|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 7,14% |
| Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! |
|
0 | 0% |
| A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 17,86% |
| Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy |
|
13 | 46,43% |
| Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię |
|
0 | 0% |
| Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę |
|
2 | 7,14% |
| Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie |
|
6 | 21,43% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X
Jutro na 12 mam wizytę prywatnie u gina.
Proszę o trzymanie kicukow, aby wszystko było dobrze z moją dzidzią
|
#4082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja mam trzy szybkie pytania do osób, które mają pojęcie o diecie ![]() 1. zaczęłam sb od dwóch skrobi i dwóch owoców, od dwóch tygodni nic nie zmieniłam, czasem nawet o tej drugiej skrobi zapomnę, bo mi jakoś nie brakuje powinnam powoli wprowadzać więcej??2. chciałabym od czasu do czasu zrobić coś na deser, co mam kupić do słodzenia? ksylitol? zrujnuje mnie to finansowo? kupujecie stacjonarnie czy przez net?3. jak zrobię pizzę na mące gryczanej to będzie straszny grzech i wielkie odstępstwo od diety?
|
|
|
|
|
#4083 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale dobrze, że Cię uspokoił Cytat:
![]() Cytat:
2. ja słodzę stewią, ale tą w proszku, ale ona niezdrowa, ale ja mało używam, bo deserów nie robiłam, tylko się obżerałam gorzką czeko Ktoś chyba pisał, że ksylitol przez internet zamawiał3. mąkę gryczaną można, tylko ja bym ją policzyła jako porcję węgli normalnie
|
|
#4084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wielkiesiedze z malym na lawce wlasnie sie obudzil idziemy do dziadkow pogoda spokojniw na krotki rekaw.... mozna udaru na sloncu dostac topie sie Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#4086 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wybrałam opcję nr 2 z czapeczką z daszkiem... po drodze ludzie się za nami oglądali i jedna pani aż się zdziwiła że dziecko na krótki rękaw, to jej powiedziałam żeby kożuch nałożyła... Cytat:
Cytat:
Cytat:
moje dziecko starsze mnie rozwala, pani mnie na rozmowę wzięła i o mało się pod ziemię nie zapadłam, bo zapytał się kolegi czy uprawia seks? oczywiście on nie wie co to znaczy ale w telewizji słyszał...---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- polecam, rewelacyjne i łatwe rogaliki: http://narzeczeniwkuchni.blogspot.co...drozdzowe.html piekłam już dwa razy i są przepyszne
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy ktore gotuja swoim dzieciom. Co moge podac z ryzem? Chcialabym zrobic dania z grudkami i ryz nadalby sie doskonale |
|
|
|
|
#4088 | ||||
|
Rozeznanie
|
ale cieeeplo
![]() juz po spacerku. spotkalam sie z mama na miescie i zostawialam jej malego, a sama polecialam do sklepow i w 10 minut kupilam sobie 4 koszulki (bezrekawniki) za jedyne 60 zl ![]() my bylismy tak: dlugie body, lekkie spodenki, skarpetki i chuscia na glowce. ale mysle, ze spokojnie moglam mu zalozyc krotki rekaw mnie zastanawia jedno, bo jutro jedziemy do lodzi i w tamta strone bedzie chlodno, bo jedziemy ok. 7.30. ale boje sie z powrotem, bo na pewno bedzie goraco w samochodzie. czy wy uzywacie klimatyzacji w autach przy maluchach? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no i nie stresuj sie Kochana ![]() swoja droga ja ostatnio w netto spotkalam pediatre, do ktorej chodzimy z Jakubem i mialam zapytac sie o zalegle szczepienie, ale sie powstrzymalam ![]() moj gdzies od poltora miesiaca trzyma i je i pije sam ![]() ostatnio zlapal skila i trzyma butle jedna reka ![]() a najbardziej mi sie podoba, jak mu sie skonczy i kreci butla, zeby mu jeszcze polecialo bez kitu, gdzie on sie tego nauczyl ![]() Cytat:
![]() Jakub teraz ucina sobie drzemke, ciekawe ile ona potrwa. uspilam go w wozku na dworzu, ale te samochody takie sa glosne, ze rzucal sie przy kazdym tirze, ciezarowce. ![]() wprowadzilam go zatem do ganku i tu sobie spi. a wiecie, ze nauczylam swojego psa, ze nie szczeka jak maly jest na dworzu lub w ganku sobie spi ![]() jak tylko skonczy spac to dziamie jak najeta na widok kazdego czlowieka, rowerzysty, zwierzecia
|
|
|
#4089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj Filip nigdy niemiał żadnych butów, koszuli, muszki, krawata a sweterek z 3 razy.. dzinsy to jest święto i wyjście w domu body i dres ![]() nie tylko Ciebie Cytat:
Lula ja kotlety robie jak Asiek ![]() u nas dziś ciepło 26 i słońce Filip w body z dł rekawem i dresach, skary, bez czapy. mi się wydaje że dla niego mala różnica krótki czy długi rękaw nie chce żeby się opalał mimo że jest raczej w cieniu.
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
No i przede wszystkim dziekujemy za zyczenia. My rowniez zyczymy wszystkiego najlepszego Elence, Oli, Miloszowi, Wiktorii i Szymusiowi
|
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
mój tez w legginsach po domu chodzi i mam to w poważaniu czy się to komuś podoba czy nie
jest malutki, nie ogarnia swego wdzianka, do ludzi z nim tak nie wychodzę więc nie wpłynie to tak na niego by został Konczitą Wurst a spodnie dresowe musza być wiązane bo mu spadają i depcze po nogawkach ![]() też kocham reklame z lewandowskimi- ta gra aktorska jak by kurde mało kasy mieli i musieli dorabiać
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-05-20 o 15:26 |
|
|
|
#4092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ani nie gadaj
![]() Mam wrażenie,że puszczają ją co drugą reklamę Swego czasu puszczali tak samo reklamę APART z Rubikową... rzygałam nią! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Chciałam jeszcze dopisać,że u nas też królują legginsy Czy to w domu, czy na dworze- mam pewność,że nic jej nie uwiera i ma wygodnie ![]() Tak naprawdę sukienkę ubrałam chyba ze dwa razy...żałuje,że w ogóle kupywałam ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Teraz jak byłam na car boot, to udało mi się wyczaić spódniczkę jeansową z Next, jeansową kamizelkę z H&M,legginsy w kropki i jeansowe spodenki .. ubrania jak nowe ![]() Majce wzięłam sukieneczkę z Next i jeszcze kilka bluzek... żal było nie brać,naprawdę
|
|
|
#4093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Nie było mnie w domu od 8.00 do 14.00, byłam w gminie po materiały do pracy mgr, porobiłam zakupy i w końcu wybrałam się do fryzjera ![]() Jutro chyba znów wybiorę się z Filipem do doktora, w niedzielę byłam z nim w szpitalu na oddziale, ale pójde z nim jeszcze do naszej pediatry. Ja też się rozchrowałam. Cytat:
tak, i jest super mamą ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno moim pierwszym, świadomym słowem było "be" połączone z obrzydzeniem na mej facjacie, kiedy to mama ubierała mi jakiś stary, brzydki kaftanik po bracie. I ściągałam to z siebie ![]() Cytat:
|
|
#4095 |
|
Zadomowienie
|
No to sie porobilo... Jasko zdrowy a mnie rozlozylo, rano goraczka 38, bol miesni taki ze z lozka wstac nie moglam, zatoki tak mnie bola ze zaraz padne
bylam u lekarki i grypsko jak nic tak wiec paraduje z maska na buzi bo Jas pewnie teraz podatny na zarazki po chorobie. Nici ze spacerku, wystawilam go tylko na balkon na pol godziny, bo zaraz slonce zaczelo naparzac.Ja na taka pogode tez wybralabym wesmrsje ubraniowa nr 1, z dl.rekawkiem kasiunia- nie, nie robilam testu Łeeeep mi pękaaaa ;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4096 |
|
Zadomowienie
|
My dziś na krótki rękaw
tzn. body z krótkim, a na dól rajstopki i krótkie porteczki na głowę kapelusik od słońca i oczywiście nie obyło się bez komentarza jednej pani do drugiej pani: "teraz to te dzieci jakieś ciepłe są, że tak na krótki rękaw"
|
#4097 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie leje teraz ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4098 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u nas króluje Next ![]() mamy głównie legginsy, 4 spodenki dresowe, potem też takie grubsze legginsy udające dżinsy. No i kilka par spodni. I szorty też mamy, dzisiaj po domu łazi w welurowych szortach ![]() i po domy legginsy lub dresy+ bluzeczki, body ![]() z takich najmniej wygodnych ciuchów to to sławne futro, które zostało ubrane tylko do zdjęcia, mamy też jeden żakiecik, dwie spódniczki tiulowe,ale tylko na święta jakieś (wcześniej w ogóle nie miała, bo ja nie przepadam za spódnicami). co do sukienek to ja właśnie nie przepadam, wolę tuniki z legginsami. Ale miała kilka w zimie i tak sobie się nosiło, natomiast teraz kupiłam kilka, bo jednak są fajne w lecie dla mojej niewygodne są wszelkie czapki i skarpetki, wszystko ściąga. aaa i opaski
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2014-05-20 o 16:11 |
|||
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
u nas upał
siedzimy w domu u rodziców, bo małża wyprawiłam do pracy, ale już dzwonił, że na czas nie będzie bo mają zapierdziel
|
#4100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4102 |
|
dryfuję słowami
|
Boziu, jakie moje dziecko jest wybredne... Nic innego nie wypije jak kompocik ewentualnie sok z wodą (więcej wody, delikatny smak jak w kompocie).
Ugotowałam mu rabarbar, a potem wyczytałam, że niby nie powinien
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A dzisiaj na spacerze jak tak gorąco było to wypiła 30ml z butelki jednym duszkiem a też za wiele pic nie chciała do tej pory. Chyba trzeba konsekwentnie podawać nawet po to 2,5ml
|
|
#4105 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Przed chwilą chodził i wył dosłownie, a wody nie wypił. Dałam tego rabarbaru, wciągnął 100ml i cały zadowolony się bawi ![]() Ja sok rozrzedzam, daje 180ml płynu, w tym 60ml soku i reszte wody. I wychodzi taki bardzo delikatny smak, właśnie jak w kompocie. Do tej pory dawałam mu sam wywar z jabłek, a dziś na targu zczaiłam ten rabarbar. A w necie na niektórych stronach piszą, że on niekoniecznie... Sama nie wiem. W ogóle aż się zdziwiłam, że on to polubił, bo ugotowałam bez żadnych dodatków, bez cukru i taki lekko kwaskowy smak jest. Pocieszę Cię, on do niedawna też nic nie pił. Niedawno doszliśmy do tego, że ten kompocik mu posmakował i samo wyszło, że jednak ma jakies pragnienie poza mlekiem. Może nie potrzebuje skoro nie pije
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-05-20 o 16:53 |
|
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
Gazetka z produktami dla dzieci biedronki od czwartku
http://www.biedronka.pl/pl/press,id,...ego-wypoczynku
|
#4107 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
aaa boje się takich sytuacji ale no nic trzeba będzie dużo rozmawiać Cytat:
brawa za samodzielne picie Właśnie też jestem ciekawa klimatyzacji bo wiadomo ze używać trzeba bo można się rozplynac ale boję się choroby bo Ola jeszcze tego nie zna a raczej jej organizm. Ale myślę że trzeba dobrze ta klime używać czyli nie za duza różnica temperatur żeby była i te 5 czy 10 min przed wyjsciem wyłączyć Cytat:
No Twoja mama to mistrz podziwiam pewnie po którymś juz razie poród nie robił na niej wrażenia? Zdrówka dla Was ![]() Cytat:
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do kotletów mielonych dodaje bułkę tartą. (takie małe pulpety)
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
moja soków też w ogóle nie chce, a wodę z wielką biedą...
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

powinnam powoli wprowadzać więcej??
kupujecie stacjonarnie czy przez net?
Chodziło mi o problem z kp. Powiedział, że jeśli nie chce w dzień piersi, a w nocy je 3 razy, ro nie jest kwestia głodu, tylko bliskości. Organizm jest już na tyle dojrzały, że może już nie chcieć mleka i mogę pomyśleć o odstawieniu. Jeśli przybywa prawidłowo na wadze, to nie ma się co spinać. Można odciągać w dzień i podawać.

jak by kurde mało kasy mieli i musieli dorabiać 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Znów będę wypadać z pociągu
bylam u lekarki i grypsko jak nic