Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II (lista w pierwszym poście) - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-13, 19:54   #901
niuniulka1989
Zakorzenienie

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II

Dziewczyny, mam pytanie w której z polecanych perfumerii warto kupić Versace Crystal Noir, 90 ml? Czy cena około 180 zł jest przyzwoita?

Edytowane przez niuniulka1989
Czas edycji: 2014-05-13 o 21:48
niuniulka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 20:17   #902
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuniulka1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie w której z polecanych perfumerii warto kupić Versace Cystal Noir, 90 ml? Czy cena około 180 zł jest przyzwoita?
A chcesz EDT czy EDP? EDT można za ok. 130-140 zł już kupić, EDP za ok. 170-190 zł właśnie
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 20:21   #903
201606201234
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie w której z polecanych perfumerii warto kupić Versace Cystal Noir, 90 ml? Czy cena około 180 zł jest przyzwoita?
jesli chodzi o EDT, to dosyc wysoka. Ostatnio kupilam za 99zł, normalnie kosztuje okolo 130-140
201606201234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 20:22   #904
niuniulka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
A chcesz EDT czy EDP? EDT można za ok. 130-140 zł już kupić, EDP za ok. 170-190 zł właśnie
I teraz mam zagwostkę Bo nie jestem pewna które dziś wąchałam w Sephorze.... ale wydaje mi się, że EDP
Stary 2014-05-13, 20:25   #905
201606201234
Konto usunięte

Cytat:
I teraz mam zagwostkę Bo nie jestem pewna które dziś wąchałam w Sephorze.... ale wydaje mi się, że EDP
to tylko zasugeruje ze EDT jest o wiele bardziej popularna niz EDP
Stary 2014-05-13, 20:27   #906
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poison0123 Pokaż wiadomość
to tylko zasugeruje ze EDT jest o wiele bardziej popularna niz EDP

O tym samym pomyslałam.

Ja bym poszła i sprawdziła ale tez obstawiam EDT.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 21:47   #907
niuniulka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
O tym samym pomyslałam.

Ja bym poszła i sprawdziła ale tez obstawiam EDT.
Na dniach postaram się podskoczyć do Sephory i sprawdzić Dzięki Dziewczyny

Poison, mogę zapytać gdzie tak tanio udało Ci się kupić swoje perfumy?

Te perfumy które wąchałam są słodkie - wyczuwam w ich jakby nutę karmelu... ale może kolor flaszki mi się tak skojarzył i sobie wmówiłam że czuję gdzieś karmel
Stary 2014-05-13, 21:50   #908
201606201234
Konto usunięte

Cytat:
Na dniach postaram się podskoczyć do Sephory i sprawdzić Dzięki Dziewczyny

Poison, mogę zapytać gdzie tak tanio udało Ci się kupić swoje perfumy?

Te perfumy które wąchałam są słodkie - wyczuwam w ich jakby nutę karmelu... ale może kolor flaszki mi się tak skojarzył i sobie wmówiłam że czuję gdzieś karmel
swoje perfumy kupilam w Merlin.pl akurat mieli przed swietami wielkanocnymi promocje na kilka zapachow m.in. Crystal Noir
Stary 2014-05-14, 10:38   #909
zania
Matka buldoga

Cytat:
Ja pierwszy raz powachalam CN w Douglasie i byla to woda toaletowa Zawsze jak cos wacham i mi sie podoba to sprawdam spod butelki, zeby potem wiedziec co kupic w perf. int
Ale karmelu w niej nie czuje
Stary 2014-05-14, 15:03   #910
a ga ta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Kupowałam kosmetyki, pędzle - oryginalne
Jesli chodzi o perfumy to zapewne też, poza tym mają tam tylko mało znane i niedrogie marki.
Potwierdzam, kupowałam pędzle i są b. dobrej jakości

Mój Blog
Facebook
Instagram

Postaw mi kawę
a ga ta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 16:08   #911
marcelkowa22
Raczkowanie

witajcie
zamowiłam na strawberrynet.com zestaw Womanity - balsam, kosmetyczka no i wiadomo perfumy. Wyniosło mnie to 115 złotych i teraz się zastanawiam czy to nie za tanio, nigdy tam nie zamawiałam
marcelkowa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 17:52   #912
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marcelkowa22 Pokaż wiadomość
witajcie
zamowiłam na strawberrynet.com zestaw Womanity - balsam, kosmetyczka no i wiadomo perfumy. Wyniosło mnie to 115 złotych i teraz się zastanawiam czy to nie za tanio, nigdy tam nie zamawiałam
A czy zaglądałaś do pierwszych postów tego wątku?
Przyjrzyj się liście polecanych perfumerii, tam znajdziesz odpowiedź.
No chyba że oczekujesz jeszcze potwierdzenia od kilku osób
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 18:21   #913
liliza
El Cumpleaños Secreto

Cytat:
Napisane przez marcelkowa22 Pokaż wiadomość
witajcie
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;46454285]A czy zaglądałaś do pierwszych postów tego wątku?
Przyjrzyj się liście polecanych perfumerii, tam znajdziesz odpowiedź.
No chyba że oczekujesz jeszcze potwierdzenia od kilku osób [/QUOTE]

To ja w takim razie dam takie potwierdzenie, bo kupowałam tam kilkadziesiąt razy i zawsze wszystko było ok. Nie wątpisz chyba w oryginalność i jakość sprzedawanych tam perfum?
liliza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 19:01   #914
niuniulka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
Ja pierwszy raz powachalam CN w Douglasie i byla to woda toaletowa Zawsze jak cos wacham i mi sie podoba to sprawdam spod butelki, zeby potem wiedziec co kupic w perf. int
Ale karmelu w niej nie czuje
Właśnie też zawsze tak robię, ale wczoraj wpadłam w wir wąchania różnych flaszek no i nie sprawdziłam czy to było EDT czy EDP Poszłam więc dziś do Sephory i sprawdziłam Miałyście rację - to EDT. Chciałam powąchać też EDP, ale nie było testera

Poison, super Ci się trafiło z tą promocją

Edytowane przez niuniulka1989
Czas edycji: 2014-05-14 o 21:50
niuniulka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-15, 10:38   #915
Charlotte York
Zadomowienie

Dziewczyny czy strona http://www.fragrancedirect.co.uk na pewno jest jeszcze w zaufanych perfumeriach? Zakochałam się w zapachu, u nas jest mega drogi i zaczęłam szukać w necie. Znalazłam tanio na tej stronie i teraz myślę czy szukać kogoś kto zna angielski i pomoże mi zamówić zapach czy sobie jednak darować. Nie ukrywam boję się, bo nigdy nie zamawiałam z zagranicznej strony nic a jak coś jest tanie w porównaniu do nas to mi się wydaje, że to podróbka. Chyba, że źle policzyłam cenę
Charlotte York jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 16:10   #916
magdis
Zadomowienie

Dziewczyny, a co z neoperfumy.pl (neo24.pl) ? Nie spotkałam się jeszcze z opiniami na ich temat...
magdis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 23:13   #917
Ania_november
Zakorzenienie

dziewczyny czy
http://www.oraza.com.pl/ i http://kosmetykiperfumy.pl/ to to samo? bo adres jest inny ale nazwa ta sama?

szukam chętnych do rozbiórki Rose America

Ania_november jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 10:08   #918
BlueberryMilkshake
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ania_november Pokaż wiadomość
dziewczyny czy
http://www.oraza.com.pl/ i http://kosmetykiperfumy.pl/ to to samo? bo adres jest inny ale nazwa ta sama?

To samo. Kilka dni temu kipiłam u nich tester Versense i przy zakupie przekierowało mnie nawet ze strony oraza na kosmetykiperfumy. Dodam, że wszytko z testerem oraz zamówionymi próbkami było w porządku, a przesyłka błyskawiczna.
BlueberryMilkshake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 21:27   #919
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Dziewczyny a co sądzicie o perfumerii http://aromadream.eu ? Chcę się upewnić, żeby nie kupić podróby na rozbiórkę
Stary 2014-05-18, 12:57   #920
aileenn
Mother of Cats

Dołączam do osób mających "ale" do perfumerii Lumiere (www.lumiere.pl).

Do tej pory jakością obsługi byłam wręcz zachwycona. A teraz - po około 2-letniej przerwie - przez ponad miesiąc czekałam na zwrot wpłaty (ponad 400 zł) za anulowane zamówienie. Zadziałała dopiero zapowiedź zgłoszenia sprawy na policję.

W sumie pieniądze odzyskałam, ale dlaczego musiałam o nie kilkukrotnie prosić? Nigdy wcześniej nie zdarzyła mi się taka sytuacja - jestem zdegustowana i zawiedziona. A czytając relacje vine i patricii o ich problemach z odzyskaniem pieniędzy, przestaję też wierzyć w prawdziwość tłumaczenia obsługi, że przez pomyłkę wpłacono zwrot na konto innej osoby i trzeba było tę kwotę odzyskiwać.

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2014-05-18 o 22:00
aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 21:53   #921
Ania_november
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlueberryMilkshake Pokaż wiadomość
To samo. Kilka dni temu kipiłam u nich tester Versense i przy zakupie przekierowało mnie nawet ze strony oraza na kosmetykiperfumy. Dodam, że wszytko z testerem oraz zamówionymi próbkami było w porządku, a przesyłka błyskawiczna.
super! dzięki za info, a Oraza jest na liście wiarygodnych perfumerii a mają coś czego szukałam

szukam chętnych do rozbiórki Rose America

Ania_november jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 20:57   #922
Quinn
Zakorzenienie

Zamówiłam ostatnio w laselection i niestety trochę zgrzyt. Otóż zamówiłam przesyłkę biznesową pocztą polską, bo z całego serca nienawidzę dostawy kurierem, który później wydzwania do mnie i strzela fochy, że mnie nie ma. Aż tu nagle dzisiaj dzwoni do mnie kurier, że stoi pod moim domem, w którym rzecz jasna mnie nie było. Jutro będzie mnie w pracy nachodził, a że mam dużo spotkań, to możliwe, że w ogóle nie będę mogła do niego wyjść, albo narażę się na nieprzyjemności. Kiedy zadzwoniłam do perfumerii, nie usłyszałam słowa przepraszam aż do momentu kiedy sama zapytałam, czy może nie uważają, że powinni chociaż przeprosić. Pani jakimś mętnym potokiem słów tłumaczyła, że nie wie dlaczego poszło złą metodą dostawy i że i tak będę niedługo zmieniać dostawe na wyłącznie kurierską (więc tak czy inaczej bym tam więcej nie zamawiała).
Stary 2014-05-20, 21:30   #923
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Quinn Pokaż wiadomość
Zamówiłam ostatnio w laselection i niestety trochę zgrzyt. Otóż zamówiłam przesyłkę biznesową pocztą polską, bo z całego serca nienawidzę dostawy kurierem, który później wydzwania do mnie i strzela fochy, że mnie nie ma. Aż tu nagle dzisiaj dzwoni do mnie kurier, że stoi pod moim domem, w którym rzecz jasna mnie nie było. Jutro będzie mnie w pracy nachodził, a że mam dużo spotkań, to możliwe, że w ogóle nie będę mogła do niego wyjść, albo narażę się na nieprzyjemności. Kiedy zadzwoniłam do perfumerii, nie usłyszałam słowa przepraszam aż do momentu kiedy sama zapytałam, czy może nie uważają, że powinni chociaż przeprosić. Pani jakimś mętnym potokiem słów tłumaczyła, że nie wie dlaczego poszło złą metodą dostawy i że i tak będę niedługo zmieniać dostawe na wyłącznie kurierską (więc tak czy inaczej bym tam więcej nie zamawiała).
Chociaz jedna osoba mnie rozumie. Nie cierpie dostawy kurierem. Muszę się za każdym razem tłumaczyć czemu nie ma mnie w domu. a jak zaangażuję pół pietra w odbiór między podanymi godzinami, to kurier nie raczy się w tym czasie w ogóle zjawić. Raz mi proponował, ze przywiezie przesyłkę wielkości słonia do pracy na drugi koniec miasta. Na razie najbardziej kocham paczkomat.
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 21:38   #924
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dobbinka Pokaż wiadomość
Chociaz jedna osoba mnie rozumie. Nie cierpie dostawy kurierem.
Jest nas więcej , jak jest możliwośc zawsze wybieram pocztę lub paczkomat . Kurierzy są w większości niesympatyczni i jak nie zastaną nikogo w domu to dzwonią od razu z tekstem "mam paczkę a Pani nie ma w domu.... nie, jutro nie mogę, będzie Pani musiała odebrać sobie w magazynie" , jakoś zawsze mięknie im rura ale zazwyczaj chcą na początku pokazać kto tu rządzi , nie lubię nie lubię .
Jeszcze mam takie szczęście, że jak wezmę na adres pracowy to przychodzą po godzinach pracy i znowu to samo, gdzie w końcu zamawiać jak zawsze nie w porę przyjeżdżają ?
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 22:08   #925
dobbinka
Zakorzenienie

A właśnie. Jeździł jeden taki dwa dni z moim meblem i jeszcze tego drugiego dnia focha strzelał, że mu nie po drodze. Pewnie na spód wrzucił i nie chciało mu się wyciągać. dwie doby ponad od wydania kurierowi czekałam, w domu jak pies, bo to mebel, sąsiadowi nie wstawi do przedpokoju. Dzwoniłam do centrali go szukać i jeszcze pretensje miał.Mówię, że będę do 15, to przyjechał o 15:30.

Najgorzej, że niektóre sklepy właśnie oferują pocztową usługę, a potem dzwonią i 'dla państwa wygody wysłaliśmy kurierem".
Stary 2014-05-20, 22:32   #926
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Ja zawsze zamawiam na adres pracy i tylko raz mialam przeboje z kurierem. Zrobilam mu taka awanture, ze pol firmy zlecialo sie nie wiedzac co sie dzieje
Otoz Pan kurier w rozmowie telefonicznej radosnie mi oswiadczyl, ze:
-podalam zly adres-adres jest jak najbardziej prawidlowy,jego koledzy nie maja zadnego problemu ze znalezieniem firmy
-pod podanym adresem nie ma takiej firmy, nie mowiac ze juz wogole taka firma nie istnieje-jedna z najbardziej znanych polskich firm, trzeba wykazac sie wyjatkowa ignorancja by jej nie znac
-on juz nie bedzie sie wracac bo to moja wina ze podalam zly adres i firme
Wymienlilismy pare zdan, a on do mnie:Jak taka k...a cwana jestes to bedziesz sobie jechac na Bierutowska po paczke i rzucil sluchawka.

Paczka dojechala tylko po interwencji narzeczonego, ktory ma znajomosci we wielu firmach kurierskich, min u przelozonego owego pana. Pan kurier podobno byl zly bo mial miec wolne, a kolega sie rozchorowal i musial go zastapic
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 22:55   #927
dobbinka
Zakorzenienie

O rany, to bym taką rozpierduchę zrobiła za taki tekst...
Pracę mam podróżująca wiec nie zawsze chcę na portierni zostawiać, poza tym są rzeczy, które sobie ważą i nie mam jak przez całe miasto z nimi jeździć. raz się z kosmetykami tak wrobiłam, bo się okazało, że były w potwornie ciężkich masywnych szklanych słojach. samochodem nie dysponuję.
Stary 2014-05-21, 08:07   #928
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Zrobilam mu awanture bom straszny choleretyk
Aczkolwiek zle sie z tym czulam bo moglam uzyc takich a nie innych slow

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 20:26   #929
Quinn
Zakorzenienie

Cieszę się, że znalazłam tu zrozumienie Kurier to najgorsze zło, udało mi się dziś co prawda odebrać, po poproszeniu, żeby przybył w pewnych godzinach, ale nigdy więcej
W dodatku próbka, którą do zamówienia dokupiłam była tak obklejona taśmą klejącą (zwykłą), że ledwie udało mi się dostać do zawartości. No ale czepiam się, zrażoną tą przesyłką. Nawet na fakturze do perfum mam zaznaczoną przesyłkę pocztą polską, więc będę udawać, że mi się to przyśniło
100x bardziej wolę stać w kolejce na poczcie w wybranej przeze mnie godzinie niż użerać się z kurierami, zwłaszcza, że sporo zamawiam przez internet, więc byłaby to prawdziwa katorga
Stary 2014-05-21, 20:51   #930
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

I ja dołączę - jeśli tylko mam wybór, unikam kurierów jak ognia, a jeśli już musi być kurier i dalej mam wybór - wybieram opcję za pobraniem. Kilka razy zdarzyło mi się, że kurier zostawił paczkę u sąsiada, oczywiście w ogóle tego ze mną nie uzgadniając...a listonosza i paczkonosza mam genialnych
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości