|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() my właśnie wybieramy się na pierwszy spacer od środy a tu pogoda marna... no cóż... musimy wszyscy poczekać na słoneczko. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
![]() W czwartek (15.05.) na wizycie nim zmierzył wody, to chciał mnie na oddział wysyłać już w piątek rano, no ale pozwolił poczekać do soboty. Nadiak a jak ty się czujesz? Lepiej Ci już po tych lekach? Co do spokoju to po co panikować? Będzie co ma być. Mycha miała nieco więcej wód, ale gorsze ktg. Ja byłam dwa razy na ktg i było bardzo dobre. Wydaje mi się też, że na nfz jak TP mija to i kończą się wizyty u ginekologa... Poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale może jest na to limit i teraz żeby mnie badać to mój gin musi mieć mnie w szpitalu? ![]() Dobra idę depilować kopytka ![]()
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-05-17 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Zadomowienie
|
Mycha Gratuluję córeczki!
![]() Widzę, że poród był "ciekawy", ale najważniejsze, że się dobrze skończyło ![]() seksta gratuluję zaręczyn ![]()
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2014-05-17 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mamusie podwójne czy stosujecie u noworodków oliwke lub cos do smarowania główki? pamietam że córke cała oliwiłam,nie wiem po co ale to było 12 lat temu... teraz planowałam myć w hopie całe cialko i włoski i potem tylko czesanko.. czy tak bedzie ok? Kurcze za równy miesiąc o tej porze będę juz leżeć w szpitalu ![]() Zaczynam coraz bardziej panikować ![]()
![]() |
#4955 |
Wtajemniczenie
|
Gratuluje nowo rozpakowanym mamusiom
![]() U Nas druga noc przebiegla super. Co 3h karmienie i spanie, za to od 7 bylo co robic ![]() Teraz Ania jest w swoim lozeczku a Zosia spi obok mnie ![]() Martwimy sie o kupe, od 24h nie bylo zadnej ale podobno to normalne przy mm. Brzuszek musi sie przyzwyczaic, baki puszczaja, nie marudza wiec chyba ok? Jezeli chodzi o naturalne karmienie, cycochy troszke przybraly i podczas dostawiania pulsuja. Mam nadzieje ze to znak nadchodzacej laktacji ![]() Teskno mi za wami, mam zamiar czesciej wpadac jak sie uda ![]() A w zalaczniku moje ksiezniczki Pierwsza Zosia, druga Ania
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka ![]() 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2014-05-17 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Zakorzenienie
|
pytanie
![]() czy czop zawsze musi mieć jakies podbarwienie krwią czy może być "czysty"? ilkas byle to paskudztwo nie wrociło do malej! paulka nie moge sie napatrzec na dziewczynki ![]() jak je rozrozniacie? zawsze mnie to zastanawialo justiwi chyba jeszcze ci nie zyczylam powodzenia w szpitalu, i zeby szybko poszlo....
#4957 | ||
Zakorzenienie
|
Seksta - gratuluję zaręczyn
![]() Mycha - gratulacje! Odpoczywajcie! No i zostałam przeterminowana.. Czuję presję.. ![]() Wczoraj jadłam chipsy i piłam warkę radler 0% i się zastanawiam czy jeszcze dziś dam radę tak poszaleć ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle dzień dobry i trzymam kciuki za wykurzanie maluszków ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
![]() Myślicie, że jak odejdą mi wody albo zaczną się skurcze to zdążę się wykąpać i ogolić???? Czy to już jest tak, że nie będę w stanie nic zrobić???? Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2014-05-17 o 11:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4958 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze w następnym tygodniu, pogoda ma się poprawić ![]() Cytat:
![]() przecudne sa te Twoje Kruszynki ![]() no i ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4960 |
Zakorzenienie
|
Justiwi kciuki
![]() Ilkas cieszę się, że z pupcią lepiej ![]() Paulka śliczne dziewczynki ![]() Myska przy normalnym porodzie powinnaś zdążyć, mi przy pierwszej ciąży kazali czekać od rozpoczęcia skurczy do wyjazdu do szpitala jakieś dwie godziny, więc byłby czas, no ale że u mnie skurcze prawie od razu co 2minuty to trzeba było zaraz jechać. Także różnie może być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie chciałabym, zeby mnie ktoś golił, wolałabym sama, ale czy dam radę, skoro to zajmuje minimum pół godziny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4962 | ||
Zadomowienie
|
Evil!!
![]() Cytat:
O rety jakie ślicznotki! Cytat:
![]() ilkas super, że z Mili lepiej! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Zakorzenienie
|
może na czas porodów,ale mam nadzieje wielka ze Między kupkami , kamieniami będziemy mieć czas na wizaż. I pogaduszki, jak by nie było spędziliśmy z sobą kawał czasu, z e sobą. Co najmniej 9 mies.
=-----=------------------------ A ja tak pisalam z doskoku, teraz Znalazłam czas ma spokojnie. Wczoraj chodziłam cały dzień z bólami, i nie miałam siły nic. Karolek urodził się 15 mają godz 21, waga 4320, 58 cm. 10 punktów, śliczny jest. Poród Zakończył się cc, po kilkugodzinnych próbach sn, miałam 2 razy oxy, rozwarcie małe na 4 palce, później nie dawaj juz rady i dali mi w kregosłup, i rozwarcie doszło do 5-6. A skurcze małe, później decyzja o cc. Poród opiszę później. |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Zadomowienie
|
Asiulka ogromne gratulacje, słuszne wymiary ma Twoj syn!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Paulka śliczne te Twoje córeczki ![]() Myska teoretycznie powinnaś zdążyć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4967 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() gratuluje ![]() czy ta maśc nadaje sie do smarowania pupy noworodka na co dzień czy o inny zielony linomag chodziło jak pisałyście o nim?
![]() |
#4968 |
Rozeznanie
|
Właśnie trzeci dzień biorę antybiotyk i jakiejś znacznej poprawy nie widać. Może uszy bolą mniej, gardło minimalnie mniej, ale wczoraj katar się ruszył i głowa zaczęła boleć. I jakaś słaba jestem, słabsza niż przed lekami. Muszę czekać i tyle nic nie zrobię na przyspieszenie.
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- ja mam takie same podejście. Trzeba się jakoś czuć, a człowiek z tym brzuchem wciąż się poci i nieświeży. |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to moze sobie wmawiam, ale niewykluczone że pozbywam sie czopa ![]()
![]() |
#4970 |
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny za gratki
![]() ![]() Asiulka gratulacje!! Ale duży chlop! U nas leje wiec nici ze spaceru dzis, echhh... A nie pisalam wam- z racji tego ze nie jestesmy malzenstwem to moj tz dostal zwolnienie lek na zdrowe dziecko tzw opieka nad czlonkiem rodziny. Dziwna mamy politykę w tym kraju bo wg mnie dziecko scala bardziej niz ślub, echhhhh ![]() Myska0 jak mi odeszly wody to pierwsze co zrobilam to wzielam lrysznic ![]() Mamy, czy wasze noworody przy przewijaniu placza jak obdzierane ze skory? Staram sie uzywac wacikow moczonych w cieplej wodzie a nie zimnych chusteczek ale i tak jest mega placz i dopiero po zalozeniu nowej sie uspokaja.... Co do ilosci pieluch jakby ktoras w dwupaku sie zastanawiala to u nas paczka pampersow 43szt starczyla na 5 dni, Wojtek czasami od razu po przewinieciu albo nawet w trakcie zapinania pieluchy robi niespodzianke więc procedura od nowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | |
Konto usunięte
|
śliczne
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak 43 szt na 5 dni to chyba tragedi nie ma co? ja myslałam że taka paczka to na max 2 dni ![]()
![]() |
#4973 |
Zakorzenienie
|
ach, a bo myśmy głupie gratulowały, a nie zapytałyśmy jaki był wynik oświadczyn
![]() joke ![]()
#4975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Seksta - Ola lubi jak się jej "przegląd" robi. W ogóle przewijak na nią dobrze działa. Coś się jej poprzestawiało i spać mi nie chce. Tzn chce przy cycu albo jak się ją trzyma na rękach... Teraz po godzinie leżenia w wózeczku zasnęła, ciekawe na jak długo... ![]() Idę obiad robić, bo jakoś czas mi umyka ![]()
![]() |
#4976 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczęta ja się żegnam sprzed laptopa, idę do wanny i będziemy się potem zbierać na wyjazd.
Dziękuję za słowa otuchy ![]() Uruchomiłam tapatalka, będę zaglądać i się odzywać, buziole ![]() asiulka gratuluję synka, chłop jak dąb ![]()
![]() |
#4977 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() witamy Karolka ![]() Cytat:
![]() w gemini kosztuje ok. 5 zł, jakbyś dorwała gdzies w aptece, to daj znac ile kosztował ok? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4978 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zapraszam na środę ![]() ![]() nie wiem jeszcze o której godzinie ale do południa napewno ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Dziś byłam ostatni raz u wampirek ![]() zrobiłam ostatnie badania pod kątem cc i ogólne moczu oraz krwi aa i posiew i wyszło 111 zł mam chociaż nadzieje, że pozbyłam się już tych bakterii z moczu ![]() Jutro zaczynamy 40 tc i we wtorek już do szpitala ![]() powiem szczerze, że nie wiem dlaczego ale stresowałam się bardziej niż teraz miesiąc temu teraz już się nie mogę doczekać aż go zobaczę ![]() i ponawiam ![]() Szukam pary na środę !!! ![]()
![]() |
#4979 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do pary, to nie martw się, jeszcze tyle dni do srody, wszystko moze się zdarzyć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam nadzieje ze któryś z dzieciaczków będzie chciał wyskoczyć na słoneczko akurat pogoda się polepszy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.