Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-20, 09:16   #4441
allckarola
Zadomowienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Kocham arbuzy tylko na noc nie moge go jesc raz zjadlam to co pol godziny do ubikacji chodzilam hehe

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Elffirka tak to juz nasze polskie truskawki i bardzo dobre.
Moje byly czerwone i naprawde dobre nie wiem jakie u Was beda
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 09:18   #4442
elffirka
Rozeznanie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Ja zjadłam wczoraj wieczorem płatki z mlekiem i jak wstałam koło 4 siusiu to ledwo dolazłam do łazienki, już z taki bólem... A ciśnienie to miałam jak nie wiem... Hehe... Staram się nie pić na wieczór bo później są takie efekty... Też tak macie że cały dzień chodzicie do łazienki tak co dwie godziny i po troszeczkę a w nocy to aż pęcherz boli? Ja tak mam jakbym conajmniej pół dnia trzymała... Albo jakbym zastój miała...
Do tego moje dziecię mnie dziś kopie prosto w Bożenkę od środka... Hehe...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 09:22   #4443
nmartyna
Zadomowienie

Ja też się żegnam, ale tylko na parę godzinek
Wsiadam na rowerek i jadę do rodziców... Nie chce mi się samej siedzieć w domu a tak to chociaż moją sunię wezmę na spacer. Pogoda piękna, więc pewnie cały dzień na dworze przesiedzę Może humor mi się poprawi trochę... Pogoda piękna, więc pewnie większość z nas dzisiaj spędzi dzień na zewnątrz, czyli mało nadrabiania będzie wieczorem
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 09:31   #4444
Marcella_
Raczkowanie

Cześć dawno nic nie pisałam... dzisiaj miałam wizyte oczywiście muszę zrobić na następną wizytę test obciążenia glukozą. Chyba już w piątek pójdę, żeby mieć to z głowy a poza tym wezmę mojego tż bo ma piątek wolny więc niech mi towarzyszy lekarza martwi że mam za nisko macice od ostatniej wizyty nie podniosła się wcale do góry czy któraś z Was też ma taki problem?
Marcella_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 09:39   #4445
Niestabilna
Wtajemniczenie

Witam sie i ja... U mnie przepiekna pogoda... Slonko i ciepelko... Juz zaliczylam wizyte na ogrodku i chyba zaraz pojde na kocyk z ksiazka na sloneczlo.
Moj tz na rtg i jestem cuekawa vo wyszlo bo lekarz podejrzewa zlamanie srodrecza

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-20, 09:39   #4446
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Mojego meza chrzesniak jest taki nie dobry ma 2,5 roku ale czasami jak cos powie to masakra albo spadaj albo idz stad albo rzuci Cie czyms.
No niestety wiem ze sie mowi ze moje dziecko bedzie inne ale ja mojemu nie pozwole mowic tak jak on mowi do doroslych. Przynajmniej sie postaram
Fajnie ze juz masz jakies ciuszki ja kompletnie nie mam nic. Mysle ze po wyplacie zaczne cos kupowac
dzieci bywają różne, ale też miewają różne okresy, okresy buntu. Bunt 2-latka u nas był najgorszy ale trzeba to po prostu przeczekać i nie dać sobie wejsć na głowę. a jak dziecko sypie jakimiś tekstami nieładnymi to samo ich nie wymyśliło, usłyszało gdzieś. Moja miała okres na mówienie "kurde" i tu oboje z mężem byliśmy winni, bo czasem przy niej zdarzało nam się powiedzieć. Raz powiedziała "d.upa" i tu pewnie też od nas albo na ulicy mogła usłyszeć. Niestety dzieciaki bardzo szybko wyłapują takie zwroty

witam się i żegnam , lecę pod prysznic a potem na wizytę na godzinę 12 młoda w klubie malucha a potem do babci na obiad idzie, także dziś moge się lenić choć już rano umyłam 2 okna

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 09:48   #4447
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Mi dali tydzień czasu na samoistne poronienie ale że to był 10 tydzień ciąży(puste jajo,przy kilkucentymetrowym płodzie byłoby łatwiej ) to szanse na naturalne wydobycie tego były już znikome i już za dużo było czekania i trzeba było łyżeczkować,choć wielu lekarzy twierdziło,że lepsze byłoby naturalne poronienie,bo im mniej interwencji lekarskiej tym lepiej dla organizmu.W sumie to się cieszę. Zasnęłam a gdy się obudziłam było już po wszystkim. I jedyne co pamiętam to jakąś krew w pojemniczkach i w sumie to mi wystarczyło,bo takie wywoływanie poronienia jeszcze gorzej by chyba na mnie wpłynęło... Też mam wstręt do szpitali od dziecka a rodzice nigdy nie wierzyli,że może być tak źle,że przecież do dzieci inaczej się podchodzi a tu guzik prawda Później już rodzice byli bardziej ufni do mnie niż do lekarzy...
o to to... wyjęłaś mi z ust...

-

Cześć Wam!

Narzekacie to i ja sobie ponarzekam mnie co prawda nogi nie bolą, ale... praktycznie codziennie jest mi duszno, czuję serce jak szybko bije i muszę siedzieć z głową w dół, albo przy otwartym oknie.

Najfajniej jak wieje wiatr. Nie wiem jak tu przyjdzie przeżyć upały.

Właśnie dziś już zaliczyłam duszności, chwilę temu... teraz trochę lepiej.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-20, 10:02   #4448
allckarola
Zadomowienie

Oj ale nudaaaaa straszna.
Ide zrobic kawe i moze zjem sobie drozdzowke bo co tu robic innego

Co myslicie o oliwce z Rossmanna na rozstepy ??
Stary 2014-05-20, 10:03   #4449
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
To się wyspałam........ Już nic nie mówię, nic nie piszę bo szkoda słów, nerwów.... żal dupę ściska i tyle. I chyba koniec złudzeń, nadziei...

Monia co sie dzieje znow coś z mężem ?

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam
U mnie przez dyskopatię ból nogi jest codziennością, gdy zasypiam i wstaje. Na szczęście ataki minęly odpukać, bo gdy bolało nie byłam w stanie nic zrobić, chodziłam o kulach i w ogóle... Dlatego tak się boję, gdy ta noga mnie boli, że jak wstanę to znowu nie będę mogła się ruszyć.

Piękny dzień dziś, po 7 już wstałam, nie mogłam spać. Tż wczoraj tak mnie wyprowadził z równowagi, że zasnęłam z rykiem. On to czasem mam wrażenie, że zapomina, że jestem w ciąży. Chciałam zrobić mu na złość i pojechać dziś do mamy nie mówiąc mu, ale mam takiego lenia, że mi się nie chce. Może... Obiadu nie zrobię? Pierwszy raz w życiu, więc może by zrozumiał. Potem wyłam jeszcze bardziej dlatego, że właśnie w y ł a m i, że mała to czuje i jestem złą matką

Wybaczcie za poranne narzekanie, ale mój nastrój na chwilę poprawiają jedynie kopniaczki małej.. A najgorsze jest to, że jak wróci z pracy i nie będę się odzywać będzie miał pretensje, że jestem obrażona, bo przecież jak mogę być
Może mamy tego samego męża ?

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Kurrr... teraz ja się napisałam i pooooszło!!!!!!!! Wcisnęłam wyślij odpowiedź a tam że nie jestem zalogowana i diiiupa

No to tak w telegraficznym skrócie.

Ja czekam też jeszcze na wieści z brzuszka, odnośnie płci dzidziusia.

Monika, ja w zeszły poniedziałek miałam polecony z ZUS-u z podobnymi pytaniami, z tym, że ja miałam wyjaśnienia na pisać, dorzuciłam też sporo załączników, bo nie mam nic do ukrycia.

Niestabilna, śliczna kołyseczka. Wierzę w Twoja zdolności, ze wykrzeszesz z tego coś pięknego

Gratuluję udanych wizyt i poznanych płci, za kolejne wizyty trzymam kciuki. Chorowitkom życzę zdrówka, a tym, co ci Tż-ci szargają nerwy życzę szybkiego powrotu do dobrych relacji.

Widzę, że niektóre też przeżywacie jakieś skurcze, bóle... Ja wczoraj jakoś dziwnie usiadłam, podkurczając jedną nogę i pochylona do przodu siedziałam tak chwilę. Za moment poczułam, jakby dziecko z tej ściskanej strony "wypłynęło" na drugą stronę brzucha, po czym panikowałam do męża że dziecko przycisnęłam i czy aby na pewno nic mu się nie stało Jednak jak widać spoko jest, bo mój bobofrutek szaleje od rana, aż ulga na serduchu!

KOBIETKI !!! Jeśli któraś ma u siebie sklep obuwniczy RAY, to warto tam zajrzeć, mają tam teraz przeceny na obuwie letnie z zeszłego sezonu -50%, a takie a'la sportowe baleriny i trampeczki mają po 12,50. Bynajmniej u mnie są takie promocje, ale zajrzyjcie jeśli macie ochotę.

Mogę się z Wami pocieszyć, ze dzieciątko coraz częściej się odzywa, także już wiem, czym tak się cieszycie od jakiegoś czasu, bo ja z końca września, wiec musiałam poczekać ciutkę dłużej
U mnie słonko, drugie pranie już się kręci, aj zaraz spadam na szybkie zakupy, by potem po tym upale nie chodzić na słonku. Wczoraj wychyliłam się wgłąb miasta, za grubo ubrana, to wróciłam taaaka umęczona, ze hej!
ja dziś jade na zakpy z mamuśką więc nie wiem jak sie ubrać bo nie wychodziłam parę dni ale słońce wali ostaro więc możliwe że jest gorąco

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Już po telefonie, sprawa wyjaśniona, nowy termin ustalony
Jestem w szoku, że tak to szybko i miło poszło! Po ostatnich przeżyciach z ZUSem myślałam, że skończy się na moim płaczu lub wrzasku do telefonu ale kobietka po drugiej stronie milutka, więc git....
Mam nadzieję, że jutrzejsza wizyta również przebiegnie bez problemu

Asia19x mój Tż też czasami sprawia, wrażenie, że zapomina o mojej ciąży, ale na szczęście ostatnio mu się to nie zdarza
Chociaż ryczę mu bez powodu, wymyślam jakieś głupie historie typu jestem gruba, brzydka i na pewno kogoś ma!! To On jest wyrozumiały i cierpliwy Co nigdy wcześniej mu się nie zdarzało
A my teraz w ciąży wszystko bardziej przeżywamy, więc masz prawo popłakać sobie
Będzie dobrze
No ale poszło

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Witam,nie ma sensu cytowac bo napisze to co wy, zreszta mialam juz tak wczoraj... bolą mnie nogi po nocy i w nocy jak wstaje siku do tego tak mnie rwie pachwina ze juz nie moge i tez mysle co to bedzie za 2 miesiace tylko ze mnie pachwina boli tez w ciagu dnia jak chodzę i to tak ze az kuleje przez to... a po nocy to jest w ogole dramat,nogi mam ciezkie... moze to od zatrzymanej wody?chociaz chyba jeszcze mi nie spuchly... jestem taką kalekką już

Chociaż słonko świeci ech...
Mnie bolało w pachwinie aż mnie ciągło na nogę znów kilka dni z rzędu że jak chodziłam to myślałam że taka żyła mi pęknie tzn to sprawia takie wrażenie
Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Witam się i ja z rana...
Jestem już trochę wykończona przyjazdem kuzynki z synkiem. W sumie sama wpadłam na pomysł, żebyśmy się zobaczyły na kilka dni ale nie spodziewałam się że będzie tak tragicznie... To dziecko jest jak tajfun. Już mi pobiło szkło, zasyfiło całą chatę itd. W dodatku moja kuzynka co chwilę robi mu to jedzenie to picie i co chwilę bierze wszystko nowe: talerze, garnki itd a ja musze to po niej myć i jak wstaję rano to Oni już po śniadaniu więc cały zlew naczyń... Poza tym odkąd wstaną to jest płacz i krzyki bo On jest strasznie niegrzeczny... Wczoraj byłyśmy w Lidlu i tam są zabawki więc wystawiał rączki żeby Go wziąć a jak Go wzięła to zaczął Ją całą drapać i włosy Jej wyrywać... Masakra! To już nie na moje siły...
Wczoraj odwiedziła mnie na szybko siostra z moim chrześniakiem bo przyjechali do Polski na zabieg migdałka i przywiozła mi cała reklamówkę ubranek, jak znajdę czas to porobie zdjęcia... Pisałyście o takiej fajnej krówce to ja mam coś na wzór reniferka z białym brzuszkiem... Do tego wieczorem poprosiłam Małża żeby zniósł ciuszki ze strychu po moim bracie najmłodszym i się okazało, że mam tak: 1 śpiworek polarowy do wózka, jeden kombinezonik pluszowy 68 i jeden sztruksowy 62 a do tego kurteczkę i spodnie ocieplane takie jakby strój Mikołaja ale niebieskie... Także na zimę jesteśmy zaopatrzeni...
Aha. W Biedzie są pościelki niemowlęce 2cześciowe Disneya za 35zł a zapomniałam jaki rozmiar a takie już duże dla dzieci za 60zł...
Odeślij ją !!! zatłukłabym o matko do mojej sąsiadki przyjeżdza taki "Wituś " co to bierze taboret i pcha go po całej chacie a ja dostaje jasnej kurfy !!! nie lubie tego dziecioka!!!! a bardzo kocham dzieci ale on jest rozwydrzony !!! i od kiedy pierwsze kroki postawił to ubieraja go w twarde obuwie żeby nie miał platfusa a to gówno prawda !! dziecko musi poczuć po czym chodzi !!
Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
A ja się zegnam na kilka dni, zepsuł nam się komp i trzeba zawieźć dziada do naprawy
Do usłyszenia
ASiu będę tęsknić
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:20   #4450
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Hej hej
Co do bólu to mnie ostatnio łapie takie ostre ukłucie w lewej pachwinie a moze i nawet bardziej w stronę górnych partii Bożeny niż nogi...nagle mnie zgina normalnie...

A teraz jakas mi nieznana dziewczyna podniosła mi ciśnienie lekko
Juz tu pisałam, ze na Facebooku istnieje taka grupa zamknięta "polskie mamy(rodzice) w Niemczech"
No i tam często sa jakies pytania zadawane przez babeczki i dużo odpowiedzi...naprawdę przydatne.
Juz mi ratowały tam życie babki jak podpowiedzialy jak przenieść moje Pl ubezpieczenie do De
No i dzisiaj zapytałam o fajna polozna w Köln...padło kilka odpowiedzi a tu mi jakas w komentarzu pisze "to ty jestes krótko w De?! ciaza cię zmusiła do przyjazdu tutaj??? Bo niektóre tak robią..."
No żesz kur...
Co to w ogole za komentarz???
Napisałam jej ze nie...to nie ciaza i teściowie mieszkają tu 20 lat a to jest dziwny komentarz. Bo chciałam być miła ale następna babka jej pojechała, ze o co jej chodzi i dlaczego sama w takim razie jest w De
No zaraz wyjdzie na to ze bede musiała sie tłumaczyć, ze wcześniej dobra praca w Pl nie pozwalała mi tu mieszkać na stałe z tz i pewnie zaraz będzie chciała zobaczyć rachunki za mieszkanie... No rozwalila mnie...
Śmieszne ale i denerwujące ...

Co za gloooopia cipa nie przjemuj się takimi flądrami a kłucia w pochwie , pulsowania też mam i to zauważyłam że to sie dzieje co jakiś czas u mnie np teraz raz na dwa tygdonie przez parę dni , wydaję mi sie ze to są dni kiedy macica i więzadła się tak mocno i intensywnie rozciągają i przestałam się tym martwić choć to nie przyjemne jak ci coś pulsuje rytmicznie i nie wiesz czy sie złapać za Bożenę czy leżeć z wytrzeszczem

Cytat:
Ja też widziałam wczoraj truskawki ale nie były jakieś bardzo piękne. A to już nasze sa? Czy jeszcze zagraniczne?
Co do kuzynki to w sumie nie wiem, są od niedzieli na kilka dni ale w sumie nie dogadałyśmy się na ile konkretnie... Kurcze aż mi się z łóżka nie chce wstawać bo wiem co mnie czeka...
A co do bóli... Wczoraj w nocy się obudziłam z potwornym bólem pod żebrami po prawej stronie... I normalnie czułam jak mi się napinają mięśnie i bolało strasznie. Nie mogłam się ruszyć... Na szczęście Małż jeszcze nie spał więc zaczął masować i trochę przeszło ale dzisiaj boli mnie ta strona może nie tak ale jak się ruszam na łóżku albo mocniej oddycha to czuję ból...
Nasze peelenowskie ale z folii te z krzaczków co rosną na polach są słodsze i mniejsze
Cytat:
Ja zjadłam wczoraj wieczorem płatki z mlekiem i jak wstałam koło 4 siusiu to ledwo dolazłam do łazienki, już z taki bólem... A ciśnienie to miałam jak nie wiem... Hehe... Staram się nie pić na wieczór bo później są takie efekty... Też tak macie że cały dzień chodzicie do łazienki tak co dwie godziny i po troszeczkę a w nocy to aż pęcherz boli? Ja tak mam jakbym conajmniej pół dnia trzymała... Albo jakbym zastój miała...
od paru dni nie sikam w nocy zasypiam kolo 22 i wstaje siku kolo 10 ale to podobno też nie za dobrze bo im dłużej się trzyma mocz tym łatwiej o infekcje i zapalenie tak więc częste sikanie jest lepsze dla zdrowia

Cytat:
Napisane przez Marcella_ Pokaż wiadomość
Cześć dawno nic nie pisałam... dzisiaj miałam wizyte oczywiście muszę zrobić na następną wizytę test obciążenia glukozą. Chyba już w piątek pójdę, żeby mieć to z głowy a poza tym wezmę mojego tż bo ma piątek wolny więc niech mi towarzyszy lekarza martwi że mam za nisko macice od ostatniej wizyty nie podniosła się wcale do góry czy któraś z Was też ma taki problem?
Oj z tą macicą mam nadzieje ze sie polepszy , ja jak na razie nie mam problemów tam w środku ale w czwartek ide na połówkowe dopiero i już czuję skurcze na samą myśl że on coś wynajdzie
Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Witam sie i ja... U mnie przepiekna pogoda... Slonko i ciepelko... Juz zaliczylam wizyte na ogrodku i chyba zaraz pojde na kocyk z ksiazka na sloneczlo.
Moj tz na rtg i jestem cuekawa vo wyszlo bo lekarz podejrzewa zlamanie srodrecza

a co On wywinął w tą łapkę ?

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
dzieci bywają różne, ale też miewają różne okresy, okresy buntu. Bunt 2-latka u nas był najgorszy ale trzeba to po prostu przeczekać i nie dać sobie wejsć na głowę. a jak dziecko sypie jakimiś tekstami nieładnymi to samo ich nie wymyśliło, usłyszało gdzieś. Moja miała okres na mówienie "kurde" i tu oboje z mężem byliśmy winni, bo czasem przy niej zdarzało nam się powiedzieć. Raz powiedziała "d.upa" i tu pewnie też od nas albo na ulicy mogła usłyszeć. Niestety dzieciaki bardzo szybko wyłapują takie zwroty

witam się i żegnam , lecę pod prysznic a potem na wizytę na godzinę 12 młoda w klubie malucha a potem do babci na obiad idzie, także dziś moge się lenić choć już rano umyłam 2 okna
Masz rację dzieci łapią najwiecej od rodziców i nie ma co zwalać na innych , prawda jest taka że trzeba najpierw sprawdzić co się mówiło przy dziecku a później mieć pretensje do przedszkola kolegó it .
Miłego zdrowo egoistycznego dzionka !! Tej !

Cytat:

Ale typowo rossmanowskiej na rozstepy ? nie używałam ale podejrzewam że nie ma w sobie nic więcej co zwykła oliwka
Ja używam Nivea dla niemowlat

Ok to teraz sie przywitam z Wami w ten piekny sloneczny dzien
Wstałam o 10 , z bólem głowy zarzuciałam już tabsa i zjadłam śniadanko a teraz piję kawkę po turecku wzielam prysznic i się na oliwkowałam cała bo parę dni tego nie robiłam ze wzgledu na te uczulenie na brzuchu które nie wiedzialam od czego jest ... mysle ze to namdmiar wit. C na którą w dzieciwnstwie bylam uczulona a internistka kazała mi dużo jej brac ze wzgledu na chorobę , skończyłam i uczulenie minęło więc wróciłam do smarowania brzuszka, cycuszków itd
Dziś shoping z mamuśką więc mam nadzieję że coś ciekawego wyhaczę na mieście bo pod koniec miesiąca idziemy na roczek
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-20, 10:24   #4451
allckarola
Zadomowienie

zyga tak właśnie ta ;-) nie wiem kompletnie co kupić na brzuszek. Ale pójdę zaraz do rossmanna i popatrze co jest ;-)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-20, 10:24   #4452
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:
Ja też widziałam wczoraj truskawki ale nie były jakieś bardzo piękne. A to już nasze sa? Czy jeszcze zagraniczne?
Co do kuzynki to w sumie nie wiem, są od niedzieli na kilka dni ale w sumie nie dogadałyśmy się na ile konkretnie... Kurcze aż mi się z łóżka nie chce wstawać bo wiem co mnie czeka...
A co do bóli... Wczoraj w nocy się obudziłam z potwornym bólem pod żebrami po prawej stronie... I normalnie czułam jak mi się napinają mięśnie i bolało strasznie. Nie mogłam się ruszyć... Na szczęście Małż jeszcze nie spał więc zaczął masować i trochę przeszło ale dzisiaj boli mnie ta strona może nie tak ale jak się ruszam na łóżku albo mocniej oddycha to czuję ból...
może twoa dzidzia jest wyżej i uciska to miejsce? Moja koleżanka to nie może aż oddychać przez to ze dzidzia jest wysko
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:29   #4453
201610121609
Konto usunięte

Zyga - no w domu to sie łapie za bożene ale jak mnie łapie na ulicy to pozostaje mi tylko wymowny wytrzeszcz oczu

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:29   #4454
Paulina Darek
Rozeznanie

Cytat:
ja mam podobnie... a w dzień to nawet częściej mi się zdarza, a jak juz wejdę do łazienki to 2 kropelki i koniec... a w nocy wstaję ze 2 razy, ale to właśnie dlatego, że zawsze się napiję zanim się położę...

a zapomniałabym!!! wczoraj zaczęłam 25 tydzień a mały coraz intensywniej i częściej daje o sobie znać...

miłość od pierwszego wejrzenia
12.2005
razem przez życie 05.05.2012
Filip jest już z nami 05.09.2014
oczekujemy maleństwa 21.07.2016

Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:33   #4455
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie ja to nie odczuwam w ogole ciazy gdyby nie kopala mala to juz w ogole.
Nic mnie nie boli czuje sie dobrze chyba nie mam co narzekac
Chodz nic mi sie nie chce ani malowac ani czesac do pracy...mam nadzieje ze jeszcze w miare wygladam hehe i sie nie zapuscilam ;p
No to ja mam tak samo,więc piąteczka szczęściary chyba jesteśmy
Cytat:
Witam się i ja z rana...
Jestem już trochę wykończona przyjazdem kuzynki z synkiem. W sumie sama wpadłam na pomysł, żebyśmy się zobaczyły na kilka dni ale nie spodziewałam się że będzie tak tragicznie... To dziecko jest jak tajfun. Już mi pobiło szkło, zasyfiło całą chatę itd. W dodatku moja kuzynka co chwilę robi mu to jedzenie to picie i co chwilę bierze wszystko nowe: talerze, garnki itd a ja musze to po niej myć i jak wstaję rano to Oni już po śniadaniu więc cały zlew naczyń... Poza tym odkąd wstaną to jest płacz i krzyki bo On jest strasznie niegrzeczny... Wczoraj byłyśmy w Lidlu i tam są zabawki więc wystawiał rączki żeby Go wziąć a jak Go wzięła to zaczął Ją całą drapać i włosy Jej wyrywać... Masakra! To już nie na moje siły...
Wczoraj odwiedziła mnie na szybko siostra z moim chrześniakiem bo przyjechali do Polski na zabieg migdałka i przywiozła mi cała reklamówkę ubranek, jak znajdę czas to porobie zdjęcia... Pisałyście o takiej fajnej krówce to ja mam coś na wzór reniferka z białym brzuszkiem... Do tego wieczorem poprosiłam Małża żeby zniósł ciuszki ze strychu po moim bracie najmłodszym i się okazało, że mam tak: 1 śpiworek polarowy do wózka, jeden kombinezonik pluszowy 68 i jeden sztruksowy 62 a do tego kurteczkę i spodnie ocieplane takie jakby strój Mikołaja ale niebieskie... Także na zimę jesteśmy zaopatrzeni...
Aha. W Biedzie są pościelki niemowlęce 2cześciowe Disneya za 35zł a zapomniałam jaki rozmiar a takie już duże dla dzieci za 60zł...
To masz piekielnych gości A mały pięknie wychowany,masakra jak ona to wytrzymuje...

Cytat:
A teraz jakas mi nieznana dziewczyna podniosła mi ciśnienie lekko
Juz tu pisałam, ze na Facebooku istnieje taka grupa zamknięta "polskie mamy(rodzice) w Niemczech"
No i tam często sa jakies pytania zadawane przez babeczki i dużo odpowiedzi...naprawdę przydatne.
Juz mi ratowały tam życie babki jak podpowiedzialy jak przenieść moje Pl ubezpieczenie do De
No i dzisiaj zapytałam o fajna polozna w Köln...padło kilka odpowiedzi a tu mi jakas w komentarzu pisze "to ty jestes krótko w De?! ciaza cię zmusiła do przyjazdu tutaj??? Bo niektóre tak robią..."
No żesz kur...
Co to w ogole za komentarz???
Napisałam jej ze nie...to nie ciaza i teściowie mieszkają tu 20 lat a to jest dziwny komentarz. Bo chciałam być miła ale następna babka jej pojechała, ze o co jej chodzi i dlaczego sama w takim razie jest w De
No zaraz wyjdzie na to ze bede musiała sie tłumaczyć, ze wcześniej dobra praca w Pl nie pozwalała mi tu mieszkać na stałe z tz i pewnie zaraz będzie chciała zobaczyć rachunki za mieszkanie... No rozwalila mnie...
Śmieszne ale i denerwujące ...

A chu kogo to obchodzi tak na prawdę Nie ma to jak wsypywanie do jednego wora kobiety,które przyjeżdżają do De.. Te baby niektóre są durne... ;]

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:35   #4456
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:

U nas od rana gorąco. Już byłam w sklepie. A teraz wcinam winogrona na balkonie na lezaczku opalajac dekolt i nogi

Cytat:

Dziś tz zauważył rozstepa - chyba - na mojej dupie
Ale pod majtkami i tak nie widać

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:37   #4457
malgosia1051
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość

właśnie dziecko chłonie wiadomości itd a juz przekleństwa to tym bardziej. Ale mam brat który ma juz 11 lat a nie potrafi wogole przeklinać ale teraz w tym wieku idzie mu wytłumaczyć ze nie wolno przeklinać ale on o tym wie. Ale u nas w domu każdy przeklina i nie raz juz przy nim zdążyło się przekonać ale najważniejsze w tym to nie pokazać zecto jest przekleństwo bo jak juz się powie zle słowo to należy przejść do porządku dziennego i nie zareagować bo jak dziecko dowie się ze to zle słowo to będzie specjalnie mówić na złość nam mamom. Dlatego my dorośli powinniśmy się pilnować no ale jak juz powiemy no to nie reagować wtedy dziecko nie zwróci uwagi bo będzie myślami ze słowo jak słowo. Na moim bracie się sprawdziło i teraz w szkole dzieci tak przeklinają ze lepiej nie mówić a maciek sam z siebie mówi mi ze nie będzie powtarzał bo to zle słowo to widać moje metody były dobre bo tak mówiąc ja macka wychowałam od urodzenia i kocham go na de wszystko
60cm
Monika moja coreczka
Stary 2014-05-20, 10:39   #4458
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
ja mam podobnie... a w dzień to nawet częściej mi się zdarza, a jak juz wejdę do łazienki to 2 kropelki i koniec... a w nocy wstaję ze 2 razy, ale to właśnie dlatego, że zawsze się napiję zanim się położę...

a zapomniałabym!!! wczoraj zaczęłam 25 tydzień a mały coraz intensywniej i częściej daje o sobie znać...
Gratulje 25 tc jak ten czas leci ... ja tu ledwie 21 tc
co mnie zastanawia że na wątku październikowych mam nie które są w tym samym tygodniu co ja .. więc ja już chyba nic nie umiem liczyć zaraz się okaże że na złym wątku jestem

Co do De jak bym miała możliwość zachachmęcenia i urodzenia tam dziecka zrobiła bym to bez zastanawiania się i nie miala bym wyrzutów że robie to bezceremonialnie i oficjalnie chcąc na tym skorzystać , ten kraj zmusza nas do złodziejstwa i oszustwa Powtarzam zawsze wszystkim w koło jak kradniesz i nie robisz innym krzywdy nie masz grzechu

Co do rozstępów to zaczerwienił się mój stary ,więc jeśli tylko tak to się odbedzie to PHIIIIIII !!! you`re most welcome !!
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-05-20 o 10:42
Stary 2014-05-20, 10:41   #4459
malgosia1051
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
o to to... wyjęłaś mi z ust...

-

Cześć Wam!

Narzekacie to i ja sobie ponarzekam mnie co prawda nogi nie bolą, ale... praktycznie codziennie jest mi duszno, czuję serce jak szybko bije i muszę siedzieć z głową w dół, albo przy otwartym oknie.

Najfajniej jak wieje wiatr. Nie wiem jak tu przyjdzie przeżyć upały.

