Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-17, 10:52   #1651
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość

Brawa dla książkowego dziecka
Ile córeczka ważyła przy urodzeniu? Przypomnisz?
Na bioderka ja bym tak czy inaczej poszła w myśl zasady "przezorny zawsze ubezpieczony".
Mała mysza ważyła 3250 Na bioderka idziemy, wolimy mieć pewność Ale dziękuję za opinię

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

1. pierwszy raz ever nie bolał wcale, pierwszy raz po bolał w cholerę

2. W temacie usypiania dziecka moje odkrycie. Jak piotruś miał się urodzić martwiłam się bo strasznie dużo ruszał się w brzuchu jak szalony, a mój mąz był takim potworkiem za niemowlaka że darł się na okrągło. Uzbroiłam się więc we wszystkie gadżety na niegrzeczne dzieci: kosz mojżesza, otulaczek Motherhood. Okazało się jednak zupełnie inaczej i poza tym że non stop macha tymi nogami i rękami jak pomylony to jest bardzo grzeczny i otulacza nigdy nie wyciągnęłam (bo wiedziałam że nie da rady go w to włożyć). Ostatnie dwie noce jednak były bardzo ciężkie bo macha nimi tak mocno, wkłada ręce do buzi, że nie spałam i ja on. Wczoraj mówię mężowi że pisałyście o przytrzymaniu kończyn i dzieci wam zasypiają. nie było to łatwe u Piotruisa bo trzymaliśmy we dwójkę bo on silny jak nie wiem W końcu oświeciło mnie i wyciągnęłam spakowany już do rzeczy za małych otulacz nówka sztuka, wpakowaliśmy go i serce mnie zabolało bo wyglądał jak w domu wariatów, ale patrzymy a on po 10 sekundach spał Spał do 3! Potem w nocy karmionko, pieluszka i znowu machał jak szalony wiec go w to wpakowałam i znowu usnął i pięknie spał Otulaczek zagości u nas na stałe, ale jego rozmiar już na długo nie starczy, szkoda że tak późno go użyłam z własnej głupoty.
1.
2. i za ogarnięcie spania
Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Niestety mojq córka znowu zrobiła mega awanture o spanie w frejce. Probowalam ja przekonac jakoś uspokajalam, glaskalam, poprzytulalam i każda proba odlozenia jej do łóżeczka lub nawet do naszego łóżka kończyła się wyciem i to takim przeokropnym az do braku tchu. Wiec znowu zmieniłam na szeroka pieluche i szybciutko zasnęła. Dzisiaj mam wizytę zobaczymy co lekarz powie

Wysłane z mojego GT-I8190
oby lekarz pozwolił na inne sposoby naprawienia bioderek

witam się, jak ostatnio zawsze, z laktatorem w dłoni
Miłego dnia dziewczynki!
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 10:56   #1652
thidien
Rozeznanie

Cytat:
akurat z tym piciem wody to bym powiedziała, że to prawda. Im więcej piję tym więcej mam pokarmu i wszędzie o tym można przeczytać. jak się zawezmę mocno i cały czas podpijam wodę nawet 4 litry dziennie to mleko wręcz tryska, ale nie jestem koniem żeby z wiadra pić więc wolę mieć mniej mleka i czasem dokarmiać a pić w normalnej ilości i dogadzać sobie to herbatą, to kawą (1 dziennie) to czymś innym...
pytał ile piję, mówię mu, że 3,5-4 litry, bo i woda i herbata.. i to już mój max, bo czasami to mi już niedobrze, a ten, że mam pić więcej i 5l bez liczenia herbat i zup

a młodemu i tak mało, i tak..

facetom łatwiej chyba ferować wyroki co do kobiet - dla niego mm w ogóle nie powinno istnieć

tak się wywołuje poczucie winy :/ bo z drugiej strony co ze mnie za matka, jak wody nie chcę pić więcej, nie? (czasami patrzeć już nie mogę, bo inaczej jak pijesz, bo chcesz, a inaczej jak pijesz, choć masz dość)
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 11:19   #1653
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
pytał ile piję, mówię mu, że 3,5-4 litry, bo i woda i herbata.. i to już mój max, bo czasami to mi już niedobrze, a ten, że mam pić więcej i 5l bez liczenia herbat i zup

facetom łatwiej chyba ferować wyroki co do kobiet - dla niego mm w ogóle nie powinno istnieć

tak się wywołuje poczucie winy :/ bo z drugiej strony co ze mnie za matka, jak wody nie chcę pić więcej, nie? (czasami patrzeć już nie mogę, bo inaczej jak pijesz, bo chcesz, a inaczej jak pijesz, choć masz dość)
to faktycznie głupi ten twoj lekarz i niech sam sobie wodę pije
a co do wpędzana w poczucie winy, daj spokój. To nie średniowiecze, wiele z dziewczyn świadomie od początku wybiera mm i co? Możnaby pomyśleć że to egoizm ale wcale tak nie uważam. Karmię piersią bo uwielbiam kontakt z moim dzieckiem ale to też przyszło mi później poza tym to wygodne. Nie wiem czy będę miała drugie dziecko czy nie więc chcę wyciągnąć maksymalnie dużo radości dla siebie i malucha w tym cudownym roku który został nam ofiarowany. Nie będę jednak katować się na siłę i wpędzać w poczucie winy jeśli mleka jest mniej. Głowa do góry, głupi lekarz nie jest kobietą to co on może o nas wiedzieć
Stary 2014-05-17, 11:40   #1654
mara86
Raczkowanie

Cytat:

W temacie usypiania dziecka moje odkrycie. Jak piotruś miał się urodzić martwiłam się bo strasznie dużo ruszał się w brzuchu jak szalony, a mój mąz był takim potworkiem za niemowlaka że darł się na okrągło. Uzbroiłam się więc we wszystkie gadżety na niegrzeczne dzieci: kosz mojżesza, otulaczek Motherhood. Okazało się jednak zupełnie inaczej i poza tym że non stop macha tymi nogami i rękami jak pomylony to jest bardzo grzeczny i otulacza nigdy nie wyciągnęłam (bo wiedziałam że nie da rady go w to włożyć). Ostatnie dwie noce jednak były bardzo ciężkie bo macha nimi tak mocno, wkłada ręce do buzi, że nie spałam i ja on. Wczoraj mówię mężowi że pisałyście o przytrzymaniu kończyn i dzieci wam zasypiają. nie było to łatwe u Piotruisa bo trzymaliśmy we dwójkę bo on silny jak nie wiem W końcu oświeciło mnie i wyciągnęłam spakowany już do rzeczy za małych otulacz nówka sztuka, wpakowaliśmy go i serce mnie zabolało bo wyglądał jak w domu wariatów, ale patrzymy a on po 10 sekundach spał Spał do 3! Potem w nocy karmionko, pieluszka i znowu machał jak szalony wiec go w to wpakowałam i znowu usnął i pięknie spał Otulaczek zagości u nas na stałe, ale jego rozmiar już na długo nie starczy, szkoda że tak późno go użyłam z własnej głupoty.
Też go mam taki w niebieskie kropki. Spisałam go już na straty bo początkowa za duży i tak jakoś zapomniałam o nim
Chyba go wyciągnę.
Cytat:
Side a widzisz znalazłaś sposób na małego wariata

Niestety mojq córka znowu zrobiła mega awanture o spanie w frejce. Probowalam ja przekonac jakoś uspokajalam, glaskalam, poprzytulalam i każda proba odlozenia jej do łóżeczka lub nawet do naszego łóżka kończyła się wyciem i to takim przeokropnym az do braku tchu. Wiec znowu zmieniłam na szeroka pieluche i szybciutko zasnęła. Dzisiaj mam wizytę zobaczymy co lekarz powie

współczuje. Trzymam kciuki za wizytę!!!
Stary 2014-05-17, 11:46   #1655
teQiba
Moderator

Cytat:
Dziękuje
Teqiba raczej się nie myliła na pewno jest jakaś wada usg raczej nie kłamie (chyba że źle zrobiła ta baba ) tylko chciałabym usłyszeć coś oprócz: "o to dysplazja trzeba nosić Frejkę" Tyle było w temacie medycznym, a więcej się rozgadała na temat jak Ją uszyć (nawet rysunek zrobiła ) . Nic nie mogłam popytać bo wepchneła nas w kolejkę no i szybko, szybko nawet w usg nie spojrzała tylko zerkneła i tyle.
Nie mam pomysłu jak Majkę namówić do spania w tym ustrojstwie próbowałam wszystkiego godzinę walczyłam z nią aż się poddałam bo była cała czerwona, zaryczana i dostała spazmów.
Przepraszam, że tak ciągnę ten temat, ale muszę się wygadać, a kto jak nie Wy mnie najlepiej zrozumiecie
Ja sie nie dziwie ze tak Cie to meczy, serce peka jak sie to czyta, a co dopiero patrzec jak malenstwo sie meczy
W takim razie trzymam kciuki aby ten lekarz mial wiecej empatii w stosunku do dziecka

Cytat:
akurat z tym piciem wody to bym powiedziała, że to prawda. Im więcej piję tym więcej mam pokarmu i wszędzie o tym można przeczytać. jak się zawezmę mocno i cały czas podpijam wodę nawet 4 litry dziennie to mleko wręcz tryska, ale nie jestem koniem żeby z wiadra pić więc wolę mieć mniej mleka i czasem dokarmiać a pić w normalnej ilości i dogadzać sobie to herbatą, to kawą (1 dziennie) to czymś innym...
Hmmm... No to mnie sprowokowalas

A tak powaznie to ja niewiele pije - musze sie troche za to wziac
Stary 2014-05-17, 12:03   #1656
bebe97
Wtajemniczenie

Kate cięzka sprawa z tą frejką. Biedna Maja

Karolcia to moja Twoja przebiła - 3950! a urodzeniowa 15 kwietnia 3150. Wreszcie moje rozmiar 75-ekstra-DD na coś sie przydały

Side mówisz, że otulaczek teraz się przydał? bo ja chciałam już mój spakowac do pawlacza. A moja też jak się zbliżaja kolki tak macha rączkami, do tej pory jakos ja unieruchamiałam w rożku, zatem spróbuje otulacza.
Swietnie to opisałaś, dziecko wygląda jak z domu wariatów...

Jak u nas zimno. Takiego zimnego maja nie pamiętam pranie nie schnie ani w łazience ani na balkonie. Nie moge się doczekać, aż wyschną chusty.
Wczoraj zamotałam na sobie elastyczną, włożyłam Ewe, niezbyt jej się podobało, ale pierwsze koty za płoty
a musze w czyms ją nosić, bo wózek nie, fotelik samochodowy nie, to jak chce sie przemieszczać? wczoraj w drodze do lekarza mieliśmy koncert że hoho, w końcu zagłuszyłam ja komórka, jak usłyszała Blurred Lines, tak zamilkła wreszcie

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Wiem, gryzie Cie teraz sumienie
Tez tak miałam jak chciałam sprzedać Ole, później bardziej ją kochałam i ściemniałam, że jest moja i nikomu jej nie oddam.
Nie martw sie, przy następnym ryku znowu bedziesz chciała sprzedac
a gdzie tam wtedy odda za bezcen

Ja się nie wychylam już. Jednego krzykacza wychowałam. Wystarczy
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 12:06   #1657
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Piotruś któremu udało się oswobodzić jedną rękę (udało mi się cyknąć telefonem ) ale i tak usnął

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2014-05-17 o 12:07
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 12:56   #1658
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Side a widzisz znalazłaś sposób na małego wariata

Cytat:
Dziękuje
Teqiba raczej się nie myliła na pewno jest jakaś wada usg raczej nie kłamie (chyba że źle zrobiła ta baba ) tylko chciałabym usłyszeć coś oprócz: "o to dysplazja trzeba nosić Frejkę" Tyle było w temacie medycznym, a więcej się rozgadała na temat jak Ją uszyć (nawet rysunek zrobiła ) . Nic nie mogłam popytać bo wepchneła nas w kolejkę no i szybko, szybko nawet w usg nie spojrzała tylko zerkneła i tyle.
Nie mam pomysłu jak Majkę namówić do spania w tym ustrojstwie próbowałam wszystkiego godzinę walczyłam z nią aż się poddałam bo była cała czerwona, zaryczana i dostała spazmów.
Przepraszam, że tak ciągnę ten temat, ale muszę się wygadać, a kto jak nie Wy mnie najlepiej zrozumiecie
Trzymam kciuki za wizytę, może jednak się okaże że wystarczy szerokiepieluchowanie, wtedy Majka może byłaby spokojniejsza. Albo tą pieluchę którą już jedna z dziewczyn polecała od bubibaby- myśmy przed szyną też ją miały i poprawiły się bioderka (ale i tak szyna młodą nie ominęła) Wiadomo taką pieluchę dłużej by musiała nosić bo jednak dziecko umie prostować w niej nóżki

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Dziś dzień sprzątania i pieczenia ciast także nie piszcie za dużo ;p

Rano obudziła mnie młoda i jej ke ke ke...
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 13:06   #1659
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:

oj tak, facetom bardzo łatwo przychodzi osądzanie nawet swego czasu mój tż, jak mała płakała potrafił mi powiedzieć z wyrzutem "znowu coś zjadłaś pewnie co jej zaszkodziło" ale teraz mu już przeszło, widzi, że mm pomogło zdecydowanie, bo ja jem to samo albo gorzej a czasem mała ma chęć po prostu być marudna i nic na to się nie poradzi, wczoraj miał 2 godziny z nią sam na sam, z czego 2 godziny były płaczu, aż do mnie zadzwonił z prośbą "powiedz coś do niej"
Ale wracając do lekarzy - ja się cieszę właśnie z tej wizyty wczoraj, ten pediatra facet, a mega inne podejście miał właśnie, pyta czym mała jest karmiona, więc mu mówię, że kp+mm i już się zaczynam tłumaczyć, że to dlatego że mała ma problemy z brzuszkiem a on na to "ja się nie wtrącam, jest pani mamą, wie pani co jest najlepsze i najwygodniejsze dla maleństwa i dla was". A później po zważeniu małej, dodał jeszcze, że widać że jej taki sposób karmienia odpowiada, bo przybiera bardzo ładnie Więc niektórzy faceci są jednak z tego świata

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Karolcia to moja Twoja przebiła - 3950! a urodzeniowa 15 kwietnia 3150. Wreszcie moje rozmiar 75-ekstra-DD na coś sie przydały
Jak twoje karmione takimi cycami to się nie dziwię
Moje z ledwo 80B i na dodatek na pół z mm, to wiesz, bida

Cytat:
Piotruś któremu udało się oswobodzić jedną rękę (udało mi się cyknąć telefonem ) ale i tak usnął

Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 13:08   #1660
agunia4ever
Zadomowienie

Kate 3mam mocno kciuki za jakieś dodatkowe (alternatywne) rozwiązanie, której małej bardziej się spodoba Małe dzieci nie powinny chorować

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 13:12   #1661
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Jaki Piotruś jest już duży pamiętam jak wyglądał w tym łóżeczku jak sie urodził taki malutki okruszek a teraz kawał chłopa słuzy mleko mamy

