|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nestelle zapomniałam ci napisać ze śniłaś mi się przefarbowałaś się na blond, brzydko ci było ![]() byłam na zakupach z mamą - wybrałam sobie torebkę na imieniny jestem padnięta ale zdobycze są: ja mam nowe buty i torebke, mloda kiece, plaszczyk przeciwdeszcowy, i gumiaczki, a maly pseudo crocsy za 12 zeta w smyku z Kubusiem Puchatkiem i jedne nie trafione powycinane buciki dla malego(mialy byc na upal zeby cos tam sobie połaził ale za male, oryginalnie pantofle )
|
|
#4562 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
#4563 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Rozkminia go z parteru, jak go wsadzimy to stoi i nie wie co robic. Licze ze jak zacznie chodzic to bedzie mial frajde
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziekuje Wam za wsparcie, ale sprawdzil sie czarny scenariusz. Dostalam antybiotyk na 10 dni, nie wolno przy nim kp Wyniki mam bardzo zle, ale nie tak fatalne jak rok temu, wiec powinnam dac rade. O innym antybiotyku nie bylo mowy (jesli to ta sam bakteria, a prawdopodobnie tak, to te bezpieczne przy kp na nia nie dzialaja). Po lekarzu, poszlam do rossmana, kupilam hippa, jakas butelke i niekapka, jakby co. Przed kapiela zrobilam mleko (w jego ulubionym czerwonym kubku nescafe), dzioba otworzyl, ale jak tylko poczul zapach, to zamknal i zdecydowanie odepchnal mi reke, w ktorej kubek trzymalam. No to rozrobilam na tym mleku kasze, zjadl lyzeczke i to samo. Wzielam banana, zamoczylam koncowke w kaszy, zjadl, potem lyzeczka kaszy i gryz banana i jakos poszlo pol kubka. Po kapieli ostatni raz dalam cyca nie jadl dlugo, jakby cos czul (mowilam mu ze mama jest chora i ze juz nie bedzie cycka). Nocy sobie nie wyobrazam, mam przygotowana wode, ale czy ja wypije? Mleka nie bede robic bo nie ma szans na wypicie. Awaryjnie przed wzieciem tabletki sciagnelam jeszcze 100ml swojego mleka. Zobaczymy...Strasznie mi smutno lzy mi wciaz leca. Nie tak to mialo wygladac Nie wiedzialam ze to bedzie takie trudne. Tlumacze sobie ze chwile sie pomeczymy, ale ogolnie bedzie dobrze. Najwazniejsze zebym wyzdrowiala.Plus taki ze bede mogla sobie w koncu drina walnac (jak skoncze antybiotyk) i kupie sobie normalny stanik ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- I jeszcze z tego co pamietam Trolla, my tez nie bylismy na basenie, bo u nas nie ma zajec dla niemowlat. Lukrecjas, kciuki za szczepienie Pani, dla mnie crocsy sa okropne dla Torresa ![]() Odebralam dzis paczke z arosa. Nie wie kiedy ja to przeczytam A i znow jest promocja 34% taniej ![]() Dziewczyny, powiedzcie mi jeszcze, jak to mm dawac na wieczor? Bo u nas cyc byl zawsze po kapieli, i potem juz spanie. Myc po tym zeby, czy nie trzeba? Edytowane przez alliw Czas edycji: 2014-05-19 o 22:13 |
||||||
|
|
|
#4564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zakupy i wszystkiego naj na imieninki Cytat:
Trzymam tez mocne za J -aby dał rade i szybko się przestawił . Ja z moim J tez miałam taka sytuacje - dali mi sterydy i nie mogłam nawet przygotować dziecka . Przez tydzień nie pił mm ,odmawiał i koniec . jak wróciłam to się przytulił ,płakał chyba z tęsknoty ale i pewnie z głodu - wcisnęłam trochę na chama mm i ...poszło .od tego czasu pił . Zakładaj zakryte bluzki -bez dekoltu aby nie kusic. Będzie dobrze
|
|
#4565 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bd dobrze Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie sugeruj się tymCytat:
Cytat:
nie wiem czy ja dobrze robię, ale gdy A. nie chciala mleka to dawałam przez sen i wypijała.. i była to jedyna metoda, nie wiem czy mogę ją Ci poradzic, bo nie wiem czy to dobre rozwiazanie ( zaraz mnie zlinczujecie) ale moze sprobuj dac przez sen? ja daje z butli, bo A. zadnego kubka nie tolerujeteraz na szczescie zaczeła tolerowac mleko... zdrówka !Ala myje Dziś A. szalała. nie mogłam jej dogonić na dworzu ![]() Dziewczyny, moja mała ma straszny problem z zasypianiem, dopiero padła.. ![]() Dwie godziny się meczyłyśmy. Była zmęczona, tarła oczka, juz na stojąco przysypiala, jak ją kłade to ryk. biore ja do nas na łóżko przewraca się z boku do boku i sobie wstaje, w swoim lóżeczu ryk, a wykąpałam ją juz o 20.. a teraz padła sama ze zmęczenia. nie wiem co robić i już od dluzszego czasu tak mamy, więc nic jej nie dolega. Głaskanie nie pomaga, kołysanki tez nie , a z rąk się wyrywa.
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-05-19 o 22:56 |
|||||||
|
|
|
#4566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się czaję na biedronkę ![]() super! J. nie gorączkuje, dostał przeciwbólowe kilka razy, ale generalnie mam wrażenie, że pedicetamol nie działa, już ibum w mniejszej dawce jest lepszy.. ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Nie wiem czy uda mi się wszystko nadrobić więc napiszę na szybko jak było. Pierwszy dzień w pracy w porządku. Przed wyjściem J. zrobił mi papa, potem był z tż na spacerze, byli teściowie więc miał atrakcje. W dzień spał godzinę, w dodatku rano, więc wieczorem szybko padł. Jak wróciłam już spał, zobaczymy się jutro rano dopiero (mam nadzieję, że pośpi i da mi się jako tako wyspać )
|
|
|
|
|
#4567 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Lubię dłubaninę ze śrubokrętem w różnych ustrojstwach ![]() O tormentiolu coś słyszałam... Bez recepty jest? Jutro spytam w aptece Cytat:
Bo to JEST problem ![]() Co do linka - Krzyś by zleciał, On się tak kręci w nocy, ze czasem na szczebelkach prawie śpi ![]() Co do placuszków - miałam wczoraj pisać, ale zaaferowałam się ząbkami - zrobiłam, wyszły całkiem smaczne (bez cukru, odrobinkę wanilinowego dałam ). Krzyś zjadł wszystkie, czyli 5 ![]() Dziś nadal pupcia odparzona cały dzień, podczas kąpieli Go bolało, ale po wysuszeniu i zasypaniu było ok Zasnął z żabą gumową z kąpieli Ten ząbek tajemniczo skaleczony już nie boli Teraz to męka wyrzynania się górnych dwójek
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrywieczór
alliw za picie mleka Jankaa może sróbuj mu dać takie zwykłe z kartonika jeśli już mu podawałaś w sensie kaszkę, owsiankę. Może to przejdzie u nas A. nadal niet mm więc wieczorem w nocy i ewentualnie rano cyc w dzień nie daję chyba że gdzieś jesteśmy i nie mam jak jej podać czegoś innego. Ale też muszę odstawić małą sypię się zęby mi się kruszą Dziewczyny cieszę się że placiuszki smakują Ja dziś umieram właściwie od wczoraj i żeby jutro mieć wolny ranek oczywiście ja wariatka zamiast rano posprzątać to teraz skończyłam myć podłogi na jutro Czy wy macie też takie bolące okres? normalnie porażka jakaś nie dość że tampon do niczeg więc tylko podpaska to jeszcze co chwila wymiana Gdzie wy miałyście dziś to ciepło 26 stopni? u nas do 13 zimno było wiatr po południu ok 15 zaczęło się ciepło robić i później już było fajnie i oby tak zostało ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Ja fenomenu tych brzydkich butów nie rozumiem także z resztą od Was się dowiedziałam jak się nazywają bo o tym że kosztują to już mi gdzieś śmigło. Pani moja noga też urosła jedna do tego chyba jakąś deformację przeszła Szkoda mi niektórych butów a nadają się pewnie tylko na pamiątkę albo do wystawienie na allegro bo są za małe przynajmniej prawy but
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-05-19 o 23:05 |
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4570 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mnie nic nie boli .czuje tylko takie spiecie w dole brzucha . no i podpaski sobie nie wyobrażam .nie dałabym rady . Moni_ka -a jak w pracy ?jak J? Tasia-dobrze ze z pupą K lepiej
|
|
#4572 | ||
|
Wtajemniczenie
|
boszzzz
Cytat:
(ja nie mam szansy od prawie 2 lat... i się nie zanosi przez kolejny rok co najmniej )Janek się przyzwyczai do mm Co do mycia zębów - jak jeszcze kp, Krzyś zasypiał podczas i spał dalej, więc nie było szans na umycie. Teraz po wypiciu mm jeszcze się kitłasi w łóżeczku, troszkę pogada, popatrzy, co robimy itp. - więc myję Mu ząbki po wypiciu mm ![]() Cytat:
|
|
#4573 | ||
|
Zakorzenienie
|
a kysz!
jest mega! ![]() szaaallonnna!Cytat:
lubię brzydkie buty ![]() fason i stajl martensów nic a nic się zmienił. Cytat:
![]() ![]() poka buty i torebkę ![]() i tu się poryczałam. Alu, dużo siły dla Ciebie. Nasze dzieci duże już są. Janek da radę. Za Ciebie kciuki trzymam. najsmutniejsze, że i Ty, i on tak brutalnie musicie przerwać kp ![]() dziś już mi wysłali (pierwszy raz takim pieronem), więc jutro pokażę A w pracy jak????? J. widzę dzielny mężczyzna ![]()
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
ja bez pasów sobie nie wyobrażam . ale pałąk się przydaje bo dzieci lubią się trzymać .jakos im tak bezpieczniej chyba ....
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle mi chyba za dużą dziurę między nogami zostawili to nie dość że czuję jak mam przewiew to jak leci ze mnie to jak z wodspadu tmpon i podpaska do wymiany nie wyobrażam sobie wyakacji pod tym względem.
Monik_ka.g za pierwsyz dzień pracy i za dzielnego Jakuba cmok:---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- a bzinka gdzie jest bzinka ? |
|
|
|
#4576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
słodyszka
Cytat:
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=moni_ka.g;46531806N ie wiem czy uda mi się wszystko nadrobić więc napiszę na szybko jak było. Pierwszy dzień w pracy w porządku. Przed wyjściem J. zrobił mi papa, potem był z tż na spacerze, byli teściowie więc miał atrakcje. W dzień spał godzinę, w dodatku rano, więc wieczorem szybko padł. Jak wróciłam już spał, zobaczymy się jutro rano dopiero (mam nadzieję, że pośpi i da mi się jako tako wyspać
)[/QUOTE] no tak ...pamiętam je .... ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- bosh Oliwka ![]() . a przed porodem tez takie obfite @ miałas? a może po drugim będzie lepiej .no ja mogę podpowiedzieć ze po 3 to już lajcik ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Dobranoc
|
#4579 |
|
MBZ♥
|
Alliw poryczałam się
nie wiem co doradzić, nie wiem co napisać![]() Zoś jak nie zaśnie przy butli to myje ząbki normalnie szczoteczką, jak uśnie to tylko przecieram Oliwka, o kurde:/ja biorę tabsy takze mam lajt pod tym względem. Monika cieszę się, że Oboje tak dobrze znieśliście rozłąkę ![]() A teściowa może teraz ciumkać i zdrabniać do woli czy TŻ ją powstrzymuje? ![]() Nestelle my z pałąkiem w quinnim jeździmy od marca-zdarza się jechać bez pasów ale jak Zoś jest przodem do nas Pani coś nakupowała na arosie? ja się muszę powstrzymać z zakupami bo się nie zabiorę z powrotem |
|
|
|
#4580 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas kąpiel, potem była butelka (teraz kasza na mm), mycie zębów i usypianie. Cytat:
![]() Cytat:
a ryk jest jak te pasy rozpinam i go wyjmuję, więc jak trzeba dojść kawałeczek do samochodu i wózek też bierzemy to zawsze J. na rękach a wózek osobno bo jak wsadzę go to już nie wyjmę bez histerii po tak krótkim czasie. tylko na huśtawki mogę go wyjąć.---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
teraz już zawsze t. będzie przychodzić pod moją nieobecność, więc moja kontrola się skończyła.
|
|||||
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
Uff nadrobione....perespektyw e mialam straszna,dziecie tak wielbi moj telefon,ze mi go poprzestawiala tak,ze netu nie bylo....
Alliw bardzo mi przykro, trzymam kciuki za Was. Oliwka no prosze Cie, splulam sie ze smiechu...( moja kumpele jak szyli po porodzie to powiedziala doktorkowi ktory byl przystojny,panie szyj na swoj rozmiar, potem bardzo zalowala....)
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
Despa-no błagam, przez ciebie tak ryknelam śmiechem ze tzta obudziłam...:-D . (R na szczęście śpi).zrobiłaś mi noc :-D.
Moni_ka...to mam nadzieje,ze tz się spisze i ciumkania nie będzie. Co do pałąka to ja w jednym wózku mam a w drugim nie,i zauważyłam że dzieci lubią pałąki.ale jak nie ma to nie ma problemu.ale R musi się czegoś trzymać -nawet jak jedzie autem w foteliku to trzyma się pasów samochodowych. Pisałam dobranoc -a spać nie mogę. Musze się dobić książką ;-) Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Alescie sie rozpisaly - tak jak zawsze pod koniec watku - w takim tempie moze na weekenda nowa czesc bedzie Wybaczcie ale nie nadrobie dzis - ide spac zaraz AGATECZKO - ciesze sie bardzo ze pan rehabilitant doradzil cos sensownego - a rezonans na prwno tez wyjdzie OK dalsze mocne bardzoTak samo za mamusiowe USG cycusiow i jamy brzusznej. TASIA - I zazdraszczam kompletowania wyprawki ( juz sobie obiecalam ze jak bede miala kiedys nastepne to na pewno nie obkupie sie jak teraz - bo w poowie nie chodzil, mogl jasne ale mialam swoje ulubione i do zdarcia haha. A mama mowila, lecz nie chcialam sluchac ) No wiec GASZE SWIATLO Dobranoc Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4584 | |
|
Kniaginia
|
Jej, współczuję tych problemów z nogami/butami.
Ja wchodzę we wszystkie buty i spodnie sprzed ciąży. Tylko problem z górnymi partiami - staniki niektóre za duże, cycki sflaczały ![]() Ale -musisz się leczyć. Co Jankowi po chorej mamie? Trzymam kciuki! ![]() Cytat:
![]() AAAA! |
|
|
|
|
#4585 |
|
Zadomowienie
|
Hej
i znowu piszecie na zółto ![]() K. już tak wyćwiczył się w przedrzeźnianiu kaszlących ludzi, że nawet zaczął zasłaniać rękami buzię jak to robi ![]() a wczoraj mieliśmy nestellowy dzień- calutki przeganiany i nie wiem czy K. nie przechoruje go. oby nie. aż mi go szkoda było, tyle godzin w samochodzie. niby z klimą ale i tak gorąco było z tym obcinaniem paznokci to u nas położna obcięła małemu 3 dni po porodzie. może dlatego teraz ma takie dziwne ![]() despa wspólczuje nocki. jak dzis? no nie mogę z koleżanką i szyciem na rozmiar doktorka nestelle gratuluję lepszych nocek ![]() i z ciekawości spytam: jak u Was wyglądają zajęcia dla maluchów na basenie? co tam robicie? Roszek bez problemu zanurza buzię pod woda? rusza nóżkami jakby pływał żabką? trolla racja z tym światłem chamstwo z kradzieżą żelu my pierwszy raz na basenie byliśmy dopiero 2 tyg temu. a ile u Was kosztują zajęcia dla dzieci? achna dzielna byłaś z oddaniem kocyka ![]() Karol jadł i fasolke szparagową i kapustę już dawno (jak jeszcze w miarę normalnie jadł) Moderna za szczepienie. biedny Marcelek ale dobrze że już po wszystkimalliw o jeny. oby wyniki były dobre ale w razie czego może dostaniesz taki antybiotyk, przy którym można karmićkurde doczytałam płakać mi się chce ![]() skąd to cholerstwo się bierze? zdrowiej szybko jak nocka? ![]() ja rozgniatam banana i wrzucam do kaszy, może tak spróbuj. nie ma co się oszukiwać- mm śmerdzi i to okropnie ale moze Janek w końcu się przekona. musisz ciągle próbować co do mm to u nas jest tak: kąpiel, mm, mycie zębów i dobranoc Pani za zakupy w Lidlu. musiałaś stoczyć walkę czy w miarę kulturalnie było i kupiłaś co chciałaś?Torres dorosły chłopak ![]() z niejedzeniem to znowu K. nic obiadowego nie chce jeść. na zęby już zwalić nie mogę, bo to chyba jeszcze nie czas na piątki dobija mnie to, bo się staram, wymyślam, robię a on nawet nie spróbuje tylko odwraca głowę. słoiki też niedobre, wszystko peee. czasem jak na siłę mu wcisnę coś do buzi czy choć ubrudze usta i posmakuje to zje parę kęsów ale to wszystko, dalej nie chce i już. nawet zaczynam sobie odpuszczać walkę, że ma być bez soli, bez cukru i super zdrowo placki Oliwki znowu robiłam w niedzielę i k. zjadł 2 gryzy a ja resztę ![]() co do crocsów to mi też się nie podobają i pewnie sobie bym nie kupiła ale na basen czy do ogrodu mogą być super Tasia niezły sen 5 placków Ci wyszło z tej porcji? i Krzyś to wszystko zjadł? ![]() to ja nie wiem jakie Wy macie te łyżki stołowe? mi wychodzi ok 20 placków albo i więcej ![]() OTJ ulala ale romantico wieczór się szykuje Maria wypiłabym redbulla albo inne takie świństwo. uwielbiam a nie piłam odkąd zaszłam w ciążęzostawiłaś zapalone światło
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nocka lepsza bez pobudek,ale chyba sie przejde po poludniu do lekarza bo coprawda katar sporo mniejszy,ale splywa do gardla i w momencie zasypiania kaszle. Bylam wczoraj na szmatach i za 30 zl przynioslam siate ciuchow,jak wyschna pokaze- nawet moj chlop sie przekonal jak za 9 zl trafil spodenki dzinsowe takie 3/4 levisa No chyba tyle na rano, glowa mnie boli cisnieniowo,wiec proponuje krakuskom brac parasol bo jakies burze czy przelotne deszcze obstawiam. No to milego dnia bo pora gasic swiatlo po Kwiaruszku
|
|
#4587 |
|
Rozeznanie
|
Hej
nie nadrobilam dotarłam do wycieczki Kasi ( super foty i świetnie wygladacie a Milus przeslodziak!) U nas od wczoraj z wizyta tesciowa wiec mnie nie bedzie przez jakis czas a i nie wspolczuc mi tu tylko gratulowac troche odpoczne
|
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak dlugo Cie nie bedzie ? ![]() Agateczka daj znac jak dzisiejsze wyniki rezonansu
|
|
#4589 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze nie wiem jakos sie nie pytałam kiedy jedzie
dzisiaj wybywam na zakupy ! Jupi
|
|
#4590 | |
|
Zadomowienie
|
Witam w ten piękny dzień
Cytat:
Ja bym spróbowała jeszcze inne mleko. Enfamil z rossa ślicznie pachnie i fajnie smakuje. No jak zaśnie to nie umyjesz :/ ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Dziewczyny, potrzebuję fotkę laktatora Philips. Wspomożecie?
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2014-05-20 o 09:52 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

a piechotka mamy jakies 10-15 minut - ogromny kompleks basenowy 
po prostu mamy za daleko i nie czułabym się pewnie bez instruktora.
jestem padnięta ale zdobycze są: ja mam nowe buty i torebke, mloda kiece, plaszczyk przeciwdeszcowy, i gumiaczki, a maly pseudo crocsy za 12 zeta w smyku z Kubusiem Puchatkiem i jedne nie trafione powycinane buciki dla malego(mialy byc na upal zeby cos tam sobie połaził ale za male, oryginalnie pantofle
)

W środę możemy podrzucić A. do t., więc chyba coś wykminię
Wyniki mam bardzo zle, ale nie tak fatalne jak rok temu, wiec powinnam dac rade. O innym antybiotyku nie bylo mowy (jesli to ta sam bakteria, a prawdopodobnie tak, to te bezpieczne przy kp na nia nie dzialaja). Po lekarzu, poszlam do rossmana, kupilam hippa, jakas butelke i niekapka, jakby co. Przed kapiela zrobilam mleko (w jego ulubionym czerwonym kubku nescafe), dzioba otworzyl, ale jak tylko poczul zapach, to zamknal i zdecydowanie odepchnal mi reke, w ktorej kubek trzymalam. No to rozrobilam na tym mleku kasze, zjadl lyzeczke i to samo. Wzielam banana, zamoczylam koncowke w kaszy, zjadl, potem lyzeczka kaszy i gryz banana i jakos poszlo pol kubka. 
!
i już od dluzszego czasu tak mamy, więc nic jej nie dolega. Głaskanie nie pomaga, kołysanki tez nie , a z rąk się wyrywa.

bo są za małe przynajmniej prawy but 

wypiłabym redbulla albo inne takie świństwo. uwielbiam a nie piłam odkąd zaszłam w ciążę