00:22
Stary 2014-05-17, 00:25   #1617
aga99792
Zakorzenienie

Ja przed chwilą wróciłam do domku. No i jak przez cały dzień padało wialo i.☠☠☠☠z.ialo to teraz w nocy jest.ciepło.
Tz mi pow jak byliśmy sami ze no.i ja i rodzice mają rację ci do zamawiania sukienki. Ja :że jak poczekam to może już nie być ai się podoba i jemu też a rodzice ze za wcześnie zamawiać
A w ostateczności pow rób jak chcesz.
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 00:27   #1618
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga99792 Pokaż wiadomość
Ja przed chwilą wróciłam do domku. No i jak przez cały dzień padało wialo i.☠☠☠☠z.ialo to teraz w nocy jest.ciepło.
Tz mi pow jak byliśmy sami ze no.i ja i rodzice mają rację ci do zamawiania sukienki. Ja :że jak poczekam to może już nie być ai się podoba i jemu też a rodzice ze za wcześnie zamawiać
A w ostateczności pow rób jak chcesz.
Jak ja uwielbiam słyszeć "rób jak chcesz". Wspaniała pomoc co w końcu zdecydowałaś ?

Stary 2014-05-17, 00:29   #1619
MajsterkaANB
Zakorzenienie

mialam dzisiaj balować do rana i tak oto jestem ..

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 00:32   #1620
aga99792
Zakorzenienie

Jeszcze nic. Bez kasy ani rusz xD
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości