|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
![]() ![]() a co do obrzęku nóg to pamiętam, że bratowej ginekolog zabronił używać soli ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46515244]Berbie a jak z ciśnieniem? Jak się dzisiaj wkurzyłam na cmentarzu... Grób był bardzo brudny po tych ulewach, więc umyłam go szmatką z płynem do mycia naczyń, spłukałam i idę i pod kranem w tym baseniku na cmentarzu chciałam trochę wypłukać tę szmatkę, bo była naprawdę brudna. I taka babcia na mnie naskoczyła: umiesz czytać? no umiesz? A tam napis: nie zanieczyszczać basenu. Ja w ciężkim szoku. Się ją pytam: a czym zanieczyszczam ten basen? (opis basenu: zielona woda z glonami:/) Ona na to: co? czyścisz basen? Odwróciłam się na pięcie i poszłam. Wiem, bardzo kulturalnie, ale ja naprawdę nie wiem, co złego zrobiłam. Przecież taką zieloną wodą chyba nikt nie podlewa kwiatków ani nie myje grobu. :/[/QUOTE] niech żyją Mohery ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
No to fajnie że brak siary nie wpływa na karmienie
![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrze że się leniuszek odezwał. Cytat:
Perse "uwielbiam" takie sytuacje i takich ludzi ![]() A brązową kreskę mam od samych cycków, do samego dołu ![]() I na dokładkę brązowe kółko wokół pępka ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny mamuśki co myślicie o tym żebym kupiła: http://www.aptekagemini.pl/avent-but...nthenmasc.html http://www.aptekagemini.pl/avent-mus...e-6-sztuk.html http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...mu-ustnik.html
![]() |
#4594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() (w ogóle T. przegryzł niekapka i zanim kupiłam kubek ze słomką w końcu użyłam drugiej butelki, którą nabyłam na fali robienia wyprawki... Czy Lovi tak ma - koszmarnie nam się zapowietrzał smok? wszystkie tak mają czy mamy felerny egz.?) Eska, pisz takie rzeczy częściej. Rozczula mnie Zoś. Pięknie mówi ![]() ![]() Wika, ścikam kciuki! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Zakorzenienie
|
dzięki za opinię. muszle bajer czyli fanaberia? na szkole rodzenia położna bardzo je polecała.
#4596 |
Zakorzenienie
|
Barbie A obrzeki schodza po nocy
![]() U nas na odparzenia tylko ta masc http://www.aptekagemini.pl/hipp-krem...enia-75ml.html Ma lepszy skład niz Bepanthen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Do porodu Kasi szłam z cegiełką zamiast karty ![]() Esia- Zosia kochana ![]() U nas w ogóle drugie dania nie wchodzą, a jedyną akceotowaną zupą jest rosół... Mamy chyba bunt dwulatka, nie poznajemy własnego dziecka. W towarzystwie jest przespokojna, w kosciele potrafi wysiedziec godzinę w wózku, u znajomych tyle samo siedząc na kanapie. W domu i u Dziadków o wszystko placz zlości, rzucanie czym się da byleby dorwac czyjąs komórkę lub pilota, gryzienie i szczypanie jako cos jest nie po jej mysli. Miedzy tym potrafi kilka lub kilkanscie razy dziennie podejśc do ktoregos z nas aby go wycałować i wyprzytulać.... Berbie- przy Kasi mimo dobrych wników i ciśnienia puchły mi nogi i brałam lek - furosemid ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Zainteresowanych pandowaniem odsyłam na pierwszą stronę ![]() Edytko- wczoraj w ogóle nie czułam ruchów a widziałam na monitorze usg co moje dziecko wypawia ![]()
![]() |
#4598 |
Konto usunięte
|
Ja nie lubię tych pojemników, bo ciągle rozlewam z nich mleko. Wolę przechowywać w normalnej butelce z taką zakrętką z gumy, najczęściej przechowuję w tym:
http://m-store.pl/lovi/butelka/samosterylizujaca/01.jpg Ale nie wiem, jak z mrożeniem pokarmu w tym. Muszle - nie wiem, co to. |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zadomowienie
|
Yy uztz
![]() Tymon pozdrawia. Zostawić dziecko z ojcem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie kupiłam tych muszli ale się zastanawiam... Bepanhen mam. Kupiłam też w Gemini, był ze smoczkami Avent w gratisie ![]() Pudełka do mrożenia też mam z Aventu (one są dopasowane do laktatora z avent, można też z nich zrobić butelkę - wystarczy kupić przejściówke ![]() Cytat:
Mam z hippa żel do mycia, mleczko i oliwkę. A kremu już nie brałam (w szafce czeka alatntan, Linomag i właśnie bebanthen) Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Zadomowienie
|
A u nas hipp w ogole sie nie sprawdził.
Ja lubię HiPPa (sama uzywalam nie raz szamponu, żelu do mycia, balsamu i cały czas uzywam oliwki), kupiłam Tymonowi cały zestaw ich kosmetyków i klapa. Nic mu nie podeszło. Kapiel oilatum, czasem krochmal ninio biolife, tyłek bepanthen/linomag, ciało w razie potrzeby [kiedys physiogel] cetaphil. Na twarz w razie potrzeby linomag Bobo a+e a zima nivea na kazda pogodę. Tyłek w sraczkowej awarii uratował nam nivea SOS. Czasem do fałdów uzywam puder Nivea, sprawdza sie u nas lepiej niz maka ziemniaczana. Zarzekalam sie ze pudru nie bede używać a życie życiem. ![]() I składy składami, wiem ze hippowe ok, ale efekt działania u Tymon żaden. Ten krem do pupy tylko bardziej ja zaczerwienil. Jedynie do masażu brzuszka i ciałka uzywalam przez jakis czas oliwki hipp, ale lepiej sie sprawdziło zwykle maslo shea. U nas katar mniejszy ![]() W użyciu juz jedynie sól fizjologiczna i Frida. I masc majerankowa pod nosek. Odwolalalam juz na dwa dni rehabilitację i zaraz musze dzwonic i przełożyć szczepienia. Az mi gloopio ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-05-19 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Zakorzenienie
|
Witam
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46515244]Berbie a jak z ciśnieniem? Jak się dzisiaj wkurzyłam na cmentarzu... Grób był bardzo brudny po tych ulewach, więc umyłam go szmatką z płynem do mycia naczyń, spłukałam i idę i pod kranem w tym baseniku na cmentarzu chciałam trochę wypłukać tę szmatkę, bo była naprawdę brudna. I taka babcia na mnie naskoczyła: umiesz czytać? no umiesz? A tam napis: nie zanieczyszczać basenu. Ja w ciężkim szoku. Się ją pytam: a czym zanieczyszczam ten basen? (opis basenu: zielona woda z glonami:/) Ona na to: co? czyścisz basen? Odwróciłam się na pięcie i poszłam. Wiem, bardzo kulturalnie, ale ja naprawdę nie wiem, co złego zrobiłam. Przecież taką zieloną wodą chyba nikt nie podlewa kwiatków ani nie myje grobu. :/[/QUOTE] No co za babsko ![]() ![]() Mam pytanie czy do karmienia dzieci używacie specjalnych łyżeczek czy zwykłych?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- a tak w ogóle to mam pytanie...od kilku dni zastanawiam się nad jakąś bransoletką lub wisiorkiem koniecznie z grawerem upamiętniającą mojego Aniołka. oglądałam na Internecie, ale nie widzę nic ciekawego co by mi się podobało ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |
Konto usunięte
|
Iza ja miałam na początek takie łyżeczki:
http://images.sklepy24.pl/13319168/1...pol-babies.jpg, a teraz używam z Babydreama większych trochę. Artur lubi obgryzać łyżeczki:P Jeśli miałabym coś doradzać, to to, żeby łyżeczki nie były zbyt głębokie, bo dziecko na początku w ogóle nie jarzy, co to jest i co się z tym robi, więc im łatwiejsza "aplikacja" jedzenia, tym lepiej. Cytat:
Ja mam tatuaż na nadgarstku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Zadomowienie
|
Iza, ja karmie zwykła herbaciana i czasem plastikowa . Kupiłam łyżeczki babydream z rossmana na pierwszy rzut i sa ok. Na tym zakończyłam poszukiwania poki co.
Wazne zeby łyżeczka nie była głęboka. Poleca sie w sumie karmienie metalowa. Te profilowane, super hiper bsjeranckie, nie sa polecane przez. Neurologopedow itp specow. Larissa ja noszę bransoletkę pandora i po stracie kupiłam sobie do niej skrzydła Anioła. Sa bransoletki lilou http://www.lilou.pl/pl (sa tez chyba inne firmy co maja bransoletki w tym typie) i mozna je wygrawerowac. ..data? imie? Moze cos takiego? ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- O o Wyszedł post klon Perse. Łyżeczka babydream, lilou. Lol ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | |
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46518553]
Tak, wiele z nas ma. Tzn. ja akurat mam bransoletki (takie sznurkowe) z aniołkiem, bez graweru, ale wiem, że inne dziewczyny mają. Można to zrobić np. w Lilou. Ja mam tatuaż na nadgarstku.[/QUOTE] myślałam nad tatuażem, ale stwierdziłam, że bransoletka to neutralniejszy wybór, zawsze można zmienić, a tatuaż może mi gość spie.przyć (wiem można zawsze poprawić, ale mimo wszystko) Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przykro mi z powodu znajomych ![]() I mam nadzieję że i mój przepadnie BA! Jestem nawet tego pewna! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() na pierwszej str jest link ![]() Cytat:
też miałam kupić i już nawet teraz się napaliłam ale Tż postawił mnie do pionu...no i kasa....u nas jedna wypłata ... plus remonty i wesele w czerwccu a żeby było mało to jeszcze ubezpieczenie i przegląd auta też w czerwcu.... ![]() HOPE a co TY se bookujesz BOCIANY jak u Was też są ![]() ![]()
![]() |
#4608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Raczkowanie
|
dobra...cena powala
![]() ![]()
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
oj, coś dużo mi wczoraj nie pocytowało, więc dzisiaj kończę
![]() agatko, brawa za 15 tc ![]() zeberko, za udaną wizytę ![]() esesko, najserdeczniejsze życzenia imieninowe dla Zosi ![]() dziewczyny od dziecięcych katarków - co jest z tym podpinaniem do odkurzacza? Naprawdę jest jakieś urządzenie do kataru, które się podpina do odkurzacza? do takiego zwykłego odkurzacza? Nurtuje mnie to od wczoraj ![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Konto usunięte
|
Kubek, a dlaczego zaleca się karmienie metalową? Kurcze te metalowe są dość duże. Poza tym bałabym się, że coś mu tam uszkodzę.
Ja mam jeszcze silikonowe jakieś, ale plastikowe są dla mnie najlepsze i najłatwiejsze w utrzymaniu czystości. Cytat:
Gdybym tylko mieszkała gdzie indziej, miałabym wytatuowane pewnie pół ręki (ale jakoś ładnie oczywiście ![]() ![]() Tyle, że ja jestem tego wszystkiego pewna, jak się zastanawiasz, to nie ma co - bransoletka, ew. wisiorek to naprawdę optymalny wybór. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46519091]
Larrisa, tatuaż to decyzja na całe życie i trzeba jej być absolutnie pewnym. Poza tym nie każdy lubi. Gdybym tylko mieszkała gdzie indziej, miałabym wytatuowane pewnie pół ręki (ale jakoś ładnie oczywiście ![]() ![]() Tyle, że ja jestem tego wszystkiego pewna, jak się zastanawiasz, to nie ma co - bransoletka, ew. wisiorek to naprawdę optymalny wybór.[/QUOTE] dokładnie ![]() ![]() ![]() oglądam właśnie coś takiego http://allegro.pl/bransoletka-sznurk...219194925.html prawie to samo co z tamtej stronki a o wiele tańsze. tylko, że nie mają aniołka do graweru ![]()
![]() |
#4614 |
Zakorzenienie
|
nosz kurna wstałam i chyba nam dalej obrzęknięte nogi
![]() ![]() waderko jak tam Twoje maleństwo?
#4615 | ||||||
Zadomowienie
|
Cześć Babeczki
![]() Nareszcie słońce za oknem ![]() ![]() Witam się z nowymi aniołkowymi mamami ![]() Agatko - 15tc - wow - ale leci ![]() ![]() Barbi jak podobają Ci się zajęcia na szkole rodzenia? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46518553] Jeśli miałabym coś doradzać, to to, żeby łyżeczki nie były zbyt głębokie, bo dziecko na początku w ogóle nie jarzy, co to jest i co się z tym robi, więc im łatwiejsza "aplikacja" jedzenia, tym lepiej. [/QUOTE] Moja Mała wie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokażesz jaki pas kupiłaś? ![]() a co do muszli wyciągających brodawki to nie możesz teraz ich kupić i teraz wyciągnąć? zawsze miałaś wklęsłe? zajęcia w szkole rodzenia z zajęć na zajęcia coraz ciekawe. dziś ma być kąpiel lub ogólnie pielęgnacja.
![]() |
#4617 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super że katar przechodzi. A z kosmetykami to właśnie tak bywa... No drogie to... Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Już słyszę komentarze.. : dlaczego dziecko będzie spało w naszej sypialni, dlaczego monitor oddechu, dlaczego nie będę chciała oddać noworodka pod opiekę teściowej i jechać na wesele.... ![]() A jaki pas masz? Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki, jestem
![]() ![]() ![]() Nadrobiłam z grubsza, ale starałam się, naprawdę ![]() Dziś od 2 serce mi łomocze, pół nocy nie spałam, a jutro mam mieć założony holter ekg. I znając moje szczęście przez całą dobę będzie cisza... ![]() ![]() A drugi holter, ciśnieniowy, wiele nie wykazał, wszystko jest raczej w porządku, ciśnienie mam podwyższone, ale tylko przy wysiłku. No i co tam jeszcze, jutro wizyta, potem 28, a 12 czerwca połówkowe ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46498051] Ja dzisiaj ustaliłam z Laseczkami termin Panieńskiego ![]() ![]() [/QUOTE] Wyszalej się! Ech, jak sobie przypomnę mój panieński... ![]() Cytat:
To ja chyba urodzę jakieś orangutaniątko ![]()
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a powinnam już dawac herbatke?(teściowa mi wczoraj o tym truła
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.