W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-19, 19:13   #1081
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Hej lesencje!
Pamiętacie mnie jeszcze?
Niestety, nie dałam rady czasowo ogarnąć dwóch wątków forowych (bo siedzę jeszcze na forum związanym z moim Synkiem ), dlatego zniknęłam. Do tego korzystałam z tabletu, nieco gorsza obsługa forum. Dziś naprawiłam lapka
Ale melduję się - na 90% będę miała teraz córeczkę W przyszłym tyg. idę na jeszcze jedno usg (30 tc) i wtedy się potwierdzi
Z ciążą ok; wyszło coś z tarczycą, biorę Euthyrox. Moje nadciśnienie bardzo w porządku, czyli go nie mam Dawka leku od początku ciąży taka sama, nie zwiększana i oby do końca tak samo.
Mojemu Krzysiowi wychodzą ząbki - odparzona pupcia, czasem szlochy, łapki w buzi itd.; bardzo jest biedny...
hej witamy z powrotem
gratuluje coreczki
super ze z nadcisnieniem dobrze
najwazniejsze ze bierzesz leki i ze wyszlo teraz

to masz wesolo w domu jak zabki wychodza
ojj bidulek mam nadzieje ze niedlugo bedzie lepiej

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 19:23   #1082
malutka100
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

Znam dużo osób, które w ciąży paliły, niestety... Ostatnio właśnie koleżanka z pracy, która też jest w ciąży pytała się czy palę bo ona nie może się powstrzymać i pali coraz więcej Dla mnie to chore tymbardziej, że już raz była w ciąży i urodziła martwego synka w 7 miesiącu, teraz powinna być przewrażliwiona i chuchać i dmuchać, żeby było wszystko dobrze ale widać nie każdy uczy się na błędach...
mnie to jakoś przeraża a jednocześnie smuci, że tak wiele kobiet nie jest w stanie dla swojego dziecka zrezygnować z palenia
wielokrotnie widziałam ciężarną z papierosem w ręce, szkoda tylko tego dziecka
A już najgorszy widok- byłam na wynikach krwi w szpitalu, wychodząc z samochodu widziałam panią w bardzo zaawansowanej ciąży jak sobie spokojnie kopciła papieroska przed samym szpitalem, stała w samym szlafroczku, a na dworze nie było zbyt ciepło. Później jak siedziałam w poczekalni, widziałam jak poszła na oddział patologii ciąży

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
W końcu ładna pogoda się zrobiła.
Sezon balkonowy uważam za rozpoczęty. Idę Was nadrabiać.
PS. To mój podwieczorek. Jak zobaczyłam czereśnie w sklepiku to nie mogłam się oprzeć.
oj ale mi narobiłaś smaka na czereśnie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość

Coś nam sie w końcu od zycia należy
hahaha Mysia to czuję się rozgrzeszona dobrze że jednak ktoś mnie rozumie i nie jestem sama

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
A wiecie że w Smyku - 50% na ciuszki ;-).
Parę bodziakow kupiłam i bluzeczke.
ja również skorzystałam z promocji, chociaż akurat w Smyku, w którym byłam, nie było zbytniego wyboru. Wyszłam tylko z jednymi śpioszkami i kaftanikiem- za całość zapłaciłam tylko 25zł

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Też mi słabo było po glukozie, całe szczęście że TŻ był ze Mną

Jejku dziewczyny nie piszcie o takich strasznych sytuacjach. Nie straszcie
właśnie dziewczynki, nie piszcie o takich strasznych przypadkach, plis
W naszym stanie naprawdę bardzo łatwo się zdołować i zatruć sobie humor niepotrzebnymi myślami.
Lepiej plotkujmy tutaj o samych przyjemnych rzeczach
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 19:41   #1083
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
Dziękuję za powitanie
Ja nie palę 3 lata i teraz jak poczuję fajkę to wydaje mi się, że wczoraj rzuciłam i jestem na takim "głodzie", że szok.
U mnie leci 4 lata bez fajki I dalej ciagnie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
W ogole pytalam sie ile mala moze miec cm ona mowi ze 49 do 51 a ja w szok
myslalam ze spokojnie bedzie miala 56
nie wiem czy zostac przy rozmiarze 56 czy kupywac mniejsze
Ogolnie z rozmiarami to wyglada tak, ze zalezy od sposobu mierzenia. W szpitalach przewaznie mierza centymetrem przy cialku. Tak jak sie nozki zginaja itp. A pediatra ma rozlozony centymetr I obok niego kladziesz maluszka. I u mnie np. wygladalo to tak, ze Igor urodzil sie I mial 58 cm a potem u pediatry 52 a ciuszki na 56 byly ociupinke przyduze
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 19:55   #1084
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
U mnie leci 4 lata bez fajki I dalej ciagnie

Ogolnie z rozmiarami to wyglada tak, ze zalezy od sposobu mierzenia. W szpitalach przewaznie mierza centymetrem przy cialku. Tak jak sie nozki zginaja itp. A pediatra ma rozlozony centymetr I obok niego kladziesz maluszka. I u mnie np. wygladalo to tak, ze Igor urodzil sie I mial 58 cm a potem u pediatry 52 a ciuszki na 56 byly ociupinke przyduze
Jak taka jest spora różnica to jednak zostanę też przy 56 bo miałam do spitala 62 wziąść, koleżanki mi mowiły(doświadczone mamy) ze 56 sie nie opłaca, bo albo nie założe albo, szybko wyrośnie....
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 19:59   #1085
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale powiem wam ze bardzo zle sie czulam po tej glukozie
jak wracalam do domu bylo mi tak slabo ze myslalam ze odlece
nie strasz kochana, bo ja jadę w czwartek i to niestety sama, a na dodatek autem. Muszę później jakoś wrócić do domu a dorzucałyście sobie cytrynkę do tej mikstury? Bo dzisiaj dzwoniłam do laboratorium, żeby zapytać czy dają glukozę czy sama mam kupić i właśnie pani mi doradzała, żeby wziąć cytrynę.

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Mojej koleżanki szwagierka tak straciła dziecko w 8 miesiącu. Nawet lekarze nie wiedzą co się stało. Trzy tygodnie przed porodem dowiedzieć się, że twoje dziecko nie żyje... masakra.
o matko... Wolę się nie wgłębiać w temat, bo deprecha murowana...

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Jak taka jest spora różnica to jednak zostanę też przy 56 bo miałam do spitala 62 wziąść, koleżanki mi mowiły(doświadczone mamy) ze 56 sie nie opłaca, bo albo nie założe albo, szybko wyrośnie....
ja póki co to nie mam nic z rozmiaru 56. Swoją wyprawkę zaczęłam od 62. Muszę to jeszcze przemyśleć Niektórzy twierdzą, że jak coś będzie trochę większe to przynajmniej łatwiej będzie ubierać, ale nie chcę, żeby moja Hania musiała się wstydzić swojego image'u

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 20:03   #1086
mandee
amandaniedrich

Widzę, że baaardzo dużo jest sierpniowych mam Ja również mam termin na 27 sierpnia, odliczam już tygodnie, tak bardzo nie umiem się doczekać! <3
Stary 2014-05-19, 20:14   #1087
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
mnie to jakoś przeraża a jednocześnie smuci, że tak wiele kobiet nie jest w stanie dla swojego dziecka zrezygnować z palenia
A już najgorszy widok- byłam na wynikach krwi w szpitalu, wychodząc z samochodu widziałam panią w bardzo zaawansowanej ciąży jak sobie spokojnie kopciła papieroska przed samym szpitalem, stała w samym szlafroczku, a na dworze nie było zbyt ciepło. Później jak siedziałam w poczekalni, widziałam jak poszła na oddział patologii ciąży

W naszym stanie naprawdę bardzo łatwo się zdołować i zatruć sobie humor niepotrzebnymi myślami.
Takie widoki są niemożliwe.
Ja ze względu na astmę, mam stałe wizyty u pulmonologa. I właśnie moja lekarka konsultuje też na patologii ciąży. Jak mi czasem opowiada, jakie tam przypadki, że np. kobieta trafia, bo dziecko z hipotrofią, niedotlenione i bóg wie, co jeszcze, a co godzinę śmiga na dwór zapalić

Ja też jestem za, żeby nie poruszać takich przykrych tematów ja to np. wszystko potem do siebie odnoszę, wczuwam się, wszystko mnie boli, kłuje i jestem cała w stresie
pogadajmy o czymś miłym...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 20:15   #1088
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja mam znowu doświadczenia mam, że każdy mówił, żeby nie kupować rozmiaru 56 a w większości przypadków nawet ten rozmiar jest duży i później było latanie i kupowanie zaraz po porodzie ciuszków bo w 62 praktycznie każdy noworodek się topi i zwyczajnie jest mu niewygodnie, oczywiście oprócz pojedynczych przypadków
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 20:17   #1089
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
daisy dot frytki w bułce swoją drogą dwie porcje w ciągu dnia to trzeba mieć bez kitu spust, ja zwykle odpadam w połowie.

Ale prawda jest taka jak piszesz, jak mnie nachodziło na fryty to robiłam w domu i to z piekarnika więc prawie bez oleju. Do tego sos czosnkowy na jogurcie i miks keczupo-musztardo-majonezowy.
No widzisz to ja w tym nie widze nic zlego sama bym to wtrzachnela albo bar raba bo wiadomo ze oni sobie nie pozwola na zaden skandal ze starym jedzeniem czy olejem.
A to bylo na uczelni gdzie caly tydzien smaza na tym samym oleju. Poza tym no ile mozna?
A ja mam taka ochote teraz na frytki domowe... Ojojoj

Co do palenia to ciesze sie jak dziewczyny mowia ze rzucily w ciazy od razu. A tez mnie przeraza jak widze w szpitalu laski z brzuchami i na szlugu. Ohyda.

Moj Mis tak kopie mnie ze zadne historiebmi nie straszne. Tak juz na niego czekamy z niecierpliwoscia ze nie wiem :p

Ja tez autem na glukoze jechalam i po tych 2 h czekania juz mi nie bylo niedobrze.

Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 20:24   #1090
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam znowu doświadczenia mam, że każdy mówił, żeby nie kupować rozmiaru 56 a w większości przypadków nawet ten rozmiar jest duży i później było latanie i kupowanie zaraz po porodzie ciuszków bo w 62 praktycznie każdy noworodek się topi i zwyczajnie jest mu niewygodnie, oczywiście oprócz pojedynczych przypadków
No właśnie i dlatego ja mam część ciuszków w 56 a część w 62 Ale również czytałam to nawet w gazetce dla mam, żeby w wyprawce kupować ciuszki od roz.62 Ale przecież nie wszystkie dzieci rodzą się takie duże, a taka kruszynka w tym rozmiarze będzie przecież pływać. Nie przemawia do mnie również argument że takie maluszki rosną jak na drożdżach- trudno nawet jak będzie miał ponosić te małe ciuszki tylko 2 tygodnie to i tak nie wyobrażam sobie ich nie mieć

Ja właśnie skończyłam swoje ćwiczenia, Tż na piwku z kolegą, więc jakoś trzeba dobrze spożytkować ten czas
A wy dziewczyny coś ćwiczycie? Jeśli tak- to ile razy w tygodniu? Chodzicie na długie spacery lub na basen?
Wklejam zdjęcie- to my w 26 tygodniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP5663 (600x800).jpg (42,1 KB, 66 załadowań)
Stary 2014-05-19, 20:36   #1091
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

malutka ale masz super figurę!! I taki zgrabny brzusio Super wyglądasz

Co do ćwiczeń to ja niestety odpuściłam Ale może coś zacznę... Jakie Ty ćwiczenia robisz?
Basen u mnie odpada bo mam skłonność do infekcji i nie chcę ryzykować ale chętnie bym coś porobiła bo po pierwsze czuję się źle w swoim ciele, cellulit mnie przeraża i forma spada a po drugie mam dużo czasu więc dobrze byłoby go jakoś spożytkować
Stary 2014-05-19, 20:43   #1092
mandee
amandaniedrich

Cytat:
No właśnie i dlatego ja mam część ciuszków w 56 a część w 62 Ale również czytałam to nawet w gazetce dla mam, żeby w wyprawce kupować ciuszki od roz.62 Ale przecież nie wszystkie dzieci rodzą się takie duże, a taka kruszynka w tym rozmiarze będzie przecież pływać. Nie przemawia do mnie również argument że takie maluszki rosną jak na drożdżach- trudno nawet jak będzie miał ponosić te małe ciuszki tylko 2 tygodnie to i tak nie wyobrażam sobie ich nie mieć

Ja właśnie skończyłam swoje ćwiczenia, Tż na piwku z kolegą, więc jakoś trzeba dobrze spożytkować ten czas
A wy dziewczyny coś ćwiczycie? Jeśli tak- to ile razy w tygodniu? Chodzicie na długie spacery lub na basen?
Ale masz już duży brzusio!! sliczny!
Stary 2014-05-19, 20:49   #1093
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Ja jak byłam na wizycie w piątek to już mi lekarz mówił o liczeniu...

Ogólnie jak wstanę na przykład o 10 to do 16 powinno się pojawić minimum 10 ruchów, jeśli przez te 6 godzin będzie mniej to mam jechać na IP
Ogólnie obserwować i każde zmiany w ruchach dzwonić i konsultować z ginem
to ja jak wstaje o 5 rano to mam liczyc od 5 i do 11 powinno być 10 ruchow dobrze to rozumie
Cytat:

super brzusio i figura zresztą tez
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 21:01   #1094
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
malutka ale masz super figurę!! I taki zgrabny brzusio Super wyglądasz

Co do ćwiczeń to ja niestety odpuściłam Ale może coś zacznę... Jakie Ty ćwiczenia robisz?
Basen u mnie odpada bo mam skłonność do infekcji i nie chcę ryzykować ale chętnie bym coś porobiła bo po pierwsze czuję się źle w swoim ciele, cellulit mnie przeraża i forma spada a po drugie mam dużo czasu więc dobrze byłoby go jakoś spożytkować
obecnie u mnie na tapecie są ćwiczenia Angeliki Pióro ( wpisz sobie na youtube, jest dużo zestawów do wyboru), szczególnie przypadły mi do gustu te z piłką do ćwiczeń ( zestaw 25 bodajże), w ogóle wszystkie są fajne
na basen też nie chodzę, bo nie umiem pływać ale wstyd...
więc zostają mi właśnie ćwiczenia i spacery z pieskiem

Cytat:
Napisane przez mandee Pokaż wiadomość
Ale masz już duży brzusio!! sliczny!
Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
to ja jak wstaje o 5 rano to mam liczyc od 5 i do 11 powinno być 10 ruchow dobrze to rozumie
dzięki dziewczyny
Stary 2014-05-19, 21:13   #1095
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

super masz brzuszek, taki zgrabniutki widać ze jesteś wysportowana

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:

oj ale mi narobiłaś smaka na czereśnie

hahaha Mysia to czuję się rozgrzeszona dobrze że jednak ktoś mnie rozumie i nie jestem sama

ja również skorzystałam z promocji, chociaż akurat w Smyku, w którym byłam, nie było zbytniego wyboru. Wyszłam tylko z jednymi śpioszkami i kaftanikiem- za całość zapłaciłam tylko 25zł

powiem ci że jestem w szoku ze aż takie są agregatki, które nawet będac na patologii ciazy nie potrafi sie ogarnąć
najważniejsze ze my jesteśmy rozsądniejsze i nie robimy głupot

ja jak sobie pomyślę, ze jak zaszłam w ciaże(jeszcze nie wiedziałam o ciąży) to trochę popalałam(chociaz ja to byłam taka palaczką imprezową) i piwko z jedno też było...To mam wyrzuty sumienia...Ale raczej nie spodziewałam sie ciaży akurat w tamtym momencie...
Stary 2014-05-19, 21:18   #1096
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
Tak mi się wydaje Przynajmniej ja też to tak zrozumiałam

A dzisiaj moja mała jakoś mało ruchliwa... Nie lubię tego bo od razu robię się nerwowa

Cytat:
obecnie u mnie na tapecie są ćwiczenia Angeliki Pióro ( wpisz sobie na youtube, jest dużo zestawów do wyboru), szczególnie przypadły mi do gustu te z piłką do ćwiczeń ( zestaw 25 bodajże), w ogóle wszystkie są fajne
na basen też nie chodzę, bo nie umiem pływać ale wstyd...
więc zostają mi właśnie ćwiczenia i spacery z pieskiem

dzięki dziewczyny
Nie mam piłki ale poszukam jakieś inne Dzięki

A czy jeśli gin mi mówił, że mam się zacząć oszczędzać i nie przemęczać to czy ćwiczenia nie zaszkodzą?? Nie ma u mnie żadnych nieprawidłowości ale nie chciałabym też wywołać porodu
Stary 2014-05-19, 21:20   #1097
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

A dzisiaj moja mała jakoś mało ruchliwa... Nie lubię tego bo od razu robię się nerwowa

A czy jeśli gin mi mówił, że mam się zacząć oszczędzać i nie przemęczać to czy ćwiczenia nie zaszkodzą?? Nie ma u mnie żadnych nieprawidłowości ale nie chciałabym też wywołać porodu
A to nie jest tak, ze w ciaży można ćwiczyć tylko w tedy jak aktywnym sportowo się było przed ciażą?
Stary 2014-05-19, 21:51   #1098
sara 85
Zakorzenienie

Malutka śliczny brzuszek

Zaczarowana zapomniałam komoda i łóżeczko super

Dziewczyny zamawiała któraś z Was ten tkany kocyk colorstories?

My po wizycie mały waży 1341 g i jest taki podobny do tż i Zosi zakochałam się w nim mamy nagrany super filmik. Z szyjką nie jest tak źle, dalej jest skrócona i scentrowana, ma długość 30, oczywiście mam uważać i dbać o siebie, ale nie muszę cały czas leżeć
Zosia była z nami na usg i wszystkim opowiada, że widziała nosek i siusiaka braciszka

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 21:53   #1099
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
A to nie jest tak, ze w ciaży można ćwiczyć tylko w tedy jak aktywnym sportowo się było przed ciażą?
Myślę, że to dotyczy tylko intensywnych ćwiczeń, a tak trochę się poruszać i porozciągać to chyba zawsze można..
Ale żeście znowu napisały, wszystko przeczytałam, a zaamiętałam tylko tyle, że któraś jadła już czereśnie ja tak czekam na nie ale jeszcze nie widzałam nigdzie
Dzięki za info o pomocji w smyku, jutro zajrzę a dziś byłam w lidlu ale te ciuszki dziecięce to chyba od czwartku...
Stary 2014-05-19, 22:05   #1100
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Malutka śliczny brzuszek

My po wizycie mały waży 1341 g i jest taki podobny do tż i Zosi zakochałam się w nim mamy nagrany super filmik. Z szyjką nie jest tak źle, dalej jest skrócona i scentrowana, ma długość 30, oczywiście mam uważać i dbać o siebie, ale nie muszę cały czas leżeć
Zosia była z nami na usg i wszystkim opowiada, że widziała nosek i siusiaka braciszka
Super Dobrze, że przyniosłaś same dobre wieści A Zosia to niezła aparatka z tego co widzę hehe A i maluszek już duży
Stary 2014-05-19, 22:19   #1101
agatka553
Rozeznanie

Cytat:
Ja chyba jednak skupię się na rozmiarze 62, bo mama i siostry rodziły duże dzieciaki... najmniejsze 4,20kg najmniejsze 5,5kg. I mi gina powiedziała, że dziecko już duże rozmiarem wyprzedza o 3 tygodnie.
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 22:34   #1102
Tasia34
Wtajemniczenie

Malutka śliczny brzusio! Dużo przytyłaś w ciąży? Chyba nie

Pisałyście o ciuszkach - my mieliśmy dla Krzysia część 56, część 62 i wszystkie były za duże A wcale taki mały się nie urodził - 3450gr i 54 cm, klasyczna średnia Teraz wezmę do szpitala kilka malutkich (56 albo i mniejszych) i coś większego na wszelki wypadek. Fakt, baaardzo szybko K. wyrósł z tych 56, ale zbyt duże spadają, źle trzymają pieluchę, albo rączka się zaplącze... To tylko takie moje uwagi

Glukoza - miałam w życiu trzy razy robione badanie (75mg, 2h). Za pierwszym razem trochę zasłabłam, musiałam poleżeć z nogami w górze u pielęgniarek. Pozostałe 2 razy były ok, tylko lekkie mdłości, jak ten cukier zaczynał spadać (czyli tak po ok. 30 min).

Ruchów nie liczę. Raz, że nie mam kiedy, cały dzień na wysokich obrotach; dwa, Maleństwo często-gęsto daje o sobie znać, cały brzuch mi skacze

Jutro jadę na morfo i ponowne badania hormonów tarczycy.
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 23:04   #1103
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Widzę, że baaardzo dużo jest sierpniowych mam Ja również mam termin na 27 sierpnia, odliczam już tygodnie, tak bardzo nie umiem się doczekać! <3
Witaj, widze, ze jestesmy z tego samego miasta

Malutka brawo za brzuszek i figurke! Podziwiam

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:

Pisałyście o ciuszkach - my mieliśmy dla Krzysia część 56, część 62 i wszystkie były za duże A wcale taki mały się nie urodził - 3450gr i 54 cm, klasyczna średnia Teraz wezmę do szpitala kilka malutkich (56 albo i mniejszych) i coś większego na wszelki wypadek. Fakt, baaardzo szybko K. wyrósł z tych 56, ale zbyt duże spadają, źle trzymają pieluchę, albo rączka się zaplącze... To tylko takie moje uwagi

Glukoza - miałam w życiu trzy razy robione badanie (75mg, 2h). Za pierwszym razem trochę zasłabłam, musiałam poleżeć z nogami w górze u pielęgniarek. Pozostałe 2 razy były ok, tylko lekkie mdłości, jak ten cukier zaczynał spadać (czyli tak po ok. 30 min).

Ruchów nie liczę. Raz, że nie mam kiedy, cały dzień na wysokich obrotach; dwa, Maleństwo często-gęsto daje o sobie znać, cały brzuch mi skacze

Jutro jadę na morfo i ponowne badania hormonów tarczycy.
Tasia34- Ja tez jestem "tarczycowka" biore polowke 125 euthyroxu i ostatnie TSH bylo 1,19, teraz kolejne badanie bede miala w czerwcu! U mnie gin byl zaskoczony, ze przy wysokiej prolaktynie udalo mi sie zajsc w ciaze !
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 23:20   #1104
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Tasia34- Ja tez jestem "tarczycowka" biore polowke 125 euthyroxu i ostatnie TSH bylo 1,19, teraz kolejne badanie bede miala w czerwcu! U mnie gin byl zaskoczony, ze przy wysokiej prolaktynie udalo mi sie zajsc w ciaze !
Ja biorę jedną tabletkę 25. Przed ciążą nic nie miałam wykryte, tsh zawsze w normie, w 1. ciąży też. Dopiero teraz ft4 okazało się poniżej normy, stąd ten Euthyrox. Mam nadzieję, że po ciąży się unormuje
U Ciebie rozumiem to jest "stały" problem?
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 07:40   #1105
sara 85
Zakorzenienie

Dzień dobry

no nie wierzę, że jestem pierwsza
ja już po śniadanku, obudziłam się o 6 i nie mogłam zasnąć więc wstałam.

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Myślę, że to dotyczy tylko intensywnych ćwiczeń, a tak trochę się poruszać i porozciągać to chyba zawsze można..
Ale żeście znowu napisały, wszystko przeczytałam, a zaamiętałam tylko tyle, że któraś jadła już czereśnie ja tak czekam na nie ale jeszcze nie widzałam nigdzie
Dzięki za info o pomocji w smyku, jutro zajrzę a dziś byłam w lidlu ale te ciuszki dziecięce to chyba od czwartku...
ubranka dziecięce od czwartku

W sobotę jedziemy z Zosią na zdjęcia do ogrodu botanicznego i na sesję brzuszkową Zdjęcia zrobi nam koleżanka, mam nadzieję, ze pogoda dopisze

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2014-05-20 o 07:44
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 07:55   #1106
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Malutka śliczny brzuszek

Super ze wizyta udana, duży już Franio jest że nie musisz leżeć !ale uważaj na siebie, nie przemęczaj sie za bardzo ! Swoją droga fajna ta twoja córcia, tak bardzo przeżywa z ewidziała braciszka, słodkie to
Sara mam nadzieję ze pochwalisz się zdjeciami brzuszkowymi
To i ja wybiorę się do lidla w czwartek a co ciekawego ma być???

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-05-20 o 08:19
Stary 2014-05-20, 07:57   #1107
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:

Co do wakacji to my też planujemy za rok wybrać się nad morze z malutką Już się nie mogę doczekać heh
my też planujemy wyjazd nad morze na minimum 2 tygodnie w przyszłym roku z maleństwem.

Cytat:
to musisz sie nia nacieszyc na zapas

jak cos kupisz pochwal sie

udanych ploteczek
KALAFIOR KALAFIOR W MOJEJ GŁOWIE LIDL ma te dzieciowe rzeczy dopiero w przyszłym tygodniu. A Ja z przyjaciółką zlatałam całe stoisko dwa razy i psioczyłam że pazerne ludzie wszystko wykupili No muszę się nacieszyć tym bardziej, że jest możliwe że zostanie dłużej jak nie na zawsze to jedyna osoba, która "nadaje" na tych samych falach co Ja! Co prawda życie nam się różnie poukładało i pewne ścieżki, które razem przedzierałyśmy się zatarły ale mimo wszystko to jedyna osoba która rozumie mnie bez słów i może dokończyć za mnie zdanie dokładnie takimi samymi słowami co Ja i na odwrót. Tak mi przykro, że wyjeżdża.!

Cytat:
OOOO. Mój mi nic nie mówił o wodach, aż zapytam! Ja się ze wstydem przyznam, że palę od 11 roku życia i to dość dużo. Wielokrotnie próbowałam rzucać i dopiero ciąża spowodowała, że z dnia na dzień musiałam przestać bo wszyscy znajomi dosłownie patrzyli mi na ręce. Dużo mi pomogło, że w ciąży zaczął mi przeszkadzać zapach fajek. Od grudnia jestem czysta. Ale już zaczynam tęsknić i boję się, że jak tylko skończę karmić cycem to wrócę do fajek. :/ Oby nie!

Ja też na początku ciąży piłam sporo coli (pomagała na problemy z żołądkiem), w drugim trymestrze z kolei dzień bez frytek był stracony, miałam straszne parcie. Nie czuję się z tego powodu złą matką czy coś. Jedni jedzą śledzie z czekoladą a inni frytki z keczupem.

My chcemy za rok wyjechać ale sami, bez dziecka. Mówcie co chcecie, ale nie wezmę rocznego młodziaka na jakieś Turcje, Egipty czy inne kraje w takich klimatach.
Też sobie nie wyobrażam zabrać niespełna roczne dziecko na taki wyjazd. Wg mnie nie ma co fundować dziecku takich "atrakcji" ze zmianą klimatu. Ani Ty ani dziecko nie użyjesz z tego wyjazdu nic a jeszcze jak złapiesz jakąś klątwę faraona to już w ogóle masakra.

No nooo ładny staż z tym fajcuszeniem masz. Ja w tym wieku to dziadkowi latałam do kiosku po fajki i do głowy by mi nie przyszło że mogła bym tak sobie kiedyś zapalić

Cytat:
Hej lesencje!
Fajnie, że się odezwałaś. Myślałam nie tak dawno o Tobie.Super, że wszystko przebiega u Ciebie dobrze. Odezwij się czasem ...

Cytat:
Witamy i na pogaduchy zapraszamy

Cytat:
No Ja już zgłupiałam zupełnie nie wiem co mam kupować w takim razie. Każda mama, ciotka dobra rada gada inaczej.

Cytat:

Moja wczoraj właśnie też mało była ruchliwa i oczywiście zaczęłam panikować... jeszcze jak poczytałam o tych przypadkach co dziewczyny pisały to już chyba zeświruję do reszty!!!!

[QUOTE=sara 85;46530469
Zosia była z nami na usg i wszystkim opowiada, że widziała nosek i siusiaka braciszka [/QUOTE]

bardzo się cieszę, że jest ok!!!Ładna waga małego Ooooo jak miło, że córcia była z Wami teraz ma czym się pochwalić

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
a dziś byłam w lidlu ale te ciuszki dziecięce to chyba od czwartku
U mnie pisze, że od 26.05 i też się nabrałam, że to było od wczoraj!! KALAFIOR !!

Jeżeli chodzi o fajki to u mnie wyglądało to tak:
Pierwszą fajkę "zapaliłam" (nie można było tego nazwać paleniem bo ledwo złapałam dymu w usta i wypuszczałam ) jak miałam 17 lat na jakiejś imprezie. Nie spodobało mi się to wcale. Później było kilka prób z zaciąganiem już prawdziwym ale raczej więcej trzymałam fajkę w ręce niż ją paliłam,wcale mnie to nie rajcowało wręcz odrzucało i stwierdziłam, że to zupełnie nie dla mnie. W nerwowych sytuacjach nawet chciałam sprawdzić czy mnie to uspokoi...ale papierosy nie są dla mnie.
Śmierdzą, psują zdrowie, kosztują majątek i idą w dym a w moim przypadku nawet sprawiają mi znikomej frajdy czy błogiego stanu uspokojenia.
U mnie w domu Tato pali od kiedy pamiętam. Mama zaczęła po urodzeniu bliźniaczek popalać z tatą ale nie tyle co on. Mój TŻ popala do piwka jak kupi jedna paczkę to na miesiąc mu około wystarczy. Moje siostry zaczęły palić w liceum ... także tylko Ja jestem taki wyjątek w rodzinie który jest wrogiem nr 1 każdego palacza domowego bo krzyczę na nich i przeganiam ze smrodami. Nie raz słyszałam, żebym sobie zapaliła to mi się lepiej zrobi i nie będę tyle jazgotać im nad głowami ALE paląca osoba nie zrozumie NIE PALĄCEJ w tej kwestii a Ja nie potrafię zrozumieć PALACZY.

Szczerze gratuję dziewczyną którym udało się odstawić papierosy na czas ciąży i trzymam kciuki za te które nie chciałby by wrócić do palenia po ciąży.

Nie śpię od 5 skurcze łydki mnie dopadły, że darłam się i obudziłam cały dom. Mama przyleciała wystraszona do nas co się dzieje czy nie daj boże nie zaczęłam rodzić. Nie potrafię się opanować w momencie jak mnie złapie a tu dwukrotnie ta sama łydka jem magnez, pomidory, banany .... i mimo to mam skurcze.

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 08:03   #1108
anius_7
Wtajemniczenie

Dzień dobry u mnie takie słonko od rana i już jest 17st! Piękny dzień się zapowiada

Na fitness jednak dziś nie jadę, bo wczoraj wieczorem tak mi twardniał brzuch, że się przestraszyłam i stwierdziłam, że lepiej się oszczędzać. Najwyżej wieczorem w domu poćwiczę to co robimy w SR. Za to dziś jadę do szwagierki, bo ostatnio jej się przypomniało, że ma sporo ciuszków po swoich dwuletnim synku, które są w neutralnych kolorach i może coś wybiorę dla Hani Po cichu liczyłam na to, że to w końcu zaproponuje, a samej głupio mi było się upomnieć tym bardziej, że raczej średni kontakt z nią mam, widzimy się od święta. Także cieszę się bardzo

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 08:17   #1109
malutka100
Zakorzenienie

Witam dziewczyny
U was też dzisiaj tak od rana pięknie świeci słoneczko?
Aż chce się żyć!

Cytat:
ja jak sobie pomyślę, ze jak zaszłam w ciaże(jeszcze nie wiedziałam o ciąży) to trochę popalałam(chociaz ja to byłam taka palaczką imprezową) i piwko z jedno też było...To mam wyrzuty sumienia...Ale raczej nie spodziewałam sie ciaży akurat w tamtym momencie...
Moni nie miej wyrzutów sumienia
najważniejsze że teraz robisz wszystko żeby maleństwo rozwijało się jak najlepiej. Podejrzewam że duża część z nas ma na sumieniu jakieś "grzeszki", ja jak nie wiedziałam jeszcze o ciąży to również trochę popalałam na jakiś imprezach, no i wypiłam kilka drinków
A najgorzej nie mogę sobie darować że byłam dwukrotnie chora w grudniu i brałam antybiotyk

Cytat:
To ja jednak słuchałabym gina Albo po prostu spytaj czy lekkie ćwiczenia fizyczne są wskazane czy nie.
Takie bardzo intensywne na pewno odpadają, wszelkie podskoki tak jak piszesz nie chce wywołać porodu
Ja mam taki wyznacznik swój- przed ciążą po skończonych ćwiczeniach dosłownie się ze mnie lało, koszulka cała mokra, włosy pod spodem, nawet spodenki na tyłku nieraz Teraz intensywność zmniejszyłam o połowę, nie dopuszczam do tego żeby choć trochę się spocić. Nie chcę ryzykować.

Cytat:

Cytat:
super dużego już masz kawalera
No i bardzo się cieszę, że jest poprawa i nie musisz już leżeć.

Cytat:

dziękuję przytyłam 5 kg, ale jeszcze się ciąża nie skończyła

Ja właśnie też mam część ciuszków w roz.56 a część w 62 i jak je sobie oglądam to właśnie wydają mi się duże jak na takie maleństwo
Sama już nie wiem, ale chyba nie ma sensu dokupować tych najmniejszych w roz.50?? Jak myślisz?
Stary 2014-05-20, 08:25   #1110
mandee
amandaniedrich

u mnie też słoneczko... i jak tak przeczytałam o tych czereśniach, to aż mam nadzieje, że na moim targu dziś je zobaczę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości