|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Ciekawa, odważna stylizacja xD no no no
PS ogolnie ciekawa stronka http://vk.com/wedplanning
Wyszłam za mąż: 9 sierpnia 2014Planowana data porodu: 1 lipca 2020 Edytowane przez Lusiija Czas edycji: 2014-05-18 o 11:22 |
|
|
|
#3992 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
nie musieliśmy iść dodatkowo.
|
|
|
|
|
#3993 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dziś rano przeczytałam artykuł o wybieraniu sukni ślubnej i tak się zastanawiam... czy każda z Was przy wyborze sukni robiła "test" ze skakaniem, obracaniem się, podnoszeniem rąk, kucaniem itp? Bo ja myślałam, że to dopiero przy przymiarkach, a tam pisze, że najlepiej przed zakupem to sprawdzić. I ja np. nie wiem na ile moja suknia opada jeśli sobie będę bardziej szaleńczo w niej hasać
|
||
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cukierni by trzymała od tortu łapy z daleka i nic w niego nie wtykała, a sali by też wiedzieli i razie czego mogli zareagować i ochronić tort. ![]() My też nie chcieliśmy żadnych rac i jako, że u nas tort (z mini torcików) przyjeżdżał na płasko i był dopiero na sali układany to sala za to opowiadała. Miałam kiedyś taki segment jak na 5 zdjęciu. ![]() Powiem Ci Kochana, że powierzchnie masz.. spokojnie być nas tak wszystkie PM2014 na podłoże po bibie ułożyła. ;D
|
|
|
#3995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi np Pani Paulina napisała, że uważałaby na... a to i to jest dobrym wyborem. W sumie też balam sie ze wszystko jest z innej parafii, ale teraz dopiero zaczyna mi sie to skladac w calosc Ktoras szukala kiedys podwiazek znalazlam sliczne!!!! tu http://slubnybazaar.pl/pl/31_oferta/...e/76_podwiazki
|
|
#3996 | |
|
Zadomowienie
|
aaaaaaaaaa mój ekspres do kawy!!!!!!!!!!!
sypialnia fantastyczna! ałazinka ma troche małą wannę czy mi sie wydaje?Cytat:
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pewnie już o tym było, ale kieruje pytanie do dziewczyn które planują zakup wódki w najbliższym czasie-widziałyscie te ceny?!!
bralismy pod uwage 3 rodzaje:1. Pan Tadeusz (22,70-na hurtowni 2. Wyborowa (22,50) 3. Sobieski (20.70) ![]() U nas w sklepie jest Sobieski po 19.90 na promocji, ale w tej hurtowni obiecali, ze zapytaja producenta po ile by najtaniej sprzedal i oddzwonia do mnie w tym tygodniu. Tylko boje sie, ze w tym czasie skonczy sie ta promocja w sklepie i zostane z reką w nocniku Jaką macie wódkę, po ile płaciłyscie? Ile liczycie wódki na parę?
|
|
#3998 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam gorset i zastanawiam sie czy bedzie wygodny pod suknia, czy nie dokupic samego biustonosza??? Co myslicie??
|
#3999 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
chudna nie jestem a spokojnie w niej pływam
|
|||
|
|
|
#4000 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, 1 miesiąc do ślubu
Dzis mamy w planach zrobic numery na stoly i zaczac plan gosci i troche takich drobiazgow z DIY, jak pudelko na kardki itp. Jak wyjdzie to sie pochwale wieczorem Ogolem czuje motylki w brzuch ze to juz tak blisko!
|
#4001 |
|
Raczkowanie
|
ze spraw ślubnych - wczoraj miałam próbną fryzurę, wyszła super, narzeczonemu się podoba mi też więc to najważniejsze, byliśmy też odebrać obrączki, są cudooooowne, teraz ciągle na nie patrzę i przymierzam - to dla mnie taki namacalny symbol małżeństwa i jakoś to bardzo przeżywam, czuje że to już blisko. mZostały do dogrania ostatnie szczegóły, jestem bardzo spokojna mimo że wiem, że sporo jeszcze drobiazgów. Najbliższe dwa weekendy zajęte za tydzień 18 siostry za 2 tyg. nasze kawalerski i panieński więc te 3 tygodnie do ślubu miną szybko
Nie wiem jak wy robicie z błogosławieństwem ale my chcieliśmy nasze nieco unowocześnić - bez klękania, całowania krzyża czy święcenia wodą święconą - widziałam że moja mama wolałaby tradycyjnie, wczoraj z rodzicami o tym rozmawiam i tata całkowicie poparł nasz pomysł więc mama też się zgodziła. Rodzice nas pobłogosławią ale my będziemy stać, a to co rodzice mówią ma nie być wyuczoną formułką tylko ma płynąć z serca później ich ucałujemy to samo dziadkowie i chrzestni. Mama trochę się obawia reakcji babć, ale uważam że one się dostosują najwyżej później poplotkują o tym ale średnio mnie to obchodzi, chcę żęby było po naszemu
|
|
|
|
#4002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tez bym chciała juz remont bo nie mogę patrzyć na tą naszą norę u nas źle...od kilku nie umiemy się dogadać napięta atmosfera...ja cały czas płaczę, nie mam ochoty na nic (o czułościach już nie wspomne ). Martrwie się o moją Kicię, nie jest dobrze glupio się przyznać, ale dla mnie teraz nic innego się nie liczy
|
||
|
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4004 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Enzunio przywołaj deko do porządku edit: widzę że TŻ załatwił sprawę ![]() Ja fryzjera i makijażystkę załatwiam tylko najbliższym: siostrze, mamie, mamie i siostrze TŻ. Wiem, że mama TŻ zabiera ze sobą teściową swojej córki, ale mnie całe szczęście w to nie ubierała ![]() Kiss kucharka wymiata ![]() Buczorek w Lublinie są dni skupieia, ale całe szczęscie moja parafia go nie wymaga (30 km dalej). Wiem, że trwa to ok 3-4 godzin Cytat:
Aloffkowa spore mieszkanie, gratuluję! ![]() Cytat:
w sumie nie było sensu skakać w za długiej sukni z rozpuszczonym trenem![]() Rabbitka tylko 1 miesiąc
|
|
#4005 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie dowiedziałam się że w sobotę o 15.30 jest masz intencyjna za zmarłych i kościół nie może zostać udekorowany o 15.00 tylko musi to nastąpić wcześniej.
A już wszystko było dogadane... Teraz nawet nie wiem czy dekoratorzy zdążą z całą dekoracją.... O losie Czy na ostatnią chwilę zawsze muszą wyskakiwać takie kwiatki? ![]() Ksiądz swoją drogą też jest niezły, bo zapomniał nas o tym poinformować Jest taki niezorganizowany że nawet nie mam pewności czy nie zgubił naszego protokołu!
|
|
#4006 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was kochane,ostatnio na nic nie mam czasu,w pracy duzo roboty,w domu remont bo slub sie zbliza i trzeba wszystko odswiezyc,mamy juz zaproszenia i pierwsze poszly do moich rodzicow i rodzenstwa-wszystkim sie podobaly,reszte planujemy rozwozic od czerwca.
Pozdrawiam Was serdecznie i postaram sie czesciej zagladac |
|
|
|
#4007 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak drogo to załatw im w jakimś tańszym miejscu, byleby później nie mieli pretensji, że np. niska cena-niska jakość ![]() Ja mam nadzieję, że moi goście nie będą mieli takich wymagań. ![]() Cytat:
Bo ramiączka są idealnie dopasowane i jak byłyby luźniejsze to na plecach zwisałoby ![]() Cytat:
My za to szukamy wódki na bramy. Jakiejś tańszej tylko wiecie, nie z tych najtańszych co nawet 40% nie mają Polecacie jakieś?
|
|||
|
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
Paula, ja bym na bramy kupiła taką samą wódkę jak normalnie.
Ile zaoszczędzisz, 20-50zł? A bez sensu kombinowanie. Normalną wódkę jaką macie? |
|
|
|
#4009 |
|
BAN stały
|
Ja też kupiłabym normalną wódkę
|
|
|
|
#4010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4011 |
|
Zadomowienie
|
Alloffkowa – gratuluję mieszkanka i zazdroszczę
Anesthesia- czytałam ten sam artykuł i teraz zadaje sobie identyczne pytania, ja w swojej sukience tylko przeszłam się kawałek , na tym skończyło się moje "sprawdzanie" ![]() Rabbitka – czekam na zdjęcia Twoich dzieł, ale masz fajnie jeszcze tylko miesiąc ![]() Szczeperka – ja mam wrażenie że takie niespodzianki zaraz przed ślubem to standard nie martw się dekoratorka się trochę zepnie i zdąży Sreberko – my mamy żubrówkę białą , kupowaliśmy jeszcze przed podniesieniem cen i za 0,5l wyszło nam 18,10. Kupiliśmy 160 butelek na 2 dni wliczając bramy i oczepiny. Planujemy 80 osób Jak Wam się podoba fryzura młodej? http://www.slubnaglowie.pl/inspiracj...minika-i-kamil |
|
|
|
#4012 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Adzia i Namisek!
Jesteście już żonami. Życzę Wam wszystkiego dobrego na nowej drodze życia. Bądźcie zawsze takie szczęśliwe jak w dniu ślubu, szanujcie się i kochajcie! Cytat:
Dołączam się do opinii dziewczyn, że chyba bezpieczniejsza opcja to odtworzenie z płyty. Cytat:
Cytat:
Jeszcze 3 tygodnie ![]() Cytat:
Zresztą znasz moje zdanie ![]() Czegoś takiego nie słyszałam Ja mimo wszystko bym odmówiła, mówiąc że lista gości została już wcześniej ustalona.Cytat:
Cytat:
![]() My kupiliśmy taką samą jak weselną na ewentualne bramy. |
||||||
|
|
|
#4013 |
|
BAN stały
|
Trochę inspi:
|
|
|
|
#4014 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewcyzny!
Jak to z wami było? jak się zaczela tamilosc? po jakim czasie wiedzialyscie ze to TEN? Czytalam kiedys taki tomik sentecji i bylo napisane 'Miłość nigdy nie przychodzi po trochu' zgadzacie sie? czy u was bylo inaczej, długie rozmowy,długie spotkania i po miesiącach 'o kurde kocham go,zostanmy parą'? Otóż My pozanlismy sie przez internet. bedzie krótko po ok4 dniach(nie pamietam czy na pewno 4 czy trzech) pisania spotkalismy sie na żywo (w piątek) spedzilismy razem tez sobote i niedziele a potem wtorek w ktorym powiedzielismy sobie kocham i ten moment uznajemy za date rozpoczecianaszego związku. Po 2 miesiacach ze soba zamieszkalismy. Reszte już znacie. Jestem osoba,ktorapo 5minutach rozmowy z facetem wie czy cosz tego bedzie czy nie. przystojniak po 2/3h pierwszego spotkania misię oświadczyl heheh bez pierścionka wiadomo, powiedzial ze to ja bede jego żoną.. jestem po str stwierdzenia ze milosc nie przychodz po trochu albo kochasz, bum, wiesz ze to ten, albo myslisz miloscia z fascynacja, zauroczeniem, namietnoscia. a jak Wy?
|
#4015 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
może jeszcze poszukaj gdzieś indziej? Ja ostatnio mierzyłam buty w Bata i okazały się wygodne (przynajmniej dłuższą chwilę w sklepie), aż je zamówiłam - a wszystkie mnie obcierają jak i Ciebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za kicię nadal I nie martw się, my wczoraj się rozstaliśmy z tż a dziś jest w miarę okej ![]() Cytat:
Przyszły zaproszenia wczoraj - są okej, mogli bardziej 'docisnąć' drukarkę, bo ostatnia linijka z naszymi nr telefonów lekko nie wydrukowana, no i trochę za małą czcionkę wzięliśmy - ale ogólnie jest okej. I dostaliśmy pudełko na koperty jako rekompensatę za czekanie. Także oszczędność jedna jest
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
My też na bramy mamy tę, co na stoły, wg mnie kupowanie na bramy taniej wódki to faux pas.
Nie rozumiem tego oszczędzania na bramach, ileż tych wódek na bramę pójdzie? 10? to oszczędność 20zł, jaki w tym sens? Nie uważam, żeby Stock był drogi. An, ja w mojej sukni nawet jeszcze nie siedziałam, a Ty mi mówisz o podnoszeniu rąk, kucaniu itd
Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2014-05-18 o 14:04 |
|
|
|
#4017 |
|
Raczkowanie
|
Ręcę w sukience podnosiłam
sprawdzłam jak wysoko je podniosę w koronkowym bolerku, bo szkoda jakby pod pachą trzasnęło, a kazali płacić jakby ze złota było ale nic innego nie robiłam W sumie to tak mnie związali, że ledwo oddech brałam, przez myśl mi nie przeszło kucać czy skakać ![]() Ze spraw ślubnych - wczoraj zakładałam pas do pończoch - tak na próbę czy się zmieszczę, bo wygląda na maleńki, ale okazało się, że pasuje idealnie ![]() Jutro dzwonię ostatecznie zamówić samochód - nie doczekam się, żeby TŻ to zrobił a ja nic mu nie powiem, że zarezerwowany już jest
|
#4018 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pytałam co polecacie, bo ja nie piję wódki. A Pana Tadeusza czy Stocka na bramy bym nie brała. Sugeruję się jedynie ceną, bo będzie spora różnica, jak będziemy pewnie musieli karton rozdać ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
Nieraz Para Młoda nawet nie wychodziła z samochodu, świadek flaszkę dawał i ustępowali
|
|||
|
|
|
#4019 |
|
Zadomowienie
|
alloffkowa piękne mieszkanko
Anesthesia ja nic takiego nie robiłam bo w sumie nie miałam jak, a to dlatego że suknie w salonie mają przeważnie rozmiar 38/40 i a ja będę miała dany model szyty na miarę. W lipcu mam przymiarkę więc wtedy będę ją testować ![]() magdalenka_w_86 Przemyślę sprawę i jeszcze pogadam z zespołem. Spotkanie z nimi mamy mieć jakoś w lipcu. |
|
|
|
#4020 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Świetne mieszkanie, gratuluję! ![]() Cytat:
![]() Wyborowa kupowana w grudniu po 15zł/0,5l 300 butelek na 200 osób na 2 dni Cytat:
![]() Cytat:
ze 3 razy może ze sobą rozmawialiśmy (przez gg) Później może dwa razy gdzieś na przerwach w liceum no i tak to się zaczęło Praktycznie od razu wiedziałam, że "mój ci on" ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

Wyszłam za mąż: 9 sierpnia 2014

Wysłałam im zdjęcia sukienki welonu halki butów bizuterii i powiedziałam o swoim wyglądzie i obawach. Wysłałam też się zdj w sukience bez twarzy. Odpisala bo Pani Paulina chyba coś koło 3-4 dni. Nie zawsze wszystko publikują
Bo ja myślałam, że to dopiero przy przymiarkach, a tam pisze, że najlepiej przed zakupem to sprawdzić. I ja np. nie wiem na ile moja suknia opada jeśli sobie będę bardziej szaleńczo w niej hasać 
bralismy pod uwage 3 rodzaje:

). Martrwie się o moją Kicię, nie jest dobrze 

Jak drogo to załatw im w jakimś tańszym miejscu, byleby później nie mieli pretensji, że np. niska cena-niska jakość 

za kicię nadal