Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-17, 12:45   #3091
dezire
Zakorzenienie

Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą!

Cytat:
Napisane przez o_Khaleesi_o Pokaż wiadomość
A powiem, najwyżej mnie zwolnią za poglądy i tyle

Bo powinna powstać jakaś zorganizowana akcja i tyle, strajk czy coś takiego.

nom też uważam, że powinnaś poczekac z opiniami - jako pracownik z stazem wyrażasz opinie, jako nowy pracownik może to zabrzmiec że po prostu narzekasz

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 12:45   #3092
kjd3
only smart shopping

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
olej do słoiczka z przecierem pomidorowym żeby się nie zepsuł - działa póki co.
Cieszę się, że moja rada Ci pomogła.

Z kolei ja staram się, zgodnie z Waszym wskazówkami, wykorzystywac podsuszone pieczywo np. na grzanki i bułkę tartą.
Uwielbiam świeże bułki i chleb, a trudno mi kupic odpowiednią ilośc, więc produkowaliśmy sporo suchego pieczywa dla kur znajomych - dobrze, że one chociaż korzystały.
kjd3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 12:49   #3093
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dezire Pokaż wiadomość
nom też uważam, że powinnaś poczekac z opiniami - jako pracownik z stazem wyrażasz opinie, jako nowy pracownik może to zabrzmiec że po prostu narzekasz
Niby tak, ale szef sam poprosił żebym też przygotowała, swoje sugestie itd, no to nie wiem mam ściemniać?

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
ile ty tam pracujesz? chyba jeszcze miesiąca nie ma.. i już strajki chcesz robić? przecież to nic nie zmieni, po prostu cię wymienią na kogoś innego.
Ale ja nie mówię, że chcę w swojej firmie strajki robić, akurat ja zarabiam więcej niż 1200 i nigdy za tak niską stawke nie pracowałam.
o_Khaleesi_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 12:49   #3094
201801191006
Konto usunięte

suche pieczywo na zapiekanki to u nas standard, nawet nie z oszczędności, a dlatego że lubimy.
jakaś suchsza bułka, pomidor, mozzarella, bazylia. do piekarnika na 10minut i pyszna kolacja gotowa
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 12:56   #3095
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Ale ja nie mówię, że chcę w swojej firmie strajki robić, akurat ja zarabiam więcej niż 1200 i nigdy za tak niską stawke nie pracowałam.
No widzisz, ja za to nigdy nie pracowałam za "aż" 1200 wiecznie umowa zlecenie i poniżej 1000.

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
suche pieczywo na zapiekanki to u nas standard, nawet nie z oszczędności, a dlatego że lubimy.
jakaś suchsza bułka, pomidor, mozzarella, bazylia. do piekarnika na 10minut i pyszna kolacja gotowa
Albo jajko w bułce Zapieka się razem http://gotujzkasia.pl/wp-content/upl...-w-bulce-2.jpg
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 12:57   #3096
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Czy są czynności w waszej pracy których nie lubicie?

U nas zawsze rano się sprawdza klipsy na ubraniach, jakoś tak mimochodem rzuciłam, że to jest chyba jedyna rzecz za którą niezbyt przepadam (moja opinia nie wpływa na jakoś wykonywania tej czynności oczywiście) i oczywiście ktoś poleciał z tym do kierownika
o_Khaleesi_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 14:08   #3097
201801191006
Konto usunięte

sprawdzanie adwordsów w googlach. do szału mnie to doprowadza, bo w zestawieniu mogę wpisać cokolwiek, a i tak nikt nie zwraca na to najmniejszej uwagi.
i wszystkie inne rzeczy, które są bez echa. naprodukuje się w kwartalnym jakimś podsumowaniu/zestawieniu i po przesłaniu do szefa w wiadomości zwrotnej dostaje 'ok'. nikt nigdy nie wyciąga z tego żadnych wniosków ani pewnie nie analizuje. a robić trzeba.
Stary 2014-05-17, 14:17   #3098
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, z drugiej strony jak naród się nie buntuje i siedzi cicho to nikt nic z tym nie robi, ja się zastanawiam czemu strajkują pielęgniarki albo osoby walczą o renty dla niepełnosprawnych a jak ktoś zarabia 1200 to siedzi cicho i nie narzeka
Jestem pielęgniarka która zarabia 1200 zl netto. Praca jaką wykonuję jest nieadekwatna do płac. Nie wspominając że osoba która sprząta ma 100zl mniej w pensji niż ja.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 14:20   #3099
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
Czy są czynności w waszej pracy których nie lubicie?

U nas zawsze rano się sprawdza klipsy na ubraniach, jakoś tak mimochodem rzuciłam, że to jest chyba jedyna rzecz za którą niezbyt przepadam (moja opinia nie wpływa na jakoś wykonywania tej czynności oczywiście) i oczywiście ktoś poleciał z tym do kierownika
wyszukiwanie sobie pracy, gdy wszystko sie dokończyło i chwilowo nic sie nie dzieje.

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 14:43   #3100
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość

Albo jajko w bułce Zapieka się razem http://gotujzkasia.pl/wp-content/upl...-w-bulce-2.jpg
zrobię jutro na śniadanie

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Jestem pielęgniarka która zarabia 1200 zl netto. Praca jaką wykonuję jest nieadekwatna do płac. Nie wspominając że osoba która sprząta ma 100zl mniej w pensji niż ja.

pracujesz w szpitalu czy w jakiejś innej tego typu placówce? cały etat?
moja mama też jest pielęgniarką, a wynagrodzenie całkiem inne.

Cytat:
Napisane przez dezire Pokaż wiadomość
wyszukiwanie sobie pracy, gdy wszystko sie dokończyło i chwilowo nic sie nie dzieje.
o, to też. jak jestem sama to po prostu odpalam wizaż, ale jak dyrektor chodzi w te i z powrotem, to muszę udawać że coś robię bardzo ważnego i bardzo pożytecznego
Stary 2014-05-17, 14:48   #3101
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

U mnie wybudowali galerię jakieś 3 lata temu. Jeszcze nie kupiłam tam żadnego ciucha i raczej nie kupie. Po o mi drogie szmaty? Wole iść do ciuchlandu. Zakupy robię tylko w Rossmannie i naturze. Kiedyś coś w Empiku kupiłam. Ale teraz nawet tam nie zachodzę, nie stać mnie na płyty i książki.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 14:59   #3102
wiolusia00
Zakorzenienie

Cytat:
zrobię jutro na śniadanie

pracujesz w szpitalu czy w jakiejś innej tego typu placówce? cały etat?
moja mama też jest pielęgniarką, a wynagrodzenie całkiem inne.

o, to też. jak jestem sama to po prostu odpalam wizaż, ale jak dyrektor chodzi w te i z powrotem, to muszę udawać że coś robię bardzo ważnego i bardzo pożytecznego
Moja mama pracuje jako pielęgniarka w szpitalu. Umowa o pracę, praca na cały etat. Zarabia 1800 zl ( z czego w tą kwotę wliczone dodatek za staż pracy - 350 zł oraz dodatek za pracę na oddziale intensywnej terapii - 150 zł. oraz ta kwota wychodzi juz z dyżurami nocnymi). Gdyby nie to, to miałaby 1200 zl.

wiolusia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 15:09   #3103
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wiolusia00 Pokaż wiadomość
Moja mama pracuje jako pielęgniarka w szpitalu. Umowa o pracę, praca na cały etat. Zarabia 1800 zl ( z czego w tą kwotę wliczone dodatek za staż pracy - 350 zł oraz dodatek za pracę na oddziale intensywnej terapii - 150 zł. oraz ta kwota wychodzi juz z dyżurami nocnymi). Gdyby nie to, to miałaby 1200 zl.

moja mama dostała podwyżkę po skończeniu studiów. najpierw po licencjacie, potem po mgr więc może to kwesta tego. cały etat, praca w szpitalu.
Stary 2014-05-17, 15:36   #3104
wiolusia00
Zakorzenienie

Cytat:
moja mama dostała podwyżkę po skończeniu studiów. najpierw po licencjacie, potem po mgr więc może to kwesta tego. cały etat, praca w szpitalu.
Studia tak samo ma skończone - zarówno licencjackie jak i magisterskie. Kwestia pewnie miasta i zarządzania dyrektora w szpitalu.

