![]() |
#4801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Złości, żalu niestety czuję bardzo dużo. To nadal bardzo boli. Ostatnio nie poruszam tego tematu. Z jednej strony nie chcę o tym rozmawiać, a z drugiej i tak mnie to męczy i tak. Czasu nie cofnę, ale nigdy nie zapomnę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a właśnie, jaki rozmiar bierzesz? Cytat:
![]() ![]() mamy 2 pierwsze kroczki za sobą, tzn trochę przeze mnie wymuszone... więc nie wiem, czy się liczą ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4803 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Marsi, wrzucisz brzucha? ![]() Dziękuję tym, które odpowiedziały na prośbę ![]() Dziś nocka lepsza, parę pobudek, ale więcej godzin przespałam ciągiem, no i wstałyśmy o 8 ![]() Dzidzi się już obudziło, więc idę ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- O, i takie coś wrzucę: https://www.youtube.com/watch?v=6ox6...e_gdata_player ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Zakorzenienie
|
Ewulka, nie mam pojęcia co z Emelkami, gdzie są
![]() Dzisaij Piotruś taki cyrk odstawił, że aż mi się płakać chciało ![]() Idziemy na plac zabaw, mamy dość blisko, więc zawsze bierzemy rowerek z pałąkiem zamiast wózka do koszyczka z tyłu wsadzamy zabawki i jedziemy, czasem całą drogę na nóżkach, czasem pół na pół. Dzisiaj akurat całą drogę na nóżkach. Najpierw zaczął mi się wyrywać, kompletnie nie chciał iść obok mnie, ani za rączkę, ani obok, ani za koszulkę nie dał się trzymać, każda próba poprowadzenia go obok mnie kończyła się wrzaskiem i rzucaniem na ziemię. Myślę ok, podążam za dzieckiem, dam mu iść tam, gdzie chce. No ale jak mi zaczął biec w stronę ulicy to mu przecież nie pozwolę. No i znowu, ja go podnoszę, żeby mi nie wleciał pod auto, a on cały sztywny (tak robi, taki sztywny, śliski jak ryba, ręce do góry, wygina się w mostek i nie da się go utrzymać, momentalnie leci na ziemię) histeria, kładzenie się na ziemi. Wzięłam go w końcu i myślę, byle tylko dojść do placu zabaw (no naprawdę, mamy tam ja wiem? 500m?) po drodze weszliśmy do sklepiku osiedlowego bo chciałam wodę kupić. Młody znowu histeria bo on nie chce tam wejść. No ale gorąco było, musiałam tą wodę kupić. Weszliśmy, zaczął uciekać do wyjścia, ale jakoś spacyfikowałam go. Zobaczył pomidory. Bierze jednego drugiego trzeciego każdego brałam od niego tłumaczyłam, odkładaliśmy razem do koszyczka chcę wychodzić, on bez pomidora nie wyjdzie. To kupiłam mu tego jednego pomidora, zapakowałam w woreczek żeby się cały nie pobrudził i idziemy. Przeszliśmy może 50m, doszliśmy do takiej mega ruchliwej ulicy, a on w nogi zaczyna mi uciekać, jak go chcę zatrzymać to standard - wrzaski, rzuty na ziemię, histeria. Jeszcze pieroński koszyczek z rowerka spadł wszystkie zabawki się wysypały zaraz przy tej nieszczęsnej ulicy, młody histeryzuje, biega w kółko, rzuca się na ziemię, te zabawki porozrzucane, rowerek zaczął zjeżdżać w stronę ulicy no mówię wam myślałam w tamtym momencie, że się autentycznie popłaczę, nie działało na młodego kompletnie nic, no uspokoiłby się, gdybym mu pozwoliła wbiec pod rozpędzone auta ![]() po jakimś czasie na szczęście wzięłam pod pachę i zabrałam do domu bo to było zbyt dużo jak na moje nerwy. Piotruś był wyspany, najedzony, napity ( ![]() Ja cierpliwości nie straciłam. Nie krzyczałam na niego, nie podniosłam głosu, nie dałam mu "w dupę", starałam się wszystko cierpliwie tłumaczyć, przytulać, podnosić, chociaż wierzcie, wymagało to ode mnie tyle wysiłku, że sama się sobie dziwię i dumna jestem ![]() ![]() Przepraszam za wypracowanie, nie musicie czytać, chciałam się wygadać tylko ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- i co na prezent dla dziewczynki na komunię? Chrześnica M., lecimy do Anglii, ogółem nie są planowane żadne prezenty (jej rodzice nie chcą) dlatego chcielibyśmy jakąś pamiątkę, widziałam kiedyś takie śliczne posrebrzane pamiątkowe zestawy, szczotka do włosów plus grzebyk czy lusterko, z możliwością graweru, ale za cholerę nie potrafię znaleźć tego ![]()
#4805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://emel.com.pl/PL/distributors.html a co do sytuacji, to straszne to, co napisałaś, ale ja myślę, że normalne. Zaczyna dużo rozumieć ale jeszcze nie potrafi nad wszystkimi emocjami zapanować (właściwie nad żadnymi nie potrafi). Nie chcę się wymądrzać, bo żadnych mądrości nie napiszę ale według mnie przede wszystkim olać teksty typu "zostawić, dać w dupsko, bachor". Według mnie dobrze się zachowałaś, że się nie uniosłaś, nie przylałaś mu bo to i tak by nie pomogło a teraz miałabyś tylko wyrzuty sumienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4806 |
Zakorzenienie
|
Lady, ale nasze dzieci... mają już 2 lata, rok skończyły i dwa lata idąż
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Zadomowienie
|
Nieeee
![]() ![]() No to jeszcze raz, to co pamietam ![]() Lady znam to niestety i wspolczuje bardzo ![]() ![]() ![]() ![]() Do jakiego miasta lecicie??? ![]() hope ![]() ![]() marsi, dolaczam do prosb o pokazanie brzuszka ![]() ![]() Ewik mowia, ze wybaczyc mozna, ale zapomniec nigdy ![]() ![]() neti dziewczyny dobrze Ci doradzily, sukienka w kwiaty duuzo ladniejsza ![]() Ale mam wq***a na tza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nancy wymuszone czy nie - super!!! Brawo Kubus ![]() ![]() meneq komplement rzeczywiscie baardzo mily ![]() hje dokladnie. U nas sie zaczal jak Gabi miala niecale 1,5 roku. Z Lila (tfu tfu) narazie spokoj.
02.10.2010 - Gabi ![]() 18.01.2013 - Lili ![]() Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-05-19 o 15:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4808 |
Zadomowienie
|
Nancy ogromne brawa dla Kubusia
![]() ![]() Ania nie mam słów na tż ![]() Debrah dzielną masz córcię, że tak dobrze znosi chorobę ![]() Lady współczuję histerii :/ u nas Ewa też się tak strasznie wygina. A komentarze ludzi beznadziejne ![]() ![]() ![]() ![]() Mika co do tego kombinezonu, to u nas w ośrodku jest jeden chłopiec, który tego używa, z tym, że on jest starszy od Julka o dwa lata i jego rodzice jeszcze nie zdecydowali czy będą to sprzedawać, ale reh. obiecała, że jak tylko się czegoś dowie to da znać ![]() Hope, Ellmi cieszę się, że w końcu się wypogodziło, bo te powodziowe wieści straszne ![]() Ewik chyba lepiej to wszystko przegadać i nie dusić w sobie, chociaż wierzę, że to są wielkie emocje, a Tobie teraz nie jest to potrzebne ![]() ![]() Meneq jejku, ale miło ze strony Twojej teściowej! Brawa dla niej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Zakorzenienie
|
Lady, współczuje!! masakra...
a moja....jak nie chce gdzieś iść.. albo mówie jej że idziemy to kuca ![]() Meneq, ostatnio oglądałam program o japońskich lodach.......Masakra;p jakie smaki.. ozorki wołowe i kawiorowe i kurczak w curry, tragedios
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-05-19 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4810 | ||||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Wreszcie piękna pogoda ![]() Dziś byłam do 14 w pracy a potem do 17 na placu zabaw z Darią ![]() ![]() A jutro i środę cały dzień w pracy... Trochę Was poczytałam Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
brawo! Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Lady, współczuję tej całej sytuacji. Może rzeczywiście bunt dwulatka. Nam się jeszcze takie coś nie zdarzyło (tfu,tfu :P ) Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-05-19 o 18:20 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Zakorzenienie
|
Jestem.
![]() ![]() U mnie ostatnio mało czasu na cokolwiek - mąż ma taką pracę, że wraca zmęczony i nic mu się już nie chce, więc mała przez cały dzień praktycznie na mojej głowie, mam czas na laptopa jedynie wieczorami i to zazwyczaj wtedy na bloga wchodzę, bo mam jakieś tam zobowiązania w związku z recenzjami itp itd... Dlatego się nie odzywałam, ALE! jestem na bieżąco, bo czytam Was - klasycznie ![]() Jak już mówimy o mojej małej, to żywioł totalny, biega, lata, rozrzuca zabawki itp itd - generalnie jest grzeczna przy tym, nie obraża się, nie wkurza, ale ma dużo energii na różne rzeczy i czasem ledwo za nią nadążam. ![]() Z jedzeniem u nas tak sobie, jak zawsze - mała powinna już używać sztućców, a niezbyt dobrze jej to idzie, bo jedzeniem woli się bawić, niż je jeść ![]() ![]() Z mową - jak to u nas, szybko i sprawnie. Ostatnio jest szał na "nie bój się", gdy Staś płacze, albo "cieszę się", jak coś się Oliwie podoba. No i takie tam, podobne zdanka. Wyrazy powtarza już praktycznie wszystkie po mnie i nawet powoli takie dłuższe, trudniejsze. Generalnie, komunikacja na medal, już się bardzo dobrze dogaduję z moim dzieckiem. ![]() A u mnie, hmmm hmmm... Czekam na decyzję z UP i chyba tyle z ciekawych rzeczy - chociaż nie, to też nie jest ciekawe raczej... No i biegam sporo, jutro startuję w Teście Coopera w moim miasteczku. I chyba tyle. Jakoś nie mam serca ostatnio do internetu, jest tak pięknie na dworze, a z Oliwką można się już tak fajnie bawić i dogadać, że nie spędzam praktycznie wcale czasu przy kompie - teraz mężuś się bawi z małą, to postanowiłam wskoczyć, dla odmiany nie przez telefon. ![]() Także no. Nic się u mnie ciekawego nie dzieje, czym mogłabym się pochwalić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4812 |
Zakorzenienie
|
Black, a miałaś występować na czymś chyba, tak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4813 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czemu uwazasz ze POWINNA? ja wychodze z zalozenia ze na wszystko przyjdzie czas. wydaje mi sie ze jak dziecko nie gotowe to mozna pokazywac, probowac, cudowac a i tak dziec tego nie zalapie/nie bedzie chcial tego robic itd.. zauwazylam ze tak jest z Kuba. u nas sztucce go nie interesuja, tzn nie probuje nimi jesc. w zabawach karmi mnie, siebie, zabawki ale podczas jedzenia nie chce. ja nie nalegam. kiedys w koncu zacznie, nie mam takiej spiny ze cos musi/powinien juz robic. jedno dziecko robi cos szyciej, inne pozniej... Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Zakorzenienie
|
Pytanie na szybko - jak sie napije teraz szampana to jutro ok 13-14 bede mogla kp?
![]() Podpisalismy dzis na siebie wyrok na 30 lat i wypadaloby to uczcic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |
Zakorzenienie
|
Widzialyscie?
http://www.snobka.pl/artykul/tal-pel...rce=pudelek.pl czlowiek ma poblem z narysowaniem kreskopodobnego czegos na powiece a ta takie cuda tworzy... ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() na pyt niestety nie znam odp... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4816 |
Zakorzenienie
|
Black powodzenia na tescie coopera! Pochwal sie swoim wynikiem jutro
![]() Ja dzisiaj musialam odreagowac i tak w d.upe se dalam na wybieganiu ze myslalam ze nie wroce do domu, tym bardziej ze mam mega wielki podbieg. Musialam sie podpiac pod jednego goscia bo inaczej bym nic nie zrobila, na szczescie biegacze to jedna wielka rodzina i sie milo rozmawialo. Teraz kapiel mam nadzieje, ze mlody niedlugo usnie otworze se czipsy i piwo hajlajf! Ewulka, ja bede w Gliwicach w czwartek, kolo 14 by Ci pasowalo sie spotkac? Ewentualnie w piatek moge podjechac drugi raz bo jestem u mamy i mam 20min do Gliwic bezposrednim autobusem ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#4817 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ze śląska
![]() Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
#4818 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki ci dobra kobieto za linka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Zakorzenienie
|
Lady, dziękuję.
![]() ![]() Hope, tzn? ![]() Pstryniu, tzn ja bym chciała, żeby ona w ogóle jadła jakoś po ludzku... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4820 |
Konto usunięte
|
Black, kiedy wiadomo coś z UP? kiedy trzymać kciuki?
![]() Sztućce - e tam, jakie trzymać, każde dziecko inaczej. Agata widelcem zasuwała (niejadek!), a Dorka jadek, a sztućce olewa ![]() Nawijko, możesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ania13.03;46525100
Ale mam wq***a na tza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() ![]() i kciuki za decyzję z UP ![]() rano dwa kroczki, popołudniu 7 ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Pojechałam z Mamą na zakupy o 16, wracam o 18 Hania śpi i temperatura 39 ![]() ![]() do tego mój Siostrzeniec nie bardzo trawi Hanię ![]() dzisiaj Ją sypał tak dość mocno piachem i popchnął, że się popłakała ![]() marsi pokażesz nam brzuszek? ![]() Lady chyba bunt u Was:/ ściskam mocno! Ifwka a jaki fotelik kupiliście? Ewik dobrze, że Tż się stara ![]() nancy brawo dla Kubusia za kroczki! ![]() ![]() nawijko ja nie kp ale wydaje mi się, że możesz ![]() Black kciuki, żeby decyzja była szybko!
#4823 |
Zakorzenienie
|
Szaja, mają na to 30 dni, więc teoretycznie do 07.06., ale mam nadzieję, ze dadzą mi znać jakoś wcześniej - strasznie się tym stresuję.
![]() ![]() Nancy, brawo za kroczki! Super! ![]() ![]() Misia, to pewnie zęby - moja Oliwka miała 38 stopni w sobotę, musiałam odpuścić sobie zjazd na uczelni, bo nie chciałam jej takiej rozgorączkowanej zostawiać... ![]() ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-05-19 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | |||
Zakorzenienie
|
Black , Cześć! Wreszcie jesteś
![]() Brawo dla Oliwki za nowe słówka, a raczej zdania ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Oby przez zęby Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-05-19 o 20:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Zakorzenienie
|
Lady: współczuję przeżyć. Ale wiesz? Sądzę, że wszystkie poznamy jak to jest
![]() Na niektóre sytuacje nie ma lekarstwa. Dziecko nie jest gotowe na radzenie sobie z emocjami, które się pojawiają, więc ich nie ogarnia. Ja tak jak ty mam opór w używaniu w kontekście dziecka tak małego, słowa "niegrzeczny" - bo przecież Piotruś nie wie, serio nie wie dlaczego teraz musi iść za rękę, dlaczego ma wracać do domu skoro jest tak przyjemnie na placu, czemu nie można wziąć pomirodków, skoro zawsze po wejściu do sklepu - mama sobie coś zabiera. I brawa wielkie za to, że się zachowałaś najspokojniej jak umiałaś, oparłaś się presji. Sama się tego dopiero uczę (asertywności) i wierzę, że komentarze publiczności bardzo trudno znieść. Nie mam złotej rady na takie sytuacje. Niektóre trzeba po prostu przetrwać. Mam swoje sposoby, ale podejrzewam, że sama je wtedy wypróbowałaś, więc nie będe się mądrzyć. To trudny czas, kiedy dziecko wiele by chciało, najlepiej na raz, a nie ma jeszcze możliwości poradzić sobie z natłokiem uczuć. To chyba czasem trzeba po prostu przetrwać. I ty, i on. Tulę! A z ciekawości: co Piotruś robił przed tym spacerem, co jadł?? Odnośnie spania: ja już wiem, że nie będę usypiać, jeśli się szybko nie udaje. Bo usypianie długie = histerioza. Takie mam wnioski po wczoraj. Dziś zasnęła wcześnie, przed 20:00, ale pewnie odsypia po wczoraj. Wiecie co? Prze-jaja są z tą lalką! Do kąpieli ją chciała ![]() Lala leżała zatem na pralce i czekała aż dziecię się wybawi w wannie, ale musiałam wkroczyć, bo chciała ją do wody. Nie mogła bida mała zrozumieć, że lala + woda to kiepska kombinacja. Zrezygnowanie z jednego na rzecz drugiego było trudne mega, ale jak już wyjęłam wrzaskuna z wanny i dostała lalę do świeżo wytartych mokrych łapek.. szczęście nie do opisania ![]() Szkoda, że kąpiel taka krótka była - bo czasem siedząc w łazience czytam kawałek książki ( z 15-20 minut) i herbatkę piję, odpoczywam tak jak miałam ciężki dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4827 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kciukasy za decyzje!!!!! ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Zakorzenienie
|
Nancy : brawa!! Gratulacje dla Kubusia!
Teraz jak już lęk zniknie to pójdzie jak burza ![]() A właśnie, Lady - bo ja posta pisałam 2 razy bo mi się skasowała część (dlatego się trochę powtarzam, teraz go przeczytałam) - widzę, że Piotruś ma fazę na "ja sam". Sam chodzi, sam chce działać. To, że coś wziął w sklepie to raz, że nie wie, że to nie jest własność jego, dwa, że mama jak wchodzi do sklepu to też coś bierze ![]() Oczywiście wiadomo, że w histeriozie to nie docierają komunikaty werbalne, które z racji wieku w ogóle działają średnio jeszcze - ale nam to mimo wszystko bardzo życie ułatwia. Wracamy z placu zabaw tak, że idziemy szukać w parku piesków. Nie kłamię dziecka - łazimy póki się jakiś na horyzoncie nie pojawi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja to czesto stosuje jak chce/musze cos zrobic koniecznie a Kuba koniecznie chce zrobic cos innego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Zadomowienie
|
![]() Ellmi, my mamy te sandałki z nike, ale średnio jestem zadowolona. Kupiliśmy je na szybko bo na basen Piotruś potrzebował z myślą, że będą też na lato, ale młodemu chyba niewygodnie się w nich dłużej chodzi ![]() Illusion, ![]() ![]() Meneq, fajny komplement od teściowej ![]() Neti, ogromne ![]() ![]() nancy, sper, że Kubuś zrobił kroczki, oczywiście , że się liczą ![]() Lady, współczuję dzisiejszej wyprawy ![]() Nawijko, ![]() ![]() misia, zdrowia dla Hani ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.