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za wizytę, może jednak się okaże że wystarczy szerokiepieluchowanie, wtedy Majka może byłaby spokojniejsza. Albo tą pieluchę którą już jedna z dziewczyn polecała od bubibaby- myśmy przed szyną też ją miały i poprawiły się bioderka (ale i tak szyna młodą nie ominęła) Wiadomo taką pieluchę dłużej by musiała nosić bo jednak dziecko umie prostować w niej nóżki

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Dziś dzień sprzątania i pieczenia ciast także nie piszcie za dużo ;p

Rano obudziła mnie młoda i jej ke ke ke...
Oooo dzięki za podsunięcie pomysłu w razie czego to nie głupie rozwiązanie chociażby tylko na noc bo w dzień dajemy sobie jakoś radę

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 13:20   #1662
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
oj tak, facetom bardzo łatwo przychodzi osądzanie nawet swego czasu mój tż, jak mała płakała potrafił mi powiedzieć z wyrzutem "znowu coś zjadłaś pewnie co jej zaszkodziło" ale teraz mu już przeszło, widzi, że mm pomogło zdecydowanie, bo ja jem to samo albo gorzej a czasem mała ma chęć po prostu być marudna i nic na to się nie poradzi, wczoraj miał 2 godziny z nią sam na sam, z czego 2 godziny były płaczu, aż do mnie zadzwonił z prośbą "powiedz coś do niej"
Ale wracając do lekarzy - ja się cieszę właśnie z tej wizyty wczoraj, ten pediatra facet, a mega inne podejście miał właśnie, pyta czym mała jest karmiona, więc mu mówię, że kp+mm i już się zaczynam tłumaczyć, że to dlatego że mała ma problemy z brzuszkiem a on na to "ja się nie wtrącam, jest pani mamą, wie pani co jest najlepsze i najwygodniejsze dla maleństwa i dla was". A później po zważeniu małej, dodał jeszcze, że widać że jej taki sposób karmienia odpowiada, bo przybiera bardzo ładnie Więc niektórzy faceci są jednak z tego świata

Z mojego naciąganego 80B mały potrafi tyle wyciągnąć że przytył w górnej granicy normy. Parę gram więcej i byłby ponad nią. Ale mój to obżartuch jest. On to i od męża chciał z cyca ciągnąć A niby nie można dziecka przy KP przekarmić

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:

Ale słodziak Jak bezbronnie wygląda w tym otulaczu. Może i ja coś takiego na szybko kupię

Tak sobie patrzę na zdjęcia naszych wizażowych pociech i powiem Wam że nam się udały te pociechy. Prześliczne są

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

A w ogóle witam się sobotnio
Z laktatorem i kawusią w ręku. To moja pierwsza kawusia od... nie pamiętam kiedy. Ciekawy jak mały na nią zareaguje Ale skoro bez niej budzi się co 2h to dużo nie ryzykuje. Najwyżej w ogóle nie będziemy spali - będzie więcej czasu żeby się nacieszyć sobą

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 13:33   #1663
virginia
Zakorzenienie

Hej!

Cytat:

Cytat:
oj tak, facetom bardzo łatwo przychodzi osądzanie
Ja bym powiedziała, że nie tylko facetom, wgl mam wrażenie, że każdy czuje się znawcą tematu jeśli chodzi o wychowywanie dzieci.

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Kate 3mam mocno kciuki za jakieś dodatkowe (alternatywne) rozwiązanie, której małej bardziej się spodoba Małe dzieci nie powinny chorować
Święta racja!
Kate trzymaj się! za poprawę sytuacji i moc dla Was!

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
1.Virginia- jaki miły komplement Ale ja zawsze wiedziałam, że będziesz świetną mamą!

Jestem ciekawa co u CayenneOna i Wikinga - dawno się nie odzywała. Ma ktoś z nią kontakt?

2.Brrr! Zimno mi i ciągle ziewam, bardzo melancholijna ta wiosna. Niech już wreszcie będzie ciepło, bo kupiłam sobie fajne sandałki i one strasznie piszczą, żeby już je wyprowadzić na spacer
1.Dzięki i wzajemnie !
2. Prawda? Ja też protestuję!!

Jak już jesteśmy w temacie butów to poczułam nagłą, niecierpiącą zwłoki, nieodzowną potrzebę zakupu nowych butów. I taki zakup dziś poczyniłam po maturach . Mierzyłam szpile ale w końcu zdecydowałam się na bardziej praktyczne balerinki w pięknym pomarańczowym kolorze . Byłam też na kawie u koleżanki. A teraz zmykam już do Niuni bo Dziadek ją usypia a ja zazdrosna jestem .

Miłego dnia dla Was
I'll be dreaming my dreams with you..

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2014-05-17 o 13:35
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 13:56   #1664
bebe97
Wtajemniczenie

Na rekach źle w kolysce źle w lezaczku zle w wózku tragedia...odlozona sama sobie lezy juz 15 minut co za dziewczyna
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 14:13   #1665
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Na rekach źle w kolysce źle w lezaczku zle w wózku tragedia...odlozona sama sobie lezy juz 15 minut co za dziewczyna
Haha .. i myśli sobie "w końcu matka mi dała odpocząć"

To tak jak u nas wczoraj przy zasypianiu, ja sie dwoję i troję, trochę na rękach, potem w łózeczku, głaskam, smyram, szumię a on nic - oczy jak 5 zł. W końcu wyszłam do kibla, wracam po paru minutach a ten śpi

Witam w tą koszmarną pogodę Właśnie szykowałam się na spacer, a zrobiło się w moment tak ciemno że dobrze że nie zdążyliśmy wyjść.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Side ale już duży Piotruś

A swoją drogą w nocy jak was czytałam to wyobraziłam sobie jak we dwoje trzymacie za ręki i nogi małego, biednego, bezbronnego Piotrusia
Stary 2014-05-17, 14:27   #1666
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Myśli sobie w końcu spokój

Właśnie zachustowalam swojego Tż

Maja

Czytam
Stary 2014-05-17, 15:24   #1667
teQiba
Moderator

Cytat:
Nie jest dla Ciebie za ciezki?
Stary 2014-05-17, 15:32   #1668
Ela87
Zakorzenienie

Dzien dobry.
Nie chce mi sie
Spadam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 15:35   #1669
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Nie jest dla Ciebie za ciezki?
rzeczywiście tak głupio napisałam

Maja

Czytam
Stary 2014-05-17, 15:41   #1670
teQiba
Moderator

Cytat:
rzeczywiście tak głupio napisałam

He,he A jak mu sie podoba chodzenie w chuscie? Moj nie chce - mowi ze to dla bab
Stary 2014-05-17, 15:54   #1671
mara86
Raczkowanie

Cytat:

Super
Stary 2014-05-17, 16:11   #1672
virginia
Zakorzenienie

dziewczyny moja Niunia ma lekki katarek - co polecacie poza solą morską? posmarowalam ja wlasnie tez pod noskiem mascia majerankowa bo podobno skuteczna. czy powinnam sie martwic i isc do lekarza? dodam ze oprocz katarku nic nie ma np temp czy kaszlu a samopoczucie i apetyt tez ok. i jeszczw jedno - czy powinnam zrezygnowac na razie ze spacerow?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 16:52   #1673
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
He,he A jak mu sie podoba chodzenie w chuscie? Moj nie chce - mowi ze to dla bab
Mój uważa to samo co Twój tylko że mu powiedziałam że niedlugo córka w ogole się od niego odzwyczai to wziął to do siebie i go zamotałam, ale ciężko tak kogoś. Mała była nie podociagana i jej średnio podobalo z 15 minut pochodzili i później Ja ją przejełam od razu zasneła i śpi już 1,5 godziny

Virginiamaść i sól wystarczy Ja nierezygnowalam ze spacerów

Maja

Czytam
Stary 2014-05-17, 17:22   #1674
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Witam sobotnie
Ale dziś jestem wypoczęta, umówiliśmy się z Tż, że weekendowe noce są jego i dziś była pierwsza. I tak się budziłam na płacz Antka ale karmił, przewijał i usypiał małż. Rano wybyłam sobie na shopping i nie dawno wróciłam- trochę podładowałam akumulatory Zaczynam doceniać mojego męża, naprawdę dał radę a jeszcze jak byłam w sklepie to mieszkanie wysprzątał chociaż ustaliliśmy, że ja to zrobię. A i jeszcze obiad ugotował
Po kupowałam sobie trochę ciuchów żeby się poczuć bardziej zadbana i kobieca. Zawsze o siebie dbałam, nawet w ciąży a ostatnio po domu latam tylko w koszuli nocnej i mnie to uwiera strasznie

Jeśli chodzi o facetów to pisałam Wam ostatnio, że byłam u proktologa. Lekarz starej daty- całowanie w rękę na powitanie itp. No i on się mnie pyta co ja jem, no to mówię, że nie wiele bo nie chcę przy KP dziecku zaszkodzić a on na to, że to nie prawda, żeby nie słuchać pediatrów, którzy karzą wszystko po odstawiać i że jeść można prawie wszystko, łącznie z nabiałem Widać to lekarz proktolog z niespełnioną specjalizacją pediatrii Ale przynajmniej wizyta była miła i nie krępująca.

Co do mojej położnej to prócz złej diagnozy mojego krocza to babeczka jest ok. Nigdy nie wspomniała nic o odstawieniu nabiału Chyba jest jakaś nienormalna
No i moja lekarz pediatra również jakaś nienormalna bo też mówiła by jeść wszystko. Ogólnie dobrzy lekarze mi się ostatnio trafili w przeciwieństwie do tych w szpitalu Tam np. dali jogurt na kolację a następnego dnia dostałam burę na obchodzie, że ten jogurt zjadłam

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 18:13   #1675
Ela87
Zakorzenienie

Niezapomnijka dla tzta, za zakupy i dla lekarzy na ktorych trafiasz

Stary 2014-05-17, 18:17   #1676
teQiba
Moderator

Cytat:
Mój uważa to samo co Twój tylko że mu powiedziałam że niedlugo córka w ogole się od niego odzwyczai to wziął to do siebie i go zamotałam, ale ciężko tak kogoś. Mała była nie podociagana i jej średnio podobalo z 15 minut pochodzili i później Ja ją przejełam od razu zasneła i śpi już 1,5 godziny

Virginiamaść i sól wystarczy Ja nierezygnowalam ze spacerów
Jeszcze u Was rozowa chusta to w ogole musialo mu byc ciezko
Dzieciaczki wola mamusiowe ciepelko w chuscie na to wychodzi

Niezapominajka dla TZ

Dziewczyny kp co diety nie stosuja - chipsy tez jecie?
Stary 2014-05-17, 18:18   #1677
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Z laktatorem i kawusią w ręku. To moja pierwsza kawusia od... nie pamiętam kiedy. Ciekawy jak mały na nią zareaguje Ale skoro bez niej budzi się co 2h to dużo nie ryzykuje. Najwyżej w ogóle nie będziemy spali - będzie więcej czasu żeby się nacieszyć sobą

nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo

Cytat:

przeciez 5l wody pija osoby, ktore przygotowuja sie do zawodow sylwetkowych fitness puchna niemilosiernie, pozniej wode odstawiaja i sie odwadniaja by miesnie bylo widac. Taka ilosc chyba nie jest zdrowa...

Szkoda, ze lekarzom trzeba mowic prawde, chociaz ja bym chyba powiedziala. Ze karmie MM bo mi sie nie chce cycem i nie mam takiej potrzeby, a pozniej bym pattrzala jak umiera na zawal

Cytat:

Twoj tz z takimi tekstami tez sie nie popisall

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Jeszcze u Was rozowa chusta to w ogole musialo mu byc ciezko
Dzieciaczki wola mamusiowe ciepelko w chuscie na to wychodzi

Niezapominajka dla TZ

Dziewczyny kp co diety nie stosuja - chipsy tez jecie?
A czego ja nie jadlam

Stary 2014-05-17, 18:30   #1678
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez ela87 Pokaż wiadomość

a czego ja nie jadlam

Wysłane z aplikacji mobilnej wizaz forum.
:d
Stary 2014-05-17, 18:36   #1679
olakola
Zadomowienie

Cytat:
ja bym mojego chętnie zawineła otulaczkiem, ale nie mam takiego rozmiaru dla dorosłych to się chyba kaftan bezpieczeństwa nazywa
mój TŻ poszedł na impreze firmową, zostawił mnie z moją wyjątkową trójką - wyjczykiem, krzykaczem i pyskaczem, i bólem głowy
i jeszcze spytał czy po niego przyjadę ...

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
dziewczyny moja Niunia ma lekki katarek - co polecacie poza solą morską? posmarowalam ja wlasnie tez pod noskiem mascia majerankowa bo podobno skuteczna. czy powinnam sie martwic i isc do lekarza? dodam ze oprocz katarku nic nie ma np temp czy kaszlu a samopoczucie i apetyt tez ok. i jeszczw jedno - czy powinnam zrezygnowac na razie ze spacerow?
spokojnie, jak sól i maść nie będą pomagać to kropelka nasivinu
moja mała rano też miała katarek, odciągnełam fridą i więcej się nie pojawił

niezapomnijkaa09 dla Tżeta i za shopping; czy proktolog polecił ci jakieś tabletki ? ja biorę cyclo3fort ale się zastanawiam czy jest coś jeszcze.

ja kp i jem nabiał (jogurty smakowe, serki do chleba -nawet czosnkowy ), nie jem surowych owoców i warzyw, powoli zaczynam smażone i nie ma problemu

dzisiaj Jula się uspokoiła dopiero w nosidełku, wszędzie był ryk, już myślałam, że jak nosidło nie da rady, to auto odpale i się prźejedziemy, żeby usneła

w reserved.com jest 20% rabatu - kod rabatowy: 20PROCENT
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 18:45   #1680
Limonka1987
Zakorzenienie

Kate- strasznie Wam współczuję! Biednej Majeczce, że musi się męczyć, a Tobie, że cierpisz patrząc na to. Mogę się tylko domyślać jakie to dla Was ciężkie... Jednak wszystko to dla dobra córeczki
Gdy przeczytałam o chustowaniu TŻ miałam dokładnie to samo skojarzenie co teQiba

Side- Piotruś wygląda słodko, ale rzeczywiście trochę jak zbieg z domu wariatów
Cieszę się, że znalazłaś na niego sposób. Lepiej późno niż wcale

Virginia- jednak nie ma to jak zakup butów, prawda? Świat od razu staje się bardziej przyjaznym miejscem
Prawdę mówisz: wokół nas są sami eksperci w wychowywaniu dzieci

Ag9- biedny Gucio... Matka go zamęcza usypianiem i musi wykorzystywać moment Twojej nieuwagi, żeby zasnąć w spokoju

Niezapominajka- pozazdrościć TŻ Mój też w weekend przejął wstawanie w nocy i prawie cały dzień zajmował się Emilką, ale dziad nie posprzątał ani nie ugotował obiadu
Dobrze, że zdecydowałaś się na mały shopping. Gdy człowiek dobrze wygląda od razu lepiej się czuje. Wiadomo, że to nie czas na bieganie w szpilkach, ale ja też staram się wyglądać na co dzień przynajmniej przyzwoicie Z reguły mobilizuję się nawet do zrobienia lekkiego makijażu

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości