|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
Może napisze coś o sobie![]() Jak juz wcześniej pisałam jestem Ania z Zielonej Góry Mój synek urodził się 9 stycznia poprzez poród naturalny , który z resztą wspominam mile, bo trwał ok 6 godzin a same skurcze parte 15 minut Obecnie jestem na rocznym urlopie macierzyńskim, karmie mm i po mały rozszerzaj dietę malutkiemu Przeszłam z małym kolki przez dwa miesiące i teraz synek wynagradza mi chyba te kilki przesłanymi nocami, karmie go ok 20 i następne karmienie mamy ok 6-7 Ale się rozpisałam...
|
|
|
|
|
#3182 |
|
Rozeznanie
|
kokos fajnie że do nas dołączyłaś(szkoda ze nie wcześniej
) i napisałaś o sobie.Jej spanie od 20 do 6!!![]() idę do marudy-głodomorra odetchnąć mi dziś nie da
|
#3183 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale myślę że jak będzie bardzo ciepło, to mały będzie hasał w samym pampku i np. jakiejś koszulce bez rękawków. Tyle że w zeszłym roku w IE takich naprawdę ciepłych, letnich dni z temperaturą powyżej 25 stopni było w sumie może z piętnaście ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie masz pasów w gondoli?
|
|
#3184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3185 |
|
Raczkowanie
|
Roane nie mam pasów w gondoli
Właśnie nakarmilam małego wczoraj zasnął po 20 i dzisiaj pobudka po 7 jak ja kocham te jego nocne spanie ![]()
|
|
|
|
#3186 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#3187 |
|
Raczkowanie
|
Hejo...
Niestety ostatnio nie mam czasu i tylko Was podczytywalam... Co do warstw ja nie zaliczam do nich pampersa ale staram sie dodatkowo sprawdzać temperaturę na karku i czasami wychodzi że dziecko jest podobnie ubrane jak my (spodnie, koszulka, bluza= spodnie bodziak, bluza). Myślę że ta reguła jest tylko wskazówka i nie powinno się jej stosować jako wyroczni. Gratuluje wszystkich wizyt i nowych umiejętności dzieciaczków, oraz witam nowe mamusie ![]() My zaraz idziemy na spacer bo pogoda piękna ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam nawet osłonki od gondoli bo to wózek od brata po jego córeczce i on gdzieś zgubił tą gondolę...
|
|
|
|
|
#3189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kokos witaj ![]() Jeżeli już jest wszystko w porządku i noc była dobra to tylko poinformuj lekarza przy następnej wizycie o takim incydencie
Karol - 05.01.2014 Edytowane przez punamama Czas edycji: 2014-05-21 o 11:36 |
|
|
|
|
#3190 |
|
Raczkowanie
|
Też nie mamy pasów w gondoli. Dziewczyny, mam awarię netu w domku, dlatego się nie odzywam za dużo. U nas dalej pogoda super. Idziemy zaraz na pocztę
Jakaś paczka do nas nie dotarła wczoraj założyłam szorty na swoje wielkie nogale będą świecić swoją bladością, ale trudno!Sent from my OMNIA7 using Tapatalk
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanko do mam karmiących piersią:czy w czasie tych upałów macie zamiar dawać dzieciom coś do picia butelką? Czy uważacie, że Wasze piersi bez problemu wytrzymają? Bo mój cały czas by wisiał przy piersi dziś (jest 25 stopni)
|
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Bylysmy na spacerze o 10 a godzine pozniej juz wrocilysmy do domu bo tak cieplutko jest
jezeli pohoda sie utrzyma to kolo 17 wyjdziemy jeszcze raz. Jutro moze pojdziemy na dzialke ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3193 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie dopijam ale tez zauważyłam wzmożone dopOminanie sie o karmienie ale we wszystkich artykułach mówią że przy kp nie dopajac dziecka Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
|
#3194 |
|
Raczkowanie
|
My nie dopajamy. Jednak sama proponuję Młodemu częściej pierś. Przy upałach, to podobno normalne, że częściej chcą się karmić Maluszki
![]() Sent from my OMNIA7 using Tapatalk ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- No i nie wiem jak u Was, ale Młody karmi się krócej, zapewne właśnie po to, żeby zaspokoić pragnienie mlekiem I fazy ![]() Sent from my OMNIA7 using Tapatalk
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3197 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dziś 27° w cieniu. Mała też częściej chce pić.
Ssie chwilę i potem znowu do zabawy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3198 |
|
Raczkowanie
|
Konsternacja, pewnie, że dadzą radę
Pij dużo! A reszta się dostosuje przez ssanie ![]() To widzę, że wszystkie Maluszki kp mają podobny rytm w te gorące dni ![]() Sent from my OMNIA7 using Tapatalk
|
#3199 |
|
Gang Iren
|
Nigdy nie dopajałam, a w upały dzieci zawsze częściej były przy cycku, ale dosłownie na kilka łyczków, żeby się napić.
|
#3201 |
|
Raczkowanie
|
My dzisiaj cały dzień na ogródku
na szczęście żadnych objawów niepokojących Oli nie ma także chyba skończyło się na moim strachu- mam nadzieje Co do dopajania to ja karmie mm i mały pije soczki jabłkowy i marchwiowy i po malutku wcina jabłko z marchewka
|
|
|
|
#3202 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Tylko soczki? Wody wcale nie dajesz?
|
|
#3203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja dzisiaj gotowałam marchewke na parze młody zjadł 5 łyżek, włożył rękę w miskę i rozniósł po całym łóżku
|
|
#3204 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam żeby mały pił wodę, ale jak mu daje to pluje i tyle z jego picia
dawałam mu od drugiego miesiąca ale do tej pory gardzi wodą, a soczki rozrabiam mu 2:1 mniej soczku, a więcej wody a słoiczki kupuje, bo narazie Oli zjada po kilka łyżeczek, wiec stwierdziłam, że więcej zachodu z tym całym gotowaniem niż to warte, ale mam plan zagotować mu kilka słoiczków marchewki jak już będzie jadl po całym takim na raz
|
|
|
|
#3205 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Adaś dziś zaliczył dwa spacerki - z mamą i z tatą Ale foch na gondolę nadal trwa. Po zakupie zawieszki i podniesieniu poziomu podłoża jakby lepiej, ale dalej wychodzę z duszą na ramieniu ![]() U alergologa ok. Skóra super, możemy przechodzić na zwykłe mm Natomiast pani doktor mnie rozjuszyła tekstem, że ma wątpliwości co do tego czy Adaś się dobrze rozwija. A miała na myśli tylko jedną rzecz, może nawet ważną, ale żeby tak po całości pojechać? Otóż badało go też tak ogólnie i podciągała do siadu. No i Adaś sam się podciąga i trzyma głowę. Ale jak już osiągnie maksimum to głowa opada mu w przód. No i pani doktor sprawdziła w książeczce, że już to powinien umieć i powiedziała, żeby za dwa tygodnie to sprawdzić i jak dalej będzie opadać to na rehabilitację. Ale jakoś spokojnie do tego podeszłam, najwyżej będziemy ćwiczyć. Tylko jakoś trzy tygodnie temu byliśmy u neurologa i wszystko było ok. Ale widocznie pani alergolog się zna lepiej albo Adaś się cofnął w rozwoju. Trochę ironizuję żeby nie popaść w panikę, której obiecałam sobie się wystrzegać Nie wiem też jak mam to kontrolować, bo ortopeda mi powiedział żeby nie dociągać go tak do końca. Za trzy tygodnie szczepienie i chyba wtedy zapytam pediatrę. Bo poza tym Adaś ładnie i długo trzyma główkę, lubi leżeć na brzuszku itd. Nigdy żaden lekarz nie zgłaszał zastrzeżeń.I dziękuję za życzenia |
|
|
|
#3206 |
|
Rozeznanie
|
oj ida p.dr. chyba spanikowała
skoro neurolog niczego sie nie dopatrzył to raczej jest ok,tak jak piszesz lubi lezeć na brzuszku i trzyma główkę![]() pani dr.ze wzgórza czy jakąś inna znalazłaś a i do której pediatry chodzisz z Adasiemspóźnione 100 lat ![]() podczytuje i staram się zapamiętywać i tak: co do kp i dopajania-wczoraj oszukałam małego lurkowatą herbatką rumiankową(odpłacił się kupiszczem o 5 rano ) bo jak szukał cyca co godz.to mi się niedobrze robiło a dziś sporo przesiedzieliśmy w domu bo tu najchłodniej było i Artur jadł co 3 godz. ciągnąc po 15 min
|
#3207 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że zachowałaś zimną krew po słowach Pani alergolog
|
|
#3208 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mocno współczuję tego focha.. u nas chyba mija (oby!!), mam nadzieję, że u Was niedługo też
|
||||
|
|
|
#3209 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie dziewczyny a będziecie szczepić w takie upały?
Bo czytałam, że się nie zaleca? Bo dziecko źle się czuje w upał i trudniej znosi? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3210 |
|
Rozeznanie
|
Mam szczepienie na 26-go, na wizycie się okaże, zobaczymy co powie pediatra
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.

Może napisze coś o sobie
) i napisałaś o sobie.Jej spanie od 20 do 6!!
odetchnąć mi dziś nie da

Nie mam nawet osłonki od gondoli bo to wózek od brata po jego córeczce i on gdzieś zgubił tą gondolę...

a i do której pediatry chodzisz z Adasiem
) bo jak szukał cyca co godz.to mi się niedobrze robiło