|
|
#1831 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Wczoraj dostaliśmy zaproszenie na wesele na 19 czerwca ponad 300km od nas, na 18 mam tp
Szkoda, ja akurat lubię wesela Bogini Bastet podziwiam Cię, że chcesz jechać ale skoro nie ma przeciwwskazań to rzeczywiście ostatnia szansa żeby zaszaleć Ja to już bym nawet 100 km się nie ruszyła, ciężko ostatnio znoszę jazdę samochodemMajkela trzymam kciuki za mieszkanie nas też czeka raczej wizyta w banku, musimy trochę kredytu dobrać żeby budowę zakończyć, a to wcale nie takie prosteA w ogóle to w pn pojechałam do położnej na ktg, ona pracuje w szpitalu i tak gadamy o ciążach i porodach i co mi mówi? Że jak ktoś miał już cc wcześniej to teraz może się nie zgodzić na poród sn tylko chcieć cesarkę! No w szoku byłam! Ale z drugiej strony poczułam ulgę, bo przynajmniej wiem, że mam wybór. A ostatnio mam takie właśnie przedporodowe schizy, że kamień spadł mi z serca Witam nową mamusię Karolina |
|
|
|
#1832 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ile czekałyście na zamówienie z gemini? moje wciąż w opracowaniu a już minęło tyle dni
|
|
|
|
#1833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
|
#1834 |
|
Zadomowienie
|
Z tym weselem, a raczej podróżą to się okaże czy to był dobry pomysł
w poniedziałek zdam Wam relację![]() no, ale czuję się dobrze, skoro gin i położna nie widzą przeciwwskazań to jadę |
|
|
|
#1835 |
|
Rozeznanie
|
Bogini dokładnie tak z tą wagą na usg jest, lekarze mogliby jej nie podawać, żeby nie sugerować, że dziecko jest za małe/czy za duże i niepotrzebnie nas stresować, bo błędy są bardzo częste. W końcu to wypadkowa kilku pomiarów i wystarczy inny aparat czy lekarz i już co innego wychodzi. Dla mnie waga to sprawa drugorzędna, jeśli cała reszta czyli wody, łożysko i przepływy są ok. Mój jest większy o 3 tygodnie i co ma być to będzie, nie myślę o tym w ogóle.
O ile dobrze pamiętam to Aldrin raz lekarz zasugerował, że dziecko będzie większe i co? Urodziła co prawda chyba 3 tyg. przed terminem i ważyło 3 kg, więc nawet jakby dotrwała do 40 tyg to było by w sam raz A co do cc to ja swoje dobrze wspominam - co prawda jest to operacja, pierwsza doba jest straszna, dłużej dochodzisz do siebie, ale na szczęście blizna jest malutka i właściwie niewidoczna, nie miałam żadnych komplikacji na szczęście. Ja generalnie się cieszę, że lekarze podjęli decyzję o cesarce, bo młody był duży. Teraz wiedząc, że mam wybór sama się zastanawiam co zrobić, stres mnie dopada coraz większy... |
|
|
|
#1836 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1837 | ||
|
Zadomowienie
|
Prowansja88 podpisuję się w 100% pod tym co odpisała Ci Mala_Czarno_Biala, święte słowa, każda z nas ma chwile zwątpienia, a Ty i tak w tej sytuacji świetnie sobie radzisz... Jak zobaczysz maluszka od razu zmieni Ci się patrzenie na świat, instynkt weźmie górę i będziesz wiedziała co i jak robić
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja teraz mieszkam w Koszalinie, w sumie dopiero od 5 miesięcy, bo pochodzę z Podkarpacia, ale w między czasie mieszkałam już w paru różnych miastach, wszystko ze względu na pracę... Ale teraz z Koszalinem wiążemy się na stałe, lub co najmniej na dłuższy czas bo kupujemy mieszkanie ale nie znamy tu nadal nikogo... A Ty gdzie mieszkasz?
|
||
|
|
|
#1838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czy podchodzić do naturalnego, bo tak sobie wymyśliłam, że chcę naturalnie urodzić czy od razu wybrać opcję cc czasu coraz mniej na decyzję....nie wiem czemu, ale wkręciłam sobie, że poród przez cc czyni mnie "gorszą" matką i kobietą i nie mogę wybić sobie tego z głowy
|
|
|
|
|
#1839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też na początku tak myślałam, ale teraz mnie wkurza jak ktoś tak mówi. Ok gdyby nie było wskazań do cc i ta operacja byłaby moim wymysłem to co innego ale większość z nas mam które będą miały cc nie mają na to wpływu, cesarka nie raz ratuje życie i zdrowie zarówno mam jak i dzieci. Ja pragnęłam bardzo rodzić naturalnie, nie uda się trudno moje dziecko jest dla mnie najważniejsze, i tego się trzymajmy...
|
|
#1841 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wiem, że macie rację Dziewczyny i dziękuję Wam za postawienie do pionu we wtorek mam rozmowę z ginem odnośnie cc a jutro niby ten zabieg laserowy... dlaczego niby? skierowanie mam, ale oczywiście nie udało mi się dodzwonić i umówić do szpitala na konkretną godzinę
|
||
|
|
|
#1842 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam i padłam
już myślałam, że chociaż raz położna była punktualna i wejdę o tej 13.30 a tu poprzednia pacjentka rodzić zaczęła i leżała pod KTG aż jej mąż torby do szpitala przywiózł a ja umierałam z duchoty na korytarzu ![]() Ja nie wiem co z tym moim dzieckiem jest, w szpitalu to była dzicz a tutaj tylko położę się na leżance i koniec, ze dwa razy się poruszy. Całe szczęście, że nie spała jak w tamtym tygodniu ![]() I tylko jeden skurcz się zapisał, więc nie jest źle ![]() Na poprawę humoru zjadłam pół bąbelkowej czekolady
|
|
|
|
#1843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() witam się dopiero popołudniowo do południa byłam na jarmarku, kupiłam garnek i firankę ![]() już wisi w sypialni ![]() umyłam przy okazji 4 okna, mąż 1, wyprałam nowa firankę, ugot wałam obiad, więc plan wykonany na dziś
|
||
|
|
|
#1844 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No a kilka miesięcy później miałam kolejną laparotomię (otwieranie brzucha jak przy cc) w celu usunięcia ciąży pozamacicznej odczucia fizyczne jak przy cc, a psychicznie to można sobie wyobrazić ![]() Cytat:
A w Koszalinie spędziłam 4 lata liceum, więc jest mi w miarę bliski ![]() Cytat:
Wiadomo, że nie wszyscy, ale zwłaszcza starsze pokolenie chyba w ten sposób traktuje cesarkęProwansja bardzo mi przykro z powodu mamy ![]() Wcale się nie dziwię, że czujesz lęk przed utratą wolności, bo jednak dziecko dużo zmienia. Moja córka ma ponad 1,5 roku, a czasami zdarza mi się myśleć jak to fajnie było jak mogłam wyjść gdzie chciałam i kiedy chciałam, nie martwiąc się, czy dziecko będzie głodne, zrobi kupę, będzie marudziło i czy dam radę gdzieś wjechać z wózkiem A nawet jak nie będziesz miała z kim małej zostawić to zawsze jest TŻ i jak będzie miał wolne w weekend to możesz się wybrać do fryzjera Co do znajomych to jak będzie i Wam i im zależało to na pewno nie przestaniecie się spotykać. Ja mam małe grono, z którym ciągle utrzymuję kontakty.A jeśli chodzi o półkę to może jeszcze uda się przemalować?? A jeśli nie to na pewno widok maleństwa wynagrodzi Ci jej kolor ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Kuźwa właśnie spaliłam garnek nastawiłam dla TŻta ziemniaki, usiadłam na kompa i oczywiście o nich zapomniałam Ja już się nie nadaję do gotowania w tej ciąży. Albo coś przesolę, albo rozgotuję, albo spalę |
|||
|
|
|
#1845 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie u ten upalny dzien.
Nie dam rady nadrobić. Czuje sie okropnie,jak balon...Dziewczyny po czym poznać nowe rozstępy? Sa one czerwone czy jakie? Mam kilka po 1 ciazy i teraz stały sie widoczne,kiedys prawie ich nie było widac.Ale sa koloru takiego bialawego to nie wiem sama czy to nowe czy stare... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiadomo, że SN to jest wysiłek. Nawet jak idziesz na laser, co jest dla mnie dziwne na tym etapie ciąży to rana tak szybko się nie zagoi. Ogólnie mówi się, że drobna wada wzroku nie pogłębi się po porodzie SN, ale na zimne się dmucha. Osoby noszące minusy mają zalecenie do cesarki. A Ty po zabiegu tymbardziej. Więc niezmiernie mi przykro, ale nie zastanawiaj się czy rodzić SN czy CC. Oczywiście decyzja należy do Ciebie. ![]() Bogini Bastet Podziwiam. Ja się boję do Poznania jechać a to w porównaniu do Twojej podróży 'tylko' 250 km. Trzymam kciuki. Ja dziś ledwo chodzę. Wyspałam się i ogólnie okej, ale Mały mi się strasznie wypycha. Jeszcze byłam babcię zawieść do domu (2 x 50 km) chociaż wtedy dał spokój. Ale dziś pożytku ze mnie nie ma. Idę nogi wyciągnąć, bo ciężko.
|
|
#1847 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja tam nie uważam porodu za akt heroizmu. Równie dobrze można powiedzieć, że ta matka co wymęczyła się 3 dni jest lepsza niż taka co urodziła w godzinę, no bo co ona wie Ja uważam, że priorytetem jest to, żeby dziecko urodziło się zdrowo oraz zdrowie matki, a nie to ile kto wycierpiał Cytat:
|
|||
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam bardzo
![]() Może i tych kg nie widać, ale ja przed ciąża wazylam 55 kg przy 170 wzrostu, a teraz mam 72 więc jest mi ciężko, jestem ociężala, szybko się męczę i w ogóle mam dość ![]() Mam ochote na salatke grecka i chyba wyciagne Tz na zakupy ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1849 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja w sprzęt i lekarza nie wierzę (to nie mój lekarz), ale z drugiej strony ostatnim razem jak robiłam tam usg wszystkie pomiary były OK i w terminie...To powodzenia w razie czego jutro Choć słyszałam, że ten masaż szyjki to masakra... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za sprzedaż zazdroszczę skończonego prasowania ![]() u mnie jeszcze nie zaczęte nawet. Wszystko czeka w szafie... ile wy macie tych ciuszków, że tyle razy pranie wstawiacie matko ![]() Ja myślałam, że mam sporo, a tylko do rozmiaru 62 i trochę 68 prałam. Wyszły może z cztery prania, resztę pierdółek prałam w rękach i tylko płukałam w pralce Cytat:
![]() Co do odchodzących wód to normalka. Ledwo zrobi mi się mokro to od razu mam paraliż, że to pewnie wody. Nawet kupiłam sobie papierki lakmusowe do wykrywania chociaż nie wiem czy działają widzę, że wszystkim się udziela choroba przedporodowa i strach... ja się nie przejmowałam na zapas, ale gdyby mi groziło cc to na samą myśl ![]() Cytat:
pocieszające... ![]() Cytat:
a i maszynom nie ma co do końca wierzyć Cytat:
![]() Cytat:
A cc mnie chyba z niczym nie przekona ja na samą myśl o operacji Boje się, że ze względu na drobną budowę ciała mogliby podjąć taką decyzję przy większym dziecku. Chociaż miednica mi się rozszerzyła więc może nie jest tak źle No i nie jedna przed nami rodziła więc liczę, że lekarze przy porodzie podejmą słuszną decyzję czy sn, czy cc u każdej z nas. Prowansja Mała_Biało_Czarna pięknie Ci wszystko napisała... aż się wzruszyłam tak to ujęła... a co do torby to się nie przejmuj. Ile razy nie byłam na IP to laski miały wielgaśne torbichy i do tego po dwie-trzy wielkie reklamówy. Generalnie u każdej zajmowało to bardzo dużo miejsca, a przypuszczam, że to i tak były tylko rzeczy na początek. Resztę jeśli tylko jest możliwość zawsze ktoś może dowieźć jeśli chodzi o obawy dotyczące niemowlaka to pewnie większość z nas ma dokładnie tak jak Ty. Ja się głośno nie przyznaję, przy rodzinie sypię z rękawa teoriami o pielęgnacji itd, a w głowie mam jeden wielki mętlik i strach, że to JA będę odpowiedzialna za tak małą i kruchą istotkę... Mam nadzieję, że instynkty zrobią swoje i każdej z nas uda się czerpać z macierzyństwa wiele radości i będziemy też miały siłę zmagać się z przeciwnościami losu, bo wiadomo, że idealnie i kolorowo na pewno nie będzie co do znajomych to wydaje mi się na moim przykładzie, że wcale nie musi się nic ukrócić. Na pewno będą momenty, że będziemy miały czas dla innych. W końcu TŻ też będzie musiał podołać obowiązkom i zajmować się dzieckiem, a my wyskoczymy na szybkie ploty, kawkę czy ciacho. Poza tym ja liczę na to, że spotkania po prostu przeniosą się do domu. Każdy na pewno będzie chciał zobaczyć maluszka, potem patrzeć jak rośnie. U mnie jak koleżanki dowiedziały się o ciąży to nagle każdej instynkt macierzyński się włączył mimo, że pół życia zarzekały się, że dzieci mieć nie będą ciągle wydzwaniają kiedy się Mały urodzi, bo one chcą już go zobaczyć i tulić. Każda zresztą nagle planuje swoje - istne wariactwo
|
|||||||||
|
|
|
#1850 |
|
Zadomowienie
|
A ja już jestem po wizycie. Gin pobrał mi wymaz na GBS, za 2 tyg mam zrobić ostatnie badania moczu i krwi. Ostatnia wizyta za 3 tyg.
Berenika proszę dopisz mi wizytę - 11 czerwca Poza tym "szyjka trzyma"i wg mojego gina spokojnie donoszę do terminu z czego się nie cieszę, bo wolałabym jednak urodzić ten tydzień, dwa przed ![]() Jeśli chodzi o cc, to ja również jestem zdania, że nie ma co ryzykować, jeśli zdrowie dziecka lub matki jest zagrożone. Co innego jak ktoś decyduje się na cc z własnego widzi mi się, ale jeśli są wskazania to nie bez powodu |
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1852 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wczoraj rzucałam już z nerwów mięsem po kuchni (dosłownie) tak mi nic nie wychodziło, co się dało to rozgotowałam, a co innego przypaliłam ![]() Cytat:
super, że udało Ci się tanio kupić firankę, wydaje się, że to takie nic, a kosztuje tyle, że głowa mała...Cytat:
dobrze, że KTG wypadło prawidłowo, ale czekania nie zazdroszczę...A my byliśmy na plaży, super słoneczko było muszę na dniach zakupić taki duży parawan i jak będzie ciepło to jadę na cały dzień ![]() No i zjadłam największego loda na świecie, takiego z automatu w czekoladzie i z orzechami
|
|||
|
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się objadłam sałatki greckiej
![]() Nie wiem czy widziałyście, w Biedronce chusteczki nawilzane z Dady 4x72 szt z pudelkiem za 17,99 ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(chusteczki w promocji jako takiej nie są, bo cena standardowa za paczkę to 4,49 - prezent dodają po prostu )za to pieluchy Mini (rozm2) w niezłych cenach - śmiało można robić zapasy ![]() od 29.05 jakiś c.d gazetki, ciekawe co będzie
Edytowane przez _Maya_ Czas edycji: 2014-05-21 o 23:35 |
|
|
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry witam się w 39 tc oznak zbliżajacego się porodu brak ![]() przejrzałam sobie materiały od połoznej - jest dużo ulotek Nivea dot. karmienia i I pomocy, dostałam też kalendarz Pierwszy Roczek, do zapisywania różnych rzeczy, fajna sprawa |
|
|
|
|
#1856 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana.Dzis nawet wyspana.
Ale jeszcze poleze.Dzis 4 ty dzien antybiotyku a węzeł dalej boli...zaczynam sie martwić zazwyczaj po 3 tabletkach było juz lepiej.A tu nic...No moze minimalnie.Kazala mi brac tabsy 5 dni czyli jeszcze jutro i koniec... Chyba do niej sie przejdę czy dalej brac czy jak.bo to co bym wziela te 5 dni to raptem pol opakowania.A zazwyczaj wybiera sie do konca antybiotyk.Ech lekarze.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1858 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje nowego tygodniaCytat:
i ![]() Dzien dobry ![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
||
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Lecę robić śniadanie, kawusie i wezmę się za obiad i prasowanie ![]() Gratuluję nowych tygodni! Już tak blisko końca! Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1860 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dziewczyny
dostałam insulinę wczoraj miałam kiepskie wyniki (coraz wyższe cukry) a waga znowu zaczęła mi spadać ( co jest dziwne, bo czuję się coraz grubsza )Wyjątkowo nie protestowałam, czuję się zmęczona dietą i niedożywiona. Zwłaszcza po ostatnich perypetiach z zaparciami i ułamaną szóstką poczułam, że nie ma co się tak bronić. Zwłaszcza, że ostatnio nic nie idzie po mojej mysli ![]() jestem już po 2 dawkach (nocnej i porannej) i czuję się "normalnie ". mam zielone światło na racjonalne "obżarstwo", bo lekarze mówili, że jak będę tak dalej się odżywiać to nie będę miała zasobów żeby wykarmić maluszka a na tym bardzo mi zależyodnośnie GBS : czy naprawdę żadna z Was nie dostała antybiotyków ja mam tygodniową kurację Amoksiklavem doustnie i fluomizinem dopochwowo![]() Necro wiedziałam, że spokojnie doczekasz 36 tc ![]() Ramona , wow! 39 tc |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

Szkoda, ja akurat lubię wesela
ale skoro nie ma przeciwwskazań to rzeczywiście ostatnia szansa żeby zaszaleć
nas też czeka raczej wizyta w banku, musimy trochę kredytu dobrać żeby budowę zakończyć, a to wcale nie takie proste

w poniedziałek zdam Wam relację

czy podchodzić do naturalnego, bo tak sobie wymyśliłam, że chcę naturalnie urodzić czy od razu wybrać opcję cc
i nie mogę wybić sobie tego z głowy

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ja w sprzęt i lekarza nie wierzę (to nie mój lekarz), ale z drugiej strony ostatnim razem jak robiłam tam usg wszystkie pomiary były OK i w terminie...
U mnie też na razie żadnych widoków