Panny Młode 2015 cz. 19 :) - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-18, 20:38   #2011
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 19 :)

u teściów/rodziców wraz z mężem nie da się mieszkać

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 20:38   #2012
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n91adine Pokaż wiadomość
Hej, a jak z długością? Bo mam 169 cm wzrostu i chce buty 10 cm.
na aukcji niby jest napisane, że ma 150 cm długości, ale ona ma lekki tren z tyłu i myśle, że jest dłuższa. Ja mam 164 cm i jakbym ubrała 10 cm szpilki to byłoby ok, to bez szpilek jest na mnie za długo trochę
Cytat:
Napisane przez niewazne. Pokaż wiadomość
w takim razie jakbym musiała przełożyć datę ślubu kościelnego o rok, na pewno wzięłabym wcześniej cywilny. moja znajoma wzięła cywilny rok przed kościelnym i z mężem aż do kościelnego mieszkali każde ze swoimi rodzicami.
też mam znajomych, co wzięli cywilny i kilka miesięcy mieszkali dalej osobno. a nie brali potem kościelnego, po prostu dopiero pare miesięcy po ślubie wynajęli mieszkanie razem ....
ja tego nie rozumiem - właśnie m.in. dlatego biore ślub tak późno (wrzesień ) żebym od razu po ślubie mogła mieszkać z już mężem. Uznaliśmy, że byłoby głupio jakbyśmy jako małżeństwo mieszkali osobno
Stary 2014-05-18, 20:40   #2013
niewazne.
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
To po co ślub brać ?
moje podejrzenia były takie: wziąć kredyt, budować dom (kupić mieszkanie) i przez rok remontować, urządzać, itp...
Stary 2014-05-18, 20:44   #2014
misiaa91
Zakorzenienie

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46511101]jak to? Zakładamy wątek po ślubny o jakiejś fajnej nazwie i gadamy dalej! O życiu, ciążach, jaki ten mąż niedobry, dzieciory niegrzeczne, nie wiem co zrobić na obiad, z czasem o menopauzie i o tym, która proteza najlepsza...

No przecież nie rzucimy tego tak? [/QUOTE]
Haha, wchodzę w to!

Cytat:
Dobry kabaret xD
Obrączki już zostałyby do kościelnego, tak samo jak garnitur TŻ i prawdopodobnie moje buty. Mam nadzieję, że w 2-3 tysiącach się zamkniętymi z samym cywilnym, wyjąwszy te rzeczy co zostaną na kościelny.

Ja to wiem, ale już żyłam tym ślubem. Jest mi po prostu przykro... i jeśli możemy wziąć ten cywilny to już go weźmy, a potem sobie będę żyła drugim...

Próbuję znaleźć same dobre strony...

Dla siebie - miał być ślub w 2015 więc będzie. Wszystko jedno jaki.

Moja wspaniała Mama mi powiedziała, że nawet nie przyszło jej do głowy, żeby przestać mnie wspierać czy bedę mężatką czy nie. Mi się to w głowie nie mieści i wolałabym już zejść z moich rodziców, ale wiem, że nawet gdyby mi się noga podwinęła to mogę na nich liczyć.

Hm, chyba "dwa" śluby już mają jakiś konkretny kod.

Właśnie, pytanie dnia: Czy zrobię z siebie totalną wariatkę jak na cywilnym pojawię się w długiej, delikatnej sukni ślubnej i na kościelnym również? (tyle, że w mojej wymarzonej księżniczce?)
Bo Tż mówi, żeby się nie wygłupiać i ubrać zwykłą sukienkę, ale... to w końcu ślub, chciałabym wyglądać wyjątkowo i mieć wyjątkowe zdjęcia...
Zastanawiam się czy to nie będzie przegięcie.
Moja mama mówi że nie, pod warunkiem, że będzie skromna. :P
Jeśli sukienka będzie delikatna i zwiewna a Ty będziesz się w niej czuła wyjątkowo, to jasne, że tak powinnaś się ubrać!
Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
do 20 km rowerka dołożyłam 3,5 km biegania
Ostro!
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46512470]Joasia moj makaron wlasnie czeka az sie woda zagotuje, sos zrobiony

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

A tak w ogóle już to dawno stwierdziłam i jest to oczywiste ale napiszę - gotowanie jest baaaardzo czasochłonne.[/QUOTE]
Ale jakie fascynujące :p
Cytat:
Napisane przez okaro Pokaż wiadomość
ale ładna pogoda teraz u nas. Kupilam sobie dzis dwie pary tenisówek, ciekawe jak długo mi wytrzymają:P.

Patrzyłam dziś na zapowiedzi i kilkoro znajomych widziałam na kartce. Zazdraszczam!
Niedługo zobaczysz tam swoje nazwisko! :p

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
prowadziłam dziś po 80 km w jedną stronę i mam dość nie jestem stworzona to bycia kierowcą :P
Ja najdalej jechałam ok. 300 km w jedną stronę, w dodatku autostradą, ale ja bardzo lubię prowadzić samochód.

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;46513809]Majster, nie uwierzysz, ale dzisiaj po forum szukałam Twojego postu odnośnie kupna obrączek. Jedyne co z postu pamiętałam, że użyłaś sformułowania "Dzień dobry jestem gagusia". I przez tą "gagusię" szukałam
I znalazłam! [/QUOTE]
Haha, też ostatnio myslalam o radach Majsterki bo niedługo będziemy kupować obrączki. :p
misiaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 20:44   #2015
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
To po co ślub brać ?
na prawdę nie wiesz, jakie korzyści niesie za sobą zawarcie związku małżeńskiego?

Stary 2014-05-18, 20:45   #2016
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kiciakowa Pokaż wiadomość
na aukcji niby jest napisane, że ma 150 cm długości, ale ona ma lekki tren z tyłu i myśle, że jest dłuższa. Ja mam 164 cm i jakbym ubrała 10 cm szpilki to byłoby ok, to bez szpilek jest na mnie za długo trochę

też mam znajomych, co wzięli cywilny i kilka miesięcy mieszkali dalej osobno. a nie brali potem kościelnego, po prostu dopiero pare miesięcy po ślubie wynajęli mieszkanie razem ....
ja tego nie rozumiem - właśnie m.in. dlatego biore ślub tak późno (wrzesień ) żebym od razu po ślubie mogła mieszkać z już mężem. Uznaliśmy, że byłoby głupio jakbyśmy jako małżeństwo mieszkali osobno

Dokładnie. Tez nie rozumiem tej idei . Biorę ślub = mam gdzie mieszkać razem z mężem i mamy za co utrzymać mieszkanie.

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 20:45   #2017
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:
hahahaahah nie wierzę! dawaj tego posta

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

przede wszystkim waga - jeśli oboje chcecie mieć obrączki o szerokości 5 mm, to powinny one ważyć co najmniej 10 gram.
bo jeśli są lżejsze to automatycznie są cieńsze i łatwiej je pogiąć i zniszczyć
Majster, speszjal for juuuuuuu TADAM
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 20:49   #2018
beth007
Zadomowienie

Cytat:
na prawdę nie wiesz, jakie korzyści niesie za sobą zawarcie związku małżeńskiego?
Korzyści korzyściami no ale żeby osobno mieszkać po ślubie ? no proszę Cię.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
moje podejrzenia były takie: wziąć kredyt, budować dom (kupić mieszkanie) i przez rok remontować, urządzać, itp...
Ja rozumiem, że są sytuacje w których ślub trochę zmienia. Ale to w takim przypadku staram się chociaż zamieszkać u rodziców lub teściów wspolnie na ten rok.

Stary 2014-05-18, 20:50   #2019
PannaAgnieszka
Rozeznanie

No ja tez nie rozumiem slub- a potem mieszkanie osobno

ale tez nie rozumiem troche przed slubem nie mieszkamy osobno

w ogole nie rozumiem zamieszania z mieszkaniem przed i po;-)
PannaAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 20:54   #2020
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
Korzyści korzyściami no ale żeby osobno mieszkać po ślubie ? no proszę Cię.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Ja rozumiem, że są sytuacje w których ślub trochę zmienia. Ale to w takim przypadku staram się chociaż zamieszkać u rodziców lub teściów wspolnie na ten rok.
Cytat:
czasami to konieczność niestety
jak wyżej

Stary 2014-05-18, 20:55   #2021
beth007
Zadomowienie

Cytat:
jak wyżej

I błędne koło Ja rozumiem, że są przypadki i komuś to pasuje.

Ale do mnie zwyczajnie taki układ nie przemawia i tyle.

Edytowane przez beth007
Czas edycji: 2014-05-18 o 21:00
Stary 2014-05-18, 21:01   #2022
niewazne.
Zadomowienie

Mnie się zdarza pomieszkiwać z TŻ i dla mnie to jak najbardziej pasuje. znam jego nawyki, wiem co mnie wkurza w nim, wiem co go wkurza we mnie (nic jestem wspaniała ) i nie żałuję, że tak się złożyło, że mogliśmy pomieszkiwać. choć nie ukrywam, że nie brałabym ślubu gdybyśmy nie mogli razem zamieszkać, bo to zwyczajnie wydaje się bez sensu. ale z drugiej strony niektórzy biorą ślub, biorą kredyt i dopiero wtedy kupują mieszkanie i zaczynają mieszkać.
Stary 2014-05-18, 21:04   #2023
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
I błędne koło

Do mnie zwyczajnie taki układ nie przemawia i tyle.
ale czemu błędne?

ktoś się kocha i planuje ślub, pobierają się zanim mają możliwość wspólnego zamieszkania, bo nie wiem, któreś z nich pracuje za granicą (albo chociażby na drugim końcu Polski, albo i w województwie obok), a drugie nie może wyjechać, facet jest żołnierzem, kapitanem i wyjeżdża na długo, nie mają mieszkania, a mieszkanie u teściów/rodziców nie wchodzi w grę. powodów może być mnóstwo.

a biorą ten ślub, bo na przykład wtedy mogą starać się razem o mieszkanie, któryś z małżonków dostanie parę groszy więcej z racji posiadania współmałżonka itp.

może do kogoś coś nie przemawiać, ale żeby wyśmiewać i obrażać...? no trochę przesada. zwłaszcza, że sa tutaj na wątku dziewczyny, które mają/będą mieć mężów i z nimi nie mieszkają/mieszkać nie będą jeszcze przez jakiś czas po ślubie.

Stary 2014-05-18, 21:12   #2024
PannaAgnieszka
Rozeznanie

Ale to chyba nie ma nic wspolnego z wysmiewaniem czy obrazeniem- tylko raczej z wyrazaniem wlasnego zdania;-)

Wiekszosc z nas tutaj raczej ma mocne charakterki- i czesto wyraza dosyc wyraznie swoje zdanie- ale wcale nie oznacza to, ze ktos kogos obraz albo wysmiewa
PannaAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 21:12   #2025
Majelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez istapp Pokaż wiadomość
Majster, speszjal for juuuuuuu TADAM
ejj, ja tez pamiętam ten post
Majelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 21:17   #2026
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PannaAgnieszka Pokaż wiadomość
Tak tak, masz racje;-) ale mimo wszystko wiekszosc ludzi ma takie podejscie, ze jak cywilny to skromny, cichy, bez wesela;-)
A ja przy dwóch ślubach wolałabym wesele po cywilnym. A ten kościelny żeby był taki intymny i tylko nasz (i świadków bo muszą być).
Koleżanka po cywilntym nie miała problemów u księdza. Jedynie jedną spowiedź przedślubną.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 21:21   #2027
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Bez sensu zupełnie... brać ślub i mieszkać osobno.
a dla mnie np jest bez sensu (bez obrazy dla żadnej!!) brac cywilny bo długo do koscielnego...
albo do długo do bibki za kilkadziesiat tysiecy.. wiec za 2-3tysie wezme skromniej ot tak bo daleko do tamtgo..

kiedys cywilny był ZAMIAST koscielnego dla niewierzących, niechcących albo chcących kredyt, mających inne powody bardziej ekonomiczne...

a nie przed bo tak...

dla mnie slub to przysiega przed Bogiem ze bede tego faceta kochala i zrobie wszystko zeby przejsc z nim zycie...
a jak dla kogos przysieganie przed Bogiem to tylko takie o słowa to koscielnego brac nie powinien tylko własnie cywilny.
a duzo osob bierze bo mama chce, babcia chce, plotki w rodzinie by były albo bo chca miec ksiezniczkowa sukienkę i ave maria...

wiec albo sie bierze koscielny bo sie wierzy albo cywilny

nie kumam brac cywilny wczesniej... i dlatego wczesniej pytałam PO CO? bo jedyne co mi przychodziło do głowy to kredyty jak ludzie mieszkali przed slubem ze soba i chcieli na swoim.. ale teraz mozna kredyt z kazdym wiec slub nie potrzebny...

wiec mysle ze owa kolezanka z jakiego powodu musiala wziac slub a z powodu wiary nie mieszkala z mężem z papierka

dlatego tez ja nie mieszkam z K. i nie wiem po co mialabym brac slub cywilny...

i nie chce urazic nikogo ale wszystkie smieszki z laski ktora nie mieszkała z "papierkowym mężem" odebralam jakby do siebie... bo zrobilam bym to samo

dlatgo moze któraś ktora miala albo planuje oswieci mnie jakie sa jeszcze inne powody??
mozliwe ze wystawiam sie na publiczny lincz ale wiara jest dla mnie najwazniejsza...
Stary 2014-05-18, 21:31   #2028
okaro
Zadomowienie

a niektorzy zarówno i mieszkanie i przyjemności z małżeństwa też doświadcza dopiero po ślubie :P...

Ja nawet gdybym miała zamieszkać z Tżtem po ślubie (chociaż mamy nadzieję, ze pod koniec roku nam się uda) to bym się nie wahała. Mieszkalismy razem kilka razy po 2-3 tyg i mieliśmy kilka zgrzytów, ale nie natury porzadkowej, bo raczej zasady w domu mielismy podobne, prócz zostawiania naczyń w zlewie:P:P.
A poza tym nie jestem osoba, ktora nie kupuje 'kota w worku':P.
Troche Tżtowi wspólczuje, bo ja moge spać w byle barłogu z pomietolonym przescieradłem i w ogole, a on nie, musi wszystko byc pozapinane, ulozone.. gdybyście widziały jego minę jak zobaczył moją wersję pościelonego łózka ..
okaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 21:31   #2029
n91adine
Zadomowienie

Hm, ja tu dyskutować z nikim na temat wiary nie mam zamiaru, bo to nie jest temat do obgadania na forach. Ślub cywilny prawnie zmienia wszystko, kościelny to tylko i aż kwestia wiary.
Miałam brać ślub w przyszłym roku ale z pewnych względów będę musiała to przełożyć na jeszcze przyszły rok. Chciałam się bez tego obejść, ale niestety nacisk rodziny na "tradycyjne" wesele jest zbyt duży i żeby to wesele wyglądało tak jak wszyscy chcą, to musi się odbyć w 2016.
A my chcemy już być małżeństwem. Mieszkamy razem, jesteśmy prawie w 100% samodzielni, w sensie prawnym chcę już nosić Jego nazwisko i jeśli mogę sobie na to pozwolić to nie widzę problemu, żeby wziąć ten cywilny.
Być może będziemy się jeszcze starać o kredyt na mieszkanie, ale to jeszcze świeży temat.

A przy okazji upiekę dwie pieczenie na jednym ogniu, bo to będą dwie Nasze piękne uroczystości, a nie jedna. Szukam plusów zaistniałej sytuacji, chociaż wolałabym, żeby wszystko było według starych planów.
n91adine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 21:39   #2030
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Ale jakie fascynujące :p
owszem lubię gotować, bawić przyprawami - o tu może bazylii a tu papryki słodkiej nigdy nie wiadomo jaki smak wyjdzie.
Uwielbiam robić pizze, babrać się w cieście, pierogi lubię ale tak do 20 sztuk, później mnie nudzą i plecy od siedzenia bolą

P. powiedział, że lazania dobra
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 21:42   #2031
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, ja tu dyskutować z nikim na temat wiary nie mam zamiaru, bo to nie jest temat do obgadania na forach. Ślub cywilny prawnie zmienia wszystko, kościelny to tylko i aż kwestia wiary.
Miałam brać ślub w przyszłym roku ale z pewnych względów będę musiała to przełożyć na jeszcze przyszły rok. Chciałam się bez tego obejść, ale niestety nacisk rodziny na "tradycyjne" wesele jest zbyt duży i żeby to wesele wyglądało tak jak wszyscy chcą, to musi się odbyć w 2016.
A my chcemy już być małżeństwem. Mieszkamy razem, jesteśmy prawie w 100% samodzielni, w sensie prawnym chcę już nosić Jego nazwisko i jeśli mogę sobie na to pozwolić to nie widzę problemu, żeby wziąć ten cywilny.
Być może będziemy się jeszcze starać o kredyt na mieszkanie, ale to jeszcze świeży temat.
o widzisz, masz inne zdanie ale teraz dla mnie to troche jasniejsze.. mam nadzieje ze Cie swoja wypowiedzia nie uraziłam ani nic.. po prostu ja tego nie rozumiem i dlatego pytałam i szanuje Wasza decyzje

a formalnie juz załatwiacie ten cywilny na 2015 i koscielny na 2016 czy to wciaz plany?

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
a niektorzy zarówno i mieszkanie i przyjemności z małżeństwa też doświadcza dopiero po ślubie :P...

Ja nawet gdybym miała zamieszkać z Tżtem po ślubie (chociaż mamy nadzieję, ze pod koniec roku nam się uda) to bym się nie wahała. Mieszkalismy razem kilka razy po 2-3 tyg i mieliśmy kilka zgrzytów, ale nie natury porzadkowej, bo raczej zasady w domu mielismy podobne, prócz zostawiania naczyń w zlewie:P:P.
Troche Tżtowi wspólczuje, bo ja moge spać w byle barłogu z pomietolonym przescieradłem i w ogole, a on nie, musi wszystko byc pozapinane, ulozone.. gdybyście widziały jego minę jak zobaczył moją wersję pościelonego łózka ..
cos o tym wiem
Stary 2014-05-18, 21:44   #2032
n91adine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
o widzisz, masz inne zdanie ale teraz dla mnie to troche jasniejsze.. mam nadzieje ze Cie swoja wypowiedzia nie uraziłam ani nic.. po prostu ja tego nie rozumiem i dlatego pytałam i szanuje Wasza decyzje

a formalnie juz załatwiacie ten cywilny na 2015 i koscielny na 2016 czy to wciaz plany?

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

cos o tym wiem
Nie, nie uraziłaś.
Narazie to luźne plany, mój tż musi wrócić z pracy (jeszcze ponad tydzień!) i musimy na spokojnie dowiedzieć się co my chcemy od życia, jakie mamy plany na najbliższe dwa lata i ustalić coś konkretnego. Zrobić plusy i minusy i takie tam. I dopiero wtedy będziemy się w to bawić.

Ach, ale wiecie co sobie uświadomiłam? Że to co planowałam do tej pory wygląda ZUPEŁNIE NIE TAK jak chciałbym, żeby wyglądało.
Jeśli dojdzie do dwóch ślubów, to jeden na pewno będzie zimą.
n91adine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 21:49   #2033
niewazne.
Zadomowienie

Cytat:
Mnie się zdarza pomieszkiwać z TŻ i dla mnie to jak najbardziej pasuje. znam jego nawyki, wiem co mnie wkurza w nim, wiem co go wkurza we mnie (nic jestem wspaniała ) i nie żałuję, że tak się złożyło, że mogliśmy pomieszkiwać. choć nie ukrywam, że nie brałabym ślubu gdybyśmy nie mogli razem zamieszkać, bo to zwyczajnie wydaje się bez sensu. ale z drugiej strony niektórzy biorą ślub, biorą kredyt i dopiero wtedy kupują mieszkanie i zaczynają mieszkać.

Cytat:

chodziło mi oczywiście o zamieszkanie po ślubie. gdybyśmy nie mieli możliwości mieszkania razem przed, wcale nie byłoby to dla mnie przeszkodą przed wzięciem z nim ślubu! poznalibyśmy się po ślubie i myślę, że niczego by to nie zmieniło w moim stosunku do niego jak wezmę z nim ślub, to będziemy żyć razem choćby po mostem.
Stary 2014-05-18, 21:49   #2034
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

no to obiecane zdjęcia. Moim zdaniem wybór jest oczywisty...

I co, wygrywa różowa?

Edytowane przez 193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Czas edycji: 2014-05-19 o 16:35
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 21:51   #2035
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46515406]no to obiecane zdjęcia. Moim zdaniem wybór jest oczywisty...

I co, wygrywa różowa? [/QUOTE]

hmm... chyba jednak różowa, chociaż nie wiem czy Cię trochę nie pogrubia

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 21:51   #2036
MajsterkaANB
Zakorzenienie

zrobilam ciasto z kremem, truskawkami i galarwtka... spale sie w piekle za to <3

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2014-05-18, 21:52   #2037
beth007
Zadomowienie

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46515406]no to obiecane zdjęcia. Moim zdaniem wybór jest oczywisty...

Obie wyglądają dobrze.

Stary 2014-05-18, 21:53   #2038
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
zrobilam ciasto z kremem, truskawkami i galarwtka... spale sie w piekle za to <3

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
daj fotę

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 21:53   #2039
niewazne.
Zadomowienie

obie piękne! ale jeśli miałabym wybierać, dzięki 'wcięciu' różowa przekonuje mnie bardziej.
Stary 2014-05-18, 21:54   #2040
beth007
Zadomowienie

Laski idę spać się uczyć w końcu bo cały dzień zmarnowałam ;/

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości