Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-05-19, 14:45   #301
BlankaSz
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 051
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez bebemwls Poka¿ wiadomo¶æ
Jakbym czyta³ o sobie Tzn. tylko,¿e ja i mój T¯ nie palimy
Od grudnia ³ykam kwas foliowy i zrobi³am podstawowe badania,które nie wykluczaj± mnie w ¿aden sposób.Gin tylko uprzedzi³,¿eby¶my nie nastawiali siê,¿e zajdê w ci±gu miesi±ca i kaza³ byæ cierpliwym.
Mam 26 lat i mieszkam w Legnicy. Obecnie jestem Housemanager i sekretark± mê¿a jednocze¶nie
Generalnie by³am raz w ci±¿y. Ale j± straci³am. By³o to pó³ roku temu.
Tak¿e wiem, ¿e jestem p³odna. I mój T¿. te¿.
Ale i tak to trudne.
Chyba wy¶lê go do urologa.
cel II 70 kg
_________________________ _________

Bo taki kto¶ w ¿yciu zdarza siê tylko raz!
24.08.2012

30.07.2014r pocz±tek biegania i walki z sam± sob±!
BlankaSz jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-19, 16:24   #302
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Cytat:
Napisane przez Eglel Poka¿ wiadomo¶æ
Widzê, ¿e nie tylko ja mia³am dni s³abo¶ci w weekend . Mnie natomiast dopad³ zjazd rodziny z Gdañska i nie by³o mowy o wybrzydzaniu przy stole.

Je¶li chodzi o mnie to mieszkam na wsi pod Lublinem, brak mê¿a i dzieci i na zmianê tego stanu rzeczy raczej siê nie zanosi

Mo¿ecie mi poleciæ jak±¶ fajn± zielon± herbatê z sieciówek?
A ja w Lublinie studiujê z T¯ Jestem z Tomaszowa.
Cytat:
Napisane przez BlankaSz Poka¿ wiadomo¶æ
Wszystkie dziewczyny które znam czy z rodziny, czy kole¿anki czy te wirtualne znajome z bloga - wszystkie s±/by³y szczup³e gdy zachodzi³y w ci±¿ê.

Nie spotka³am siê by kobieta z 20-30kg nadwag± by³a w ci±¿y. Mo¿e po prostu takiej nie znam. Ale jakby nie patrzeæ, to chyba rzadko¶æ.

Smutno mi strasznie przez to. Zw³aszcza w momentach gdy jest ma³a nadzieja, ale @ w koñcu przychodzi.
No to kochana masz pierwszy przyk³ad, wa¿y³am oko³o 80kg jak by³am w ci±¿y, czyli minimum 20kg za du¿o. I ja te¿ straci³am pierwsze dziecko, dlugo zaj¶æ w ci±¿ê nie mog³am... ale moja kole¿anka ze szko³y zaczê³a mnie opierdzielaæ, ¿ebym przesta³a o tym my¶leæ i co? To by³o w styczniu a trzy miesi±ce pó¼niej by³am w ci±¿y z moj± córci±!

https://www.facebook.com/Renia.foto

Edytowane przez ArcymoneQ
Czas edycji: 2014-05-19 o 16:26
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-19, 19:22   #303
siabra
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 434

Jak tam dzisiaj? u mnie ok w³a¶nie jem kurczaczka z marchewka, kukurydza, fasolka szparagowa i groszkiem <mniaaaam>

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Przede mn± k±piel z masa¿em, balsam i æwiczenia niah niah
Stary 2014-05-19, 20:49   #304
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Sporo. Bo 4 piwa. Za ca³y wieczór Ale i tak zdecydowanie za du¿o kalorii!
Hantelki po 1.5 kg z obci±¿eniami. Tak¿e mog± byæ równie¿ 2 i 3 kg. Ale te 1.5 kg jest optymalne

Od tygodnia marzy³ mi siê rower. Ale ulewy mnie wstrzymywa³y. Dzi¶ jest tak ³adnie, a¿ ¿al by³oby nie skorzystaæ.
Czyta³am równie¿ artyku³, ¿e jad±c ¶rednim tempem, w godzinê mo¿na straciæ 500kcal Motywuj±ca informacja!
A to takie ze zmiennym obci±¿eniem? Super sprawa! Ja mam tylko takie zwyk³e 2kg.
Ja nawet ostatnio pisa³am,☠¿e mi siê marzy rower, ale jeszcze nie ta pogoda no i czasowo te¿ nie za bardzo mam jak.

A co do dziecka, to niech Ciê to nie zasmuca, tylko niech Ci doda podwójnej, a nawet potrójnej motywacji, ¿eby ¿yæ zdrowo, nie tylko dla siebie .
Absolutnie siê☠nie obwiniaj, to w niczym nie pomo¿e. Ale palenie to trzeba rzuciæ

Cytat:
Napisane przez siabra Poka¿ wiadomo¶æ

Jak tam dzisiaj? u mnie ok w³a¶nie jem kurczaczka z marchewka, kukurydza, fasolka szparagowa i groszkiem <mniaaaam>

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Co æwiczysz?

Ja dzisiaj poprzesta³am na kolejnym d³ugim spacerze.
Mam wielk± nadziejê, ¿e jutro mi siê uda co¶☠poæwiczyæ .

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-19, 20:51   #305
klapkowa
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 747

Dziewczyny, dziêkujê za przyjêcie
I od razu uzupe³niam swój cel- 70kg.

U mnie dzi¶ jedzeniowo OK, nie wiem tylko, czy znajdê chwilê na æwiczenia-mo¿e gdzie¶ miêdzy pisaniem pracy a...pisaniem pracy poæwiczê brzuch, bo dzi¶ jego dzieñ.
klapkowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-19, 21:28   #306
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klapkowa Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, dziêkujê za przyjêcie
I od razu uzupe³niam swój cel- 70kg.

U mnie dzi¶ jedzeniowo OK, nie wiem tylko, czy znajdê chwilê na æwiczenia-mo¿e gdzie¶ miêdzy pisaniem pracy a...pisaniem pracy poæwiczê brzuch, bo dzi¶ jego dzieñ.
Poprawi³am.
Masz rozpisany plan co kiedy æwiczysz? Pe³na profeska . Sama uk³ada³a¶ czy wziê³a¶ gotowy sk±d¶?

Stary 2014-05-19, 21:46   #307
jagoodka21
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 117

Hej dziewczyny. Jestem po pierwszym dniu detoksu
Nie by³o tak ¼le chocia¿ kilka razy prawie siê zlama³am... ale ufff da³am radê. Postanowi³am, ¿e zmiany zywieniowe bêdê wprowadza³a stoniowo.
Krok pierwszy zero s³odyczy, soków i s³odkich napoi.
Krok drugi przyzwyczajenie sie do picia wody....i tu mam problem, nie smakuje mi, wiec pije zdecydowanie za ma³o.
Krok trzeci, rezygnacja z bia³ego pieczywa.
Kolejne kroki wprowadzê niebawem.
Jak na pocz±tek to niby nie wiele, ale dla mnie to wyzwanie.
Czy wytrwam ? Sama nie wiem...
Ehhh.. a wy jak tam? Jak dajecie radê bez s³odyczy?
Stary 2014-05-19, 23:37   #308
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagoodka21 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny. Jestem po pierwszym dniu detoksu
Nie by³o tak ¼le chocia¿ kilka razy prawie siê zlama³am... ale ufff da³am radê. Postanowi³am, ¿e zmiany zywieniowe bêdê wprowadza³a stoniowo.
Krok pierwszy zero s³odyczy, soków i s³odkich napoi.
Krok drugi przyzwyczajenie sie do picia wody....i tu mam problem, nie smakuje mi, wiec pije zdecydowanie za ma³o.
Krok trzeci, rezygnacja z bia³ego pieczywa.
Kolejne kroki wprowadzê niebawem.
Jak na pocz±tek to niby nie wiele, ale dla mnie to wyzwanie.
Czy wytrwam ? Sama nie wiem...
Ehhh.. a wy jak tam? Jak dajecie radê bez s³odyczy?
Bardzo dobry plan.
Teraz jest sezon na owoce, wiêc mo¿e je sobie wrzucaj do wody? Bêdziesz mieæ zdrow± wersjê wody smakowej. Albo blenderem miksuj sobie owoce z wod±, bêdziesz mieæ ¶wie¿e soki owocowe .
Wytrwasz!
Co mi pomaga w niejedzeniu s³odyczy? Przede wszystkim dobrze dobrana dieta, jak jem za ma³o to mnie ci±gnie do s³odyczy, jak jem odpowiedni± ilo¶æ to ju¿ nie. Oprócz tego orzechy, owoce, ¶wie¿o robione soki z owoców, czasem ciemna czekolada.
Dziewczyny tu te¿ podawa³y przepis na sernik zgodny z diet± Dukana, mo¿e to Ci podpasuje?

Stary 2014-05-19, 23:51   #309
BlankaSz
Zakorzenienie

Zagl±dam do Was na dobranoc, ¿yczyæ s³odkich snów! I pochwaliæ siê, ¿e 1:20 jazdy na rowerze zaliczy³am. Jak na pierwszy raz jestem z siebie zadowolona
Æwiczenia z hantelkami a tak¿e æwiczenia Gackiej na brzuch! Wszystko mnie boli - ale jest dobrze!

Za Was ca³y czas trzymam kciuki. Dumna oczywi¶cie jestem i wierzê nieustaj±co!

Nowe dziewczyny witam ciep³o!!!

Ps. Swoje palenie ograniczam. Nie palê od poniedzia³ku do pi±tku. Tylko w sobotê i niedzielê. Przy jakim¶ piwku. Albo nawet niekoniecznie przy alkoholu. Po prostu czasem lubiê zapaliæ. Odstresowaæ siê. ¯ycie jest w koñcu takie stresuj±ce Nie mogê sobie te¿ wszystkich przyjemno¶ci odmówiæ bo zwariujê Niestety czêsto te przyjemno¶ci s± niezdrowe, tucz±ce etc

Mam siln± motywacjê. O dziecko bêdziemy siê staraæ. Przecie¿ to czysta przyjemno¶æ! Kiedy¶ na pewno siê uda

Buziaki i do jutra
cel II 70 kg

24.08.2012

Stary 2014-05-19, 23:58   #310
addda
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 156

Ja jak juz musze cos slodkiego to jem serek wiejski ze slodzikiem/brazowym cukrem i kilkoma kroplami zapachu migdalowego. Albo serek wiejski albo jakis light zmiksowac ze slodzikiem, zapachem jakims i/lub kakao (gorzkie) dodac troche zelatyny I do lodowki - serniczki jak ta lala
addda jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-20, 07:07   #311
Prannie
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 42

Cytat:
Zobaczy³am przed chwil± tabelê, mam najwiêcej kilogramów do zrzucenia. Tzn takie s± moje marzenia
Trzeba wyznaczaæ sobie cele... a jak wiadomo nie od razu Rzym zbudowano
Mam w sobie tak± jak±¶ pewno¶æ, ¿e za pó³ roku bêd± ju¿ odmienion±, szczuplejsz± osob±. A swój cel i tak osi±gnê, niewa¿ne czy zajmie mi to rok czy d³u¿ej

Kochane moje - ja jestem z miasta ¦wiêtej Wie¿y! ;-) Mieszkam nieopodal centrum. W domu jednorodzinnym

Dzieci brak. Ch³op jest.

Marzy mi siê dzidziu¶. Podjêli¶my decyzjê z T¿. -tem. ¯e jeste¶my gotowi na dziecko. A swoj± drog± latka te¿ lec±.
Ale mam dziewczyny dziwnego do³a z tego powodu. Mam wra¿enie, ¿e to moja nadwaga uniemo¿liwia mi zaj¶cie w ci±¿ê.

Wiadomo stres jaki Nam towarzyszy, to, ¿e oboje palimy nie wp³ywa pozytywnie na to by w koñcu siê uda³o.
Ale gdzie¶ tam wewnêtrznie obwiniam siebie, ¿e za gruba po prostu jestem, by zaj¶æ w ci±¿ê i mieæ w koñcu upragnion± dzidziê.

Wszystkie dziewczyny które znam czy z rodziny, czy kole¿anki czy te wirtualne znajome z bloga - wszystkie s±/by³y szczup³e gdy zachodzi³y w ci±¿ê.

Nie spotka³am siê by kobieta z 20-30kg nadwag± by³a w ci±¿y. Mo¿e po prostu takiej nie znam. Ale jakby nie patrzeæ, to chyba rzadko¶æ.

Smutno mi strasznie przez to. Zw³aszcza w momentach gdy jest ma³a nadzieja, ale @ w koñcu przychodzi.
Blanka - ja, zachodz±c niedawno w ci±¿ê, by³am niczego sobie , w ci±¿y jednak schud³am - by³am na diecie cukrzycowej. A czy robili¶cie jakie¶ badania? Ja te¿ nie mog³am zaj¶æ w ci±¿ê, ale troszkê siê podleczy³am i mam super dzidziê. Ci±¿a z olbrzymimi problemami, ale skoñczy³o siê ok.

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Cytat:

O, komu dobrze. Tak trzymaæ

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Cytat:
Zagl±dam do Was na dobranoc, ¿yczyæ s³odkich snów! I pochwaliæ siê, ¿e 1:20 jazdy na rowerze zaliczy³am. Jak na pierwszy raz jestem z siebie zadowolona
Æwiczenia z hantelkami a tak¿e æwiczenia Gackiej na brzuch! Wszystko mnie boli - ale jest dobrze!

Za Was ca³y czas trzymam kciuki. Dumna oczywi¶cie jestem i wierzê nieustaj±co!

Nowe dziewczyny witam ciep³o!!!

Ps. Swoje palenie ograniczam. Nie palê od poniedzia³ku do pi±tku. Tylko w sobotê i niedzielê. Przy jakim¶ piwku. Albo nawet niekoniecznie przy alkoholu. Po prostu czasem lubiê zapaliæ. Odstresowaæ siê. ¯ycie jest w koñcu takie stresuj±ce Nie mogê sobie te¿ wszystkich przyjemno¶ci odmówiæ bo zwariujê Niestety czêsto te przyjemno¶ci s± niezdrowe, tucz±ce etc

Mam siln± motywacjê. O dziecko bêdziemy siê staraæ. Przecie¿ to czysta przyjemno¶æ! Kiedy¶ na pewno siê uda

Buziaki i do jutra
A mo¿e chcesz ksi±¿kê, po której ja, po 10 latach palenia, rzuci³am to cholerstwo raz na zawsze (5 lat temu). Gdzie¶ mam na kompie w wersji elektronicznej.

CEL 1 OSI¡GNIETY - obecnie - 77 - jeszcze 7 kg

Cele ró¿ne - je¶æ zdrowo , æwiczyæ co najmniej 5 razy w tygodniu
Prannie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-20, 08:48   #312
BlankaSz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Prannie Poka¿ wiadomo¶æ
Blanka - ja, zachodz±c niedawno w ci±¿ê, by³am niczego sobie , w ci±¿y jednak schud³am - by³am na diecie cukrzycowej. A czy robili¶cie jakie¶ badania? Ja te¿ nie mog³am zaj¶æ w ci±¿ê, ale troszkê siê podleczy³am i mam super dzidziê. Ci±¿a z olbrzymimi problemami, ale skoñczy³o siê ok.

A mo¿e chcesz ksi±¿kê, po której ja, po 10 latach palenia, rzuci³am to cholerstwo raz na zawsze (5 lat temu). Gdzie¶ mam na kompie w wersji elektronicznej.

Dzieñ dobry - to na pocz±tek!
Jestem niewyspana i póki co bez energii. G³upi cz³owiek siedzi po nocach, a potem z rana czuje siê jak zombie!

Jestem dobrej my¶li, ¿e w swoim czasie doczekamy siê upragnionego dziecka

A z wersji elektronicznej chêtnie skorzystam i nawet mojemu T¿-towi pod nos podstawiê!

Mi³ego i owocnego dnia laseczki
cel II 70 kg

24.08.2012

Stary 2014-05-20, 10:24   #313
bebemwls
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 491
GG do bebemwls

BlankaSz polecam Tabeks-moi rodzice przy pomocy tych tabletek rzucali palenie,zajê³o im to miesi±c Na pewno siê doczekasz,jak to powiedzia³ mi lekarz wrzuæcie na luz-nie od razu Rzym zbudowano
Jako¶ tak Gacka mnie nie porywa,ale po æwiczeniach czuæ ca³y brzuch,po pierwszej serii mia³am ochotê umrzeæ

Obecnie popijam zielon± herbatkê,a na ¶niadanie zjad³am kapu¶niaczek z m³odej kapustki,obiad grillowana pier¶ kurczaka z kasza i surówk±.

U mnie dzi¶ w koñcu piêkna pogoda, a¿ ma siê ochotê wyj¶æ na d³ugi spacer...
Teraz odpalam TVD i jazda na rowerze 45 minut
Jest: 77 kg
II cel: 70kg
bebemwls jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-20, 11:00   #314
ArcymoneQ
Rozeznanie

Witam i ja, u mnie wspania³a pogoda... zastanawiam siê tylko jak d³ugo jeszcze bêdzie, bo co¶ chmurki nachodz±.

Ps. Na ¶niadanko zjad³am pó³ bu³ki z bia³ym serem i ogórkiem - standard!

Stary 2014-05-20, 12:33   #315
Eglel
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 27

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
A ja w Lublinie studiujê z T¯ Jestem z Tomaszowa.
¦wiat jest ma³y n_n

Ja dzi¶ zaczê³am dzieñ ca³kiem zdrowo, bo od jajka z pomidorem ale muszê zje¶æ obiad na mie¶cie i bojê siê, ¿e skuszê siê na jakie¶ ¶wiñstwo typu kebab.

zrzucam kilogramy 76 kg -> 75 kg -> 55 kg

Eglel jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-20, 15:01   #316
ArcymoneQ
Rozeznanie

Pisa³am wam ju¿ o mojej te¶ciowej , wczoraj by³am u niej na chwilkê, jak wesz³am do kuchni ta zmierzy³a mnie wzrokiem i... ju¿ my¶la³am, ¿e powie co¶ na temat tego jak wygl±dam, zauwa¿y ró¿nicê, nie wiem, co kolwiek a ona tylko walnê³a tekst gburowato cyt: "Jak siê nazywa ten proszek co go u¿ywasz?". Zapisa³a i zakoñczy³a temat :/. A skoro ona nie zapyta³a o nic wiêcej to i ja jej nie informowa³am, w jaki sposob mi pomóg³.
Aaaaaaaaaaa warto dodaæ, ¿e ta krótka rozmowa odby³a przy stole, gdzie moja T zjada³a wielki talerz, spalonych, t³ustych kopytek.

Ps. Sale mi zajmuj± dzi¶ ca³y czas, ale uda³o mi siê zrobiæ 155 wio¶larzy... jakie¶ 300kcl mniej.

Stary 2014-05-20, 16:40   #317
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Pisa³am wam ju¿ o mojej te¶ciowej , wczoraj by³am u niej na chwilkê, jak wesz³am do kuchni ta zmierzy³a mnie wzrokiem i... ju¿ my¶la³am, ¿e powie co¶ na temat tego jak wygl±dam, zauwa¿y ró¿nicê, nie wiem, co kolwiek a ona tylko walnê³a tekst gburowato cyt: "Jak siê nazywa ten proszek co go u¿ywasz?". Zapisa³a i zakoñczy³a temat :/. A skoro ona nie zapyta³a o nic wiêcej to i ja jej nie informowa³am, w jaki sposob mi pomóg³.
Aaaaaaaaaaa warto dodaæ, ¿e ta krótka rozmowa odby³a przy stole, gdzie moja T zjada³a wielki talerz, spalonych, t³ustych kopytek.

Ps. Sale mi zajmuj± dzi¶ ca³y czas, ale uda³o mi siê zrobiæ 155 wio¶larzy... jakie¶ 300kcl mniej.
Tak trzymaj, nie daj siê☠st³amsiæ!
A ja dzisiaj dosta³am ca³e pude³ko kasztanków . Kusz± mnie strasznie .
W ogóle wystarczy³o, ¿e napisa³am, ¿e sobie radzê ze s³odyczami i nagle wszêdzie ko³o mnie siê☠pojawia mnóstwo s³odko¶ci itd.
Nie dam siê!

Stary 2014-05-20, 17:03   #318
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
A ja dzisiaj dosta³am ca³e pude³ko kasztanków . Kusz± mnie strasznie .
W ogóle wystarczy³o, ¿e napisa³am, ¿e sobie radzê ze s³odyczami i nagle wszêdzie ko³o mnie siê☠pojawia mnóstwo s³odko¶ci itd.
Nie dam siê!
Nie poddawaj siê, schowaj je gdzie¶ g³êboko w pu³kê, i zagry¼ jakim¶ owocem!!!

Mam do was dziewczyny pytanie... czy s³odz±c zielon± lub czerwon± herbatê nie fundujê sobie przypadkiem bomby kalorycznej? Dodam, ¿e s³odzê jedn± ³y¿eczkê, no ale najczê¶ciej pijê j± wieczorami i bojê siê, ¿e przez to waga stoi w miejscu. Co Wy o tym s±dzicie?

Edytowane przez ArcymoneQ
Czas edycji: 2014-05-20 o 19:08
Stary 2014-05-20, 19:33   #319
klapkowa
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 747

Cytat:
Poprawi³am.
Masz rozpisany plan co kiedy æwiczysz? Pe³na profeska . Sama uk³ada³a¶ czy wziê³a¶ gotowy sk±d¶?

Dziêki! Mam nadzieje, ¿e teraz, gdy mój plan widzi ¶wiat , przestanie byæ w koñcu tylko planem.

¯adna tam profeska Sama sobie roz³o¿y³am, ¿e 2 dni skupiam siê na brzuchu, 1 dzieñ na nogach, 1 dzieñ na rêkach, 2 dni na æwiczeniach ogólnych i 1 dzieñ laby. Choæ ostatnio tej laby jest duuuuuuu¿o wiêcej Nie wiem, ile w moim planie dobrego, a ile z³ego, ale zawsze co¶

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

[QUOTE=Melonade;46532355]Bardzo dobry plan.
Teraz jest sezon na owoce, wiêc mo¿e je sobie wrzucaj do wody? Bêdziesz mieæ zdrow± wersjê wody smakowej. Albo blenderem miksuj sobie owoce z wod±, bêdziesz mieæ ¶wie¿e soki owocowe . QUOTE]

Dok³adnie Mo¿na wrzuciæ plasterki cytryny/pomarañczy, albo ¶wie¿± miêtê, kawa³ki truskawek/brzoskwiñ, co kto lubi
Albo stopniowo zwiêkszaj ilo¶æ wypijanej wody. Przygotuj sobie np. 0,5l butelkê i ustal, ¿e codziennie musisz j± wypiæ jako minimum. Potem kup wiêksza butelkê... A w³a¶nie jagoodka21, ile pijasz?

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Mam do was dziewczyny pytanie... czy s³odz±c zielon± lub czerwon± herbatê nie fundujê sobie przypadkiem bomby kalorycznej? Dodam, ¿e s³odzê jedn± ³y¿eczkê, no ale najczê¶ciej pijê j± wieczorami i bojê siê, ¿e przez to waga stoi w miejscu. Co Wy o tym s±dzicie?
Bez cukru Ci nie smakuje?
Bo kalorie kaloriami, ale cukier jest po prostu niezdrowy. Próbowa³a¶ zast±piæ miodem? Te¿ s³odki, te¿ kaloryczny, ale zdrowszy.
klapkowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-20, 19:42   #320
siabra
Raczkowanie

Cytat:
A to takie ze zmiennym obci±¿eniem? Super sprawa! Ja mam tylko takie zwyk³e 2kg.
Ja nawet ostatnio pisa³am,☠¿e mi siê marzy rower, ale jeszcze nie ta pogoda no i czasowo te¿ nie za bardzo mam jak.

A co do dziecka, to niech Ciê to nie zasmuca, tylko niech Ci doda podwójnej, a nawet potrójnej motywacji, ¿eby ¿yæ zdrowo, nie tylko dla siebie .
Absolutnie siê☠nie obwiniaj, to w niczym nie pomo¿e. Ale palenie to trzeba rzuciæ

Co æwiczysz?

Ja dzisiaj poprzesta³am na kolejnym d³ugim spacerze.
Mam wielk± nadziejê, ¿e jutro mi siê uda co¶☠poæwiczyæ .
http://mmo.pl/1044-stepper-profeos-plus.html æwicze na czym¶ takim (duzy obrazek na dole), do tego czasem brzuszki i podnoszenie ciê¿arków 1 i 1,5kg. Ostatnio te¿ duzo biegam po schodach Do tego wykonuje masa¿e na brzuch, posladki i uda - fajnie ujêdrniaja skórê, jak mi sie strasznie nudzi to nak³adam jeszcze balsam ujêdrniaj±cy na ca³e cia³o

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Mój cel na najbli¿szy czas - pomiary obwodów cia³a! Ostatni raz robilam je ca³y rok temu wiêc bêdê mieæ z czym porównaæ. Juz siê boje... Waga stoi w miejscu na 60kg od mniej wiêcej miesi±ca hmm.....

Edytowane przez siabra
Czas edycji: 2014-05-20 o 20:10
siabra jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-05-20, 19:46   #321
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:

Bo kalorie kaloriami, ale cukier jest po prostu niezdrowy. Próbowa³a¶ zast±piæ miodem? Te¿ s³odki, te¿ kaloryczny, ale zdrowszy.
No w³a¶nie bez cukru jest niedobre... a miodu nie trawiê w ogóle. Troszkê lepiej by³o z czerwon± herbat±, tam jeszcze mniej s³odzi³am - chyba bêdê musia³a do niej wróciæ i zaprzestaæ cukrowania.

Stary 2014-05-20, 19:49   #322
siabra
Raczkowanie

Dzisiajsze ma³e sukcesy - ziamniaki bez soli, kawa bez cukru
Stary 2014-05-20, 20:08   #323
bebemwls
Raczkowanie

GG do bebemwls

Cytat:
No w³a¶nie bez cukru jest niedobre... a miodu nie trawiê w ogóle. Troszkê lepiej by³o z czerwon± herbat±, tam jeszcze mniej s³odzi³am - chyba bêdê musia³a do niej wróciæ i zaprzestaæ cukrowania.
Kwestia przyzwyczajenia. Kiedy¶ te¿ s³odzi³am herbatki,a teraz mogê powiedzieæ z rêka na sercu,¿e s³odzenie ca³kowicie zmienia i psuje smak.

Na te¶ciow± nie zwracaj uwagi. Wa¿ne,¿e m±¿ stoi po Twojej stronie.Swoja droga nie rozumiem jak ludzie mog± byæ tak wredni.
siabra gratuluje zw³aszcza tych nie solonych ziemniaków-ja muszê minimalnie czuæ sól,bo inaczej nie jadalne,ale np.kaszy,ry¿u czy makaronu nie muszê soliæ

Ja dzisiaj do³±czy³am ABS Gackiej my¶la³am,¿e mam lepsz± kondycje po a6w a tu jaka¶ masakra
Kobitki postanowi³am,¿e od dzi¶ zacznê wchodziæ te¿ po schodach aby dostaæ siê do mieszkania-i do 6 piêtra nie mia³am zadyszki
Stary 2014-05-20, 20:09   #324
siabra
Raczkowanie

Czy kto¶ z was s³ysza³ o piciu wrz±tku? postanowi³am wypróbowac - 1 szklanka dziennie. Podobno pomaga w trawieniu http://pastereczka.blogspot.com/2012...cie-czyli.html
Stary 2014-05-20, 20:15   #325
bebemwls
Raczkowanie

GG do bebemwls

Cytat:
Czy kto¶ z was s³ysza³ o piciu wrz±tku? postanowi³am wypróbowac - 1 szklanka dziennie. Podobno pomaga w trawieniu http://pastereczka.blogspot.com/2012...cie-czyli.html

Jak przetestujesz to pochwal siê rezultatem
Ja jedynie testowa³am picie octu jab³kowego
Stary 2014-05-20, 20:36   #326
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Wspaniale, to naprawdê du¿y sukces... ja np. nie jestem w stanie zje¶c ziemniaka bez soli, ale w zamian tego w ogóle ich nie polewam t³uszczem, sosem czy nie smarujê mase³kiem.
Cytat:
Napisane przez bebemwls Poka¿ wiadomo¶æ
Kwestia przyzwyczajenia. Kiedy¶ te¿ s³odzi³am herbatki,a teraz mogê powiedzieæ z rêka na sercu,¿e s³odzenie ca³kowicie zmienia i psuje smak.
Spróbujê, mo¿e jako¶ prze³knê
Cytat:
Na te¶ciow± nie zwracaj uwagi. Wa¿ne,¿e m±¿ stoi po Twojej stronie.Swoja droga nie rozumiem jak ludzie mog± byæ tak wredni.
Ona nigdy mnie nie chwali³a, a to, ¿e siê odchudzam dzia³a na ni± jak p³achta na byka bo jej wspania³a córeczka bardzo siê zapu¶ci³a i wygl±da jak p±czek... no a tak byæ nie mo¿e, ¿ebym ja by³a lepsza!
Cytat:
Ja dzisiaj do³±czy³am ABS Gackiej my¶la³am,¿e mam lepsz± kondycje po a6w a tu jaka¶ masakra
Kobitki postanowi³am,¿e od dzi¶ zacznê wchodziæ te¿ po schodach aby dostaæ siê do mieszkania-i do 6 piêtra nie mia³am zadyszki
Wchodzenie po schodach to super sprawa, moja kole¿anka roznosz±c ulotki postanowi³a tak jak Ty i dzi¶ ma p³aski i twardy brzuch.

Stary 2014-05-20, 21:17   #327
siabra
Raczkowanie

Co to jest "ABS Gackiej"? Czy kto¶ móg³by podaæ jakis link?

https://www.google.pl/search?hl=pl&s...=isch&imgdii=_ a to tak dla podniesienia motywacji
Stary 2014-05-20, 22:02   #328
bebemwls
Raczkowanie

GG do bebemwls

Cytat:
Co to jest "ABS Gackiej"? Czy kto¶ móg³by podaæ jakis link?

https://www.youtube.com/watch?v=N0Yo1g-NcTI
proszê

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Wchodzenie po schodach to super sprawa, moja kole¿anka roznosz±c ulotki postanowi³a tak jak Ty i dzi¶ ma p³aski i twardy brzuch.
Do tej pory tylko schodzi³am,bo przera¿a³o mnie wdrapywanie siê na 8 piêtro,ale by³o do¶æ sympatycznie
Stary 2014-05-20, 22:04   #329
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Nie poddawaj siê, schowaj je gdzie¶ g³êboko w pu³kê, i zagry¼ jakim¶ owocem!!!

Nie podda³am siê . Schowa³am i mam nadziejê,☠¿e zapomnê o nich!

Niby ³y¿eczka cukru to niedu¿o, nie ma du¿o kalorii, ale na pewno lepiej by by³o z niej zrezygnowaæ. Mo¿e syop z agawy? Podobno najzdrowszy z zamienników cukru, ale nie mam pojêcia jak smakuje, nigdy nie próbowa³am. A mo¿e spróbuj owocowych zielonych i czerwonych herbat? Albo jeszcze lepiej sama sobie wrzucaj do zwyk³ej owoce .
Cytat:
Dziêki! Mam nadzieje, ¿e teraz, gdy mój plan widzi ¶wiat , przestanie byæ w koñcu tylko planem.

¯adna tam profeska Sama sobie roz³o¿y³am, ¿e 2 dni skupiam siê na brzuchu, 1 dzieñ na nogach, 1 dzieñ na rêkach, 2 dni na æwiczeniach ogólnych i 1 dzieñ laby. Choæ ostatnio tej laby jest duuuuuuu¿o wiêcej Nie wiem, ile w moim planie dobrego, a ile z³ego, ale zawsze co¶
Nie no, plan brzmi dobrze . Nic, tylko go realizowaæ .
Cytat:
Dok³adnie Mo¿na wrzuciæ plasterki cytryny/pomarañczy, albo ¶wie¿± miêtê, kawa³ki truskawek/brzoskwiñ, co kto lubi
Albo stopniowo zwiêkszaj ilo¶æ wypijanej wody. Przygotuj sobie np. 0,5l butelkê i ustal, ¿e codziennie musisz j± wypiæ jako minimum. Potem kup wiêksza butelkê... A w³a¶nie jagoodka21, ile pijasz?

Ja uwielbiam tak± wodê z dodatkami .
Oczywi¶cie najlepsza jest z arbuzem .
Cytat:
Najlepiej siê☠po prostu odzwyczaiæ, choæ to nie jest takie proste. Ale da siê! Ja zielonej czy czerwonej nigdy nie s³odzi³am, wiêc z tym nie mam problemu, ale kiedy¶ wypicie czarnej bez cukru wydawa³o mi siê☠niemo¿liwe. Tak samo z kaw±. Teraz po prostu nie pijê czarnej herbaty, a jak ju¿ muszê to nie s³odzê, kawy te¿ nie i zaczê³o mi to smakowaæ.
Cytat:

Ja od dawna nic nie solê i przywyk³am. Do kawy teraz te¿ ;D.
Dobrze jest zauwa¿aæ takie ma³e sukcesy, w koñcu to one siê zbieraj± na ten jeden, koñcowy wielki sukces .

Cytat:
Nie s³ysza³am w ¿yciu . Ale u mnie by nie przesz³o, ja nic, co jest cieplejsze ni¿ letnie-w kierunku ciep³ego nie wypijê .

Stary 2014-05-21, 00:08   #330
jagoodka21
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 117
Unhappy Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Dziêki dziewczyny za wszystkie rady. Spróbuje wszystkiego o czym pisalyscie.
Woda z arbuzem ? Rewelacja. Nie omieszkam ju¿ jutro rano spróbowaæ. Cytryna i inne owoce w wodzie to jest to !Szkoda tylko, ze kalorii wiêcej nabije, ale jakos musze sie nauczyæ piæ tê wodê.
Wyczytalam kiedy¶, ¿e najzdrowszym slodzikiem jest stewia. Ponoæ jest 40 razy slodsza od cukru i ma prawie 0 kalorii. Czy to prawda, to siê oka¿e niebawem dziewczyny. Zakupi³am torebkê nasion i zobaczymy co z tego wyro¶nie.
Klapkowa
pijê niewiele, w poniedzia³ek zaledwie 2 kawy i jedna szklankê wody i to na raty. Dzisiaj by³o parê lykow wiêcej, ale to chyba g³ównie przez to, ¿e by³am na dzia³ce i s³oñce ze mnie wyssalo ca³y p³yn. Czujê siê odwodniona i mam obawy co do wazenia w pi±tek. Bojê siê, ¿e na wsze bêdzie mniej z powodu braku wody w organizmie ni¿ spalonegotluszczu.
Czytam codziennie wasze posty i podziwiam wasz± determinacjê. To mi daje nadziejê, ¿e siê da i ¿eby siê nie poddawaæ. Mi³ego jutrzejszego dzionka Wam ¿yczê: )

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.