|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Widzę że poruszyłyście temat cieżkich chwil które przechodzimy...Ja czasem też mam gorszy dzień, ale bardzo szybko mi przechodzi
Ja na szczęście mam takich znajomych co na ciacho czy soczek sie ze mną spotkają... Nie brakuje mi kontaktu z ludźmi.. Czasem powiem szczerze, ze lubie pobyć sama, posłuchać muzyki, wyciszyć się trochę....Nie jestem typem samotnika, ale nie zawsze mam ochotę sie spotykac ze znajomymi itp....Nie ma dnia aby któryś ze znajomych do mnie napisał chociaz by smsa i powiem ze jest to miłe, ze pytaja jak sie czuje itp...![]() Najbardziej sie boje jak wyobrażam sobie moj poród...że nie dam rady itp, jak sobie uświadamiam ze to już tak niewiele zostało to czuje niepokój, opieki nad dzieckiem też się bardzo boję...Jak ja dam radę...Ale nie jestem pierwsza ani ostatnia. Inne dały to czemu ja mam nie dać ?
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-05-18 o 13:26 |
|
|
|
#932 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
|
|
|
|
#933 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
, zbyt doslownie potraktowalam koszulke- na zaraz po porodzie i stad takie skojarzenia... tak ogolnie na tzw "wabia" na meza to pewnie, ze super sie nadaje... choc ja juz teraz czuje sie jak slonica, pewnie podobnie bedzie po urodzeniu maluszka, wiec wabic nie bedzie mi w glowie.. Zapewne bede marzyc, zeby sie wyspac :P |
||
|
|
|
#934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja po pierwszym porodzie po 6 tygodniach ubrałam sie wieczorem w taki komplecik przezroczysty i mimo ze brzuszek było jeszcze widac to mąż był w 7 niebie. Faceci będa tak szczęsliwi że cos się szykuje po okresie postu że żadnych fałdek nie zauważą Tez będę z 2 dzieci, ale moja córa juz duża więc mam nadzieje że mi co nieco pomoże
|
|
|
|
|
#935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ale miałam ciężką noc. Brzuch mnie pobolewał, jak się przekręcałam... Zestresowało mnie to tak,że nie mogłam spać A brzuch zaczął boleć jeszcze bardziej Koszulka, którą wstawiłyście ładna, ale cena jak dla mnie przegięta. I też pomyślałam o niej jako na późniejszy czas Co do wczorajszego filmu, to Halinka, bez przesady, nie ma co się dołować. Przecież wszystko skończyło się dobrze ![]() Ja cały film przepłakałam. Calusieńki. Na przemian ze wzruszenia i smutku. Masakra. Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-05-18 o 13:59 |
|
|
|
#937 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
Dzis z nim o tym porozmawiam i ustalimy takie dni na basen ze go zawoze na autobus. Dobry pomysl. Moja Mama to tez ciagle w pracy... A Tata w rozjazdach ciagle... Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#938 |
|
Raczkowanie
|
Trzymajcie mnie ..... najlepiej wszystkie bo zaraz po moim TŻcie nic nie zostanie.
Dostał nagrodę w pracy 1000 zł i kupił sobie bez jakiejkolwiek konsultacji ze mną gramofon i płyty winylowe ze swoim umcyk umcyk umcyk umcyk przerwa umcyk umcyk umcyk umcyk Popłakałam się z nerwów bo nawet nie pomyślał żeby się zapytać czy ja czegoś nie potrzebuję ... a o dziecku to już nie wspomnę. Powiedział, że nie będzie ze mną dyskutować bo to jego pasja i wspomnienia z tego jak był DJ grał w Hiszpanii na Cyprze i całym wybrzeżu i Ja tego nie zrozumie. OK nie mam zamiaru z tym walczyć przecież bo lubię jak mi czasem coś w klubie u znajomego zagra za konsoletą i dumna jestem z niego bo ma do tego dryg i to jego pasja ALE PO CHOLERĘ kupował to w tym momencie jak kasa jest nam potrzebna
|
#939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do humorów, to ja przepłakałam piątek i pół czwartku... podobne powody jak u was, czuję się samotna, tż długo w pracy, jak wraca po całym dniu, to poświęca mi resztę czasu, ale dla mnie to za mało. W ciągu dnia nie ma się z kim spotkać, bo wszyscy w pracy, moja mama na szczęście do mnie zagląda często, ale ona też pracuje. W czasie jednej z rozmów mój mąż stwierdził, że się sama sobie dałam zamknąć e domu. I ma rację... nie lubię sama chodzić na spacery, więc wychodzę do sklepu jedynie, robię szybką rundkę i wracam do domu... ale wiecie co? To chyba hormony na nas działają i dlatego jesteśmy takie rozchwiane emocjonalnie. Idziemy dziś na urodziny kolegi do pubu, więc tak jak piszecie- ja soczek i kierowca dla wszystkich. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas są zasady takie, że co on zarobi to daj mi i ja zarządzam kasą. Jak coś chce kupić to musimy to przegadać. Trochę to wygląda jakby dostawał kieszonkowe i czasami mi z tym głupio, ale po Twojej sytuacji widzę, że z facetami trzeba krótko. No nie mogę, powiem Ci szczerze, że w szoku jestem. Chciałabym Ci doradzić, żebyś sama przepuściła tysiaka na pierdoły dla siebie bez gadania mu, ale wiem, że kasy szkoda. Nie wiem, czy tylko kobiety przejmują się pieniędzmi?! |
|
|
|
|
#942 |
|
Raczkowanie
|
optymistka zabrzmiało groznie ale mi bardziej chodziło ze tamten okres bede pamietac zawsze bo wtedy urodził sie moj synek ( w 33tc) wiec kursowałam miedzy szpitalem a starszym synkiem(droga akurat koło rzeki ktora wylewała)a maz kursował (120 km w jedna strone)prawie codziennie miedzy nami a praca w Krakowie i budowa domu ktora wtedy zaczelismy(i ulewne deszcze krzyzowały prace ziemne) oj ale to jux 4 lata temu...jak ten czas leci...
Justa ja tez mam duzy brzuch i jak widze zdjecia ktore tutaj dziewczyny dodaja to mam wrazenie ze mam najwiekszy ![]() snilo mi sie dzisiaj ze urodziłam i po kilku dniach, bedac juz w domu przypomniało mi sie ze trzeba dziecko nakarmic...wyciagam cyca a tu mleka nie ma bo zanikło... |
|
|
|
#943 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Jakbym była w takiej sytuacji jak Ty, Angelika ucięłabym sobie z Tż poważną rozmowę, bo ze spełnieniem swoich marzeń o gramofonie mógł poczekać do lepszego momentu, zapytać Cię o zdanie lub chociaż poinformować, że nosi sie z takim zamiarem i co Ty na to, a w ostateczności kupić np jedna płytę czy dwie a resztę dokupić jak już zakupicie rzeczy najważniejsze dla dziecka. W kwestii pieniędzy to np moja siostra i jej maż maja każdy swoje konto i swoje oddzielne pieniądze i moja siostra za wszystko sie zmęzem rozlicza, na wszystkie wydatki wspolnie dokladaja, np po polowie na pralke czy wymiane mebli w kuchni, na zakupy. Sa razem juz 14 lat, troche to dla mnie dziwne, jak w ksiegowosci gdzie wszystko musi sie zgadzac....Dodam, ze siostra zarabia mniej niz jej maz, a i tak chce dzielic wydatki po rowno bo jej ambicja inaczej nie pozwala
|
|
|
|
|
#944 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem w 26. tygodniu ciąży i mam wskazania do cerarskiego porodu. Chciałam się zapytać, jeśli któraś z Was wie, jak to jest z terminem cesarskiego cięcia. Jest ono umawiane wcześniej na konkretny dzień, czy jest robione dopiero jak dostanie się skurczy? Jak to jest z karmieniem po cesarskim cięciu? Na początku jest za mało pokarmu, żeby nakarmić dziecko do syta? I jak to jest z odchodami poporodowymi? Ile trwa krawienie po cesarce? Krócej niż przy porodzie naturalnym, czy może tyle samo lub dłużej?
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
|
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#947 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej.
U nas piękna pogoda, wróciłam z pikiniku i padam. Co do humorów i mnie dopadły. Od kulku dni jestem bardzo nerwowa, złoszczę się, płaczę. Zwyczajnie żle się czuję i brak mi sił. najgorzej, że obrywa się córce. krew mnie zalewa jak widze bałagon który robi, a wiem że nie sprzątnie dobrze, a ja już nie mam sił, a w bałaganie żyć nie umiem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#948 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ale co jest po ptakach? pytalam ostatnio gina i powiedzial ze termin (ok 7-10 dni przed terminem porodu) to termin, ale jak zaczne rodzic wczesniej to nic nie zmienia. no tyle jedynie ze byc moze nie on mnie bedzie ciał.
|
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jeśli od początku wiadomo, że cc, to znaczy, że są wskazania medyczne, że nie można rodzić sn, np. duża wada wzroku, jakiś guz, czy coś. I wtedy ustala się termin, żeby akcja się sama nie zaczęła, bo teoretycznie kobieta może urodzić sn, ale dla niej albo dziecka jest to nie wskazane. A jak zaczynają sn, a kończy się cc, to dlatego, że dziecko np. nie może przejść przez kanał rodny, spada tętno itp. Generalnie występują komplikacje w trakcie porodu. I wtedy dla ratowania robi się cc. Te skurcze w niczym nie przeszkadzają przecież. |
|
|
|
|
#950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlaczego po ptakach jak się zaczną skurcze...;-) cała reszta jest dla mnie oczywista. |
|
|
|
|
#951 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no łasnie nie przeszkadzają i jak sie ma wskazania do cc ,a akcja sie zacznie to sie robi cc i nie ma problemu
|
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodzi o to, że przy planowanych cc termin planuje się tak, żeby akcja porodowa się nie zaczęła, tak na wszelki wypadek, bo nie da się nigdy przewidzieć, ile będzie trwała. Może pójść za szybko i wtedy co...? |
|
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz ktos bo z Tz od rana sie nie odzywam achh zyc nie umierac |
|
|
|
|
#954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny nie wiem jak jest w innych szpitalach, ale w moim cesarke robi sie raczej tydzien, gora dwa przed terminem, bo lekarze wychodza z zalozenia, ze im dluzej dzidzius siedzi u mamy w brzuchu tym lepiej! Kasia piszac o skurczach pewnie miala na mysli juz zaawansowana akcje porodowa, gdzie maluch jest juz w kanale rodnym.. wtedy to jest bardzo niebezpieczna sytuacja... Fakt jest taki, ze cesarka jest planowana kilka dni wczesniej przed terminem wynikajacym z obliczen. Dlatego tuz przed porodem intensywnosc wizyt u lekarza jest znacznie wieksza, aby zaplanowac ewentualne cesarskie ciecie! Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-05-18 o 17:52 |
|
|
|
|
#955 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spalam w takich ala rajstopach na zylaki i zeby nogi mnie nie bolaly fakt nie bolaly ale od tego materialu wszystko mnie swedzialo a jak teraz z brzuchem ? juz lepiej?- mam nadzieje ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
przegial a gdzie konsultacja ? zwlaszcza ze macie teraz wydatki od tak sobie wyrzucic tysiaka ? nie do pomyslenia ![]() ![]() kochana ty sie nie mozesz tak denerwowac wiem ze to trudne bo przegial na calej lini i teraz jestes na niego wsciekla ( ktora by nie byla musisz ochlanac i z nim pogadac bo troche moim zdaniem zachowal sie nieodpowiedzialnie ja rozumiem ze to jego kasa itd ale mogl wybrac sobie inny moment na swoje przyjemnosci niz teraz zaraz bedziecie rodzicami i jeszcze wydatki na komunie i wesele nie wiem co on mial w glowie ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
jezeli chodzi o mnie to ja nawet nie wiem jak stoja nasze finanse z racji z tego ze nie mam swoich dochodow Tz wszystkim dysponuje ja nawet nie mam wgladu ale juz sie za to wzielam bo teraz wyrabia mi karte do swoje konta no i ja chce miec osobne konto na pieniazki malej ( jednak bedzie dostawala 600 euro miesiecznie ) nie chce zeby to gdzie zniknelo i to bedzie tylko moje konto wydaje mi sie to byc sluszna decyzja chociaz Tz tego nie rozumie ale to jego sprawa ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
![]() to super czas spedzany na swiezym powietrzu jeszcze jak macie ladna pogode no i piknik full wypas ![]() u mnie ten tydzien tez nie za wesoly nie wiem co sie dzieje sama ze soba nie moge dojsc do ladu ![]() trzeba zaczac sie mniej tym wszystkim przejmowac ale to wcale nie jest takie proste |
||||
|
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brzuch mam twardawy, brzuch trochę pobolewa, myślę, że to też kwestia stresu, bo ja się wkręcam, jak coś zaboli... |
|
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
Juz nie mogę jesc jest po 18
Ja i tak przez dwa tygodnie jadłam jak ptaszek no i jeszcze wymioty wiec to mi różnicy nie robi Bardziej martwi mnie to że od 20 nie mogę pić ![]() Jutro rano wizyta u diabetyka ponad 2 h i wypicie glukozy Jejku mam nadzieje ze nie wyjdzie mi cukrzyca No a potem na 11.30 wizyta u ginekologa Bardzo dokładna i będziemy rozmawiać o porodzie .. trochę się stresuje czy z mala wszystko dobrze ostatni raz widziałam ja przed wyjazdem do Polski czyli ponad półtora miesiąca temu
|
|
|
|
#958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powodzenia na jutrzejszej glukozie. A wody pić nie mozesz? A tak w ogóle to siedzę w domu sama . Focha strzelilam bo TZ zamiast ze mną na spacerek pojechał na ryby. :'( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-05-18 o 19:02 |
|
|
|
|
#959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ach stres.. coś o tym wiem ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
Nie mogę diabetyk tak powiedział Tz-towi ach Ci tzci grabia sobie
|
||
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Moni to prawda miałam najmniejszy ale to się zmieniło
Jakoś w następnym tygodniu zrobię fotkęHalinka głowa do góry kochana Co do tż-ta to należą mu się niezłe baty bo ciekawe co on by robił będąc w ciąży, pewnie nie dożyłby nawet 7 miesiąca![]() daisydot Ty też kochana pierś do przodu, uśmiech i dajemy radę ![]() Nie można się tak załamywać? Czemu cały czas siedzisz w domu? Ja jak tż gdzieś chce iść to idę z nim, nie widzę problemu Wczoraj był tylko sam u kumpla na jakimś meczu bo ja miałam podły nastrój... A tak to praktycznie nie rezygnuję z żadnych rozrywekMoże warto się zmobilizować, wystroić i wyskoczyć gdzieś razem Angelika współczuję sytuacji z kasą:/ Faktycznie skoro potrzebujecie teraz kasę to trochę nieodpowiedzialne z jego strony... ale może warto się nie wkurzać tylko porozmawiać z nim skąd planuje wziąć pieniądze na komunię na przykład ?No i ja mam też trochę inne podejście bo jeśli tż dostał to 1000 zł jako nagrodę to znaczy, że musiał sobie na nią nieźle zapracować Wydaje mi się, że w takim układzie należy mu się jakaś nagroda Chyba, że naprawdę nie macie innej kasy na rzeczy ważniejsze to powinien najpierw się o to zatroszczyć ale jeśli bez tego tysiaka dacie normalnie radę to ja bym się nie złościła... ale to jest tylko moje zdanie, widzę że tutaj dziewczyny w większości zarządzają kasą a faceci dostają kieszonkowe hehe U mnie by to po prostu nie przeszło![]() Niedawno wróciliśmy z komunii, niezbyt mi ta podróż podeszła:/ Wszystko mnie boli, dodatkowo Mela chyba wsadziła nóżkę gdzieś między żebra bo cały czas mnie boli pod biustem, momentami tak zakłuje, że aż się zginam w pół... Mam nadzieję, że niedługo odpuści ![]() A i strasznie mnie swędzą te rozstępy na brzuchu, mam całe czerwone podrapane |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.

Ja na szczęście mam takich znajomych co na ciacho czy soczek sie ze mną spotkają...

, zbyt doslownie potraktowalam koszulke- na zaraz po porodzie i stad takie skojarzenia... tak ogolnie na tzw "wabia" na meza to pewnie, ze super sie nadaje... choc ja juz teraz czuje sie jak slonica, pewnie podobnie bedzie po urodzeniu maluszka, wiec wabic nie bedzie mi w glowie.. Zapewne bede marzyc, zeby sie wyspac :P
A brzuch zaczął boleć jeszcze bardziej