Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-18, 21:14   #4591
Larrisa_
Raczkowanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
larris bardzo mi przykro, że musicie tyle czekać. ty pracujesz? masz czym zająć myśli na co dzień? może jakieś nowe hobby? dokształcanie?

trochę się martwię tymi obrzękami nóg... nie wiem czy mam iść z tym do lekarza? poradzicie? dobrze, że jutro szkoła rodzenia i spotkanie z położną. może rozwieje moje wątpliwości.
niestety nie pracuję zapisałam synka do przedszkoli, ale go nie przyjęli Nie mam gdzie dać synka by się zająć sobą...

a co do obrzęku nóg to pamiętam, że bratowej ginekolog zabronił używać soli

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46515244]Berbie a jak z ciśnieniem?

Jak się dzisiaj wkurzyłam na cmentarzu...
Grób był bardzo brudny po tych ulewach, więc umyłam go szmatką z płynem do mycia naczyń, spłukałam i idę i pod kranem w tym baseniku na cmentarzu chciałam trochę wypłukać tę szmatkę, bo była naprawdę brudna.
I taka babcia na mnie naskoczyła: umiesz czytać? no umiesz?
A tam napis: nie zanieczyszczać basenu.

Ja w ciężkim szoku.

Się ją pytam: a czym zanieczyszczam ten basen?

(opis basenu: zielona woda z glonami:/)

Ona na to: co? czyścisz basen?

Odwróciłam się na pięcie i poszłam. Wiem, bardzo kulturalnie, ale ja naprawdę nie wiem, co złego zrobiłam. Przecież taką zieloną wodą chyba nikt nie podlewa kwiatków ani nie myje grobu.

:/[/QUOTE]

niech żyją Mohery

Nikola
Tak bardzo tęsknię!
Larrisa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 21:29   #4592
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII

No to fajnie że brak siary nie wpływa na karmienie

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Co do detektora też chciałabym kupić, ale teraz musimy liczyć się z każdym groszem, zmieniliśmy samochód- spłacamy raty, wyprawka dla dziecka, wizyty i jeszcze w planach zakup komody na ubranka dla malucha i łóżko dla starszego . Masakra ledwo wiążemy koniec z końcem.
.
Przykro mi Wiadomo, są rzeczy ważne i ważniejsze
Dobrze że się leniuszek odezwał.

Cytat:
[B]
trochę się martwię tymi obrzękami nóg... nie wiem czy mam iść z tym do lekarza? poradzicie? dobrze, że jutro szkoła rodzenia i spotkanie z położną. może rozwieje moje wątpliwości.
Kontrola ciśnienia + badanie ogólne moczu, żeby sprawdzić czy białkomoczu nie ma. Tyle mi do głowy przyszło.

Perse "uwielbiam" takie sytuacje i takich ludzi

A brązową kreskę mam od samych cycków, do samego dołu
I na dokładkę brązowe kółko wokół pępka

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 21:36   #4593
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
ja też ale szczerze mówiąc bardzo mi się te dodatki podobają

dziewczyny mamuśki co myślicie o tym żebym kupiła:
http://www.aptekagemini.pl/avent-but...nthenmasc.html
http://www.aptekagemini.pl/avent-mus...e-6-sztuk.html
http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...mu-ustnik.html
Stary 2014-05-18, 21:52   #4594
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Butelka - nasza ulubiona, maść też się na bank przyda. Muszle - dla mnie bajer. Pojemnik - . Cena nie wygórowana, można by wziąć... ale to Perse ma w tej dziedzinie profesurę

(w ogóle T. przegryzł niekapka i zanim kupiłam kubek ze słomką w końcu użyłam drugiej butelki, którą nabyłam na fali robienia wyprawki... Czy Lovi tak ma - koszmarnie nam się zapowietrzał smok? wszystkie tak mają czy mamy felerny egz.?)

Eska, pisz takie rzeczy częściej. Rozczula mnie Zoś. Pięknie mówi

Wika, ścikam kciuki! pandę strzelicie przy drugim

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 21:57   #4595
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Butelka - nasza ulubiona, maść też się na bank przyda. Muszle - dla mnie bajer. Pojemnik - . Cena nie wygórowana, można by wziąć... ale to Perse ma w tej dziedzinie profesurę
dzięki za opinię. muszle bajer czyli fanaberia? na szkole rodzenia położna bardzo je polecała.
Stary 2014-05-18, 22:00   #4596
fiolusiek
Zakorzenienie

Barbie A obrzeki schodza po nocy
U nas na odparzenia tylko ta masc http://www.aptekagemini.pl/hipp-krem...enia-75ml.html
Ma lepszy skład niz Bepanthen
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 22:27   #4597
zebrawpaski
Zakorzenienie

Exclamation Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII

Cytat:
Ale jak, wszystkie? U mnie tych badań jest stosik o grubości 2cm. To jak to przyszyć?
Gin doszywa mi kolejne badania na kazdej wizycie, jak zajmują pól str to obcina
Do porodu Kasi szłam z cegiełką zamiast karty

Esia- Zosia kochana
U nas w ogóle drugie dania nie wchodzą, a jedyną akceotowaną zupą jest rosół...
Mamy chyba bunt dwulatka, nie poznajemy własnego dziecka.
W towarzystwie jest przespokojna, w kosciele potrafi wysiedziec godzinę w wózku, u znajomych tyle samo siedząc na kanapie.
W domu i u Dziadków o wszystko placz zlości, rzucanie czym się da byleby dorwac czyjąs komórkę lub pilota, gryzienie i szczypanie jako cos jest nie po jej mysli.
Miedzy tym potrafi kilka lub kilkanscie razy dziennie podejśc do ktoregos z nas aby go wycałować i wyprzytulać....

Berbie- przy Kasi mimo dobrych wników i ciśnienia puchły mi nogi i brałam lek - furosemid

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Zainteresowanych pandowaniem odsyłam na pierwszą stronę

Edytko- wczoraj w ogóle nie czułam ruchów a widziałam na monitorze usg co moje dziecko wypawia

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-18, 23:01   #4598
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja nie lubię tych pojemników, bo ciągle rozlewam z nich mleko. Wolę przechowywać w normalnej butelce z taką zakrętką z gumy, najczęściej przechowuję w tym:
http://m-store.pl/lovi/butelka/samosterylizujaca/01.jpg
Ale nie wiem, jak z mrożeniem pokarmu w tym.

Muszle - nie wiem, co to.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 07:19   #4599
Kubek29
Zadomowienie

Yy uztz

Tymon pozdrawia.
Zostawić dziecko z ojcem
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 07:38   #4600
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:

Te muszle polecała mi położna. Lepsze podobno od wkładek laktacyjnych. Bo są przewiewne. No i taka wkładka potrafi się boleśnie do poranionej brodawki przykleić....
Nie kupiłam tych muszli ale się zastanawiam...

Bepanhen mam. Kupiłam też w Gemini, był ze smoczkami Avent w gratisie
Pudełka do mrożenia też mam z Aventu (one są dopasowane do laktatora z avent, można też z nich zrobić butelkę - wystarczy kupić przejściówke ). Kupowałam na sztuki na allegro.

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
U nas na odparzenia tylko ta masc http://www.aptekagemini.pl/hipp-krem...enia-75ml.html
Ma lepszy skład niz Bepanthen
O, szkoda że nie wiedziałam.
Mam z hippa żel do mycia, mleczko i oliwkę. A kremu już nie brałam (w szafce czeka alatntan, Linomag i właśnie bebanthen)

Stary 2014-05-19, 07:56   #4601
Kubek29
Zadomowienie

A u nas hipp w ogole sie nie sprawdził.
Ja lubię HiPPa (sama uzywalam nie raz szamponu, żelu do mycia, balsamu i cały czas uzywam oliwki), kupiłam Tymonowi cały zestaw ich kosmetyków i klapa. Nic mu nie podeszło.
Kapiel oilatum, czasem krochmal ninio biolife, tyłek bepanthen/linomag, ciało w razie potrzeby [kiedys physiogel] cetaphil.
Na twarz w razie potrzeby linomag Bobo a+e a zima nivea na kazda pogodę.
Tyłek w sraczkowej awarii uratował nam nivea SOS.
Czasem do fałdów uzywam puder Nivea, sprawdza sie u nas lepiej niz maka ziemniaczana. Zarzekalam sie ze pudru nie bede używać a życie życiem.
I składy składami, wiem ze hippowe ok, ale efekt działania u Tymon żaden. Ten krem do pupy tylko bardziej ja zaczerwienil.

Jedynie do masażu brzuszka i ciałka uzywalam przez jakis czas oliwki hipp, ale lepiej sie sprawdziło zwykle maslo shea.

U nas katar mniejszy w nocy tylko dwa razy pobudka.
W użyciu juz jedynie sól fizjologiczna i Frida. I masc majerankowa pod nosek.
Odwolalalam juz na dwa dni rehabilitację i zaraz musze dzwonic i przełożyć szczepienia. Az mi gloopio

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2014-05-19 o 07:58

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-19, 08:08   #4602
iza243
Zakorzenienie

Witam
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46515244]Berbie a jak z ciśnieniem?

Jak się dzisiaj wkurzyłam na cmentarzu...
Grób był bardzo brudny po tych ulewach, więc umyłam go szmatką z płynem do mycia naczyń, spłukałam i idę i pod kranem w tym baseniku na cmentarzu chciałam trochę wypłukać tę szmatkę, bo była naprawdę brudna.
I taka babcia na mnie naskoczyła: umiesz czytać? no umiesz?
A tam napis: nie zanieczyszczać basenu.

Ja w ciężkim szoku.

Się ją pytam: a czym zanieczyszczam ten basen?

(opis basenu: zielona woda z glonami:/)

Ona na to: co? czyścisz basen?

Odwróciłam się na pięcie i poszłam. Wiem, bardzo kulturalnie, ale ja naprawdę nie wiem, co złego zrobiłam. Przecież taką zieloną wodą chyba nikt nie podlewa kwiatków ani nie myje grobu.

:/[/QUOTE]
No co za babskoNie przejmuj się nią.

Mam pytanie czy do karmienia dzieci używacie specjalnych łyżeczek czy zwykłych?

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 08:25   #4603
Larrisa_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Mam pytanie czy do karmienia dzieci używacie specjalnych łyżeczek czy zwykłych?
jaką miałam taką karmiłam ale z reguły tą plastikową, bo synuś jadł tak łapczywie, że obijał dziąsłami no i tą plastikową zawsze mogłam mu dać do ręki na chwilę, a tą metalową nie bardzo.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

a tak w ogóle to mam pytanie...od kilku dni zastanawiam się nad jakąś bransoletką lub wisiorkiem koniecznie z grawerem upamiętniającą mojego Aniołka. oglądałam na Internecie, ale nie widzę nic ciekawego co by mi się podobało Macie może takie coś? lub widziałyście coś fajnego?

Nikola
Tak bardzo tęsknię!
Stary 2014-05-19, 08:35   #4604
Konto usunięte

Iza ja miałam na początek takie łyżeczki:
http://images.sklepy24.pl/13319168/1...pol-babies.jpg, a teraz używam z Babydreama większych trochę.
Artur lubi obgryzać łyżeczki:P

Jeśli miałabym coś doradzać, to to, żeby łyżeczki nie były zbyt głębokie, bo dziecko na początku w ogóle nie jarzy, co to jest i co się z tym robi, więc im łatwiejsza "aplikacja" jedzenia, tym lepiej.

Cytat:
Napisane przez Larrisa_ Pokaż wiadomość
[/COLOR]a tak w ogóle to mam pytanie...od kilku dni zastanawiam się nad jakąś bransoletką lub wisiorkiem koniecznie z grawerem upamiętniającą mojego Aniołka. oglądałam na Internecie, ale nie widzę nic ciekawego co by mi się podobało Macie może takie coś? lub widziałyście coś fajnego?
Tak, wiele z nas ma. Tzn. ja akurat mam bransoletki (takie sznurkowe) z aniołkiem, bez graweru, ale wiem, że inne dziewczyny mają. Można to zrobić np. w Lilou.

Ja mam tatuaż na nadgarstku.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 08:43   #4605
Kubek29
Zadomowienie

Iza, ja karmie zwykła herbaciana i czasem plastikowa . Kupiłam łyżeczki babydream z rossmana na pierwszy rzut i sa ok. Na tym zakończyłam poszukiwania poki co.

Wazne zeby łyżeczka nie była głęboka.
Poleca sie w sumie karmienie metalowa.
Te profilowane, super hiper bsjeranckie, nie sa polecane przez. Neurologopedow itp specow.

Larissa ja noszę bransoletkę pandora i po stracie kupiłam sobie do niej skrzydła Anioła.

Sa bransoletki lilou http://www.lilou.pl/pl (sa tez chyba inne firmy co maja bransoletki w tym typie) i mozna je wygrawerowac. ..data? imie?
Moze cos takiego?

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

O o
Wyszedł post klon Perse.
Łyżeczka babydream, lilou.

Lol
Stary 2014-05-19, 08:49   #4606
Larrisa_
Raczkowanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46518553]

Tak, wiele z nas ma. Tzn. ja akurat mam bransoletki (takie sznurkowe) z aniołkiem, bez graweru, ale wiem, że inne dziewczyny mają. Można to zrobić np. w Lilou.

Ja mam tatuaż na nadgarstku.[/QUOTE]

myślałam nad tatuażem, ale stwierdziłam, że bransoletka to neutralniejszy wybór, zawsze można zmienić, a tatuaż może mi gość spie.przyć (wiem można zawsze poprawić, ale mimo wszystko)

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość

Larissa ja noszę bransoletkę pandora i po stracie kupiłam sobie do niej skrzydła Anioła.

Sa bransoletki lilou http://www.lilou.pl/pl (sa tez chyba inne firmy co maja bransoletki w tym typie) i mozna je wygrawerowac. ..data? imie?
Moze cos takiego?

ekstra już oglądam

Nikola
Tak bardzo tęsknię!
Stary 2014-05-19, 08:51   #4607
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Kucyk-Barbie,Alonka, Ja, Edyttka, Zeberka, Agatka A potem kto? Przyznawać się
Zeberka przed Edytkę a przedemną Waderka a po mnie Jojla

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Właśnie dowiedzieliśmy się, że znajoma poroniła. Na samym początku ciąży starali się bardzo długo i łatwo nie było - od września 2012)

Agatka 15tc bombowo. mój tż praktycznie do końca bał się brzucha, bał się 'dzieciowych' tematów. Jak byłam w szpitalu przed wywoływaniem i przychodził do mnie to sam mówił, że nie czuje tego, że ja tam jestem żeby urodzić. Ale jak Jul się urodził to przepadł na amen
Niestety jest to już przypadłość cywilizacyjna
Przykro mi z powodu znajomych

I mam nadzieję że i mój przepadnie BA! Jestem nawet tego pewna!

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Laseczki powiedzcie cos prosze na temat lekow,do stymulacji. Jakie to sa koszta mniej wiecej? Chcialabym sie przygotowac jako tako
na początek na bank stymulowana będziesz CLO...i bierz od Izy niech Ci przyśle bo zawsze jest tak że jak masz w półce i już czeka na Ciebie to ciąża sama przychodzi w udanym cyklu wykupiłam już wcześniej CLO na nowy cykl.... znajoma wykupiła i miała brać ale stwierdziła że jeszcze jeden cykl bez leków bo nie wiedziała do końca jak ma brać i zaszła w ciążę hihi więc...a co do zastrzyków na pęknięcie to raczej w klinice preferują OVITRELLE a koszt u Nich tego to 100zł...możesz tez pow żeby wypisali receptę i sama kupisz w aptece za ok 70zł...

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
a co to znaczy 'pandować'???
na pierwszej str jest link

Cytat:

Co do detektora też chciałabym kupić, ale teraz musimy liczyć się z każdym groszem, zmieniliśmy samochód- spłacamy raty, wyprawka dla dziecka, wizyty i jeszcze w planach zakup komody na ubranka dla malucha i łóżko dla starszego . Masakra ledwo wiążemy koniec z końcem.

też miałam kupić i już nawet teraz się napaliłam ale Tż postawił mnie do pionu...no i kasa....u nas jedna wypłata ... plus remonty i wesele w czerwccu a żeby było mało to jeszcze ubezpieczenie i przegląd auta też w czerwcu....

HOPE a co TY se bookujesz BOCIANY jak u Was też są i po drodze nie jednego mijasz jak jedziesz przez "cicibory"

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 08:52   #4608
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
jaką miałam taką karmiłam ale z reguły tą plastikową, bo synuś jadł tak łapczywie, że obijał dziąsłami no i tą plastikową zawsze mogłam mu dać do ręki na chwilę, a tą metalową nie bardzo.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

a tak w ogóle to mam pytanie...od kilku dni zastanawiam się nad jakąś bransoletką lub wisiorkiem koniecznie z grawerem upamiętniającą mojego Aniołka. oglądałam na Internecie, ale nie widzę nic ciekawego co by mi się podobało Macie może takie coś? lub widziałyście coś fajnego?
Ja mam bransoletke serduszko z grawerem i datą.

Stary 2014-05-19, 08:57   #4609
Larrisa_
Raczkowanie

dobra...cena powala kawałek sznurka i dwie małe zawieszki 210 zeta

Nikola
Tak bardzo tęsknię!
Stary 2014-05-19, 09:09   #4610
Wika28
Zakorzenienie

oj, coś dużo mi wczoraj nie pocytowało, więc dzisiaj kończę

agatko, brawa za 15 tc
zeberko, za udaną wizytę
esesko, najserdeczniejsze życzenia imieninowe dla Zosi

dziewczyny od dziecięcych katarków - co jest z tym podpinaniem do odkurzacza? Naprawdę jest jakieś urządzenie do kataru, które się podpina do odkurzacza? do takiego zwykłego odkurzacza? Nurtuje mnie to od wczoraj
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 09:09   #4611
Konto usunięte

Kubek, a dlaczego zaleca się karmienie metalową? Kurcze te metalowe są dość duże. Poza tym bałabym się, że coś mu tam uszkodzę.
Ja mam jeszcze silikonowe jakieś, ale plastikowe są dla mnie najlepsze i najłatwiejsze w utrzymaniu czystości.

Cytat:
myślałam nad tatuażem, ale stwierdziłam, że bransoletka to neutralniejszy wybór, zawsze można zmienić, a tatuaż może mi gość spie.przyć (wiem można zawsze poprawić, ale mimo wszystko)
Larrisa, tatuaż to decyzja na całe życie i trzeba jej być absolutnie pewnym. Poza tym nie każdy lubi.
Gdybym tylko mieszkała gdzie indziej, miałabym wytatuowane pewnie pół ręki (ale jakoś ładnie oczywiście), ale niestety boję się, że nie dostałabym potem pracy, więc mam taki malutki napis na nadgarstku, który mogę zakryć np. zegarkiem w razie czego, ale już planuję, jak tylko skończę karmić - duuuży tatuaż na plecach, z imieniem Artusia i pewnym cytatem. I jeszcze coś Ale jeszcze nie wiem, co..
Tyle, że ja jestem tego wszystkiego pewna, jak się zastanawiasz, to nie ma co - bransoletka, ew. wisiorek to naprawdę optymalny wybór.
Stary 2014-05-19, 09:30   #4612
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość

dziewczyny od dziecięcych katarków - co jest z tym podpinaniem do odkurzacza? Naprawdę jest jakieś urządzenie do kataru, które się podpina do odkurzacza? do takiego zwykłego odkurzacza? Nurtuje mnie to od wczoraj
TakTo urządzenie nazywa sie Katarek.Podpina się do rury od zwykłego odkurzacza.Na początku się tego bałam ale jest rewelacyjne.Odciąganie przebiega szybko,sprawnie i nie meczy dziecka.

Stary 2014-05-19, 09:30   #4613
Larrisa_
Raczkowanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46519091]
Larrisa, tatuaż to decyzja na całe życie i trzeba jej być absolutnie pewnym. Poza tym nie każdy lubi.
Gdybym tylko mieszkała gdzie indziej, miałabym wytatuowane pewnie pół ręki (ale jakoś ładnie oczywiście), ale niestety boję się, że nie dostałabym potem pracy, więc mam taki malutki napis na nadgarstku, który mogę zakryć np. zegarkiem w razie czego, ale już planuję, jak tylko skończę karmić - duuuży tatuaż na plecach, z imieniem Artusia i pewnym cytatem. I jeszcze coś Ale jeszcze nie wiem, co..
Tyle, że ja jestem tego wszystkiego pewna, jak się zastanawiasz, to nie ma co - bransoletka, ew. wisiorek to naprawdę optymalny wybór.[/QUOTE]

dokładnie też myślałam o nadgarstku, tyle, że ja nie noszę zegarków a co do tatuaży to mi się podobają...ale na kimś

oglądam właśnie coś takiego http://allegro.pl/bransoletka-sznurk...219194925.html prawie to samo co z tamtej stronki a o wiele tańsze. tylko, że nie mają aniołka do graweru

Nikola
Tak bardzo tęsknię!
Stary 2014-05-19, 09:36   #4614
BERBIE
Zakorzenienie

nosz kurna wstałam i chyba nam dalej obrzęknięte nogi nie tak jak wieczorem, ale jednak ciśnienie niskie. nie wiem co z tym robić

waderko jak tam Twoje maleństwo?
Stary 2014-05-19, 10:02   #4615
anitaxas
Zadomowienie

Cześć Babeczki
Nareszcie słońce za oknem czekam, aż Maleńka się obudzi, nakarmimy się, przebierzemy i pójdziemy na spacerek

Witam się z nowymi aniołkowymi mamami Wasze historie są porażające.. bardzo mi przykro.. zostańcie z nami i wyrzucajcie z siebie wszystkie złe myśli i żale, tęsknoty. Czas nie leczy ran, ale z czasem wiele się zmieni.

Agatko - 15tc - wow - ale leci pięknie!!!

Barbi jak podobają Ci się zajęcia na szkole rodzenia?

Cytat:
Zazdroszczę Wam siary ja nie mam nic. Juz nawet położnej pytałam czy wybrakowana nie jestem
Kucyk ja siarę miałam od ok. 20tc a po porodzie mega problemy z laktacją, więc jej obecność czy też brak nie są niczego wyznacznikiem. P.s. Będziesz cudowną "matką wariatką"

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Pytałyście co u nas? jak Zosia? Mała jest super, taka bardzo dziewczyńska
No kochana jest po prostu!
Esia Twoja Zosia jest urocza

Cytat:
Na to nie ma reguły tak samo jak z tą linią na brzuchu. Ja jej nie mam, a w pierwszej pojawiła się po 30 tc i zniknąć nie chciała po porodzie jeszcze długo .

Cytat:
U mnie ta krecha nadal widoczna i to bardzo, ale póki co mam tylko 3 małe rozstępy wokół pępka i tyle, ale pewnie jeszcze wyjdą bo brzuchol jeszcze sie nie wciągnął, ale dzięki pasowi wyszczuplającemu mogę założyć spodnie sprzed ciąży

Cytat:
dzięki za opinię. muszle bajer czyli fanaberia? na szkole rodzenia położna bardzo je polecała.
Ja nie mam, zwykłe wkładki daja rade. Ale zaluje ze nie kupiłam muszli laktacyjnych, które wyciagaja brodawki, bo ja mam wklesłe i musze karmic przez silikonowe nakładki, bo inaczej Emilka nie potrafi złapac brodawki.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46518553]
Jeśli miałabym coś doradzać, to to, żeby łyżeczki nie były zbyt głębokie, bo dziecko na początku w ogóle nie jarzy, co to jest i co się z tym robi, więc im łatwiejsza "aplikacja" jedzenia, tym lepiej.

[/QUOTE]
Moja Mała wie od 2tygodnia zycia dostaje kropelki z łyżeczki i od razu zajarzyła o co kaman aż nie mogliśmy uwierzyć jak tak małe dzieciątko może tak pięknie otwierać buzie i wypijać z łyżeczki. Ale moja Mała to w ogóle jest głodomorek, wiec pije i z piersi i z butelki i z łyżeczki - dla niej póki co nie ma różnicy z czego ważne ze leci coś do pyszczka

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
i jest bardzo skuteczne
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 10:09   #4616
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Cześć Babeczki
Nareszcie słońce za oknem czekam, aż Maleńka się obudzi, nakarmimy się, przebierzemy i pójdziemy na spacerek

Barbi jak podobają Ci się zajęcia na szkole rodzenia?

