|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 19 :)
Cytat:
no dokładnie to mi powiedzieli : bo ja nigdy nie widziałam żeby PM założyła krótką sukienke. i co z tego i gó...wno. a no i denerwuje mnie jeszcze to że teściowa wtrąca się i to bardzo w nasze wesele ale w drugiego syna nic. Nie komentuje nie mówi nie pyta. tzn chyba raz zapytała synową jaką chce suknia to ta jej pow ze bez ramiączek. i temat się skonczył. ja nie rozumiem.... ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- A czytałyście " Córkę czasu"? Josephine Tey? jest na liście 100 najlepszych powieści kryminalnych wszech czasów. ja zaczęłam to czytać ale dla mnie było nudne i oddałam do biblioteki nie przeczytaną xD |
|
|
|
|
#1652 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
a do nas znajomi na 17.00 przychodzą ![]() Cytat:
niech też coś zrobią, ja ich nawet nie znam, za dużo ludzi na roku ![]() Cytat:
a szczególnie w bankachCytat:
u nas i tak to mijałoby się z celem - zdecydowaliśmy się na wrzesień 2015, żebym od razu po ślubie mogła zamieszkać z narzeczonym. Ja studiuje w innym mieście niż on pracuje i na razie nie mamy takiej możliwości za to każde wolne od uczelni przesiaduje u niego np. teraz jestem od czwartku i wracam dopiero we wtorek więc w sumie teraz tak pomieszkuje i tu i tu ![]() Cytat:
|
|
|
#1653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To nie odpowiadaj jej, powiedz, ze chcesz wszystkich zaskoczyć swoim wyglądem albo że jeszcze nie wiesz czego chcesz. ![]() U nas odwrotnie Odkąd ten drugi syn zaczął planować wesele to nas m kompletnie w nosie... i całe szczęście
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
ale on wcześniej niż Wy tak?
|
|
|
|
#1655 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
także mam w biblioteczce polskie, skandynawskie, angielskie, amerykańskie... mnóstwo
|
|
|
|
|
#1656 |
|
Zadomowienie
|
Tak oni zdecydowali się w marcu i planują na sierpień tego roku.
![]() Mimo, że my planować zaczęliśmy wcześniej i to nami sie w ogóle nie interesuje
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem czemu u ns to tak. drugi syn ze swoja jest jakieś 4 lata. ślub chyba planowali długo na 2015. jak pow im o zaręczynach i o ślubie to się ucieszyli wiadomo. ale jak my im pow o naszych zaręczynach to mama tż aż się popłakała. pow że się nie spodziewała i się cieszy. a tam to tak normalnie. ta druga synowa wgl to rzadko do nich przyjeżdża . moze raz na miesiąc?w tym roku była dopiero dwa razy. |
|
|
|
|
#1658 |
|
Konto usunięte
|
Tak czy inaczej, prędzej czy później teściowa i tak wetknie nos w slubne sprawy
|
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
haha mnie w ogóle to nie obchodzi co inni myślą o moim ałtficie ślubnym
![]() moja mama się zachwyca krótkimi kieckami a w sumie reszty o zdanie nie pytam długie nie są w moim stylu i na pewno bym się nie zmieniała na jednen dzień w kogoś kim nie jestem bo ktośtam ma takie życzenie, bo to tradycja itp. no na baaaank
|
|
|
|
#1660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ma z Tobą lepszy kontakt także nie ma co się dziwić Tylko szkoda, że tak narzuca swoje zdanie hehe. Oby jej przeszło w końcu
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
Larsson jak dla mnie jest przereklamowany. Polecam serię Becketta o dr. Davidzie Hunterze i trylogię Bolton o Lacey Flint. Peter James również pisze dobre kryminały.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejku, ale ma problemy, to nie jej ślub. Mój narzeczony ma młodszą siostrę (starszą ode mnie o rok Cytat:
w kilka miesięcy ![]() a chcieli tak szybko, żeby przed wami czy jak?
|
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to że bardziej jej się podobaja dlugie no to cóż , każdy ma swoje zdanie. ale nie napiera na mnie że krótka nie i koniec, bo wie że ja i tak zrobie po swojemu tylko ja mam też tak i to chyba zła cecha jest. że jak ktoś mi gada na przekór i to kilka osób to ja później myśle czy jednak nie maja racji |
|
|
|
|
#1664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w 2015 roku dwa wesela w jednej rodzinie im nie pasowały także biorą teraz
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1666 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 Czas edycji: 2014-05-17 o 11:01 |
|
|
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). ja też studiów nie skończyłam pracy brak tz konczy w tym roku . no fakt ja będę po lic. ale mimo wszystko pracy chyba tak od razu nie znajde. i będę na utrzymaniu tż xDjak mi się uda z pracą to będę się cieszyć ;D
|
|
|
|
|
#1668 |
|
Zadomowienie
|
Tego nie unikniesz niestety
|
#1669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1670 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
wiem ze nie
staram się jednym wpuszczać drugim wypuszczać xD ale ciężko bo jak ktoś mi coś powie nie po mojej myśli to lubię odpowiedzieć. tak innym tonem. , no i na razie muszę się hamować xD---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- czekam na zdj w tej sukience zeby Wam tu wstawić , koleżanka ma mi wysłać ale chyba jeszcze śpi. tzn niby mi wysłała na pocztę bo pisała ale u mnie nic nie ma |
|
|
|
#1672 | |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Cytat:
1. sukienka bez ramiączek: nie! dlaczego mamo? bo nie! 2. tort zamiast deseru: nie! dlaczego mamo? bo nikt tak nie robi! 3. nasza sala: nie! dlaczego mamo? bo nie jest w moim guście! ![]() 4. kolorowe buty: nie! dlaczego mamo? a widziałaś PM w kolorowych butach? tak, mamo... ![]() chrzestna zapytała mnie jaką będę miała suknię. ciociu, bez ramiączek blabla bla bla... ale jak Ty będziesz w niej tańczyć??! |
|
|
|
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no mnie się pytała mam czy mi nie spadnie ta sukienka bo też jest bez ramiączek, to jej mówię że nie. A przymierzałaś ja juz? to mówię że . Ona; Aha . dopowiedziałam że można doszyć górę koronkową i będzie git. to ona : aha. tak że no... o kolorowych butach mojej nie mówiłam. nawet pani wczoraj mi w salonie pow ze do krótkich sukienek bardzo pasują kolorowe buty. wgl za☠☠☠ista babka miła pomocna mogłam z nią na luzie pogadać. zapytała co planuje czy welon czy coś innego jak jej pow że woalkę to mi przyniosła jakąs nową żeby zobaczyła jak to będzie wyglądać. a od razu na wejściu zapytała : czy w czymś pomóc doradzić czy na razie zostawić w spokoju? no podobało mi się tam jak cholera ![]() a no i te pytanie o ślub. nie było od razu kiedy ślub a bo to za wcześnie. pow jej że jestem przejazdem bo na co dzień nie mieszkam tu. nic nie gadała : pow ze już mają zamówienia na 2015 rok Edytowane przez aga99792 Czas edycji: 2014-05-17 o 11:16 |
|
|
|
|
#1674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie bzdurne argumenty. Mój narzeczony ma na tyle dobrą pracę, że spokojnie nas utrzyma, więc nie rozumiem jej spiny - tłumacze sobie to tylko zazdrością, bo nie widzę innego powodu ... tak samo jak sapała, że mamy wziąć ślub jak skończe 5 rok! No na pewno jej posłucham [wymyśliła czerwiec 2016, już biore ślub i bronię magisterki na raz, no napewno]Cytat:
|
|
|
#1675 | |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
ja dzisiaj wyjątkowo do pracy w sobotę i wyjątkowo na 18.00 ![]() Cytat:
od Larssona zaczęła się moja przygoda z kryminałami skandynawskimi więc mam sentyment nr 6 bardzo fajny i polecam jeszcze Sofie Sarenbrant ![]() Z amerykańskich uwielbiam Dana Browna (mimo, że dla wielu zbyt komercyjny) to gdy tylko wychodzi jego nowa książka to tego samego dnia lecę żeby kupić uwielbiam jego styl pisania ![]() no i na moich pólkach króluje też Stephen King ale to już zupełenie inna bajka i niezmiennie od lat Harry Potter mnie zachwyca ![]() |
|
|
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak Twoja cierpliwość ? Dziewczyny myślicie że w czerwcu mogę iść do ślubu w sukience z koronkowym rękawkiem 3/4 strasznie mi się takie podobaja, ale jak oglądam zdjecia to mało PM takie ma, nie wiem myślicie że może być za gorąco czy coś ? taką mam rozkminę
|
|
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to z tymi zdjęciami u mnie koleżanka nie wiedziała że nie można robić zdj i na legalu przy babce je robiła. to babka pow : zdjęcia tak? no ogólnie nie można robić zdjęć ale skoro pani już zrobiła to nie będę kazać wykasować . później jak po tą woalkę poszła to jeszcze dwa mi cyknęła xD |
|
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja wam wspolczuje serio :P
Lipstick, u mnie to wszystko odwrotnie :P zreszta u nas tort zamiast deseru praktykuje sie i tyle .:P predzej deser daja ale ok 22-23 :P Mama TZta tez tak srednio sie interesuje a jak juz pyta to sie nie wtraca :P byla zaskoczona ze juz zarezerwowalam terrmin u ksiedza i kupilam buty.. ale ogolnie jak rozmawialismy o slubie, ze nie chce roznych rzeczy, to mnie chwalila ze ona tez sie postawila jak slub brala :P Mowila ze u nich byla taka tradycja jak "blogoslawinki" - wlasnie w okolicach polnocy, oczepin podchodzili ludzie i skladali zowu zyczenia i skladali koperty.. A ona powiedziala ze nie chce zcegos takiego, zabrania nie i nie.. i podobno wojne prowadzila z tesciami ale postawiles na swoim :P |
|
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie jak sobie przypominam, wszystkie PM na weselach na jakich byłam nie miały ramiączek. Ja sobie zamówiłam z tiulem na górze, ale to dlatego, że mi wszystkie sukienki bez ramiączek spadają i nie czuje się w nich dobrze
|
|
|
#1680 |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
[QUOTE=Kiciakowa;46495460]mi się wydaje, że ona tak po prostu z zazdrości gadała
takie bzdurne argumenty. [COLOR=White]Mój narzeczony ma na tyle dobrą pracę, że spokojnie nas utrzyma, więc nie rozumiem jej spiny - tłumacze sobie to tylko zazdrością, bo nie widzę innego powodu ... tak samo jak sapała, że mamy wziąć ślub jak skończe 5 rok! No na pewno jej posłucham [wymyśliła czerwiec 2016, już biore ślub i bronię magisterki na raz, no [QUOTE] co za laska! OMG!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

a do nas znajomi na 17.00 przychodzą

niech też coś zrobią, ja ich nawet nie znam, za dużo ludzi na roku 
my mamy swoje imiona po prostu, obrączki jedne do obu ślubów.
za to każde wolne od uczelni przesiaduje u niego
więc w sumie teraz tak pomieszkuje i tu i tu 

takie bzdurne argumenty. Mój narzeczony ma na tyle dobrą pracę, że spokojnie nas utrzyma, więc nie rozumiem jej spiny - tłumacze sobie to tylko zazdrością, bo nie widzę innego powodu ... tak samo jak sapała, że mamy wziąć ślub jak skończe 5 rok! No na pewno jej posłucham [wymyśliła czerwiec 2016, już biore ślub i bronię magisterki na raz, no napewno]

co za laska! OMG!