W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-21, 12:10   #1261
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość

No chyba że tak ale zawsze można było odłożyć to co przeznaczyliście i na jedno by wyszło No chyba że sie bałas że się kasa rozejdzie Przynajmniej u nas tak jest Ale ja też już częsc rzeczy mam Ja mówie bardziej o tych wiekszych wydatkach, czyli łóżeczko i komoda, bo wózek tata obiecał, tak na koniec czerwca mówiłam mu ze chciała bym już go miec

Dziś w sklepie widziałam przede mna dziewczyne, raczej w bardziej zaawansowanej ciaży niż my, miała taką obcisła koszulke i prześwitywał jej pępek, widać było że już jest wypchniety Śliczny miała brzuszek, taki zgrabniutki A bardzo szczuplutka była...Aż mi głupio było bo sie w nia wpatrywałam, a niedawno gadałam na ludzi którzy sie na mnie patrzą i mnie to wkurza

Oczywiście sie zamotałam i zapomniałam, ze dzisiaj u mnie 29 tydzień !
ja to sie czuje spokojniej jak widze ze juz mamy wiecej niz mniej poza tym ja wole popatrzec w sklepie jak to wyglada a np. nie wiem jak bede sie czula za jakis czas i czy dam rade jechac pociagiem do miasta zeby zobaczyc co i jak bo to tez kawalek drogi

za 29 tc

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Nie, nie jestem na diecie cukrzycowej.
Na razie piję koktajl truskawkowy. Może to ją ruszy...
Jak nie, to zjem coś słodkiego! Kurna.
a to cos mi sie zle skojarzylo
moze spi ?

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 12:14   #1262
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Witam się w 30 tygodniu Teraz już z górki

paulowina ja również mam termin na 6 sierpnia i też 12 kg na plus... Niestety

Dziewczyny zauważyłam, że dużo z Was sobie cofa te tygodnie Jak jest 29t0d to już 30 tc Takim sposobem jak Wy liczycie to będziecie w ciąży 41 tygodni albo wszystkie urodzicie w 39
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 12:15   #1263
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja sie racze ptasim mleczkiem i truskawkami ;-)

Moni Gratuluję kolejnego tyg.

A ja juz 31 tydz ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 12:21   #1264
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość

A ja juz 31 tydz ;-)

mmmm ptasie mleczko uwielbiam ale tylko z wedla mi podchodzi

ostatnio mialam taka ochote ale tutaj w sklepie nie ma czegos takiego

Nasze szczescie
Stary 2014-05-21, 12:22   #1265
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
Mniam....ale mi narobiłaś smaka
A jak tam lepiej sie czujesz, maż kupił odpowiedni syrop?
Bo ja troszkę tak, szczególnie jeśli chodzi o katar, juz tej nocy spałam spokojniej i w miare szybko usnęłam, dziś sobie pospałam od ok 21 do 06:30 Dawno już tyle godzin nie spałam

Cytat:
Czuję się średnio dalej.
Mąż kupił mi Prenalen, wzięłam. Piję dalej herbatę z imbirem, syrop z cebuli i płuczę gardło.
Nie mam na szczęście gorączki. Katar też nie jakiś dramatyczny
Z tej serii Prenalen są jeszcze tabletki do ssania, łagodzą kaszel i gardło

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
grunt to sie odpowiednio pocieszyc
Dokładnie

Cytat:

Oczywiście sie zamotałam i zapomniałam, ze dzisiaj u mnie 29 tydzień !

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

Cytat:

A ja juz 31 tydz ;-)

O mamo, zaraz mi język do d..... ucieknie... truskawki

No i za 31 tydz

Edytowane przez motylek_555
Czas edycji: 2014-05-21 o 12:23
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 12:27   #1266
chilanes
Zakorzenienie

My dziś kończymy 29 tydzień, za tydzień wizyta i usg z pomiarami

Cytat:
ja moge wszystko zrozumiem ale jak dziecko ledwo sie miesci i ma zgiete nogi bo jest juz za duzy na spacerowke to nie rozumiem to jest wedlug mnie przede wszystkim niewygodne dla dziecka

kazdy ma swoje zdanie ale tak nie bede robila
zawsze lepiej kupic ten rowerek bez kolek
Rowerek to lepiej kupi,c zwykły puki dziecko nie skończy 3 lat, bo przy biegowych można narobić krzywdy, bo stopy inaczej się ukłądają, wogóle nóżki. Co do wózka, to nie wiem o jakich dzieciach piszesz, ale raczej o 5<x latkach nie pisałam A wózki niektóe są niestety tak debilnie konstruowane, ż enawet małe dziecko wygląda w nim jak zawodnik sumo i jakby się nie mieściło (w naszym "super" wózku np nigdy chyba syn nóg na podnóżek nie da, bo jest w takim debilnym miejscu ustawiony, że musiał by być wygięty jak paragraf, a wyszlo to "w praniu", czyli podczas użytkowania dopiero, bow sklepie zawsze się wydaje, że jest ok)
Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
...i znowu nic nie zapamiętałam, a wiem, że coś chciałam skomentować.
Dziś podjechałam do mcdrive na loda i złożyłam zamówienie, pani mówi zapraszam do pierwszego okienka.. więc jadę, okienka są dwa, a ja jadę do tego, które jest ostatnie, czyli pierwsze od ulicy..kobieta za mną krzyczy, dopiero się zorientowałam że coś nie tak, więc cofam i przepraszam, bo zrozumiałam, że w pierwszym okienku.. a ona no tak, to jest pierwsze jak pani jedzie nie wiem co się dzieje z moim myśleniem, ale mam nadzieję, że wróci do normy
mózg po pewnym czasie od porodu wraca na miejsce
Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
DZIEEEŃDOOOBRYYY
wróciłam
oczywiście wiedziałam, że tak naskrobiecie, że będę miała oczopląs...no ale cóż

odpoczęłam sobie trochę a dziś nadrabiałam od południa zaległości w pracy...jakaś masakra. Chyba już nie będę sobie robić dni wolnych, bo to mi się nie kalkuluje...

byłam na warsztatach Mamo to ja
fajnie było i ciekawie, jak macie możliwość w swoich miastach to się zapiszcie. za same próbki fajnie pójść

kupiłam też troszkę ciuszków dla Małej, nie mogłyśmy się z siostrą powstrzymać obydwie łapałyśmy wszystkie malutkie rzeczy i wyglądałyśmy chyba trochę śmiesznie wzdychając nad każdymi geterkami nawet. Ale za to przywiozłam pełną siatkę ciuchów

uczę się wypełniać tą kartę ruchów wg Cardiffa ale czasem zapominam o 9 zacząć liczyć...na razie się nie martwię bo moja dziewuszka tak fika, że ja wiem, że te 10 ruchów to ona wyrabia na pewno.

na wagę nie wchodziłam (zawsze się ważę w poniedziałek rano...) bo nie byłam w domu więc na nie swojej wadze to by mi inaczej wyszło. Ale widzę, że będzie z 1-2 kg do przodu

ludzie ustępują mi miejsca w komunikacji więc śmiem twierdzić, że to przez brzuch który w ostatnim czasie (1-2tyg) zrobił się na prawdę ciążowy...tylko czekać na rozstępy...

no i chyba tyle co chciałam dziś napisać na przywitanie

Tęskniłam
Czyli mówisz, ze warto mi przebyć 60 km na te warsztaty?
Cytat:

A ja juz 31 tydz ;-)

Stary 2014-05-21, 12:32   #1267
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

moje sniadanko wyladowalo w toalecie ach jak ja to kocham

a tak w ogole to moja ginekolog jest taka zakrecona ze masakra
miala mi dac recepte na tabletki na bakterie bo mowilam ze mam straszne uplawy i dala tak w razie co ( Fluomizin )i wziela probke do badania czy nie mam infekcji i miala dac mi jeszcze recepte na swedzenie masc ale oczywiscie nie dala

i Tz wczoraj chcial mnie wziac na basen o czym nie wiedzialam i zadzwonil do ginki sie spytac czy moge ona powiedziala ze oczywiscie
ta tez to mysli dala mi antybiotyk dopochwowy i watpie ze stosujac go moge plywac w basenie jeszcze wiekszego swinstwa bym sie nabawila

Nasze szczescie
Stary 2014-05-21, 12:33   #1268
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

paulowina ja również mam termin na 6 sierpnia i też 12 kg na plus... Niestety

Dziewczyny zauważyłam, że dużo z Was sobie cofa te tygodnie Jak jest 29t0d to już 30 tc Takim sposobem jak Wy liczycie to będziecie w ciąży 41 tygodni albo wszystkie urodzicie w 39

bo ginekolodzy tak własnie liczą..
29 tyd i 5 dzien to dla nich 29 tydzien

ale ja dla siebie licze tak jak TY

wiec ja tez w 30 tyg , na ostatniej wizycie tydzien temu było 6 kg na plusie, ale nie od początku ciązy licze te kilogramy bo nie wiem ile wazyłam, tylko od 1 wpisu w ksiazeczce ktory był w 8 tyg
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 12:47   #1269
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
moje sniadanko wyladowalo w toalecie ach jak ja to kocham

a tak w ogole to moja ginekolog jest taka zakrecona ze masakra
miala mi dac recepte na tabletki na bakterie bo mowilam ze mam straszne uplawy i dala tak w razie co ( Fluomizin )i wziela probke do badania czy nie mam infekcji i miala dac mi jeszcze recepte na swedzenie masc ale oczywiscie nie dala

i Tz wczoraj chcial mnie wziac na basen o czym nie wiedzialam i zadzwonil do ginki sie spytac czy moge ona powiedziala ze oczywiscie
ta tez to mysli dala mi antybiotyk dopochwowy i watpie ze stosujac go moge plywac w basenie jeszcze wiekszego swinstwa bym sie nabawila
Współczuję Ci tych wymiotów bidulo
Co do basenu, to też miałam zamiar chodzić, ale mój gin odradził, właśnie ze względu na bakterie i infekcje jakich mogłabym się nabawić, a Twoja ginka faktycznie zakręcona
Stary 2014-05-21, 12:58   #1270
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Współczuję Ci tych wymiotów bidulo
Co do basenu, to też miałam zamiar chodzić, ale mój gin odradził, właśnie ze względu na bakterie i infekcje jakich mogłabym się nabawić, a Twoja ginka faktycznie zakręcona
dobrze ze ja mam glowe na karku
bo gdyby nie moje oburzenie to Tz by mnie zabral bo on sie nie zna uwaza ze to co gin mowi jest ok a to co ja wyczytam albo sie dowiem od dziewczyn z forum to jest zle bo sie internetu naczytalam
czasami mnie tak wkurza ten Tz

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:

za 30 tc

ja licze tak jak moja gin jest mi tak wygodniej i sie nie gubie

Nasze szczescie
Stary 2014-05-21, 13:06   #1271
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
dobrze ze ja mam glowe na karku
bo gdyby nie moje oburzenie to Tz by mnie zabral bo on sie nie zna uwaza ze to co gin mowi jest ok a to co ja wyczytam albo sie dowiem od dziewczyn z forum to jest zle bo sie internetu naczytalam
czasami mnie tak wkurza ten Tz

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Mój TŻ jest czasem mądrzejszy nawet od gina
Stary 2014-05-21, 13:31   #1272
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Pociesz sie, mi tez sporo w uda poszlo a takiego cellulitu juz od wiekow nie mialam.
Uzgodnilismy z TZ ze bedzie Thor.
Ale serio z tym imieniem??? Thor?? Jak jeden z bogow skandynawskich??? To pewnie maz jest Dunczykiem?

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość

Ależ dzisiaj piękna pogoda
Po popołudniu wybieramy się na ogródek Tż-a rodziców, mam nadzieje trochę opalić blade nóżki

Dziewczyny czytam że narzekacie na pogodę, a ja jestem taka szczęśliwa, że prawie się nie unoszę zamiast chodzić
Od razu mam inny nastrój, niż ostatnio, jestem jakaś szczęśliwa i cały czas mi się buzia śmieje.
Humor jednym słowem dopisuje, może dlatego że nic szczególnego mi nie dolega. Owszem męczę się trochę szybciej niż zwykle, ale jakiś większych dolegliwości nie mam.

Jeszcze wczoraj dowiedzieliśmy się że siostra mojego Tż jest w ciąży.
Bardzo się cieszę, bo starali się już jakiś czas o dziecko ( jest ode mnie trochę starsza) i w końcu się udało
Wczoraj byliśmy u nich opić ten fakt- panowie drinki, my oczywiście Warka Radler 0%
Ja poopalalam na balkonie i jestem czerwona jak Indianin Brzuszek byl oczywiscie zasloniety! Ja uwielbiam taka pogode! Dostaje wtedy takiej mocy, ze moglabym gory przenosic!

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim,
Dziś wyspana, pełna zapału zabieram się za porządki i przygotowanie miejsca w szafkach dla naszej fasolki. Och jak czasem żałuję, że nie chciałam wiedzieć, co tam w brzusiu siedzi.
Jeszcze się nie chwaliłam, wczoraj jak wracałam od mamci trafiłam na wyprzedaż w zwykłym, małym sklepiku i kupiłam paczkę 90 szt. Huggies Newborn z naturalną bawełną 2 (3-6 kg) za 24.99 zł i paczkę 80 szt. Huggies Newborn też 2 za 29.99 zł. Myślicie, że dobrze zrobiłam, bo wydaje mi się, że okazja mega... 170 pieluszek za 55 zeta.??
Pozdrawiam i miłego dzionka życzę
Bardzo dobre te promocje! A gdzie kupowalas???

Cytat:
łoooo... to nie ma szans skończyć się na masażu

Na ślimaki mogę polecić piwo. Oczywiście, jak wchodzi w grę śmierć ślimaków
Koło tego, co zżerają trzeba postawić miseczkę z jasnym piwem. Ślimaki-pijaki do tego lgną i się tam topią!

Ale zazdroszczę
Moja mała jest taka leniwa Chciałabym ją mocniej i częściej czuć.
Dziś np.nie dała o sobie znać ani razu
No prosze, nawet slimaki wiedza co dobre

Cytat:
Wczoraj liczyłam i było więcej niż 10. Dziś nic.
Tak jak dziewczyny pisaly, zjedz cos slodkiego, najlepiej loda, albo batonika, poloz sie i poczekaj, jak po 30 min nie bedzie reakcji, to zadzwon do lekarza!

Dziewczyny jestem bardzo, bardzo w ciazy Zjadlam loda i przegryzalam go ogorkiem malosolnym Pycha!!!

A teraz najlepsze!!!z! Kilka dni temu pojechalam do sklepu po truskawki, wkladam zakupy do samochodu, a tu za plecami slysze "dzien dobry", odwracam sie, stoi jakis facet (ok. 40-tki) i mowi do mnie:
- przepraszam, ze niepokoje, ale chcialbym sie pani zapytac czy pani jest moze wolna?? Bo czesto widuje pania w kosciele razem z mama i coreczka i bardzo mi sie pani podoba!
Hahah dziewczyny musialam chyba miec idiotyczny wyraz twarzy i nie moglam powstrzymac smiechu, odpowiedzialam mu wskazujac na brzuch, ze tak jestem bardzo, bardzo zajeta! Dziekuje za mily komplement, ale musze zmykac do meza Facet do mnie:
- szkoda, liczylam, ze moze da sie pani gdzies zaprosic... to do zobaczenia w kosciele...

Hahahah dobre co???
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 13:35   #1273
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Tak jak dziewczyny pisaly, zjedz cos slodkiego, najlepiej loda, albo batonika, poloz sie i poczekaj, jak po 30 min nie bedzie reakcji, to zadzwon do lekarza!

