Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-18, 19:16   #4441
bmma
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Agateczka-kciuki dalej 3mamy
oliwka-dzieki za przepis-jutro bedzie produkcja
pepco jutro namierze może-dzieki
my dzis 5 rocznica slubu, tzn w piatek byla, ale dzis msza i tesciowie byli.
A jutro znów poniedziałek..
wielu wspólnych szczęśliwych lat dla Was

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 19:53   #4442
Tasia34
Wtajemniczenie

Cholera, mamy podobna sytuacje, jak u Marcelka Moderny z zebem - tylko Krzysiowi nie tyle sie ukruszyl, co tak jakby odpadla jedna warstewk (?) gornej jedynki... Mial w buzi cos na ksztalt scianki zeba Teraz widac czerwony slad na dziaselku tuz przy zabku, jakby faktycznie cos sie tam oderwalo. Nie zjadl kolacji, co jest rzecza niespotykana, plakal, spocony, dostal przeciwbolowy i zasnal -bez mleczka, bez kapieli... Nie wiem, co sie stalo, jak i dlaczego, jutro chyba pojdziemy do lekarza.
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 19:55   #4443
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Cholera, mamy podobna sytuacje, jak u Marcelka Moderny z zebem - tylko Krzysiowi nie tyle sie ukruszyl, co tak jakby odpadla jedna warstewk (?) gornej jedynki... Mial w buzi cos na ksztalt scianki zeba Teraz widac czerwony slad na dziaselku tuz przy zabku, jakby faktycznie cos sie tam oderwalo. Nie zjadl kolacji, co jest rzecza niespotykana, plakal, spocony, dostal przeciwbolowy i zasnal -bez mleczka, bez kapieli... Nie wiem, co sie stalo, jak i dlaczego, jutro chyba pojdziemy do lekarza.
oby nic wielkiego

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-05-18, 20:16   #4444
achna79
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dziękujemy za życzenia zdrówka. U lekarza byliśmy, mówiłam, że mały był 9 dni temu szczepiony ale lekarz powiedział, że to dawno i nie od tego. Czytałam, że po tej szczepionce do 14dni nawet może się coś dziać, więc siedzę i boję się jak cholera. Innych objawów oprócz gorączki lekko ponad 39 nie ma. Mam nadzieję, że minie... Agateczko - kciuki za wyniki, będzie dobrze

Agateczko

OtTakaJa - oby było wszystko ok i

Cytat:
Wszystkiego naj naj naj

Cytat:
Oby nic poważnego

Zamówiłam Czereśniową (wiosnę) ciekawe jak się Mikulowi spodoba
Stary 2014-05-18, 21:12   #4445
despa
Zakorzenienie

GG do despa

OTJ, trzymam kciuki, zeby goraczka spadala i bylo wszystko ok.

Basia a moze idzie nastepny zab, co?
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 21:16   #4446
maria28
Kniaginia

Witam ....

....z odmętów świata pracy i jeszcze raz pracy.

Popamiętniczkuję.
Zadziwia mnie, jak te dzieci dużo rozumieją, jakie są kumate. Róża nic nie mówi, ale skubana wszystko rozumie.
Wystarczy, że powiem do niej, że idziemy się kąpać i w wannie jej bańki mydlane puszczę, to się cieszy. A jak wspomnę o jedzeniu, to już w ogóle taniec radości.
Pochłania jak jamochłon, wyjada obiad kolegom ze żłobka, stoi przy barierce do kuchni i wyciąga ręce w stronę jedzenia.

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Zapisałam Janka na czwartek na szczepienie. Szczepimy mmr vaxpro Boje sie o to jajo Zgłosiłam pielegniarce, ale powiedziała, ze to nie szkodzi, ze to śladowe ilości. W ulotce przeczytałam żeby zglosić przed szczepieniem reakcje alergiczne na jajo, sama juz nie wiem, w Priorixie tez są te zarodki, ech...Ciekawe czy Maria juz szczepiła Różę

Właśnie, mamusie, jak z reakcjami u was na tą szczepionkę? To znaczy u dzieci
My z Różą idziemy w środę i mam nadzieję, że to są rzeczywiście śladowe ilości bez znaczenia dla dziecka z alergią na kurze jajka.

A tak w ogóle Róża znów zakatarzona i nie wiem, czy ją zakwalifikują na to szczepienie.
W żłobku jest tydzień, a potem tydzień choruje i tak w kółko.

Pamiętacie komiks Fistaszki? Tam był Linus, taki dzieciak, który łaził z kocykiem, ssąc kciuka.
Róża tak "kocykuje" i "kciuczkuje" i jej chyba do 18tki nie minie. A ten konkretny kocyk jest ulubiony. Ostatnio kupiłam taki sam kocyk, egzemplarz numer 3. Teraz jest tak, że 1 ma w domu, 2 w żłobku, a 3 jest na zapas, gdyby się któryś zabrudził. Bez kocyka nie zaśnie, kocyk służy też jako uspokajacz

http://images.fanpop.com/images/imag...5_1024_768.jpg
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 21:17   #4447
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

OTJ - zdrowia!

Agateczka - nadal trzymamy kciuki
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 21:28   #4448
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Dziękujemy za życzenia zdrówka. U lekarza byliśmy, mówiłam, że mały był 9 dni temu szczepiony ale lekarz powiedział, że to dawno i nie od tego. Czytałam, że po tej szczepionce do 14dni nawet może się coś dziać, więc siedzę i boję się jak cholera. Innych objawów oprócz gorączki lekko ponad 39 nie ma. Mam nadzieję, że minie...
kciuki

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Basia a moze idzie nastepny zab, co?
znalazłam właśnie czwórka na górze. Ojjj jesteś

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam ....

....z odmętów świata pracy i jeszcze raz pracy.

Popamiętniczkuję.
Zadziwia mnie, jak te dzieci dużo rozumieją, jakie są kumate. Róża nic nie mówi, ale skubana wszystko rozumie.
Wystarczy, że powiem do niej, że idziemy się kąpać i w wannie jej bańki mydlane puszczę, to się cieszy. A jak wspomnę o jedzeniu, to już w ogóle taniec radości.
Pochłania jak jamochłon, wyjada obiad kolegom ze żłobka, stoi przy barierce do kuchni i wyciąga ręce w stronę jedzenia.

My z Różą idziemy w środę i mam nadzieję, że to są rzeczywiście śladowe ilości bez znaczenia dla dziecka z alergią na kurze jajka.

A tak w ogóle Róża znów zakatarzona i nie wiem, czy ją zakwalifikują na to szczepienie.
W żłobku jest tydzień, a potem tydzień choruje i tak w kółko.

Pamiętacie komiks Fistaszki? Tam był Linus, taki dzieciak, który łaził z kocykiem, ssąc kciuka.
Róża tak "kocykuje" i "kciuczkuje" i jej chyba do 18tki nie minie. A ten konkretny kocyk jest ulubiony. Ostatnio kupiłam taki sam kocyk, egzemplarz numer 3. Teraz jest tak, że 1 ma w domu, 2 w żłobku, a 3 jest na zapas, gdyby się któryś zabrudził. Bez kocyka nie zaśnie, kocyk służy też jako uspokajacz

http://images.fanpop.com/images/imag...5_1024_768.jpg
nie pamiętam, żeby mój syn był tako mądry. dokładnie, geniusze nam rosną
Rozumie... telefon, bajka, skarpety, pilot, bajka, gazeta, kółeczko, domek (sorter) i zawsze przynosi. Spacer to wiadomo, wszystkie dzieci wiedzą o co chodzi

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2014-05-18 o 21:24
Stary 2014-05-18, 21:50   #4449
Tasia34
Wtajemniczenie

Dziewczyny, ile tego Pedicetamolu (w plynie) moge podac K? Niedawno sie obudzil, pupa cala odparzona, placz, a wlasciwie szlochy, smoka nie chcial, mleko letnie wypil jakos, dalam pol dawki (cala dawke wg wagi ok. 19, te pol ok. 21.30). Spi niezbyt mocno, moze znow sie obudzic z bolem, znow Mu wtedy dac? Nie mam nic innego, nie bylo potrzebne...
Ania
Stary 2014-05-18, 22:03   #4450
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Dziewczyny, ile tego Pedicetamolu (w plynie) moge podac K? Niedawno sie obudzil, pupa cala odparzona, placz, a wlasciwie szlochy, smoka nie chcial, mleko letnie wypil jakos, dalam pol dawki (cala dawke wg wagi ok. 19, te pol ok. 21.30). Spi niezbyt mocno, moze znow sie obudzic z bolem, znow Mu wtedy dac? Nie mam nic innego, nie bylo potrzebne...
czekaj, o 19 pełna dawka, o 21.30 pół dawki i jeszcze chcesz dawać zobacz w ulotce bo tam powinno być w jakich odstępach i ile na dobę ale jakoś sporo już dałaś w krótkim odstępie.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 22:06   #4451
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a jak maluch znosil poprzednie szczepienia, mial goraczke? (pytam, bo idziemy jutro na pierwsze w zyciu i robie w gacie )
kciuki za jutro.

Cytat:
100 lat w miłości dla Was

Cytat:
Nie zjadl kolacji, co jest rzecza niespotykana, plakal, spocony, dostal przeciwbolowy i zasnal -bez mleczka, bez kapieli... Nie wiem, co sie stalo, jak i dlaczego, jutro chyba pojdziemy do lekarza.
dziwne, faktycznie niech lekarz to zobaczy

Cytat:
juz Ci pisałam, u nas przeszło bez problemów, a bałam się bardzo. Zdrówka dla Róży z jamochłona leje Janek ma taki kocyk-owieczkę, w ciągu dnia chowam mu ją, bo jest na maksa od niej uzalezniony, ale jak tylko gdzies dojrzy to nie ma zmiłuj: Matka daaaajjjj Niestety nie mamy zastepstwa, bo to była jakas limitowana edycja. Ale wyczaiłam z tej samej firmy zająca, zamówiłam, w przyszłym tyg ma byc, ciekawe czy przejdzie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
o proszę
Stary 2014-05-18, 22:14   #4452
Amelie04
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Wczorajsze placuszki i mały głodomor
śliczna

Cytat:
Dzień dobry A. po raz pierwszy w życiu chory Zapewne to ta słynna trzydniówka, bo nic poza temperaturą mu nie dolega, osłuchowo czysty, nie kaszle, kataru brak. Jak go łapie gorączka to tak mi go szkoda, jęczy, płacze, marudzi, pokłada się Na szczęście po nurofenie szybko spada. Wczoraj dopiero o 1.30 w nocy dał się odłożyć do łóżka, a ja z tego wszystkiego zasnęłam w ciuchach i tak spałam. Wolałabym być sama chora milion razy bardziej niż A.
ojeja jaki biedulek

Cytat:
Agateczka-kciuki dalej 3mamy
oliwka-dzieki za przepis-jutro bedzie produkcja
pepco jutro namierze może-dzieki
sto lat !
Cytat:

wklejam wam zdjecia z dzis
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 4545385.jpg (75,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 4545478.jpg (84,7 KB, 27 załadowań)
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 22:22   #4453
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość

wklejam wam zdjecia z dzis
śliczna

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-05-18, 22:25   #4454
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
czekaj, o 19 pełna dawka, o 21.30 pół dawki i jeszcze chcesz dawać zobacz w ulotce bo tam powinno być w jakich odstępach i ile na dobę ale jakoś sporo już dałaś w krótkim odstępie.
Dawka wg wagi co 4 godziny. Czyli raz dalam cala, po 2,5h pol dawki, wychodzi, ze ewentualnie za jakies 2h moge dac jeszcze pol dawki? Ale mam nadzieje, ze jednak pospi dluzej...
Ania
Stary 2014-05-18, 22:41   #4455
pani22ka
Zakorzenienie

Agateczka, cały czas ściskam palce!!!
OTJ,
jak Adaś???
Moderna, jak grill wyszedł?

Cytat:
Mial w buzi cos na ksztalt scianki zeba
jeżżżżuuuu... jaki bidul. ale jak?

Cytat:
Róża nic nie mówi, ale skubana wszystko rozumie.
sprecyzuj NIC. (pamiętam, że obydwie czekamy na 2016 )

Cytat:
Wystarczy, że powiem do niej, że idziemy się kąpać i w wannie jej bańki mydlane puszczę, to się cieszy.

T. idzie w stronę łazienki, skręca do kuchni, łapa w górę do lodówki, ojciec go podsadza, wyjmuje witaminki (dłuuuuugo jechaliśmy na cebionie, który mocno plami i dlatego w wannie podawaliśmy, teraz probiotyk... coś muszę wymyślić, bo się skończył... wody doleję ), łapa w kierunku szuflady - wyjmują łyżeczkę, wkłada łyżeczkę w kartonik witaminek i idą do łazienki...

Cytat:
A jak wspomnę o jedzeniu, to już w ogóle taniec radości.
coś pięknego. aż serce się raduje jak to się czyta. znam tyle niejadków, że cały czas mnie takie akcje cieszą

Cytat:
pewnie, że pamiętam. kochałam ten komiks
a jak zobaczyłam image w Twoim poście to się uradowałam, że fota Różaka (:pr osi

Monika, trzymam jutro kciuki! koniecznie daj znać jak Ci tam, jak J. bez Ciebie

Powiedzcie jak to się stało, że z jednej Biedronki zrobiło mi się + 9 książek w arosie... a tydzień temu przyszło poprzednie zamówienie

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 23:11   #4456
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Tasia nie mozna tsk czedto paracetamolu,mnie lakarka uxzulala ze co 8 gofzin. Zamiennie co 4 godziny mozesz podac ibuprofen,ale nie paracetamol! Jak nie masz to dopiero po 8 godzinach.

Monika kciuki za jutro.

BYou ile sie u Was trojki przebijaly, bo u nas juz tydzien katar zebowy, dzis seria kwasnych kup,lapki w buzi,z jedzeniem tak se. Tak mi bidusi zal....

Panika pisz do arosa o rabat za reklame,my potwierdzimy- u nas kolejny hit Pan Pomidor i Igla z nitka i na okraglo wymiennie z chora zaba, biedronka z zukiem. A i ostatnio Chory kotek bo tam dokto robi nonono paluszkiem do kotka na ilustracji wiec chodzi lapie pluszowego kotka i robi mu nonono

Maria witam w klubie kocykow,ja chyba musze trzeci taki sam kupic, bo domowego nie da wyprac a drugi w zlobku. A i prxy katarze nie zaszczepia na odre, prxynajmniej nie powinni.

Cos jeszcze mialam dodac, acha dzieki zlobkowi dziecko odkrylo na nowo swoj lezaczek, wlazi z kocykiem polezec, a ostatnio byl uzywany jak miala 4 czy 5 miesiecy. ...
Stary 2014-05-18, 23:14   #4457
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Pan Pomidor i Igla z nitka i na okraglo wymiennie z chora zaba, biedronka z zukiem. A i ostatnio Chory kotek
mamy zbieżne hiciory baarrddzoo
tylko Nitka się nie zgadza

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 23:34   #4458
Tasia34
Wtajemniczenie

Panika no nie mam pojecia, jak to sie stalo... Bylismy w parku, cos ma nagle w buzi, a to kawalek zeba... Taki cieniutki kawalek, dosc miekki, jakby jakas warstwa zeba

Despa ale ja mam tak w ulotce tego leku, ze co 4h mozna podac ilosc leku w ml - 0,1 razy waga w kg... Nie jestem absolutnie zwolenniczka lekow pbolowych, dalam K. moze ze 2 razy przez ponad rok, ale teraz nie mam wyjscia.
Oby ta noc jakos minela, rano zobaczymy...
Ania
Stary 2014-05-19, 01:10   #4459
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

I ja jak zwykle witam sie pozna pora ;-)

Tasia
- oby ten zabek nie byl zabkiem i nic powaznego sie nie okazalo

Moderna
- jak tam T ... Poukradywala husteczki ..???

U nas dzien pelny WRAZEN
- no wiec bylam na tym wesolym miasteczku Radosci co nie miara / tylko albo az dwa bylismy na atrakcjach - jeden pociag safari i mini karuzela - to drugie bardziej sie podobalo choc za pierwyszm razem jak lekko poszlo w gore i opadlo Milus zszokowany
Smiechu co nie miara bylo na stoisku gdzie sie takimi "zoskamki" zbijalo puszki 10min siemiechu pelna buzia ( mamusia ma zeza i nie udalo sie nic wygrac ) ale potem pociagla za sznureczek na innym stanowisku i Milus ma nowego Kolege pana Pingiwna Pirata

Fotorelacja ponizej

ImageUploadedByWizaz Forum1400454379.178725.jpg

ImageUploadedByWizaz Forum1400454422.526362.jpg
Wychodzac z tego Pojazdu mialam MALY problem okazalam sie za duza :-( hahaha

ImageUploadedByWizaz Forum1400454488.206984.jpg
Moim skromnym zdaniem NJAPIEKNIEJSZE foto ze wszystkic dzis
No i ja nawet jakos Wzglednie wyszlam

ImageUploadedByWizaz Forum1400454574.121717.jpg
Chyba serio musze schudnac tu tes ledwo co sie zmiescilam haha

ImageUploadedByWizaz Forum1400454621.315915.jpg
Ten usmiech mowi SAM ZA SIEBIE

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2014-05-19 o 01:13
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 04:50   #4460
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Witam

i po weekendzie
oszaleje z Karolem i z tym jego niejedzeniem

Monicca u nas wczoraj też pobudka o 5 ale zasnął dopiero po 9
trzymam kciuki za powrót do pracy, żebyście oboje z Filipkiem łagodnie to znieśli

a gdzie pracujesz, że w niedziele nie możesz wziąć wolnego?

Monika za Twój powrót do pracy też kciuki. dacie radę

oliwka śliczny głodomorek z Anielki
duże te Twoje placki i jaśniutkie. moje są mniejsze, grubsze i raczej nie kruche a puszyste. tez robie na ceramicznej i każdy 1 łyżka stołowa ale mi wchodzi ok 5 na taką patelnie może to kwestia gęstości ciasta.
z jakim serem robisz?

OTJ zdrówka dla Adasia

Bmma i dla Kini zdrówka
doczytałam, że znalazł się winowajca w buzi

Agateczka kciuki za wyniki rezonansu. dla rehabilitanta za uspokojenie
jak Bartek zniósł pobyt w szpitalu?

jeśli chodzi o promocję w deichamnie to mam wrażenie, że ona jest cały czas albo z paroma dniami przerwy, bo jak jeden kupon się kończy to zaraz w skrzynce siedzi nowa gazetka z kolejnym akurat teraz do nas nic nie doszło

Tasia jejku biedny Krzyś lepiej przejdź się dziś do lekarza, bo może mieć bardzo wrażliwy ten ząbek

Maria dobrze, że Róża tak chce jeść. trochę Ci tego zazdroszczę, bo mój niejadek. nawet nie spróbuje a już głowę odwraca

co do chorób w żłobku to wiadomo, że dzieci muszą przechorować, ale jedna babka w piaskownicy mówiła, że jej córka pierwszy rok chodziła tak: tydzień do żłobka, 2 tygodnie w domu chora a w drugim roku nie zachorowała ani razu, także jest nadzieja

Moderna kciuki za dzisiejsze szczepienie

Pani Torres z witaminkami genialny ale to geniusz to nie ma co się dziwić
coś nowego, ciekawego z książek polecasz?
na wątku książkowym cisza a zbieram się do zrobienia zamówienia

Kasia wow świetne foty, ekstra wypad ale Miluś ma fajną mamę, widać że zadowolony z wycieczki
Stary 2014-05-19, 06:37   #4461
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Witam i ja po nocnej masakrze, pobudki co 5-10 minut,nie pamietam takiej nocy, niech te trojki wyjda bo ja padne. Nie wiem jak dzisiejszy dzien przezyje bo oczy mi sie zamykaja.

Kwiatuszku u nas tak ze zlobkiem bylo jak u kolezanki- najpierw we wrzesniu zapalenie gardla,potem ucha,katar grdlo.ospa itp. Jakbym policzyla to moze w ciagu roku maks 2-3 miesiace chodzila. Dawalam preparaty na odpornosc i dupa, natomiast juz w przedszkolu moze jedna infekcja na rok sie zdazyla i w sumie nie wiem czy juz odchorowala.czy wyjazdu nad morze pomogly.

Tasia wiem co pisze w ulotce.ale w tym wypadku opieram sie na opinii lekarza,nie bez powodu paracetamol w za duzej ilosci jest grozny. Nam osobiscie i tak szybciej zbijal goraczke ibum niz paracetamol .

I dobre wiesci jest 6:40 a za oknem slonce i cieplo jak na te pore.

Milego dnia!
Stary 2014-05-19, 07:45   #4462
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
i (dłuuuuugo jechaliśmy na cebionie]
Już nie? Dlaczego?
My nadal.

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:

sprecyzuj NIC. (pamiętam, że obydwie czekamy na 2016 )
]
Nie tylko wy dwie.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 07:48   #4463
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

Kasiu ślicznie wyglądacie z Milusiem świetny wypad za miło spęony czas.

Tasiu jak Krzyś? Jak nocka ? Lepiej? a z tym ząbkiem to nie dokońca rozumiem ale może to nie ząbek?

Kwiatuszku robię ze zwykłym twrogiem 1 kostka ale robiłam też z taką u nas jest pacynka to ser śmietankowy też taki w kostce tylko że bardzie zmielony i tak jakby słodki ale najlepsze ze zwykłym twarogiem, akurat te mi wyszły takie oklapnięte a nieraz wychodzą puszyste bardzo (zależy jak szybko dodaję ubite białko) i jest ich więcej z 10 -12 to napewno mi wychodzi.
Spróbuj może smażyć je na oleju kokosowym jak na maśle Ci się zabardzo spiekają. Bo jak na maśle to ja smażę na indukcji na 4 nastawiam i tak powoli mi się smażą po ok 2 minuty na jednej stronie.

Amelie śliczna Alutka

Pani jakie książki zamówiłaś? T. wymiata

Maria Róża jamochłon przepraszam ale to chyba podobnie do mojej A. Choć nieraz ma dni że odpuszcza chyba przejedzona jest

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Despa jak tam Oli po Talentach Małopolskich?

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

OTJ lepiej u was? Adasiowi minęło?
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 08:04   #4464
maria28
Kniaginia

Witam

Tz poszedł z Różą do lekarza, zobaczymy co powie na temat szczepienia.

Kasia, super zdjęcia!

Panika, moja mówi: am, baba, papa, bum. I wsio.
Komunikuje sie wyciem pawiana, krzykiem i wskazywaniem ręką.

A, jak będę w domu to wstawię foto z kocykiem

Co do jedzenia to jest jak piesek. Gdy widzi m że ktoś je, to żebrze o jedzenie.

Despa, ale biedulka przez te zebolce, a Ty razem z nią.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 08:11   #4465
Moderna
Zakorzenienie

panika grill wyszedl - warzywa tylko al-dente (tu trzeba bedzie pomyslec nad poprawkami - a M. szalal caly dzien na dzialce, jeszcze tylko nam piaskownicy brakuje
co zamowilas w arosie?

amelie sliczna dziewczynka

Tasia ojjejj.. a widac to na zebie, ze brakuje? Bo moze to reszta jedzenia? (zeby sa twarde, tam nie ma nic miekkiego)

Kasia tesciowa ma przyjechac dopiero 29 maja (o ile przyjedzie, bo mojemu mezowi miekkie pupa ) superowy wypad do wesolego miasteczka

dziewczyny, czy ktoras z Was korzystala z uslug tej strony kurierskiej?
http://www.kurierem.pl/
czy to bezpieczne?
(moja mama zamiast wyslac mi paczke poczta to wysyla kurierem i nie bezposrednio przez strone np. DPD tylko wlasnie przez to - i ja sie dygam czy to dojdzie ehhh, na stronie DPD wysylka kosztuje 125zl, a tutaj niejaki eurohermes poprzez DPD za 61zl - nie rozumiem tego w ogole.. )

zaraz wychodzimy na szczepienie

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-05-19 o 08:16
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 08:18   #4466
nestelle
Zakorzenienie

Witam się poweekendowo .

Mój brzdąc jak zwykle jeszcze spi .
Chyba mogę powiedzieć ,ze u nas nocki są już lepsze na stałe . Od kilku dni R potrafi przespać bez cyca 6 godzin . Także cyc w nocy ok.3 razy -napije się i spi (a nie ciągnie do oporu jak to było wcześniej).
Za to ostatnio mało je niecycowo - zyje cycem i powietrzem .urwis jeden!

ide nadrabiać .
Stary 2014-05-19, 08:28   #4467
bmma
Zadomowienie

Hejka
Cytat:
Witam i ja po nocnej masakrze, pobudki co 5-10 minut,nie pamietam takiej nocy, niech te trojki wyjda bo ja padne. Nie wiem jak dzisiejszy dzien przezyje bo oczy mi sie zamykaja.

I dobre wiesci jest 6:40 a za oknem slonce i cieplo jak na te pore.

Milego dnia!
Wzajemnie, miłego dnia. OJ faktycznie koszmarną noc miałaś, oby się nie powtórzyła nigdy.
U mnie już 2 qpa. Zakładając, że to ząbek, jak długo to się utrzymywało u Was?

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
dziewczyny, czy ktoras z Was korzystala z uslug tej strony kurierskiej?
http://www.kurierem.pl/
czy to bezpieczne?
(moja mama zamiast wyslac mi paczke poczta to wysyla kurierem i nie bezposrednio przez strone np. DPD tylko wlasnie przez to - i ja sie dygam czy to dojdzie ehhh, na stronie DPD wysylka kosztuje 125zl, a tutaj niejaki eurohermes poprzez DPD za 61zl - nie rozumiem tego w ogole.. )

Kciuki za szczepienie. Paczka myślę, ze bezpieczna, teraz tyle tych kurierów i to popularniejsze od poczty.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-05-19, 08:44   #4468
nestelle
Zakorzenienie

no to lece .....
Cytat:
- chyba nam ida dwojki
- dzis pierwszy raz Krzys myl zabki

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
o Adamku słyszałam i wg mnie wcinanie się sportowców do polityki w większości jest po to aby zwiększyć popularnosć danej partii. nie wiem czy słyszałyście jak ośmieszyła się Otylia Jędrzejczak i jakiś piłkarz startują do parlamentu europejskiego a nie wiedzieli czy ma on inicjatywę ustawodawczą. innych sportowco-polityków spytali ile jest państw w UE albo gdzie mają siedzibę organy UE i też się pomotali
Zurawski .
dno .pasowanie na celebryte zdane .tylko celebryte .
Cytat:
Dziewczyny jakie warzywa sa dobre na grill, np. Na szaszlyki czy cos?
chyba większość warzyw się nadaje .( owoce tez mogą być )
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
pamiętam jak nasz tata wracał z Niemiec to młodsi bracia trochę sie go wstydzili na początku... jakby nie poznawali ale to krótko trwało
ja miałam podobnie z moim tatą .
Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
dzis zdaławałam dwa egazminy, jeden zdany drugi pewnie tez, cóż... narazie nie były zbyt wymagające

Cytat:
bo ja jestem psychiczna pod względem porządku dla mnie porządek jest wtedy gdy w ciągu jednego dnia sprzątnę na tip topA
................ i zapadła ciiiiiiiisza .nikt nie zaprzeczył ????? hmmmm.....

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
J. padl, ale taka histeria byla ze zaaplikowalam mu polowke przeciwbolowego. Nie moze sie przestawic biedny. Lata po mieszkaniu jakby nic nie pamietal, odkrywa szuflady, itp. 2 tyg caly czas we 3 a teraz od pon my oboje do pracy.. dobrze ze z tz zostaje na poczatek a nie z babcia bo dzis nie poznal mojej mamy.. wprawdzie widzielismy sie pare minut bo juz grzmialo i blyskalo ale nie poznal. W pn pod moja nieobecnosc przyjdzie t. Teraz bedziemy sie unikac

Slyszalyscie zeby noworodkowi przez 6 tyg nie obcinac paznokci bo cos tam moze sie stac (zainteresowani nie pamietaja ale tak powiedzialy polozne)??
.
qrcze .ze tak trudno mu się przestawia .....

z tymi pazurkami to pamiętam jak któres pisały tu na forum . ja słyszałam ze trzeba tylko czekac do momentu az się wróci do domu po porodzie . i tez tak robiłam .

a co do dyskusji Moderny i Paniki - bardzo ciekawa .obie macie racje jednak moim zdaniem !!!!
Stary 2014-05-19, 09:06   #4469
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
I Janek znów dał mi sie wyspać prosze o jeszcze
A, kupilismy rowerek w biedrze (tż nie mógł się oprzeć )

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
I co sie okazlo / że NICI ze skladania sofy - bo. DALI MI JEDNA CZESC nie od komoletu ( inny model w dodatku jakies siedzenie od fotela ) siostra w pon bedzie dzwonila do nich
.

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Dzięki, wczoraj czułam się już ok, lekki kaszel i trochę kataru, temperatury brak. Więc myślę, a co!! Biorę Mikołaja i pędzę na festyn no i zdycham od nowa Głupia ja

Cytat:
Wczorajsze placuszki i mały głodomor
sliczna i wreszcie ma szanse się ubrudzić
Cytat:
Dzień dobry A. po raz pierwszy w życiu chory
jejkus zdrówka
Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Hej hej kochane!
Dziękujemy wszystkim za kciuki jeśli możecie to jeszcze trzymajcie bo czekamy na wynik rezonansu
cały czas trzymam !!!!!
Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
. Tu moje pytanie - jaka parasolka? Syn lubi spacery i często podczas nich śpi więc musi być rozkładana i posiadała amortyzację. Czytałam opinie na temat i padło na maclarena Myślę kupić używanego XLR lub XT . Czy to dobry pomysł?Nie mam doświadczenia dlatego pytam. Czy polecacie takowe? ew jakiś inny typ?
ja mam XT . polecam (choć przy R jeszcze nie używałam )
Cytat:
ło qrcze .
Cytat:

Stary 2014-05-19, 09:28   #4470
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość

Cytat:
biedulek .
ja się stosowałam do tego co Despa mówi .
Cytat:
T. idzie w stronę łazienki, skręca do kuchni, łapa w górę do lodówki, ojciec go podsadza, wyjmuje witaminki (dłuuuuugo jechaliśmy na cebionie, który mocno plami i dlatego w wannie podawaliśmy, teraz probiotyk... coś muszę wymyślić, bo się skończył... wody doleję ), łapa w kierunku szuflady - wyjmują łyżeczkę, wkłada łyżeczkę w kartonik witaminek i idą do łazienki...

co do tych książek ...to podpowiem ze za pare lat będzie ...gorzej . ja znowu wróciłam z torbą z empiku dla siebie ,dla dzieci .jest coraz gorzej
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Fotorelacja ponizej
.
cudna wycieczka . cudne foty !!!
ja tez ostatno jezdziam na karuzeli .z R oczywiście
Cytat:

Cytat:

Klementyna- na rocznice ,dużo miłości !
Moni_ka-kciuki za pierwszy dzień w pracy !
Demeter - ja polecam wszystkie odzywki z Kerastase .drogie ale warte swojej ceny .i wydajne . na zniszczone włosy polecam serie z cementem . ja kiedyś byłam blondynką -platynową i tylko te odzywki dawały rade . ale nie polecam na all kupować .same podróby .
Despa - jak Oliwka po tańcach ?

i odnośnie tego maratonu naukowego mojego J - dziewczyny J nie był cała noc .tylko do 22 . całą noc są klasy starsze .nie wiem chyba 3 ,4 .....
w każdym razie i tak jest niezniszczalny - od rana zajecia ,ten maraton ,a w weekend oprócz naszych wycieczek jeszcze turniej piłkarski .

od kiedy mój R tak ładnie przesypia to ja siedze do 2 w nocy ...... .zachłysnęłam się tą wolnoscią i teraz mam .jestem niedospana . wykończa mnie te randki

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości