Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-21, 10:49   #4531
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
Bylam na pierwszych samodzielnych zakupach i jej nie bylo ani zadnej innej...
Ja ją widziałam w takim ekspozytorze zaraz przy kasach. Pomiętam, że poprzednie Elsevki długo leżały w Biedronkach, przekładali je z miejsca na miejsce.

Kusi mnie ta maseczka straszliwie. Za to psikacz ochronny ma alkohol na początku składu, fajna ochrona

Cytat:
Ja na fali wysokiego sexi kuca scielam tez 5 cm, doszlam do wniosku, ze lepiej mi w dlugosci do talii niz pupy... Choc po szpitalu mialam taka depresje ze mialam obciac do ramion, na szczescie tz szybko zalapal co sie dzieje i schowal mi nozyczki teraz wrocilam do siebie i wiem ze bym zalowala, a wtedy po szpitalu mialam dola bo sama nie moglam sie nawet uczesac, tz myl mi wlosy, czesal, suszyl...poczulam sie mega beznadziejnie ze jestem nieporadna
Uwielbiam Twojego kuca Niby to tylko 5 cm, ale przy takich niskich jak my, robi różnicę. Włosy do talii moim zdaniem są bardziej seksi niż do pupy

Fajnego masz mężulka, ale to przecież wiesz Krótkie włosy to zdecydowanie wygoda w kryzysowych czasach, ale jak się wyjdzie z kryzysu to właśnie żal. Niby można mieć clipy, ale to nie to samo co naturalne

Cytat:
Bierz ta cv12 bo i ja do niej chyba wystartuje. Chcialabym poziom 12
Poka butki z ccc.
Welka 12/1 odradzam, bedzie jajo ze oj...
Jak wlosy sa sciete prosto to boki chronia srodek, tzn, szybciej uszkodza sie partie przy twarzy natomiast to co jest przez srodek glowy nie ucierpi, bo ma ograniczone tarcie. Plus jest tez ze w kucyku wlosy sa gestsze. W polkolu wlosy uszkadzaja sie rownomiernie, bo krotsze boki nie stanowia ochrony. Kucyk jewt rzadszy i nie polecam np tego strzyzenia do cienkich rzadkich wlsoow bo robi sie to co przy mocnym cieniowaniu.
Logiczne tlumaczenie, kojarzy mi się trochę z paznokciami Prostokąty bardziej mi się łamały, haczyły.

Jeżeli chodzi o włosy to u mnie chyba nie ma znaczenia, są uwrażliwione i będą się niszczyć tak czy siak Linię zdrowych włosow mam mniej więcej na zrobienie boba, trochę sobie poczekam
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 11:13   #4532
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Na szczęście po farbach nigdy nie miałam takich skórnych przebojów, mimo że zdarzało mi się farbować świeżo umyte

Ja to CV12 odrzuciłam na starcie, wyjdzie mi rudo na bank Mam uraz po Kolestonie 12/96. Na rozjaśnioną długość spoko, ale odrosty dramat
Shizaxie wyszło fajnie, jasno i chłodno, ale ona to szczęściara jeżeli chodzi o blondy

Jak człowiek chce zaoszczędzić, to ma Myślałam jeszcze nad Kolestonem 12/11, ale się obawiałam, że Kolestony nie są mistrzami jeżeli chodzi o chłod, 12/1 to podobno żóltko. Chyba nawet Asia o tym pisała

Po tej Alfie tylko raz miałam niebieskawość, ale wyjechałam bardzo mocno i jeszcze malaks strzeliłam Zieleni nie było. Zieleń to ja miałam w zeszłym miesiącu po mixtonie Londy 0/11. Chyba wywalę do śmieci ten koszmarek, zrobił mi ciemny zielony blond na odroście. Chciałam poprawić rudość po Kolestonie, a wyglądałam jak kosmitka. Zeszło dopiero po trzech sesjach Palette E0 z rozjaśniaczem. Całe szczęście, że nałozyłam tylko na część nasady

Ktoś ma więcej wpadek?
ja kiedys właśnie połozyłam 219 na włosy umyte dzień wcześniej Joanną Naturią z zielona herbata..., prawie płakałam
a strupy to mi schodziły do ns farbowania

Szczerze,to jestem tak bardzo nie zdecydowana czym robic,że bania mała,już sama do siebie nie mam siły
Może Garnierem 111 z oxy 12 tym z serii Nutrisse
ehhh nie wiem...

Zieleń miałam,jeszcze po płukance Delii ale to źle dobrałam kolor płukani do włosów,bo moje włosy jak się farba wymywa ida w miedz,stare złoto,a nie zółtko więc powinnam kłaść,a raczej płukać w czymś co jest srebrne lub niebieskie,a ja łeb w fiolecie moczyłam
Matko,co Ty z tymi biednymi włosami ćwiczyłaś przez ostatni czas
a ja sobie robie wyrzuty,bo w tamtym m-cu dwa razy włosy wyprostowałam:brz ydal:

Cytat:
Teraz mnie znowu kusisz C10, ślicznie Ci wychodziło. Chociaż obawiam się, że Alfa 11.11 chłodniej chwyta naturalny odrost.
Nad Wellatonem 12/1 też dumałam, ale z tego co czytałam, jest słabszym popielatem niż Garnierki 111, więc dla mnie może byc kicha.
c10 na prawde jest dobrą farba,tylko nie wiem co w niej jest,że mam głowe podraznioną po niej i swędzącą
albo to po tym nie wypałowym szamponie z garniera Awokado i karite co za dramatyczny szampon
Ale teraz wróciłam do natur Vital z Aloesem i już go długo nie opuszcze
Ten Wellaton 21/1 na pudełku nawet jest taki jakiś hmmm...za mało jasny ja wiem,że tym kompletnie nie ma co się sugerowac,ale jakoś działa to na niekorzyść tej farby, jakoś tak podświadomie

Cytat:
Ładnie na pewno będziesz się prezentować, boś ładna Tylko pytanie czy nie będziesz się czuła tak trochę myszkowato. Jak się przeskakuje z superblondu, ktory nadaje trochę wyjątkowości, to człowiek może poczuc się dziwnie Ja na takich poziomach lepiej czułam się w czymś cieplejszym niż natury. W takiej typowej naturze czułam się tak jakoś nijako
oj przestań,bo sie zarumienię
I trafiłaś w 10-kę,bo własnie tego się boje,tej "myszowatości"
Cytat:
A z marzeniami o rudym się już pożegnałaś? Mi wczoraj coś odwaliło i zrobiłam sobie mocną tonującą maseczkę z płukanki złotej. Jest intensywnie pomarańczowa. Wyszedł mi rudzielec, na grzywce totalna marchewa. Niestety mój telefon zeżarł kolory i wyszło bardziej żółtawo. Czułam się tragicznie i poszłam zmyć Teraz mam jakiś taki złotawy jasny blond i czuję się beznadziejnie, zaraz idę nakładać chłody Ciemniejsze miody czy tam złota (poziomy 9-7) były spoko, czułam się w miarę. Za to jasne ciepłe (zołte czy tam rudawe) przy mojej twarzy wyglądają po prostu źle, tandeta na maksa
Własnie sie tak zastanawiałam czy to nie będzie jakiś jej odpowiednik, mimo że składy mają różne
z marzeniami o rudym się nie pożeganałam,bo marzy mi sie taki piękny rudzielec,ale boję się ,że nawet po szamponetce mi ta poświata zostanie,że nie bedzie chciała sie wymyc i kicha a mysle,że w rudym byłoby mi ok,ponieważ ma zielone oczy i żółtawą karnacje
a 3 szamponetki Delii w kolorze Rudy mam na stanie w domu,bo z jedną czy z dwiema to ja nie mam co podjeżdżać do moich włosów
Podziwniam Cię,za to kombinowanie z włosami i zazdroszczę,tego,że nie boisz się jakiś cudów na głowie

Cytat:
Wymyje się na bank, ale szok pt. "to nie ja, oddajcie mi moje włosy" może się jednak pojawić
no własnie,tym bardziej po tylu latach z takim jasnym blondem

Cytat:
A nie chcesz pocudować z szamponetką? Aromatyczne Cappucino z Joanny średnio polecam, jest mocno perłowe, a to oznacza, że odblaskuje na fiolet zmywając sie do siwka. jeden chłopak mi w autobusie powiedział, że mam ładny kolor włosów, a jak podziekowałam zapytał czym się stresowałam, że tak młodo osiwiała Odradzam więc ten odcień Naturalny blond wydaje się bardziej naturalny
a z jakim np? bo własnie to Capuccino jest bardzo ładne na saszetce,ale jak mówisz,że takie "zainteresowanie"budz i,to nie wiem

Cytat:
Wydaje mi się, że to nie ma znaczenia. Te włosy najkrótsze w połkole są najbliżej twarzy. U mnie te partie są z natury najbardziej słabe i kruche. Noszę ścięte na prosto a i tak niszczą się pierwsze
Ja ma jakieś wrażenie,że jak miałam na prostościęte to jakoś dłużej bez podcinania wytrzymywały i to w nawet nie najgorszej kondycji

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Bylam na pierwszych samodzielnych zakupach i jej nie bylo ani zadnej innej...

Ja na fali wysokiego sexi kuca scielam tez 5 cm, doszlam do wniosku, ze lepiej mi w dlugosci do talii niz pupy... Choc po szpitalu mialam taka depresje ze mialam obciac do ramion, na szczescie tz szybko zalapal co sie dzieje i schowal mi nozyczki teraz wrocilam do siebie i wiem ze bym zalowala, a wtedy po szpitalu mialam dola bo sama nie moglam sie nawet uczesac, tz myl mi wlosy, czesal, suszyl...poczulam sie mega beznadziejnie ze jestem nieporadna

Bierz ta cv12 bo i ja do niej chyba wystartuje. Chcialabym poziom 12
Poka butki z ccc.
Welka 12/1 odradzam, bedzie jajo ze oj...
Jak wlosy sa sciete prosto to boki chronia srodek, tzn, szybciej uszkodza sie partie przy twarzy natomiast to co jest przez srodek glowy nie ucierpi, bo ma ograniczone tarcie. Plus jest tez ze w kucyku wlosy sa gestsze. W polkolu wlosy uszkadzaja sie rownomiernie, bo krotsze boki nie stanowia ochrony. Kucyk jewt rzadszy i nie polecam np tego strzyzenia do cienkich rzadkich wlsoow bo robi sie to co przy mocnym cieniowaniu.
Ok,biore tą CV12 i postaram sie w sobote nią zadziałać i odrazu wam napisze,chyba ze uda mi się jutro nią zrobić...

Te maseczki są w takich hmmmm kartonowych regałach
no wiadomo,tak jak kosmetyki bell czy jakieś tam inne

ja teraz też cisne w wysokim kucu z wszystkimi włosami do tyłu i czuje sie bardzo bobrze w takim uczesaniu

I dlatego ide włosy podciąc na prosto,bo faktycznie w kucyku na końcu wyglądają licho po prostu
Dziekuje za wytłumaczenie,czyli jednak z tym moim logicznym myśleniem nie jest tak najorzej

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

jak wam się podobaja takie stroje:
http://allegro.pl/bikini-hit-lata-20...224529847.html
Najbardziej podoba mi sie ten niebieski z neonowo zielonymi troczkami lub fioletow z żółtymi
Tylko tą kokarde po środku stanika bym wyrzuciła,bo juz za duzo tych kokardek :P
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 11:24   #4533
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
ja kiedys właśnie połozyłam 219 na włosy umyte dzień wcześniej Joanną Naturią z zielona herbata..., prawie płakałam

Szczerze,to jestem tak bardzo nie zdecydowana czym robic,że bania mała,już sama do siebie nie mam siły
ehhh nie wiem...
No właśnie, niby farb tyle, ale sensownych blondów dla nas brak Jak ktoś ma fajne, podatne włosy i wszystko im ślicznie wychodzi jak u Lavii albo Shizaxy, to ma w czym wybierać Zostaje całe morze profesjonalnych, ale superblondy to ogólnie stopa achillesowa prawie każdej firmy Myślałam jeszcze nad Matrixem, ale odstraszają mnie opinie, że bardziej niszczy. Maijblond podobno nie wychodzi szczególnie chłodno, Joico za drogie. Co tu robić
Cytat:
Zieleń miałam,jeszcze po płukance Delii ale to źle dobrałam kolor płukani do włosów,bo moje włosy jak się farba wymywa ida w miedz,stare złoto,a nie zółtko więc powinnam kłaść,a raczej płukać w czymś co jest srebrne lub niebieskie,a ja łeb w fiolecie moczyłam
Z tego co wiem, czysty fioletowy barwnik nie ma szans zrobić glona. Z żółtych zrobi szarość albo fiolet. Rudawe trochę ochłodzi albo nie zrobi nic.

Glona może zrobić barwnik niebieski jeżeli mamy przewagę żółtych włosów.

Obie Delie mają niebieski i czerwony barwnik. Niby czerwień i niebieski dają fiolet, ale istotne są proporcje. Bardzo niebieski fiolet jak najbardziej moze dać glona.

Cytat:
Matko,co Ty z tymi biednymi włosami ćwiczyłaś przez ostatni czas
a ja sobie robie wyrzuty,bo w tamtym m-cu dwa razy włosy wyprostowałam:brz ydal:

Na szczęście nic się im nie stało O dziwo mniej tępe i matowe włosy miałam po Palette E0 niż po tym cholernym mixtonie Londy. Do ich farb nawet się nie zbliżam

Cytat:
c10 na prawde jest dobrą farba,tylko nie wiem co w niej jest,że mam głowe podraznioną po niej i swędzącą
Nie Ty pierwsza na to narzekasz, ciekawa sprawa. Teraz C10 jest w zmienionym kartonie, składu pewnie nie ruszyli

Cytat:
albo to po tym nie wypałowym szamponie z garniera Awokado i karite co za dramatyczny szampon
To fajnie, trzymaj się go i nie puszczaj Z szamponami kombinować nie warto
Cytat:
Ten Wellaton 21/1 na pudełku nawet jest taki jakiś hmmm...za mało jasny ja wiem,że tym kompletnie nie ma co się sugerowac,ale jakoś działa to na niekorzyść tej farby, jakoś tak podświadomie
Ja się sugeruje numerkiem albo tym jak ciemnieje u ludzi na glowach albo w miseczce. Jak ma jedynki w nazwie albo ciemnieje na szaro-niebiesko, szaro-fioletowo to moze być dla mnie Ciemnienie na różowo, bezowo zazwyczaj oznacza u mnie wpadkę

Cytat:
Oj tam Ładnej dziewczynie ciemny blond urody nie zabierze, ale jak się ona zacznie w swojej głowie czuć nijaka, to co poradzisz

Cytat:
z marzeniami o rudym się nie pożeganałam,bo marzy mi sie taki piękny rudzielec,ale boję się ,że nawet po szamponetce mi ta poświata zostanie,że nie bedzie chciała sie wymyc i kicha a mysle,że w rudym byłoby mi ok,ponieważ ma zielone oczy i żółtawą karnacje
a 3 szamponetki Delii w kolorze Rudy mam na stanie w domu,bo z jedną czy z dwiema to ja nie mam co podjeżdżać do moich włosów
Podziwniam Cię,za to kombinowanie z włosami i zazdroszczę,tego,że nie boisz się jakiś cudów na głowie
Kiedyś już kombinowałam z tą płukanką i zawsze się zmywała, więc się nie bałam. Gencjana o wiele bardziej się wgryza.

Wiesz, złotawa cera i zielone oczy czasem mogą nie wygrać z pomarańczową oprawą. Mam żółtawą skórę, wpadającą w brzoskwinię, twarz chłodniejszą (cienka skóra i naczynka) a przy tym pomarańczu normalnie zniknęłam.
Widać było tylko włosy, twarz gdzieś później. Ty oczywiście możesz mieć inaczej, ale mam wrażenie, że w typowych rudościach naprawdę super wyglądają tylko naturalne rudzielce. Wszystko jest wtedy takie zgrane w jedną całość i widzisz rudzielca, a nie przede wszystkim rude włosy

W żółtawych blondach z nutą rudego wyglądam już lepiej. Cera wygląda zdrowo, brzoskwiniowo, oczy robią się intensywnie zielone. Niestety, tak jak pisałam, na moim jasnym poziomie takie złociszcze mi się nie podobają. Niby w dzieciństwie wyglądałam podobnie, ale jednak o niebie lepiej czuję się w chłodniejszym. Tak bardziej szlachetnie

Cytat:
a z jakim np? bo własnie to Capuccino jest bardzo ładne na saszetce,ale jak mówisz,że takie "zainteresowanie"budz i,to nie wiem
Ta dziewczyna robiła cappucino
http://obojetnieco.blog spot.com/2013/05/joanna-multi-effect-color-szamponetka.html wywal spację

Ma ciemniejsza bazę i wyszło jej ladniej niż mi. Generalnie kolor mi się podobał, ale wyglądał po prostu nienaturalnie już po 1 myciu.

Naturalny blond
Kitka chyba chwaliła albo coś pomieszałam
Stary 2014-05-21, 11:26   #4534
CherrryCat
Zakorzenienie

Truskawkowa, super av !

Czeeść wszystkim

Przyszłam głównie spytać o skład bo byłam wczoraj po telefon u siebie w M1 i przy okazji jak przechodziłam obok stoiska fryzjerskiego to dorwałam TT i jeszcze odżywke z Matrixa Sleek
i chciałam się spytać co sądzicie o tym składzie ?
Nie działają mi załączniki także daje linki do zdjęć
http://s6.ifotos.pl/img/201405211_enqnppr.jpg
http://s6.ifotos.pl/img/201405211_enqnppx.jpg
http://s3.ifotos.pl/img/201405211_enqnppe.jpg

Wymiana

Edytowane przez CherrryCat
Czas edycji: 2014-05-21 o 11:30
CherrryCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 11:29   #4535
susuanne
Wtajemniczenie

Która z Was robiła Garnierem 111? Jak radził sobie z odrostem? U mojej mamy wychodzi pięknie, ale u siebie trochę soę boję
U mnie po każdej Paletce mam masakrę na głowie. I po c10 i po ciemnym blondzie. Ciezko mi odratowac skore glowy po nich ;( do c10 juz nie wroce- rozjasnial ladnie, ale kolor za cholere nie byl chlodny...

Edytowane przez susuanne
Czas edycji: 2014-05-21 o 11:31
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 11:35   #4536
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ją widziałam w takim ekspozytorze zaraz przy kasach. Pomiętam, że poprzednie Elsevki długo leżały w Biedronkach, przekładali je z miejsca na miejsce.

Kusi mnie ta maseczka straszliwie. Za to psikacz ochronny ma alkohol na początku składu, fajna ochrona

Uwielbiam Twojego kuca Niby to tylko 5 cm, ale przy takich niskich jak my, robi różnicę. Włosy do talii moim zdaniem są bardziej seksi niż do pupy

Fajnego masz mężulka, ale to przecież wiesz Krótkie włosy to zdecydowanie wygoda w kryzysowych czasach, ale jak się wyjdzie z kryzysu to właśnie żal. Niby można mieć clipy, ale to nie to samo co naturalne

Logiczne tlumaczenie, kojarzy mi się trochę z paznokciami Prostokąty bardziej mi się łamały, haczyły.

Jeżeli chodzi o włosy to u mnie chyba nie ma znaczenia, są uwrażliwione i będą się niszczyć tak czy siak Linię zdrowych włosow mam mniej więcej na zrobienie boba, trochę sobie poczekam
kurcze ona ma wysoko amodimethicone, taki lepek z niej nie maska ale nablyszczac i chronic bedzie...
dokladnie jak z pazurami
mezulkowi podobalo sie jak mokre wlosy sie naciagaja i... gdy kucnelam przed nim w prysznicu to mowil ze mialam je do polowy posladkow i bylo...mega sexi niewazne ze wygladalam jak schodzacy trup, na szczescie dla niego nadal bylam sexi powiedzial mi dopiero po powrocie ze szpitala, ze sie tak gapil na mnie przy tym myciu a ja myslalam ze on sie skupia na myciu mi glowy...

Cytat:

ehhh nie wiem...

Matko,co Ty z tymi biednymi włosami ćwiczyłaś przez ostatni cza
a ja sobie robie wyrzuty,bo w tamtym m-cu dwa razy włosy wyprostowałam

no własnie,tym bardziej po tylu latach z takim jasnym blondem

Ja ma jakieś wrażenie,że jak miałam na prostościęte to jakoś dłużej bez podcinania wytrzymywały i to w nawet nie najgorszej kondycji

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Ok,biore tą CV12 i postaram sie w sobote nią zadziałać i odrazu wam napisze,chyba ze uda mi się jutro nią zrobić...

Te maseczki są w takich hmmmm kartonowych regałach
no wiadomo,tak jak kosmetyki bell czy jakieś tam inne

ja teraz też cisne w wysokim kucu z wszystkimi włosami do tyłu i czuje sie bardzo bobrze w takim uczesaniu

I dlatego ide włosy podciąc na prosto,bo faktycznie w kucyku na końcu wyglądają licho po prostu
Dziekuje za wytłumaczenie,czyli jednak z tym moim logicznym myśleniem nie jest tak najorzej

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

jak wam się podobaja takie stroje:
http://allegro.pl/bikini-hit-lata-20...224529847.html
Najbardziej podoba mi sie ten niebieski z neonowo zielonymi troczkami lub fioletow z żółtymi
Tylko tą kokarde po środku stanika bym wyrzuciła,bo juz za duzo tych kokardek :P
dla mnie super ten stroj tylko troczki zeby nie biale...
i bralabym jakis roz neon ale ja mam problem ze strojami- dol potrzebuje jakies M, a gore S, albo dol s, gore xs wiec i tak zawsze musze rozkompletowywac.

z szamponow jakie ostatnio mi podeszly to rozowa schauma do wl przetl. u nasady, suche na koncach, ta najnowsza... push up super robi, wlosy bardzo lsnia, czesza sie w miare ( sa odzywki przeciez), ładnie ukladaja...dla mnie spelnia wszystkie wymagania moje
Stary 2014-05-21, 11:36   #4537
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CherrryCat Pokaż wiadomość
Truskawkowa, super av !
Hehe, to z anime Cat Soup

Cytat:
Czeeść wszystkim

Przyszłam głównie spytać o skład bo byłam wczoraj po telefon u siebie w M1 i przy okazji jak przechodziłam obok stoiska fryzjerskiego to dorwałam TT i jeszcze odżywke z Matrixa Sleek
Ten na KWC jest nieaktualny https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...nditioner.html

Myślę, że jak komuś pasuje garnierowska avocado&karite, to moze być zadowolony.

Nie miałam, ale chętnie bym wypróbowała kiedys

EDIT: widzę, że wklepałaś fotki, skład bankowo aktualny

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2014-05-21 o 11:38
Stary 2014-05-21, 11:39   #4538
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Która z Was robiła Garnierem 111? Jak radził sobie z odrostem? U mojej mamy wychodzi pięknie, ale u siebie trochę soę boję
U mnie po każdej Paletce mam masakrę na głowie. I po c10 i po ciemnym blondzie. Ciezko mi odratowac skore glowy po nich ;( do c10 juz nie wroce- rozjasnial ladnie, ale kolor za cholere nie byl chlodny...
Ja kiedyś robiła ale na oryginalnym oxy i to była porażka
Z tym,że to jest stara wersja 111 Garnier Nutrisse Sahara
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0261.jpg (91,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0227.jpg (70,7 KB, 17 załadowań)
Stary 2014-05-21, 11:40   #4539
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Truskawkowa, super av !

Czeeść wszystkim

Nie działają mi załączniki także daje linki do zdjęć
http://s6.ifotos.pl/img/201405211_enqnppr.jpg
http://s6.ifotos.pl/img/201405211_enqnppx.jpg
http://s3.ifotos.pl/img/201405211_enqnppe.jpg
oj taka odzywka... jakby nie ten isopropyl tak wysoko byloby doskonale nawet...

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
na miniaturce twoje wlosy wygladaja jak swinka morska
Stary 2014-05-21, 11:40   #4540
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
To jest po Nutrisse? Mi chodzi o ten color naturals. Przeglądam blogi i u dziewczyn wychodzi na odroście ładnie, ale obawiam się tego co będzie u mnie
Stary 2014-05-21, 11:44   #4541
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze ona ma wysoko amodimethicone, taki lepek z niej nie maska ale nablyszczac i chronic bedzie...
dokladnie jak z pazurami
mezulkowi podobalo sie jak mokre wlosy sie naciagaja i... gdy kucnelam przed nim w prysznicu to mowil ze mialam je do polowy posladkow i bylo...mega sexi niewazne ze wygladalam jak schodzacy trup, na szczescie dla niego nadal bylam sexi powiedzial mi dopiero po powrocie ze szpitala, ze sie tak gapil na mnie przy tym myciu a ja myslalam ze on sie skupia na myciu mi glowy...

z szamponow jakie ostatnio mi podeszly to rozowa schauma do wl przetl. u nasady, suche na koncach, ta najnowsza... push up super robi, wlosy bardzo lsnia, czesza sie w miare ( sa odzywki przeciez), ładnie ukladaja...dla mnie spelnia wszystkie wymagania moje
Faceci
Trzyma się małżeńskiej przysięgi, w zdrowiu i chorobie jesteś dla niego boginią

Mam wrażenie, że my kobiety mamy trochę inaczej. Jak ktoś jest chory i słaby to włączają nam się bardziej opiekuńcze instynkty, empatia i popęd odchodzi na drugi plan. Facetów nasza choroba nie zniechęca do zalotówPrzynajmni ej tak obserwuję w moim gnieździe

A słuchaj, kiedyś chyba pisalaś coś (albo coś mi się przyśniło) o biedronkowym szamponie do farbowanych Elisse. Fajny jest? Kończy mi się szampon i mam ochotę wypróbować

Cytat:
Sensation i Naturals wychodzą dosyć podobnie, pięknie gaszą rudości i zmywają się do takiego ładnego blondu. A ja mam do rudego skłonności Chociaż od Alfy 11.11 się jednak nie umywają

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2014-05-21 o 11:48
Stary 2014-05-21, 11:44   #4542
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
To jest po Nutrisse? Mi chodzi o ten color naturals. Przeglądam blogi i u dziewczyn wychodzi na odroście ładnie, ale obawiam się tego co będzie u mnie
z tego co pamietam wg naszych watkowych opinii najlepiej wypadal nutrisse z podmieniona woda na 12%, potem naturals a na koncu sensation- jesli chodzi o 111.
Stary 2014-05-21, 11:45   #4543
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
No trochę
Stary 2014-05-21, 11:48   #4544
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

W ogole to wczoraj połozyłam tą maske rewitalizujaca kolor z Marionu do blondu,az prz skórze głowy i chyba za długo przytrzymałam bo mam posiwiałe włosy i takie troszke bure,więc nie wiem czy jest sens na to jaka kolowiek szamponetkę nakładać,ale to Capuccino jest piekne

Cytat:
Na szczęście nic się im nie stało O dziwo mniej tępe i matowe włosy miałam po Palette E0 niż po tym cholernym mixtonie Londy. Do ich farb nawet się nie zbliżam

Nie Ty pierwsza na to narzekasz, ciekawa sprawa. Teraz C10 jest w zmienionym kartonie, składu pewnie nie ruszyli

To fajnie, trzymaj się go i nie puszczaj Z szamponami kombinować nie warto
Ja się sugeruje numerkiem albo tym jak ciemnieje u ludzi na glowach albo w miseczce. Jak ma jedynki w nazwie albo ciemnieje na szaro-niebiesko, szaro-fioletowo to moze być dla mnie Ciemnienie na różowo, bezowo zazwyczaj oznacza u mnie wpadkę

Ta dziewczyna robiła cappucino
http://obojetnieco.blog spot.com/2013/05/joanna-multi-effect-color-szamponetka.html wywal spację

Ma ciemniejsza bazę i wyszło jej ladniej niż mi. Generalnie kolor mi się podobał, ale wyglądał po prostu nienaturalnie już po 1 myciu.

Naturalny blond
Kitka chyba chwaliła albo coś pomieszałam
To Capucciono jest piekne

Cytat:
dokladnie jak z pazurami

dla mnie super ten stroj tylko troczki zeby nie biale...
i bralabym jakis roz neon ale ja mam problem ze strojami- dol potrzebuje jakies M, a gore S, albo dol s, gore xs wiec i tak zawsze musze rozkompletowywac.

Ty tu źle sie czujesz a on widoki podziwiał
Nie lubisz białych troczków?
Mówie, mi się najbardziej ten pierwszy podoba,albo ten rózowy z fioletowymiKtóryś na pewno wybiore
Patrzyłam na tą Schaume,ale boję sie tej keratyny w składzie
Stary 2014-05-21, 11:48   #4545
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Faceci

Mam wrażenie, że my kobiety mamy trochę inaczej. Jak ktoś jest chory i słaby to włączają nam się bardziej opiekuńcze instynkty, empatia i popęd odchodzi na drugi plan. Facetów nasza choroba nie zniechęca do zalotówPrzynajmni ej tak obserwuję w moim gnieździe

A słuchaj, kiedyś chyba pisalaś coś (albo coś mi się przyśniło) o biedronkowym szamponie do farbowanych Elisse. Fajny jest? Kończy mi się szampon i mam ochotę wypróbować

Sensation i Naturals wychodzą dosyć podobnie, pięknie gaszą rudości i zmywają się do takiego ładnego blondu. A ja mam do rudego skłonności
hehe to samo i jakby nie szpital to pewnie leczylby mnie wiadomym lekarstwem o ile dalabym rade...
mialam go i z poczatku ok, podobne w nim jest do evy natury ze wlosy jakby wygladza i prostuje... ale po paru myciach mialam problem ze swedzeniem i przylizem... takze w ogolnym rozrachunku wymeczylam na spolke z lolka ale nie polecam to dosyc ciezki szampon...
Stary 2014-05-21, 11:49   #4546
czekoladowoo
Zakorzenienie

Aaaaaa no i mnie skusily szamponetka i teraz mysle :d
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 11:52   #4547
Renatka89
Zakorzenienie

Hej ho

wątek coś ożył widzę

ja idę dziś do biedry ale po extreme i repair

Kylie- strój fajny ale ja musze mierzyc, bo mi sie proporcje pozmieniały, cyce jak donice, dół wciaz 36 wiec musze mierzyc i kompletowac

A widziała któras z was na zywo te stroje z h&m co reklamuje je Gisele w tv? Nie mam h&m tutaj i bym musiała spejcalnie jechac 30km.. a szukam czegos taniego, bo wyskocze w nim moze ze 2 razy a tu kazda z czesci po 19,90
Tylko czy to coś trzyma troche piersi czy jest zwykłą szmatka?
Stary 2014-05-21, 11:52   #4548
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
W ogole to wczoraj połozyłam tą maske rewitalizujaca kolor z Marionu do blondu,az prz skórze głowy i chyba za długo przytrzymałam bo mam posiwiałe włosy i takie troszke bure,więc nie wiem czy jest sens na to jaka kolowiek szamponetkę nakładać,ale to Capuccino jest piekne

Mówie, mi się najbardziej ten pierwszy podoba,albo ten rózowy z fioletowymiKtóryś na pewno wybiore
To próbuj Pamiętam, ze naszej Skarb90 ślicznie wyszła
https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=21475

Cytat:
hehe to samo i jakby nie szpital to pewnie leczylby mnie wiadomym lekarstwem o ile dalabym rade...
mialam go i z poczatku ok, podobne w nim jest do evy natury ze wlosy jakby wygladza i prostuje... ale po paru myciach mialam problem ze swedzeniem i przylizem... takze w ogolnym rozrachunku wymeczylam na spolke z lolka ale nie polecam to dosyc ciezki szampon...
To na jakiś sposób miłe, mimo że męczące Jakby zaczęli nas traktować jak aseksualne ciotki to byłoby nam trochę smutno Czasem lepsza taka nachalnośc niż obojętność, gdy siedzisz zasmarkana

Dzięki za opinię, właśnie tego się obawiałam
Stary 2014-05-21, 11:53   #4549
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
hahahaha
Az sie popłakałam ze smiechu

Cytat:
Faceci

Mam wrażenie, że my kobiety mamy trochę inaczej. Jak ktoś jest chory i słaby to włączają nam się bardziej opiekuńcze instynkty, empatia i popęd odchodzi na drugi plan. Facetów nasza choroba nie zniechęca do zalotówPrzynajmniej tak obserwuję w moim gnieździe

Sensation i Naturals wychodzą dosyć podobnie, pięknie gaszą rudości i zmywają się do takiego ładnego blondu. A ja mam do rudego skłonności Chociaż od Alfy 11.11 się jednak nie umywają
oj tak faceci tak maja,ja mogę miec katar do kolan,oczy załzawione,tłuste wlosy i powiedziec,że głowa mnie boli,to w odpowiedzi usłysze,że " Twoja głowa mi nie jest potrzebna"

Cytat:
No trochę
Bunny to ma wyobraźnie
Stary 2014-05-21, 11:53   #4550
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:

nie lubie bialych juz bym wolala czarne... zle mi sie kojarza ale moze do dlatego ze ja bieli generalnie w ciuchach nie lubie nawet bielizna biala mi sie nie podoba...
ja tez sie tej keratyny balam, ale myje raz w czas barwa piwna jeszcze i nie widze zlego skutku...za to j&j z rumiankiem przesuszylam sobie wlosy i to tak poteznie o dziwo, barwa wcale az tak mocno nei domywa, na pewno mniej niz joanna naturia albo inne ziolowki...to ci zagadka po 2 dniach mam juz wlosy do mycia po barwie, po schaumie 3 dni luzu i push up'a.
Stary 2014-05-21, 11:55   #4551
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
z tego co pamietam wg naszych watkowych opinii najlepiej wypadal nutrisse z podmieniona woda na 12%, potem naturals a na koncu sensation- jesli chodzi o 111.
O! Super, dziękuję
Cytat:
Faceci

Myślę, że za jakiś czas przerzucę się na profesionalne farby, ale na chwilę obecną po prostu mi się nie chce W internecie zamawiać nienawidzę, więc to jest główny powód dlaczego jeszcze zostałam przy drogeryjnych Postanowiłam, że spróbuje tego Garnierka a jak mi nie przypasuje to może a10 :P
Stary 2014-05-21, 11:57   #4552
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
hahahaha

oj tak faceci tak maja,ja mogę miec katar do kolan,oczy załzawione,tłuste wlosy i powiedziec,że głowa mnie boli,to w odpowiedzi usłysze,że " Twoja głowa mi nie jest potrzebna"

Bunny to ma wyobraźnie
Jakby mi facet marudził na propozycje miłosne, to bym się obraziła i by mi się odechciało. A oni tacy niezrażeni, nic ich nie zniechęca To chyba biologia ich tak stworzyła, jakby się zniechęcali, to by ludzi na świecie nie było

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
O! Super, dziękuję

Myślę, że za jakiś czas przerzucę się na profesionalne farby, ale na chwilę obecną po prostu mi się nie chce W internecie zamawiać nienawidzę, więc to jest główny powód dlaczego jeszcze zostałam przy drogeryjnych Postanowiłam, że spróbuje tego Garnierka a jak mi nie przypasuje to może a10 :P
Ja właśnie mam tak samo, nie cierpię zamawiać. Lubię kupować w drogeriach, szczególnie w promocji. Ewentualnie podjechać do hurtowni, gdy cena jest spoko.
Stary 2014-05-21, 11:58   #4553
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
Hej ho

wątek coś ożył widzę

ja idę dziś do biedry ale po extreme i repair

Kylie- strój fajny ale ja musze mierzyc, bo mi sie proporcje pozmieniały, cyce jak donice, dół wciaz 36 wiec musze mierzyc i kompletowac

A widziała któras z was na zywo te stroje z h&m co reklamuje je Gisele w tv? Nie mam h&m tutaj i bym musiała spejcalnie jechac 30km.. a szukam czegos taniego, bo wyskocze w nim moze ze 2 razy a tu kazda z czesci po 19,90
Tylko czy to coś trzyma troche piersi czy jest zwykłą szmatka?
Ej to fajnie duże piersi i mały dół,zawsze o takiej figurze marzyłam

Cytat:

To na jakiś sposób miłe, mimo że męczące Jakby zaczęli nas traktować jak aseksualne ciotki to byłoby nam trochę smutno Czasem lepsza taka nachalnośc niż obojętność, gdy siedzisz zasmarkana

ja to czasem nawet z mopem po domu spokojnie polatać nie mogę
Ale miłe to jest,bo wiem,że po tylu latach wciąż jeszcze jestem dla niego seksowna,nawet z mopem
Stary 2014-05-21, 11:59   #4554
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:

Ale miłe to jest,bo wiem,że po tylu latach wciąż jeszcze jestem dla niego seksowna,nawet z mopem
Aż dziw, że tym naszym chłopom robi różnicę jakie mamy włosy, prawda dziewczyny? Mój marudzi na wizję ciemniejszych i krótkich, ale pewnie by to musiał przeboleć jakoś
Stary 2014-05-21, 12:00   #4555
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakby mi facet marudził na propozycje miłosne, to bym się obraziła i by mi się odechciało. A oni tacy niezrażeni, nic ich nie zniechęca To chyba biologia ich tak stworzyła, jakby się zniechęcali, to by ludzi na świecie nie było

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Ja właśnie mam tak samo, nie cierpię zamawiać. Lubię kupować w drogeriach, szczególnie w promocji. Ewentualnie podjechać do hurtowni, gdy cena jest spoko.
No w moim mieście nie ma ani hurtowni ani żadnego sklepu fryzjerskiego więc z czystego lenistwa wolę kupić drogeryjną
Stary 2014-05-21, 12:06   #4556
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Aaaaaa no i mnie skusily szamponetka i teraz mysle :d
hmm..no nie robcie mi tego
wyobraz sobie...szum morza, plaza i ty rasowa piekna blondyna, ktorej dlugie jasne wlosy czesze wiatr.... nadal chcesz przyciemnic?

Cytat:

no w sumie... jakby patrzyl z obrzydzeniem to byloby chyba gorzej...

Cytat:
hahahaha

Bunny to ma wyobraźnie
moj tez cisnie ten tekst zawsze

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:

jak dojdziesz do tego etapu co ja- ze ci kupi nowy mop a nawet 2 ( jan niezbedny i obrotowe wiadro dla mnie rewela) to pogadamy

Cytat:
Aż dziw, że tym naszym chłopom robi różnicę jakie mamy włosy, prawda dziewczyny? Mój marudzi na wizję ciemniejszych i krótkich, ale pewnie by to musiał przeboleć jakoś
robi, choc z pozoru nie... moj na moje obecne rowniez mysli przyciemnienia na braz- dostalam amoku co poradze - chybaby kupil mi jasna blond peruke i przy sobie kazal nosic a najpewniej odcial od kasy i ukradl ciemne farby jakie kupie bylebym tego nie zrobila...
Stary 2014-05-21, 12:10   #4557
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, to z anime Cat Soup

Ten na KWC jest nieaktualny https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...nditioner.html

Myślę, że jak komuś pasuje garnierowska avocado&karite, to moze być zadowolony.

Nie miałam, ale chętnie bym wypróbowała kiedys

EDIT: widzę, że wklepałaś fotki, skład bankowo aktualny
O, serio ? też kiedyś oglądałam anime, nawet o kotach <3

Czyli mówisz że jest ok ? ja kiedys dostałam próbke tego od fryzjerki i się w tej odżywce zakochałam

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
oj taka odzywka... jakby nie ten isopropyl tak wysoko byloby doskonale nawet...

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

ah, zawsze musi byc coś nie tak szkoda. :P
Ale użyłam ją chwile temu i włosy milusie i łatwo sie rozczesują

Wymiana

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-21, 12:14   #4558
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
O, serio ? też kiedyś oglądałam anime, nawet o kotach <3

Czyli mówisz że jest ok ? ja kiedys dostałam próbke tego od fryzjerki i się w tej odżywce zakochałam

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

ah, zawsze musi byc coś nie tak szkoda. :P
Ale użyłam ją chwile temu i włosy milusie i łatwo sie rozczesują
jesli twoje wlosy nie reaguja na zly alkohol to spokojnie uzywaj. po prostu stosowana regularnie z czasem moze pokazac swoje zle oblicze w postaci suchych koncowek np nastepnego dnia po zastosowaniu- obserwuj wlosy.
Stary 2014-05-21, 12:17   #4559
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:
jesli twoje wlosy nie reaguja na zly alkohol to spokojnie uzywaj. po prostu stosowana regularnie z czasem moze pokazac swoje zle oblicze w postaci suchych koncowek np nastepnego dnia po zastosowaniu- obserwuj wlosy.
Oukej, dziękuję pięknie za radę Ja i tak nie będe jej codziennie stosowac bo mam złotego glisskura, pantene nawilzajaca + teraz tego sleeka kiedy ja to zuzyje
Dobra, lece do pracy, Dzieki raz jeszcze i milego dnia

Wymiana

Stary 2014-05-21, 12:19   #4560
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Wyruszam na łowy CV12 i do fryzjera

Do później lasencje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości