Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-19, 21:50   #4561
trolla2405
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

Ja tez jeszcze nie bylam z malym na basenie a piechotka mamy jakies 10-15 minut - ogromny kompleks basenowy
leniuch

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Trolla ja nigdzie nie pisałam że nie mam autapo prostu mamy za daleko i nie czułabym się pewnie bez instruktora.
aaa o to ci chodziło, eee wrzucasz do wody i pływa albo nie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość

dziś w pracy myślałam że padnę ze śmiechu. przyjechał szef i mówi że u jego żony byla dziewczyna na rozmowie kwalifikacyjnej (praca jako ekspedientka w jej sklepie spożywczym) tak się złożyło że szef był przy tej rozmowie i tak sobie siedzi i czyta jej CV i oczom nie wierzy .
Patrzy a tam: "interesuję się orgiami" ( oczywiście miało być origami ) ponoć polewka była masakryczna , a dziewczyna zażenowana i czerwona jak burak!

nestelle zapomniałam ci napisać ze śniłaś mi się przefarbowałaś się na blond, brzydko ci było

byłam na zakupach z mamą - wybrałam sobie torebkę na imieniny kupiłyśmy tez parę rzeczy dla maluchów, jak zwykle jestem padnięta ale zdobycze są: ja mam nowe buty i torebke, mloda kiece, plaszczyk przeciwdeszcowy, i gumiaczki, a maly pseudo crocsy za 12 zeta w smyku z Kubusiem Puchatkiem i jedne nie trafione powycinane buciki dla malego(mialy byc na upal zeby cos tam sobie połaził ale za male, oryginalnie pantofle )
Stary 2014-05-19, 22:01   #4562
maria28
Kniaginia

Cytat:

Maria a to takie malenkie mieszkanie macie, jednopokojowe?
Tymczasowo. Mam nadzieję, że w czerwcu już wrócimy na swoje.

Dobra, piję redbulla (wiem, świństwo, do niedawna nie brałam tego do ust, ale inaczej sie nie da) i spadam.

Przespanych nocy!
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 22:21   #4563
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Alliw i jak MarJano zareagował na bunziego?
Rozkminia go z parteru, jak go wsadzimy to stoi i nie wie co robic. Licze ze jak zacznie chodzic to bedzie mial frajde

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Nestelle, do kieszkonki-przegródki na monety. wiem, że nie wiesz co to drobne, ale się skup ()

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
tez miałam zawsze autko, pierwszy jaki pamietam to rodzice mieli zaporożca, klasyk
kolezanki tato mial, zawsze jak nas gdzies wiozl, a mialysmy juz te nascie lat, to sie chowalysmy zeby nas nikt znajomy nie zobaczyl, bo siara

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Aaaa jeszcze coś - obejrzałam wczoraj filmiki w klubie i śniło mi się, że byłam u Oliwki - weszłam do Niej do domu i od razu chwyciłam za mop, żeby po swoich śladach umyć podłogę I tak chodziłam i sprzątałam wszystko po sobie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Ale wymyśliłam...ostatnio Tż robi mi kolacje i śniadania, więc stwierdziłam, że zrobię mu niespodziankę i zabiorę go na randkę W środę możemy podrzucić A. do t., więc chyba coś wykminię
super!

Cytat:
Patrzy a tam: "interesuję się orgiami" ( oczywiście miało być origami ) ponoć polewka była masakryczna , a dziewczyna zażenowana i czerwona jak burak!

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Szczepienia nie będzie. Przełożone na...lipiec. TŻ na zwolnieniu z Różą od dzisiaj.[B]
zdrowka dla Rozaka

Dziekuje Wam za wsparcie, ale sprawdzil sie czarny scenariusz. Dostalam antybiotyk na 10 dni, nie wolno przy nim kp Wyniki mam bardzo zle, ale nie tak fatalne jak rok temu, wiec powinnam dac rade. O innym antybiotyku nie bylo mowy (jesli to ta sam bakteria, a prawdopodobnie tak, to te bezpieczne przy kp na nia nie dzialaja). Po lekarzu, poszlam do rossmana, kupilam hippa, jakas butelke i niekapka, jakby co. Przed kapiela zrobilam mleko (w jego ulubionym czerwonym kubku nescafe), dzioba otworzyl, ale jak tylko poczul zapach, to zamknal i zdecydowanie odepchnal mi reke, w ktorej kubek trzymalam. No to rozrobilam na tym mleku kasze, zjadl lyzeczke i to samo. Wzielam banana, zamoczylam koncowke w kaszy, zjadl, potem lyzeczka kaszy i gryz banana i jakos poszlo pol kubka.
Po kapieli ostatni raz dalam cyca nie jadl dlugo, jakby cos czul (mowilam mu ze mama jest chora i ze juz nie bedzie cycka). Nocy sobie nie wyobrazam, mam przygotowana wode, ale czy ja wypije? Mleka nie bede robic bo nie ma szans na wypicie. Awaryjnie przed wzieciem tabletki sciagnelam jeszcze 100ml swojego mleka. Zobaczymy...Strasznie mi smutno lzy mi wciaz leca. Nie tak to mialo wygladac Nie wiedzialam ze to bedzie takie trudne. Tlumacze sobie ze chwile sie pomeczymy, ale ogolnie bedzie dobrze. Najwazniejsze zebym wyzdrowiala.

Plus taki ze bede mogla sobie w koncu drina walnac (jak skoncze antybiotyk) i kupie sobie normalny stanik

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

I jeszcze z tego co pamietam
Trolla, my tez nie bylismy na basenie, bo u nas nie ma zajec dla niemowlat.

Lukrecjas, kciuki za szczepienie

Pani, dla mnie crocsy sa okropne dla Torresa

Odebralam dzis paczke z arosa. Nie wie kiedy ja to przeczytam A i znow jest promocja 34% taniej

Dziewczyny, powiedzcie mi jeszcze, jak to mm dawac na wieczor? Bo u nas cyc byl zawsze po kapieli, i potem juz spanie. Myc po tym zeby, czy nie trzeba?

Edytowane przez alliw
Czas edycji: 2014-05-19 o 22:13
alliw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 22:40   #4564
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
nestelle zapomniałam ci napisać ze śniłaś mi się przefarbowałaś się na blond, brzydko ci było
hehe ,miałam blond .było ok (choć rodzina nie mogła się przyzwyczaić...)
za zakupy i wszystkiego naj na imieninki
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Dziekuje Wam za wsparcie, ale sprawdzil sie czarny scenariusz. Dostalam antybiotyk na 10 dni, nie wolno przy nim kp Wyniki mam bardzo zle, ale nie tak fatalne jak rok temu, wiec powinnam dac rade. O innym antybiotyku nie bylo mowy (jesli to ta sam bakteria, a prawdopodobnie tak, to te bezpieczne przy kp na nia nie dzialaja). Po lekarzu, poszlam do rossmana, kupilam hippa, jakas butelke i niekapka, jakby co. Przed kapiela zrobilam mleko (w jego ulubionym czerwonym kubku nescafe), dzioba otworzyl, ale jak tylko poczul zapach, to zamknal i zdecydowanie odepchnal mi reke, w ktorej kubek trzymalam. No to rozrobilam na tym mleku kasze, zjadl lyzeczke i to samo. Wzielam banana, zamoczylam koncowke w kaszy, zjadl, potem lyzeczka kaszy i gryz banana i jakos poszlo pol kubka.
Po kapieli ostatni raz dalam cyca nie jadl dlugo, jakby cos czul (mowilam mu ze mama jest chora i ze juz nie bedzie cycka). Nocy sobie nie wyobrazam, mam przygotowana wode, ale czy ja wypije? Mleka nie bede robic bo nie ma szans na wypicie. Awaryjnie przed wzieciem tabletki sciagnelam jeszcze 100ml swojego mleka. Zobaczymy...Strasznie mi smutno lzy mi wciaz leca. Nie tak to mialo wygladac Nie wiedzialam ze to bedzie takie trudne. Tlumacze sobie ze chwile sie pomeczymy, ale ogolnie bedzie dobrze. Najwazniejsze zebym wyzdrowiala.

Plus taki ze bede mogla sobie w koncu drina walnac (jak skoncze antybiotyk) i kupie sobie normalny stanik
jejkus ,przykro mi .ale najważniejsze ze w pore to wykryte ,będzie dobrze trzymam kciuki za zdrówko .
Trzymam tez mocne za J -aby dał rade i szybko się przestawił .
Ja z moim J tez miałam taka sytuacje - dali mi sterydy i nie mogłam nawet przygotować dziecka . Przez tydzień nie pił mm ,odmawiał i koniec . jak wróciłam to się przytulił ,płakał chyba z tęsknoty ale i pewnie z głodu - wcisnęłam trochę na chama mm i ...poszło .od tego czasu pił .
Zakładaj zakryte bluzki -bez dekoltu aby nie kusic.
Będzie dobrze .
Stary 2014-05-19, 22:48   #4565
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnionie mogę się przeciagać, bo mnie straszny skurcz w łydce łapie. Ale na maxa paskudny, z gatunki takich, gdy mięsień twardnieje na kamień i zapiera dech. Magnez biorę, może za mało...
ja tez tak mialam...

Cytat:

Może nie do końca zdrową ją zaszczepili? Ja nie mam pewności skąd u nas ta gorączka była. Na razie jest ok i mam nadzieję, że tak zostanie
tego nie wiem.
bd dobrze

Cytat:
Ale wymyśliłam...ostatnio Tż robi mi kolacje i śniadania, więc stwierdziłam, że zrobię mu niespodziankę i zabiorę go na randkę W środę możemy podrzucić A. do t., więc chyba coś wykminię
uhuhu

Cytat:
i

aż tak nie traktuję, bo ja wiem co to drobne , ale nie sądziłam, że to prawda (że po ciąży noga się zmienia). butów specjalnie nie niszczę (oprócz zimowych niszcoznych miastem). więc mam jeszcze z liceum...
heh... kilku par będzie mi autentycznie żal
w moim przypadku rozmiar zmniejszył się o 1 po ciąży.

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
marzy mi się dziewczynka no ale horoskop chiński mówi o chłopaku

Moderna, u nas też upały się od jutra zaczynają

A tak w ogole to czeeeeść!
mi z tego horoskopu tez wychodził chłopak nie sugeruj się tym

Cytat:
dziś w pracy myślałam że padnę ze śmiechu. przyjechał szef i mówi że u jego żony byla dziewczyna na rozmowie kwalifikacyjnej (praca jako ekspedientka w jej sklepie spożywczym) tak się złożyło że szef był przy tej rozmowie i tak sobie siedzi i czyta jej CV i oczom nie wierzy .

Cytat:

Dziewczyny, powiedzcie mi jeszcze, jak to mm dawac na wieczor? Bo u nas cyc byl zawsze po kapieli, i potem juz spanie. Myc po tym zeby, czy nie trzeba?
jeju nie wiem czy ja dobrze robię, ale gdy A. nie chciala mleka to dawałam przez sen i wypijała.. i była to jedyna metoda, nie wiem czy mogę ją Ci poradzic, bo nie wiem czy to dobre rozwiazanie ( zaraz mnie zlinczujecie) ale moze sprobuj dac przez sen? ja daje z butli, bo A. zadnego kubka nie toleruje
teraz na szczescie zaczeła tolerowac mleko...

zdrówka !

Ala myje

Dziś A. szalała. nie mogłam jej dogonić na dworzu

Dziewczyny, moja mała ma straszny problem z zasypianiem, dopiero padła..
Dwie godziny się meczyłyśmy. Była zmęczona, tarła oczka, juz na stojąco przysypiala, jak ją kłade to ryk. biore ja do nas na łóżko przewraca się z boku do boku i sobie wstaje, w swoim lóżeczu ryk, a wykąpałam ją juz o 20.. a teraz padła sama ze zmęczenia. nie wiem co robić i już od dluzszego czasu tak mamy, więc nic jej nie dolega. Głaskanie nie pomaga, kołysanki tez nie , a z rąk się wyrywa.

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-05-19 o 22:56
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 22:57   #4566
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Powiedzcie jak to się stało, że z jednej Biedronki zrobiło mi się + 9 książek w arosie... a tydzień temu przyszło poprzednie zamówienie
co nakupiłaś?
ja się czaję na biedronkę

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
U nas dzien pelny WRAZEN
super!

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Nam osobiscie i tak szybciej zbijal goraczke ibum niz paracetamol .
J. nie gorączkuje, dostał przeciwbólowe kilka razy, ale generalnie mam wrażenie, że pedicetamol nie działa, już ibum w mniejszej dawce jest lepszy..

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Nie wiem czy uda mi się wszystko nadrobić więc napiszę na szybko jak było. Pierwszy dzień w pracy w porządku. Przed wyjściem J. zrobił mi papa, potem był z tż na spacerze, byli teściowie więc miał atrakcje. W dzień spał godzinę, w dodatku rano, więc wieczorem szybko padł. Jak wróciłam już spał, zobaczymy się jutro rano dopiero (mam nadzieję, że pośpi i da mi się jako tako wyspać )
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 22:58   #4567
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
czyś Ty to sama uczyniła????

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Tasia słyszałam że tormentiol jest rewelacyjny na odparzenia pupci (i koszt niewielki ok 7 zł) ale sama nie stosowałam
Sama Lubię dłubaninę ze śrubokrętem w różnych ustrojstwach
O tormentiolu coś słyszałam... Bez recepty jest? Jutro spytam w aptece

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Jak mi osttanio @ się spózniał , to głownym tematem było, gdzie drugie łóżeczko...;p nie, ze podwójne pieluchy, że jak wykarmimy, nieprzespane noce i inne atrakcje, tylko,własnie łózeczko ;D

Tz o tym myslalam. A moze cos takigo: https://www.google.pl/search?q=tapcz...n%3B1024%3B768
He he Bo to JEST problem
Co do linka - Krzyś by zleciał, On się tak kręci w nocy, ze czasem na szczebelkach prawie śpi

Co do placuszków - miałam wczoraj pisać, ale zaaferowałam się ząbkami - zrobiłam, wyszły całkiem smaczne (bez cukru, odrobinkę wanilinowego dałam ). Krzyś zjadł wszystkie, czyli 5

Dziś nadal pupcia odparzona cały dzień, podczas kąpieli Go bolało, ale po wysuszeniu i zasypaniu było ok Zasnął z żabą gumową z kąpieli
Ten ząbek tajemniczo skaleczony już nie boli Teraz to męka wyrzynania się górnych dwójek
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 23:04   #4568
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dobrywieczór

alliw obyś wyzdrowiała i za picie mleka Janka
a może sróbuj mu dać takie zwykłe z kartonika jeśli już mu podawałaś w sensie kaszkę, owsiankę. Może to przejdzie u nas A. nadal niet mm więc wieczorem w nocy i ewentualnie rano cyc w dzień nie daję chyba że gdzieś jesteśmy i nie mam jak jej podać czegoś innego.
Ale też muszę odstawić małą sypię się zęby mi się kruszą biorę witaminy ale chyba jednak za mało

Dziewczyny cieszę się że placiuszki smakują

Ja dziś umieram właściwie od wczoraj i żeby jutro mieć wolny ranek oczywiście ja wariatka zamiast rano posprzątać to teraz skończyłam myć podłogi na jutro

Czy wy macie też takie bolące okres? normalnie porażka jakaś nie dość że tampon do niczeg więc tylko podpaska to jeszcze co chwila wymiana tragedia

Gdzie wy miałyście dziś to ciepło 26 stopni? u nas do 13 zimno było wiatr po południu ok 15 zaczęło się ciepło robić i później już było fajnie i oby tak zostało

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Ja fenomenu tych brzydkich butów nie rozumiem także z resztą od Was się dowiedziałam jak się nazywają bo o tym że kosztują to już mi gdzieś śmigło.

Pani moja noga też urosła jedna do tego chyba jakąś deformację przeszła albo strajkuje? więcej niż 5 km w zakrytych butach typu trampki, adidasy, baleriny nie mogę zrobić bo mi drętwieje stopa delikatnie ponad palcami muszę ściągnąć buta odczekać 10 minut załołożyć i mogę wrócić do domu po godzinie jest ok. I to mi się od niedawna zrobiło straszne to jest już nie mogę doczekać się lata, ciepła i klapek.
Szkoda mi niektórych butów a nadają się pewnie tylko na pamiątkę albo do wystawienie na allegro bo są za małe przynajmniej prawy but

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2014-05-19 o 23:05
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 23:04   #4569
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

Czy wy macie też takie bolące okres? normalnie porażka jakaś nie dość że tampon do niczeg więc tylko podpaska to jeszcze co chwila wymiana tragedia
tak. mi raz 4 no spy nie pomogly, a w wannie czulam się jak do porodu...
Stary 2014-05-19, 23:09   #4570
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Juz po szczepieniu - ojjj ale byl placz, ale co sie dziwic, domiesniowo przeciez boli dobrze, ze cyc szybko ukoil ból

dostalam recepte na nurofen w syropie (moge to podawac albo paracetamol - jak tam chce) - jak to sie podaje, na lyzeczce do zlizania?
wszystko będziesz miała, albo są miarki na zakrętkach z takim jakby kroplomierzem i to bezpośrednio do buzi (pedicetamol) albo strzykawki-miarki (ibum), nurofenu nie widziałam, ale zawsze coś jest. do zlizania to nie bardzo bo to jest konkretna ilość do połknięcia.

Cytat:
A ja czekam na "wyrok" w sobote w nocy znow mnie zlapalo zapalenie pecherza. Dzis zanioslam mocz do badania, wynik ogolnego bedzie po poludniu, posiew dopiero w srode. Ale jak cos wyjdzie w ogolnym to i tak juz pewnie od antybiotyku sie nie wywine, zreszta nawet nie chce, bo rok temu sie migalam i na koniec wyladowalam w szpitalu. Wiec tym razem chce tego uniknac. Jak dostane antybiotyk, to niestety bede musiala odstawic Janka od cyca. I jestem lekko podlamana, bo co prawda nie karmie juz duzo (w dzien raz, na wieczor no i w nocy), no ale jednak karmie, sa to normalne posilki i nie mam pojecia jak te cycki mialabym zastapic, tzn czym Dzis udalam glupia i zrobilam ta probke enfamilu w kubku, tiaa powachal i odwrocil glowe. Nie wiem co robic

Cytat:
Bylam w sklepie z wozkami i chcialam dokupic ten pałąk do maclarena - i suprajs, bo Maclaren ze wzgledow bezpeiczenstwa nie produkuje juz oryginalnych swoich palakow do tych wozkow (pasy sa bezpieczniejsze) - ehh..
też mam wózek bez pałąka i szczerze mówiąc nie potrzebuję go, zapinam pasy i jest ok. bez pasów i tak bym nie puściła bo by wyleciał z wózka
Stary 2014-05-19, 23:10   #4571
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś umieram właściwie od wczoraj i żeby jutro mieć wolny ranek oczywiście ja wariatka zamiast rano posprzątać to teraz skończyłam myć podłogi na jutro

nie mnie nic nie boli .czuje tylko takie spiecie w dole brzucha . no i podpaski sobie nie wyobrażam .nie dałabym rady .

Moni_ka -a jak w pracy ?jak J?

Tasia-dobrze ze z pupą K lepiej
Stary 2014-05-19, 23:11   #4572
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
aaa o to ci chodziło, eee wrzucasz do wody i pływa albo nie
boszzzz

Cytat:
Dziekuje Wam za wsparcie, ale sprawdzil sie czarny scenariusz. Dostalam antybiotyk na 10 dni, nie wolno przy nim kp Wyniki mam bardzo zle, ale nie tak fatalne jak rok temu, wiec powinnam dac rade.

Kochana, bardzo współczuję, że to tak nagle musiało wyjść... Ale powiedz sobie, że kiedyś musiało! No i te driny! (ja nie mam szansy od prawie 2 lat... i się nie zanosi przez kolejny rok co najmniej )
Janek się przyzwyczai do mm
Co do mycia zębów - jak jeszcze kp, Krzyś zasypiał podczas i spał dalej, więc nie było szans na umycie. Teraz po wypiciu mm jeszcze się kitłasi w łóżeczku, troszkę pogada, popatrzy, co robimy itp. - więc myję Mu ząbki po wypiciu mm

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Nie wiem czy uda mi się wszystko nadrobić więc napiszę na szybko jak było. Pierwszy dzień w pracy w porządku. Przed wyjściem J. zrobił mi papa, potem był z tż na spacerze, byli teściowie więc miał atrakcje. W dzień spał godzinę, w dodatku rano, więc wieczorem szybko padł. Jak wróciłam już spał, zobaczymy się jutro rano dopiero (mam nadzieję, że pośpi i da mi się jako tako wyspać )
Pierwsze koty za płoty!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 23:12   #4573
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Pani, możesz zaszaleć w Arosie bo zniżka znowu jest
a kysz!

Cytat:
rano wyjazd z chaty a jak ją odbieram to po godzinie zasypia
jest mega!

Cytat:
kolejny siniak - tym razem na brodzie
szaaallonnna!

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
to zostaje nam do funkcjonowania przedpokój, a w nim mały stół, przy którym wieczorami z TŻ pracujemy (a raczej ja coś tam piszę, a on czyta).
masakrejros. mam nadzieję, że już wkrótce!

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
z liceum???? niezle
lubię brzydkie buty
fason i stajl martensów nic a nic się zmienił.

Cytat:
lmam nowe buty i torebke, mloda kiece, plaszczyk przeciwdeszcowy, i gumiaczki, a maly pseudo crocsy za 12 zeta w smyku z Kubusiem Puchatkiem

poka buty i torebkę

Cytat:
Po kapieli ostatni raz dalam cyca nie jadl dlugo, jakby cos czul
i tu się poryczałam.
Alu, dużo siły dla Ciebie. Nasze dzieci duże już są. Janek da radę. Za Ciebie kciuki trzymam.
najsmutniejsze, że i Ty, i on tak brutalnie musicie przerwać kp

Cytat:
co nakupiłaś?
dziś już mi wysłali (pierwszy raz takim pieronem), więc jutro pokażę

A w pracy jak?????
J. widzę dzielny mężczyzna

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 23:13   #4574
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
też mam wózek bez pałąka i szczerze mówiąc nie potrzebuję go, zapinam pasy i jest ok. bez pasów i tak bym nie puściła bo by wyleciał z wózka
ja bez pasów sobie nie wyobrażam . ale pałąk się przydaje bo dzieci lubią się trzymać .jakos im tak bezpieczniej chyba ....
Stary 2014-05-19, 23:14   #4575
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Nestelle mi chyba za dużą dziurę między nogami zostawili to nie dość że czuję jak mam przewiew to jak leci ze mnie to jak z wodspadu tmpon i podpaska do wymiany nie wyobrażam sobie wyakacji pod tym względem. w dodatku tak mnie ciągnął dziś lewy jajnik że aż noga mnie ciągnęła od tego możliwe to ?

Monik_ka.g za pierwsyz dzień pracy i za dzielnego Jakuba cmok:

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

a bzinka gdzie jest bzinka ?
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 23:17   #4576
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

A moja A. za żadne skarby świata nie da zalozyc pasow, wyrywa się, ryk i w ogole masakra, strasznie nerwowa jest jak czegos nie dostanie co chce to az sie "prostuje" w taki pałąk cala i sztywnieje
Stary 2014-05-19, 23:18   #4577
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Zasnął z żabą gumową z kąpieli
słodyszka

Cytat:
Szkoda mi niektórych butów a nadają się pewnie tylko na pamiątkę albo do wystawienie na allegro bo są za małe przynajmniej prawy but
heh... no toż samoż. mnie też bardziej prawa się nie mieści

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 23:23   #4578
nestelle
Zakorzenienie

[QUOTE=moni_ka.g;46531806N ie wiem czy uda mi się wszystko nadrobić więc napiszę na szybko jak było. Pierwszy dzień w pracy w porządku. Przed wyjściem J. zrobił mi papa, potem był z tż na spacerze, byli teściowie więc miał atrakcje. W dzień spał godzinę, w dodatku rano, więc wieczorem szybko padł. Jak wróciłam już spał, zobaczymy się jutro rano dopiero (mam nadzieję, że pośpi i da mi się jako tako wyspać )[/QUOTE]

Cytat:
lubię brzydkie buty
fason i stajl martensów nic a nic się zmienił.
no tak ...pamiętam je ....

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Nestelle mi chyba za dużą dziurę między nogami zostawili
bosh Oliwka
. a przed porodem tez takie obfite @ miałas?
a może po drugim będzie lepiej .no ja mogę podpowiedzieć ze po 3 to już lajcik

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Dobranoc
Stary 2014-05-19, 23:25   #4579
BYou
MBZ♥

Alliw poryczałam się nie wiem co doradzić, nie wiem co napisać
Zoś jak nie zaśnie przy butli to myje ząbki normalnie szczoteczką, jak uśnie to tylko przecieram na śpioszka.

Oliwka, o kurde:/ja biorę tabsy takze mam lajt pod tym względem.

Monika cieszę się, że Oboje tak dobrze znieśliście rozłąkę
A teściowa może teraz ciumkać i zdrabniać do woli czy TŻ ją powstrzymuje?

Nestelle my z pałąkiem w quinnim jeździmy od marca-zdarza się jechać bez pasów ale jak Zoś jest przodem do nas

Pani coś nakupowała na arosie?ja się muszę powstrzymać z zakupami bo się nie zabiorę z powrotem

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 23:36   #4580
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
o matko
ale jak to wszystkie? dlaczego? po ciąży noga Ci urosła ?
(ja bym miała załamke . mi tak po 1 ciąży i po 2 się stało . dużo butów poszło na wydanie . po 3 ciąży na szczęście nie . ufff bo dużo butów traktuje jak inwestycje .)
mi też urosła, jedynie w kalosze wciskam nogę, choć ewidentnie są ciaśniejsze, reszta butów do wymiany....... do tej pory chodziłam głównie w trampkach bo tak mi było wygodnie na spacery z J., ale do pracy... kicha. jak nic czekają mnie zakupy, ale strasznie ciężko mi coś kupić. wszystkie buty mnie gniotą, obciskają, obcierają

Cytat:

przykro mi, że tak...

u nas kąpiel, potem była butelka (teraz kasza na mm), mycie zębów i usypianie.

Cytat:
ja bez pasów sobie nie wyobrażam . ale pałąk się przydaje bo dzieci lubią się trzymać .jakos im tak bezpieczniej chyba ....
w poprzednim wózku J. trzymał się ramy, tak po bokach... pałąk interesował go o tyle, że materiał na nim się kręcił. teraz nie ma i nie narzeka. mam opcję dokupienia ale szkoda mi kasy

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
A moja A. za żadne skarby świata nie da zalozyc pasow, wyrywa się, ryk i w ogole masakra, strasznie nerwowa jest jak czegos nie dostanie co chce to az sie "prostuje" w taki pałąk cala i sztywnieje
mój od skończenia 5 m-cy jest w spacerówce, więc i w pasach to przyzwyczajony. ja nie przyjmuję opcji bez i on o tym (chyba) wie a ryk jest jak te pasy rozpinam i go wyjmuję, więc jak trzeba dojść kawałeczek do samochodu i wózek też bierzemy to zawsze J. na rękach a wózek osobno bo jak wsadzę go to już nie wyjmę bez histerii po tak krótkim czasie. tylko na huśtawki mogę go wyjąć.

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Monika cieszę się, że Oboje tak dobrze znieśliście rozłąkę
A teściowa może teraz ciumkać i zdrabniać do woli czy TŻ ją powstrzymuje?
mam nadzieję, że tż czuwa.... teraz już zawsze t. będzie przychodzić pod moją nieobecność, więc moja kontrola się skończyła.
Stary 2014-05-19, 23:38   #4581
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Uff nadrobione....perespektyw e mialam straszna,dziecie tak wielbi moj telefon,ze mi go poprzestawiala tak,ze netu nie bylo....

Alliw bardzo mi przykro, trzymam kciuki za Was.

Oliwka no prosze Cie, splulam sie ze smiechu...( moja kumpele jak szyli po porodzie to powiedziala doktorkowi ktory byl przystojny,panie szyj na swoj rozmiar, potem bardzo zalowala....)
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 23:52   #4582
nestelle
Zakorzenienie

Despa-no błagam, przez ciebie tak ryknelam śmiechem ze tzta obudziłam...:-D . (R na szczęście śpi).zrobiłaś mi noc :-D.

Moni_ka...to mam nadzieje,ze tz się spisze i ciumkania nie będzie.
Co do pałąka to ja w jednym wózku mam a w drugim nie,i zauważyłam że dzieci lubią pałąki.ale jak nie ma to nie ma problemu.ale R musi się czegoś trzymać -nawet jak jedzie autem w foteliku to trzyma się pasów samochodowych.

Pisałam dobranoc -a spać nie mogę. Musze się dobić książką ;-)

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-20, 00:07   #4583
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Hej hej
Alescie sie rozpisaly - tak jak zawsze pod koniec watku - w takim tempie moze na weekenda nowa czesc bedzie

Wybaczcie ale nie nadrobie dzis - ide spac zaraz

AGATECZKO
- ciesze sie bardzo ze pan rehabilitant doradzil cos sensownego - a rezonans na prwno tez wyjdzie OK dalsze mocne bardzo

Tak samo za mamusiowe USG cycusiow i jamy brzusznej.

TASIA
- niezly sen ...!!!
I zazdraszczam kompletowania wyprawki
( juz sobie obiecalam ze jak bede miala kiedys nastepne to na pewno nie obkupie sie jak teraz - bo w poowie nie chodzil, mogl jasne ale mialam swoje ulubione i do zdarcia haha. A mama mowila, lecz nie chcialam sluchac )

No wiec GASZE SWIATLO

Dobranoc

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 01:57   #4584
maria28
Kniaginia

Jej, współczuję tych problemów z nogami/butami.
Ja wchodzę we wszystkie buty i spodnie sprzed ciąży.
Tylko problem z górnymi partiami - staniki niektóre za duże, cycki sflaczały

Cytat:
Po kapieli ostatni raz dalam cyca nie jadl dlugo, jakby cos czul

Ale -musisz się leczyć. Co Jankowi po chorej mamie?
Trzymam kciuki!

Cytat:
Pierwszy dzień w pracy w porządku. )

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Uff nadrobione....perespektyw e mialam straszna,dziecie tak wielbi moj telefon,ze mi go poprzestawiala tak,ze netu nie bylo....

( moja kumpele jak szyli po porodzie to powiedziala doktorkowi ktory byl przystojny,panie szyj na swoj rozmiar, potem bardzo zalowala....)
Moja mi notorycznie tworzy dodatkowe ekrany i usuwa skróty z pulpitu. Poza tym pacia tymi paluszkami dotykowo i odkrywa w telefonie możliwości, o których nie wiedziałam

AAAA!
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 05:52   #4585
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej

i znowu piszecie na zółto

K. już tak wyćwiczył się w przedrzeźnianiu kaszlących ludzi, że nawet zaczął zasłaniać rękami buzię jak to robi

a wczoraj mieliśmy nestellowy dzień- calutki przeganiany i nie wiem czy K. nie przechoruje go. oby nie. aż mi go szkoda było, tyle godzin w samochodzie. niby z klimą ale i tak gorąco było

z tym obcinaniem paznokci to u nas położna obcięła małemu 3 dni po porodzie. może dlatego teraz ma takie dziwne

despa wspólczuje nocki. jak dzis?
no nie mogę z koleżanką i szyciem na rozmiar doktorka

nestelle gratuluję lepszych nocek nie przesadzaj z tymi randkami bo zaraz Antosia nie da spać
i z ciekawości spytam: jak u Was wyglądają zajęcia dla maluchów na basenie? co tam robicie? Roszek bez problemu zanurza buzię pod woda? rusza nóżkami jakby pływał żabką?

trolla racja z tym światłem
chamstwo z kradzieżą żelu ciekawe czy brudnego pampersa też by zawinęli
my pierwszy raz na basenie byliśmy dopiero 2 tyg temu.
a ile u Was kosztują zajęcia dla dzieci?

achna dzielna byłaś z oddaniem kocyka
Karol jadł i fasolke szparagową i kapustę już dawno (jak jeszcze w miarę normalnie jadł)

Moderna za szczepienie. biedny Marcelek ale dobrze że już po wszystkim

alliw o jeny. oby wyniki były dobre ale w razie czego może dostaniesz taki antybiotyk, przy którym można karmić

kurde doczytałam płakać mi się chce
skąd to cholerstwo się bierze? zdrowiej szybko
jak nocka?
ja rozgniatam banana i wrzucam do kaszy, może tak spróbuj.
nie ma co się oszukiwać- mm śmerdzi i to okropnie ale moze Janek w końcu się przekona. musisz ciągle próbować
co do mm to u nas jest tak: kąpiel, mm, mycie zębów i dobranoc

Pani za zakupy w Lidlu. musiałaś stoczyć walkę czy w miarę kulturalnie było i kupiłaś co chciałaś?

Torres dorosły chłopak własny portfel i te sprawy

z niejedzeniem to znowu K. nic obiadowego nie chce jeść. na zęby już zwalić nie mogę, bo to chyba jeszcze nie czas na piątki
dobija mnie to, bo się staram, wymyślam, robię a on nawet nie spróbuje tylko odwraca głowę. słoiki też niedobre, wszystko peee. czasem jak na siłę mu wcisnę coś do buzi czy choć ubrudze usta i posmakuje to zje parę kęsów ale to wszystko, dalej nie chce i już. nawet zaczynam sobie odpuszczać walkę, że ma być bez soli, bez cukru i super zdrowo oby tylko coś zjadł. a on najchętniej i tak jadłby mleko. nie wiem już co robić. ręcę, cycki i wszystko inne mi opada. ryczeć mi się chce jak czytam, jak Wasze dzieci ładnie jedzą

placki Oliwki znowu robiłam w niedzielę i k. zjadł 2 gryzy a ja resztę

co do crocsów to mi też się nie podobają i pewnie sobie bym nie kupiła ale na basen czy do ogrodu mogą być super

Tasia niezły sen ale na prawdę mogło by tak być. Może Anielka przyniosłaby Ci swojego mopika
5 placków Ci wyszło z tej porcji? i Krzyś to wszystko zjadł?
to ja nie wiem jakie Wy macie te łyżki stołowe? mi wychodzi ok 20 placków albo i więcej

OTJ ulala ale romantico wieczór się szykuje

Maria wypiłabym redbulla albo inne takie świństwo. uwielbiam a nie piłam odkąd zaszłam w ciążę
zostawiłaś zapalone światło
Stary 2014-05-20, 06:40   #4586
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Despa-no błagam, przez ciebie tak ryknelam śmiechem ze tzta obudziłam...:-D . (R na szczęście śpi).zrobiłaś mi noc :-D.

Moni_ka...to mam nadzieje,ze tz się spisze i ciumkania nie będzie.
Co do pałąka to ja w jednym wózku mam a w drugim nie,i zauważyłam że dzieci lubią pałąki.ale jak nie ma to nie ma problemu.ale R musi się czegoś trzymać -nawet jak jedzie autem w foteliku to trzyma się pasów samochodowych.

Pisałam dobranoc -a spać nie mogę. Musze się dobić książką ;-)

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
Nestelle poprawilam Ci wieczor? To teraz kolej na dzien...bo jak ja zapytalam czy rozmiar byl dobry powiedziala.ze musial miec jakis dzieciecy bo nawet najmniejszego tampona nie wsadzila i musiala byc poprawka szyciowa....

Nocka lepsza bez pobudek,ale chyba sie przejde po poludniu do lekarza bo coprawda katar sporo mniejszy,ale splywa do gardla i w momencie zasypiania kaszle.

Bylam wczoraj na szmatach i za 30 zl przynioslam siate ciuchow,jak wyschna pokaze- nawet moj chlop sie przekonal jak za 9 zl trafil spodenki dzinsowe takie 3/4 levisa

No chyba tyle na rano, glowa mnie boli cisnieniowo,wiec proponuje krakuskom brac parasol bo jakies burze czy przelotne deszcze obstawiam.

No to milego dnia bo pora gasic swiatlo po Kwiaruszku
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 08:03   #4587
cathlyn
Rozeznanie

Hej nie nadrobilam dotarłam do wycieczki Kasi ( super foty i świetnie wygladacie a Milus przeslodziak!)
U nas od wczoraj z wizyta tesciowa wiec mnie nie bedzie przez jakis czas a i nie wspolczuc mi tu tylko gratulowac troche odpoczne
Stary 2014-05-20, 08:29   #4588
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Hej nie nadrobilam dotarłam do wycieczki Kasi ( super foty i świetnie wygladacie a Milus przeslodziak!)
U nas od wczoraj z wizyta tesciowa wiec mnie nie bedzie przez jakis czas a i nie wspolczuc mi tu tylko gratulowac troche odpoczne
to gratuluje - odpoczywaj
jak dlugo Cie nie bedzie ?

Agateczka daj znac jak dzisiejsze wyniki rezonansu
Stary 2014-05-20, 09:05   #4589
cathlyn
Rozeznanie

Jeszcze nie wiem jakos sie nie pytałam kiedy jedzie dzisiaj wybywam na zakupy ! Jupi
Stary 2014-05-20, 09:54   #4590
bmma
Zadomowienie

Witam w ten piękny dzień
Cytat:

zdrówka, serce, aż boli jak się czyta, ale dacie radę. Mocno trzymam kciuki. Potem wracacie do cyca?
Ja bym spróbowała jeszcze inne mleko. Enfamil z rossa ślicznie pachnie i fajnie smakuje. No jak zaśnie to nie umyjesz :/

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Dziewczyny, potrzebuję fotkę laktatora Philips. Wspomożecie?

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2014-05-20 o 09:52
bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości