|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. VI
Cytat:
Zgadzam się, miałam dokładnie takie same odczucia co do niego, a wcielił się znakomicie, jak to on Zgadza się, najlepszy polski aktor chyba, Mariana Dziędziela też np bardzo lubię, oni wczuwają się idealnie w swoje role według mnie
|
|
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Celeste and Jesse forever-Prosta,przyjemna,życiowa i bystra komedia romantyczna,to nie często się zdarza. Polecam dla odpoczynku od przekombinowanych filmów. 7,5/10
http://www.filmweb.pl/film/Celeste+i...em-2012-527265 |
|
|
|
#663 |
|
Gang Iren
|
Django 8/10
|
#664 |
|
...po prostu być.
|
Bajka "Skubani" - nie chcem ale lecem (z plakatu cytat) cóż bajka nie najwyższych lotów 4/10
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
"Płynące wieżowce" (2013) - melodramat
http://www.filmweb.pl/film/P%C5%82yn...ce-2013-662167 Surowy klimat filmu, trochę w stylu skandynawskim. Jak dla mnie za mało emocjonalny. Słabo pokazane uczucie (jak się rodziło i w dalszych fazach też), sceny miłosne też kiepskie (poza tą w bramą - ona była mocna jak na polskie kino). Troszkę nudnawy, dużo niedopowiedzeń. Średniak. 5/10
|
#666 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Wilk z Wall Street - 2013 r - ocena 7/10 gwiazdek FW [ lektor ]
Hmmm dosyć ciekawy film, ale spodziewałam się czegoś więcej po nim. A tak to tylko .... nie mogę tego napisać bo to wulgaryzmy po polsku, a po angielsku wystarczy tylko tyle : sex drugs and alcohol ! Końcówka mnie rozczarowała, myślałam że coś się bardziej wyjaśni a tutaj tak jakoś dziwnie zakończono :p No i na pewno nie jest dla osób poniżej 18 lat - no przynajmniej ja tak uważam po pewnych scenach łóżkowych ![]() Aaaaa i wielki minus ze film trwal 3godziny ! Ogladalam go na dwie raty.... Edytowane przez Kamilaa21 Czas edycji: 2014-05-16 o 02:33 |
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj oglądałam film " The Den" (2013). Zazwyczaj nie lubię thrillerów kręconych w ten sposób, ale tutaj o dziwo mi to za bardzo nie przeszkadzało. Jest amatorsko, ale dla mnie klimatycznie i ciekawie, a końcówka miażdży. Bardzo smutne przesłanie. Tylko potem w 2 połowie jest trochę chaosu, dlatego naciągane 7/10, ale ogólnie całkiem dobry, ciekawy, dobrze mi się oglądało. Przesłanie właśnie przygnębiające. Polecam, niezły thriller, skłania też do refleksji. Kto wie jakie zagrożenia jeszcze może kryć Internet, świrów niestety nie brakuje, a o tym w dużej mierze jest ten thriller.
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2014-05-16 o 02:38 |
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Nie oglądałam do końca... wg. mnie była nudna
|
#669 |
|
...po prostu być.
|
|
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj w klubie - bardzo wciągający, prawdziwy film. no i pokazuje jaki świat ma głupie zasady
no i super gra aktorska - Jared Leto i Matthew McConaughey wymiatają 8/10
|
|
#671 |
|
Holy Crap!
|
Całkiem zabawna historia-- film ma dwie strony medalu. Z jednej strony oglądając go pobieżnie możemy dostrzec komedię, lecz z drugiej gdy się zastanowimy może okazać się bardzo realistyczny i smutny. Jest to historia 16-letniego chłopaka, który trafia (z własnej woli) na oddział psychiatryczny po tym jak myślał o odebraniu sobie życia. Film skłania nas do tego, by usiąść na chwilę, pomyśleć o drugiej osobie, nie gonić tylko za pracą i nauką, bo czasami z boku jest osoba, często najbliższa, która potrzebuje pomocy. W filmie wystąpił niezawodny Zach Galifianakis oraz aktor młodego pokolenia Keir Gilchrist, któremu kibicuję. 7/10
|
|
#672 |
|
...po prostu być.
|
Obejrzałam (troszkę w "przyspieszonym" tempie) dziś Contracted http://www.filmweb.pl/film/Contracted-2013-655119
Cóż opisywać nie będę bo nie o to chodzi. Daję 3/10 to takie 3 plusiki. Pierwszy za całkiem dobra charakteryzację, drugi za dość ciekawy pomysł jeśli chodzi o przemianę w zombie (wnioskuję na podstawie ostatniej sceny). Ale tylko za pomysł troszkę gorzej z realizacją. Treści zbytnio tam nie znalazłam. A trzeci tylko za to, że ostatecznie nie był to gniot. Natomiast jeśli ktoś ma wrażliwy żołądek nie polecam
|
|
|
|
#673 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I masz racje, że film skłania do refleksji. Moim zdaniem jak najbardziej wart obejrzenia. Ja dałam 8/10 i chociaż dawno już go oglądałam, nadal pamiętam
|
|
|
|
|
#674 |
|
Holy Crap!
|
Prometeusz -- oprócz dobrej obsady ten film nie ma dla nas nic ciekawego. Fabuła nie wciąga, pewne elementy się powtarzają z innych filmów, z Obcego na przykład, choć słyszałam, że jest to historia właśnie z przed Obcego. Nie wiem, mnie nie porwała. W pewnych momentach nie wiedziałam o co dokładnie chodzi. Daję 5/10 ze względu na aktorów.
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Mr Nobody- rewelacyjny film, nieźle pokręcony, wymagający skupienia i myślenia. Mi się bardzo podobał, na koniec aż kilka scen puściłam jeszcze raz bo musiałam się upewnić w moich teoriach.
świetne kino 9/10
|
|
#676 |
|
Raczkowanie
|
"Tokarev" N. Cage - 6/10
"72 godziny" z Costnerem - 9/10 i polecam |
|
|
|
#677 |
|
Rozeznanie
|
,,Kraina lodu" 10/10 - świetna bajka! Wzruszająca od samego początku do końca, mi chciało się płakać przez całą bajkę
no ale ja się szybko wzruszam Na początku trochę denerwowały mnie piosenki, ale potem stwierdziłam, że mają przecież świetne teksty, więc przestały Wszystko mi się w tej podobało![]() ,,Indiana Jones i Świątynia Zagłady" 8/10 - po obejrzanej pierwszej części, jak dla mnie średniej, nie miałam wielkiej ochoty na oglądanie kolejnej, ale ciekawość zwyciężyła No i nie żałuję, bo ta była o wiele lepsza od poprzedniej, ani przez chwilę się nie nudziłam. Bardzo dużo nieprawdopodobnych sytuacji, ale co z tego, skoro to film przygodowy i powinno sie przy nim po prostu dobrze bawić? No to się dobrze ubawiłam![]() ,,Shrek Forever" 5/10 - leciało w tv, to mi się obejrzało Nawet nie wiedziałam, że istniej taka część, gdzieś mi to umknęło Ale średnie było bardzo, jak dla mnie, to wyglądało jak zrobione na siłę
Edytowane przez granatowyprawieczarny Czas edycji: 2014-05-19 o 09:15 |
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
z ust do ust- taki sobie. Nie powalił mnie na kolana szczerze mówiąc. Poza tym nie lubię Jennifer. Daje 4/10
|
|
|
|
#679 |
|
Holy Crap!
|
Demon. Histora Prawdziwa-- pamiętam premierę tego filmu i recenzje w gazetach typu Bravo lata temu. Wtedy na pewno bym po niego nie sięgnęła, ale że teraz jestem stara i mało horrorów może mnie zaskoczyć to obejrzałam
. Kompletnie nie było to czego się spodziewałam. Byłam przygotowana na egzorcyzmy, a okazało się całkiem coś innego. No nie zachwycił mnie, nudny, może koniec nie był przewidywalny, ale podejrzewam, że szybko zapomnę o nim 4/10
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
Mechanik- uwielbiam Christiana wiec moge byc nieobiektywna
co prawda, jesli lubi sie takie gatunki filmu, to szybko mozna przewidziec zakonczenie, ale mimo to film świetny, niepokojący, swietna gra aktorska, mimo, że momentami może trochę nudnawy, to jednak trzyma w napięciu- 7/10
|
|
|
|
#681 | |
|
...po prostu być.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#682 | |
|
Zadomowienie
|
Don Jon - mocne 2/10, generalnie nie polecam, nie wiem ki diabeł mnie podkusił by oglądać ten niewypał, ale przynajmniej szybciej usnęłam, stąd mocna dwójka!
Cytat:
|
|
|
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#684 |
|
Rozeznanie
|
Księżniczka Mononoke - oglądałam na trzy raty
, no i tym razem animacja mi się nie podobała. Nie chodzi tutaj o stronę techniczną itp. Rozumiem sens i przesłanie, ale mnie coś takiego nie rusza, może mentalność Japończyków jest tutaj dla mnie nie do zniesienia, nudziłam się, nie wciągnęła mnie fabuła, może jestem głupi mięczak , ale miejscami to było po prostu obrzydliwe i przerażające - krew i jakieś dziwne mazie, klątwa, ci wszyscy "bogowie" i duch lasu o twarzy jak z koszmaru. Ach - te małe duszki drzew i kobiety pracujące z domu publicznego były ok ![]() Cytując jednego z bohaterów: "Co za ohydne przedstawienie" Nie wiem jak to ocenić, walory ta anime ma, piękna muzyka, niebalnalny sposób przedstawienia, ale dla mnie całkowicie subiektywnie - nie mam ochoty oglądać takich rzeczy i nie oglądało się tego dobrze, skończyłam, żeby skończyć. |
|
|
|
#685 |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Szklana pulapka 4 - 9/10 - swietny film, pelen akcji, nie ma nudy
|
|
|
|
#686 |
|
...po prostu być.
|
|
|
|
|
#687 |
|
Konto usunięte
|
może i pełen akcji ale dla mnie trochę taka amerykańska bajka, ja rozumiem, że to film ale żeby przeżyć te wszystkie sceny akcji to Bruce Willis musiałby być cyborgiem
patrzyłam wczoraj jednym okiem, daję 5/10
|
|
|
|
#688 |
|
...po prostu być.
|
Ja obejrzałam ostatnio 2 filmy o podobnej tematyce tak mnie jakoś naszło.
80 milionów 8/10 bardzo mi się podobał, lubię filmy o tematyce z tamtego okresu. Rola kapitana Sobczaka świetna, bardzo mnie wkurzał, a to znaczy że zagrał tak jak powinien. Sama chętnie dałabym mu w pysk. Chętnie jeszcze kiedyś obejrzę ten film. I tu drugi film, po którym musiałam trochę ochłonąć. dałam dużo więcej pkt. niż na FW on ma. Mocno mi zagrał na emocjach i to dlatego. Czarny Czwartek. Janek... mocne 8/10 było kilka scen, przy których się popłakałam. Nie jestem jakąś wielka patriotką, ale scena kiedy ktoś na początku pochodu z tym chłopakiem na drzwiach powiedział jakoś tak "no strzelaj, strzelaj do Polaka" bardzo mnie poruszyła. Te pogrzeby w środku nocy, te pobicia masakra. Pogrzeb B. Dyrmy, sporo było tych scen. Na początku kiepsko się rozkręcał ten film, tż nawet mówił żeby wyłączyć bo się nie klei, ale dobrze że poczekałam bo się film rozkręcił. Polecam, kawałek historii w dobrym kinie. A i poczytałam sobie komentarze pod filmem, niewiedza niektórych mnie przeraża
|
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
La Cara Oculta- bardzo mi się podobał, zaskakujący, zmuszający do myślenia, chociaż gra aktorska raczej słaba
7/10
|
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
Godzilla- bardzo dobry film. Niektóre sceny mało realne ale ogólnie podobał mi się. Daję 8/10
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.

Zgadza się, najlepszy polski aktor chyba, Mariana Dziędziela też np bardzo lubię, oni wczuwają się idealnie w swoje role według mnie 

no i super gra aktorska - Jared Leto i Matthew McConaughey wymiatają
8/10