|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
![]() Ja mam niestety obsesję na punkcie moich uszu i publicznie nie wiążę włosów, jedynie w domu przy najbliższych. (Kiedyś sobie zrobię operację niech się odkuje ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3812 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oprócz jeansów z pasem i stanika większego nie mam nic ciązowego ![]() Ale przed ciążą spodnie musiałam mieć xl albo xxl przez moją wielką dupę ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- A właśnie się zmierzyłam i w dupsku mam 120 cm, w pępku 112, jakaś chętna do przebicia? No teraz się okaże kto ma największą Mała Paulinko ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- aaaaaaaa kocyk śliczny |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- oooo takie coś: http://allegro.pl/maskujacy-pas-do-s...239757478.html tylko widziałam kiedys fajniejsze , chyba nawet zakrywały troche zamek jakby co, ale nei umiem znaleźć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3818 |
Zakorzenienie
|
wiesz z eja dopiero teraz zakumałam ze ty mni epytasz o pas ciazowy? hehe
te duże pasy to chyba tak na brzuszek w formie nei wiem ozdoby? powiem ci ze nigdy ni emyslałam czemu maja służyc ale to chyab tez taka opcja ze np krótsza bluzeczka i na to ten pas? ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- oo takie ło znalazłam wyjaśnienie pasa ![]() Pas pozwoli ci zamaskować zbyt krótką już bluzkę lub będzie jako ozdobny dodatek do ubioru. dzięki bogatej kolorystyce zawsze dopasujesz go swojej garderoby i tak mni eolśniło że głupie to to nie jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wyprowadzam się jak Tż ubierze tak moje dziecko: http://www.bodziakowo.pl/?pid=689 ,wpadł na pomysł,że zamówi synkowi... ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3821 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() daj mu kupic jedne niech sie cieszy ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3822 |
Zakorzenienie
|
zdjecie z zeszłego tygodnia
![]() ciuchy oczywiście nie ciązowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3823 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/hm-j-nowe-jeansy-r...243521838.html I jakiś ładny sweterek do tego i trampeczki i byłby chłopak jak z wybiegu ![]() Ale brzuszek masz już fajny ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3825 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taaaa na ulicy sie oglądaja, nie dość ze w ciązy to jescze za reke z dzieckiem-pociagajace ![]() a tak serio to zdjecie jak szukałam co ubrać na komunie hehe Cytat:
mi tez sie podobaja tak ubrani chłopcy w sumei nawet nei wiem co mój maz na taki strój, ale podejrzewam ze reakcja mogłaby byc podobna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój Tż to tylko żeby dresy i wszystko niebieskie dla chłopaka.. I żadnych sweterków typu kardigan tylko bluzy...Znawca mody cholera... ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3827 |
Zakorzenienie
|
Asiu a Ty się orientujesz w sprawie programu rodzina na swoim?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3828 | |
Rozeznanie
|
Dziś oglądaliśmy z tżem film. była tam bohaterka Ewa - "A może zamiast Alicja nazwiemy córkę Ewa?" - zapytał tż. Ale jak ma być Alicja to Alicja, nie lubię zmian
![]() Cytat:
Ja przez całą podstawówkę miałam na świadectwie wypisane błędne drugie imię - Magdalena zamiast Małgorzata. Być może tata źle podał w szkole. Dopiero na koniec szkoły coś poszło nie tak, coś bardziej sprawdzali bodajże i nie zgodziło się z aktem urodzenia ![]() Tak te ciuszki pokazujecie, że aż ja chcę już mieć. Czekają na mnie dwa wory u szwagierki - większość z mojej starszej córki, ale na pewno na nie spojrzę jak na cudności najmilsze i przypomni mi się małe dzidzi ![]() Dobranoc!
![]() |
#3829 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3830 | |
Zakorzenienie
|
nie no laski, przegięcie, 13 stron
![]() poczytałam do 117 i idę spać, bo spałam całe 4 godziny dziś ![]() witaj ![]() Cytat:
![]() nie wiem o czym żeście się tak rozpisały, po południu może nadrobię. ale kurde nie szalejcie no, ledwie doszłam psychicznie jako tako do siebie po tych 80ciu stronach nienadrobionych ![]() zasnęłam koło 4, przed ósmą wyją syreny. po pierwszej syrenie zasnęłam, nie wiem ile spałam, a tu kolejna! ![]() ![]() no więc: most zamknięty przynajmniej przez tydzień, będą ekspertyzy i nie wiadomo czy go dopuszczą do użytku. komentarz internauty bezcenny: szkoda że go woda nie zabrała ![]() podobno stan wód się obniża, wszyscy są dobrej myśli, obowiązuje tylko pogotowie przeciwpowodziowe. idę zagotować wodę na resztę zupki chińskiej, wszamam i spać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3831 | |||||
Zakorzenienie
|
no dobra, do 120, zakładka i spać
![]() Cytat:
![]() nie, teść tak nie panikuje, tylko on lubi wszystko wiedzieć na bieżąco, taki typ. a jak jego się coś pyta to czasem potrafi minutę (!) milczeć i dopiero odpowiadać ![]() u nas się tak złoży, że tż będzie brał wolne na czwartek albo akurat wybierze iksa czy coś. taże raczej będziemy chodzić razem. Cytat:
![]() będziemy chodzić ![]() coś wspominałą, że dostała maila skądś-tam i że może jej uda się załatwić próbki tego żelu drogiego, co uelastycznia skórę przy porodzie. to by mi siadło, bo mnie czasem po zwykłym ![]() ![]() nie mam pojęcia jak z zaświadczeniem. nam babeczka mówiła, że tatuś albo mamusia czy siostra mogą być na porodówce. no to jak mama moze, to ona przecież nie będzie miała zaświadczenia ![]() Cytat:
ja nie wiem, mi ginka nie zaleciła jakiegoś dawkowania magnezu. zapytałam tylko czy magne b6 może być, ona że tak i tyle. brałam po jednej ale nie odczułam poprawy, od 2 dni biorę po 2 tabletki (swoją drogą że ja je daję radę połknąć ![]() Cytat:
![]() oo oglądałam to ![]() Cytat:
![]() aaa, nie wiem co to, ale czasem mi z zatok jakby schodzi taka zaschnięta wydzielina, czuję jak gardłem przełazi i połykam, a teraz przelazło takie większe, miękciejsze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no to do popołudnia ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3832 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny.ratujcie wstałam z mega bólem gardła, wiem że parę z was miało też, co można brać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]() Przestronny to on nie jest, całe 5 m 2 i ciężko zmieścić tam 3 mebelki ![]() Dzieki ![]() Witam z rana ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3834 | ||
Zadomowienie
|
aa2 prenalen na gardlo tabletki do ssania , ale jak jest mega ból to idź kup do apteki tamtum verde albo hasco sept w sprayu ,a na początek zrób sobie mleko z miodem złagodzi ból gardła . Latte brała jeszcze cholinex chyba , ale ważne żeby nie mieszać wszystkiego na raz
![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Hej latte ja sie troche orientuje , z tego co wiem a bralismy hipotekę dośc nie dawno bo w październiku , to doradczyni nam mówiła że "Rodzina na swoim " sie juz skonczyla i ze od stycznia 2014 ma wejść 'mieszkanie dla młodych" warunki dużo gorsze i ograniczenia masakryczne . raz że wkład własny w wysokości bodajże 10 % kwoty mieszkania, dwa mieszkania które biorą udział w tych programach są z defektami czyli np, mają okna tylko od południa i nie masz możliwości przewietrzenia mieszkania ,przejściowe pokoje , w niedogodnej lokalizacji , na najgorszym piętrze czyli na parterach , metraż był chyba do 50 m2 i nie można było przekraczać 30 lat. Ale na ile to weszło w plan to nie wiem , wiem tylko że koleżanka się starała i przy ostatnich papierach jej odmówił bank bo stwierdził że jednak nie da im kredytu na te mieszkanie mimo że mieli zdolność kredytową . Pamiętaj jeszcze żeby w miarę postarać się załatwić to póki Tosia jeszcze się nie urodziła , potem ciężko będzie wam załatwić zdolność , bo jak już kiedyś pisałam za posiadanie samochodu odliczają 50 tyś ze zdolności i dziecko też tyle "kosztuję " według banku . Jak my braliśmy 270 tyś kredytu to ubezpieczenie , notariusz , rzeczoznawca , sprawy sądowe , hipoteka itd , kosztowała nas jakies 10 tyś . Teraz musisz doliczyć tą kwotę plus wkład własny który wszedł od tego roku ( a przynajmniej miał wejść) czyli gdybyśmy brali od tego roku to byśmy zapłacili w przypadku 10 % wkładu własnego za uruchomienie kredytu plus ubezp, notari etc 37 tyś ![]() ![]() P.S co do MDM to czy weszło i czy jest tak dokładnie najlepiej spytać się własnie doradcy oni wiedzą najlepiej , pamiętajcie tylko żeby sprawdzić jakie i czy w ogole ma defekty , no i na 100 % jest to rynek pierwotny a nie wtórny ! dlatego my tego nie chcieliśmy bo nikt nie daje 110 % kredytu tylko 99% chyba tylko jeden bank chciał pokryć nam koszty remontu i umeblowania ale było mega oprocentowanie na to , więc myśl że mielibyśmy spłacać meble i farbę na ścianie 30 lat to podziękowaliśmy , wzieliśmy kredyt w Deutche Banku to odpowiednik PKO w Polsce , no i oczywiscie w walucie PL , poza tym była nie zła promocja a pko żądało takich warunków i płacenia jak od lichwiarzy .. poza tym jeszcze można się dogadać z rzeczoznawcą i On może zawyżyć wartość kupowanego mieszkania , tylko jak już pisałam pierwotnego nie tylko wtórnego bo pierwotne ustala cenę deweloper a wtórnego osoba prywatna . jak byś chciała coś więcej wiedzieć to pisz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do gardła , ja tak miałam jak zaczeła mi sie infekcja gardła z którą walcze do dziś , więc ino uważaj , bo z zatok ci pewnie coś schodzi , też tak miałam i ta wydzielina czasami jak ją połykałam (bo wypluć tego nie szło ) a charkać nie umiem ![]() ![]() ![]() Ale już jest lepiej ![]()
Zosieńka jest już z nami nasz skarb nasz kawałek nieba ![]() Edytowane przez ZygaEffka Czas edycji: 2014-05-17 o 07:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3835 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() ![]() Jade dzisiaj po lozeczko yupiiii...najchetniej to kazalabym je juz skrecic no ale bez przesady ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- Ups sorry....pomylilam watki... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Miłego dnia w Dublinie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3837 |
Rozeznanie
|
Wam tez Dziewczyny
![]() ![]() Ps.jeszcze raz przepraszam za wtargniecie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3838 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Pospalismy dzisiaj do 8,40. Rozpusta ![]() Cytat:
![]() Przy krótkich włosach jest duzi fryzur, można kombinować. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3839 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Albo neoangin cokolwiek byle bez ibuprofenu ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- W ogole dzień dobry. Bo oczywiście pierwsze co oczy otworzyłam i czytam i pisze. ![]() Pogoda dupna szaro buro i ponuro. Dobrze, że mam piecyk pod kołdrą. Mała kopie dziś po wątrobie wariatka moja ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3840 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny, zapisałam nazy i musze sie w aptece zaopatrzyc, na szczescie prócz tego gardł nic wiecej mi nie jest
![]() no dobra troche jakas rozdrazniona jestem hehe maz dostał lekką zrypkę juz za nic ![]() Bezaczek współczuje tych zalań i sytuacji, no nic fajnego to, niby od poniedziałku ma byc juz słoneczko to oby, oby i zeby juz poziom wód sie nei podnowił |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.