Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-20, 07:35   #2491
svelta
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Witam się porannie. Muszę się pochwalić: pierwszt raz od tygodni przespałam całą noc bez zgagi i rennie
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 07:47   #2492
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Ja po dzisiejszej nocy w domu troche bardziej odespana jestem. I zaczynamy maraton szpitalny.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 08:15   #2493
simka234
Wtajemniczenie

Tez witam z rana..
Zbieram sie na wizyte mam o 16.00 trzymać kciuki

Właśnie się pakuje bo jadę pomieszkac przez tydzien w stolicy-odwiedze moje mieszkanko

Kurde dziś 140 km przedemna a mi się nie chce jechać.. to już ostatni raz jade sama bo potem to strach..
Zreszta juz mi ciezko prowadzić samochód..

A co do takiej szybkiej jazdy to było ja okrzanić!!
Ja ok 80 teraz w ciazy jeżdze czasem 100 jak wyprzedzam i zwalniam bo gdzie łeb 140.. zero pomyślunku
Ja jezdze powoli w ciazy bo to nigdy nie wiadomo..
I pasy zapinam zawsze bo odkad i pani w tyłek na swiatłach wjechała to mam uraz..
Ostatnio tż też facet przywalił w tył na szczescie 2 min wczesniej mnie wysadził..

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 08:18   #2494
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Ja po dzisiejszej nocy w domu troche bardziej odespana jestem. I zaczynamy maraton szpitalny.

a co mówią lekarze?? kiedy Jagódka ma szanse wyjść?? ile musi ważyć ??
Stary 2014-05-20, 08:20   #2495
TaTekla
Raczkowanie

Hej hej

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki i są ok
Hemoglbina glikowana 4.98 także dobrze jest..

Musiałam się przesać bobyłam nie do zyca..

Przyszla mi dziś pościel ta co Fame wrzuciła ja jestem zadowolona uwazam że za tą cene jest dobra jakosć.fajna bawełenka
Imaterac do łóżeczka przyszedł
Gratuluję dobrych wyników
Dzięki za info o pościeli - chyba też zamówię jedną z tych dla mojego maluszka, cena jest na prawdę konkurencyjna

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Lidl ma tez mieć ciazowe ciuchy. Niestety moje wyniki sa dobre i dzis wyszlam bu... Zostawilam malej sporo zapasu mleka a rano do szpitala. I tak w kolko...

Dobrze, że wyniki są ok. Mamaya ma rację - jeszcze chwilka i będziecie razem w domu, a im mama zdrowsza tym Jagódka będzie miała lepsze samopoczucie.

Fame wszystkiego najlepszego dla Was z okazji kolejnej rocznicy
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 08:29   #2496
malwiska
Zakorzenienie

byłam się przejść do laboratorium po 8 i już bardzo ciepło, wracałam przed 9 i można już chodzić na krótki rękaw a co dopiero będzie w południe
Stary 2014-05-20, 08:32   #2497
TaTekla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
byłam się przejść do laboratorium po 8 i już bardzo ciepło, wracałam przed 9 i można już chodzić na krótki rękaw a co dopiero będzie w południe
Ja rozmawiałam z moim TŻem ok 8:30 i mu termometr w aucie już 19 stopni wskazywał szczerze - ja się średnio cieszę na upały, takie 22 stopnie w południe by wystarczyły
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-20, 09:25   #2498
mamaya
Zakorzenienie

W DDTVN jest właśnie o facetach - położnikach. Ekstra!
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 09:28   #2499
Domi_00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
W DDTVN jest właśnie o facetach - położnikach. Ekstra!
Właśnie włączyłam

Witam wszystkie mamuśki

Edytowane przez Domi_00
Czas edycji: 2014-05-20 o 09:36
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 09:58   #2500
Fame
Zakorzenienie

Czekam na izbie na przyjecie i na oddział ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:03   #2501
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość

Zobaczysz, będzie lepiej niż Ci się wydaje
Pomyśl tylko - USG raz na kilka dni, dwa razy dziennie KTG (ja przy wieczornym KTG przysypiałam słysząc serduszko Jeremisia) Nowe znajomości, no i przyzwyczaisz się do szpitala

Ja w ten właśnie sposób starałam się wytłumaczyć sobie pobyt w szpitalu. I w sumie cieszę się, że tam poleżałam, bo na porodówce śmiechu było co nie miara, wszyscy byli baaardzo mili i pomocni
Stary 2014-05-20, 10:05   #2502
Xelia
Raczkowanie

Fame powodzenia, to się bidulko wynudzisz.

Wzięlam sobie dwa dni wolnego w pr...i latamy z tż po lekarzach.
Właśnie wróciłam z labolator, byłam odebrać wyniki. Wchodze, a tu ze 30 osób w kolejce. Poprosiłam grzecznie i wszyscy mnie przepuścili.
Z kolei zajechaliśmy też z mężem po jego wyniki, i panowie jak jeden mąż-może państwa przepuścić, a baby, że one teżjuż długo czekają. Po raz kolejny szacunek wobec panów odnośnie traktowania ciężarnych w m-cach publicznych.
Co się dzieje z kobitami to nie wiem, przecież same kiedyś chodziły w ciąży....
Xelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:10   #2503
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

Cytat:

już jakaś akcja? oho.

A ja ostatnio niemoge spac wczoraj Tż jak traktor dawał czadu w nocy na wznak, plecy go bolą bo jego połowa materac bez sprężyn na desce i na boku nie moze ale ja przez to cieżki sen. Ogólnie ostatnio dosc czesto o 5 lub 4 sie budze. Dzis w tych porach Gabrys sie nam do łóżka wpakował bo sie posikał (rzadko sie zdarza) pewnie sie rozkopał i zimno mu sie zrobiło a wiadomo jak to działą.

wczoraj pierwszy sort prania kocyki, pościele itp. W czwartek jak utarguje zmianę popołudniową to rano poiorę część dziecięcych ciuszków musze partiami bo mały balkon i ograniczona ilość sznurków. Fotelik poprany, leżaczek też, jeszcze z gorszych wietrzenie materacyka kokosowo gryczanego mnie czeka. ehhh

Dziś po dentyście jestem ciągle fleczery bo rtg nie moze zrobic
ciekawe jak to z nfz po porodzie?

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:25   #2504
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Na stronce biedronki nie znalazlam, ale wyczailam gdzie indziej
Dzięki

mnie zainteresowała ta sukienka, ale obawiam się, że będę w niej wyglądać pokracznie, no i za mało elegancka na niedzielną uroczystość :/

zresztą nadal nie wiem w czym w niedzielę wystąpię :/ mam niby jakieś 2-3 sukienki, ale w żadnej nie czuję się dobrze :/ jeszcze w czwartek idę do miasta, to zajrzę do kilku sklepów.

Cytat:
Napisane przez wisienka1000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny żadna nie pamięta adresu tego taniego sklepu z ciążówkami zamawianymi chyba jeszcze w 1 wątku?
wczoraj miałam napisać, ale chyba przeoczyłam cytowanie.
ja będę teraz sprzedawać jedną sukienkę ciążową, bo totalnie się w niej nie czuję http://odziezciazowa-outlet.pl/index...roller=product szkoda, bo jest śliczna.

Cytat:
no bo mam tyle fajnych letnich rurek, w które na pewno się nie zamieszczę jeszcze w tym roku
a czemu nie ja w dniu wyjścia ze szpitala wagowo byłam już na minusie i po tygodniu wchodziłam w swoje wcześniejsze spodnie, a nawet takie, w którym się nie dopinałam

w Lidlu mają teraz super ciuchy i już sobie obiecuję kupić jakieś fajne spodnie jak będą te miętowe są cudne, ale nie chodzę w nich, bo guma mi się wpija :P
_________________________ _
cześć

fachowcy właśnie składają mi szafę w sypialni a pierwsza tura ciuszków Małej już się suszy na balkonie mam tego troszkę, więc pogoda idealnie się zgrała z wykonaniem szafy

zaraz w końcu klikam zamówienie na all, bo wszystko w koszyku czeka, ale jakoś nie chciało mi się wczoraj wypełniać tego pola z wzorami, kolorami itp.
Ostatecznie zamiast sówek będzie pościel jasno szara w białe kropki

coś jeszcze miałam pisać, ale zapomniałam.

No i na 15:10 mam wizytę u endokrynologa mam nadzieję, że mi dawki nie zmieni, bo dopiero po miesiącu się przyzwyczaiłam, zresztą już wyczaiłam, że najlepiej brać nad ranem i jeszcze pospać, bo jak biorę później to mnie mdli

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Aaaaa... pouciekało mi wszystko z koszyka na all
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:31   #2505
Karolinek_
Raczkowanie

Fame - bedziesz pod dobra opieka, nie bedziesz sie przemeczac, a przede wszystkim beda mogli w kazdej chwili zareagowac tak jak napisala Mamaya - poznasz szpital, inne mamy w podobnej sytuacji. Ja sie troche czulam jak na terapii, bo kazda z nas opowiadala o sobie, wymienialysmy sie radami, chwalilysmy, co to juz mamy dla Dzidziuchow takie towarzystwo wzajemnej adoracji

Xelia - koncze 33 tydzien i ani razu sie z czyms takim nie spotkalam, szczegolnie w laboratorium

Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
[/COLOR]Aaaaa... pouciekało mi wszystko z koszyka na all
Ooo, boroczku moje zamowienie - rozek, torba do wozka i staniki do karmienia wyszly od sprzedawcow wczoraj
Wlasnie sie okazalo, ze spalam tak mocno, ze nie slyszalam, ze listonosz pukal do drzwi i zostawil awizo dla tzta pewnie jeszcze nic Dzieciowego, to mi sie nie spieszy :P

Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-20, 10:34   #2506
mamaya
Zakorzenienie

Karolinek, ja właśnie też nie Raz farmaceutka poprosiła mnie bez kolejki do kasy, a tak to czasami muszę się niemal bić o przypuszczenie

bambusiek, pewnie bym pogryzła komputer, gdyby coś takiego mi się stało
Stary 2014-05-20, 10:35   #2507
Karolinek_
Raczkowanie

Mamaya - a Ty jak sie czujesz?

Stary 2014-05-20, 10:37   #2508
kularek
Zadomowienie

Fame - gratuluję 2 rocznicy i powodzenia w szpitalu -na pewno będzie dobrze - ale jak to szybko zleciało -od tej wizyty po której pisałaś, że będziesz szła dom szpitala

svelta - -też tak mam, że gotuję się w środku :/

wisienka - ja tam zamawiałam ale widziałam, ze chyba Nautiz już Ci dała linka - i naprawdę jestem zadowolona z tych ubrań

dzień dobry
a ja mam znowu cały dzień beznadziejny .... najpierw popsuł mi się samochód jak odwoziłam małego do przedszkola i nikt nie odbierał telefonu bo jakieś kłopoty z zasięgiem były, znowu księgowy mi coś sknocił i aż mnie żołądek od tego rozbolałi czekam na tel z "zusa" (( a tu południa jeszcze nie ma
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:41   #2509
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Mamaya - a Ty jak sie czujesz?

Szczerze? Średnio Nie mogę doczekać się piątku, umawiam się na cesarkę najszybciej jak to będzie możliwe Z resztą lekarze także są za tym.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-20, 10:44   #2510
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Szczerze? Średnio Nie mogę doczekać się piątku, umawiam się na cesarkę najszybciej jak to będzie możliwe Z resztą lekarze także są za tym.
A czemu srednio? Cisnienie szaleje czy cos innego?

Zazdroszcze Ci tego, ze bedziesz miala klarowna sytuacje - w tym dniu, o tej godzinie i juz bedziesz miala Jeremiasza a przy sn czekanie, wkrecanie sobie roznych rzeczy, panikowanie...

Stary 2014-05-20, 10:49   #2511
Iris1988
Rozeznanie

cześc dziewczyny
dawno nie pisałam choć podczytywałam regularnie. Mam zakręcony czas przez ten remont ;/ plusy tego że jestem zajęta są takie że już jutro wizyta u lekarza zawsze mi się ciągneło a teraz nawet nie wiem kiedy mineło ;p wczoraj cały dzień przeleżałam w łóżku bo złapała mnie taka jednodniówka dzisiaj już jest lepiej ale nadal odpoczywam w domku a Tż wszystko nadzoruje w wekend we Wrocławiu są targi mother&baby ciekawe czy dam rade się na nie wybrać
Iris1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 10:51   #2512
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:

informuj nas na bieżąco
Stary 2014-05-20, 10:56   #2513
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu srednio? Cisnienie szaleje czy cos innego?

Zazdroszcze Ci tego, ze bedziesz miala klarowna sytuacje - w tym dniu, o tej godzinie i juz bedziesz miala Jeremiasza a przy sn czekanie, wkrecanie sobie roznych rzeczy, panikowanie...

Ciśnienie jest ok, pod warunkiem, że się nie denerwuje. Jak całe życie z resztą
Średnio się czuję ze względu na drętwienie dłoni w nocy przede wszystkim i ogólne osłabienie organizmu.

Ja też się cieszę, że będę miała czarno na białym kiedy, którego dnia i o której godzinie nastąpi rozwiązanie No i wiem ile będzie to trwało, to też jest wielki plus

Ach i tak gwoli ścisłości - Jeremi Jeremiesz to inne imię
Stary 2014-05-20, 11:03   #2514
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Ciśnienie jest ok, pod warunkiem, że się nie denerwuje. Jak całe życie z resztą
Średnio się czuję ze względu na drętwienie dłoni w nocy przede wszystkim i ogólne osłabienie organizmu.

Ja też się cieszę, że będę miała czarno na białym kiedy, którego dnia i o której godzinie nastąpi rozwiązanie No i wiem ile będzie to trwało, to też jest wielki plus

Wybacz pomylke

Mnie czasami nachodzi mysl, ze Mlody tak w ostatnim momencie sie obroci glowa do.gory i ja tez bede miala cc ale cos mnie sluchac nie chce

Stary 2014-05-20, 11:03   #2515
Fame
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny!
Ja nie boję się szpitala, tym bardziej że byłam przygotowana dużo wcześniej na pobyt tutaj. Mialam dopiero ktg robione i czekam na przyjęcie

Stary 2014-05-20, 11:05   #2516
framboise87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

wczoraj miałam napisać, ale chyba przeoczyłam cytowanie.
ja będę teraz sprzedawać jedną sukienkę ciążową, bo totalnie się w niej nie czuję http://odziezciazowa-outlet.pl/index...roller=product szkoda, bo jest śliczna.
Bambusiek śliczna sukienka! za ile sprzedajesz i jaki rozmiar?

Fame powodzenia w szpitalu, będzie dobrze i szybko zleci, zobaczysz!

Mamaya też zazdroszczę, że będziesz wszystko wiedzieć co i jak

wczoraj byliśmy na warsztatach z Mamo to ja, w Krakowie. Całkiem fajnie było, dostaliśmy kilka próbek kosmetyków, a oprócz tego próbki omega med z dha dla kobiet w ciąży, smoczek od 0-3 mcy z tommee tippee i kilka wkładek laktacyjnych. Super był pokaz o montażu fotelików samochodowych i ogólnie o bezpieczeństwie dziecka w podróży!

Moja mama też już przyszalała, bo zrobiła zakupy dla wnuka wczoraj spore, widziałam tylko mms-a, ale śliczne rzeczy
ciekawe, czy teściowa ją będzie chciała "przeskoczyć", bo ostatnio mówiła, że ona będzie kupować rozm. 92
Stary 2014-05-20, 11:18   #2517
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez framboise87 Pokaż wiadomość

Fame powodzenia w szpitalu, będzie dobrze i szybko zleci, zobaczysz!

Mamaya też zazdroszczę, że będziesz wszystko wiedzieć co i jak

wczoraj byliśmy na warsztatach z Mamo to ja, w Krakowie. Całkiem fajnie było, dostaliśmy kilka próbek kosmetyków, a oprócz tego próbki omega med z dha dla kobiet w ciąży, smoczek od 0-3 mcy z tommee tippee i kilka wkładek laktacyjnych. Super był pokaz o montażu fotelików samochodowych i ogólnie o bezpieczeństwie dziecka w podróży!

Moja mama też już przyszalała, bo zrobiła zakupy dla wnuka wczoraj spore, widziałam tylko mms-a, ale śliczne rzeczy
ciekawe, czy teściowa ją będzie chciała "przeskoczyć", bo ostatnio mówiła, że ona będzie kupować rozm. 92
ja na to idę w poniedzialek ciekawe czy coś wygram
Stary 2014-05-20, 11:26   #2518
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, jeszcze wiele razy będziesz takie coś mówić - o Tymku wiele osób mówiło Tymon, z początku mnie to drażniło, a teraz po prostu mówię, że to Tymoteusz albo nic nie mówię

Cytat:
Napisane przez framboise87 Pokaż wiadomość
za tyle co ją kupiłam - 20 zł, nawet kartki i folia nie ruszone rozmiar S.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 11:50   #2519
Fame
Zakorzenienie

Mamaya a ja nie wiem czy chciałabym wiedzieć dokładnie kiedy na świat przyjdzie moje dziecko. Chyba bym się gorzej stresowala. A tak to nie wiem kiedy mnie złapie i nie będzie czasu na stres. Przynnajmniej ja sobie to tak wyobrażam

Stary 2014-05-20, 12:08   #2520
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Mamaya a ja nie wiem czy chciałabym wiedzieć dokładnie kiedy na świat przyjdzie moje dziecko. Chyba bym się gorzej stresowala. A tak to nie wiem kiedy mnie złapie i nie będzie czasu na stres. Przynnajmniej ja sobie to tak wyobrażam

ja bym chociaż chciała wiedzieć w jakim przedziale czasowym :P wiem że od teraz do 23/07/14 albo i dłuzej ale chciałabym wiedzieć że na pewno nie później niż ten mój termin bo z nerwów nie wyrobie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości