|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI
Cytat:
Kusi mnie ta maseczka straszliwie. Za to psikacz ochronny ma alkohol na początku składu, fajna ochrona Cytat:
Niby to tylko 5 cm, ale przy takich niskich jak my, robi różnicę. Włosy do talii moim zdaniem są bardziej seksi niż do pupy![]() Fajnego masz mężulka, ale to przecież wiesz Krótkie włosy to zdecydowanie wygoda w kryzysowych czasach, ale jak się wyjdzie z kryzysu to właśnie żal. Niby można mieć clipy, ale to nie to samo co naturalneCytat:
Prostokąty bardziej mi się łamały, haczyły.Jeżeli chodzi o włosy to u mnie chyba nie ma znaczenia, są uwrażliwione i będą się niszczyć tak czy siak
|
|||
|
|
|
#4532 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a strupy to mi schodziły do ns farbowania ![]() Szczerze,to jestem tak bardzo nie zdecydowana czym robic,że bania mała,już sama do siebie nie mam siły ![]() Może Garnierem 111 z oxy 12 tym z serii Nutrisse ![]() ehhh nie wiem... Zieleń miałam,jeszcze po płukance Delii ale to źle dobrałam kolor płukani do włosów,bo moje włosy jak się farba wymywa ida w miedz,stare złoto,a nie zółtko więc powinnam kłaść,a raczej płukać w czymś co jest srebrne lub niebieskie,a ja łeb w fiolecie moczyłam ![]() Matko,co Ty z tymi biednymi włosami ćwiczyłaś przez ostatni czas ![]() a ja sobie robie wyrzuty,bo w tamtym m-cu dwa razy włosy wyprostowałam Cytat:
![]() albo to po tym nie wypałowym szamponie z garniera Awokado i karite co za dramatyczny szampon![]() Ale teraz wróciłam do natur Vital z Aloesem i już go długo nie opuszcze ![]() Ten Wellaton 21/1 na pudełku nawet jest taki jakiś hmmm...za mało jasny ja wiem,że tym kompletnie nie ma co się sugerowac,ale jakoś działa to na niekorzyść tej farby, jakoś tak podświadomie![]() Cytat:
![]() I trafiłaś w 10-kę,bo własnie tego się boje,tej "myszowatości" ![]() Cytat:
a mysle,że w rudym byłoby mi ok,ponieważ ma zielone oczy i żółtawą karnacje![]() a 3 szamponetki Delii w kolorze Rudy mam na stanie w domu,bo z jedną czy z dwiema to ja nie mam co podjeżdżać do moich włosów ![]() Podziwniam Cię,za to kombinowanie z włosami i zazdroszczę,tego,że nie boisz się jakiś cudów na głowie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
Te maseczki są w takich hmmmm kartonowych regałach no wiadomo,tak jak kosmetyki bell czy jakieś tam inne ![]() ja teraz też cisne w wysokim kucu z wszystkimi włosami do tyłu i czuje sie bardzo bobrze w takim uczesaniu ![]() I dlatego ide włosy podciąc na prosto,bo faktycznie w kucyku na końcu wyglądają licho po prostu ![]() Dziekuje za wytłumaczenie,czyli jednak z tym moim logicznym myśleniem nie jest tak najorzej ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- jak wam się podobaja takie stroje: http://allegro.pl/bikini-hit-lata-20...224529847.html Najbardziej podoba mi sie ten niebieski z neonowo zielonymi troczkami lub fioletow z żółtymi ![]() Tylko tą kokarde po środku stanika bym wyrzuciła,bo juz za duzo tych kokardek :P |
||||||||
|
|
|
#4533 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zostaje całe morze profesjonalnych, ale superblondy to ogólnie stopa achillesowa prawie każdej firmy Myślałam jeszcze nad Matrixem, ale odstraszają mnie opinie, że bardziej niszczy. Maijblond podobno nie wychodzi szczególnie chłodno, Joico za drogie. Co tu robić![]() Cytat:
Glona może zrobić barwnik niebieski jeżeli mamy przewagę żółtych włosów. Obie Delie mają niebieski i czerwony barwnik. Niby czerwień i niebieski dają fiolet, ale istotne są proporcje. Bardzo niebieski fiolet jak najbardziej moze dać glona. Cytat:
Na szczęście nic się im nie stało O dziwo mniej tępe i matowe włosy miałam po Palette E0 niż po tym cholernym mixtonie Londy. Do ich farb nawet się nie zbliżamCytat:
Cytat:
Z szamponami kombinować nie wartoCytat:
Ciemnienie na różowo, bezowo zazwyczaj oznacza u mnie wpadkęCytat:
Ładnej dziewczynie ciemny blond urody nie zabierze, ale jak się ona zacznie w swojej głowie czuć nijaka, to co poradzisz![]() Cytat:
Wiesz, złotawa cera i zielone oczy czasem mogą nie wygrać z pomarańczową oprawą. Mam żółtawą skórę, wpadającą w brzoskwinię, twarz chłodniejszą (cienka skóra i naczynka) a przy tym pomarańczu normalnie zniknęłam. Widać było tylko włosy, twarz gdzieś później. Ty oczywiście możesz mieć inaczej, ale mam wrażenie, że w typowych rudościach naprawdę super wyglądają tylko naturalne rudzielce. Wszystko jest wtedy takie zgrane w jedną całość i widzisz rudzielca, a nie przede wszystkim rude włosy ![]() W żółtawych blondach z nutą rudego wyglądam już lepiej. Cera wygląda zdrowo, brzoskwiniowo, oczy robią się intensywnie zielone. Niestety, tak jak pisałam, na moim jasnym poziomie takie złociszcze mi się nie podobają. Niby w dzieciństwie wyglądałam podobnie, ale jednak o niebie lepiej czuję się w chłodniejszym. Tak bardziej szlachetnie Cytat:
http://obojetnieco.blog spot.com/2013/05/joanna-multi-effect-color-szamponetka.html wywal spację Ma ciemniejsza bazę i wyszło jej ladniej niż mi. Generalnie kolor mi się podobał, ale wyglądał po prostu nienaturalnie już po 1 myciu. Naturalny blond Kitka chyba chwaliła albo coś pomieszałam |
|||||||||
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
Truskawkowa, super av !
Czeeść wszystkim ![]() Przyszłam głównie spytać o skład bo byłam wczoraj po telefon u siebie w M1 i przy okazji jak przechodziłam obok stoiska fryzjerskiego to dorwałam TT i jeszcze odżywke z Matrixa Sleek i chciałam się spytać co sądzicie o tym składzie ? ![]() Nie działają mi załączniki także daje linki do zdjęć ![]() http://s6.ifotos.pl/img/201405211_enqnppr.jpg http://s6.ifotos.pl/img/201405211_enqnppx.jpg http://s3.ifotos.pl/img/201405211_enqnppe.jpg Edytowane przez CherrryCat Czas edycji: 2014-05-21 o 11:30 |
|
|
|
#4535 |
|
Wtajemniczenie
|
Która z Was robiła Garnierem 111? Jak radził sobie z odrostem? U mojej mamy wychodzi pięknie, ale u siebie trochę soę boję
![]() U mnie po każdej Paletce mam masakrę na głowie. I po c10 i po ciemnym blondzie. Ciezko mi odratowac skore glowy po nich ;( do c10 juz nie wroce- rozjasnial ladnie, ale kolor za cholere nie byl chlodny... Edytowane przez susuanne Czas edycji: 2014-05-21 o 11:31 |
|
|
|
#4536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nablyszczac i chronic bedzie...dokladnie jak z pazurami ![]() mezulkowi podobalo sie jak mokre wlosy sie naciagaja i... gdy kucnelam przed nim w prysznicu to mowil ze mialam je do polowy posladkow i bylo...mega sexi powiedzial mi dopiero po powrocie ze szpitala, ze sie tak gapil na mnie przy tym myciu Cytat:
i bralabym jakis roz neon ale ja mam problem ze strojami- dol potrzebuje jakies M, a gore S, albo dol s, gore xs wiec i tak zawsze musze rozkompletowywac.z szamponow jakie ostatnio mi podeszly to rozowa schauma do wl przetl. u nasady, suche na koncach, ta najnowsza... push up super robi, wlosy bardzo lsnia, czesza sie w miare ( sa odzywki przeciez), ładnie ukladaja...dla mnie spelnia wszystkie wymagania moje
|
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Hehe, to z anime Cat Soup
![]() Cytat:
Myślę, że jak komuś pasuje garnierowska avocado&karite, to moze być zadowolony. Nie miałam, ale chętnie bym wypróbowała kiedys EDIT: widzę, że wklepałaś fotki, skład bankowo aktualny
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2014-05-21 o 11:38 |
|
|
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym,że to jest stara wersja 111 Garnier Nutrisse Sahara |
|
|
|
|
#4539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
|
|
#4540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzyma się małżeńskiej przysięgi, w zdrowiu i chorobie jesteś dla niego boginią Mam wrażenie, że my kobiety mamy trochę inaczej. Jak ktoś jest chory i słaby to włączają nam się bardziej opiekuńcze instynkty, empatia i popęd odchodzi na drugi plan. Facetów nasza choroba nie zniechęca do zalotów ![]() A słuchaj, kiedyś chyba pisalaś coś (albo coś mi się przyśniło) o biedronkowym szamponie do farbowanych Elisse. Fajny jest? Kończy mi się szampon i mam ochotę wypróbować Cytat:
Chociaż od Alfy 11.11 się jednak nie umywają
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2014-05-21 o 11:48 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co pamietam wg naszych watkowych opinii najlepiej wypadal nutrisse z podmieniona woda na 12%, potem naturals a na koncu sensation- jesli chodzi o 111.
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4544 | ||
|
Zakorzenienie
|
W ogole to wczoraj połozyłam tą maske rewitalizujaca kolor z Marionu do blondu,az prz skórze głowy i chyba za długo przytrzymałam bo mam posiwiałe włosy i takie troszke bure,więc nie wiem czy jest sens na to jaka kolowiek szamponetkę nakładać,ale to Capuccino jest piekne
Cytat:
Cytat:
Nie lubisz białych troczków? Mówie, mi się najbardziej ten pierwszy podoba,albo ten rózowy z fioletowymi ![]() Patrzyłam na tą Schaume,ale boję sie tej keratyny w składzie
|
||
|
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jakby nie szpital to pewnie leczylby mnie wiadomym lekarstwem mialam go i z poczatku ok, podobne w nim jest do evy natury ze wlosy jakby wygladza i prostuje... ale po paru myciach mialam problem ze swedzeniem i przylizem... takze w ogolnym rozrachunku wymeczylam na spolke z lolka ale nie polecam
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaa no i mnie skusily szamponetka i teraz mysle :d
|
|
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho
![]() wątek coś ożył widzę ![]() ja idę dziś do biedry ale po extreme i repair ![]() Kylie- strój fajny A widziała któras z was na zywo te stroje z h&m co reklamuje je Gisele w tv? Nie mam h&m tutaj i bym musiała spejcalnie jechac 30km.. a szukam czegos taniego, bo wyskocze w nim moze ze 2 razy a tu kazda z czesci po 19,90 Tylko czy to coś trzyma troche piersi czy jest zwykłą szmatka?
|
#4548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam, ze naszej Skarb90 ślicznie wyszłahttps://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=21475 Cytat:
Jakby zaczęli nas traktować jak aseksualne ciotki to byłoby nam trochę smutno Czasem lepsza taka nachalnośc niż obojętność, gdy siedzisz zasmarkana![]() Dzięki za opinię, właśnie tego się obawiałam |
||
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
hahahaha
Az sie popłakałam ze smiechu Cytat:
![]() Bunny to ma wyobraźnie ![]() |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet bielizna biala mi sie nie podoba...ja tez sie tej keratyny balam, ale myje raz w czas barwa piwna jeszcze i nie widze zlego skutku...za to j&j z rumiankiem przesuszylam sobie wlosy i to tak poteznie po 2 dniach mam juz wlosy do mycia po barwie, po schaumie 3 dni luzu i push up'a.
|
|
#4551 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W internecie zamawiać nienawidzę, więc to jest główny powód dlaczego jeszcze zostałam przy drogeryjnych Postanowiłam, że spróbuje tego Garnierka a jak mi nie przypasuje to może a10 :P
|
||
|
|
|
#4552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba biologia ich tak stworzyła, jakby się zniechęcali, to by ludzi na świecie nie było![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale miłe to jest,bo wiem,że po tylu latach wciąż jeszcze jestem dla niego seksowna,nawet z mopem
|
||
|
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4556 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hmm..no nie robcie mi tego
![]() wyobraz sobie...szum morza, plaza i ty rasowa piekna blondyna, ktorej dlugie jasne wlosy czesze wiatr.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Cytat:
- chybaby kupil mi jasna blond peruke i przy sobie kazal nosic a najpewniej odcial od kasy i ukradl ciemne farby jakie kupie bylebym tego nie zrobila...
|
|
#4557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli mówisz że jest ok ? ja kiedys dostałam próbke tego od fryzjerki i się w tej odżywce zakochałam ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
szkoda. :PAle użyłam ją chwile temu i włosy milusie i łatwo sie rozczesują
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja i tak nie będe jej codziennie stosowac bo mam złotego glisskura, pantene nawilzajaca + teraz tego sleeka kiedy ja to zuzyje Dobra, lece do pracy, Dzieki raz jeszcze i milego dnia
|
|
|
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
Wyruszam na łowy CV12 i do fryzjera
![]() Do później lasencje |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

ani zadnej innej...
scielam tez 5 cm, doszlam do wniosku, ze lepiej mi w dlugosci do talii niz pupy... Choc po szpitalu mialam taka depresje ze mialam obciac do ramion, na szczescie tz szybko zalapal co sie dzieje i schowal mi nozyczki
Niby to tylko 5 cm, ale przy takich niskich jak my, robi różnicę. Włosy do talii moim zdaniem są bardziej seksi niż do pupy
Krótkie włosy to zdecydowanie wygoda w kryzysowych czasach, ale jak się wyjdzie z kryzysu to właśnie żal. Niby można mieć clipy, ale to nie to samo co naturalne

Ja i tak nie będe jej codziennie stosowac bo mam złotego glisskura, pantene nawilzajaca + teraz tego sleeka