Stary 2014-05-17, 15:51   #3105
Farisss
Wtajemniczenie

Wg mnie pielęgniarki zdecydowanie za mało zarabiają. Najniższa krajowa na takim stanowisku (i nie tylko) to smiech na sali. Jak słyszałam coś, że jakaś ustawa ma wejść, że pielęgniarki mają recepty wypisywać za lekarzy to już w ogóle a wynagrodzenie na poziomie głodowym. Ja wiem, że zawód pielęgniarki to nie lekarz, ale naprawdę w dzisiejszych czasach bardzo niewiele się różni. Tym bardziej że za granicą jest mocno doceniany, a u nas zgnojony.

Moja mama pracuje na pogotowiu, już ponad 30 lat. I dopiero jakieś 4-5 lat temu dostawała dodatki, takie że wyszła jej pensja więcej niż te 1200zł. Po 25 latach pracy - ale podstawa to i tak 1200 a reszta DODATKI. A jak dodatki utną to czarna dupa.
I to nie to, że nie ma pieniędzy, są, oczywiście że są. Ale nie na pensje pracowników tylko dyrektorskie albo informatyków którzy obsługują sto tysięcy niepotrzebnych i utrudniających pracę (dosłownie - bo po cholerę wprowadzać 5 programów, skoro i tak za pół roku wejdzie jeden ogólnopolski...) Zresztą... to co sie dzieje w szpitalach i pogotowiu publicznym to szkoda gadać. Po mojemu powinni sprywatyzować ALE, żeby też nie wyszło na szkodę pracowników, bo znam i takie miejsce gdzie po prywatyzacji było tylko gorzej. Niestety, w Polsce prywatyzacja nie jest dobrym pomysłem... nie przy mentalności Polaków.
Stary 2014-05-17, 16:09   #3106
MiniMonix
Zakorzenienie

Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! (+ o wszystkim

Pracuje w dps. W prost mi powiedzieli że nawet nie liczy się czy mam mgr czy nie. W szpitalach w mojej miejscowości nie słyszałam o większych zarobkach, więc wybrałam pracę najbliżej domu. Owszem, w większych miastach może i większe płace mają a za to droższe życie. Coś za cos

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 16:21   #3107
GrumpyCat
Wredny kotecek

Wg mnie powinna być tylko prywatna opieka zdrowotna. Pobierają co miesiąc niemałe składki a jak przychodzi co do czego i tak muszę iść prywatnie i kupić leki za 100% publiczne placówki w większości nie remontowane od czasów prl, karaluchy po ścianach zawalaja a lekarze z wielką łaską dają skierowania na potrzebne badania ;/
Stary 2014-05-17, 16:21   #3108
201801191006
Konto usunięte

Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! (+ o wszystkim

moja mama obecnie pracuje za granicą i tylko na zdrowie jej to wyszło, bo tam pielęgniarki są doceniane.
Stary 2014-05-17, 16:33   #3109
Farisss
Wtajemniczenie

Cytat:
Wg mnie powinna być tylko prywatna opieka zdrowotna. Pobierają co miesiąc niemałe składki a jak przychodzi co do czego i tak muszę iść prywatnie i kupić leki za 100% publiczne placówki w większości nie remontowane od czasów prl, karaluchy po ścianach zawalaja a lekarze z wielką łaską dają skierowania na potrzebne badania ;/
Ale mówisz o szpitalach czy przychodniach?

Prywatna opieka to jedno, ale to jak tam będą zatrudnieni to już drugie. Bo ja znam np. takie pogotowie które przeszło pod prywaciarza i... zarobki spadły niż jak było publicznie ( nie dość że mało zarabiali to jeszcze potracili umowy o pracę i trafili na konkrakt), a potem co niektórzy i pracę. I tak panie, mające po 55 parę lat, bez prawa do emerytury trafiły na bruk. No bo prywaciarz to robi co chce. A dodam, że pogotowie sprywatyzowane wcale nie jest idealne, bo to zwykła umieralnia. Przynajmniej w moich rejonach. Niby się narzeka na państwowe, ale w tym przypadku państwowe jest znacznie lepsze niż to sprywatyzowane.
Ah, a ostatnio obiło mi isę o uszy przy pewnej aferze pogotowia państwowego, że w prywatnym nigdy nikomu nie wytoczą żadnego procesu jak wina będzie pogotowia, jak pacjent umrze bo właściciel jednego z tych prywatnych to zięć kopaczowej czy jakoś tak
Stary 2014-05-17, 16:36   #3110
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
szybko zmienisz zdanie jak za zawal bedziesz musiala zaplacic 200tys zlotych
raczej w usa duzo osob na to narzeka

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 16:51   #3111
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

Ja wiem ze sa i minusy ale niestety dzieje się coraz gorzej, te kolejki do lekarzy to chyba tylko u nas do specjalisty czeka się od kilku miesięcy do kilku lat. Albo idąc we wrześniu czy w październiku można się dowiedzieć że juz wykorzystano wszystkie świadczenia i nie można się zapisać, chore. Nawet z głupim wyrwaniem 8mki na nfz zaśpiewali mi termin za 7 mies, gdzie juz mi geba puchla tak wiec no...
Stary 2014-05-17, 16:57   #3112
tassia
Zakorzenienie

ale te problemy niekoniecznie rozwiaze prywatna sluzba zdrowia
a pojawia sie inne

mysle ze dofinansowanie naszej sluzby zdrowia, znalezienie dziur ktorymi ucieka kasa i ogolnopolski rejestracja pacjentow jest rozwiazaniem
nfz bedzie na biezaco mogl reagowac na kolejki itp

o ile do takiej zmiany podejda powaznie a nie byle byla

ale to temat rzeka
zal czasu na zaglebianie sie

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 17:36   #3113
Lynn
Zakorzenienie

Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 17:48   #3114
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

no nie wiem.
mój tata po zawale leżał na oddziale prywatnym i mówił, że niebo i ziemia w porównaniu z publicznym, oczywiście nie zawsze tak jest, ale widzę więcej plusów niż minusów.
a że w stanach ludzie na to narzekają to się nie zgodzę.
Stary 2014-05-17, 18:01   #3115
Farisss
Wtajemniczenie

Myślicie że do prywatnych lekarzy nie będzie kolejek ? Już w tej chwili są kolejki. Na nfz czeka się rok, prywatnie pół roku. Lekarzy brakuje. Tego nie rozwiąże prywatna opieka zdrowotna.
Stary 2014-05-17, 20:36   #3116
Ciocia_Andzia
Raczkowanie

Hej Dziewczyny!

Melduję, że zostało mi 5 stron do skończenia magisterki!

Dodałam również, dzięki serena.avon, skrót sposobów na oszczędzanie w pierwszym poście.

Nie mogę się doczekać powrotu na wątek! Buziaki!
Ciocia_Andzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 21:24   #3117
201801191006
Konto usunięte

mam dla was przepis na super tani i pyszny obiad tak nam dziś smakowało, że na kolacje też sobie zrobiliśmy.

składniki: spaghetti, czosnek, papryka, oliwa, parmezan.

czosnek pokroić na cienkie plasterki, paprykę w kostkę (my mieliśmy te takie podłużne czerwone i zielone, ale pewnie zwykła też się nada), wrzucić na patelnie z oliwą i podsmażyć. w tym czasie ugotować makaron, po ugotowaniu odcedzić i wymieszać całość na patelni. potem na talerzach zetrzeć parmezan i jeść bez końca

jedyną drogą rzeczą był tu parmezan, bo tż kupił taki niewielki kawałek za 30zł czyli cenowo wyszło ponad 100zł/kg, ale zużyliśmy dziś przy obiedzie i kolacji raczej niedużo, także sera zostało do innych dań.
Stary 2014-05-17, 21:29   #3118
wiolusia00
Zakorzenienie

Czy któraś z was zna się na aparatach fotograficznych?

Stary 2014-05-17, 22:14   #3119
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
jedyną drogą rzeczą był tu parmezan, bo tż kupił taki niewielki kawałek za 30zł czyli cenowo wyszło ponad 100zł/kg, ale zużyliśmy dziś przy obiedzie i kolacji raczej niedużo, także sera zostało do innych dań.
polecam zamiast parmezanu ser grana padano, smakuje bardzo podobnie a kosztuje ok 70zł/kg
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 08:30   #3120
punamama
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolusia00 Pokaż wiadomość
Czy któraś z was zna się na aparatach fotograficznych?

Może uda mi się pomóc a o co chodzi?

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości