|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
|
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do dziewczyn, które kupowały spacerówkę - co Was do tego skłoniło? Obadałam dziś swoją z zestawu i można ją rozłożyć prawie na płasko - dziecko leży jak na klinie. Chcę kupić parasolkę do wózka, bo Kacper nie lubi mieć zasłoniętej budki. Na co zwracać uwagę?
|
|
#3123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie każda ma filtr uv (te są niestety droższe bo filtr jest wyższy).Normalny materiał ma porównywalny do 6spf. Zamocowanie (większość jest wypinanych a reszta zostaje na wózku). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
super- u mnie pobudki w nocy są nadal
|
|
#3125 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
teraz dla niemowlat jest w kropelkach http://vibovit.pl/produkty/vibovit-baby/vibovit-baby/ ale wit.D jest w nich 1200 j.m Cytat:
oj kobietki![]() co do ubioru w takie ciepełko to tak jak dziewczyny pisały-bodziak a przy wiaterku ew.czapeczka-ja jakoś boje się o uszy ![]() Cytat:
co do parasolki to tak jak pisała the light zwracaj uwagę na mocowanie
|
|
#3126 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam te ksiazke. Przy moim siedmiolatku testowalismy metodę samodzielnego wyplakiwania. Pamietam jak stalam pod drzwiami jego pokoiku i ze scisniętym sercem sluchalam zalosnego placzu. Wtedy traktowalismy te ksiazke jak guru. Dzisiaj bardzo załuję tamtych chwil, nawet sie nie obejrzalam a moj malenki synus stal sie wielkim chlopakiem i mam odczucie, ze z powodu tek ksiàzki chwilami nie wychowywalismy Tymka tylko go tresowalismy Dlatego przy Oliwce i teraz przy Beniu porady z tej ksiazki poszly głęboko w kąt. Stosujemy metodę tulenia i przytulania, wspolnego zasypiania i po prostu bliskosci ile sie tylko da. Dzieci tak szybko rosną, za chwilę będą nastolatkami, ktore srednio znoszą prezytulanie, więc "ładuję baterie" na zapas. Co do usypiania Benka - usypiam go przy piersi i poki co nie mam zamiaru z tego rezygnowac. Jest nam tak dobrze. Oliwke tez tak usypialam i naprawdę nie wiem kiedy to zlecialo, ale moja malenka dziewczynka ma juz 4,5 roku i zasypia sama w swoim lozeczku. Wszystkie etapy przeszlysmy plynnie i bezboleśnie. Gorzej bylo z Tymkkem, bo jak pisalam wczesniej , on byl tresowany niestety. Wybaczcie za te dlugie wywody, ale pomyslalam, ze napisze jak to u nas bylo, moze ktorejs przydadzą sie moje doswiadczenia jako przyklad i zaoszczedzą stresu i łez
|
|
#3127 | ||
|
Rozeznanie
|
Bomba! W końcu cudowna pogoda!
Byliśmy już z Karolciem na spacerze (w nosidle ) ale plecy mi się szybko zmęczyły i zastanawiam się czy to dlatego, że coś źle zapięłam czy to normalne ?Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3128 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A może to wina nosidła? Jakie masz?
|
|
#3129 |
|
Rozeznanie
|
dokładnie takie
Dostałam w spadku więc nie wiem czy to nie jest jakiś stary model, który jest juz poprawiony
|
#3130 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zgadzam się w 100 proc. moja pierwsza córka też była biedna bo chciałam przy niej być taka bardzo korekt i tylko się on i ja stresowałyśmy z Tymkiem staram się bardziej wyluzować, nie zawsze mi to wychodzi ale bardziej słucham się instynktu niż porad z książek---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3131 |
|
Zadomowienie
|
Miałam kiedyś avatar ale wizaż robił 2-3 lata temu jakieś zmiany i wszystko poszło w kosmos.
Potem mi się już nie chciało ustawiać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak patrze w lustro to ma nogi wiszące ale nie tak do końca no i klatą jest całkiem przytulony do mnie, nie ma luzów. Teraz jak znowu ubrałam to plecy mnie bolą jeszcze bardziej, tyle, że mnie ogólnie bolą więc nie wiem czy akurat nosidło jest przyczyną, najwyżej je wywalę, to już będzie drugie ![]() co myślicie o tym?
Karol - 05.01.2014 Edytowane przez punamama Czas edycji: 2014-05-19 o 13:30 |
|
|
|
|
#3133 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#3134 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I żeby nie było - w żaden sposób nie promuję szybkiej rezygnacji z piersi. Po prostu powyższy skrót myślowy jest z deka, hmm, bezsensowny? Tracy Hogg pisze, żeby piersią na żądanie karmić tylko w pierwszym dniu życia, a potem nie częściej niż co 3 godziny. Mnie to zabiło. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za wszystkie rady w sprawie ubrania maluszka
|
|
|
|
#3136 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak tam Twoje ćwiczenia,są już efekty? ad.2 ta cała Hogg to jakas psycholożka? cos kojarze to nazwisko z programu super niania na jakimś programie ![]() ad.3 u nas było dziś 22 stopnie ale czasami mocniej zawiewało i Artur miał bodziaka z kr.rękawem,cienką bluzeczkę i rajtuzki no i czpcię "dziurkowaną"
|
|
#3137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3138 |
|
Rozeznanie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Ktoras tu kiedys pisala że zna godny polecenia lumpex w Krakowie. Mogę prosić o adres? Zupelnie mi wypadl z glowy
Karol - 05.01.2014 Edytowane przez punamama Czas edycji: 2014-05-19 o 21:13 |
|
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
punamama- lepsze by było ergonomiczne- "zdrowsze" dla dziecka. Ja mam takie: http://www.zielonamama.pl/pol_m_Nosi...-Plus-154.html i jest bardzo wygodnie dla mnie i dla małego
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2014-05-19 o 21:23 |
|
|
|
|
#3140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3141 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Nie czytałam całej książki i nie wiem, czy w innych rozdziałach pojawia się jeszcze to wypłakiwanie się ale wydaje mi się, że autorka praktycznie przy każdym temacie zastrzega, że to nie jest prawda objawiona i może być inaczej, rodzice mogą podjąć inną decyzję, dziecko może zachowywać się inaczej itd i to jest normalne i ok. Mam też "Język niemowląt" i ta książka skupia się na komunikacji i wprowadzeniu planu, który ma niby być receptą na sukces (w czym? w opiekowaniu się dzieckiem?). Dla mnie w tej książce są sensowne informacje (np. o fazach snu dziecka) ale z drugiej strony tabelka z rodzajami płaczu rozłożyła mnie na łopatki - np. płacz z powodu zmęczenia to na początku marudzenie, po trzech zawodzeniach płacz intensywny, następnie po dwóch krótkich oddechach płacz dłuższy, jeśli nikt nie reaguje, dziecko w końcu zasypia Cytat:
![]() Cytat:
W taki upał ubrałabym chyba tylko body, postawiłabym budkę + przykryła tetrową pieluszką. Dzisiaj ubrałam Tymka w body, dresowe ogrodniczki i czapeczkę. Spacer był przed południem, w zacienionym parku ze stawem i chyba było w sam raz
|
|||
|
|
|
#3142 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#3143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nic na to nie poradzę![]() popołudniu wyszłam z małym na podwórko w chuście bez czapencji,ale to dlatego ze miał chuste na głowie ![]() znam dziewczynkę "hartowaną" w wieku mojej córy,Milena do tej pory nie przechorowała tyle co tamta mała-jak nie angina,to zachrypnięta ze głos traci,gile po pachy no ale słonko świeci i trzeba się porozbierać do "rosołu" mama tamtej dziewczynki zawsze mówiła że ja i szwagierka dzieci przegrzewamy co wpuszczałyśmy jednym uchem a wypuszczałyśmy drugim.nasza intuicja mówiła nam co innego
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze Dziewczyny, staram się jak mogę ale chyba jednak przegrzewam swoje dziecko...Dziś było gorąco a ja go wystroiłam w body (krótki rękaw), pajac plus cieniutka koszulka z kapturem rozpinana (i było to rozpięte w czasie spaceru)i jeszcze czapeczkę. A mi był gorąco z w jednej bluzce i legginsach
|
|
|
|
#3145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no to po co mu tego tyle naubierałaś? ![]() Body z krótkim do tego jakieś cienkie spodenki + skarpetki i byłoby wystarczająco. O ile u Ciebie było tak gorąco jak u nas
|
|
|
|
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3147 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
Nie protestował przeciw gorącu? Nie spocił się? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ad.2 zgadza się ![]() ad.3 nie wiedziałam że pampka też sie liczy ale wstyd
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja mam krótki rękaw, to Kacprowi na body z krótkim rękawem ubieram bluzę - ma o różnej grubości, więc wybieram odpowiednią do pogody. A jak mam długi, to Kacprowi body z długim+bluza Kacper śpi ciągiem ponad 12 godzin
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-05-20 o 08:20 |
|
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
różnie- czasem godzinę, czasem dwie, czasem po domu tylko chodze trochę
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.

nie każda ma filtr uv (te są niestety droższe bo filtr jest wyższy).
16.06.2012 
teraz dla niemowlat jest w kropelkach

oj kobietki

No i ospa pewnie też mu się dała we znaki. Zobaczysz 
zgadzam się w 100 proc. moja pierwsza córka też była biedna bo chciałam przy niej być taka bardzo korekt i tylko się on i ja stresowałyśmy z Tymkiem staram się bardziej wyluzować, nie zawsze mi to wychodzi ale bardziej słucham się instynktu niż porad z książek