Właśnie dziś już zaliczyłam duszności, chwilę temu... teraz trochę lepiej.
ja myślę ze twoje dziecko jest wysoko i dlatego tak masz ja mam nisko dość i ciągle mnie kopie w pęcherz.i nie wiem co bym wolała mieć. Bo to ciężko i tamto tez
60cm
Monika moja coreczka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-20, 10:48   #4460
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Gratulje 25 tc jak ten czas leci ... ja tu ledwie 21 tc
co mnie zastanawia że na wątku październikowych mam nie które są w tym samym tygodniu co ja .. więc ja już chyba nic nie umiem liczyć zaraz się okaże że na złym wątku jestem

Co do De jak bym miała możliwość zachachmęcenia i urodzenia tam dziecka zrobiła bym to bez zastanawiania się i nie miala bym wyrzutów że robie to bezceremonialnie i oficjalnie chcąc na tym skorzystać , ten kraj zmusza nas do złodziejstwa i oszustwa Powtarzam zawsze wszystkim w koło jak kradniesz i nie robisz innym krzywdy nie masz grzechu

Co do rozstępów to zaczerwienił się mój stary ,więc jeśli tylko tak to się odbedzie to PHIIIIIII !!! you`re most welcome !!

No a ja tu sobie spokojnie w końcu przyjechałam do tz i prawie cała jego rodzina tu jest a ta jak walnęła komentarzem to byłam w szoku cierpliwie jeszcze czekałam na odpowiedz i dalsza jej myśl ale nic z tego
A to ze inne dziewczyny robią jak robią to ich sprawa... Skoro De na to pozwala no to nie wiem skąd u niej sie wzięła taka postawa broniąca tego kraju przed Polkami

Stary 2014-05-20, 10:52   #4461
malgosia1051
Zadomowienie

Głupia zazdrość bo co jak co Polacy są narodem takim a nie innym i nie mowie tu o wszystkich ale przeważnie tak jest. Oczywiście nikogo nie obrażając.
60cm
Monika moja coreczka
Stary 2014-05-20, 10:54   #4462
ZygaEffka
Zadomowienie

Gosia ale masz racje my jako naród potrafimy się solidaryzować tylko jak coś się stanie , tak jak wtedy kiedy umarł Papież a w tej chwili to Polak Polakowi Wrogiem , nie ważne gdzie jest ... to przykre ale nie jesteśmy uprzejmym narodem , zazdrość to nasza najgorsza cecha .
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-20, 10:54   #4463
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
No a ja tu sobie spokojnie w końcu przyjechałam do tz i prawie cała jego rodzina tu jest a ta jak walnęła komentarzem to byłam w szoku cierpliwie jeszcze czekałam na odpowiedz i dalsza jej myśl ale nic z tego
A to ze inne dziewczyny robią jak robią to ich sprawa... Skoro De na to pozwala no to nie wiem skąd u niej sie wzięła taka postawa broniąca tego kraju przed Polkami

Zazwyczaj polacy na socjal tu przyjeżdżają a potem się dziwią że inny polacy przyjechali tu za robota i kasa a nie siedzieć na minimum sicjalu. Ale tak cży siak duzi polaków już jest w de a będzie jeszcze więcej :p

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:55   #4464
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Jak gorąco..... w cieniu mam 28 stopni Duchota, zero wiatru... koszmar noooo
Apropo położenie dziecka...
Rano synek jest na dole, główka z lewej, dupka z prawej i nóżkami kopie koło pępka
Wieczorami jest na odwrót dupka u góry, główka też Chociaż czasami tak szybko się to zmienia i tylko czuję naprężenia i pływanie malucha i już kopie inaczej Ale jak jest u góry to nie jest fajnie bo po pierwsze mam tak nieforemny brzuch że hej ho, naciska na żołądek, jest ciężko itp A jak na dole to ciągnie mnie w pachwinach, kłuje, mam ciągle kolkę jak się ruszę, no i sikam jak opętana

Muszę iść ogolić krzaki na nogach bo trzeba do sklepu wyjść a tak gorąco jest że w długim dresie mimo że cienkim to umrę chyba i wrócę z mokrą dupcią, cipuchą itp... Wczoraj było 24 stopnie i wróciłam tak śmierdząca że myślałam że padnę czując swój smrodek :brzyda l:

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:56   #4465
ZygaEffka
Zadomowienie

Kurcze zastanawiam sie bo oilatum 500 ml jest w rossmanie z kartą rossne za 51 zł ale to i tak drogo bo na allegro jest dużo taniej :/
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-20, 11:07   #4466
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Co za gloooopia cipa nie przjemuj się takimi flądrami a kłucia w pochwie , pulsowania też mam i to zauważyłam że to sie dzieje co jakiś czas u mnie np teraz raz na dwa tygdonie przez parę dni , wydaję mi sie ze to są dni kiedy macica i więzadła się tak mocno i intensywnie rozciągają i przestałam się tym martwić choć to nie przyjemne jak ci coś pulsuje rytmicznie i nie wiesz czy sie złapać za Bożenę czy leżeć z wytrzeszczem

Nasze peelenowskie ale z folii te z krzaczków co rosną na polach są słodsze i mniejsze

od paru dni nie sikam w nocy zasypiam kolo 22 i wstaje siku kolo 10 ale to podobno też nie za dobrze bo im dłużej się trzyma mocz tym łatwiej o infekcje i zapalenie tak więc częste sikanie jest lepsze dla zdrowia

Oj z tą macicą mam nadzieje ze sie polepszy , ja jak na razie nie mam problemów tam w środku ale w czwartek ide na połówkowe dopiero i już czuję skurcze na samą myśl że on coś wynajdzie
a co On wywinął w tą łapkę ?

Masz rację dzieci łapią najwiecej od rodziców i nie ma co zwalać na innych , prawda jest taka że trzeba najpierw sprawdzić co się mówiło przy dziecku a później mieć pretensje do przedszkola kolegó it .
Miłego zdrowo egoistycznego dzionka !! Tej !

Ale typowo rossmanowskiej na rozstepy ? nie używałam ale podejrzewam że nie ma w sobie nic więcej co zwykła oliwka
Ja używam Nivea dla niemowlat

Ok to teraz sie przywitam z Wami w ten piekny sloneczny dzien
Wstałam o 10 , z bólem głowy zarzuciałam już tabsa i zjadłam śniadanko a teraz piję kawkę po turecku wzielam prysznic i się na oliwkowałam cała bo parę dni tego nie robiłam ze wzgledu na te uczulenie na brzuchu które nie wiedzialam od czego jest ... mysle ze to namdmiar wit. C na którą w dzieciwnstwie bylam uczulona a internistka kazała mi dużo jej brac ze wzgledu na chorobę , skończyłam i uczulenie minęło więc wróciłam do smarowania brzuszka, cycuszków itd
Dziś shoping z mamuśką więc mam nadzieję że coś ciekawego wyhaczę na mieście bo pod koniec miesiąca idziemy na roczek
Wlasnie wrocil z rtg i ma prawa reke w gipsie... Jak nazlosc. Mielismy tyle do zrobienia.
Okazalo sie ze to stare zlamanie i przez to ze wczoraj na ogrodzie za duzo porobil to sie straszny bol pojawil a wczesniej tez bolalo ale nie tak mocno i nic nie mowil. No i o! Ale jak to zrobil sam nie wie.

Stary 2014-05-20, 11:08   #4467
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Zazwyczaj polacy na socjal tu przyjeżdżają a potem się dziwią że inny polacy przyjechali tu za robota i kasa a nie siedzieć na minimum sicjalu. Ale tak cży siak duzi polaków już jest w de a będzie jeszcze więcej :p

No bardzo dużo osób tak robi i mnie to nie rusza ani nic a tamta pipa na Facebooku od razu do mnie z wykrzyknikami czy ciaza mnie zmusiła do De dlatego sie wkurzylam, ze ona jako Polka moze mieszkać w De a komuś robi wywiad i wyrzuty czy aby na pewno sprawiedliwie zamieszkał w Niemczech poczułam sie jak dwunastolatka, która musi sie wytłumaczyć dlaczego tu mieszka i jest w ciazy :/ ciekawe czy całe tureckie rodziny zaczepia na ulicy i pyta dlaczego tu sa :p

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-20, 11:09   #4468
ZygaEffka
Zadomowienie

nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-20, 11:09   #4469
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Faktycznie na Allegro jest taniej bo 2x500 ml za 79 zł można kupić. Chyba się skuszę jak mi pieniądze dojdą z Zusu Ja mam skórę wrażliwą, zawsze były problemy z kosmetykami, moja mama też, teściowa też więc wolę coś dobrego mieć dla synka bo nigdy nic nie wiadomo A te 1000 ml to starczy na dłuuuugo
Tylko przed zakupem zapytałabym o datę ważności Bo w aptece czy rossmannie sprawdzić można a na allegro nie bardzo

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 11:12   #4470
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
No bardzo dużo osób tak robi i mnie to nie rusza ani nic a tamta pipa na Facebooku od razu do mnie z wykrzyknikami czy ciaza mnie zmusiła do De dlatego sie wkurzylam, ze ona jako Polka moze mieszkać w De a komuś robi wywiad i wyrzuty czy aby na pewno sprawiedliwie zamieszkał w Niemczech poczułam sie jak dwunastolatka, która musi sie wytłumaczyć dlaczego tu mieszka i jest w ciazy :/ ciekawe czy całe tureckie rodziny zaczepia na ulicy i pyta dlaczego tu sa :p

Pies ją dymał nie podnoś sobie nią ciśnienia , przyślij ją do nas na wątek pokażemy jej co o niej myslimy

Cytat:
Wlasnie wrocil z rtg i ma prawa reke w gipsie... Jak nazlosc. Mielismy tyle do zrobienia.
Okazalo sie ze to stare zlamanie i przez to ze wczoraj na ogrodzie za duzo porobil to sie straszny bol pojawil a wczesniej tez bolalo ale nie tak mocno i nic nie mowil. No i o! Ale jak to zrobil sam nie wie.

Ech... Żal mi go bo teraz te upały ... ale dacie radę

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Faktycznie na Allegro jest taniej bo 2x500 ml za 79 zł można kupić. Chyba się skuszę jak mi pieniądze dojdą z Zusu Ja mam skórę wrażliwą, zawsze były problemy z kosmetykami, moja mama też, teściowa też więc wolę coś dobrego mieć dla synka bo nigdy nic nie wiadomo A te 1000 ml to starczy na dłuuuugo
Tylko przed zakupem zapytałabym o datę ważności Bo w aptece czy rossmannie sprawdzić można a na allegro nie bardzo
Na każdej aukcji powinno byc napisane do kiedy jest ważne ja znalazłam kilka do 2017 roku ważne więc spoko
nasz kawałek nieba

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości