|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Aa2 Ty też?
![]() ![]() Ciśnienie mam dobre, ale widzę, że Ty i Dzanet koniecznie musicie wypić kawkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
A ja się będę kłócić w moim szpitalu: Bo gadają,że poród z bliską osobą jest płatny a guzik prawda,bo wszędzie czytam i ciężarna ma prawo do tego aby bliska jej osoba była przy porodzie za darmo.. U mnie za taki luksus płaci się bodajże 200 zł...
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mam zrobic glukoze fujjjjjjjjjjjjjjjjjj |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do porodówki to .... ![]() a w PL ...
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Zakorzenienie
|
hejjj a co z Latte? wszytko u niej ok? bo cos nie pisze
|
![]() ![]() |
![]() |
#4386 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pokaz im na pismie ze to nie peawda. W koncu to.nie prywatny szpital. A co do jedzenia... W niemueckich szpitalach masz tak ze distajesz menu i zaznaczasz co chcesz na sniadanid co na obiad a co na kolacje. No i obcokrajowcy mam na mysli muzulmanow dostaja z wolowina albo z drobiem bo oni swini nue jedza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak się zdecyduję na poród z Tż to będę im machać przepisami,że on ma prawo przy mnie być i nie mają nic do gadania,bo ja za poród z bliską mi osobą nie zamierzam płacić,bo wg prawa nie może mi nikt tego odmówić i taka osoba ma pełne prawo znajdować się przy mnie przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych... Haracz i tyle. Ja jak po poronieniu leżałam w szpitalu to płakałam aż,że głodna jestem i koleżanki przywiozły mi jedzenie jadąc 30 km,bo tam to normalnie wyglądało jakby ktoś się zrzygał,wszystko takie niedobre,na kolacje chleb twardy,z 10 gram masła i mortadela... Ale pracowałam kiedyś w cateringu i tak robili jedzenie dla szpitala i wszystko jak w restauracji,te ciężarne to miały na prawdę super jedzenie i inne odziały też a czemu? Bo szpital znajdował się przy samej granicy niemieckiej i w sumie to miasto bardzo działa z Niemcami i mają wspólne interesy,ot co ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie miałam pytać, który masz tc, ale skoro robisz glukozę to musisz być wyżej niż ja i Dzanet (u nas 22). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46525565] Mi zawsze lekarka mówi, szyjka ładna, długa, 35mm, zamknięta i twarda. Skoro od początku mamy 35 mm to już tak po prostu mamy, ale to nie jest krótka szyjka ![]() Wróciłam od lekarza. Niby ok, krew i mocz w normie, szyjka ok, ale te twardnienia martwią nie tylko mnie ale i moją ginekolog ![]() ![]() ![]() ![]() Dodam że luteiny jeszcze w ogóle nigdy nie brałam i zła jestem, że znowu jakiś badziew muszę sobie tam wciskać i to jeszcze 2 razy dziennie po 2 tabletki ![]() Mężulek mnie rozbroił ![]() ![]() ![]() Tak, tak mój też tak mówi, że ważne ze jest na jednym poziomie ![]() ja jak stoję też mam twardy ![]() a co do infekcji to np. infekcja pochwy również może powodować skurcze, dlatego ja mam profilaktycznie brać jedną globulkę co tydzień... - ale u mnie akurat często występowały swędzenia, infekcje pochwy/sromu a mąż dobry ![]() Cytat:
i pobolewa Cię po tym brzuch? dużo razy pod rząd robią Ci się te "górki"? przepraszam za tyle pytań ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Staraj się odpoczywać więcej. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4390 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A wykupujesz noc dla tżta jak bedziesz rodzić ? ja mojego namawiam na to, bo to fajna rzecz, pierwsza noc z maluszkiem jak nie bede miec komplikacji ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio pytałam lekarza czy to nie za wcześnie bo czytałam że od 24tyg. ale on powiedział że miałam test diagnostyczny (75g) i go można juz od około połowy ciąży. Drugi jest jakiś weryfikacyjny (o ile nazwy nie pomieszałam) i wtedy pije się roztwór z 50g glukozy i robi się go w późniejszej ciąży. ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Mam żelki haribo!!! ![]() i krakersy ![]() ![]() popijam sokiem pomarańczowym i spełniam swoje zachcianki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4392 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4394 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do jedzenia w szpitalu to ja po porodzie wyszłam z waga jak przed ciąza , brzuszek odstawał troche ale ja tak mam , zawsze miała lekki brzucholek Cytat:
glukoze musze zrobić do 13 czerwca, wiec dostałam wybór ![]() ale chyba sie zmobilizuje i zrobie pod koniec tyg juz bo maż w domu jest i przynajmniej mały z nim zostanie a ja poświece te 2 godziny |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4395 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poród rodzinny w szpitalach publicznych jest bezpłatny, zatem jakakolwiek opłata za poród rodzinny jest pobierana bezprawnie. Jedyne koszty porodu rodzinnego mogą dotyczyć zakupu obuwia ochronnego, odzieży ochronnej czy posiłku dla bliskiej osoby. Jakakolwiek opłata pobierana przez szpital powinna być zgłoszona do Narodowego Funduszu Zdrowia, który może nałożyć na szpital karę finansową. u nas w szpitalu klinicznym 150 zł odzież i ewentualny posiłek dla męża
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4396 |
Zakorzenienie
|
ide sie myć i spać
![]() I jeszcze czopencje musze sobie zapodać, a ja tak nie nazwidze wpychać sobie czopków blee ![]() ![]() ![]()
#4397 |
Zakorzenienie
|
Ana jak byłas u lekarza i było si top u ciebie na pewno nic złego sie nei dzieje , pewnei sie organizm przygotowuje, ale dobrzez e zwracasz uwage na takie rzeczy
ja tez myslałam z emoje pobolewania itd to norma a tu po badaniu wyszło ze jednak nie, nie ma co sobie samemu stawiac diagnoz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Wtajemniczenie
|
dobra mam pytanie
![]() ![]() ![]() ![]() a no i jest problem.... nie mam odkurzacza ![]()
#4400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to samo z opłacaniem sal, połoznych itd, nigdy dobrze nie bedzie jak bedziemy sie na to zgadzac i nie wazne czy stac mnie na to czy nie, po prostu kazdy powinien byc traktowany godnie sama jak szłam rodzić pilnowałam zeby było dobrze, jedyne do czego moge si eprzyczepic to sale ciasne małe, brak ciepłej wody przez chwile dopóki z rur nie zleciała i takie tam, ale opieke miałam ok |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ze strychu :p na srychu bylo i sie zapytalismy czy mozemy. No i mamy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#4402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze,żeby opieka była ok i mnóstwo szacunku dla ciężarnej... Ja przed łyżeczkowaniem się już nasłuchałam od pielęgniarek"kur.. taka młoda 20 parę lat nie wie gdzie nogi rozkładać,tu jest zabiegowy proszę pani! Nosz kur..nawet 60 latki wiedzą co robić a taka młoda nie wie,wstyd" myślałam,że je tam zabiję za te teksty... Na szczęście na lekarzy trafiłam normalnych i gdyby nie ich delikatność i szacunek to wyszłabym z gorszą depresją niż miałam... I nauczyłam się nie siedzieć cicho i teraz w razie jakichkolwiek zastrzeżeń będę im głośno mówić co mi nie pasuje,bo drzeć gębę o podwyżki to są pierwsi ale zapomnieli na czym polega idea ich pracy. A ja się okraść nie dam ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4403 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haribo ![]() ![]() Cytat:
Np jak jest się z dzieckiem w szpitalu wg prawa rodzicowi przysługuje taki pobyt bezpłatnie. I na przykład u nas rodzic dostaje krzesełko obok łóżka dziecka (nic więcej nie dostanie) i to dostaje za free, ale trzeba zapłacić 7 zł za dobę tytułem zużycia prądu, wody... Niestety u nas w szpitalach sytuacja finansowa jest ciężka i potem wychodzą takie kwiatki. Chociaż na poród i opiekę u nas w szpitalu złego słowa nie mogę powiedzieć. Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2014-05-19 o 21:47 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tym ze cała opieka przynajmniej jak ja byłam była ok dla mnei jak i dla innych cieżarnych a troche ich przeszłam bo leżałam tam 2 tyg, a po porodzie jak wszytkie przychodziły na sale to chwaliły sobie opieke na porodówce wiec połozne ok i to najwazniejsze co do tego jak traktowano ci epo poronieniu to az ![]() no cco za france , a 20 lat to juz nie gówniara która nei ma co z nogami robić ![]() moje sis w tym wieku została mama-całkiem świadomie, nosz kurde niektóre 20 maja wiecej w głowach niz nie wiem 28, 30 czy wiecej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() sama będziesz odnawiała? ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() Metam a co do opieki po poronnej to tragedia... ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Rozeznanie
|
Więc opiszę moją dzisiejszą sytuację w pracy z Zusem...
Musiałam podpisać plik papierów...m.in. czy jestem spokrewniona z prezesem, dlaczego dostałam umowę o pracę na 2 lata beż żadnej wstępnej, z kim pracowałam na zmiany, po ile godzin, w jakie dni, w jakim terminie dostarczałam zwolnienia pracodawcy............... ... A wszystko przez głupotę firmy. Pracowałam pół roku bez umowy, i od razu potem umowa na 2 lata, Zus sprawdził moje miejsce pracy i wyszło co innego niż mówił mój pracodawca, na kamerach wszystko jest i to będzie sprawdzone, księgowa w biurze spóźniła się 2 razy z dostarczeniem mojego zwolnienia do Zusu, nie miałam szkolenia BHP tak jak i większość pracowników w firmie... I teraz firma ma mega duże problemy bo ich Zus trzepie jak może a ja cierpię przez nich bo nie mam pieniędzy ![]() ![]() ![]() ![]() A na pocieszenie zrobiłam kotletów z piersi na 2 dni i połowę zjadłam ![]() W trakcie robienie nawet nie wiem kiedy i jak zjadłam pół kilo krówek ![]() Mam spuchnięte stopy, moje palce u stóp są szersze niż dłuższe, nogi mam jak z betonu takie ciężkie... Jest mi gorąco i zaraz mnie coś trafi... Jak ja przeżyję to lato to nie wiem. No i dorobiłam się 4 centymetrowego rozstępa na zboczku ![]() ![]() ![]() Nie no ale jakoś się nie przejmuję. Robię co mogę żeby tego uniknąć ale jak się ma skłonności to nawet czarodziejska różdżka nie pomoże ![]() ![]() ![]() I pocieszę Was ![]() Pamiętacie zdjęcie brzucha jaki kiedyś wrzuciłam? Taki jak moja siostra miała na 2 lata po porodzie ![]() Dzisiaj mi pokazała brzusio i prawie nic nie widać. Rozstępu się skurczyły, są prawie nie widoczne, pozbyła się zwisającego brzuszka, schudła i jest git ![]() ![]() ![]()
#4407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gilki zatrzymuja sie w tym plastykowym pojemniku który przytykasz do noska, nei ma szansy sie przedostac bo zabezpieczone to jest no w fridzie taka gąbka-filtrem który gili ni epóści |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą niejedna 20-latka jest lepszą matką niż taka 30-tka... Ale tam nawet nikt nie pomyślał o opiece od psychologa. Jedynie lekarze-faceci dali mi ogrom wsparcia,nadziei i szacunku i nawet mimo,że to puste jajo jeden z nich nie używał określenia zarodek,płód tylko dziecko,więc mieli bardzo ludzkie podejście i nie mam nic im do zarzucenia nie to co te święte krowy,które uważają się za lepsze od lekarzy... Ana,szczerze?Gdyby Tż nie wysłał mnie na kopach do psychologa to by chyba mnie tu nie było dzisiaj.. Czasem wystarczy trochę ludzkiego podejścia a nie leżysz w szpitalu,wiesz,że nie będzie dziecka a tu jeszcze przy otwartych drzwiach na przeciwko robią KTG kobiecie w ciąży i kładą Cię z ciężarną... Nie życzę tego nikomu... Potem każdy się dziwi skąd tyle psioczenia na lekarzy... Monika,MASAKRA... To straszne co oni wyprawiają...Ale oszczędności trzeba szukać wszędzie. Szkoda,że Ty na tym cierpisz...Ale,że kamery sprawdzają to aż jestem w szoku... Większe sprawdzanie niż przez cbś... A z tymi rozstępami to masz dużo racji ![]() ![]() ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-05-19 o 22:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4409 |
Wtajemniczenie
|
aa2 dzięki
![]() Mo_onika_ika masakra... przeciez to nie twoja wina tylko pracodawcy... zarty jakieś ![]() co do rozstepow to super wiadomosc ![]() ![]() ![]() ja to jak sie nasmaruje oliwką to mam takie czerwone te uda i dupe... i takie dziury ze nie moge na siebie patrzec fuuuuuuuuuuuuuj ![]()
#4410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.