|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
Ja poniekąd dlatego nie poszłam na czyszczenie tylko czekałam (choć to nie jedyny powód)... panicznie się bałam. Ponad to jako dziecko kilkakrotnie leżałam w szpitalu i miałam dość nieciekawe badania i mi się chyba przez to jakiś wstręt do szpitali włączył... może to nawet mało powiedziane. Po prostu jako dziecko to w ogóle nie miałam do powiedzenia nic, jak lalka na której można wykonywać jakieś tortury a jak się rzuca to przytrzymają i zrobią na siłę to co chcą, jeszcze drąc paszcze. Do tego przy rodzicach już była dobra mina do złej gry... bo że co rodzic nie uwierzy? bo dziecko przesadza? ehhh długo by gadać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4412 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4413 |
Zakorzenienie
|
Ana podziwiam z tym czyszczenie, kiedys myslałam ze własnei samo oczyszczenie jest lepsze dopuki nie trafiłam na moja pania doktor, po 2 poronieniu powiedziała mi z emoge czekać az sama sie oczyszczę , ale jeśli o nia chodzi i byłabym kimś z rodziny to raczej radziłaby aby poddać sie zabiegowi , lepiej nei ryzykowac ze cos tam zostanie i np po tyg, dwóch tak czy siak trzeba by czyscić i znów przezywac wszytko na nowo
po przemysleniu stwierdziłam ze ma w sumei racje |
![]() ![]() |
![]() |
#4414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po czyszczeniu niestety istnieje wiele powikłań które mogą (nie muszą) dotknąć. Ja się ciesze, że się na to zdecydowałam. Pomimo bólu fizycznego i psychicznego jakoś była dumna z tego co "zrobiłam"... co się zrobiło. Dałam czas naturze, ona zrobiła swoje. W razie "w" miałam skierowanie do szpitala. Fakt tu potrzebna jest cierpliwość i chyba trochę odwagi. Koleżanki które mnie wspierały mówiły że nie potrafiłyby żyć z myślą, że jest w nich martwe dziecię. Ja wtedy w ten sposób nie myślałam, wręcz na odwrót, początkowo nie chciałam oddać, ale zrozumiałam że takie myślenie mnie blokuje. Musiałam pożegnać się z okruszkiem i pozwolić mu odejść... U mnie nic nie zostało, urodziłam całość. Kilka dni później byłam na podglądzie i było czysto. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-05-19 o 22:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4417 |
Rozeznanie
|
To się wyspałam........ Już nic nie mówię, nic nie piszę bo szkoda słów, nerwów.... żal dupę ściska i tyle. I chyba koniec złudzeń, nadziei...
---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ---------- Jeszcze wszystko mnie boli, mam spuchnięte palce u stóp tak że ledwo chodzę, bolą mnie całe podeszwy, bolą mnie mięśnie w łydkach, kolana...Łamie mnie między łopatkami... No koszmar jakiś. Jak już teraz puchnę to co będzie w lipcu i sierpniu? Będę jak balon wyglądać... Normalnie załamać się można ![]() ![]() Wrrrrrrrrrrrr zaraz coś rozwalę
#4418 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cży was też wszystko boli po nocy ? No masakra jakas ![]() ![]() Znowu słoneczny dzień się zaczyna ![]() A powiedzcie mi, co jest z lewej strony brzucha ? Jakie narządy wewnętrzne ? Bo chyba mały wczoraj boks uskutecznial i tak mnie plecy z lewej str. bolały i trochę od brzucha ... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4419 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ja dzisiaj tez obolała, podbrzusze troche dokucza. ale zapowiada ie ładna pogoda, wiec przesiedze wiekszosc dnia z synkiem na podwórku, taki sie teraz zrobił ze jak wracam z nim do domu, to on w płacz, bo chce na dwór ![]() poważnie sie tu wczoraj zrobiło - jak poczytałam Wasze doswiadczenia z poronieniami i pobytami w szpitalu, to aż mnie ścisnęło.
#4420 |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Witam z rana obudziłam się o 6 i tak leżałam sobie a teraz do wasz pisze i chyba wstane sobie śniadanie zrobic
![]()
#4421 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja dostałam krzesło. Oczywiście bez jedzenia, i wszystko trzeba było mieć że sobą. Czyli tak jak piszesz koce, materace itd . A do przy którejś wizycie sprzątaczki usłyszałam że do szpitala trzeba brac jak najmniej rzeczy. Tak, a Ty rodicu spij na gołej podłodze. Ale grunt, że dziecię wyleczone. Niestabilna cudna ta kolyska ![]() Monika współczuję problemów z pracodawca i ZUsEm. Zasiłek w końcu Ci wypłaca, tymbardziej że fAktycznie tam pracowałas. A Twój pracodawca to jakiś idiota Że tyle rzeczy zaniedbał. Trzymam kciuki ![]() Katiusza gratuluję synka ![]() Któras jeszcze nie zna płci? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4422 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Codziennie wstaje z bolem lewej nogi, troche rozchodze i jest ok. U mnie dzisiaj cieplutko i slonecznie ![]() Humor mam swietny dzisiaj, ale za chwile dzwonie do zusu wyjasniac sprawe to pewnie moj humor zostanie skutecznie zepsuty... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd ja to znam ![]() U mnie przez dyskopatię ból nogi jest codziennością, gdy zasypiam i wstaje. Na szczęście ataki minęly odpukać, bo gdy bolało nie byłam w stanie nic zrobić, chodziłam o kulach i w ogóle... ![]() Piękny dzień dziś, po 7 już wstałam, nie mogłam spać. Tż wczoraj tak mnie wyprowadził z równowagi, że zasnęłam z rykiem. On to czasem mam wrażenie, że zapomina, że jestem w ciąży. Chciałam zrobić mu na złość i pojechać dziś do mamy nie mówiąc mu, ale mam takiego lenia, że mi się nie chce. Może... Obiadu nie zrobię? ![]() ![]() Wybaczcie za poranne narzekanie, ale mój nastrój na chwilę poprawiają jedynie kopniaczki małej.. A najgorsze jest to, że jak wróci z pracy i nie będę się odzywać będzie miał pretensje, że jestem obrażona, bo przecież jak mogę być ![]()
![]() |
#4424 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurrr... teraz ja się napisałam i pooooszło!!!!!!!! Wcisnęłam wyślij odpowiedź a tam że nie jestem zalogowana i diiiupa ![]() No to tak w telegraficznym skrócie. Ja czekam też jeszcze na wieści z brzuszka, odnośnie płci dzidziusia. Monika, ja w zeszły poniedziałek miałam polecony z ZUS-u z podobnymi pytaniami, z tym, że ja miałam wyjaśnienia na pisać, dorzuciłam też sporo załączników, bo nie mam nic do ukrycia. Niestabilna, śliczna kołyseczka. Wierzę w Twoja zdolności, ze wykrzeszesz z tego coś pięknego ![]() Gratuluję udanych wizyt i poznanych płci, za kolejne wizyty trzymam kciuki. Chorowitkom życzę zdrówka, a tym, co ci Tż-ci szargają nerwy życzę szybkiego powrotu do dobrych relacji. Widzę, że niektóre też przeżywacie jakieś skurcze, bóle... Ja wczoraj jakoś dziwnie usiadłam, podkurczając jedną nogę i pochylona do przodu siedziałam tak chwilę. Za moment poczułam, jakby dziecko z tej ściskanej strony "wypłynęło" na drugą stronę brzucha, po czym panikowałam do męża że dziecko przycisnęłam i czy aby na pewno nic mu się nie stało ![]() KOBIETKI !!! Jeśli któraś ma u siebie sklep obuwniczy RAY, to warto tam zajrzeć, mają tam teraz przeceny na obuwie letnie z zeszłego sezonu -50%, a takie a'la sportowe baleriny i trampeczki mają po 12,50. Bynajmniej u mnie są takie promocje, ale zajrzyjcie jeśli macie ochotę. Mogę się z Wami pocieszyć, ze dzieciątko coraz częściej się odzywa, także już wiem, czym tak się cieszycie od jakiegoś czasu, bo ja z końca września, wiec musiałam poczekać ciutkę dłużej ![]() U mnie słonko, drugie pranie już się kręci, aj zaraz spadam na szybkie zakupy, by potem po tym upale nie chodzić na słonku. Wczoraj wychyliłam się wgłąb miasta, za grubo ubrana, to wróciłam taaaka umęczona, ze hej! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Zadomowienie
|
Już po telefonie, sprawa wyjaśniona, nowy termin ustalony
![]() Jestem w szoku, że tak to szybko i miło poszło! ![]() ![]() Mam nadzieję, że jutrzejsza wizyta również przebiegnie bez problemu ![]() Asia19x mój Tż też czasami sprawia, wrażenie, że zapomina o mojej ciąży, ale na szczęście ostatnio mu się to nie zdarza ![]() Chociaż ryczę mu bez powodu, wymyślam jakieś głupie historie typu jestem gruba, brzydka i na pewno kogoś ma!! To On jest wyrozumiały i cierpliwy ![]() ![]() A my teraz w ciąży wszystko bardziej przeżywamy, więc masz prawo popłakać sobie ![]() Będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale on nie ma prawa na mnie krzyczeń tylko dlatego, że ktoś go wcześniej wkurzył, wiedząc jak mogę zareagować ![]() I tak będzie, wróci i dla niego wszystko będzie wyśmienicie, jakby się nic nie stało! I to mnie doprowadza do szału, może już żałuje, że tak wyszło wczoraj, ale to nie zmienia faktu, że jestem zawiedziona jego zachowaniem i mi przykro. No uspokoić się nie mogłam wczoraj przez niego. Super, że z ZUSem wyjaśnione ![]()
![]() |
#4427 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Choć powiem Ci, że u mnie kontrola była w domu, teraz ten list...Wysyłając te moje kwity, w ciszy czekam co jeszcze wymyślą ![]() Zmykam na zakupki, potem do Was zajrzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nawet nie wiem, czy miałam kontrolę w domu... Oni zostawiają jakiś kwit albo coś? Bo jak Małża nie ma, teście w pracy, to nie chcę siedzieć sama i idę do rodziców (to ta sama miejscowość)... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
Wtajemniczenie
|
Witam,nie ma sensu cytowac bo napisze to co wy, zreszta mialam juz tak wczoraj... bolą mnie nogi po nocy i w nocy jak wstaje siku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chociaż słonko świeci ech...
#4430 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam tak, że jak nawet dłużej poleżę, to ta cholerna lewa noga tak mnie boli jak wstanę, że nie potrafię iść... Pewnie jakiś nerw uciskam, albo coś... Dobrze, że po chwili to przechodzi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4431 |
Raczkowanie
|
Witamy się z rana
![]() Mnie na szczęście jeszcze nogi nie bolą i nie puchną, ale to raczej kwestia czasu bo puchną mi prawie zawsze jak jest gorąco. U nas już prawie 30 stopni i piękne słoneczko. Na 13 idziemy na kontrolę do gina ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4432 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki
![]() witam sie z rana wlasnie zjadlam pol kg truskawek. Szlam przez rynek i normalnie nie moglam przejsc obojetnie kolo tak pieknych czerwonych truskawek myslalam ze zostawie na potem a juz nie ma ![]() no coz moze potem jeszcze kupie z pol kg i zrobie koktajl Wiecie ja to nie odczuwam w ogole ciazy gdyby nie kopala mala to juz w ogole. Nic mnie nie boli czuje sie dobrze chyba nie mam co narzekac ![]() Chodz nic mi sie nie chce ani malowac ani czesac do pracy...mam nadzieje ze jeszcze w miare wygladam hehe i sie nie zapuscilam ;p Edytowane przez allckarola Czas edycji: 2014-05-20 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Rozeznanie
|
Witam się i ja z rana...
Jestem już trochę wykończona przyjazdem kuzynki z synkiem. W sumie sama wpadłam na pomysł, żebyśmy się zobaczyły na kilka dni ale nie spodziewałam się że będzie tak tragicznie... To dziecko jest jak tajfun. Już mi pobiło szkło, zasyfiło całą chatę itd. W dodatku moja kuzynka co chwilę robi mu to jedzenie to picie i co chwilę bierze wszystko nowe: talerze, garnki itd a ja musze to po niej myć i jak wstaję rano to Oni już po śniadaniu więc cały zlew naczyń... Poza tym odkąd wstaną to jest płacz i krzyki bo On jest strasznie niegrzeczny... Wczoraj byłyśmy w Lidlu i tam są zabawki więc wystawiał rączki żeby Go wziąć a jak Go wzięła to zaczął Ją całą drapać i włosy Jej wyrywać... Masakra! To już nie na moje siły... Wczoraj odwiedziła mnie na szybko siostra z moim chrześniakiem bo przyjechali do Polski na zabieg migdałka i przywiozła mi cała reklamówkę ubranek, jak znajdę czas to porobie zdjęcia... Pisałyście o takiej fajnej krówce to ja mam coś na wzór reniferka z białym brzuszkiem... Do tego wieczorem poprosiłam Małża żeby zniósł ciuszki ze strychu po moim bracie najmłodszym i się okazało, że mam tak: 1 śpiworek polarowy do wózka, jeden kombinezonik pluszowy 68 i jeden sztruksowy 62 a do tego kurteczkę i spodnie ocieplane takie jakby strój Mikołaja ale niebieskie... Także na zimę jesteśmy zaopatrzeni... Aha. W Biedzie są pościelki niemowlęce 2cześciowe Disneya za 35zł a zapomniałam jaki rozmiar a takie już duże dla dzieci za 60zł... |
![]() ![]() |
![]() |
#4434 |
Zakorzenienie
|
A ja się zegnam na kilka dni, zepsuł nam się komp i trzeba zawieźć dziada do naprawy
![]() Do usłyszenia ![]()
#4435 |
Zadomowienie
|
Mojego meza chrzesniak jest taki nie dobry ma 2,5 roku ale czasami jak cos powie to masakra albo spadaj albo idz stad albo rzuci Cie czyms.
No niestety wiem ze sie mowi ze moje dziecko bedzie inne ale ja mojemu nie pozwole mowic tak jak on mowi do doroslych. Przynajmniej sie postaram ![]() Fajnie ze juz masz jakies ciuszki ja kompletnie nie mam nic. Mysle ze po wyplacie zaczne cos kupowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Poproszę Małża, to może jutro po pracy kupi... Bo u mnie nie ma ![]() Cytat:
![]() Ja czekam na dostawę ciuszków od koleżanki, mam nadzieję, że będą w fajnym stanie i niewiele będę musiała dokupić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Zadomowienie
|
Pa pa Asiu
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Za mna chodzily te truskawki pare dni ![]() ![]() ostatanio zamiast jesc cos konkretnego to sie owocami zapycham ![]() Wczoraj nektarynki dzisiaj truskawki ciekawe co bedzie jutro ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4438 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() lecę na rynek,może będą truskawki ![]() ![]()
![]() |
#4439 |
Konto usunięte
|
Hej hej
![]() Co do bólu to mnie ostatnio łapie takie ostre ukłucie w lewej pachwinie a moze i nawet bardziej w stronę górnych partii Bożeny niż nogi...nagle mnie zgina normalnie... A teraz jakas mi nieznana dziewczyna podniosła mi ciśnienie lekko ![]() Juz tu pisałam, ze na Facebooku istnieje taka grupa zamknięta "polskie mamy(rodzice) w Niemczech" No i tam często sa jakies pytania zadawane przez babeczki i dużo odpowiedzi...naprawdę przydatne. Juz mi ratowały tam życie babki jak podpowiedzialy jak przenieść moje Pl ubezpieczenie do De ![]() No i dzisiaj zapytałam o fajna polozna w Köln...padło kilka odpowiedzi a tu mi jakas w komentarzu pisze "to ty jestes krótko w De?! ciaza cię zmusiła do przyjazdu tutaj??? Bo niektóre tak robią..." No żesz kur... Co to w ogole za komentarz??? Napisałam jej ze nie...to nie ciaza i teściowie mieszkają tu 20 lat a to jest dziwny komentarz. Bo chciałam być miła ale następna babka jej pojechała, ze o co jej chodzi i dlaczego sama w takim razie jest w De ![]() No zaraz wyjdzie na to ze bede musiała sie tłumaczyć, ze wcześniej dobra praca w Pl nie pozwalała mi tu mieszkać na stałe z tz i pewnie zaraz będzie chciała zobaczyć rachunki za mieszkanie... No rozwalila mnie... Śmieszne ale i denerwujące ... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4440 |
Rozeznanie
|
Ja też widziałam wczoraj truskawki ale nie były jakieś bardzo piękne. A to już nasze sa? Czy jeszcze zagraniczne?
Co do kuzynki to w sumie nie wiem, są od niedzieli na kilka dni ale w sumie nie dogadałyśmy się na ile konkretnie... Kurcze aż mi się z łóżka nie chce wstawać bo wiem co mnie czeka... A co do bóli... Wczoraj w nocy się obudziłam z potwornym bólem pod żebrami po prawej stronie... I normalnie czułam jak mi się napinają mięśnie i bolało strasznie. Nie mogłam się ruszyć... Na szczęście Małż jeszcze nie spał więc zaczął masować i trochę przeszło ale dzisiaj boli mnie ta strona może nie tak ale jak się ruszam na łóżku albo mocniej oddycha to czuję ból... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:27.