|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
życie ![]() uuuuu ![]() :b rzydal:Cytat:
czekać aż się wykruszą. nie doczekaliśmy się ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() Być może mijałyśmy się gdzieś na Plantach
|
|
|
#4412 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a Ty badź twarda w tej robocie ![]() Cytat:
ja w kwestiach politycznych sie nie wypowiadam, bo mnie krew zalewa na samą mysl ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oliwka, podziwiam Cię z tym sprzataniem. bo bardzo Ci ładnie Cytat:
biedny Tasia, link do klocków http://www.ceneo.pl/16845286 U nas dzis fajny dzien (a nie zapowiadal się ). Zaliczylismy nawet dwa spacery (choc od rana pogoda była psia, ale po południu pieknie sie rozpogodziło). I Janek znów dał mi sie wyspać ![]() A, kupilismy rowerek w biedrze (tż nie mógł się oprzeć )
|
||||||||
|
|
|
#4413 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
i po szkole, okazalo sie, ze moje fale byly calkiem niezłe, niektore dziewczyny wcale nie zrobily Aha i fryzjer zrobil mi metamorfoze, tzn stwierdzil, ze wczesniejszy fryzjer był jakiś nie wykwalifikowany i poprawił mi fryzurke, moze wam podeśle foto w wolnej chwili ![]() Cytat:
Wiem, ze niektorzy ucza sie i pracuja, ale to nie dla mnie, ja leń ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
troszkę inny kształt fryzury od razu ![]() mialam kiedys blond taki kurczaczkowy... ![]() tez często kupuje w pepco. własnie Cytat:
długi czas jej obcinal.i ja... Cytat:
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-05-17 o 22:52 |
|||||||
|
|
|
#4414 |
|
Zadomowienie
|
Jak sie mylam, to mi sie przypomnialo cos
Cathlyn, pytalas o krem. Ciezko cos polecic, bo wiadomo ze kazdemu co innego pasuje. No i zalezy z jakiej polki cenowej chces ten kremik. Ja ostatnio jestem zakochana w Clarinsie (mam na noc i na dzien), ale najpierw testowalam na probkach, bo tak w ciemno bym sie bala brac.
|
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
I witam sie pod wieczor
I co sie okazlo / że NICI ze skladania sofy - bo. DALI MI JEDNA CZESC nie od komoletu ( inny model w dodatku jakies siedzenie od fotela siostra w pon bedzie dzwonila do nich Za to dzien minol fajowo pojechalismy z Mlodym na spacer po centrum - zakupilam mu Balona Motorni Lizaka w kszalcie Smoczka - jakie moje bylo zdziwienie kiedy wiedzial sie To sie uzywa - a normalnego smoczka na cholere cycac nje chce hihi Zaraz kapiel i pod koldre ksiazke czyatc ;-) Papa. Milej niedzieli Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ucieło mi wcześniejsze cytaty BYou gdzie ty masz rodziców że w zoo w opolu byłaś?
|
|
#4417 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2. też tak podejrzewam ale odkurzanie i mycie podłogi ( i okien ) w takim metrażu mnie skutecznie odstrasza o marzeniach o domu ![]() Cytat:
Ja też jak pomyślę, że głosuję na osobę na 9 miejscu bo wiem, że uczciwa i znam, a mój głos pójdzie na jakąś osobę medialną, która nic dla mnie/regionu nie zrobiła, ale jest na 1, to mnie krew zalewa. A najbardziej mnie denerwuje, że jakoś prawa nie da się zmienić - czytaj nie opłaca się zmienić (zmieleni.pl)Cytat:
![]() A co do dalszej części Ja bym wybiegła czym prędzej na spacer byleby okien nie musieć myć. I wiesz co, motywująco na mnie działasz swoimi postami. 1. dzisiaj jak myłam zęby zrobiłam 40 przysiadów. Jutro bedzie 45 ![]() 2. chyba umyję listwy jutro (hmmmm... chyba ich nigdy jeszcze nie myłam... ) ale nie, prasować nie będę. ![]() Cytat:
i Cytat:
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
SKONCZYLAM
czytac te ksiazke ost 155storn jednym tchem .... Aaa serio dawno nie czyatalam tak fajowej - uf Teraz serio mozna isc spac ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4419 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Hej hej
Były cytaty, nie ma cytatów ![]() Tylko tyle mi zostało .... Cytat:
Dzięki, wczoraj czułam się już ok, lekki kaszel i trochę kataru, temperatury brak. Więc myślę, a co!! Biorę Mikołaja i pędzę na festyn no i zdycham od nowa Głupia ja Fajny taki maraton Też nie wiedziałam, że to crocsy ![]() I też mi się przypalały te placuszki Cytat:
:mniam Cytat:
Trolla ma rację, Tasiu kup coś dla siebie Za egzaminy ![]() ![]() Wow Oliwka, ja w życiu takich porządków nie robiłam ![]() Ale z jednej strony Ci zazdroszczę, też bym chciała taki czysty domek, a z drugiej strony wiem, że to czasami utrapienie. Może kiedyś dojrzeję do takich porządków ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. Oooo serio?? Ja już straciłam nadzieję, że będzie ładnie Chociaż dziś przed 5 było już 10 stopni. Nie mogę spać, tak mnie kaszel męczył, zapodałam sobie mleka z czosnkiem i masłem i chwilowa ulga yhhh. Cytat:
Cytat:
jak nie urok to sraczka
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Filip dzisiaj wstał po 5!!
A teraz ma już pierwszą drzemkę.Jutro na 9 do pracy ![]() Nam mówiła tak samo. Nie mogę wziąć, ponieważ od jutra wracam do pracy i nie chciałabym od razu brać wolnego a po drugie to będzie niedziela a w niedzielę urlopu nie dostanę, jeżeli chciałabym mieć jakąś konkretną wolną to piszę to w prośbach ale prawie miesiąc wcześniej. |
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
Wczorajsze placuszki i mały głodomor
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-05-18 o 08:33 |
|
|
|
#4422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za fale no i koniecznie fotki fryzurki poprosimy ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- to chyba telepatycznie z O. się umówili. pobudka 5.00 zasnęła 7.45, póki co jeszcze śpi a przy okazji też tż (z czego jest pewnie baardzo szczęśliwy )---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- mniam mniam , jak Ona smacznie je aż zgłodniałam , ide robić jakieś śniadanko
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
A. po raz pierwszy w życiu chory Zapewne to ta słynna trzydniówka, bo nic poza temperaturą mu nie dolega, osłuchowo czysty, nie kaszle, kataru brak. Jak go łapie gorączka to tak mi go szkoda, jęczy, płacze, marudzi, pokłada się Na szczęście po nurofenie szybko spada. Wczoraj dopiero o 1.30 w nocy dał się odłożyć do łóżka, a ja z tego wszystkiego zasnęłam w ciuchach i tak spałam. Wolałabym być sama chora milion razy bardziej niż A. |
|
|
|
#4424 | |||
|
Zadomowienie
|
Miłego Dnia
Cytat:
za rowerek.U nas temp. 37,5 i rzadka kupka. Może to być od zęba, który już się przebił? Ogólnie to zęby zawsze bez problemów wychodzą u nas, ale niczego innego nie podejrzewam ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- ja ślepa, szukałam i nie znalazłam przepisu ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Zdrówka dla wszystkich chorowitków, dzieciaczków i rodziców.
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
bmma proszę jeszcze raz
Placuszki serowe 300g sera białego 3 jajka 4 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru (ja zmniejszyłam o połowę ostatnio robiłam z syropem zamiast cukru) 1 łyżeczka cukru waniliowego lub laska wanilli serek, mąkę, cukier, cukier waniliowy i żółtka mieszamy razem widelcem. białko ubijamy, następnie łączymy delikatnie i smażymy na maśle chyba że masz ceramiczną patelnie to bez tłuszczu po około 2 minuty na każdej stronie. Nakładamy tak by placuszki nie były wielkie bo są kruche i się łamią ja nakładam tak że jedna lyżka stołowa to jeden placuszek. Do tego owoce lub jakiś mus owocowy. OTJ zdrówka dla Adasia ![]() Bmma i za Kinie oby ząbki wyszły szybko i bezboleśnie i ten stan podgorączkowy minął szybko |
|
|
|
#4426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
wooow slicznosci !!!
i widac ze pyszne bylo i ze smakowalo :=) Milus ma drzemke ... obudzis sie - zjemy cos - i wybywamy do Wesolego Miasteczka !!!
|
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
OTJ ojejj.. oby jak najszybciej minelo
![]() a jak znosil Adas do tej pory szczepienia, bez goraczki? cathlyn ahh tak, pomylilo mi sie, chcialam cytowac oliwke oliwka slicznie Anielka je i piekne Ci te placuszki wyszly
|
#4429 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oby się szybko na nowo zaklimatyzowałAle Ci te placuszki ładne wyszły, takie jasne, u mnie prawie węgielki Muszę popróbować jeszcze raz. A Anielka śliczności same ![]() Cytat:
I dla Kingusi bo mi nie zacytowało Cytat:
|
|
#4430 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szybkiego powrotu do zdróweczka---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej kochane!
![]() Dziękujemy wszystkim za kciuki mam nadzieję że nic nie wyjdzie złego... mam dzwonić we wtorek czy już są. Po za tym nic konkretnego nie wiem, a nie przepraszam był u nas bardzo rzeczowy rehabilitant który po obejrzeniu dziecka powiedział co jest i co trzeba zrobić. Po za tym powiedział kilka słów którymi mnie uspokoił, że B jest fajnym chłopcem kontaktowym że ładnie się przygląda na wszystko itp itd... Nie jest trudnym przypadkiem tylko ciekawym pacjentem i trzeba ćwiczyć i będzie ok. Miód na me serce. Oprócz tego nic więcej się nie dowiedziałam. Trzy dni w spartańskich warunkach nie wykończyły ale już odetchnęłam. Tylko teraz mały ma katar a mnie boli gardło nie cierpię szpitali. Troszkę was poczytałam jeszcze ze 4 strony i będę na bieżąco Zdrówka dla chorowitków i za wychodzące ząbki kciuki oby szybko i bezobjawowo. To chyba na tyle na tą chwilę. Acha muszę się pożalić mam straszny problem z kupieniem małemu kapcioszków, 18 i za duże no ma nie dość że małą to i szczupłą stopę masakra. Ale skorzystałam z propmo w deichmanie i kupiłam elefanteny -20 % kwiatuszek chyba pisał o tej promocji była do wczoraj. |
|
|
|
#4432 | |
|
Raczkowanie
|
Hej kobietki
proszę rozwiejcie moje wątpliwości w niedalekiej przyszłości wracam do pracy (choć trudno mi sobie to wyobrazić w szpitalu zapomnieli nam przeciąć pępowinę )pod moją nieobecność opiekę nad latoroślą Pytam Was bo jesteście realne i wiarygodne plisss P.S. licząc na jakąkolwiek odpowiedź pozdrawiam i posyłam moc pozdrowień dla maluszków zdrówka i łagodnego ząbkowania ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
Brawo dla Pana rehabilitanta za podejście. W temacie kapci my właśnie kupiliśmy coś podobnego tyle że mają podeszwę całą gumową ale bardzo mięciutkie i elastyczne, http://www.decathlon.pl/lekkie-dziec...d_8185821.html Kupowaliśmy 22 ale widziałam 19 więc może 18 też są. Nie ma ich na stronie. U nas puki co się sprawdzają. Na upalne dni planujemy skarpety antypoślizgowe i/lub bez
|
|
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Agateczka we wtorek reszta wynikow? kciuki bardzo mono zacisniete
![]() ale ze Was trzy dni trzymali, nosz kurcze... rehabilitant dal Wam jakis konkretny plan? Lukrecja tak mysle nad ta amortyzacja, i chyba trzeba rozdzielic wozki typu 2w1 od parasolek, bo jednak parasolka przy malych kolkach bedzie miala mimo wszystko slabsza amortyzacje - ja mam maclarena, i w porownaniu do mojego duzego wozka to trzesie mocno, zwlaszcza jadac po plytkach chodnikowych, kamieniach itp. ale rozklada sie prawie na plasko, wedlug mnie bardzo wygodny wozek, ma wysokie oparcie - chyba moge polecic (dla mnie wada jest mimo wzsystko wielkosc po zlozeniu, ale to trzeba wziac wszystkie zalety i wady i pojsc gdzies na kompromis) - ja czesto tutaj widze tez wozki w stylu quinny zapp.dobrze, ze piszesz o wozkach, bo mi to przypomina o tym, ze musze jdnak dokupic pałąk do maclarena
|
#4434 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Oliwka, Anielka cudna! Placuszki sama bym zjadła a Ty tak stawiasz przy niej filiżanke z tymi malinami? U nas już dawno na podłodze by była widze ze kupiłaś polecaną przeze mnie patelnie ![]() OTJ, a może ta gorączka to reakcja po szczepionce. Dla świetego spokoju ja bym pokazała się lekarzowi. Bmma, może być że od zęba. Agateczka, wspaniałe wieści kciuki nadal zaciśnieteLukrecjas, ja bardzo polecam xlr, ale on też ciężki ![]() Monicca, kciuki na jutro
|
|
|
|
#4435 |
|
Rozeznanie
|
Oliwka super Aniela zajada
u nas te placki były bardziej przypalone i nie takie płaskie . Bałam się ze w środku będa surowe ale następnym razem zrobię je plaskate - dalam łyżkę stołowa ale zrobiły się takie pulchneAgateczka trzymam kciuki! Oby rezonans wyszedł ok i super ze rehabilitant jest dobrej myśli
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za życzenia zdrówka. U lekarza byliśmy, mówiłam, że mały był 9 dni temu szczepiony ale lekarz powiedział, że to dawno i nie od tego. Czytałam, że po tej szczepionce do 14dni nawet może się coś dziać, więc siedzę i boję się jak cholera. Innych objawów oprócz gorączki lekko ponad 39 nie ma. Mam nadzieję, że minie... Agateczko - kciuki za wyniki, będzie dobrze
|
|
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak maluch znosil poprzednie szczepienia, mial goraczke? (pytam, bo idziemy jutro na pierwsze w zyciu i robie w gacie )
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-05-18 o 15:56 |
|
|
|
|
#4438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Malusia ta nóżka. To i ja się pożalę... 3-cia kupa dzisiaj. W zasadzie to była 1 qpa i teraz 2 i 3x to żółta woda. Rotawirus, czy co za dziadostwo? Temperatura jej spadła do 37. ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna - do tej pory nigdy nic mu nie było po szczepieniach, w ogóle nigdy nie miał gorączki dlatego tak sie stracham...To jakiś dziwny lekarz był no ale to sobota i byliśmy na pogotowiu. Jesli do wtorku mu nie przejdzie to pójdziemy do naszego.
|
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
Agateczka-kciuki dalej 3mamy
oliwka-dzieki za przepis-jutro bedzie produkcja pepco jutro namierze może-dzieki ![]() my dzis 5 rocznica slubu, tzn w piatek byla, ale dzis msza i tesciowie byli. A jutro znów poniedziałek.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

Dostalam sie, ukonczylam, obronilam, nie zaluje 

) to ja zawsze kupuję w Pepco. Widziałam tez piękne w C&A kiedyś za 55 zł no ale to takie malutkie, większe może drozsze 

Głupia ja
:mniam 

Zapewne to ta słynna trzydniówka, bo nic poza temperaturą mu nie dolega, osłuchowo czysty, nie kaszle, kataru brak. Jak go łapie gorączka to tak mi go szkoda, jęczy, płacze, marudzi, pokłada się