Dziewczyny jestem bardzo, bardzo w ciazy Zjadlam loda i przegryzalam go ogorkiem malosolnym Pycha!!!

A teraz najlepsze!!!z! Kilka dni temu pojechalam do sklepu po truskawki, wkladam zakupy do samochodu, a tu za plecami slysze "dzien dobry", odwracam sie, stoi jakis facet (ok. 40-tki) i mowi do mnie:
- przepraszam, ze niepokoje, ale chcialbym sie pani zapytac czy pani jest moze wolna?? Bo czesto widuje pania w kosciele razem z mama i coreczka i bardzo mi sie pani podoba!
Hahah dziewczyny musialam chyba miec idiotyczny wyraz twarzy i nie moglam powstrzymac smiechu, odpowiedzialam mu wskazujac na brzuch, ze tak jestem bardzo, bardzo zajeta! Dziekuje za mily komplement, ale musze zmykac do meza Facet do mnie:
- szkoda, liczylam, ze moze da sie pani gdzies zaprosic... to do zobaczenia w kosciele...

Hahahah dobre co???
Trochę ją pozaczepiałam i mam wrażenie, że się poprzesuwała tam...
Może nie będę wpadać w panikę. W końcu gin nie kazał mi liczyć ruchów.
Najważniejsze, żeby w ogóle była jakakolwiek aktywność!

Nieźle! A pan był przystojny?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 13:43   #1274
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Trochę ją pozaczepiałam i mam wrażenie, że się poprzesuwała tam...
Może nie będę wpadać w panikę. W końcu gin nie kazał mi liczyć ruchów.
Najważniejsze, żeby w ogóle była jakakolwiek aktywność!

Nieźle! A pan był przystojny?
Nie byl zly, ale ja preferuje inny typ faceta Lubie niegrzecznych chlopcow hahaha, a maz mial mine bezcenna jak mu opowiedzialam

Zjadlas cos bardzo slodkiego??? Albo napij sie jakiegos soku i "zalegnij" na kanapie, coreczka powinna sie po paru minutach "uaktywnic"
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 13:51   #1275
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Nie byl zly, ale ja preferuje inny typ faceta Lubie niegrzecznych chlopcow hahaha, a maz mial mine bezcenna jak mu opowiedzialam

Zjadlas cos bardzo slodkiego??? Albo napij sie jakiegos soku i "zalegnij" na kanapie, coreczka powinna sie po paru minutach "uaktywnic"
Niegrzecznych mówisz... no cóż

A minę męża sobie wyobrażam hehehe... troszkę zazdrości jeszcze nikomu nie zaszkodziło

Zjadłam właśnie rafaello i piję kompot z gruszek. Tylko mi się wydaje, że ona nie reaguje na słodkie, nigdy w ten sposób jej nie rozruszałam

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 13:51   #1276
agatka553
Rozeznanie

Ja też mam planowany TP na 6, 08, 2014 i liczę tak, że dziś skończyłam 29 od jutra zaczynamy nabijać na 30. Może to źle... nie wiem. A z tymi kg u mnie podobnie;/
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 13:53   #1277
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
ja licze tak jak moja gin jest mi tak wygodniej i sie nie gubie
A ja liczę tak jak pisze Zuken i potem się dziwię, jak widzę w którym Ty jesteś tygodniu, bo mamy termin na ten sam dzień

Cytat:

Hahahah dobre co???
Ahaha urocze, ale nie powiesz, że nie zrobiło Ci się miło
Musisz dobrze wyglądać w ciąży

Dziewczyny a ja się muszę pożalić bo już mnie szlag jasny trafia. Jak się staraliśmy o kredyt to w międzyczasie trafiłam na doradcę 'od wszystkiego', a że to klient z naszego salonu to dałam mu się zakręcić i poszłam na to, co mówił. Okazało się, że mam trzeci filar w firmie, której produkty on też sprzedaje i że moja umowa jest niekorzystna, bo teraz są nowe lepsze w których są mniejsze opłaty stałe a więcej ta kasa pracuje. Moja umowa była na 10 lat podpisana 4 lata wcześniej, ta miała być na 15, co jak wszyscy normalni ludzie zrozumiałam tak, że czas trwania umowy wydłuży się o 5 lat (pierwszy błąd, musiałam podpisać nową na 15 lat czyli skończy się za lat 15). Składki miały zostać tej samej wysokości - drugi błąd, bo podobno mówił mi o czymśtam w związku z inflacją i co roku składka będzie o 1 czy 2% wyższa. No ale to jeszcze pal licho, wychodzi kilka złotych w tych procentach. Najlepsze jest to, że w związku z podpisaniem nowej, dłuższej umowy środki ze starej polisy miały być przeksięgowane tak, żeby opłacić pierwszy rok składek, a reszta na konto dodatkowe, z którego mogę wypłacić i zrobić z tym co chcę. No i to właśnie mnie skusiło do tych wszystkich zmian, stwierdziłam, że przy wykończeniu mieszkania każda kasa się przyda (nie byłam jeszcze wtedy w ciąży). Zmiany jako takie miały mnie nic nie kosztować. Umowę podpisałam 4 września.
I do tej pory sprawa nie jest wyjaśniona. Najpierw nic się nie działo bo w ogóle rozpatrywali, kto dostał prowizję za moją pierwszą umowę (facet, który mi to zakładał już nie pracuje i był w związku z tym jakiś straszny problem). Potem twierdzili, że nie da się zrezygnować z opłaty likwidacyjnej (wysokość rocznej składki) przy takim przeksięgowaniu, o jakim była mowa i mogą jej nie pobierać tylko wtedy, jak mi przeleją wszystkie środki na składki regularne (czyli ani złotówki do wyjęcia). Mój doradca cały czas twierdził, że oni się nie znają, nie wiedzą co mówią bo on rezygnuje ze swojej prowizji i dlatego nie pobierają opłaty i robią tak z wszystkimi klientami a tylko u mnie mają jakiś problem. Potem stwierdził, że jest wyjaśnione i muszę tylko podpisać prośbę o takie przeksięgowanie, bo życzą sobie mieć to na piśmie. Więc prośbę podpisałam i po tygodniu czy dwóch wchodzę na konto i widzę wpływ z tej firmy. Tylko nie zgadza mi się kwota i brakuje mniej więcej..opłaty likwidacyjnej. A firma nie raczyła mnie nawet poinformować, że będzie robić takie ruchy. To było w zeszłym tyg, najlepsze jest to, że od tej pory próbuję się skontaktować z tym swoim doradcą - nie odbiera, nie odpisuje na smsy i maile.
Dziś dzwoniła do mnie pani z tej firmy i właśnie jestem po 20minutowej dyskusji. Chciała mi tylko powiedzieć że ja prosiłam o przeksięgowanie na konto składek dodatkowych a oni przelali na konto z którego były opłacane składki i chyba mocno ją zaskoczyło, że mam z tym jakiś problem. Twierdzi, że nigdy nie było możliwe, żeby to przelali w taki sposób jak mi mówił doradca, a stara polisa wygasła bo jej nie opłacałam (nie dociera do niej, że nie opłacałam starej bo opłacałam nową i gdyby zajęli się tym szybciej, a nie w ciągu 8 miesięcy to by nie było problemu) w związku z czym pobrali opłatę likwidacyjną bo taki jest regulamin
Ja nie mam już siły, nie wiem, co mam zrobić.. brakująca kwota to jakieś 4 tysiące i nie odpuszczę tego, choćby sprawa miała skończyć się w sądzie :/
Stary 2014-05-21, 14:00   #1278
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
mmmm ptasie mleczko uwielbiam ale tylko z wedla mi podchodzi

ostatnio mialam taka ochote ale tutaj w sklepie nie ma czegos takiego
Podesłać Ci Wedla do Niemiec.

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość

O mamo, zaraz mi język do d..... ucieknie... truskawki

No i za 31 tydz
Zapraszam , mojego TŻ brat ma hurt owoców i mam tych truskawek w domu tyle, że nie wiem co z nich robić. Już kompocik zrobiłam, na podwieczorek będzie crumblee z lodami . Zapraszam

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
My dziś kończymy 29 tydzień, za tydzień wizyta i usg z pomiarami

mózg po pewnym czasie od porodu wraca na miejsce

Czyli mówisz, ze warto mi przebyć 60 km na te warsztaty?

Mówisz, że wraca bo się zaczynam martwić o ten mój kalafiorek. Wczoraj zrobiłam błąd w swoim imieniu więc jest źle

Cytat:
Ale serio z tym imieniem??? Thor?? Jak jeden z bogow skandynawskich??? To pewnie maz jest Dunczykiem?

Ja poopalalam na balkonie i jestem czerwona jak Indianin Brzuszek byl oczywiscie zasloniety! Ja uwielbiam taka pogode! Dostaje wtedy takiej mocy, ze moglabym gory przenosic!

Hahahah dobre co???
No proszę to teraz mąż co niedziela będzie z Wami do kościółka chodził.

Znalazłam ten olejek do masażu i możemy go kupić na tej str
http://www.docsimon.pl/towar/weleda-...zu-krocza-50ml

Stary 2014-05-21, 14:05   #1279
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

justa ale miło hehe Mnie nikt nie podrywa w ciąży

Ja wiem, że Wy liczycie tak jak lekarze ale według tego jak chcecie donosić ciążę to według tych obliczeń będziecie w ciąży 41 tygodni a jak wszyscy wiemy ciąża trwa 40

Ciąża donoszona czyli typowo dzień terminu to 39t6d:) dlatego liczy się to jako 40 tydzień
Stary 2014-05-21, 14:10   #1280
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
justa ale miło hehe Mnie nikt nie podrywa w ciąży

Ja wiem, że Wy liczycie tak jak lekarze ale według tego jak chcecie donosić ciążę to według tych obliczeń będziecie w ciąży 41 tygodni a jak wszyscy wiemy ciąża trwa 40

Ciąża donoszona czyli typowo dzień terminu to 39t6d:) dlatego liczy się to jako 40 tydzień
Ja tak liczę jak ty, bo to zawsze o tydzień bliżej Ale gdyby któraś z nas trafiła do szpitala i urodziła za wcześnie, to podany będzie tydzień wg lekarskiego liczenia.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 14:18   #1281
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja tak liczę jak ty, bo to zawsze o tydzień bliżej Ale gdyby któraś z nas trafiła do szpitala i urodziła za wcześnie, to podany będzie tydzień wg lekarskiego liczenia.

I jak było u kosmetyczki ?
Co robiłaś

Stary 2014-05-21, 14:24   #1282
kasia_ruda
Zakorzenienie

Papryczka, coś mi się nie chce zacytować twój post. Fajnie było, zrobiłam sobie zabieg nawilżający na twarz i hennę. Ale przy regulacji brwi myślałam, że zejdę, jakiś mam obniżony próg bólu chyba. Tragedia, aż mi nogi podskakiwały!

Stary 2014-05-21, 14:31   #1283
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Papryczka, coś mi się nie chce zacytować twój post. Fajnie było, zrobiłam sobie zabieg nawilżający na twarz i hennę. Ale przy regulacji brwi myślałam, że zejdę, jakiś mam obniżony próg bólu chyba. Tragedia, aż mi nogi podskakiwały!

Mi czasami łzy lecą przy regulacji ale tylko w jednym oku .
To dzień piękności był, ja muszę na pedi się umówić bo sama chyba nie dam rady sobie zrobić

Stary 2014-05-21, 14:32   #1284
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Mi czasami łzy lecą przy regulacji ale tylko w jednym oku .
To dzień piękności był, ja muszę na pedi się umówić bo sama chyba nie dam rady sobie zrobić
No mam ten sam problem. Ciepło się zrobiło, sandałki aż się proszą o założenie, a mój ostatni pedicure trochę już nieładny. A z niepomalowanymi paznokciami nie założę odkrytych butów, mam na tym punkcie schizę jakąś.

Stary 2014-05-21, 14:33   #1285
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Podesłać Ci Wedla do Niemiec.

a mialam sie pytac bo jakis czas temu pisalas ze gin zabronil ci jesc czekolady, juz mozesz ?

Nasze szczescie
Stary 2014-05-21, 14:38   #1286
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Sprobuj polozyc reke w miejscu gdzie jest mała. Ja jak tylko położe dłonie po lewej lub po prawej to po chwili czuje kopniaczki. Tak jakby mi piątke przybijal Wczoraj czulam co chwile kopniaki, dzis jakoś slabiej, moze odpoczywa.

Wogole ja juz sie zgubilam z tym liczeniem tygodni i miesiecy. Dzis jest 21/05, termin mam na 21/08 czyli za rowne 3miechy. A wg obliczen to dzis mam 26t6d, czyli 7 miesiac powinnam zaczac dopiero w piatek?? Zgłupiałam juz całkiem
Stary 2014-05-21, 14:40   #1287
jagusia15
Rozeznanie

Hej

ależ pięknie jest i w całym mieszkaniu pachnie plackiem= postanowiłam coś upiec bo dawno nie piekłam

Butter - bez stresu, może odpoczywa sobie Malutka i da znać za jakąś chwilkę Mój dzisiaj też jakoś mało ruchliwy - a to do niego nie podobne i nie powiem że też zaczynają się pojawiać u mnie straszne myśli..ale jeszzcze poczekam

Cytat:

Hahahah dobre co???
hahah dobre aaa i przypomniało mi się jak ostatnio jadłam tuńczyka z czekoladą nussbeisser Tż patrzył nam mnie jak na ufo ale smakowało pysznieee ! ;p

byłam dzisiaj w lumpku - takk dawno nie byłam i upolowałam 2 pary pajaców

Optymistka - super , że jesteś już w domu! dbaj o Was

Dzisiaj 21.05 - termin mam na 21.08 więc zostały 3 msc do porodu ale z drugiej strony - w końcu zobacze swojego Bobo

Właśnie co do warsztatów "Mamo to ja" - zastanawiamy się z Tż czy jechać,mamy do Poznania 70 km i nie wiem czy się opłaca..

Edytowane przez jagusia15
Czas edycji: 2014-05-21 o 14:46
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 14:40   #1288
kasia_ruda
Zakorzenienie

Jestem bohaterem dnia wyniki po glukozie perfekcyjne, hemoglobina 12 jak byk trzyma się od początku, mocz czysty, ufff.... wiecie, że się bałam tej cukrzycy? Już miałam wizję siebie- 3xdziennie mierzenie ciśnienia i do tego 6xcukier... ufff w nagrodę jadę z mężem na kebsa po jego pracy

Stary 2014-05-21, 14:44   #1289
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Sprobuj polozyc reke w miejscu gdzie jest mała. Ja jak tylko położe dłonie po lewej lub po prawej to po chwili czuje kopniaczki. Tak jakby mi piątke przybijal Wczoraj czulam co chwile kopniaki, dzis jakoś slabiej, moze odpoczywa.

Wogole ja juz sie zgubilam z tym liczeniem tygodni i miesiecy. Dzis jest 21/05, termin mam na 21/08 czyli za rowne 3miechy. A wg obliczen to dzis mam 26t6d, czyli 7 miesiac powinnam zaczac dopiero w piatek?? Zgłupiałam juz całkiem
Jutro zaczynasz 7 miesiąc Bo będzie o jeden dzień mniej niż 3 miechy Czyli 7 miesiąc a zarazem 28tc to 27t0d
Stary 2014-05-21, 14:45   #1290
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem bohaterem dnia wyniki po glukozie perfekcyjne, hemoglobina 12 jak byk trzyma się od początku, mocz czysty, ufff.... wiecie, że się bałam tej cukrzycy? Już miałam wizję siebie- 3xdziennie mierzenie ciśnienia i do tego 6xcukier... ufff w nagrodę jadę z mężem na kebsa po jego pracy

Nasze szczescie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości