Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-18, 11:17   #3991
Lusiija
Zadomowienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Ciekawa, odważna stylizacja xD no no no

PS ogolnie ciekawa stronka
http://vk.com/wedplanning
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CcqVyB992QM.jpg (59,2 KB, 83 załadowań)
Planowana data porodu: 1 lipca 2020

Edytowane przez Lusiija
Czas edycji: 2014-05-18 o 11:22
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 11:18   #3992
201604261006
Konto usunięte

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, właśnie wybieram się na dzień skupienia. nie wiem czego się spodziewać.. Wy też musiałyście to 'odbębnić' ? wiem tylko, że trwa to bardzo długo.. zaczyna się mszą, a później spotkaniem kilkugodzinnym z księdzem :/ ajjj... wymyślają..
Nam na naukach ksiądz podstemplował i dzień skupienia nie musieliśmy iść dodatkowo.
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 11:20   #3993
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Obserwuje ich już od momentu gdy wybrałam datę ślubu Wysłałam im zdjęcia sukienki welonu halki butów bizuterii i powiedziałam o swoim wyglądzie i obawach. Wysłałam też się zdj w sukience bez twarzy. Odpisala bo Pani Paulina chyba coś koło 3-4 dni. Nie zawsze wszystko publikują czasami po prostu doradzają w mailach. Moim zdaniem warto skorzystać bo zawsze to inne spojrzenie na stylizacje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A jak im wysłałaś taką niemal kompletną stylizację, to co odpisali? Bo ja już mam w zasadzie wszystko dobrane i boję się, że mi ktoś uświadomi, że te rzeczy do siebie nie pasują

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, wieki mnie tu nie było !! Związane to było z rewolucją w naszym życiu, kupiliśmy mieszkanie, ponad miesiąc trwał remont, potem przeprowadzka, brak internetu, brak czasu na cokolwiek, sprzątanie wielkie, no i zleciało teraz wszystko powolutku wraca do normy i mam nadzieję że już będę tu częśćiej
Ale fajnie! Nowe mieszkanie to meeega emocje, ale dobrze, że jesteście już na swoim!

Ja dziś rano przeczytałam artykuł o wybieraniu sukni ślubnej i tak się zastanawiam... czy każda z Was przy wyborze sukni robiła "test" ze skakaniem, obracaniem się, podnoszeniem rąk, kucaniem itp? Bo ja myślałam, że to dopiero przy przymiarkach, a tam pisze, że najlepiej przed zakupem to sprawdzić. I ja np. nie wiem na ile moja suknia opada jeśli sobie będę bardziej szaleńczo w niej hasać
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 11:22   #3994
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Ja tez nie chce rac, ale nie wiem komu o tym powiedzieć, sali czy cukierni??
I tym i tym!
Cukierni by trzymała od tortu łapy z daleka i nic w niego nie wtykała, a sali by też wiedzieli i razie czego mogli zareagować i ochronić tort.

My też nie chcieliśmy żadnych rac i jako, że u nas tort (z mini torcików) przyjeżdżał na płasko i był dopiero na sali układany to sala za to opowiadała.

Cytat:
4 pokoje, 75 metrów wstawiam fotki, choć nie są to końca aktualne
Miałam kiedyś taki segment jak na 5 zdjęciu.

Powiem Ci Kochana, że powierzchnie masz.. spokojnie być nas tak wszystkie PM2014 na podłoże po bibie ułożyła. ;D

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 11:31   #3995
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
A jak im wysłałaś taką niemal kompletną stylizację, to co odpisali? Bo ja już mam w zasadzie wszystko dobrane i boję się, że mi ktoś uświadomi, że te rzeczy do siebie nie pasują

Ale fajnie! Nowe mieszkanie to meeega emocje, ale dobrze, że jesteście już na swoim!

Ja dziś rano przeczytałam artykuł o wybieraniu sukni ślubnej i tak się zastanawiam... czy każda z Was przy wyborze sukni robiła "test" ze skakaniem, obracaniem się, podnoszeniem rąk, kucaniem itp? Bo ja myślałam, że to dopiero przy przymiarkach, a tam pisze, że najlepiej przed zakupem to sprawdzić. I ja np. nie wiem na ile moja suknia opada jeśli sobie będę bardziej szaleńczo w niej hasać
To wlasnie jak masz cala to lepiej Mi np Pani Paulina napisała, że uważałaby na... a to i to jest dobrym wyborem. W sumie też balam sie ze wszystko jest z innej parafii, ale teraz dopiero zaczyna mi sie to skladac w calosc

Ktoras szukala kiedys podwiazek
znalazlam sliczne!!!!
tu http://slubnybazaar.pl/pl/31_oferta/...e/76_podwiazki
Stary 2014-05-18, 11:35   #3996
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
aaaaaaaaaa mój ekspres do kawy!!!!!!!!!!! sypialnia fantastyczna! ałazinka ma troche małą wannę czy mi sie wydaje?

Cytat:
tak, robiłam wsyztskooo zanim wybrałam kiece

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 11:37   #3997
sreberko4
Zakorzenienie

Dziewczyny pewnie już o tym było, ale kieruje pytanie do dziewczyn które planują zakup wódki w najbliższym czasie-widziałyscie te ceny?!! bralismy pod uwage 3 rodzaje:
1. Pan Tadeusz (22,70-na hurtowni)
2. Wyborowa (22,50)
3. Sobieski (20.70)

U nas w sklepie jest Sobieski po 19.90 na promocji, ale w tej hurtowni obiecali, ze zapytaja producenta po ile by najtaniej sprzedal i oddzwonia do mnie w tym tygodniu. Tylko boje sie, ze w tym czasie skonczy sie ta promocja w sklepie i zostane z reką w nocniku Jaką macie wódkę, po ile płaciłyscie? Ile liczycie wódki na parę?
Stary 2014-05-18, 11:43   #3998
Lusiija
Zadomowienie

Dziewczyny, mam gorset i zastanawiam sie czy bedzie wygodny pod suknia, czy nie dokupic samego biustonosza??? Co myslicie??
Stary 2014-05-18, 11:43   #3999
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:

no pewnie że robiłam, nawet turlałam się żartuję xd

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
I tym i tym!
Cukierni by trzymała od tortu łapy z daleka i nic w niego nie wtykała, a sali by też wiedzieli i razie czego mogli zareagować i ochronić tort.

My też nie chcieliśmy żadnych rac i jako, że u nas tort (z mini torcików) przyjeżdżał na płasko i był dopiero na sali układany to sala za to opowiadała.

Miałam kiedyś taki segment jak na 5 zdjęciu.

Powiem Ci Kochana, że powierzchnie masz.. spokojnie być nas tak wszystkie PM2014 na podłoże po bibie ułożyła. ;D
zapraszam na bibę
Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaa mój ekspres do kawy!!!!!!!!!!! sypialnia fantastyczna! ałazinka ma troche małą wannę czy mi sie wydaje?

tak, robiłam wsyztskooo zanim wybrałam kiece
wanna ma standardowy rozmiar narożnej chudna nie jestem a spokojnie w niej pływam
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 12:03   #4000
rabbitka
Rozeznanie

Dziewczyny, 1 miesiąc do ślubu

Dzis mamy w planach zrobic numery na stoly i zaczac plan gosci i troche takich drobiazgow z DIY, jak pudelko na kardki itp. Jak wyjdzie to sie pochwale wieczorem

Ogolem czuje motylki w brzuch ze to juz tak blisko!

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 12:09   #4001
S1lc1a
Raczkowanie

ze spraw ślubnych - wczoraj miałam próbną fryzurę, wyszła super, narzeczonemu się podoba mi też więc to najważniejsze, byliśmy też odebrać obrączki, są cudooooowne, teraz ciągle na nie patrzę i przymierzam - to dla mnie taki namacalny symbol małżeństwa i jakoś to bardzo przeżywam, czuje że to już blisko. mZostały do dogrania ostatnie szczegóły, jestem bardzo spokojna mimo że wiem, że sporo jeszcze drobiazgów. Najbliższe dwa weekendy zajęte za tydzień 18 siostry za 2 tyg. nasze kawalerski i panieński więc te 3 tygodnie do ślubu miną szybko

Nie wiem jak wy robicie z błogosławieństwem ale my chcieliśmy nasze nieco unowocześnić - bez klękania, całowania krzyża czy święcenia wodą święconą - widziałam że moja mama wolałaby tradycyjnie, wczoraj z rodzicami o tym rozmawiam i tata całkowicie poparł nasz pomysł więc mama też się zgodziła. Rodzice nas pobłogosławią ale my będziemy stać, a to co rodzice mówią ma nie być wyuczoną formułką tylko ma płynąć z serca później ich ucałujemy to samo dziadkowie i chrzestni. Mama trochę się obawia reakcji babć, ale uważam że one się dostosują najwyżej później poplotkują o tym ale średnio mnie to obchodzi, chcę żęby było po naszemu
S1lc1a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 12:16   #4002
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
My także wzięliśmy szerszą obrączkę dla Tż, ale nawet już nie pamiętam jaka szerokość

Cieszę się bardzo, że podobają Wam się moje butki Prawie dwa miesiące szukania przyniosło jakiś efekt.. są troszkę wysokie, ale mój Tż jest bardzo wysoki i nie chcę przy nim wyglądać jak krasnal bo wyglądałoby to jakby prowadził mnie do komunii a nie do ślubu hahaha jakoś może się przemęczę, w sumie raz w zyciu można

Dziewczyny, właśnie wybieram się na dzień skupienia. nie wiem czego się spodziewać.. Wy też musiałyście to 'odbębnić' ? wiem tylko, że trwa to bardzo długo.. zaczyna się mszą, a później spotkaniem kilkugodzinnym z księdzem :/ ajjj... wymyślają..
u nas są dwa dni po 4h i w tym nauki, jedno spotkanie poradni i dni skupienia, wiec sie mega ciesze pod koniec czerwca idziemy, to juz tak niedługo

Cytat:
Cześć dziewczyny, wieki mnie tu nie było !! Związane to było z rewolucją w naszym życiu, kupiliśmy mieszkanie, ponad miesiąc trwał remont, potem przeprowadzka, brak internetu, brak czasu na cokolwiek, sprzątanie wielkie, no i zleciało teraz wszystko powolutku wraca do normy i mam nadzieję że już będę tu częśćiej
super, gratuluje gniazdka najbardziej podoba mi sie salon, sypialnia i wanna tez bym chciała juz remont bo nie mogę patrzyć na tą naszą norę

u nas źle...od kilku nie umiemy się dogadać napięta atmosfera...ja cały czas płaczę, nie mam ochoty na nic (o czułościach już nie wspomne ). Martrwie się o moją Kicię, nie jest dobrze glupio się przyznać, ale dla mnie teraz nic innego się nie liczy

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 12:36   #4003
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
u nas są dwa dni po 4h i w tym nauki, jedno spotkanie poradni i dni skupienia, wiec sie mega ciesze pod koniec czerwca idziemy, to juz tak niedługo

super, gratuluje gniazdka najbardziej podoba mi sie salon, sypialnia i wanna tez bym chciała juz remont bo nie mogę patrzyć na tą naszą norę

u nas źle...od kilku nie umiemy się dogadać napięta atmosfera...ja cały czas płaczę, nie mam ochoty na nic (o czułościach już nie wspomne ). Martrwie się o moją Kicię, nie jest dobrze glupio się przyznać, ale dla mnie teraz nic innego się nie liczy
trzymam kciuki aby się poukładało. U nas pierwszy tydzień po zamieszkaniu razem był tragiczny, myślałam że się pozabijamy i ślub odwołamy, ale porozmawialismy na spokojnie i jest cudownie tż jest taki kochany i czuły jak nigdy
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 12:48   #4004
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Że niby oni chcą ciocię przywieść... Bo ona by chciała przyjechać. Mama tylko słabo napomknęła, że w zasadzie to sama chciała ciocię zabrać. I teraz mamy zagwozdkę...
Lin w życiu bym się nie zgodziła! co za beszczel!

Enzunio przywołaj deko do porządku
edit: widzę że TŻ załatwił sprawę

Ja fryzjera i makijażystkę załatwiam tylko najbliższym: siostrze, mamie, mamie i siostrze TŻ. Wiem, że mama TŻ zabiera ze sobą teściową swojej córki, ale mnie całe szczęście w to nie ubierała

Kiss kucharka wymiata

Buczorek w Lublinie są dni skupieia, ale całe szczęscie moja parafia go nie wymaga (30 km dalej). Wiem, że trwa to ok 3-4 godzin

Cytat:
Ja tez nie chce rac, ale nie wiem komu o tym powiedzieć, sali czy cukierni??
Powiedz obsłudze sali

Aloffkowa spore mieszkanie, gratuluję!

Cytat:
Ja się tylko obracałam w sumie nie było sensu skakać w za długiej sukni z rozpuszczonym trenem

Rabbitka tylko 1 miesiąc
Stary 2014-05-18, 12:58   #4005
Szczeperka
Wtajemniczenie

Właśnie dowiedziałam się że w sobotę o 15.30 jest masz intencyjna za zmarłych i kościół nie może zostać udekorowany o 15.00 tylko musi to nastąpić wcześniej.
A już wszystko było dogadane... Teraz nawet nie wiem czy dekoratorzy zdążą z całą dekoracją.... O losie

Czy na ostatnią chwilę zawsze muszą wyskakiwać takie kwiatki?

Ksiądz swoją drogą też jest niezły, bo zapomniał nas o tym poinformować Jest taki niezorganizowany że nawet nie mam pewności czy nie zgubił naszego protokołu!

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 12:59   #4006
asia1206
Raczkowanie

Witam Was kochane,ostatnio na nic nie mam czasu,w pracy duzo roboty,w domu remont bo slub sie zbliza i trzeba wszystko odswiezyc,mamy juz zaproszenia i pierwsze poszly do moich rodzicow i rodzenstwa-wszystkim sie podobaly,reszte planujemy rozwozic od czerwca.Wszystkim nowym mezatka zycze samych pieknych chwil w zyciu u boku ukochanych mezowPozdrawiam Was serdecznie i postaram sie czesciej zagladac

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 13:04   #4007
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
No nic, pozalstwialam ile mogłam, napisałam i zamiast dziękuje to dostałam wiadomość czemu tak drogo Spoko Juz nic nikomu nie zalatwiam, teraz muszę zając się sobą, wyzdrowieć itp.
Nikomu nie dogodzisz Jak drogo to załatw im w jakimś tańszym miejscu, byleby później nie mieli pretensji, że np. niska cena-niska jakość
Ja mam nadzieję, że moi goście nie będą mieli takich wymagań.

Cytat:
Niestety nie. Nie będę mogła zbyt wysoko podnosić rąk, ciekawe jak to będzie się miało przy obracaniu Bo ramiączka są idealnie dopasowane i jak byłyby luźniejsze to na plecach zwisałoby

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pewnie już o tym było, ale kieruje pytanie do dziewczyn które planują zakup wódki w najbliższym czasie-widziałyscie te ceny?!! bralismy pod uwage 3 rodzaje:
1. Pan Tadeusz (22,70-na hurtowni)
2. Wyborowa (22,50)
3. Sobieski (20.70)
Ostatnio oglądałam wódki w marketach to jest duża rozbieżność w cenach. Trzeba trafić na promocję. Wczoraj widziałam wódkę Soplicę 0,5L za 18,99 zł, gdzie w innym markecie była za 22 zł.

My za to szukamy wódki na bramy. Jakiejś tańszej tylko wiecie, nie z tych najtańszych co nawet 40% nie mają Polecacie jakieś?
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 13:07   #4008
Dotka90
Zakorzenienie

Paula, ja bym na bramy kupiła taką samą wódkę jak normalnie.
Ile zaoszczędzisz, 20-50zł? A bez sensu kombinowanie.
Normalną wódkę jaką macie?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 13:11   #4009
enzunio
BAN stały

Ja też kupiłabym normalną wódkę
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 13:15   #4010
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Nikomu nie dogodzisz Jak drogo to załatw im w jakimś tańszym miejscu, byleby później nie mieli pretensji, że np. niska cena-niska jakość
Ja mam nadzieję, że moi goście nie będą mieli takich wymagań.

Niestety nie. Nie będę mogła zbyt wysoko podnosić rąk, ciekawe jak to będzie się miało przy obracaniu Bo ramiączka są idealnie dopasowane i jak byłyby luźniejsze to na plecach zwisałoby

Ostatnio oglądałam wódki w marketach to jest duża rozbieżność w cenach. Trzeba trafić na promocję. Wczoraj widziałam wódkę Soplicę 0,5L za 18,99 zł, gdzie w innym markecie była za 22 zł.

My za to szukamy wódki na bramy. Jakiejś tańszej tylko wiecie, nie z tych najtańszych co nawet 40% nie mają Polecacie jakieś?
My mamy ta sama wódkę co na stoly. Dlaczego miałaby być gorsza??? Z resztą taka po 20zl to nie jest tania?

Stary 2014-05-18, 13:19   #4011
kiss12550
Zadomowienie

Alloffkowa – gratuluję mieszkanka i zazdroszczę

Anesthesia- czytałam ten sam artykuł i teraz zadaje sobie identyczne pytania, ja w swojej sukience tylko przeszłam się kawałek , na tym skończyło się moje "sprawdzanie"

Rabbitka – czekam na zdjęcia Twoich dzieł, ale masz fajnie jeszcze tylko miesiąc

Szczeperka – ja mam wrażenie że takie niespodzianki zaraz przed ślubem to standard nie martw się dekoratorka się trochę zepnie i zdąży

Sreberko – my mamy żubrówkę białą , kupowaliśmy jeszcze przed podniesieniem cen i za 0,5l wyszło nam 18,10. Kupiliśmy 160 butelek na 2 dni wliczając bramy i oczepiny. Planujemy 80 osób

Jak Wam się podoba fryzura młodej?

http://www.slubnaglowie.pl/inspiracj...minika-i-kamil
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 13:26   #4012
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Adzia i Namisek!
Jesteście już żonami. Życzę Wam wszystkiego dobrego na nowej drodze życia. Bądźcie zawsze takie szczęśliwe jak w dniu ślubu, szanujcie się i kochajcie!

Cytat:
Napisane przez monidot Pokaż wiadomość
A ze spraw ślubnych to ostatnio wybraliśmy z narzeczonym listę piosenek które ma nam zespół na weselu zagrać. I wybraliśmy wstępnie piosenkę na pierwszy taniec - Hallelujah. Co sądzicie o niej?
Lubię ten utwór, nasza śpiewaczka zaśpiewa nam na wyjście z kościoła.
Dołączam się do opinii dziewczyn, że chyba bezpieczniejsza opcja to odtworzenie z płyty.

Cytat:
ja dzisiaj w koncu kupiłąm buty!!
http://wojas.pl/produkt/14029
Prześliczne buty!

Cytat:
Napisane przez wiosnaachtoty Pokaż wiadomość
A JA JUŻ ZA TYDZIEŃ BĘDĘ MIAŁA MĘŻA :
Od dwóch dni budzę się zestresowana
Ja też chcę być żoną już Jeszcze 3 tygodnie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja mam nadal ciezkie myslenie nad tortem.. chcialabym tort z muffinek ale boje sie ze niektorzy goscie nie zrozumieja zamyslu takiego tortu.
Dołączam do grona, tych co nie rozumieją, bo uwielbiam tort i zawsze biorę dokładkę. Żadnych babeczek Zresztą znasz moje zdanie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
HIT
Czegoś takiego nie słyszałam Ja mimo wszystko bym odmówiła, mówiąc że lista gości została już wcześniej ustalona.

Cytat:
U nas na szczęście nie ma czegoś takiego.

Cytat:
Gratuluję mieszkanka

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
My kupiliśmy taką samą jak weselną na ewentualne bramy.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 13:41   #4013
enzunio
BAN stały

Trochę inspi:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a98466_win01_olivefavor_xl.jpg (28,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a100879_fal04_veneercards_xl.jpg (29,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cake_reception_6_m.jpg (30,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg reception_flowers_025_11_m.jpg (27,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg reception_flowers_581_10_m.jpg (30,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wa102412_fal06_26_xl.jpg (22,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 224528_10150251697911557_76293941556_8020872_3658433_n.jpg (30,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 409.jpg (52,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0647_297.jpg (37,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f8889173fcb27656cf7e3f0aa3555bdc_m.jpg (37,8 KB, 13 załadowań)
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 13:44   #4014
bardorja
Zadomowienie

Hej dziewcyzny!
Jak to z wami było? jak się zaczela tamilosc? po jakim czasie wiedzialyscie ze to TEN?
Czytalam kiedys taki tomik sentecji i bylo napisane 'Miłość nigdy nie przychodzi po trochu' zgadzacie sie? czy u was bylo inaczej, długie rozmowy,długie spotkania i po miesiącach 'o kurde kocham go,zostanmy parą'?

Otóż My pozanlismy sie przez internet. bedzie krótko
po ok4 dniach(nie pamietam czy na pewno 4 czy trzech) pisania spotkalismy sie na żywo (w piątek) spedzilismy razem tez sobote i niedziele a potem wtorek w ktorym powiedzielismy sobie kocham i ten moment uznajemy za date rozpoczecianaszego związku. Po 2 miesiacach ze soba zamieszkalismy.
Reszte już znacie.
Jestem osoba,ktorapo 5minutach rozmowy z facetem wie czy cosz tego bedzie czy nie.
przystojniak po 2/3h pierwszego spotkania misię oświadczyl heheh bez pierścionka wiadomo, powiedzial ze to ja bede jego żoną..
jestem po str stwierdzenia ze milosc nie przychodz po trochu
albo kochasz, bum, wiesz ze to ten, albo myslisz miloscia z fascynacja, zauroczeniem, namietnoscia.
a jak Wy?

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 13:53   #4015
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
dziewczyny też bierzecie różne szerokości obrączek? My bierzemy 4 mm dla mnie i 5 mm dla TŻ
My mamy 4 mm oboje

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
To pozazdrościć
Co do obrączek my też takie bierzemy: ja 4 mm, a TŻ 5

Panna Izabela - 1 lub 4
Dzięki, mam nadzieję, że za tydzień jeszcze będą!

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
dziewczyny! mierzylam dzis la bode..
36 za male. 37 za duze..
tragedia.
pani pow ze sie rozbija.. nie wiem jestem zalamana

Do końca nie wierz w rozbijanie, wszystkie panie mi tak mówią, a niewiele to daje potem może jeszcze poszukaj gdzieś indziej? Ja ostatnio mierzyłam buty w Bata i okazały się wygodne (przynajmniej dłuższą chwilę w sklepie), aż je zamówiłam - a wszystkie mnie obcierają jak i Ciebie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Nam na naukach ksiądz podstemplował i dzień skupienia nie musieliśmy iść dodatkowo.
U nas też

Cytat:
Napisane przez S1lc1a Pokaż wiadomość
Nie wiem jak wy robicie z błogosławieństwem ale my chcieliśmy nasze nieco unowocześnić - bez klękania, całowania krzyża czy święcenia wodą święconą - widziałam że moja mama wolałaby tradycyjnie, wczoraj z rodzicami o tym rozmawiam i tata całkowicie poparł nasz pomysł więc mama też się zgodziła. Rodzice nas pobłogosławią ale my będziemy stać, a to co rodzice mówią ma nie być wyuczoną formułką tylko ma płynąć z serca później ich ucałujemy to samo dziadkowie i chrzestni. Mama trochę się obawia reakcji babć, ale uważam że one się dostosują najwyżej później poplotkują o tym ale średnio mnie to obchodzi, chcę żęby było po naszemu
My też chcemy stać, moja mama też (mimo bycia katechetką ) nie jest za wodą święconą

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
3mam za kicię nadal I nie martw się, my wczoraj się rozstaliśmy z tż a dziś jest w miarę okej

Cytat:
A u nas tż nie będzie brał takiej samej wódki jak na wesele. U nas bramki robią osoby, które nie idą na wesele, i mój brat - mamy Finlandię, która jest droga, i Stocka - też ciekawy cenowo dlatego na bramki chcemy zaoszczędzić.

Przyszły zaproszenia wczoraj - są okej, mogli bardziej 'docisnąć' drukarkę, bo ostatnia linijka z naszymi nr telefonów lekko nie wydrukowana, no i trochę za małą czcionkę wzięliśmy - ale ogólnie jest okej. I dostaliśmy pudełko na koperty jako rekompensatę za czekanie. Także oszczędność jedna jest

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 13:56   #4016
Dotka90
Zakorzenienie

My też na bramy mamy tę, co na stoły, wg mnie kupowanie na bramy taniej wódki to faux pas.

Nie rozumiem tego oszczędzania na bramach, ileż tych wódek na bramę pójdzie? 10? to oszczędność 20zł, jaki w tym sens?
Nie uważam, żeby Stock był drogi.

An, ja w mojej sukni nawet jeszcze nie siedziałam, a Ty mi mówisz o podnoszeniu rąk, kucaniu itd

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2014-05-18 o 14:04
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 14:12   #4017
Le_lena
Raczkowanie

Ręcę w sukience podnosiłam sprawdzłam jak wysoko je podniosę w koronkowym bolerku, bo szkoda jakby pod pachą trzasnęło, a kazali płacić jakby ze złota było ale nic innego nie robiłam
W sumie to tak mnie związali, że ledwo oddech brałam, przez myśl mi nie przeszło kucać czy skakać

Ze spraw ślubnych - wczoraj zakładałam pas do pończoch - tak na próbę czy się zmieszczę, bo wygląda na maleńki, ale okazało się, że pasuje idealnie
Jutro dzwonię ostatecznie zamówić samochód - nie doczekam się, żeby TŻ to zrobił a ja nic mu nie powiem, że zarezerwowany już jest
Stary 2014-05-18, 14:28   #4018
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Wódkę mamy w cenie sali, nie musimy jej kupować.

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
My mamy ta sama wódkę co na stoly. Dlaczego miałaby być gorsza??? Z resztą taka po 20zl to nie jest tania?
20 zł to chyba średnia cena.

Pytałam co polecacie, bo ja nie piję wódki. A Pana Tadeusza czy Stocka na bramy bym nie brała. Sugeruję się jedynie ceną, bo będzie spora różnica, jak będziemy pewnie musieli karton rozdać

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
A u nas tż nie będzie brał takiej samej wódki jak na wesele. U nas bramki robią osoby, które nie idą na wesele, i mój brat - mamy Finlandię, która jest droga, i Stocka - też ciekawy cenowo dlatego na bramki chcemy zaoszczędzić.
U mnie na dodatek robią po prostu pijaczki spod sklepu, zobaczą samochody, to od razu wyskakują na ulicę, by coś dostać Nieraz Para Młoda nawet nie wychodziła z samochodu, świadek flaszkę dawał i ustępowali
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 14:39   #4019
monidot
Zadomowienie

alloffkowa piękne mieszkanko

Anesthesia ja nic takiego nie robiłam bo w sumie nie miałam jak, a to dlatego że suknie w salonie mają przeważnie rozmiar 38/40 i a ja będę miała dany model szyty na miarę. W lipcu mam przymiarkę więc wtedy będę ją testować

magdalenka_w_86 Przemyślę sprawę i jeszcze pogadam z zespołem. Spotkanie z nimi mamy mieć jakoś w lipcu.
monidot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 14:53   #4020
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
kucharka stwierdziła że lepiej gdyby stoły były łączone bo będzie lepiej roznosić talerze i takie tam jak to usłyszałam to najpierw mnie zatkało a później chciało mi sie śmiać - będę pod kucharkę stoły ustawiać żeby jej było wygodniej - na pewno
Mają ludzie fantazję Może zapytaj jeszcze czy w ogóle możesz wesele organizować w tym dniu, bo może pani kucharka ma ciekawsze rzeczy do roboty
Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Hahahaha wyobrazilam sobie to jak panna mloda podvhodzi do gosci i pyta: czy zyczy sobie pani aby podetrzec dupke??v
Umarłam
Cytat:
Świetne mieszkanie, gratuluję!
Cytat:
Ja dziś rano przeczytałam artykuł o wybieraniu sukni ślubnej i tak się zastanawiam... czy każda z Was przy wyborze sukni robiła "test" ze skakaniem, obracaniem się, podnoszeniem rąk, kucaniem itp?
Uuups... nawet w niej nie usiadłam
Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Jaką macie wódkę, po ile płaciłyscie? Ile liczycie wódki na parę?
Wyborowa kupowana w grudniu po 15zł/0,5l 300 butelek na 200 osób na 2 dni
Cytat:
My wzięliśmy Żubrówkę
Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Hej dziewcyzny!
Jak to z wami było? jak się zaczela tamilosc? po jakim czasie wiedzialyscie ze to TEN?
Czytalam kiedys taki tomik sentecji i bylo napisane 'Miłość nigdy nie przychodzi po trochu' zgadzacie sie? czy u was bylo inaczej, długie rozmowy,długie spotkania i po miesiącach 'o kurde kocham go,zostanmy parą'?
a jak Wy?
Mnie też szybko "walnęło" ze 3 razy może ze sobą rozmawialiśmy (przez gg) Później może dwa razy gdzieś na przerwach w liceum no i tak to się zaczęło Praktycznie od razu wiedziałam, że "mój ci on"
Cytat:
U mnie na dodatek robią po prostu pijaczki spod sklepu, zobaczą samochody, to od razu wyskakują na ulicę, by coś dostać Nieraz Para Młoda nawet nie wychodziła z samochodu, świadek flaszkę dawał i ustępowali
U nas czasami też się ta zdarza niestety...

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości