|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 19 :)
Cytat:
i fakt dużo mi to pomogło bo przynajmniej się przekonałam z jaką grupą wiekową mi się najlepiej pracuje
|
|
|
|
|
#2342 | |
|
Konto usunięte
|
tak wprost to zajmuję się dzieckiem
Cytat:
pisałam, że to plany odległe i że na razie jest dobrze jak jest.co do 2, na razie dopóki dziadek się tym zajmuje, nic nie mogę zrobić. Mam nadzieję, że wybierze mnie jako następce
|
|
|
|
|
#2343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam aż przyjedzie ponoć z hameryki ![]() Zamówiłam już, bo i tak będzie pod koniec roku [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46524841]Do dziewczyn studiujących - nie chcę poruszać być może niedyskretnego i ciągnącego się tematu ale zapytam. Co Was skłoniło pójść na studia? ![]() tyna31 wyświetlają mi się tylko 2 zdjęcia w załączniku.[/QUOTE] Dokładnie ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum przy użyciu Samsung Galaxy S III Mini
~Coco Chanel Edytowane przez Kiciakowa Czas edycji: 2014-05-19 o 17:58 |
||
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Racja, ale na rozmowę o pracę po 17 lub w weekend też mnie raczej nie zaproszą
. Teraz mam trochę za dużo kwestii z tym głupim treningiem, teraz w środę mam "mid review"- normalnie będą mnie przepytywać z tego, co się nauczyłam w ciągu 6 tygodni :/. Znając życie dowalą do pieca :P.... no, ale gość nade mną to olewa, bo to przecież tylko "mid" review, a nie "final"..... tak że tego .
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46525185]kurczę no, ale iść na studia żeby iść? Żeby mieć magistra, czy co? Metoda prób i błędów nie przemawia do mnie Kto co lubi [/QUOTE]Jestem dokładnie tego samego zdania co pogrubione ja zaczęłam studia, ale doszlam do wniosku ze i tak bedzie znalezc ciezko prace w zawodzie (nauczenia wczesnoszkolne i przedszkolne), wiec zrezygnowałam. Poswiecilam sie pracy. Dwa lata jako sprzedawca, 3 lata jako pierwszy sprzedawca w tym rok z p.o kierownika sklepu, pozniej dwa lata na stanowisku kierowniczym, studiow nie mam ukonczonych zadnych i niestety ale dziewczyny po zarządzaniu myslaly, ze kierownikiem sie ot tak zostaje i mialy wszystkim za zle, ze jakis nieuk jest kierownikiem ![]() Teraz zmienilam prace na lzejsza bo bycie kierownikiem mnie męczylo co nie znaczy, ze bede mniej zarabiac bo po okresie probnym normalnie bazuje sie na prowizjach juz wiec u nas w pracy zwykli komsultanci nie dostaja raczej mniej niz 2000-2500 na reke czyli tyle co dostawałam jako kiero a praca 100razy przyjemniejsza ![]() Drugi przykład, mój Tż, zaczynal studia kilka razy, nie ukończyl zadnych. Jest megamózgiem informatycznym-samoukiem. Pracuje obecnie w zagranicznym banku, jest inspektorem do spraw systemów zarabia 4700 netto wiec mozna bez studiów? Mozna!Ja np nie wiedziałabym na jakie mam isc studia bo isc dla samego faktu posiadania papierka mi sie nie chce a sorry jak slysze, ze laska z dwoma fakultetami (typu turystyka i socjologia- daje przyklad, ńikogo nie obrazam to ja bez tego osiagnęłam więcej ![]() Jak robic studia to naprawde porządne! Typu techniczne po których jest dobra praca, prawnicze, medycyna itd Jestem zdania, ze bardziej niz byle jakie studia liczy sie doswiadczenie (ja pracuje od 17roku zycia), znajomosc języków i charyzma ![]() Jak ktos nie ma sily przebicia i wiary w siebie to nawet po medycynie nic nie osiągnie ![]() Oczywiście to tylko moje zdanie |
|
|
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co
![]() to gimnazjum jakoś bardziej potrafię "podejść" |
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46526135]tak wprost to zajmuję się dzieckiem
wiem ile kosztuje ale z całym szacunkiem nie wiem skąd Twój ton pisałam, że to plany odległe i że na razie jest dobrze jak jest.co do 2, na razie dopóki dziadek się tym zajmuje, nic nie mogę zrobić. Mam nadzieję, że wybierze mnie jako następce [/QUOTE]tzn jesteś opiekunką? ja szukałam teraz takiej pracy, ale ciężko mi było pogodzić opiekę nad swoim z opieką nad innym dzieckiem
|
#2349 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46526135]
wiem ile kosztuje ale z całym szacunkiem nie wiem skąd Twój ton pisałam, że to plany odległe i że na razie jest dobrze jak jest.co do 2, na razie dopóki dziadek się tym zajmuje, nic nie mogę zrobić. Mam nadzieję, że wybierze mnie jako następce [/QUOTE]przepraszam ale no wydaje mi sie ze jednak nie: bo otwarcie knajpy we wro z profesjonalnym sprzetem to ok.100tysiecy i przykro mi to mowic ale ja mam juz prace dobrze platna, moj k. jeszcze lepiej i o własnej kawiarni tylko marze... i wiem ze do tego nie dojdzie... a to bez pomocy dziadkowi niczego sie nie nauczysz to jak to poprowadzisz? nie chce byc niemila ale tak to sielankowo u Ciebie wyglada ze az mam ochote na ziemie Cie sprowadzic ![]() Cytat:
albo w czasie lunchu no i urlop chyba mozesz tez brac. masz pare ladnych lat doswiadczenia wiec pracodawca potencjalny tez moze chciec sie dostosowac do Ciebie jak sie mu wydasz atrakcyjna ![]() Cytat:
uuu zagramaniczna!! szacun! ![]() mozliwe bardzo mozliwe z 2450 jest niecale 1800 wiec z 1900 moze byc 1450
|
|
#2350 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() co do pogrubionego - u mojego dziadka pracuje właśnie na stanowisku sprzedawczyni dziewczyna po 2 kierunkach (jakich, nie wiem). To było tak - zaczęła pracę dawno temu, chyba od razu po skończeniu liceum. Przez wakacje pracowała, później jakoś na weekendy chyba przychodziła, tak dorywczo. Skończyła studia, wyjechała do pracy do Irlandii, w między czasie wzięli ślub. Byli w Irlandii 3 lata, ich celem było zarobić na dom. Ok, dom wybudowany a pracy w Polsce nie ma. I gdzie dziewczyna pracuje? No u mojego dziadka ![]() i moja babcia, która uważa, że powinnam studiować, bo bez studiów to ble ble ble ble... W czasie kiedy ta dziewczyna wróciła z Irlandii i była bezrobotna, przyszła do mojego dziadka i przy obiedzie wywiązał się taki dialog: D: wiesz, że (imię) będzie znowu tu pracować? B: jak to? Przecież ona skończyła 2 kierunki!!! No litości ![]() Cytat:
a co najlepsze, chyba będę przekazana dalej, tzn. polecona
|
||
|
|
|
#2351 |
|
na przekór do celu
|
To, że ktoś bez studiów potrafi osiągnąć sukces to chyba nie dziwota
![]() ALE jakby porównać zarobki wszystkich osób z wyższym wykształceniem i zarobki wszystkich osób bez niego, no to cóż... I nie mówię tu o różnicach typu, że Ci pierwsi mogą sobie kupić dwie wille z basenem, a ci drudzy tylko jedną ![]() Uogólniając lepiej mieć ten dyplom, bo tak jak pisałam, czasami jego brak skreśla nas u jakiegoś pracodawcy na starcie. Co nie znaczy znowu, że dyplom zawsze daje jakieś gwarancje
|
|
#2352 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dobrze wiem, że to co opisałam łatwe nie jest, wiem, że potrzeba dużo pieniędzy żeby otworzyć coś swojego i że jest to duże ryzyko, bo nigdy nie wiadomo co z tego będzie. Ale tak jak mówiłam - to inne plany, tak? Inna kategoria - "na później" ![]() Czemu sielankowo wygląda? Bo się nie uczę, nie studiuję, pracuję sobie i mam wszystko w d... ? (no nie mam wszystkiego w nosie )Tak jak pisałam - praca to dla mnie pieniądze. |
|
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
policzyłam sobie minimalne stawki dla nauczyciela i nie ma nawet tak źle
po 11 latach pracy będę zarabiać prawie tyle co mój tż w kryzysie
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie no, nie jestem aż tak zdesperowana, żeby urlop na rozmowę tracić . Urlop chcę na wyjazdy stąd . Myślę, żę jak podejmę decyzję, że to koniec i szukam innej pracy, to jakoś sobie poradzę z ogarnięciem . Teraz nic mnie nie ciśnie, poza faktem, że niezbyt mi się podoba... Ale narazie jeszcze potrzebuję trochę odpoczynku po rozmowach kwalifikacyjnych :P.
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno wszystkie sweetheart, sincerity i Justin Alexander są z hameryki
bo to jedna firma, ale jaka prawda to nie wiem ![]() A tak długo to ponoć ze względu na ilość zamówień Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum przy użyciu Samsung Galaxy S III Mini
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2357 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
to prawda nie zawsze jest potrzebny i wtedy jakby 5lat stracone...
ale jak juz jest potrzebny to zanim ci bez doplomu to nadrobia to ci z dyplomem zostana ich szefem.. wazne zeby w zyciu miec jakis plan i Schmet nie obrazaj sie ze ktos mysli inaczej i Cie poucza.. po prostu pisalas o niestudiowaniu, lajciku za jakakolwiek kase byle w sklepie (madga nie do Ciebie) i takie o NIE BEDE STUDIOWAC bo nie wiem co. wiec kazda co ma dyplom albo uwaza ze bez niego nie bylaby tu gdzie jest sie odezwala zeby Cie ratowac;D albo moze zainspirowac... ale wiadomo ze mozna roznie i trzeba miec tylko pomysl na siebie i do niego dążyć.. jak dla mnie Ty nie masz. jak dla mnie osoba planujaca rodzine powinna miec. bo z całym szacunkiem ale do porfela nie zagladajac to Ty mialas problem z sukienka na chrzciny... i wydaje mi sie ze zmieni sie Twoje podejscie jak przyjdzie co do czego i bedziesz musiala utrzymac sie sama. i oby nie było za późno.
|
#2359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podobnie jak Ty uswiadomilo mi to, ze nie ma sensu nic odkladac na przyszlosc Dlatego sie tutaj na forum zdziwilam-ze komus moze sie wydawac, ze praca w sklepie tyo 8 h no stress;-) mam wrazenie, ze jest total inaczej
|
|
|
#2360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Schmetterling powiem Ci jeszcze tak od siebie, że u mnie w pracy znam ludzi, którzy pokończyli prawo ale też polonistykę, kulturoznawstwo czy nawet archeologię i mimo, że nie pracują w zawodzie (więc tak jak Ty mówisz w sumie zrobili studia żeby tylko studiować) to wyższe wykształcenie jest podstawą żeby pracowac w tej instytucji, więc mając nawet kilka lat doświadczenia (ktorego zresztą i tak nie zdobyliby bez studiów w tej "branży") nic by im to nie dało. także żeby założyc nawet tak jak Ty że chce sie pracowac wyłącznie dla pieniędzy to niestety ale niekiedy nawet z takim założeniem studia są potrzebne
![]() Ale jak najbardziej szanuje Twoją decyzję, jeżeli masz taki plan na życie i Tobie to odpowiada to w sumie nie ma co dyskutować ![]() Cytat:
w sensie odbywało się to na takich zasadach jakby była opiekunką ale miała pod swoją opieką 3 dzieci + swoje własne i rodzice codziennie te dzieci do niej przywozili i były tam do okreslonych godzin. Ona sama im gotowała, robiła jakieś kompociki itp. Rodzice byli ponoć zachwyceni bo mieli opiekę do dzieci tańszą niż w prywatnym przedszkolu, malutka grupa dzieci ale mimo wszystko miały kontakt z równiesnikami no i nie musieli udostepniać nikomu swojego mieszkania
|
|
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46526339]"nareszcie jest tu ktoś kto myśli tak jak ja, jak? właśnie tak!" - to z piosenki z Krainy lodu
![]() co do pogrubionego - u mojego dziadka pracuje właśnie na stanowisku sprzedawczyni dziewczyna po 2 kierunkach (jakich, nie wiem). To było tak - zaczęła pracę dawno temu, chyba od razu po skończeniu liceum. Przez wakacje pracowała, później jakoś na weekendy chyba przychodziła, tak dorywczo. Skończyła studia, wyjechała do pracy do Irlandii, w między czasie wzięli ślub. Byli w Irlandii 3 lata, ich celem było zarobić na dom. Ok, dom wybudowany a pracy w Polsce nie ma. I gdzie dziewczyna pracuje? No u mojego dziadka ![]() i moja babcia, która uważa, że powinnam studiować, bo bez studiów to ble ble ble ble... W czasie kiedy ta dziewczyna wróciła z Irlandii i była bezrobotna, przyszła do mojego dziadka i przy obiedzie wywiązał się taki dialog: D: wiesz, że (imię) będzie znowu tu pracować? B: jak to? Przecież ona skończyła 2 kierunki!!! No litości ![]() tak a co najlepsze, chyba będę przekazana dalej, tzn. polecona [/QUOTE]Siostro ![]() Mam przyklad malzeństwa mlodego (wesele finansowane przez rodzicow bo oni w zyciu by nie uzbierali). Oboje po studiach (ona po ekonomii, on nie wiem, ale chyba jakis awf), oboje pracuja w polskich sieciówkach (on kiero w Reserved zarabia grosze na jakies dziwnej umowie, ona vm w Mohito, zarabia okolo 1400zl. Ledwo wiaza koniec z koncem, tymbardziej, ze wzieli kredyt na jakies niewielkie mieszkanie. Gdyby nie pomoc rodziców nie dali by rady wiadomo, jedni są bardziej zaradni inni mniej. Ale to jest przyklad, ze studia nie są gwarantem szczescia i bogactwa ![]() Kolejny znajomy jest po technikum samochodowym, dostal prace w Porsche, nie po znajomosci, z ogloszenia. Żyja tak, ze szkoda gadać mlodzi ludzie kolo 30, a maja swoje wlasne mieszkanie (nie na kredyt), dzialke z domkiem letniskowym, co roku :dwa-trzy razy sa za granicą a przy tym wszystkim zostali skromnymi fajnymi ludźmi, to jest fajne
|
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46526423]będziesz pedagogiem, tak?
Chcesz wiedzieć ile moja ciocia zarabia po 10 latach pracy w szkole? [/QUOTE]zależy jaki ma stopień awansu, jak mi powiesz, to też ci powiem ;p
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46526393]serio, na podstawie paru postów masz takie zdanie o mnie? Dobrze wiem, że to co opisałam łatwe nie jest, wiem, że potrzeba dużo pieniędzy żeby otworzyć coś swojego i że jest to duże ryzyko, bo nigdy nie wiadomo co z tego będzie. Ale tak jak mówiłam - to inne plany, tak? Inna kategoria - "na później" ![]() Czemu sielankowo wygląda? Bo się nie uczę, nie studiuję, pracuję sobie i mam wszystko w d... ? (no nie mam wszystkiego w nosie )Tak jak pisałam - praca to dla mnie pieniądze.[/QUOTE] pytalas to odpowiedziałam. gdybys byla w wieku lat 19-20 to bym Twoje podejscie rozumiała... a tak to mi troche ciezko bo ja jestem wychowana tak ze zeby w zyciu do czegos dojsc trzeba zapier...dalac. nie ma na pozniej a teraz lajcik. teraz poki jestem mloda silna i moge spac 6h dziennie a nie mam dzieci jest ten czas zeby zainwenstowac w siebie a pozniej bede mam nadzieje czerpala z tego korzyści
|
|
#2364 |
|
na przekór do celu
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46526423]będziesz pedagogiem, tak?
Chcesz wiedzieć ile moja ciocia zarabia po 10 latach pracy w szkole? [/QUOTE]o rany, Schmet, nie dyskredytuj teraz studiów, dlatego, że sama się na nie nie wybierasz akurat jeśli chodzi o pedagogikę to myślę, że osoby, które na nią idą nie kierują się zarobkami, bo że milionerami nie będą to wiedzą
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba ze daja korki... za korki duzo ludzie płaca... szczegolnie ze teraz juz bez korków to chyba nikt edukacji nie konczy... serio. u mnie malo kto w podstawowce na korki chodził a teraz co chwila moja mama slyszy ze dzieci chodzą... bo kiedys mama tata siadali do nauki po pracy z dziecmi do zanad domowych...a teraz czasu brak to dzieci na korki nic tylko otwierac firme sie tym zajmujaca
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiadomo, pracuje w zawodzie okolo 25 lat chyba
|
|
|
|
|
#2367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
śmieję się z siebie, że studiuję bezrobocie lub pracę za grosze, ale satysfakcja z tego jest bezcenna
|
|
#2368 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Nic nie jest![]() Nikt tu chyba nie twierdzi, że studia potrafią dać taką gwarancję Mogą jedynie pomóc
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
i dla rozladowania napiecia
http://bebzol.com/pl/Priti-lomen.149553.html radze sprawdzic co kto spiewa i co maja na kartkach
|
#2370 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hahaha no ja WrocLOVE;-) najbardziej na swietnie chcialabym kiedys podbic;-) moja naj naj kumpela tam mieszka;-) A swoja droga to u mnie na szczescie wiekszosc kolezanek od razu po urodzeniu i macierzynskim wracala do pracy- i heheh ani nianie nie zjadly ich dzieci- ani nie sa zlymi matkami- Po prostu praca pozwala im sie realziowac, zachowywac swoja wartosc wlasna, a przed wszystkim nie zapominaja w tym samym szalenswtwie o sobie A to chyba dobra uwaga dla nas wszystkich- bo nie ma sie co oszukiwac, teraz jestesmy PM- piekne, zakochane i w ogole- ale za jakis czas nasi TZ beda nadal w nas chcieli widziec spelnione kobiety- a jak skonczy sie planowanie slubow, rodzenie dzieci to co wtedy?? Cytat:
A jesli chodzi Scheme o przyklad od Twojego dziadka- z calym szacunkiem- ale juz jakis czas twemu wypowiadalam sie na wizazu gdzies o tym jak pracodawcy postrzegaja teraz ludzi wracajacych do Polski- stawia im sie NIESTETY ale zdecydowanie wyzsze wymagania ( zaznaczam, ze pisze tu tylko i wylacznie o branzy, ktora znam, czyli handlu i uslugach).
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

czekam aż przyjedzie ponoć z hameryki