|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem-V część pogaduszek Mieszadełek.
Tak, chwilę po wysłaniu edytowałam posta, bo zobaczyłam, że zjadłam słowo
![]() Dzięki dziewczyny za rady w sprawie nauki polskiego ![]() zuziazla, niestety ze względu na fatalne godziny pracy kurs w szkole językowej nie wchodzi w grę, ale właśnie umówliśmy się (tzn. TŻ ), na indywidualne lekcje
|
|
|
|
|
#962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja się tak śmieję, ale jakby mój wyjechał z takim tekstem o mojej pupie to
|
|
|
|
|
|
#963 |
|
Raczkowanie
|
O, to super!
![]() Mój tż też ma super akcent <3 Czasem o coś się wkurzam a on 'dlacziego jestesz zła?' I oczywiście od razu mi przechodzi bo wtedy mam ochotę go zjeść W sumie zna parę zwrotów, np. o boże, boże, kapusta głowa pusta, skręć w prawo (bo w PL jeździliśmy z polską nawigacją ), nie mówię po polsku, jesteś piękna itd Ale o dużo rzeczy się dopytuje zawsze, cieszę się
|
|
|
|
|
#964 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() mój też tworzy z perktum , w norweskim jest podobnie jak w angielskim i jak chce powiedzieć jeg har spist to mówi ja mam jeść czy coś w tym stylu, wszędzie to mam wciska najgorzej, że mój syn też jakieś dziwadła gramatyczne tworzy, choć przecież przez 5 lat w Polsce żył. Po norwesku jak się mówi o jakichś przyzwyczajeniach to mówi się jeg bruker å spise, czyli jadam, zwykle jem, jakkolwiek, a mój syn tłumaczy dosłownie / używam jeść i tak jak rozmawia ze mną to ciągle / używam mówić, używam bawić się, używam to i tamto super, że Twój tz sam chce się uczyć polskiego. Myślę., że to ważne jak się jest w związku z obcokrajowcem, żeby choć trochę poznać kulturę, język drugiej strony. Mój też sam z siebie się uczy, co szalenie mnie cieszy, bo u mnie w rodzinie nie wszyscy posługują się angielskim. jakie to wzruszające było, gdy w czasie ostatniej wizyty w Polsce najpierw mój tz policzył do 10 po polsku, a potem mój 70/letni tata policzył po norwesku ![]() marty powodzenia! na zły humor najlepsza czekolada ![]() hahaha widzę, że roux jest podobnego zdania ![]() Cytat:
jedno z pierwszych zdań mojego tz było veldig big dom / też właśnie trzy języki w jednym zdaniu hehe fajnie, że twój tz spontatnicznie używa polskiego! fajnie jakby się ci wszyscy nasi tz spotkali i probowali dogadać po polsku hehe nie wiem mój zrozumie, ale no co to nie bardzo bo jak to przetłumaczyć na ang?? aha no i mój do mojego taty> miło mi panią poznać i ja przekleństw nie uczę, bo też sama nie używam no chyba, że kurde jest jako przekleństwo Cytat:
dobrze, że ja zaczęłam mojego uczyć polskiego od wyrażenia Tak, kochanie z rajstopami dobre hehehehe ale też bym ubiła jakby tak o mnie powiedział, że szczególnie, że serio mam duży zadek ![]() Powiem wam, że jak moj tz próbował w polsce po polsku mówić, choć na razie w sumie za bardzo się nie dogada to tylko mi głupio, że ja nie jestem tak odważna z norweskim! On nawet w kiosku na dworcu twardo po polsku / dwa woda, prosze, przepraszam ![]() piękna pogoda u mnie! tz w pracy, wróci w następną środę
|
|
|
#965 | |
|
Zadomowienie
|
I jak tu takiego nie kochać, co?
![]() Dziewczyny, myślicie, że we FR dostanę kasze jaglaną? Ostatnio robię takie pyszne jaglanowe budynie na śniadanie, strasznie mi smakują ![]() Cytat:
![]() Zapomniałam dodać, że 4 dni temu narzekałam TŻowi, że nie zrobiliśmy sobie żadnych wspólnych zdjęć podczas mojego ostatniego pobytu we Francji... dzisiaj wracam do domu, patrzę list w skrzynce Otwieram, a tam kilka naszych wspólnych zdjęć ze Świąt Okazało się, że brat TŻ nam zrobił przypadkiem Ja mu narzekałam na te fotki, a on je dzień wcześniej do mnie wysłał <3
Edytowane przez Harika Czas edycji: 2014-05-20 o 18:40 |
|
|
|
|
|
#966 |
|
Zadomowienie
|
no proszę / jak to się marzenia spełniają hehe
ubóstwiam zdjęcia! dokumentuję wszystko, co się da! niestety tylko komórką, aleeeee kiedyś się dorobię porządnego aparatu fotograficznego! tak w ogóle to już jesteśmy o krok od zabukowania sali na wesele ha! a się skubany jeszcze nie oświadczył chlippp
|
|
#967 |
|
Raczkowanie
|
Oooo, Harika jak super!
![]() Jeszcze sobie przypomniałam, że jak byliśmy w Polsce to tż chciał być uprzejmy i przywitać się po polsku z moją babcią i powiedział 'do widzenia' Aż się popłakaliśmy wszyscy ze śmiechu jak tym zarzucił
|
|
|
|
|
#968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może czeka aż wszystko będzie załatwione i wtedy się oświadczy Nie, czekolady koniec! Obżerałam się przez ostatnie tygodnie i teraz mieszczę się tylko w jedne spodnie do pracy. Harika - pewnie dostaniesz. Skoro w Irlandii jest dostępna to we Fr tym bardziej. Tutaj nazywa się millet. Podaj przepis na budynie Głowa mnie boli. To chyba z wrażenia. Poza tym spoko. Najbardziej cieszy mnie, że będę miała w końcu styczność z SAPem. To taki program księgowy. |
|
|
|
|
|
#969 |
|
Zadomowienie
|
cokolwiek to jest ten sap -jak ty się cieszysz to i ja się cieszę
co do zaręczyn to ja jednak bym wolała najpierw pierścień hehe na razie staram się też nie rozpowiadać o tym, bo jak się rozmyśli przed zaręczynami to głupio się tak tłumaczyć hahahah >D
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
A ja umieram dzisiaj, cały dzień w ogródku... mamy grubo ponad 500 m2 ogródka
a i tak przydałoby się więcej. Na szczęście wysiew zakończony i teraz trzeba tylko odchwaszczać (taaaa... już lecę |
|
|
|
|
#971 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ohhhh ale slodko!!! ![]() Cytat:
no mam nadzieje, ze Twoj Tz ma sie zamiar oswiadczyc zanim Ci zalozy obraczke na palec!! ))Cytat:
ja mam tu polska kolezanke, ktora ni w zab ani po angielsku, ani po francusku, ani po innemu niz polski... Kiedys sie w knajpie zeglana z mlomi znajomymi- kazdemu dwala te przeklete szwajcarskie buzi w policzek i mowila "hello"... macki mi opadly... Cytat:
ja dZis tylko przegladnelam ogloszenia z praca...70% ogloszen ma w wymaganiach SAP. pozalowalam, ze poszlam na kierunek pedagogiczny... Cytat:
Joss, ja to sobie wyobrazam po Twoich postach, ze tam z kwiatem we wloch i w letniej kwiecistej sukience biegasz po łakach w tej Twojej wsi, gdzies tam za Toba Twoj nie- romamtyczny Tz i Amber. Jeszcze jak wyjechalas dzis z tym wysiewem i odchaszczaniem...Jak w jakims takim serialu...
|
|
|
#972 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=roux666;46545756
no mam nadzieje, ze Twoj Tz ma sie zamiar oswiadczyc zanim Ci zalozy obraczke na palec!! ))[/QUOTE] kto wie? już obrączki przymierzaliśmy ![]() zresztą w moim życiu wszystko zawsze nie po kolei nic nie może iść normalnym biegiem, same przeskoki, komplikacje, atrakcje ![]() Co to właściwie jest ten SAP??
|
|
#973 |
|
Wtajemniczenie
|
Sap to taki program kiegowo - finansowy. W sumie to mozna na nim robic wszystko, nawet maile odbierac.
Roux - ja tez jestem humanistka. Socjolozka. Z nadzieja ze bede pracowac na wypasionym stanowisku w banku w Szwajcarii sasasa Jossstone - ja mam taka wizje Ciebie jak Zosia w Panu Tadeuszu w zwiewnej bieliznie biegnaca kury karmic :-D taki kurnik to mi sie marzy. W u mjie ogrodek to tylko dwa rzadki salaty, rzodkiewki. Troche cebulki na szczypiorek i buraczki w tym roku posialam.
|
|
|
|
|
#974 |
|
Zadomowienie
|
O super temat na tapecie
Jezyk polski z ust naszych Tztow Moj to lobuz jest i jak na lobuza przystalo brzydkie slowa tez zna. Jeszcze jak pieknie je wymawia,jesli mozna to tak nazwac. Nie zebym jakos specjalnie go ich uczyla,ale gdy spytal to odpowiedzialam,a on szybko zapamietal, czort moj kochany. Czesto wcina mi sie w moje rozmowy telefoniczne: no to pa Dlaczego Co, nico a w jego wydaniu jest nieco Kochasz? Kocha mnie Oczywiscie Szalona moja zona.... Duza dupa Duzy brzuch Bardzo duzo zna polskich slow, kiedys nawet licytowalismy sie kto zna wiecej slow w jezyku partnera,tez znam ich sporo,no ale polskiego uzywamy zdecydowanie wiecej Od poczatku wola do mnie Misiu, doszlo Michu,Fichu itp itd I teraz sobie wyobrazdzcie idziemy sobie na przyklad my dwoje i jeszcze ze dwoch jego kolegow,ulica i wszyscy do mnie Misiu. Mina Polakow..... Kiedys ktorys z chlopakow zgubil jakas ☠☠☠☠☠☠☠ke u nas w domu wiec drugi mowi ze Magdalena ci znajdzie,a on na to a kto to Magdalena Czasem gdy Tz cos o mnie opowiadal i uzywal imienia to koledzy pytali czy ma nowa kobiete i co sie stalo z Misiem.....
|
|
#975 |
|
Raczkowanie
|
Joss, to dla ciebie:
https://www.youtube.com/watch?v=hp4endJMu1E
|
|
|
|
|
#976 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Widzę, że romantyczne z Was dziewczyny Gdyby nie to, że po deszczu zawsze jest masa błota, że pełno dżdżownic, że kury robią kupki wszędzie i że bardzo łatwo wbić sobie coś w nogę, to pewnie bym biegała boso w zwiewnej koszuli nocnej ale niestety, nie Normalnie humor mi poprawiłyście, mi się zawsze ludzie mieszkający na wsi kojarzą z rolnikiem, który jedzie pryskać pole swoim traktorem z lat 80., który (rolnik, nie traktor) nosi koszulę na długi rękaw i spodnie od garnituru nawet w pole, ma czapkę z daszkiem i wiecznie czerwone policzki z popękanymi naczynkami i spalony kark Moja wizja jest o wiele mniej romantyczna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A dzisiaj przeżyłam też chwilę grozy - wchodzę sobie do obory, nabrać wody i stanęłam oko w oko z krową która ściągnęła sobie przez rogi łańcuch. A ja się krów boję panicznie. A ta krowa ( w sumie jeszcze jałówka) jeszcze bardziej niż ja się krów, boi się ludzi I tak przez chwilę stałyśmy i się patrzyłyśmy na siebie, ja myślałam "Jak szybko wyjdę to może mnie nie zabije" a krowa pewnie coś w stylu "Jak szybki ucieknę to może mnie nie zabije" Na szczęście TŻ mnie uratował
|
||||
|
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w związku z obcokrajowcem-V część pogaduszek Mieszadełek.
Oj jak sie cieKawego zrobilo. Bylismy sie dzis pozegnanie ze znajomymi i az sie sama dziwilam ( i oni tez) ile moj tz po polsku mowi i rozumie
Teraz co troche mnie dopytuje jak sie czuje i czy napewno chce leciec itd bo on sobie zdaje sprawe ze mi ciezko bedzie. Pewnie sie odezwe jeszcze z lotniska albo rano z domu No I mam nadzieje ze dam rade tam . Eh strach, ciekawosc i wszystko inne na raz ale raz sie zyje ![]() Sent from my iPad using Tapatalk Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2014-05-21 o 01:15 |
|
|
|
|
#978 |
|
Wtajemniczenie
|
Irenkaa - wszyatko bedzie dobrze. Teraz bedziecie "u niego" wiec prawie jal w domu
macie jakies widoki na prace?Koniecznie odzywaj sie na biezaco. |
|
|
|
|
#979 | ||
|
Zadomowienie
|
Irenkaaa, masakra jak to szybko zleciało!! Nie mogę uwierzyć, że to już
Koniecznie się zamelduj zaraz po przyjeździe no i pisz jak ci tam! A o TŻcie to bardzo dobrze świadczy, że się tak ciebie wypytuje. Ważne, żebys miala w nim oparcie, bo teraz faktycznie gleboka woda przed toba ![]() O Boże, aż się zaczęłam stresować za ciebie.. ![]() Cytat:
no tak... obcokrajowcy w ogóle nie mogą pojąć, że Katarzyna, Kasia, Kacha, Kaśka to jedno i to samo imię uszy zatykają jak im się próbuje wytłumaczyć Joss, zazdraszczam terenów! Jak mi się marzy ogród!! m.arty, no właśnie, a jak ludzie w nowej pracy?? Cytat:
![]() ja nie zapomnę początków mojego jeżdżenia do Francji... druga chyba wizyta u rodziny TŻ, a ja wchodzę do domu i zamiast "bonjour" wyjechałam z "au revoir" (dla nieznających fr. - do widzenia). Wszyscy się śmiali, a ja myślałam, że się zapadnę ![]() mukaa, no to czekamy na twój pierścień
Edytowane przez Harika Czas edycji: 2014-05-21 o 11:13 |
||
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Bede sie odzywac bede narazie domykamy torby i za godz w droge. Jakis odpoczynek na lotnisku i w gore
![]() Sent from my iPad using Tapatalk |
|
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Irenka, no to jak to mowią: courage!!
![]()
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Roux. Na lotnisku. Oj juz wymeczona.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#983 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#984 |
|
Wtajemniczenie
|
Irenkaa - spokojnej podrozy.
Harika - ludzie spoko. Poznalam juz niemal cala druzyne IT. Nrmalnie jak IT crowd z tym ze jeden z nich to niezle ciacho. Sasasa Za jakis czas okaze sie kto jeat spoko a kto pod kim dolki kopie. Choc mam nadzieje ze nie. Jest sporo nowych osob, w sumie 5 z czego 2 w tym ja zaczely w tym tygodniu a reszta w ostatnim miesiacu. |
|
|
|
|
#985 |
|
Rozeznanie
|
irenkaaa, szczęśliwej podróży
|
|
|
|
|
#986 |
|
Zadomowienie
|
jossstone / ale się uśmiałam z Twojego posta!!!! aż oczami wyobraźni widzę Ciebie i tę krowę / oko w oko hahahahahahaah boskie >D
Ja też na wsi żyję, barany mi beczą w nocy, nawozem zajeżdża, nawet asfaltu nie ma tylko droga gruntowa. Ale ja kocham to moje zadupie. Zielono, cicho, spokój, a do cywilizacji niedaleko. Mój tz chce żebym właśnie zrobiła jakoś ładnie na zewnątrz, ale ja się nie znam na roślinach, nie mam rąk do kwiatów, udało mi się jednego wyhodować i go wczoraj kot zeżarł buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu irenkaaaa / podekscytowana??? powodzenia! witaj, nowe życie! harika / zapewniam, że od razu się pochwalę jak tylko dostanę hehe choć jak teraz na urlopie nie dostałam to podejrzewam, że dopiero za parę miesięcy to nastąpi... no cóż, trza poczekać. Cóż to jest parę miesięcy wobec wieczności buehehehehe 30 lat czekałam to jeszcze trochę mogę poczekać Dzisiaj mam zebranie w szkole syna. Mój tz w pracy, więc sama będę musiała nadwyrężać swoje uszy, żeby załapać o czym do mnie mówią! To pół biedy, modlę się, żebym nie musiała się odezwać1
|
|
#987 |
|
Zadomowienie
|
mukaa, im bardziej wyczekujesz, tym bardziej się dłuży
ja z 2 lata temu marzyłam o ślubie i weselu, a teraz... jakoś mi się odmieniło zwłaszcza, że we Francji można każdy związek zarejestrować. Może jak już się ustatkujemy, znajdę prace i odnajdę się tam to zacznę mieć "ciśnienie" i zacznie mi zależeć. Mam nadzieję, że mój TŻ się zdecyduje na ten krok w odpowiednim momencie i że nie będę musiała czekać ;pNajgorzej jak tylko jedna połowa chce... Bo wtedy nie da się do końca być szczęśliwym w związku. Powodzenia na wywiadówce
|
|
|
|
|
#988 |
|
Zadomowienie
|
U mnie tez dosyc spokojnie,chociaz ja mieszkam na takiej hm skarpie ,gdzie na dole jest autostrada. Z tarasu ja widze,ale jest tez woda,duzo wody. Dzisiaj sarny grasowaly u sasiadow w ogrodku. Remontuja stacje pociagow ,wiec czasem cos slychac. Fajny jest ten spokoj,ale dobrze ze daleko nie mam do centrum handlowego w gminie tak to nazwijmy i do stolicy
Wkurza mnie tylko cwierkanie ptakow z rana,tak kolo 5,6 hihi
|
|
#989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tak o tym ślubie, bo on mi powiedział, że mi się oświadczy w tym roku hehe to teraz czekam i czekam poza tym jeśli się na dziecko zdecydujemy, to ja chcę je mieć po ślubie, a że już najmłodsza nie jestem to jednak zbyt długo czekać nie mogę..Zresztą ja zanim poznałam mojego TZ to już byłam pewna, że się nigdy nie hajtnę, jakoś tak sobie wmówiłam, że żadnego ślubu nie będzie, bo albo nikt mnie nie zechce, albo same patafiany się ostały, co lepszy facet to zajęty Więc cała ta otoczka zaręczynowo/ślubna to dla mnie nowość, czuję się w tej sferze jak dziewica ![]() ![]() ![]() I racja, najgorzej jak jednej osobie zależy, a druga za żadne skarby nie chce... bling / u mnie też ćwierkają, sarenki przyłażą, lisa też widziałam, woda, góry, jest czym oczy nacieszyć kurde, znowu się słodyczy obżarłam
|
|
|
#990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moi rodzice nas wypytują jakie mamy plany, ale dla świętego spokoju powiedziałam im, że nie chcemy ślubu, na co TŻ się obruszył. Przyznałam się mu, że po prostu nie chcę czuć ciśnienia ze strony rodziny. Nam też latka lecą Ale pożyjemy, zobaczymy
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

), na indywidualne lekcje 

Ja mu narzekałam na te fotki, a on je dzień wcześniej do mnie wysłał <3