Ja nie mam, zwykłe wkładki daja rade. Ale zaluje ze nie kupiłam muszli laktacyjnych, które wyciagaja brodawki, bo ja mam wklesłe i musze karmic przez silikonowe nakładki, bo inaczej Emilka nie potrafi złapac brodawki.
zazdroszczę spacerku czekamy na jakieś zdjęcia spacerkowe
pokażesz jaki pas kupiłaś? bo chcę jakiś zakupić
a co do muszli wyciągających brodawki to nie możesz teraz ich kupić i teraz wyciągnąć? zawsze miałaś wklęsłe?
zajęcia w szkole rodzenia z zajęć na zajęcia coraz ciekawe. dziś ma być kąpiel lub ogólnie pielęgnacja.
Stary 2014-05-19, 10:15   #4617
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
A u nas hipp w ogole sie nie sprawdził.
I składy składami, wiem ze hippowe ok, ale efekt działania u Tymon żaden. Ten krem do pupy tylko bardziej ja zaczerwienil.
U nas katar mniejszy w nocy tylko dwa razy pobudka.
W użyciu juz jedynie sól fizjologiczna i Frida. I masc majerankowa pod nosek.
Odwolalalam juz na dwa dni rehabilitację i zaraz musze dzwonic i przełożyć szczepienia. Az mi gloopio

Super że katar przechodzi.

A z kosmetykami to właśnie tak bywa...

Cytat:
dobra...cena powala kawałek sznurka i dwie małe zawieszki 210 zeta
No drogie to...

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
nosz kurna wstałam i chyba nam dalej obrzęknięte nogi nie tak jak wieczorem, ale jednak ciśnienie niskie. nie wiem co z tym robić

waderko jak tam Twoje maleństwo?
Siki zbadaj

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
P.s. Będziesz cudowną "matką wariatką"

Już słyszę komentarze.. : dlaczego dziecko będzie spało w naszej sypialni, dlaczego monitor oddechu, dlaczego nie będę chciała oddać noworodka pod opiekę teściowej i jechać na wesele....

A jaki pas masz?

Stary 2014-05-19, 10:15   #4618
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Barbi a masz możliwość skonsultować to telefonicznie z ginem
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 10:26   #4619
wadera4
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki, jestem

Nadrobiłam z grubsza, ale starałam się, naprawdę

Dziś od 2 serce mi łomocze, pół nocy nie spałam, a jutro mam mieć założony holter ekg. I znając moje szczęście przez całą dobę będzie cisza... dlatego proszę, trzymajcie kciuki, żeby nagrało się to, co ma się nagrać. Głupio to brzmi, ale będę się cieszyć, jeśli za 2 dni będę czuła się tak źle jak dzisiaj

A drugi holter, ciśnieniowy, wiele nie wykazał, wszystko jest raczej w porządku, ciśnienie mam podwyższone, ale tylko przy wysiłku.

No i co tam jeszcze, jutro wizyta, potem 28, a 12 czerwca połówkowe

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46498051]
Ja dzisiaj ustaliłam z Laseczkami termin Panieńskiego 13 w piątek chyba powoli zaczynam się stresować czy wszystko będzie tak jak sobie wymarzyłam...
[/QUOTE]

Wyszalej się! Ech, jak sobie przypomnę mój panieński...

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Właśnie wrócił mój mąż. Teść spał i w śnie spadł z łóżka. I [rzestał się ruszać. Mąż reanimował go pół godz do przyjazdu karetki. Nic to nie dało. Zmarł. Pewnie we wtorek będzie pogrzeb. To była taka nagła śmierć, nikt się nie spodziewał, teść na nic nie chorował. Tak jak pisąłm wcześniej nie mieliśmy z nim najlepszego kontaktu. Ale to nie zmienia faktu że mąż bardzo przeżywa, płacze. Jednak ojciec to ojciec. Atmosfera w domu grobowa... Tylko mój Kuba "cieszy się " że do szkoły nie pójdzie. Dzieci to dzieci
Straszne. Przykro mi...

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
mówią, że zgaga, to jak dziecko ma dużo włosów
To ja chyba urodzę jakieś orangutaniątko

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 10:27   #4620
iza243
Zakorzenienie

Dziewczyny a powinnam już dawac herbatke?(teściowa mi wczoraj o tym truła)Pod koniec maja albo początkiem czerwca pójdziemy do pediatry po zaświadczenie że Domis może uczęszczać do żłobka to zapytam o herbatki.Będziemy składać podanie do żłobka,bardzo wątpie czy się dostanie ale chociaż spróbujemy.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości