|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Witajcie
![]() Dostałam skierowanie do szpitala na czerwiec, doktor chce jednak podać te sterydy na płuca |
|
|
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46531167]Nie każdy umie ściągać. Patrz Panika, z powodzeniem karmi już tyle czasu, a nie odciąga. Ale pewnie teściowej nie przegadasz ![]() [/QUOTE] Musze stanąć w obronie teściowej, bo to nie ona takie rzeczy gada. Tylko bratowa. Pochwalę się Wam że byliśmy wczoraj na wieczornym prawie godzinnym spacerze Mamy koło domu park więc jest gdzie dreptać. Połowę z tego przesiedziałam na ławce, ale i tak sukces bo żadne skurcze macicy mnie nie złapały. W zeszłym roku na spacerach widziałam same ciężarne i noworodki. A w tym biegających. Jakaś plaga wszyscy chcą być fit Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ja Ci zazdroszczę
|
|
|
#4654 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Ale upał od samego rana ![]() Pani, moze T tak szybko te rurke załapał, bo nic innego (oprocz kubeczka medeli - podaje w nim Actiferol) mu nie proponowałam. Butelki nie zna, bo korzystał z niej właściwie tylko dwa razy, raz w 1-szej i raz w 2-giej dobie życia. Masz bidon avent? Kucyk, w jakim parku byliście? Ale bym sie po którymś z wrocławskich parków przeszła... Uwielbiam ![]() Naszym ulubionym parkiem był Parki Wschodni, dziki taki, malutko ludzi na codzień. Idealny na długie spacery z psem.tylko musieliśmy samochodem tam jeździć. Fiolusiek, super ze wszystko ok! ciesze sie ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Aaa, Pani- przyjęcie bedzie na 16 osób, w tym dwoje dzieci 7,9 lat. Najbliższa rodzina. Gdybyśmy robili we Wro pewnikiem trzeba by było 40 osób zaprosić i wyszło by małe wesele Nie chcąc takiego spędu robimy tutaj.Drugie imie bedzie
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-05-20 o 09:03 |
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Może to lepiej..
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Park wschodni znam. Często jeździliśmy tam z TŻ. Jeszcze na początku znajomości Mieliśmy nawet niedaleko niego mieszkanie kupić (na Opolskiej). Ale wylądowaliśmy na Klecinie Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4657 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
śliczne imię. dziewczyny dziękuję za porady, dziś zrobię mocz a jak będą po południu wyniki to zadzwonię do lekarza.
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
detektor to nie to samo co ktg. Detektor sprawdzi tylko tętno w danym momencie. A ktg pokazuje czy są odpowiednie skoki, spadki, czy nie jest płasko itd.
Kiedyś czytałam artykuł na temat tego, dlaczego detektory są złe i szkodzą, zamiast pomagać. Bo dużo kobiet zamiast pojechać do lekarza sprawdza detektorem czy bije serduszko. A samo kilku minutowe sprawdzenie, to nie to samo co ktg. No i nie wbiłam się w modę ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4659 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj Emilka skończyła równy miesiąc i tym oto sposobem z noworodka stała się niemowlakiem Kurcze jak te dni z dzidziuśkiem szybko lecą ![]() Barbi za zakupy, czyli wszystko już gotowe?Jak dzisiaj Twoja opuchlizna? jest nadal? Kucyk, Barbi torby do szpitala spakowane?? jejeu toż to już wasze tp tak blisko!!!!Cytat:
![]() Barbi jak to mówią: najtrudniejszy pierwszy raz potem już z górki Dacie sobie radę, bez dwóch zdań!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę 16 os., bo u nas właśnie bedzie małe wesele razem z dziećmi równo 40 osób, a to naprawdę tylko sama najbliższa rodzina. U nas chrzest w najbliższą niedziele. Przepraszam za wszelkie błedy, ale dołączam się do grona piszacych jedna reka
|
|||||
|
|
|
#4660 |
|
Konto usunięte
|
Jestem najgorszą mamą na świecie..
Przetrzymałam Artka za długo i biedak usnął w krzesełku do karmienia. Zjadł jogurcik, poszłam mu robić łóżeczko, wracam po niego, a on kima... |
|
|
|
#4661 |
|
Zadomowienie
|
Kucyku za około miesiąc się wbijesz - będziesz mogła uprawiać jogging z wózeczkiem
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46535398] Jestem najgorszą mamą na świecie.. Przetrzymałam Artka za długo i biedak usnął w krzesełku do karmienia. Zjadł jogurcik, poszłam mu robić łóżeczko, wracam po niego, a on kima...[/QUOTE] Perse przesadzasz kochana i to grubo !!! Jesteś cudowna mama a Artur kimajacy w krzesełku musiał mimo wszystko wyglądać słodko przecież to trwało chwile. Luzuj kochana |
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
![]() i dobrze, że sterydy. nie zaszkodzi a może pomóc ![]() i gites! mieliśmy na 5 osób + nas 3 i sobie chwalę taki układ ![]() śliczne imiona wybraliście ![]() (on zawsze był charakterny, a i nie mam opcji pozostawienia go z kimś innym poza pracującym tż)[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46535398]Jestem najgorszą mamą na świecie.. fotę strzeliłaś Zebro, ja też zaszalałam arosowo... właśnie przyszło zamówienie... Nie sądzę, że Kasia wyrośnie z Czereśniowej a nawet gdyby to już kolejny czytelnik w drodze ![]()
|
|
#4663 |
|
Konto usunięte
|
Pani
Byłam w szoku, więc szybko go wzięłam i odłożyłam do łóżeczka.. Nadal śpi zresztą, co mnie oczywiście martwi
|
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
Pani no nie z takiej normalnej butelki. Dzieciowej ze smoczkiem
![]() Fajne zakupy w arosie. U nas ta z domowymi zwierzatkami jest hitem. Olek lubi przesuwać palcem zwierzątka Anita ja też nie umiem odciagac. Po prostu nie wychodziłam na dłużej Ale dzisiaj gorąco. I jak tu odpowiednio ubrać dziecko na dwor? ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Perse ale co w tym złego że Artek tak zasnął? Ja swego czasu byłam szczęśliwa jak mi Olek zasypial czasem w krzesełku
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46536613]Nadal śpi zresztą, co mnie oczywiście martwi
[/QUOTE]sorry, ale jestem niewiarygodnie złą matką, bo ja lubię jak T. spi. Maga, co słychać jest... no uwielbiamy. dużo borsuków jest
|
|
#4667 |
|
Konto usunięte
|
Nie, nie, źle napisałam :P
On zwykle tak długo rano nie sypia, więc ja się zmartwiłam, że coś jest nie tak I nigdy nie zasnął w takiej pozycji, no raz na spacerze na siedząco. Ale już wstał (tzn. chyba go obudziłam, bo drzwi zaskrzypiały:/) i jest uśmiechnięty i radosny, więc chyba wszystko jest OK ![]() No wcina łóżeczko aktualnie... Więc zaraz idziemy na obiadek i na spacer
|
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawie spakowane I musze zamienić to co spakowałam dla małego. Podczas prasowania dopiero zobaczyłam jakie fajne ubranka mam Jestem ciekawa jak to u mnie będzie.. Tyle strachu że urodze przedwcześnie a pewnie będę łazić do terminu albo i dalej ![]() No i czas rzeczywiście leci Dopiero urodziłaś a juz masz w domu niemowlę [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46535398]Jestem najgorszą mamą na świecie.. Przetrzymałam Artka za długo i biedak usnął w krzesełku do karmienia. Zjadł jogurcik, poszłam mu robić łóżeczko, wracam po niego, a on kima...[/QUOTE] Nie rozumiem Dlaczego najgorsza. Chciało się dziecku spać to niech sobie śpi ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4669 |
|
Zadomowienie
|
Pani- fajne książeczki dzieciowe.
Ja w tym miesiącu odpuszczam ksiazeczki, niech sie nacieszy tym co ma. Tez czytam Juula i tez mam t"rozwój psychiczny dziecka" zakupiłam jeszcze w ciąży Uwielbiam jak Tymek spi, ale jak spi za długo tez sie martwię. Perse, przybił pionę martwię sie Czy nie ma gorączki i takie tam ![]() Maga- tez mam problem z tym ubranien na spacer. Zwłaszcza ze T z tym katarem :/ Tez nie odciagam. Wychodzę wieczorami, jak T spi, w dzien na krotko, miedzy karmieniami i "kręcę" sie okolicy, wiec w razie W 5 min i jestem. ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Anita, wszystkiego naj dla Emilki. Pokaz nam niemowlaka ![]() Heh. Zeby z nasza dieta nie było tak kolorowo to... Jest sluz i krew po dyni buuu.Dobrze, ze przed "obiadem" sie to sie okazało, bo dynia była juz w podgrzewaczu... Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-05-20 o 12:55 |
|
|
|
#4670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i miałam rację, że nie wcześniej ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46535398]Jestem najgorszą mamą na świecie.. Przetrzymałam Artka za długo i biedak usnął w krzesełku do karmienia. Zjadł jogurcik, poszłam mu robić łóżeczko, wracam po niego, a on kima...[/QUOTE] cudny widok ![]() Pani, niezła biblioteczka na dywanie a T. jaki zainteresowany
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
My na spacerku.Ale upał.
|
|
|
#4672 |
|
Wtajemniczenie
|
Pani super ksiazki - ja narazie mam przerwe w Arosie, bo tez ostatnio troche zakupilam
![]() My dzis mialysmy spacerek poranny o 8 godzinie - Tosia wstala o 7,20 sniadanko, przebranie i na dwor, teraz drzemie drugi raz... wczoraj umieralam, od poludnia znow mi bylo slabo, i leb mnie tak bolal ze 2 aopapy nie pomogly, Tz przejal obowiazki nad Tosia a ja poszlam do lozka, raz sie przebudzilam a potem drugi raz jak chcialam isc sie myc, ale jak sie spytalam Tz ktora godzina to mi sie odechcialo - byla za 20 pierwsza dzis juz troche lepiej tzn juz glowa nie boli...U mnie Tosia pije z bodonu pstryczka z TT szybko zalapala ale musze ja nauczyc mleko pic z kubka... wczoraj byl serek bieluch i nawet zjadla polowe - narazie zadnych reakcji i oby tak dalej, jak bedzie ok, to po przyjezdzie przechodzimy na melko Hippa z Pepti...
|
|
#4673 |
|
Zadomowienie
|
Byliśmy trzy godziny na spacerze
![]() Z miedzycykowaniem w tężni solankowej - akurat jak tylko przystawilam T to wpadła jakas wycieczka klasową |
|
|
|
#4674 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi to słodko wyglądać ![]() nie biedny tylko pewnie zadowolony i zrelaksowany czekam na II ![]() Cytat:
Cytat:
ślicznie ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46535398]Jestem najgorszą mamą na świecie.. Przetrzymałam Artka za długo i biedak usnął w krzesełku do karmienia. Zjadł jogurcik, poszłam mu robić łóżeczko, wracam po niego, a on kima...[/QUOTE] no przestań - Ty jesteś świetną matką!!! kiedy w to wreszcie uwierzysz?! ![]() Cytat:
![]() ========================= ========== a ja po monicie - są 2 pęcherze - jeden na prawym drugi na lewym jajniku - 16mm i 17mm, endometrium 7,5mm więc chyba jest ok... w czwartek mam zrobić estradiol i LH, i zobaczymy czy będę brała ovitrell czy nie...dr powiedział, że powoli zaczyna się czuć bezradny i żeby zastanowić się nad in vitro, póki jest program...okazuje się, że bym się 'łapała', bo ciąże biochemiczne nie zaliczają się do poronień...a na koniec powiedział, że musi mnie trochę nastraszyć żebym w ciążę zaszła (jak ostatnio straszył inseminacją, to zaszłam )
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
Perse - ja bym sie cieszyla gdyby J. mi chcial zasypiac gdzie popadnie a on mega zmeczony a nie usnie tak.
Tez mam problem z ubieraniem J. na spacery. Dzis byl w krotkim rekawku ale z tz byl to nie wiem jak bylo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46536834] i jest uśmiechnięty i radosny, więc chyba wszystko jest OK
[/QUOTE] (matczyna troska )![]() ![]() wozicie się już na całego spacerniakiem? Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() bez radny? bez jaj. jakkolwiek strasznie to zabrzmi. każda aniołkowa mama jest plodna. dłuuugo w to nie wierzyłam, ale to fakt. jeden zaskakuje szybciej, drugi wolniej, ale chyba jeszcze trochę do in vitro (jestem absolutną i totalną fanką in vitro w trudnych przypadkach)
|
|
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
byłam u lekarza z tymi obrzękami, wszystko jest ok mam się nie martwić.
mały był bardzo aktywny i nie dał zbadać serduszka, mam jutro pójść na oddział na ktg... jestem tym trochę zdziwiona, może coś go zaniepokoiło skoro każe tak szybko przyjść a wie, że panikara jestem wiec nie chce nic mówić.... zobaczymy jutro. moj "maluszek" waży 2800 gram kupiłam dzis szmaciany stanik do karmienia i pampersy 1. no i chyba to na tyle zakupów. jesteśmy gotowi zakupowo. teraz zostało nam to jakoś ogarnąć.
|
#4679 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba wyprzedził kolegę z wątku. Cytat:
Cytat:
Wróciłam z 2,5 godzinnych zakupów. Kupiłam sobie rybaczki ciążowe w HM rozmiar 42.. Mam dwie spódnice na lato ciążowe - obie za małe... Jedną dostałam, druga co teraz na allegro kupiłam. Tak mi dupsko uroslo że już się nie mieszcze hehe. Byłam też w rossmanie. Kupiłam z Babydreama chusteczki higieniczne, kremik do ciała dla małego, wkładki laktacyjne, kubek i etui do szczoteczki do zębów i inne drobiazgi. A i w smyku pseudo kombinezonik na lato za 35 zl Byłam też w mothercare- jakie tam są cudeńka dla bobasów! Fajnie by było mieć kupę kasy i stroić dziecko w takie rzeczy ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Nie chcąc takiego spędu robimy tutaj.

za zakupy, czyli wszystko już gotowe?
razem z dziećmi równo 40 osób, a to naprawdę tylko sama najbliższa rodzina. 

i sobie chwalę taki układ