![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsza domówka - co , gdzie ,jak ?! :O
W sumie urodziny miałam w tą sobotę co była i już miałam torta bo miałam już trochę gości,teraz będzie druga impreza i tak mi się wydaje że nie będą zaintersowani tortem za bardzo więc szkoda kasy
![]() tak jeszcze myślałam żeby grilla zrobić ?
![]() |
![]() |
#32 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro już kupujesz alkohol to nie kupuj samej wódki. Nie każdy ją piję, a to nic fajnego siedzieć po trzeźwemu kiedy wszyscy latają po sufitach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
ja myślę że zły, za dużo ludzi za dużo miejsca i ludzie się rozejdą. część będzie paliła na zewnątrz i piła grillowała z tobą a część (jeśli to nie będzie impreza pt grill z krwi i kości siedzimy na dworze do wieczora) rozejdzie sie po chacie.
albo domówka w domu albo grill |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Chlopakow bedzie 5 w tym jeden nie pije
![]() ![]() jest kolezanka która jest wegetarianką ale jej chyba zapytam na co by miała ochotę do jedzenia ? Tylko pewnie powie że nic nie muszę dla niej robić ;/ Nie nie, chcę go na tarasie zrobić tam jest wielki stół i krzesła i wejście do salonu więc tak jakby będzie wszystko połączone,wieczorem wejdziemy do środka , jest wielki pokój ze stołem i krzesłami a w drugim chcę zaaranżować coś do tańczenia,tylko nie wiem czy bedą chcieli tańczyć,tańczy się na domówkach ?
![]() Edytowane przez VanillaGirl Czas edycji: 2014-05-20 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
czasem się tańczy, właściwie czemu nie. ale dla mnie to jest za dużo, grillo-domówko-potańcówko. jak domówka z tańcami to w domu bez grilla na tarasie bo u mnie po prostu by się siłą rzeczy porozłazili przy tylu osobach.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nigdy, przenigdy nie postawilabym alkoholu na 15 osob na imprezie! I nikt kogo znam tak nie robi. A moja wczesniejsza odpowiedz odnosila sie jedynie tego, ze nie musi caly wieczor stac w kuchni, aby robic drinki, ze moze je zrobic na raz i wystarczy ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Tylko że taras jest na piętrze to by nigdzie nie uciekli indziej jak do salonu, hmm muszę to przemyśleć....
a co myślicie o tej koleżance wegetariance ?
![]() |
![]() |
#40 |
Konto usunięte
|
madebyvirginia a no to rozumiem
![]() no ale jak by się nie rozeszli. masz salon, miejsce do tańczenia, taras z grillem plus podejrzewam łazienkę i miejsce gdzie się pali fajki, 15 osób czyli mały tłoczek :P co do wegetarianki to nie rób dań SPECJALNIE dla niej bo poczuej się skrępowana. po prostu niech kilka rzeczy będzie bezmięsnych z założenia dla wszystkich a nie malutke porcje specjalnie dla niej. po prostu wybierze sałatkę bez mięsa (polecam brokuły blanszowane z sosem czosnkowym serem feta posypane prażonymi migdałami. brzmi dziwnie ale banał, podgotować brokuły i podsmażyć na sucho płatki migdałów ;P) i sałatkę z mięsem. podobnie z resztą. to sie da pogodzić tak by nie poczuła się źle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Nie nie,nie chciałam robić dla niej małych porcji tylko po prostu potrawy także bez mięsa
![]()
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Kup po prostu dobre rzeczy do jedzenia.... tu nie ma żadnej filozofii.... porób sałatki, kurczaki, nie wiem parówki, kup chipsy, paluszki, żelki, cukierki jezu nie przesadzajmy :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Kolezanki wege zapyta co lubi
![]() Podsmazyc troche cebulki, wylozyc srodek pieczarki, przykryc serem i zapiec lub zasmazyc ![]() ![]() Przed kupnem, np. chpisow, sprawdz czy zawieraja cos miesnego, bo moze sie zdarzyc, ze cie zapyta i milo jej bedzie, gdy chipsy beda ok.
![]() |
#44 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Autorko, mam wrażenie, że strasznie chcesz zaimponować znajomym i pokazać, jaka to nie jesteś fajna i czego Ty nie wymyślisz. A efekt może być taki, że będziesz latała wokół gości całą imprezę i właziła im w tyłki, czy im nie dolać albo nie dołożyć, a sama zabawy będziesz mieć zero. Naprawdę, jeśli to są Twoi znajomi, z którymi się lubicie, to wcale nie musisz robić drinków wisząc na żyrandolu ani przygotowywać pizzy z całego świata, żeby było fajnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
Zgadzam sie w wiekszosci z dziewczynami, na impreze urodzinowa kazdy i tak przychodzi z flaszka a jesli nie z flaszka to z prezentem ale zazwyczaj prezentem jest to alkohol bo tak jest łatwiej
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez annnie88 Czas edycji: 2014-05-20 o 21:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
A mnie się wydaje, że dziewczyna po prostu jest młoda i to nie studenciaki, żeby wypijać po pół litra na głowę
![]() Na moich domówkach zawsze notowałam osoby: 1. niepijące, 2. pijące tylko piwo, gdzie wiem, że więcej jak trzy puszki reddsa to nie tkną, 3. osoby pijące, tym ostatnim licząc, zależnie od tego, ile godzin ma trwać impreza, ok. 0,3 czystej na głowę plus po dwa-trzy piwa. To urodziny w domu rodziców, za ich kasę, czyli nie chodzi tu moim zdaniem o upicie się, a o fajną, lekko zakrapianą atmosferę ![]() Dla mnie pomysł urodzin, gdzie goście (ile by ich nie było) przynoszą własny alkohol jest abstrakcyjny. Normalne domówki - nie kupuję alko, nawet się do tego nie dokładam.
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czemu wszyscy się doczepili tej kasy ;C zdają sobie sprawę ile będzie to kosztować i ich na to stać,spokojnie...
Co do zaimponowania znajomym - what the hell ?! Chcę po prostu żeby się dobrze czuli,bawili i nic im nie brakowało. W ogóle nie wiem dlaczego ten wątek zamienił sie w wątek o pieniądzach i imponowaniu ? sick! Pytałam o przepisy i organizację a nie o wyliczanie ile zarabiają moi rodzice lub ja. No właśnie nie jestem aż tak młoda :P Nie przyznam się ile mam lat bo mnie zjedziecie że nie umiem gotowac i że rodzice mi imprezę sponsorują...
![]() Edytowane przez VanillaGirl Czas edycji: 2014-05-20 o 22:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Może rodzice myślą że mają postawić tylko jeden czy dwa szampany a nie 7 litrów wódki ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Nie martwcie się tak o rodziców, wiedzą na co sie pisali. Zresztą dzwonił do mnie dzisiaj tata z informacją, że kupił dzisiaj 2 skrzynki piwa i czy takie może być.
![]() Edytowane przez VanillaGirl Czas edycji: 2014-05-20 o 22:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Robię kanapki i sałatki - to jest coś co schodzi najszybciej ( chociaz sałatki to niezbyt, bo fajne są takie przekąski co złapiesz, jeden gryz i zjedzone). Poinformuj znajomych, że rodzice kupują tyle i tyle, reszta na własną rękę ( podejrzewam, że i tak coś wezmą, bo może zabraknąc i jakos nie wyobrazam sobie, zeby rodzice byli szczesliwi kupujac swoim dzieciom, bo sorry, ale podejrzewam, ze do szkoly jeszcze chodzisz, skoro rodzice sponsoruja pol litra na glowe). Mysle, ze wazne tez ile masz lat, bo to co bawi 25 latka nie bedzie bawilo 16 ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Oprócz piwa będzie oczywiście wódka i zastanawiam się nad winem, ale mogę wtedy nie dosprzątać łazienki
![]()
![]() |
![]() |
#52 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I dwie kraty piwa nie wystarcza - uwierz mi, lpiej wyjdzie jak powiesz, ze bedzie piwo, a reszta na wlasna reke ![]()
![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
a Ty nigdy nie przynosisz alkoholu na czyjas?:P Na urodziny pierwsza flaszka jest stawiana przez solenizanta, na reszte zrzuta
![]() Nieee, niech nie kupuje wiecej piwa, wiadomo co może z miksow wyjsc. A jak nei chcesz to zrob wydarzenie na fejsie, jakas ankiete co chca pic i wsio, po problemie
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Przynoszę,ale na domówkę a nie na domówkowe urodziny
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
a mozna wiedziec dlaczego?
![]()
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Jejku Nie rozumiem niektórych wypowiedzi. U mnie Jest tak: jak wyprawiamy urodziny to stawiamy wszystko jedzenie plus różne alko. Jeżeli robimy imprezę bo nam się zechciało to każdy robi coś do jedzenia i przynosi alko dla siebie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
To sie zdecyduj bo pytasz o organizacje domowki a w koncu i tak chcesz wystawic przyjecie urodzinowe
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
Jak już chcesz tak bardzo kupować sama alkohol to kupuj, ale nastaw się na 2 możliwe sytuacje:
1. kupisz za mało, za braknie i będzie cienko (chyba,że polecisz w nocy do marketu) 2. ludzie przyniosą swoje i może zrobić się niezła popijawa. Co do jedzenia,to zawsze na czasie są jakieś sałatki, kanapki, przekąski (chipsy, paluszki, suche ciastka), jeśli planujecie siedzieć długo to coś na ciepło też może być (właśnie grill lub pizza, błagam nie catering). Skoro to urodziny to tort może być jak najbardziej. Jak domówka to licz się też z tym,że ktoś może Ci coś przypadkiem pobrudzić, zniszczyć po pijaku, nie wiem jakich masz znajomych, sama powinnaś wiedzieć do czego mogą być zdolni. Jak nie chcesz,żeby goście przynosili jedzenie/alkohol to od razu im powiedz. Edytowane przez 201611090905 Czas edycji: 2014-05-21 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Co Was boli ten alkohol?
![]() ![]() Jesli chodzi o jedenie - Autorko, najprościej zrobić ze dwie sałatki, np. prostą grecką z oliwą i jakiegoś gyrosa z kurczakiem i majonezowym sosem. Do tego mięso - grill albo kurczak (nogi z piekarnika, piersi w panierce jak z kfc). Możesz zrobić koreczki z kabanosów, sera, pomodorków, ogórków konserwowych itp. Kup bagietki, chleb typu wasa, tortille, zgrilluj zwykły chleb na grzanki czosnkowe. Jak chcesz dużo alkoholu, to możesz wjechać ze strogonoffem, łatwo się robi, dużo wychodzi, ładujesz do michy i po problemie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:00.