|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Oj wyrzucamy tyle kasy na eksperymenty...
![]() Wrócę jeszcze do pytania, a co z Inneovem i zbędnymi włosami w inych miejscach? Zrobiłam listę produktów, które chcę zakupić, co o niej sądzicie? Nie za dużo? Dodać coś, wyrzucić? W końcu to trochę kosztuje... ![]() -Subrina lotion -Subrina ampułki -Subrina szampon -pokrzywa tabletki -wyciąg ze skrzypu + H + wit + mikroelementy -WAX -Capivit hydrocontrol Co Wy na to? |
![]() ![]() |
![]() |
#2732 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Raczkowanie
|
Zrobiłam test na helicobacter
![]() ![]()
#2734 |
Raczkowanie
|
levante
Znowu muszę być brutalna ! Tym razem wobec Inneov - miałam 2 opakowania - kompletna porażka - i wiem że nie tylko u mnie ! Ja w ogóle nie umiałam trafić w tablety - jak dobrze działały na włosy - to cera tragedia - kosmiczne gule na twarzy ! Teraz piję skrzypolen (trochę ohydny) ale chyba mi służy , poczekamy jednak na efekty długofalowe...... Tak bym chciałam mieć już moje długie włoseczki ..... |
![]() ![]() |
![]() |
#2735 |
Zadomowienie
|
Pytałam o opinię na temat Inneov ponieważ sama stosowałam go 4miesiące (poszło kasy, oj poszło
![]() ![]() ![]() Znalazłam ciekawe porady (3 POROST WŁOSÓW ) http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1845799&start=210 może się komuś przydadzą ![]() Jesteście bardziej doświadczone w temacie, to powiedzcie - czy tak jest zazwyczaj, że większość włosów wypada w czasie mycia niż później, gdy są suche? Ja wystarczy, że zaczynam moczyć przed myciem i już spływają całe pasma, na całej długości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2736 |
Zadomowienie
|
levante
To prawda, że najwięcej kłaczków pozbywam się w czasie mycia, i po myciu jak usiłuję je rozczesać, następnie zaczynają wypadać w znacznej ilości jak zaczynają się przetłuszczać. W ciagu dnia wypadają również ale nie w takich ilościach jak podczas mycia. Oczywiście rozumiem Cię doskonale jeśli chodzi o spływające razem z wodą pasma. Teraz mam znacznie skrócone (przy moich 60 cm wcześniej, zostały obcięte 15 cm, więc różnica jest spora). Jeszcze ich nie myłam od wczoraj, zobaczę jak będą się zachowywać podczas mycia... |
![]() ![]() |
![]() |
#2737 |
Raczkowanie
|
Mi też najwięcej włosów wypada podczas mycia
![]()
![]() |
#2738 |
Zadomowienie
|
Mam jeszcze jedno pytanie
![]() Moje włosy po różnych specyfikach są matowo-wypłowiałe i przydałby się im świeży kolorek... Czytałam o hennie, ale mam wątpliwości, pewnie dlatego, że nie jestem na bieżąco w tym temacie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Zadomowienie
|
Bardzo chętnie - natura górą
![]() Z natury jestem ciemną blondynką, jednak mój naturalny kolor, to odległa historia. Od lat miałam rubinowe loki, a teraz, gdy nie farbuje, mam wieczny, wyliniały rudy... Zresztą szamponetki u mnie schodzą już przy drugim myciu. Co tu robić? |
![]() ![]() |
![]() |
#2741 |
Zakorzenienie
|
Ja juz ok.miesiaca uzywam Revalid i zmienilam go na H-Patoten-jestem zadowolona jesli chodzi o kondycje,wyglad wlosow
![]() Ale jesli chodzi o wypadanie-to w dalszym ciagu jest jek bylo!!Juz mam dosc,bardzo mnie to meczy i nie wiem co moge jeszcze zrobic ![]()
#2742 |
Zadomowienie
|
Ja odstawiłam Revalid, który brałam równocześnie z Inneov (DROGA mieszanka, szczególnie przy pełnej kuracji 4miesięcznej
![]() ![]() ![]() karolinka86 Miałaś takie 'przeboje' po Revalidzie? Poradzicie mi proszę coś odnośnie naturalnego ożywienia koloru moich włosów? Czytałam na forum o hennie, ale nie wiem jak ma się jej dobór do moich loczków. Przypomnę - Z natury jestem ciemną blondynką, jednak mój naturalny kolor, to odległa historia. Od lat miałam rubinowe loki, a teraz, gdy nie farbuje, mam wieczny, wyliniały rudy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2743 |
Przyczajenie
|
Hejka! Mam ten sam problem co większośc z Was
![]() U mnie zaczęło sie to jakieś 3mce temu-ogólnie to jestem 5mcy po urodzeniu mojej niuńki ![]() A jeżeli chodzi o koloryzacje wlosów czyms "delikatniejszym"to ponoc jest cosik takiego jak HNA czy HENNA .Ja nie robie nic narazie ze swoim kolorkiem-chce dac odpoczac moim "piOrka" |
![]() ![]() |
![]() |
#2744 |
Zadomowienie
|
Cześć strzelczyk!
Ja nie mogę stosować ani Loxonu ani Dermeny, mam zbyt suche włosy... A mój dermatolog nie może dociec dlaczego gubię piórka... Zamówiłam sobie cały zestaw specyfików (bagatela 250zł ![]() -Subrina lotion -Subrina ampułki -Subrina szampon -pokrzywa tabletki -wyciąg ze skrzypu + H + wit + mikroelementy -WAX -Capivit hydrocontrol, A+E -nafta, rycyna Dzień za krótki na tyle środków ![]() A wiecie, dorwałam próbkę szamponu Dyrcay Anaphase i rano umyłam nim włosy, ale mam teraz siano ![]() ![]() Ciężki nasz los. Powodzenia dziewczyny!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2745 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomocy !!! Zaczełam ten Seboradin Lotion stosować i zamiast mniej to włosów wypada mi coraz więcej ...
![]() ![]()
#2746 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja mam tak samo z dermeną i to od jakiegoś miesiąca ![]() tylko że ja tak nie dam rady ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2747 |
Raczkowanie
|
Kurcze teraz tak sobie myślę (po przeczytaniu jeszcze raz forum) że może to jest spowodowane odstawieniem Loxonu (już 10 dzień)... ale nie używałam go zbyt długo (zaledwie tydzień) bo się przestraszyłam opinii że uzależnia od siebie skórę głowy. No i zastąpiłam go Sebiradinem ..
![]() ![]() ![]()
#2748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Uważać z Loxonem, a do tych, które planują używanie wstrzymać się i próbować innych środków! Każdy z kilku dermatologów mi go przepisywał i ani razu nie odważyłam się użyć, próbuję ratować włosy innymi sposaobami. Jeśli chodzi o Seboradin to faktycznie w moim przypadku również totalna porażka. Kupiłam niedawno szampon tatarowo-chmielowy Barwy za radą Agocz, i jest rewelacyjny, a koszt...aż 2,89 zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
Zakorzenienie
|
Tyle tych specyfików, tylko który z nich najbardziej skuteczny?
![]() Mi po narkozie włosy wypadają przysłowiowymi garściami, muszę coś z tym zrobić, bo niedługo moja czuprynka stanie się na prawdę uboga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2750 |
Wtajemniczenie
|
A ile czasu po narkozie włosy zaczęły Ci wypadać?U mnie dopiero 4 miesiące po narkozie zaczęło sie masowe wypadanie.Walczyłam dzielnie przez 6 miesięcy.Potem wypadanie stopniowo zanikało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2751 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2752 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2753 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2754 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja zaczne od dzisiaj stosowac DERMENE zobaczymy co bedzie. ![]() Dam znac na forum jak tam po dermatologu-zobaczymy co tam mi wymyśli-prawdopodobnie u mnie to może by burza hormonów po porodzie ![]() Zobaczymy jak to będzie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
Raczkowanie
|
Kurcze dziewczyny ... tak zastanawiałam sie jeszcze nad możliwymi przyczynami wypadania włosów ... może przyczyną jest złe odżywianie? Ja generalnie mało jem i jestem szczupła, często jest mi zimno i nigdy nie miałam jakiś super wyników morfologii (ale też nie anemię) ... staram się żeby to było w miarę regularne jedzenie ale nie zawsze mi wychodzi
![]() ![]()
#2756 |
Przyczajenie
|
Dobry pomysł z tymi sokami. Ja wlasnie jestem po pysznej kolacyjce-sałatka grecka. Postanowiłam ze trzeba zainwestowac w dobre odżywianie
![]() Mamy teraz odpowiednią pore gdzie warzywa i owoce zaczynaja byc co raz tańsze także jutro moje panie biegusiem na targ i kupujemy sama zdrową żywnośc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2757 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2758 |
Raczkowanie
|
A tak z ciekawości zapytam was wszystkie. Czy próbowałyście policzyć ile włosków wypada wam podczas mycia? Wiem że jest to czasochłonne i skomplikowane
![]() Ja generalnie tego nie robię ale dzisiaj byłam tak zmartwiona i zdeterminowana że naliczyłam się około 200 (razem z suszeniem) ![]() Pytam bo mówicie że lecą "garściami" ... ale dla każdej garść znaczy co innego
#2759 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2760 |
Raczkowanie
|
Dla mnie garść = mały pęczek włosów w dłoni po przeczesaniu czupryny palcami. Dziennie wypada mi 200-300, dwa razy policzyłam, teraz oceniam metodą 'na oko'
![]() Poza tym jestem załamana wypadaniem moich włosów. Owszem - zdarzało się czasem, np. w okolicach sesji albo przedwiośnia, nadmierne wypadanie włosów, ale po maksymalnie 3 tygodniach ustępowało pod atakiem ulepszenia diety, łykania tabletek, redukcji stresu. Za to od 4-5 tygodni włosy lecą mi garściami, rura w wannie jest aż zatkana, włosy wypadają mi bezprzerwy, zbieram je z podłogi, bluzy, poduszki itp. Nie wiem co robić! Nigdy nie działo się to na taką skalę. Może Wy mi coś doradzicie? Czytam na bieżąco wątek, w ciągu ostatniego roku kupiłam kilka polecanych tu środków, ale teraz one nie działają. Dodam, że wypadało mi bardzo mało włosów dopóki nie zastosowałam polecanej na wizażu "kuracji wzmacniającej RZEPA firmy Joanna". Po 2 użyciach zaczął się mój problem, z początku uważałam, że wylatują te najsłabsze włosy i 'tak ma być'. Po niecałym tygodniu odstawiłam to paskudztwo ale włosy dalej wypadają na metry! ![]() Jak do tej pory dbałam o włosy: - myję co 2-3 dni delikatnie na zmianę szamponem Gliss Kur (żółty) / Bielenda błotny z glinką ghassoul. Wcześniej - Seboradin niger (wysuszał włosy ale zmniejszył trochę wypadanie), Radical - katastrofa, łamał włosy. Włosów nie szarpię, masuję skórę głowy, spłukuję letnią wodą. - nie rozczesuję mokrych włosów, śpię na satynowej poduszce (żeby zmniejszyć tarcie ![]() - nie spinam mocno włosów, nie targam nimi - dieta: jestem na redukcji, ale odżywiam się zdrowo (po prostu mniej słodyczy, więcej ruchu), codziennie jem 'siarkowe' produkty: cebulę, czosnek, piję dużo wody, herbat ( w tym z pokrzywy), łykam aktualnie Wyciąg ze skrzypu polnego z witaminami (ten fioletowy) i suplementuję żelazo oraz witaminy B - przestałam wcierać w skórę głowy Seboradin niger lotion, chodź pobudził mi wzrost cebulek na skroniach paręnaście tygodni temu - to długotrwałe stosowanie wysuszyło skórę, swędzenie ustało po odstawieniu lotionu - olej rycynowy nie zdał egzaminu - plątał i wyrywał włosy Dodatkowo rok temu stosowałam sumiennie Henna Wax Treatment - pierwsze (duże) opakowanie świetnie nawilżyło włosy, drugie nie wiem czemu, zrobiło niewielkie siano. Odstawiłam. Z masek stosuję oliwkową Avonu. Uff rozpisałam się (dobrze się wyżalić ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.